Új privát üzeneted érkezett!

Szep jo reggelt lanyok!

Sz@rakodik az asztali gep, ugyhogy csak angolbetus notebookrol tudok irni!Kép

Hari!
Most hogy elnezem, tenyleg olyan mintha neked sokkal nagyobb pocód lenneKép
El se tudom képzelni, hogy (hurráááá, van ékezetem) hogy hogy birtok el ekkora pocakkal, amikor én már az ennyémmel is alig birokKép
Pl ma is pocsékul aludtam, forgolódtam, azaz sokszor csak probaltam...

Humi!

Ugyan mit szólna picur egy ilyen édi fekhelyhez???
Nagyon cuki szerintem, minden baba meg lehet elégedve veleKépKép:

Kóbor!

Csűrös Erzsike: 06 20 913 3426
Szette vette teremtette már megint nem irtad, hogy hol tartasz időbenKépKépKépKép
Csak mert aug 20-27 és szept 10-12 töl szabin lesz Erzsike!

Egyebkent olyan furi, de ma ugy keltem, hogy de jo lenne már megszülni, még nem volt ilyen....
Szerintem nem birom ezt a feszült varakozast!

Szintén nem tudom, hogy Roki es többiek, akiknek már csak napjai vannak hátra, azok hogy birjak ezt a varkozást?????

Mea!
Hol vagy????

Megann 36+1

Kép

Kép
megann

Nyulne,And!!!

Na ezt a könyvvásárlósdit nem kellett volna emliteni!
Multkor megnéztem a Picik és Kicsiket a boltban, jó drága, de most Nyulné "bevásárlásán" felbátorodva, lehet hogy ma mégis megveszemKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!Kép
Arik vagytok, hogy hiányoltatokKép
Rendben vagyok, csak tegnap egész nap nem voltunk itthon.Mentünk rokonokhoz.

Fontos kérdés:
Mikortól kell abbahagyni a megne B6-ot és hogyan, fokozatosan???

A dokim meg azt mondta szedjem még, a védőnőm meg hogy hagyjam abba?!?!?!
Most akkor mit tegyek??????

Ma jön anyukám segíteni takarítani, már nem megy olyan flottul egyedülKép

HariKép
Tök hasonló a pocinkKép
Neked fiú lesz vagy kisány???
Bocsi hogy nem emlékszem rá...
Csak Te még fiatalabb terhes vagy, úgy hogy tényleg szépen növeszted.

HumiKép
Nagyon szép a bölcsőKép
Bizti szeretni fogja a bébiKép

Tegnap este nekem is keményedett pocakom, meg most sincs teljesen rendben.

Még egy hetet vagy kettőt húzzak ki és utána már jöhet LíviaKépKépKép

HHHHHHHHHhúúúúúúúúúúúúúúúú de izgi már!!!!
És még mennyien vannak előttem........
Lehet ebben a frontban megszül valaki?
Jól lehűlt az biztos....

Majd még jövök

Puszika
Mea(36+1)

Mea
mea

Humi! nagyon aranyos a mózes! én szeretnék benne aludni, az tutiKép

ma hideg front jön?! hajnalig fennt voltam, ma reggel is arra ébredtem, hogy leszakad a hasam a helyérőlKép

vigyázzatok magatokra!

HAJRÁ BENI!!KépKépKép

KépKép
KépKép
and

Megann

megtaláltam a lány számát!!!! A régi SMS-eket szelektáltam, és véletlenül találtam egyet tőle is. Íme: 06 30 5552105. A Picik és kicsik nagyon jó könyv!!!! Régebben láttam a babaszobán 5 ezerért, nézd meg, hátha megvan még. Boltban 8500Kép

And
Tóth-Pál Ernő a dokim a SOTE I-en. A szülésznőt ő ajánlotta, mert legtöbbször vele szokott szülni (ő fogalmazott ígyKép, Borsodiné Erzsikének hívják. Szerintem az a jó, ha Te is a dokidtól kérsz tanácsot, hasznos, ha olyan szülésznővel dolgozik, akit el is bír viselni. Neked ki a dokid? Mikor szülsz?

Lányok én annyira nyomott vagyok, állítólag hidegfront van. Olyan vagyok, mint egy alvajáró. Pedig annyi mindent kellene csinálnom......

Szmercsa

Tiszta szívből gratulálok neked is, múltkor vacakolt a babanet, és nem tudtam megtenni. Azt kívánom, hogy maradj ilyen boldog anyukája BátornakKép

Lucretia
35 (hihetetlen!!!)
lucretia

mindig elfelejtem: 31+0

KépKép
KépKép
and

köszi Lucretia! jövő héten megyek UH-ra, akkor szándékozom feszegetni ezt a témát. nekem egyébként krasznai dr. az orvosom, és nagyon örülök nekiKép majd mesélj részletesen az eseményekről légyszi, nagyon kíváncsi vagyok! lassan kezdődnek neked a ctg-k!Kép

and 31+0Kép

KépKép
KépKép
and

Szép jó reggelt LÁnyok!

Köszi a hozzászólásokat a keményedéssel kapcsolatban. Ha valóban ezek a "tünetek", akkor, azt hiszem, én egyáltalán nem keményedem. Ez nem túl nagy baj? Maga a dolog nem hiányzik, csak gondoltam, azért nem kéne már nekem is?

Egyébként képzeljétek, milyen az én formám! Tegnap este felhívtam a szülésznőmet, hogy nem abban az időpontban megyek a héten majd ctg-re, amit megbeszéltünk, hanem pénteken, mert akkor lesz bent a dokim is, és ugye ő is látni akar.
Erre a szülésznő kérdezte, hogy nem hallottam-e , hogy mi történt a dokimmal? Persze, semmit nem hallottam. Azt mondja, hogy nem biztos, hogy lesz egy darabig, mert egy jó ideje nagyon rosszul van, és többször is rosszul lett a műtőben, és valószínűleg kórházba kell feküdnie. Azt is mondta, hogy elég nagy a baj. Többet nem mondott, de gondolom, személyesen majd elmondja. Most teljesen kétségbe vagyok esve, hogy mi a franc lesz? Kihez forduljak, ha ez tényleg így van. Kimondani is furi, de elvileg jövő héten szülök. Most kezdjek el dokit keresgélni?
És egy csomó kérdés felmerül bennem. Pl. ha nem is keresek dokit, mondjuk egy éppen ügyeletes vezeti le a szülést, adjak-e neki pénzt? Ha igen, mennyit?
Tök gáz ez az egész helyzet... Eddig halál nyugodt voltam, mostmeg annyira ideges vagyok, egész éjjel nem is aludtam.
Ti mit tennétek helyettem?

Kuha (38+1)

Kép
kuha

Rokica!

Köszi a táblázatot,de sajnos nem tudom megnyitni! Azt írja , hogy "nem található a dokumentum". Most mit csináljak?

Kuha (38+1)

Kép
kuha

HAri, nekem is szokott pukkangatás hallatszani a hasamból.Az előbb is volt.

És eres is, teljesen be van hálózva kékezzöld erekkel.

Uxi
29+5

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Csak gyorsan beköszönök, nem voltam 2 hétog, most jöttünk haza a tengerről, délben remélem lesz időm visszaolvasni és reagálok. Úristen, már mennyi minden történhetett, hogy nem voltam!! Kép

Pussz mindenkinek, még jövök, és teszek fel képeket is. Kép

Rókica!
Megkaptam a mailt köszi, írtam rá választ.

Dóri
32+0
Vendég

Kuha!Kép

Hát ez ciki, de szerintem ha tudsz jó dokit akkor érdemes megkérdezni, hogy esetleg elvállalna e.
De csak ha ismered egy picit vagy ajánlják neked.
De ha ügyeletesnél fogsz szülni szerintem akkor sem lesz gond.
Nyugi, minden rendben leszKép

Mea
mea

Hali!

Van pár percem mielőtt megérkeznek a családtagjaim.Kép

Humi,
látom, te is éjjeli bagoly vagy.Kép Észrevetted, amit az ágyról írtam neked? (Csak azért kérdem, mert én általában a saját hozzászólásomig megyek vissza, most viszont egyszerre írtunk, és én korábban fejeztem be, szóval a helyedben biztosan nem venném észre.)

Megann,
köszi a telefonszámot. Hát, tény, hogy pont akkor is szülhetek, amikor Erzsike nincsen bent... Én is szeretnék már szülni, bár persze azt a másfél hetet még ki akarom húzni!

Mea,
én úgy tudom, hogy 36 hetesen kell abbahagyni a Mg-t, de pl. a barátnőmnek a dokija nem mondta neki, és ő végig szedte, tehát lehet, hogy ez dokifüggő.

Kuha,
hát ez nem jó hír a dokiddal kapcsolatosan!Kép Szegény ő és szegény te! Esetleg kérdezd meg a szülésznőt, hogy mit javasol, általában a dokik is szoktak maguk helyett valakit ajánlani, ha szabin vannak, talán most is átveszi valaki a dokid pácienseit... Szerintem én adnék az ügyeletesnek valamennyi pénzt, de nem sokat (elégedettségfüggő a dolog).

Megyek öltözködni, de előtte "megkeresem" a kiscsajt, aki a függöny mögé bújva puszikat dob.Kép

Kóbor
35+5
kóbor

Sziasztok!

Leesett egy nagy kő a szívemről, lánykám hagyta, hogy anyós lakását kiürítsük teljesen. Ma végre a kulcsokat is átsdjuk, végigpörgettem az egészet. Úgy örülök, mert ez lekkileg marhára nyomasztott.
Végre többet tudok azitthoni dolgokkal is foglalkozni.
Ma reggel meghozták az új ágyunkat is, baromi kényelmes és jó nagy 203x165 kinyitva. Óriáska is elfér rajta és remélem a derekamnak is jó lesz.
Utóbbi időben már matracon aludtam, mert nem volt jó semmi.
Kép

Róki!
Remélem, hogy pároddal rendeződik minden mihamarabb. Neked most nyugira lenne szükséged és főleg akkor ha meg lesz a lányod. Nagyon fontos lenne, mert a szoptatást és tejképződést is nagyon befolyásolják az érzelmi dolgok. Kívánom, hogy legyen minden ok!

Szmercsa!

A hasfájásnál valóban jó ha a pici lábait tornáztatod, mert, ahogy felhúzod ill. mozgatod a pocijából távoznak a szelek. /belekből/ Nálunk Ivinél nagyon hatásos volt ha a pocakját körbe körbe simogattam.

Nem a pocakkal függ össze de nálunk bevált már több gyerkőcön is próbáltam.
A lecsukott szemhéját finoman simogatni illetve a homlokot és orrnyerget. Nagyon nyugtatólag hat rájuk és teljesen ellazulnak. Sokszor álomba is szenderült a lányom.

Megann!
Ezek a népi dolgok valóban így voltak én hiszek a természetes megoldásokban. Nálam csak egy a baj, hogy nem bírom meginni a sört.

Humi!
Szép a mózes nagyon.
Mi cca. 1,5 éves korában szedtük szét a kiságyat a lányomnál. Õ nagyon jól viselte, büszke volt, hogy rendes ágya van. Kombi volt a kiságy, amit át lehetett alakítani.
Igaz aztán volt olyan, hogy megjelent és ébresztőt fújt a következő képen. Szemhéjunkat felhúzta és közölte "anyaka élesztő" Volt pár aranyos szólása az ovodára azt mondta, hogy odova. 1,5 éves múlt mikor a mostani férjemmel összekerültünk és nem tudta kimondani a J hangot.Így Jocó helyett Cocónak hívta, majd amikor nagyon kedves akart lenni jött a Cocóka megszólítás. Aztán 3-4 hónap múlva az apa. Soha nem mondtuk, hogy szólítsa így, ő ezt érezte iránta. Most már 10 éve lesz, hogy együtt neveljük Ivit és elválaszthatalanok.

Hari jó nagy a pocakod!
Kicsit sokra sikeredett.

Kriszta
35+3 vagy 36+3

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Leesett egy nagy kő a szívemről, lánykám hagyta, hogy anyós lakását kiürítsük teljesen. Ma végre a kulcsokat is átsdjuk, végigpörgettem az egészet. Úgy örülök, mert ez lekkileg marhára nyomasztott.
Végre többet tudok azitthoni dolgokkal is foglalkozni.
Ma reggel meghozták az új ágyunkat is, baromi kényelmes és jó nagy 203x165 kinyitva. Óriáska is elfér rajta és remélem a derekamnak is jó lesz.
Utóbbi időben már matracon aludtam, mert nem volt jó semmi.
Kép

Róki!
Remélem, hogy pároddal rendeződik minden mihamarabb. Neked most nyugira lenne szükséged és főleg akkor ha meg lesz a lányod. Nagyon fontos lenne, mert a szoptatást és tejképződést is nagyon befolyásolják az érzelmi dolgok. Kívánom, hogy legyen minden ok!

Szmercsa!

A hasfájásnál valóban jó ha a pici lábait tornáztatod, mert, ahogy felhúzod ill. mozgatod a pocijából távoznak a szelek. /belekből/ Nálunk Ivinél nagyon hatásos volt ha a pocakját körbe körbe simogattam.

Nem a pocakkal függ össze de nálunk bevált már több gyerkőcön is próbáltam.
A lecsukott szemhéját finoman simogatni illetve a homlokot és orrnyerget. Nagyon nyugtatólag hat rájuk és teljesen ellazulnak. Sokszor álomba is szenderült a lányom.

Megann!
Ezek a népi dolgok valóban így voltak én hiszek a természetes megoldásokban. Nálam csak egy a baj, hogy nem bírom meginni a sört.

Humi!
Szép a mózes nagyon.
Mi cca. 1,5 éves korában szedtük szét a kiságyat a lányomnál. Õ nagyon jól viselte, büszke volt, hogy rendes ágya van. Kombi volt a kiságy, amit át lehetett alakítani.
Igaz aztán volt olyan, hogy megjelent és ébresztőt fújt a következő képen. Szemhéjunkat felhúzta és közölte "anyaka élesztő" Volt pár aranyos szólása az ovodára azt mondta, hogy odova. 1,5 éves múlt mikor a mostani férjemmel összekerültünk és nem tudta kimondani a J hangot.Így Jocó helyett Cocónak hívta, majd amikor nagyon kedves akart lenni jött a Cocóka megszólítás. Aztán 3-4 hónap múlva az apa. Soha nem mondtuk, hogy szólítsa így, ő ezt érezte iránta. Most már 10 éve lesz, hogy együtt neveljük Ivit és elválaszthatalanok.

Hari jó nagy a pocakod!
Kicsit sokra sikeredett.

Kriszta
35+3 vagy 36+3

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Szmercsa
Bocs, de este már kidőltem. Kép
A baba kb 5-6 hónapos korára duplázza meg születési súlyát és addig folyamatosan gyarapszik. Néha egy hétig nem, aztán ugrásszerűen megnő a súlya. De ha már visszanyerte születési súlyát és apránként gyarapszik, akkor nem kell aggódni. Amúgy sosem használtam mérleget, csak az első gyermeknél és rájöttem, hogy csak magamat idegesítem vele. Úgyis látszik a babán még ránézésre is, hogy "hurkásodik" vagy sem. A védőnő havonta mérte most a Rozit, és az bőven elég.
Kaki rengeteg van az elején, és az teljesen normális. Később kicsit kevesebb, napi egy kb minimum, de van ha kihagy egy-egy napot. Van amikor a Rozi egy napig nem kakil, aztán köv nap 3-at is, amolyan emberes adagot Kép. A színe pedig a zöldestől a sárgáig változik (bocs), néha elég vad színe van. Az elején meg fekete, amíg a mekónium ürül ki.
Cicire teszem, amint kéri, nem igazán nézem az órát. Ha teli a pocak, úgysem eszik, csak komfortszopizik. Próbálgasd, és meglátod, hogy felel meg Nektek. Nem etetem agyon, persze, nem is lehet, és igaza van Huminak, hogy kell idő az emésztésre, de a baba eldönti mit szeretne úgyis. Hasfájást meg tényleg felismered.Kép
Van szoptatásos topik is, az anyaságnál, ha be szeretnél oda nézni Kép
Olvaslak továbbra is, puszi Kép

Kuha
Sajnálom én is a dokidat és Téged, de legtöbb esetben nem az orvos vezeti le a szülést, hanem a szülésznő úgyis. Ha meg lennék elégedve, adnék az ügyeletesnek pénzt, de nem annyit, mint ha fogadott orvos lenne. Nem lesz gond. Kép
Vezso
vezso

Sziasztok!

Valamennyit visszaolvastam, de nem mindetKép

Humi!
Nagyon szupi a mózesKép

Lányok!
Tegnap óta nem akar mozogni a babómKép
Valami lehet, mert csak hébe-hóba mozdulKép
Ideges is vagyok, de ma nincs dokimKép
Reggel még csuklott. Az egész hasam kő. Remélem még kibírja jövő hétig odabent. Most is megmozdult, de nagyon keveset mozog.
Próbálok pihizni, de olyan mintha attól meg Õ is elaludna.
A gyomromat még mindig nyomja, tehát nem szállt még le. Pisilni sokat járok és sokat is.
Vagy már nics annyi helye mozogni? De állítólag nem nagy baba.
Szerdán megyek CTG-re. De lehet, hogy előbbre hozom. Megőrülök. Vagy lehet, hogy a hidegfrontot érzi? Akkor szokott ilyen fura lenni, de ez már tulzás nekem.
Na mind1.
Bízom benne, hogy jól van.
Ma voltam vizeletet leadni. Ha délutánig nem történik semmi, akkor bemegyek a kórházba.

Szép napot mindnekinek!
Sziasztok!
Angelani
36+4

Kép
angelani

Angelani!

Nekem meg sokat mozog mostanában, furcsálom is, ezek szerint még van helye bentKép

Ha nem mozog ma egész nap,és idegesít menj be esetleg, csak hogy megnyugtassanak.

De bizti minden ok!!!Kép

Mea
mea

Megann!Kép

Még mindig kis édes a pocidKépKépKép
Nem olyan nagy mint nekem meg HarinakKép
henem kis édiKép

Hari!Kép
Nekem is eres nagyon és szép fehérKépKépKép

Mea
mea

Angelani!

Szerintem nyugi, az én babóm is ritkábban mozog tegnap óta. Biztos érzik a frontot. Éjjel alig aludtam valamit, akkor "buli volt" odabennt, de azóta semmit. Van ez így, szerintem még ne aggódj. Majd behozza estére. Az én gyomromat is nagyon nyomja, nekem sem szállt még le. Pedig én a jövő héten már SZÜLNI SZERETNÉK!

Most volt nálam a védőnő (végre nem nekem kellett mennem). Azt hittem, hogy terepszemlét fog tartani, és majd jól kiokít, hogy mi miért nem jó a gyerekszobában, és hogy ezt meg azt ide vagy oda tegyük. De nem! Tök aranyos volt, mégegyszer átbeszéltük, hogy mi kell(het) a babának, mit vigyek neki a kórházba, mit vegyek a patikába, stb. Beszéltünk a szoptatásról is, de igaziból ez majd csak "élőben" lesz érdekes. Szóval, tényleg tök normális volt, össze is tegeződtünk. Úgyhogy ezen is túl vagyunk.
Délután megyek beszerzem azt a fránya házassági anyakönyvi kivonatot. Komolyan mondom, az utóbbi időben számomra ez a legnagyobb macera, mert nem a lakóhelyünkhön volt az esküvő. Ráadásul sorszámot kell húzni az anyakönyv-vezetőhöz, gondolhatjátok! A múlt héten is odamentem, 10-től volt félfogadás, NEGYED 10-re értem oda, és a 42-es !!! sorszámot kaptam. És ez csak az anyakönyvezetőhöz!! Sejtitek, mennyire vártam ki. Tiszta ideg vagyok, hogy mi vár rám ma, amikor ráadásul nem is délelőtt, hanem délután lesz a félfogadás. Na, mindegy, ez van.

A dokimra visszatérve, én is nagyon sajnálom, mint embert, bár mondom, konkrétan nem tudom, mi a baj, csak a szülésznőm mondta tegnap, hogy elég nagy baj van. Viszont azt sem akarom, hogy felhívom, hogy hallottam, hogy... stb. Az még cikibb. Elvileg pénteken mennék hozzá, majd csütörtökön felhívom valami indokkal, és akkor kiderül, hogy mi a helyzet. Engem igaziból csak az birizgál, hogy 9 hónapig hozzá jártam (mellesleg kifizettem neki már vagy 80.000 Ft-ot a kórházban a vizitekre), erre most lehet, hogy egy vad idegen embernél fogok szülni. De hát ki tudhatta, erről persze szegény sem tehet. De azért még bizakodom...

kuha (38+1)

Kép
kuha

Sziasztok!

Nagyon sok hasznos és korrekt információt találhattok a szoptatásról a http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato oldalon. Amit így szülés előtt, illetve a kezdeti problémáknál érdemes elolvasni Az első hét című rész, illetve Az első hat hónap. HA valakinek nincs kedve, vagy ideje az egészet végigolvasni, akkor is van egy fejezet, amit feltétlenül ajánlok. Ez a http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_elsohet1 oldalon érhető el, A szoptatás első hete a címe. Ebben leírják, hogy hogy is működik a tejtermelés, képekkel együtt le van írva, hogy hogyan kell helyesen mellrehelyezni a babát (Ez nagyon fontos, mert a mellbimbó kisebesedésének legnagyobb részt a helytelen mellrehelyezés az oka.), és jónéhány olyan gyakorlati kérdésre is választ lehet kapni, mint amiket Szmercsa is feltett.

Ha valakinél, nagyon nagy gond van a szoptatással és a védőnő vagy gyerekorvos nem tud, vagy akar segíteni, akkor a http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=hova oldalon megtaláljátok a szoptatási ambulanciákat és elérhetőségüket, a laktációs szaktanácsadókat (IBCLC) (Bár az ő teljes névsoruk a http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=ibclc_szak oldalon van.), illetve az LLL baba-mama csoportokat, és tanácsadóik listáját.

Szmercsa!

Bármilyen sűrűn is mellre teheted a picidet. Arra kell csak figyelni, hogy ha mondjuk öt percet szopizott (Ekkor még az első időszakban csak az első laktózdús tejnél jár.), akkor ugyanarra a mellre tedd vissza, hogy tutira eljusson a hátsó, zsírdús tejhez. Ugyanis a hasfájást okozhat a latózdús első tej, ha mindig csak ezt eszi.

A hasfájásról olvashatsz itt az 1.7 pontban.
A hasfájással kapcsolatban, szerintem az egyik legtalálóbb mondat, amit eddig hallottam, dr. Sears-től származik: "Ha kétségeid vannak afelől, hogy a kisbabád hasfájós-e vagy nem, akkor valószínűleg nem az. A hasfájós csecsemő tökéletesen meggyőzi gondozóját afelől, hogy valóban szenved."

Elnézést, hogy ilyen hosszan raboltam az időtöket, de annak reményében tettem, hogy lesznek köztetek olyanok, akiknek segít valamelyik információ majd a szoptatásban, babagondozásban.

Szép napot mindenkinek!

Zita

U.i: Csillám-ról nem tud valaki valamit?
pzita

Sziasztok, szép napunk van már megintKép
Köszönöm a pocakos hozzászólásokat, szerintem is túl nagy. Főleg cipelni. Megann, én irigyellek, hogy neked nem nőtt ekkorára. Persze nagyon szeretem, meg büszke is vagyok rá, simogatom mint a güzü, de azért néha nagyon "terhes". Ráadásul lehet hogy tényleg tiszta hülye vagyok, de pont azt néztem, hogy jóval lejjebb van, mint egy-két hete. Akár mennyire is szeretnék már babázni, azért nem szeretném, ha hamarabb jönne ki a kisasszony, mint kéne.

Mea, örülök hogy előkerültél és semmi baj. Kislányunk lesz, LiliKép De sokak szerint fiús pocak. Szegénykém remélem hogy nem lesz fiú, mert akkor sajna fütyi nélküli lenne, ami egy fiúnál elég nagy hátrányKép

Humi a mózesed tényleg nagyon cuki, olyan ingere támad az embernek belefeküdniKép

Szerdán megyünk a dokihoz, kiváncsi vagyok mit mond. Úgy megnyugodnék ha azt mondaná, hogy ha már most születne se lenne semmi baj. Akkor nem paráznék ennyire attól, hogy korábban jön a kisleány. Reggel már így is félve néztem rá a kiságyra, nincs-e benneKép

Könyvek: én is vettem már, még csak olyan hajtógatósokat, de tegnap mikor kimentünk a telekre, találtam egy csomó könyvet ami a páromé volt kiskorában, hát meg is örültem, mert rengeteg gyerekkönyve van, úgyhogy szerintem nekünk jó sokáig nem kell majd venni. Hoztam is haza egy-két mondókás könyvet, hogy legyen mivel elaltatni majdKép

Na nézek valami kaját, bár már félek enni, mert attól is csak nő a pocakom. Minden reggel mintha nagyobb lenne, és nehezebb. De persze édes teherKép

Hari 32+2

Kép
Kép
hari

Szisztok!

Szerintetek milyen babafurdeto es apolo dolgokat erdemes patikabol beszerezni? Az elejen jo ha csak ilyet hasznalunk, nem?
Nem tudom emlekeztek-e, de kulfoldon vagyok es itt is szulok, es ideje lenne elkezdeni megszervezni ezeknek a kikuldeset es feliratasat.
Koszi elore is

Es a Picik es kicsik szerintem is nagyon jo konyv! (hasznaltat erdemes keresgelni..)
ppanna
31+2

Kép

Kép
ppanna

Ppanna, nekem azt mondta a védőnő, hogy az elején csak gyógyszertári dolgokat szabad használni, de majd felírják. Úgyhogy egyenlőre nem tudom megmondani miket adnak, de akinek már felírták az biztos segít majd neked. Viszont ha te kiküldetni akarod magadnak, akkor valakit meg kéne lassan kérned, hogy irassa fel őket egy gyerekdokival, annak meg úgyis tudnia kell, hogy miket kell ilyenkor felírni.

Hari

Kép
Kép
hari

Ppanna!

Szerintem első időben a legjobb a gyógyszertári fürdetőkrém és popsikrém. Eleinte nem igazán érdemes kísérletezni a sz ilyen olyan márkákkal.

Hari!

A könyv az szent dolog nálunk. Nekem is mind meg van gyerekkoromból, Ivi is azokat forgatta.
Mondókásnak nagyon tudom ajánlani Füzessi Zsuzsa Mondókáskönyveit, van vagy 4 nekünk is. Ivi nagyon imádta. Gyönyörű képekkel van ilusztrálva.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Koszi Hari, igen ez a tervem, csak gondoltam azert megkerdezem, hogy kinek mit irtak, hogy legyen viszonyitasi alapom.
Meg azt is halottam, hogy csomo gyerekdokinak van sajat receptje, csak nem tudom van-e ezek kozt tenyleg kulonbseg, vagy csak ujitani akarnak Kép

Kulonben szerintem tok okes a hasad, es nem is erdemes azon parazni, hogy tul nagy-e, ugyis visszamegy majd, meghat tudod mitol nagy Kép

ppanna
31+2

Kép

Kép
ppanna

Ppanna!

Kb. 2 órája ment el tőlem a védőnő, úgyhogy most nagyon "képben vagyok"! Én is ma fogom megvenni a patikában, amit nem a doki ír fel.
Szóval:
A köldökcsonk kezeléséhez:

Babahintőpor (Hexachlorophenes)
Steril gézlap
Steril vatta
70 %-os alkohol
fültisztító

Fürdetéshez:

- Babafürdető , amit a doki fog felírni, állítólag fillérekbe kerül. Nekem van itthon egy, ez a neve:
Unguentum hydrophilicum nonioncum (magyarul: nemionos hidrofil kenőcs)
- Babaolaj (napraforgóolaj), amivel állítólag fürcsi előtt a hajlatokat kell megtisztítani.
- Popsi kenőcs, ez nem tudom, milyen, ezt is a doki írja fel.

kuha
38+1

Kép
kuha

Most elővettem a könyveket amiket hazahoztam:
Cini-cini muzsika, ezt szerintem mindenki ismeriKép
Gáspár János: Kerekecske dombocska ebben is mesék, versek és mondókák vannak,
Hóc, hóc, katona: ezt én nem ismertem, de ebben is versecskék vannak, bölcsiseknekKép
József Attila: Altató, ez meg ilyen hajtogatós kemény könyv.
És végül az Egyszer egy királyfi c. könyv, ami szintén olyan kemény vastag.

És volt még rengeteg mesekönyv, de azokat nem hoztam haza, mert azokat még úgysem érti majd, ezeket is inkább a dallamosságuk miatt fogja max. értékelni gondolomKép

Hari 32+2

Kép
Kép
hari

Kriszta, Kuha nektek is koszi, mindent felirtam!
(foleg a nemionos hidrofil kenocs latin nevet Kép)

Konyv:
nekem Zelk Zoltanos is volt es szerettem, abban is negysoros mondokak vannak, szepen illusztralva. Kesobbre pedig en megprobalom eloasni a "a Sun akit meg lehet simogatni" mesekonyvet, mert azt anyukamnak kb kivulrol kellett tudnia a vegen, annyira szerttem. Nade az meg par ev mulva aktualis csak..

ppanna
31+2

Kép

Kép
ppanna

Kuha

mi sem a mostani lakhelyünkön esküdtünk, de én telefonon kértem, hogy postázzák ki a házassági akvit. Kellett írni egy kérvényt, hogy baba születéséhez kell, mert így díjmentes. Néhány nap múlva elküldték ajánlottan. Szerintem ne utazz, meg állj sorba feleslegesen!

Luc
35
lucretia

Csajszik, nekem úgy nyilall a szeméremcsontomnál, ez normális?

Kép
Kép
hari

Hari!

Neked "csak" nyilal? Én kb. másfél hónapj a majd' szétszakadok, úgy fáj! A reggel a legrosszabb, alig bírok kikecmeregni az ágyból. Egyébként meg alig bírok felállni mondjuk az ülésből. Látnád, mikor pl. a földön ülök, és szerenék felállni.
A férjem szerint úgy mozgok, mint egy reumás kiselefánt Kép Hát nem édes?? Ezért (is) imádom! Kép

kuha 38+1

Kép
kuha

Ja és a doki-ügy valóban nem túl rózsás, de én is azt tenném, amit a többiek javasoltak: adj pénzt, de annyit, amennyire elégedett vagy! Szerintem egy ügyeletes doki ne várjon annyit, mint egy fogadott. Elvégre nem kell pl. éjszaka közepén "extra" bemennie a kórházba, mint ahogy azt a fogadott dokid tenné. Munkaidejében ez a dolga. Vagy naiv vagyok????KépKép
Nekem akkora szerencsém van az én dokimmal így pénzügyekben, lehet, hogy azért.

And
Krasznai doktor milyen? Sokan járnak hozzá, azt tudom. Én voltam párszor a Papp Csabánál is, míg az én dokim szabin volt, mert ő ajánlotta. Nagyon szimpatikus, kedves volt ő is.

Jaj, lányok, tényleg annyi mindent kellett volna csinálnom ma, de a reggeli nyomottság egyáltalán nem múlt el, sőt.... Már jó ideje babacuccokat mosok, de csak nem akarok a végére érni. Még az összes ágynemű hátra van. Igaz, hogy kb. fél éves koráig beszereztük a ruhákat, így volt mit mosni.

Asszem megnézem a Nagy utazást a TV-ben, 3/4 1-kor lesz.

További szép napot nektek

Luc
35
lucretia

Hari!

Neked "csak" nyilal? Én kb. másfél hónapj a majd' szétszakadok, úgy fáj! A reggel a legrosszabb, alig bírok kikecmeregni az ágyból. Egyébként meg alig bírok felállni mondjuk az ülésből. Látnád, mikor pl. a földön ülök, és szerenék felállni.
A férjem szerint úgy mozgok, mint egy reumás kiselefánt Kép Hát nem édes?? Ezért (is) imádom! Kép

kuha 38+1

Kép
kuha

Sziasztok!

Kicsit off, de leírom mi volt.
Köszi a drukkokat mindenkinek. Nemrég értünk haza a laborvizsgálatokról és este 6-ra már megyünk is vissza a kórházból, ma ott alszunk, holnap reggel lesz a műtét, Beni lesz az első. Utána ott kell lenni még egész nap megfigyelésen, meg még egy éjszakát, szerdán reggel jöhetünk haza. A vérvétel nagyon durva volt, 5 ampullát vettek tőle, két kézből, mert a harmadiknál behajlította és kijött a tű. Szegény nagyon sírt és le is sápadt teljesen, de a többi vizsgálatot nagyon jól viselte.

Én is ideges voltam, a kis pocaklakóm meg úgy rugdosott, biztos nem értette, hogy mi van anyával.

Most visszaolvasok, hogy mi a fennforgás.

Benianyu
32+2

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Kuha, köszi a "bíztatást"Kép Szóval örüljek, hogy most csak nyilal, lesz ez még sokkal rosszabb is? Már jobban is érzem magamKép Szóval akkor nincs semmi különösebb bajom, ez normális. Én ezeket a különböző itt-ott fájásokat viseltem/em a legrosszabbul. Nem is a fájdalom miatt, hanem mert mindig megijedek, hogy valami nincs rendben. Mert az hogy ég az ember gyomra, fáj a lába, sarka stb. az ok, de ami közel van a pocakomhoz az már zavar, mert akkor már féltem a babót.

Ja és Kuha, neked mikor "indult el" lefelé a pocakod? Vagy egyáltalán már lement?

Hari

Kép
Kép
hari

Hari!

Neeem! Pont ez az, hogy még nem ment le! Kép
És biztos velem van a baj, de én már nagyon türelmetlen vagyok, és nagyon szeretném látni legalább már a jeleit annak, hogy hamarosan itt a szülés ideje. Mondom, én még csak olyan keményedéseket sem produkálok, amiről itt a fórumban a lányok írnak. Mert mint kiderül, amit én érzek fennt, a gyomromnál, azt csak a kisfiam műveli velem, egyáltalán nem keményedés.

Kuha

Kép
kuha

Benianyu, sajnálom szegény Benit, de az azért jó, hogy ő lesz az első holnap, legalább hamar túl lesz rajta. Nem irigylem szegényt, bár nem tudom milyen lehet gyerekkorban egy ilyen mandulaműtét, de gondolom hogy kellemetlen. Egy biztos, felnőttkorban nagyon rossz, úgyhogy talán jobb túllenni rajta kiskorban.
Szóval sok bátorságot mindkettőtöknek, remélem hamar elfelejti az egészet, meg Te is. Ha hazaértetek jelentkezz! És vegyél valami ajándékot Beninek előre!!!! Engem azzal mindig meg lehetett vígasztalniKép

Hari

Kép
Kép
hari

Kuha,
a keményedés mondjuk nekem is ismeretlen, bár én végül is nem is tartok ott, hogy kéne, de emiatt szerintem ne aggódj, lehet hogy csak nem veszed észre. Lehet hogy neked nem is fog keményedni. Ki tudja.
Meg az is lehet hogy nekem nem is ment lejjebb a pocakom, csak én látom úgy. Vagy azért látom úgy, mert egyre nagyobb és nehezebb és lehúzza a súly. Ezek végül is csak olyan jelek, amiket vár az ember, aztán lehet hogy egyik se lesz, és egyszer csak mész szülni.
De izgulni semmi esetre se izgulj, egy biztos: a baba nem fog bent maradniKép

Hari

Kép
Kép
hari

Na megyek vasalni, aztán még visszanézek. Addig írjatok szorgalmasan!!Kép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Még mindig nem sok mozgást észleltemKép
De néha mintha kidugná a popsiját.
Általában ha rossz idő közeleg, akkor egy kicsit nyugisabb, de most mitha bekábítózott volnaKép
Ha megbököm (sajna néha megteszem), akkor reagál, de nem mindig.
Szerintem az én idegességem is sokkolja. Tegnap előtt meg mintha vidámpark lett volna a hasamban.
Térült-fordult...
Még attól is félek, hogy a köldökzsinór tekeredett rá nagyon és ettől sem tud jól mozogni.
Velem is ez volt a baj. Nem mozogtam és anyukám elment dokihoz. Azt mondták, hogy ne hisztizzen. Ez volt szerdán én meg szombaton megszülettemKép
A nyakamra volt 3X rátekeredve + a bal lábamra. Majdnem megfolytottam saját magamKép
A nyakamon talán fél éves koromig volt meg a 3db lilás, pirosas csík, mint akit megfolytogattak. Hála Istennek elmúltak, de nyelőcsövem szűkebb let és ferdüléses is. Bár igazából már nem okoz gondot. A bal lábam meg nem fejlődött rendesen a combcsontnál és műteni kellett. először csavarokkal és platinával rögzítették, majd kivették őket. Mondjuk jobb így, mert ha nem műtenek meg, akkor most a bal lábam 10cm-el lenne rövidebb.
De akkoriban, amikor anyukám volt erhes még nem ultrahangoztak. Végülis megszülettem és leszámítva az egyéb bajaimat, egészséges vagyokKép
Most megmozdultKép
Jajj, de jóóóó!
A múltkori vészhelyzet is az eszembe jutottKép
Már él bennem a para rendesen.
Pedig el akartam menni vásárolni neki cumisüveget. Mert akárhogy is kell vennem legalább 2db-ot. A biztonság kedvéért. A tejhez meg mindenféleképpen üveget szeretnék és nem műanyagot. Már van egy műanyag, 1-es szilikon cumivalKép
Kell még popsitörlőt vennem. Meg elkellene egy pár textilpelus isKép Igaz van már kb. 20-25db, de legyen inkább több.
Jó lesz később port törölniKép
A kórházi pakk, 95%-ban készen van.
A babarucik kimosva, vasalva. Csak az a gáz, hogy nem volt hely és ahogy betömörítettem egy kicsit meggyűrődtekKép
De tiszták és nagyjából sterilek. Még a komódját is össze kell rakni.
Szerintem holnapra készen lesz.

Na megyek, de ha nem leszek ideges, akkor rendesebben visszaolvasok és reagálok.
Csak rugná már ki az oldalam a lusta fiúnkKép

Puszi!
Jobb napot, jobb időt!
Sziasztok!
Angelani
36+4

Kép
angelani

Hari,
Köszi, az ajándék jó ötlet, majd Apa hoz valami meglepetést, sőt még a Nagyinak is fogom mondani. Viszünk sok mesekönyvet, meg kirakót, meg matricát, hogy ragaszthasson. Túl leszünk rajta.

Sajnos nem volt időm reagálni a többi beírásra, mert közben meg kellett főzni az ebédet és még a céges levelezésemet is intéztem itthonról.

Benianyu
32+2

benianyu

Angelani!Kép
Ne izgulj ennyire!!! Bár megértelek én is mindig parázok valamin!
Viszont ahogy olvaslak...mozog a kisfiad, csak kevesebbet...az meg szerintem a fronttól van...ma az én lányom sem igazán aktív...néha "megmutatja" magát aztán hosszú szünet..., de azért mindig megmutatja, hogy "itt vagyok" KépKépKép

Úgyhogy neked is nyugggiiiii!

Viszont, ha tényleg nagyon ideges vagy akkor inkább menj be a kórházadba egy CTG-re...abból baj nem lehet... és a kicsi fiadnak is jót teszel, mert megnyugszol!
Nagyon nem teszel vele jót, ha ennyire sokat sresszelsz! Tudom, hogy tudod Te is, de néha muszáj erre is figyelni tudatosan!!!!!
Millió Kép

Szikeev 28+3 (téli)
szikeev

na nekem most jelent meg újra a babanetem!

halihó!
And,
anyukám a holmikat Bécsben vette,ha jól sejtem a Tchibo ajándékboltban,mázlija volt múltkor,éppen fiús-babás dolgok voltak,amúgy változó a kínálat!
Könyvek,
már olvasom a Suttogót,nekem nagyon tetszik.
mesék terén én is a régi aranyosakat pártolom,van választék bőven!

már teljesen jól vagyok,párom még trombitál,ma még lustizunk,aztán holnaptól harcra fel,megyek labort csinálni.

Beninek minden jót!

Nyúlné,33+0

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Angelani ne aggódj, előfordul, hogy a babók lustiznak, de ha nagyon stresszel a dolog, akkor tényleg menj be a kórházba megnézetni mi újság odabenn. A mi babánkra a hidegfront pont olyan hatással van, hogy meg sem áll, egyfolytában mocorog, éjjel alig tudtam aludni, mert bulizott a pocakomban.

Kuha! Úgy látom Te is már pont olyan türelmetlen vagy, mint én. Kép Bennem is egyfolytában az motoszkál, hogy SZÜLNI AKAROK, de egyelőre még semmi jele annak, hogy az uraság ki akarna bújni. A keményedések nem sokat jelentenek. Én a 25. hét óta keményedek, és a 32. hét óta elég durva jósló fájásaim is vannak néha, ennek ellenére a méhszájam totál zárt még és a múltheti CTG is tök normál volt. Holnap megyünk megint CTG-re, kíváncsi vagyok, most mi a helyzet, de semmi változást nem észlelek, azonkívül, hogy már kb. egy hete leszállt a pocakom.

Bennianyu! Szorítok nektek, hogy könnyen átvészeljétek a műtétet, és Beni hamar meggyógyuljon!

Valaki nem tudja véletlenül, hogy mennyibe kerül üzletben az Aventes tejgyűjtő zacsi? Bár gyanítom, hogy nem is nagyon lehet kapni, mert ahol eddig néztem, nem volt sehol.

Ildi 38+3

Kép
vrucsincá

Ja és még egy dolog, amit az előbb elfelejtettem...
Ha valakinek kell augusztusi Brendonos, vagy MegaToysos kuponfüzet, szívesen odaadom.

Kép
vrucsincá

Vrucsincá!

A http://www.tiva-med.hu/arak_elemei/sheet004.htm oldalon, alul az Avent feliratra kattintva megtalálod az anyatejes szettet 1925 Ft-ért az eldobható termékek között. Ennek tartalma: 20 db elő-sterilizált zacskó, 4 db tartó talp, 10 db zárócsat és 20 db címke. A pro-mama honlapján, ami elvileg az Avent magyarországi valamilyen kiemelt forgalmazója, nem találtam.

Üdv:

Zita
pzita

Vrucsincá!!!

Hűha, de izgi, te leszel a következő????Kép
38+3.....hm nem semmi....
Kellene egy fiss tábli, mert most hirtelen nem tudom ki van még előtted, talán Csillám, meg Rókica van a környékeden....nem???
Hát ez az, néha már rám is rámjön hogy de szülnék már, de én még több mint 2 héttel vagyok utánad, ma 36+1..
És sajnos ma meglepődve konstatáltam, hogy fogytán az erőm,Kép
Elmentem a szokásos körutamra, és olyan kidögölve jöttem hazaKép valahogy nem visznek a lábaimKép, olyan ólomnehéznek érzemKép
És ráadásul összefutottam egy ismerőssel, akivel kb 2,5 hónapja találkoztam utoljára és megállapitotta hogy: Mostmár azért felszedtél néhány kilótKép
Olyan rosszul esettKép, pedig én is tisztában vagyok vele, hogy ami kismamagatya lógott rajtam 2 hónapja az most feszül a 13-14 kg miatt....
De hát majd lemegy.....

Benianyu!
Nagyon szoritunk Beninek!
Szerencsére nem sokszor de volt már hogy összefutottam a laborban vérvételre érkező gyerekekkel, szegények...ugy sajnáltam őket...mert igazából ugye nem nagy fájdalom...mert ha eltanyálnak a biciklivel....az sokkal jobban fáj...de mégis olyan rosszul érinti őket az ilyesmi...

Angelani!
Nyugodj meg, az én babóm is eltűnik néha, én már csodálkoztam is magamban, hogy ugye ama bizonyos mérés szerint (amit ugye számolnunk kéne már mostantól) hogy egy órában hányszor mozdul meg...hát nem tudom ez nekem olyan furi...
A babóknak nem jár az alvás???Kötelező nekik mindig, minden órában X-szer megmoccanni???

Azért figyelj, és ha tényleg ugy érzed magad biztonságban akkor inkább menj be a kórházba, hogy megnyugtassanak...bizti nincs gond...de hát ki az aki ebben az időben kicsattan a vidámságtól...

Lányok!
Bedöglött a mosógépünkKép, már csak ez kellett!
Szerencsére a neten találtam szerelőt, már holnap kijön megnézni...hát kiváncsi leszek, mibe fog ez nekem kerülniKép

Luc!
Köszi a telcsiszámot....egyenlőre talonba rakom, hogyha megszületik a babó, és nem leszek nyugodt a légzése miatt, akkor majd fölhivom, hogy megvan e még a légzésfigyelőjük...

Megann 36+1

Kép

Kép
megann

Szisztok Lányok!

Egyszerűen hihetetlenek vagytok! Nem győzlek Benneteket olvasni.Mennyi minden történt még nem voltam itthon. Zsófy, Falina, Szmercsa és a Anikó is megszültek! Úgy örülök nektek! Nagyon sok Boldogságot kívánok mindannyiotoknak!De vajon ki lesz a következő?! Úgy izgulok!!
Velünk minden rendben van. Hazajöttünk a nászútról. Nagyon sok szép helyen voltunk, többek közt Párizsban, Marseille-ben, Cannes-ban, St. Tropezban, Monte-Carloban. Nagyon boldogok voltunk. Majd valamikor próbálok feltenni rólunk pár képet.
A család tervezés folyamatban, épp ma vettem LH ovulációs tesztet a boltban.

Mindenkinek kitartás, és sok sikert a Babaváráshoz!

Puszi
Zsuzska

Kép
pgsuska

Szia Zsuzska!!!!Kép

Pont valamelyik nap gondoltam Rád, hogy mi lehet veletek. De jó, hogy jelentkeztél! Tegyél fel minél előbb képeket az útról, Te kis világutazóKép
Ez az a teszt, amit minden nap lehet használni, hogy melyik nap alkalmas a baba "készítésére"? Mindent bele, jó lenne, ha minél előbb sikerülne a pocakba helyezniKép
És tessék minket figyelni, mert már sorra jönnek a babák, ahogy írtad, és ez hátha még több ihletet ad nektekKép Meg különben is, Te ide tartozol hozzánk, úgyhogy jelentkezz sűrűn, most hogy már itthon vagytok.
A képeket meg várjuk!

Hari 32+2

Kép
Kép
hari

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?