Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

natandi!
Igen altalasban csinaljak.
A felulviszgalat meglepett, a sebesz akart velem beszelni, elmeselte, hogy hoygan megy a mutet, mi hogyan fognak csinalni. Es elmondta, hogy milyen tapasztalatokkal rendelkezik, hol vegzett, hany ilyen mutetet vegzett...stb. Es megkerdezte, hogy megfelel-e o nekem, vagy szeretnem,ha mas mutene. Ezen nagyon meglepodtem, de en nala maradtam. Nagyon szimpatikusnak tunt, es a laparoszkopias mutetekre specializalodott sebeszno.

Elerkezett nekem is a nap. Mar tul vagyok a muteten. Jobban sikerult mint en gondoltam volna. Egyenlore a mutethez kepest nagyon jol erzem magam. Pentek reggel 8:15-kor kezdodott a mutet es fel 12-kor mar itthon is voltam. Negy kis vagassal csinaltak a mutetet, akkorak, hogy egy-egy sebtapasz eltakarja oket. Kisebb fajdalmat erzek, de eleg gyenge, meg fajdalomcsillapitot sem kellett bevennem. Remelem ennyivel meguszom. Kép
Az altatas amitol nagyon feltem, mivel nem volt meg mutetem, nagyon egyszeruen ment.
Orvosi utasitas szerint most meg egy napig tartom meg a dietat es szerinte utana mindent ehetek.

Szerencsere nem viselt meg nagyon a mutet, mar par oraval ra setalgattam is.

Kellemes hetveget mindenkinek,
Andysj
 
 


Andysj,

Örülök, hogy eddig minden ment, remélem ezután is így fog alakulni. Jó lenne ha majd én kerülök oda, akkor nekem is ilyen jól alakulnának a dolgok. Én is az altatástól félek a legjobban, elég sokan hánynak utána és állítólag az a legrosszabb az egészben utána. Rányomja a közérzetedre a bélyegét.
Én most a szokásos terhesség eleji fáradtsággal és hányingerrel / hányással küszködök. Ha belegondolok, hogy ez még így megy minimum 1 hónapig ...
Varratokat mikor szedik ki? Kell járnod kötözésre? Tényleg súly emelgetésre/cipelésre mondtak valami súly/idő korlátot?

Natandi
 
 


Natandi,

Kotozesre egyaltalan nem kell mennem, egy uj fajta "sebtapaszt" kaptam, ez be van vonva valamivel, ami osszehuzza azaz osszeragasztja a bort. Igy se kotozes se varratok, csak negy dupla sebtapasz, az also egy vekony, feher borragaszto utana azon egy normal sebtapasz. A legrosszabb az egeszben, hogy 48 oran keresztul nem lehet se furodni se tusolni utana. Kép Kisse nehezkesen ment a lemosakodas igy Kép)
Suly emelesere azt mondtak, hogy minimum ket hetig nem szabad semmi nehezet emelni. Ez is kicsit nehezkes, mivel Madike szeretne ha felvennem, de mi ugy oldjuk meg, hogy apukaja felveszi es ugy bujik oda hozzam. Majd febr. 10.-en megyek vissza az orvoshoz es akkor megmondja, hogy hogyan gyogyulnak a sebek es hogyan tovabb.

Hanyas, hanyinger, sajnos nekem is jelentkezett a hanyinger ebredeskor, megkerdeztek, hogy hogy erzem magam es mikor mondtam, hogy hanyingerem van, akkor adtak meg a bennem levo infuzioba valamit es elmulott a hanyingerem.

24 oraval a mutet utan mar setalni es vasarolni mentunk. Igaz nem emeltem semmit, a seta nagyon jol esett. Egyedul a hajolassal van meg kis problemam, de mar csak ido kerdese.

Kép Hanyinger, remeljuk hamar tul leszel rajta. Es elvezheted a varandosag szepsegeit.

Tovabbi kellemes hetveget!
Andysj
 
 

 
 

Andysj, de jo, hogy ilyen hamar tul lettel az egeszen. Jobbulast! Elkezdtem szamolgatni oda vissza uttal is ketszer gyorsabban megusztam volna Kép.

Natandi hanyiger Kép

Ari
ari
 
 


Andysj,

Hát tényleg az itthoni laporoszkópiás műtét sem egy "nagy cucc", de amiket leírtál ott még egyszerűbb. Ez a sebtapasz, meg hogy nem lóg ki belőled cső utána ez jó lenne ha már itthon is lenne, mert tulajdonképpen azt az egy éjszakát is csak ezek miatt kell bent lenni.
Azt ki tudnád nekem deríteni, hogy nagyságrendileg ha valakinek nincs biztosítása mennyibe kerülhet ott egy ilyen műtét elő meg utógondozásal együtt?
Itthon annyit tudok, hogy egy magánkórházban kb. 400-500e körül van egy éjszakás luxus körülmények között (ami ebből 40e), ami állítólag nagyon sok, ahhoz képest, hogy tényleg mennyi költséggel jár egy ilyen beavatkozás.

Köszi Natandi
 
 


Natandi,

pontos koltseget sajna meg nem tudok, mert en meg nem kaptam meg a szamlat rola. Igaz nekem a biztosito fizeti, de igy is kuldenek mindig szamlat, hogy tudjam, hogy mindent kifizetett a biztosito. Nekem az en reszem a mutetbol 15 USD volt.
De a kovetkezo adatot talaltam neked:
az egyszeru laparoszkopos mutet minden komplikacio nelkul, olyan ami nekem volt az 3458 USD +/- 437 USD. (mai arfolyamon: 736554 Ft +/- 93081 Ft) Ha komplikacio felmerul es a mutetet sima nyitott mutettel kell befejezni akkor 4321 USD +/- 501 USD. ( mai arfolyamon: 920373 +/- 106713) (ez egy 2000-es evvegi adat, az arak biztos nem csokkentek azota.) De volt olyan korhaz amelyik 5000 USD-ert csinalja. Elegge valtozoak itt az arak, ugy mond korhaza valogatja. Es ezekben az arakban nincs benne az ultrahang amit elotte mindenfelekeppen megcsinalnak. Ez nekem 570 USD lett volna ha nincs biztositasom es az elotte es utana levo orvosi vizitek sincsenek benne. A fenti osszeg csak a mutet idejere vonatokozik.

Itt az egeszsegugyi ellatas nagyon draga, ha nincs az embernek biztositasa Kép

Andysj
 
 


Andysj,

Köszi az adatokat, hát tényleg nem olcsó! De lehet mire én odajutok a műtéthez, már itthon is ezt a módszert (tapasz, stb.) követik majd.

Natandi
 
 


Hali Csajok!

Énmár régóta kukkolok, reménykedve, hogy teljesen feleslegesen, ami sajna nem jött beKép

Rögtön volna is egy kérdésem. Márciusban műtenek, valószínűbb a 10 centis vágás, mint a lapar. Kb. mennyi a lábadozás? Gyerekemelgetés, séta szóval normális életvitel... Annyit tudok már, hogy a műtét után max 2 hét diéta.

Zsófi
 


Zsófi!

Sajnálom, hogy nem maradhattál csak kukkoló! Kép Szerintem - de nem tapasztalat, csak hallomás és elképzelés - mivel ez így rendes hasműtét lesz, bizony 6 hét a lábadozás és a nem emelgetés várható! Ezért nem merek én belevágni, míg Vilka ennyire kicsi! Muszáj most? Mik a tüneteid? Hol fogják csinálni?

Márti
 
 


Sziasztok!

Zsofi!
Sajnalom, hogy te sem usztad meg csak kukkolassal Kép
Engem laparoszkopiasan mutottek 12 napja, de nekunk is ala kellett irni, hogy ha nem sikerul az epet kovekkel egyutt eltavolitani akkor sima mutettel folytatjak tovabb. Igy nekunk azt mondtak, ha hasi mutetkent csinaljak akkor kb. 6-8 het a labadozasi ido. Tehat addig nem szabad semmi megeroltetot csinalni. A setara azt mondtak, hogy amint az ember tud, kepes ra. Csak persze ovatosan a felkelessel. A gyermekemelgetesre azt mondtak az is kb. 6-8 het.

Andysj
 
 


Zsofi!

Miert valoszinu a nagyobb mutet? Labadozasra nekem is 6 hetet montak ha nem lehtseges a laparoszkopia.
Drukk a kis mutetert!

Ari
ari
 
 


Hali Csajok!

Bocsi, hogy nem reagáltam a gyors válaszokra, csak kissé be vagyok havazva, nomeg kb 3 kmre vagyok magam alatt.

Márti, igazán különösebb tünet nincs, csak megvadulok a viszketéstől. Igazándiból azért mentem el dokihoz, mert csak a szoptatás miatt kaptam haladékot - persze gáz esetén nem lett volna appelláta -, Zsófilány pedig egy ideje teljes mértékben hanyagol. Nos, vérképem elég tré, és sajna már a hasnyálmirigyem se százas... rögtön megvádoltak kis cukorbetegséggel, de itt még nem tartunk szerencsére. Sőt, terhesen a terheléses is mindig az alsó határ környékén volt. Szal, már ha egy hónapja megbicskáztak volna, akkor se lett volna elsietveKép... Maradok a Délpestinél.

Ari, még reménykedek a laparban, csakhát a rengeteg hasműtétem miatt félnek tőlem, mint a tűztől...Kép Nem tudják előre mit találnak odabenn... az én hasamban meg még kiskutyafarok is lehet...

Remélem egy két nap és lesz időpontom...

Zsófi
 


Sziasztok,

Zsofi,

Verkep Kép. Nekem is amiatt dontottek a mielobbi mutet mellett mint utolag kiderult.

Nem lehet, hogy ugy egyezzetek meg az orvossal, hogy laparoszkopiasan kezdik es ha nem meg ugy, akkor vagnak nagyobbat? Mi igy egyeztunk meg a sebesszel.

Remeljuk minden a legjobban fog menni es hamar tul leszel rajta. Idopontod van mar?

Laparoszkopias mutet utan eleg gyorsan lehet gyogyulni. En mar ott-tartok, hogy mindent csinalok. Sot ket het utan mar rovidebb idore mar fel is emeltem a Madit. Most meg mar.... Kép

Voltam mar mutet utani kontrollon es sikerult megtudnom, hogy tobb mint 10 kovem volt. (6-8 ko utan mar nem szamoljak Kép ) Atlagosan 6 mm nagysaguak voltak es a sebesz szerint meg jo hogy kivettek, mert belul az epeholyag fala tele volt gyulladasos karcolasokkal. Kép

Andysj
 
 


Hali Csajok!

Andyjs, konzilium megvolt, vágnak. Én egyezkednék, ha lenne kivel... Így örülök, hogy felelőséggel bele mernek vágni. (Majd utólag beszámolok, hányan voltak rá kiváncsiak). Úgy lennék legalább két héttel öregebb... Örülj, hogy túl vagy rajta!Kép

Na menek, dolog van

Zsófi
 


HAli csajok!

Kedden vágtak, 17 kő volt nagyobbak, mint a feketebors de még kisebbek, mint a zöldborsó. Ma kidpobtak a kórházból, kedden megyek varrattépkedésre, állítólag szép a hegem, nekem nemteccik.
Na menek, mert még punnyadt vagyok

Zsófi
 


Sziasztok,

Zsofi,
17 ko Kép nagyon sok.

Ne aggodj, hisz azt mondtak szepen gyogyul, lehet, hogy csak neked nem tetszik ahogy a sebed gyogyul. Varratszedeshez drukkok mennek.

Gyerekek hogy viseltek hogy korhazban voltal? Mennyi ideig kellett bent lenned? Bocsi a sok kerdesert, majd meselj ha mar jol vagy. Addig is gyors felepulest kivanok neked.

Andysj
 
 


Csucsuka! Huhh, a 17 kő rosszul hangzik...a vágás is, még szép heggel is... Jó, hogy túl vagy rajta! Kép Engem is érdekel minden "körítés": gyerekek hogy viselték, te most hogy vagy, mit lehet csinálnod, mit nem, mit ehetsz, mit nem, szopi hogy alakult közben, stb, stb

Márti
 
 


Hali Csajok!

Szóval, varratokat kedden kikapkodta dokibá, közben dumáltatott - nem is tudom, hogy sikerülhetett nekiKép - így nem is nagyon éreztem. Párom tegnap megnézte, szerinte szép, és hülye vagyokKép. Sőt tegnep már zuhanyozhattam isKép!

Gyerkőcök jól viselték, szerintem azért, mert Dani megértette a dolgot, és nem izgatta magát miatta, így a kicsi is nyugodt maradt. Néha ugyan keresgélt, de el tudták vonni a figyelmét. Úgy volt, hogy szombaton jöhetek haza, de mert nagyon stramm voltam, kiengedtek - minden könyörgés nélkül, maguktól - péntek reggel. Az első hét kemény volt, mert a varratszedésig sokat kellett feküdnöm, de mostmár akár mehetnék sétálni is, de csak fokozatosan veszem fel a dolgokat, meg ebben a melegben nem is érzem jól magam a napon. Jövő héten már vezethetek is, a gáz az, hogy - igaz már nem egészKép - 5 hétig nix gyerkőcemelgetés. De már Zsófi is kezdi megérteni, így nem felkéreckedik, hanem fogja az ujjam és elhúz a nagyszobába, hogy üljek le, és beül az ölembe (zabbantani való). Márti, szopi már nincs, én a szopi befejeztéig kaptam haladékot, és szerencsésen megúsztam, kihúztam idáig. Különben a kórházban volt feltünő, kaja után 1/2 órával kezdődött a vakarózás... De a műtét óta, mintha sose lett volna, és így vagyok a hátfájásommal isKép.
Diétás nővérke nem sokat tudott hozzátenni a dolgokhoz... Amíg estére puffadok - ami egyre kisebb mértékűKép -, addig nem vezetek be új kaját. Elvileg 2 hét kemény diéta, aztán a 6. hétig egyre lightosabb. A mostani kajaválasztékom:
Kefír, túró, saláta, paradicsom meghámozva, kenyér, párizsi, margarin, kenőmájas, párolt csibehús, répa, krumpli - párolva, főzve, főzinek. Kakaót, kávét ihatok.

Na jó bőre sikeredett, de kérdezzetek nyugodtan, amíg "lábadozok" van időm netezni isKép

Zsófi
 


Sziasztok!
Tudom, hogy már nagyon régi ez a topic, remélem azért még jár erre valaki!
Kép

Szóval én is epeköves vagyok. Most 6 hós a fiam, de mivel nagyon megküzdöttünk a szopiért (és képtelenek vagyunk elszakadni egymástól) legalább 12 hós koráig szeretném kihúzni, hogy ne műtsenek meg.
Elég sűrűn begörcsölök sajnos...

El tudnátok küldeni nekem is a krumplidiétát?
Van közöttetek olyan aki ezzel kihúzta hosszabb ideig?
Előre is köszönöm!
Puszi!
Emő

 


Emő! Te szegény Kép Én még mindig húzom, mert Vilka még mindig szopizik Kép, én még mindig gyáva vagyok Kép és szerencsére görcsöm nem volt - ha éreztem, hogy necces, azonnal Spasmi Tropfeneztem magam - szerencsére nem kellett gyakran.

A krumplidiéta leírását sajnos nem találom Kép pedig nekem sem ártana megint megcsinálni, de kb úgy nézett ki, hogy reggelire 1-2 szelet kétszersültet ettem vajjal/tahinivel - ezek a zsírok nyitják ki az epevezetéket. Van teakeverékem - ennek talán meglesz a receptje - ebből ittam minden étkezés után egy bögrével, és plusz még sok folyadékot, sok krumplit kellett enni - csak főve! nagyon kevés sóval de szinte bármilyen zöldfűszerrel + lehetett párolt zdségeket (répák, cékla, zeller) káposztafélét, uborkát, karalábét, karfiolt nem! De ha nagyon unod a főtt krumplit, lehet enni főtt rizst is. Húst nem, tojást főve néha, cukrot, édességet, zsírfélét (az étkezésenkénti kötelező vajon/oliván/tahinin kívül) nem, pláne nem hevítettet, semmiképp nem zsírban sült semmit, gyümölcsöket párolva, héj nélkül. KÁvé, tea, kakaó nem - de pld cikóriakávét, malátakávét lehet, még jót is tesz Kép Elég brutálisan hangzik leírva - de én nagyon hosszan tartottam, kb egy évig Kép Aztán annyira jól lettem, hogy egyre több mindennel kísérleteztem, mára meg szinte mindent eszem megint (sajnos, mert egyrészt jól meghíztam, másrészt a közérzetem sem olyan jó - de görcsöm egyáltalán nem volt Kép )

A krumpli egyébként arra való, hogy csökkentse a gyulladást ill gyulladáskészséget a szervezetedben - én biokrumplit vettem magamnak amiatt, hogy ilyen nagy mennyiségben kellett enni. A húsok, cukrok, zsírok erősen savasítják a szervezetet + a gyulladáskészségét is növelik, ezért kell ezeket elhagyni - zdséget lehetett volna bármit, csak én nem bírtam - ezt mindenkinek magának kell kikísérleteznie.

Ha rákeresel a biovital + melissa + gyógycentrum szavakra a google-ban, kiadja azt a helyet, ahová én a termgyógyász dokihoz jártam - egyrészt igazán ért a belgyógyászathoz és az alternatív gyógymódokhoz, másrészt viszont gőze sincs a szoptatásról, annak a fontosságáról, és nekem oltan hidegnek, ridegnek tűnt, hogy a tanácsai nagy részét megfogadtam ugyan, de egyáltalán nem jártam hgozzá szívesen.

Remélem, segített, amit írtam, ha van még kérdésed, szívesen válaszolok Kép

Márti
 
 


Szia Márti!
Nagyon szépen köszönöm!!!

Megpróbáltam elkezdeni ezt a krumpli-dolgot, de baromira nem bírom. Nagyon hamar leszalad a vércukrpom és folyamatosan éhes vagyok... Kép

Még utánanézek az epeteáknak is (bár ha kamillát tartalmaz akkor azt nem ihatom, és sajna a legtöbb kamillás Kép )

Te hogy bírtál átállni a krumplira???
Puszi!
Emő

 


Emő! Bocs, hogy csak most válaszolok:

hát, az elején biztosan nehéz átállni. Mézet sztem bekaphatsz egy-egy kanállal, sőt, vmennyi cukrot is, ha másképp nem, párolt gyümölcs (alma, körte) képében Kép Krumplit elkészítheted levesnek, pürének (vízzel és minimális vajjal), zöldfűszerekkel, csinálhatsz túrógombócot, ehetsz egy-egy főtt vagy lágy tojást

Nekem nem volt más választásom, annyira rosszul voltam a krumplidiéta előtt - és látványosan javultam tőle!

Ne kész epeteát vegyél, hanem te keverd össze - az enyémbe nem kellett kamilla, azt csak sima teának ittam!

Sajnos a tea összeállítását nem találom, de mindenből uannyi kellett bele: (csak sajna biztosan hagyok is ki vmit) körömvirág, pitypang levél, pitypanggyökér, fehérüröm (ezt a szoptatás miatt kihagytam, mert nagyon keserű és átmegy a tejbe)... és még volt más is Kép Na, megpróbálom előtúrni tényleg!

Márti
 
 


Ja! Még az jutott eszembe, hogy megnézhetsz egy epeteát, ami kész van, mondjuk DM-ben és próbálkozhatsz annak alapján is!
 
 


Megtaláltam a teareceptemet:

fehérüröm, borsmenta, gyermekláncfű (levél és gyökér is!), körömvirág, ezerjófű, benedekfű, cickafark.

Egyenlő arányban kell összekeverni a komponenseket (gyógynövényboltban, bioboltban kaphatók), egy teáskanálnyit forrázzunk le 2,5 dl vízzel, álljon 10 percig, szűrjük le. Naponta 3X, hat héten át, kúreszerűen alkalmazható.
 
 


MILLIÓ HÁLA!!!Kép Kép Kép
Megpróbálom átállítani magam erre a diétára, mert nekem is muszáj.


Puszi!
Emő

 


Sziasztok!

Szeretném ezt a témát tovább folytatni, mert azt hiszem 2004-el nem szűnt meg a terhesség alatti és a szülés utáni epebetegség, illetve epekövesség. Végig olvasva az eddigi fórumot én is nagyon sok hasznos információhoz jutottam hozzá.
4 gyermekem van, a két kicsi 2 és fél és 1 évesek. A legkisebb gyermekem születése után többször fájt a gyomorszájam. Aztán később már a hátamba is kisugárzott. Most 3 hét alatt 3x görcsöltem be úgy, hogy a fájdalom elviselhetetlen és hosszadalmas volt.Fogalmam sem volt mi a bajom. Ekkor felhívtam anyukámat és ő rögtön mondta, hogy epekövem van. Õ persze tudhatta, mert 30 évvel ezelőtt őt is műtötték epekőre. Most műtét előtt állok, mivel az ultrahang több 7-11 mm-es követ mutatott ki. Kedden kell bemennem a kórházba és szerdán műtenek. Nagyon félek. Már volt 2 hasi műtétem és a első napon mind a kettő nagyon fájt.Igaz, azok nagyobb vágások voltak. Most laparoszkópiás módszerrel indulunk neki és nem tudom, hogy ez is olyan fájdalmas lesz-e utána?
A doki azt mondta, hogy, ha van hasfali összenövés, akkor sajnos vágni kell. Ez a vágás is annyira fájdalmas utána? És, ha vágnak azzal menni ideig tartanak benn a kórházban? A laparoszkópiára azt mondta, hogy a hétvégére már haza mehetek. De ha vágnak akkor mennyi ideig kell a kórházban lenni?
 
 


Szia!

Sztem hamar tul leszel a muteten, a laparoszkopiaval gyorsan gyogyulnak a betegek.

Szia!
Ilon
 
 


Szia Ilon!

Köszönöm a bíztatást, csütörtökön sikerült a műtét laparoszkópiával. Szombaton már hazaengedtek. Most egy kicsit bizonytala vagyok, mert a műtéti (elhanyagolható) fájdalmak mellett valószínű, hogy összszedtem valami bélfertőzést és ez borzasztó kellemetlen. Evés közben és után begörcsölnek a beleim, hasmenésem van és egy kissé nyákos is meg sárga színű. Az orvosom azt mondta, hogy ennek semmi köze nincs a műtéthez, én meg nem tudom, hogy most mi van.
 
 


Szia Anitka!

Nekem is van már két gyerkőcöm és most várom a harmadikat sajnos epekővel a pocakomban. Nekem 2 éve volt epegörcsöm 3db azóta se és előtte se semmi. Már a második terhességemet is epekővel csináltam végig és úgy néz ki, hogy ez nem lesz másképp a harmadikkal sem. Remélem most sem lesz gond. Én nagyon félek a műtéttől, meg amióta kiderült, hogy epekövem van azóta vagy terhes vagyok, vagy szoptatok, így nem is tudtam megműttetni. Neked melyik kórházban csinálták meg, hogy ilyen hamar kiengedtek? Az emelgetéseket hogy oldod meg ennyi gyerek mellett, főleg, hogy kettő még ilyen kicsi? Meddig kell ezzel vigyázni? Ja és a terhesség meg szoptatás alatt milyen epepanazsaid voltak és hogyan kezelted őket?
Kandi
 
 


Sziasztok!
Most hallottam erről a topicról.
Én 9 hete szültem, és pár hete éjszaka olyan rosszul lettem, hogy levegőt is alig kaptam, beszélni sem tudtam, mint kiderült epe görcs volt, az algopirin, no-spa szuritól lassan elmúlt a fájdalom, azóta diétázom, és tegnap megint volt egy görcsöm, de ez jóval kisebb volt, nagyobb volt az ijedelem.
Volt azóta UH, ez szerint több apró kő van és volt egy hasnyálmirigy gyulladás. A vérvétel is ezt igazolja.
Holnap megyek a Margitba egy doki megvizsgál, mert akit ajánlottak proffot a Honvédban az eléggé lekezelő volt. A Margitban császároztak, ott volt 3 éve egy nőgyógyászati műtétem, nekem teljesen megfelel.
Tudtok valami tanácsot adni, vagy csak hozzászólni, kinek volt hasonló.
Amitől igazán tartok, hogy itt a 9 hetes lányom, aki még szopik, hogy ő vele mi lesz.
Előre is köszönöm!!!
Tündike
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet: