Új privát üzeneted érkezett!

hello lányok,
képzeljétek a párommal benyaltunk egy kis bacitKép
a párom teljesen padlón van,ma végre egy picit jobban(torokfájás,orrfújás,láz) és én is jobban vagyok ma(nekem csak tegnap volt egy pici hőemelkedésem és amúgy csak a torkom fáj).iszom a mézes citromos kamilla teát,tegnap már vitaminhoz is jutottam kivi,citrom és egyéb gyümi-zöldség formájában és csináltam egy nagy fazék pipihúslevest,hogy erőre kapjunk!a tegnap azért is volt pocsék,mert a sok folyadéktól 5percenként rohangásztam pipilni és ettől nem tudtam aludni,már bőgtem kínomban,de aztán hajnalra elfáradtam én is meg a pisilőm isKép és 5 órát durmoltam egyhuzamban,na azóta vagyok jobban!remélem ma már nem romlik az állapotom és a párom is rendbe jön,most teljesen külön alszunk és fekszünk(tehát élünkKép).
van vlmi tippetek számomra,hogy hogyan javítsak még az állapotomon,ha romlana?mondom,lázam nincs,tegnap volt egy kis hőemelkedésem,de ennyi. torokfájás és mocskos sok pisi a jellemző!
Nyúlné,32+6

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Tényleg nem volt sok üzi tegnap. A hétvégék mindig lazábbak.

Rokica!
Jó korán keltél.
Nekem sajna már a harmadik éjszakám telik el 2-3 óránkénti pisivelKép
Alig alszom valamit. Ráadásul a babó sem úgy mozog, ahogy szokott.
Lehet, hogy csak lusta. Majd nap végére kiderül.

Viszont van egy valami, amit nekem már régebben mondott a doki.
Azért is nézik terhesség közben többször az ellenanyagok, mert a méhlepény hiába szeparlájla el, de egy-két "csepp" vér igenis átjut az anyai, illetve a baba vérkeringésébe. Tehát már a terhesség alatt is előfordulhat ilyen. De szúrés mellett még felismerik és nem okoz gondot, ha kezelve van.
Nekem nem tudni hanyadik babát várjuk. Volt 2 tuti vetélésem. De volt sikertelen lombik is.
A második babánál okozhat problémát már méhen belül is. Ha én ellenanyagot termelnék, akkor a szervezetem akár 5 hónaposan is "kidobhatná" magából a babát. Ezért ilyen fontos a szűrés és esetleg a szülés utáni szuri.

Hari!
Kérd meg a párodat, hogy tegye fel a megfelelő progikatKép
Olyan édes kis dolgot küldtem nekedKép
Remélem, tetszeni fog, de már lehet, hogy ismered.
A kisebb családtagok jól vannak? (kutya-cicák)
Egyébként nekünk is annyi rucink vanKép

Humi!
Majd tessék felrakni képetKép

Na megyek, mert vár még a vasalás másik feleKép
Takarítani, főzni nem kellKép
Legfeljebb egy kis sültkrumplitKép nyammm....nyammm

Legyen szép napotok!
Sziasztok!
Angelani
36+2

Kép
angelani

Angelani!

Ejnye-bejnye!Kép
Egyszer alig elszel meg egy kiflit egy nap, aztán meg ilyen "egészséges reformételek" vannak a toppon mint sültkrumpliKépKépKépKép

Nyulné!
Ne programozz negatívan!Nem rosszabbul leszel, hanem jobbanKép
Ha nincs láz ilyesmi, akkor sok folyadék + vitamin!Remélem nem lesz szükség antibiotikumra!
De ha a mandulád is begyullad, jobb ha elmész orvoshoz!

Megann 36+0

Kép

Kép
megann

mandulám nincs elvileg,ez talán nem fenyeget!
és nem negatívoskodok,sőt,ma tényleg jobban vagyok és a kedvem is jobb!Kép
a vitamint bevehetem akár 500mg-os Béres Cvitamin formájában?vagy maradjak a citrom,kivi módszerben?vagy kapjak be elevitet,de azt már nem szedem,helyette b12/Vas-at szedek,a kettő meg nem fér össze.
a párom itt a baciforrás,amitől akár visszaeshetek,ezért nem érintkezünk,mert amíg ő nyomja magába a sok gyógyszert én csak pozitívan gondolkodhatokKép

mindjárt felteszem azokat az édi babaholmikat,amiket a mamám vett,csak elemet tőltök!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

tegnap azért is lettem rosszul,mert annyit ittam,hogy folyamatosan keményedett a pocim és pisiltem,az szar volt nagyon!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné, szerintem amíg nem érzed rosszabbul magad, addig inkább maradj a citrom, kivinél, az mégis csak a legtermészetesebb. Gyors gyógyulást neked is és a párodnak is!
Várjuk a képeket is, úgyhogy tessék gyorsan tölteni azokat az elemeket!Kép

Megann, ahogy kész az ágy, csinálok képet, meg a cicáról is, bár most valahol kint rosszcsontkodik az udvaron. Mondjuk nem is csodálom, ilyen jó időben én is kint lennék a helyében.

Úgy terveztem délelőtt vasalni fogom a tegnap kimosott babaruhákat, de nem száradtak megKép Nem is értem, hiszen szellő is van, a nap is süt, mégis vizesek. És már megint megy a mosógép, most már nem is tudom hova fogok teregetni. Igazán belehúzhatnának a száradásba a rucik.

Na megyek, mert még egy-két helyen festeni kell a hálót, de ezek már csak javítgatások, meg a lambériáról le kell csiszolni a festéket, de aztán még azért visszanézek este.
Mindenkinek szép napot addig is!

Hari 32+1

Kép
Kép
hari

Hari és a hajfestésKép,
mindenkinek máshogy reagál a haja is terhesen,én nem festem,csak néha szinezem,amióta terhes vagyok hamarabb ledobja a színt,de nekem a mensim produkált mindig érdekes szineketKép,és olyankor a szoli sem fogott!
szerintem se most próbálkozz a melírral,bár ha csak egy szint kérsz és azt is vékonyan,nagy bajod nem lehet,egy próbát megérhet,ha az alap marad,nem vészes a lenövés sem.nem tudom milyen a hajad,így nehéz tanácsot adni!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Szoptatás:

Az összes csodaszernél fontosabb a gyakori mellretétel (átlag napi 10-12 az első napokban/hetekben, ez azt jelent, két óránként!!!), az alkoholmentes sör, stb, csak hab a tortán. Ha nincs kiváltó inger (szopás, fejés), akkor hiába vedeli az ember a jobbnál jobb szereket, nem készül tej. Miért is készülne? Én is ihatok annyi alkoholmentes sört és ehetek homeobogyikat, de ami nincs szopizó baba a mellemen, nem sokra fogok menni vele.

Pisilés:

Lányok, én már hetek/hónapok óta kétóránként kelek éjszaka pisilni. Próbáljátok úgy felfogni, hogy edzitek magatokat a szopizásokra. Bár néha sikerül megúsznom 1-2 alkalommal, ez most már igen ritka. Még órarendem is van: először éjfélkor, aztán 2-kor, aztán 4-kor, és 6-kor persze csörög az óra. Ha nem pisilek eleget, nekem is bekeményedik a pocakom.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

KépKépKépKép
hű,de nagyok lettekKépKépKép!
zoknik,fürdőnaci,pasis pelenkázós táska(a párom már közölte,hogy aza az övé,én keressek magamnak másikatKép),és 3cukor ruci(a középső csíkos,csak nem látszik)
olyan kis pasis dolgok!
Nyúlné32+6

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Haliho

Koszonom a szopis tanacsokat, fentieket mar ismertem szerencsere. A fejesen kivul fogom fel a cseppeket, mert erdemes. Nekem tenyleg nagyon sok elfolyik igy!
Baba ugyesen szopizna, de vagy nincs jol a mellen vagy nem tom mi van, de nem sziv a vegen belole semmit.
Nah, megyek tovabb kuzdeni! Kép
F.
falina

Szülés előtt állók, akiket érdekel az aromaterápia:
http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?bw=&forumid=45220&forumuser=&id=57&step=0&page =3

Szerintem elég jó tippeket adnak. Én holnap akarok venni mandulaolajat (bázisolaj) és abba különböző (rózsa, jázmin, ilang-ilang, levendula) olajokat csepegtetni. Állítólag az ilyen masszázs is megkönnyíti a szülést.

Én a napokban kezdem el kimosni a ruhákat, meg bepakolni a kórházi pakkot, szóval még el se kezdtem az ilyen irányú tevékenységet (mivel még nincs meg a baba szekrénye). Remélem azért nem kések le semmiről.

Nyúlné! Jobbulást neked is és a párodnak is. Nagyon szépek a babaholmik!

Falina! Sok sikert a szopihoz!

Enyémférj elment ma paintballozni, így egész nap szalma vagyok. Kép Kihasználom pihire meg babacucc pakolásra az időt.

További szép vasárnapot!

Bodza 35+3

Kép

Kép

Kép
bodza

Látom senkinek nem telik heverészéssel a napja, én is serénykedek itthon!
Persze a férjem lelépett az építkzeésre, hogy elirányítja a parlagfűkaszálást aztán jön haza, mehetünk kirándulni(bár mondtam, hogy esetleg ő is összerakhatna 1-2 dobozt a költözésre).
Na ez volt fél 11-kor, azóta se híre se hamva!
Úgyhogy megint nekiálltam dobozolni.
El is vagyok ájulva, hogy mennyi lejárt szavatosságú pipere, meg konyhai csomag,tasak kerül elő a szekrénybőlKép.
Már 2 kuka megtelt megintKép
Végülis nem viszek kacatokatKép

Hari!
Nagyon várjuk a képeket!Kép

Nyúlné!
Fenomenálisan édesek a rucikKépKépKép

Haskeményedés: Teganap a sok lótifutiban annyira keményedett a pocim, hogy 36. hét ide vagy oda én bevettem egy magnéziumot és utána küldtem egy fél liter ásványvizet. Ugye jól tudom, hogy sokat kell inni haskeményedésre????

Róki!
Igazad van telejesn szopi ügyben, ezek olyan mendemondák, hogy kinek mitől "durrant be" a cicije.

Falina!
Szorítunk, hidd el, fog az menni, csak egyszer kapd el a fonalat és nem lesz gondodKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Davallia!

De jó neked!!! Most néztem madártej receptet az interneten, hát elég macerás. Mi is kapunk belőle? Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Rokica! Köszi a táblit!

Nyúlné! Nyár elején hasonló kórságban szenvedtem, mint Te most. Itt ajánlotta valaki a következő receptet: egy bögre borsmenta teába (vagy kamillába, én azzal csináltam, mert nem volt borsmenta itthon) tegyél egy kanál mézet, egy pár gerezd fokhagymát összenyomva, illetve egy kis citromlevet, melegen iszogasd meg, aztán a végét kanalazd ki. Iszonyatosan rossz ízű lötty, alig bírtam meginni, de egy nap alatt rendbehozott.

Falina! Drukkolok, hogy szopizás ügyben minden rendben legyen.

A kajálással Ti hogy álltok? Én egyszerre csak nagyon keveset tudok enni, mert szerintem összenyomja a pocaklakó a gyomromat. Ma nagyon fini póréhagymás tejszínes lazacot csináltam, de alig bírtam belőle enni, mert pár falat után úgy érzem tele vagyok. Ilyenkor csak szuszogni tudok Kép

Kép
vrucsincá

Nyúlné

A fokhagyma, és a hagyma nyers fogyasztása is segít, az én orvosom a gyógyteákon kívűl mindig ezt ajánlotta terhesség alatt. Távol tartja a vámpírokat is, mármint a fokhagyma. Kép Meg a férjet Kép Meg mindenkit. Kép. De segíthet viszont.
Ez az ital amit Vrucsincá írt nem semmi, egyszer ki fogom próbálni milyen lehet. Nem vagyok gyógyszerpárti, főleg azért.

Falina
Gratuláluk a babához és kívánom, hogy boldogok legyetek együtt! Kép Kép 3 gyerkőc mamija vagyok a tavaszi topikból.
Miért gondolod, hogy nem megy a szájába tej, érzed, hogy szívja? Mert lehet érezni erősen. Látod nyelni pl? Lehet, hogy nincs vákum. Nem vagyok a mérés híve, mert csak idegesíti a mamát, de le tudnád tesztelni így, hogy eszik-e eleget. Sokat tedd cicire, amennyit csak tudod, kitartás, ne add fel. Kép
Vezso
vezso

köszi csajok,de egyből jobban lettemKép,addig meg mellőzöm a hagyma-teát!pfúúújjjjj!!!!
tényleg jobb az állapotom,már ettem megint fini pipihusi levest,abba is volt hagyma ámKép!
ráadásul most már megtévesztő,mert amúgy meg allergiás vagyok a parlagfűre,most már magam sem tudom mikor miért fújom az orrom,de lázam abszolút nincs,a torkom is oksisabb már!
már csak a páromat kell rendbe tenni és akkor nem fertőz meg.
lent Balcsin kaphatta el a barátaink gyerkőcétől,ő prüszkölt és néha köpködött isKép,én távolságtartó voltam,de a párommal egymáson csüngtek egész végig,na ő be is nyalta tőle rendesen,én meg tőle egy picit!jók vagyunk! állítólag kétféle szülő van,aki semmit se kap el a gyerekétől,meg aki mindent,na kiváncsi vagyok!
a mamám pl.a két unokája közül mindig csak az egyiktől kap el mindent,te tőle aztán rendesen.érdekes,nem?
azért köszi a tanácsokat,arik vagytok!
mindenkinek szép napot!
Nyúlné,32+6

Emese és MarciKépKép
nyúlné

hát én most annyit ittam és mellőztem a szilárdat,csak leves,tea,leves,tea....,hogy lefogytam a balatoni egy kiló plusszomat is!
meg is éheztemKépKépKépmindjárt kirohanok természetesen főleg zsepiért és akkor már egy kicsi csokikáért,ilyen-olyanért.....nyamm-nyammmKép
amúgy nekem se megy a túl sok kaja egyszerre,ezért eszem óránkéntKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

KépKép
akár hogy is nézegetem a pocimat,aztán a páromat,és próbálom elképzelni a gyerkőcünket,mindig valami ilyesmi jelenik meg lelki szemeim elöttKép,vajon miért?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Na úgy látom megint sehol senkiKép Úgyhogy büntiből jönnek a képek!!

Kép
Kép
hari

Kép
Itt a 3 cicánk látható vacsi közbenKép

Kép
Kép
hari

Kép
Õ a legkissebb a pocakomon ülveKép

Kép
Kép
hari

Kép
A középső, aki felmászott az akácfára, legalább is arra, ami maradt belőle, miután levágták. De így is jó magas, rosszul is lettem, mikor megláttam, féltem hogy leesikKépKép
Így néz ki világosban a fa, a ház sajna nem a miénk, hanem a szomszédé, erre látunk a hálószobából.

Kép
Kép
hari

Kép
Még csak összeállítottuk az ágyat, de még nem "rendeztem" be, mert csak koszos lenne, mert ugye még csiszolgatni kell ezt-azt.
Kép
Ez az ágyrács védő, amit az Intersparban vettem.
Kép
Ezek a macik rajta közelről.

Kép
Kép
hari

Kép
Ez a pocim 32+1. Repedezni nem repedezett meg a bőröm, viszont tiszta eresKép Az is elmúlik majd?
Jaj lányok, már annyiszor akartam kérdezni, ne nézzetek hülyének, de létezik az, hogy néha olyan pukkanás szerű hangot hallok a pocakomból? Vagy cuppanás, vagy a kettő között, vagy fogalmam sincs igazából, de biztos, hogy a baba mozgásával van összefüggésben, mert olyankor hallom, mikor nagyon beindul. Nektek van ilyen, vagy hallucinálok?!

Hari 32+1

Kép
Kép
hari

Meával mi van, lehet róla tudni valamit? Olyan rég írt, vagy legalább is nekem régnek tűnik.

Kép
Kép
hari

Valaki írjon valamit a kedvemért! Olyan egyedül érzem így magamKép

Kép
Kép
hari

Hari,

Én már hallottam ilyenről más fórumon, de ott se derült ki, hogy mi lehet ez a hang. Mindenesetre nem vagy egyedül. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, rád látod mindig lehet számítaniKép Anyukám azt mondta, biztos szopja az ujját, és ilyenkor veszi ki a szájábólKép De ez hülyeség. Csak olyan fura, és olyan iciri-piciri pattanós érzés is kíséri, de ha nincs teljes csönd, akkor nem hallani semmit és olyankor nem is érzek ilyet, csak mikor hallom. Szóval a kettő együtt járKép De akkor már az vígasztal, hogy nem vagyok tuti hülyeKép

Kép
Kép
hari

Már nem is emlékszem hol olvastam, de tök ugyanezt irta valaki egy másik fórumon, és neki még a párja is hallotta, azt csak néztek ketten együtt nagyot. De nem derült ki mi az.

Már megint begárgyult a párom, ma is megrikatott, most az a heppje, hogy ő biztos nem egy érdekes ember, mert sose figyelek rá. Mindezt azért mert a metróban belevágtam a szavába mikor éppen értekezett valamiről, mert ellenőrök voltak ott, és meg mertem kérdezni, van-e nála bérlet. Na mindegye, szóval ma is bőgtem egy sort, pedig tudom, hogy nem miattam ilyen, hanem mert közeleg a szülés, stb.

Ráadásul mint kiderült a pszichiátere halálos beteg, meg fog halni. Legutóbbi időpontjukon ott se volt (a pszichiáter) és utólag tudtuk meg, hogy azért mert beteg, de azt nem lehet tudni, mennyire, meddig lesz még, stb. Tudom hogy önző vagyok borzasztóan, mert szerencsétlent sajnálnom kéne, de csak az jár a fejemben, hogy már amúgy is labilis lett volna itt a párom a gyerek jövetele miatt, és akkor most még ez is. Ez nekem egy kicsit olyan, mintha háló nélkül indulnánk neki a magasra feszitett kötélnek, ami a gyerek születése lesz. Tudtam, hogy a gyerek kibillenti majd a páromat idegileg (valószinűleg), de legalább ott lett volna a pszichiáter hogy egyensúlyban tartsa. Most nem lesz. Mi lesz velünk?

Éjjel fel is ébredtem és nem tudtam visszaaludni annyira ez járt a fejemben... aztán úgy tűnt, hogy minden rendben van napközben, aztán mint derült égből villámcsapás jött a veszekedés, amiben vagy szapulta magát, hogy ő persze jobbat sem érdemel, vagy mondta nekem, hogy én mit nem csinálok jól. Szar nagyon amikor igy beindul, és mostanában csak bőgni tudok rajta.

Na abbahagyom... nem rontom tovább a közhangulatot...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, ez tényleg nem jó hír. Nem tudtok másik dokit találni? Mert a baba jövetele tényleg nagy dolog, és gondolom Neked nem kell mondanom, hogy két irányba is kibillentheti, neked meg bőven lesz dolgod a babával és csúnyán hangzik, de nem hiszem, hogy pont a párod "bajára" lesz majd időd. De az neki se jó, meg persze nektek sem, ha nem foglalkozik vele senki. Aztán az is lehet, hogy annyira lefoglalja majd őt is a baba, hogy elmúlik a rossz hangulata. De nem okoskodok, mert nem értek hozzá. Remélem kitaláltok valami jó megoldást, mert neked most tényleg nem hiányzik ez, gondolom.Kép

De azért ha rossz a kedved, akkor inkább írd le nekünk, mint hogy magadba tartsd, szerintem ezzel nem rontod el senki hangulatát, viszont az azért csak segít, ha megosztod velünk.

Hari

Kép
Kép
hari

Hari,

A baj az, hogy mikor labilis, az én életemet is megneheziti nem azért mert foglalkozást igényel a baja, hanem azért mert támad, provokál, veszekszik. Tehát nem lehet nem tudomást venni róla.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, gondolom hogy nehéz lehet ilyenkor. Csak azt tudom mondani, hogy kitartás, segíteni sajnos nem lehet ilyenkor, de kívánom, hogy találjatok valami jó dokit neki az eddigi helyett, ha már ilyen szerencsétlenül alakult veleKép

Na én meg megyek, mert a párom kitalálta, hogy menjünk ki a telekre. Õ már csak ilyen esti lélek, de nem baj, talán most már nincs olyan nagy forgalom. Meg meleg sincs és legalább jól elfáradok mire hazaérünk, úgyhogy alszom majd egy nagyotKép

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Rokica!
Sajnalom! Ez most tenyleg nem jott valami jokor, ha lehet egyaltalan ilyet mondani!Marmint az orvos betegsege!
Azert remenykedj, hatha megis jol sul el a baba erkezese es jol fogja viselni a parod!

Hari!
Nagyon szuperek a kepek. Edi a babaagy! Bizony ha meg furas-faragas lesz, akkor mentsd ki azt a cuki macis agynemut!

Jujjjjj az az edi cica!KépKépKépKép
Mindjart megzabalomKépKépKép

Azta, hatalmas pocid van am, na gyorsan csinalok en is egyet az enyemrol..
Ugyis Mea is kerte mar....apropo tenyleg jol eltunt.....remelem rendben van....
Na tessek

Kép
Kép
36+0

Azert most nagyon no am, szinte naprol napra cm ben merhetoKép
Ha igy haladunk, lehet hogy en is azt kivanom majd, hogy hamarabb jojjon a babo!

Megann 36+0

Kép

Kép
megann

Hello Kismamik!

Elég sűrű hétvégénk volt Kép Kép. Most viszont Beni már az ágyban van, Apa nézi a meccset, úgyhogy most gyorsan visszaolvasgatok, hogy mi történt veletek a szombaton és vasárnap. Kép

Benianyu
32+1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

szegény Róki,
gondolom most sok az álmatlan éjszakád,de valahogy ezt is meg kell oldanotok,nincs mese.szerintem is sürgősen elkell kezdeni új dokit keresni,neked meg írtó nagy türelmet és pozitív gondolkodást.a párod most tuti pánikol és azért is gonoszkodik,de te legyél ügyes és próbáld kezelni a helyzeteket.
veletek is pont most történik ilyenKép
azért bízom a határozott Róki-lányban,aki majd helyre rakja a flúgos paliját,HAJRÁ!!!

Hari,
nagyon édik a cicák,a pocakod meg ÓRIÁSI a hetekhez és testalkatodhoz képest és továbbra is ez tiszta fiús pociKépKépKép!!!azért készültök fiúnévvel is,ugye?Képaz ágy is tündéri,látom az jó lesz kukisnak is!

én már annyira jól voltam és a párom láza is lement,hogy elrongyoltam a Camponába és vettem olvasnivalót(nagyon rossz voltam,de nem bírtam magammal).megvettem :A suttogó titkai 1.-et,A doktor néni könyvét,Babaápolás lépésről lépésre-t,A fogyásról és a jó közérzetről szülés után-t
tudom,ez rengeteg,de egyiket sem tudtam vissza tenni a pocra,csak a nagyon drágákat.....na mindegy nem mentegetőzök továbbKép
legközelebb csak mesekönyvet veszekKépKépKép!

Nyúlné,mindjárt 33+0
(és még mindig nincs gyerekszoba,kórhházi pakk,stb.,bezzeg könyvem,az van!Kép)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Megann,
a tiéd is gyönyörű,de mintha felcseréltétek volna a heteket HarivalKépKépKép

Szia Beni mamája,jó olvasást!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné,
Remélem, azóta tovább javult az állapotod. Kép A babacuccok nagyon jók mind, de a fürdőnadrág a csúcs!!!

Falina,
Jázmin baba gyönyörű, sok boldogságot nektek még egyszer és hajrá a szopizással! Menni fog! Kitartás!

Hari,
Szép nagy a pocakod! Az eresedés el fog múlni, szerintem. Gratula a babaágyhoz, meg főleg ahhoz, hogy elkészült.

Rokica,
Tényleg elég komoly a helyzet így a pároddal. De én is azt gondolom, hogy a baba talán a másik oldalra lendíti át, nem fog talán magával foglalkozni, hanem remélhetőleg a picivel.

Megann,
Neked is szép a pocakod, de nem is olyan hatalmas, mint amiket mesélni szoktál róla. Az enyém nagyobb, mint a tiéd, de kisebb, mint Harié.
Majd lefényképezem, de úgy is csak az irodai gépemen tudom letölteni, ez az itthoni már kicsit régi gép. Most egy pár napig nem leszek bent az irodában.

Holnap drukkoljatok nekünk! Reggel 1/2 8-ra megyünk be a kórházba Benivel, vérvételre, EKG-ra és akkor mondja meg a fül-orr-gégész, hogy melyik nap műti. (Talán kedden vagy szerdán)

Benianyu
32+1

benianyu

Szia Nyúlné,
Ajánlok neked mesekönyvet, amire kb 3-4 év múlva lesz szükségetek. Kép Kép Kép
Beni mostani kedvence: Pom-pom meséi (Csukás István) Nagyon jó! Ugyanazok a mesék, mint a mi gyerekkorunkban voltak. Kedves, értelmes, humoros.

Benianyu

benianyu

Benianyu,szerintem is az a csúcs,viccesen zörög az anyaga is!KépBenidnek meg drukkolunk nagyon!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nektek is kihagyott a babanet? Egy fél órán keresztül nem engedett feljönni Kép Kép

Nyúlné, köszi a drukkot. (ránk/rám fér)

benianyu

Sziasztok!

Megjöttünk a kéthetes kácsi (Bükk) nyaralásból. Nagyon szuper volt, kár, hogy vége. Megpróbálom majd visszaolvasni, látom, beindultak a babák! Gratula Szmercsának, Zsófynak és Falinának!

Zsóf
32+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok Lányok,

nagyon köszönöm a gratulációkat, arik vagytok, mint mindig Kép
Anikó és Falina babóját hol lehet megtekinteni? és a szüléstörténetük hol olvasható??
Hari,
a papa benn volt a szülésen, nagyon élvezte, az összes kép ami ott készült kicsit homályos lett, mert remegett a keze Kép Õ rögtön tudta, hogy hogyan kell megfogni a babót, annyira, hogy ő adta a kezembe először Kép
Falina,
olvastam, hogy tejcsivel valami gondod van. Mi történt??
Vezso,
nagyon köszönöm a segítséget!!! Egy kicsit megnyugodtam Kép Babó most már 2és negyed órája szundikál, szerintem hamarosan kel a drága.
Én is egyet értek az igény szerinti szopizással, pl. most is 1 óra alvás után szopizott 10 percet, aztán aludt 15 percet, újra 5 perc 'komfort'szopi, és most már 2 és negyed órája alukál. Háááááát, nem egyszerű Kép
Nem lesz hasfájós, ha ilyen gyakran eszeget? állítólag az étvágya sem lesz így az igazi, mit gondolsz erről??
Te mindig akkor teszed a cicire, ha megnyikkan? Kép
köszönöm még egyszer
szmercsa
szmercsa

Szmercsa Kép
Nem egyszerű az biztos, de bele fogtok jönni. Azért írom többes számban, mert a babának is meg kell tanulnia a "kinn létet". A pociban még folyamatosan jött az "ennivaló", meg jó meleg is volt, hallotta a szívhangodat stb.
Sztem a hasfájás nem attól van, ha igény szerint szopizik, hanem attól, hogy mit eszel. De ez is olyan bonyolult, mert köztudott pl, hogy a bab puffaszt és nem is ajánlják. Na, ehhez képest én nem tudok ellenállni a fejtett bablevesnek, és a baba nem lett egyszer sem tőle hasfájós. Másik lányom régebben meg igen. A baba úgyis annyit szopik, amennyi jólesik neki, nagyon jól tudja irányítani. Pl egy idő után akkor amikor büfizni akar, automatikusan abbahagyja a szopit és ha büfizett, újrakezdi, már ha még éhes.
Igen cicire teszem azonnal, mert ha várok, akkor csak belelovallja magát a sírásba és majd meglátod, hogy néha marha nehéz őket megnyugtatni. És aki pl olyan tanácsot ad, hogy várj és ne vedd fel, az valószínűleg nem tölti a babával az egész napját, nem neki kell végigcsinálni. Úgyhogy most a Rozinál úgy döntöttem, senki sem szól bele semmibe. A védőnőm aranyos, de ha mégis olyat mondana,amivel eleve nem értenék egyet, megmondanám neki az biztos. De ha jobb a békesség, akkor mondd neki, hogy persze, adsz neki vizet, meg persze, kihagysz egy órát. Van védőnő aki pl sosem szült még és csak könyvekből tudja a szoptatást is...Hát, nem tudom ilyen tanácsot tud adni, mert a valóság nem olyan, mint ami a könyvekben le van írva, hanem sokkal bonyolultabb. Úgyis úgy lesz jó, ahogy Te szeretnéd, de ha bizonytalan vagy, akkor kérdezz. Azért mondtam, hogy gyere kérdésekkel hozzánk a tavasziba is, mert ott aztán hallhatsz szopis ötleteket még. Nagyon szívesen válaszolunk mindenre. Aztán nehogy depis légy! Kép Kép Kép
Még az jutott eszembe, hogy most az Istvánban úgy adta a kezembe a felöltöztetett Rozit a csecsemősnővér az első vizsgálat után, hogy "Bújjanak össze, anyuka!" és ez úgy megmaradt bennem. A pici pár napos, hetes korában a mamiját szeretné maga mellett tudni, érezni az illatát, a teste melegét. Ezért velünk is van folyamatosan. És az olyan jó, és olyan hamar megnőnek! Kép
Vezso
vezso

Vezso,
tényleg nagyon hálás vagyok. Kicsit megnyugtattál Kép nem is kicsit, nagyon.
Kérdésem még: mindkét mellből szopiztatsz?? Ha igen, akkor honnan érzed, hogy már a javát bekajolta? és érdemes áttenni a másikra?
A védőnőmnek nincs gyereke, ezt mellesleg mondom.
Honnan tudni, hogy hasfájós a baba? Olvastam erről, de úgy tűnik a gyakorlat teljesen más Kép Azt olvastam, hogy felhúzza a kicsi lábát, pár másodpercig sírdogál, aztán pukizik Kép
Ez az??
köszönöm
szmercsa
szmercsa

Szmercsa
Ha hasfájós, akkor ordít, és nehéz megnyugtatni. Fel fogod ismerni, bár lehet, hogy nem is lesz hasfájós, mert nem mindegyik baba az. Pukizni szoktak, jó sokat egyébként is (felnőttek is szoktak Kép) Ha hasfájósgyanús, akkor úgy felnyomogatod gyengéden a kis lábikáit a hasig (behajlítva), remélem érted, és az szokott segíteni és a szelek is könnyebben távoznak.
Azt a mellet, amelyiket kiszívja teljesen, olyan plötyinek érzed (bocs). Én szoktam mindkét mellből, először hagyom az egyiket, hogy jóól kiszívja, aztán átteszem kicsit a másikra is, ha még kér. Különben kidurranna néha a cicim a köv szopiig, mármint az amelyiket nem szívta ki. Ez főleg az első hetekben rossz. Próbálgasd így is úgy is. Majd meglátod hogy lesz jó. Cicifüggő is ez, van pl akinek az egyik cicije néha nem termel annyit. Azt is helyre lehet hozni. Egyél rendszresen és igyál sokat, és minden ok lesz. Teszel fel képet azért? és, lécci, ne köszönj meg már annyiszor mindent Kép
Vezso
vezso

Sziasztok mindenkiKép

Rokica: szerintem is mindenképp kell új dokit találni! szegény pszchidokinak nincs kollégája, akire rábízza a betegeit? gondolom nem vagytok ezzel egyedül. viszont később még ennyi időd sem lesz emberedre, hogy orvost keress neki, vagy őt ápold. de te tényleg annyira ügyi vagy, drukk neked, hogy megoldódjon a dolog!!
egyébként szombat reggel még megreggeliztem, visszaaludtam, és rájöttem - az emilcímedre, felbéredve az volt az első gondolatom, hogy beugrott, hogy kb 5x leírtad, én meg tök koki voltam... na mindegy. ha lehet, még csatlakoznék..

Nyúlné! én is ma éreztem, hogy fáj a torkom, és kicsit rossz a közérzetem. legmegbízhatóbb hőmérőm (férj szája a homlokomonKép) azt mutatta, hogy nincs hőemelkedésemKép elővettem a kapolcsi hársfa mézet, belezuttyintottam csipkebogyóteába, plusz elevit (már én sem szedem, de nem volt más v itamin itthon) 3 találtam 1 szem 200 mg-os C-vitamint (elevitben 100 mg van). utána betakaróztam állig és próbáltam izzadni, egy kicsit melegem lett. most egy kicsit jobb. a férjem esküszik a hagymáraKép remélem odáig nem fajul el a dolog.
GYÓGYULJATOK MEG!Kép
nagyon aranyosak a cuccok!! hol vette őket az anyukád?

Falina, Szmercsa én csak együttérzően gondolok rátok és drukkolok, nekem semmi tapasztalatom szopi ügyben, mindenesetre eldöntöttem, hogy a héten veszek egy nagy szoptatóskönyvet...

Kuha: haskeményedés: mintha ágyúgolyót nyeltem volnaKép nekem rendszeresen van. néha félek, hogy egyszercsak beindul a folyamatKép még min 5-6 hetet bírjon ki a picilány ott bennt!Kép úgyhogy megértelek Téged, hohy türelmetlen vagy, de én meg azt mondom mindig, hogy inkább bírom ameddig csak kell, csak ne jöjjön előbb!

Benianyu: én még mindig imádom pom-pomotKép most megnézem a magyar népmeséket a tv-ban, ha éppen odakapcsolok. meg a vízipókot isKépKép minden mesekönyv megvan szerencséreKép és kapolcson vettem még hozzá, meg kis mondókás-altatódalos könyvet isKép én nem tudok igazán ilyeneket, szerencsére van ovónéni ismerős, remélem majd ő is tanít nekem 1-2-t.
Gondolok rátok holnap a doki miatt! minden úgyis rendben lesz, egy pár nap, és túl lesztek rajta, utána meg egy életre kipipálvaKép HAJRÁ BENIKépKépKépKép

ezek a pocakok! most már mértem centivel az enyémet, mert kezd egy olyan hülye félelmem kibontakozni, hogy az enyém nem nőKép és mintha lentebb lenne.. ezt vsz csak én képzelem bele... kedden megyünk 4D UH-ra, és jövő héten lesz rendes UH a kórházban, már annyira szeretném látni, hogy jól fejlődik!
most a héten azt mondták, hogy medencevégű, és már én hetek óta azt érzem, hogy ugyanebben a pózban van - azaz jobb oldalon a májamnáál a feje és lent símogat-masszíroz-rugdos a lábacskáival. szerintetek érdemes már könyökölnöm, meg ilyesmi? gondolom azt írjátok, hogy nem, de azért megkérdezem... hallottatok már olyanról, akinek medencevégű babája ezektől a manőverektől megfordult?
apa már világított zseblámpával és mindenféle hangokat adott ki Esztinek a pocakom aljánál, hogy odacsalogassaKép ez jó program lettKép

gondolom, ilyenkor már pihentek, én is lassan elbandukolok, jó éjtKép

KépKép
KépKép
and

Vezso,
igyekszem nem köszöngetni.
De akkor is nagyon hálás vagyok Kép és voltam eddig is.
Emlékszel még arra, hogy mikortól kezd igazán hízni?
A plötyi mellet értem Kép olyat szokott csinálni Kép
Akkor az én babóm nem is hasfájós?? csak nyomja egy kicsit a puki mielőtt távozik?? Képzeld, neki szinte minden étkezésnél 2,5 óránként van kaksija! Az jó? Vagy baba függő, ugye? lehet, hogy sokszor hülyeséget kérdezek Kép
És egy utolsót Kép
Akár 1 óránként is tehetem a cicire, ha igényli?? Az első hetekben nálatok hogy volt?
szmercsa

Még1:
Hari: nagyon aranyos a mackós ágyrácsvédő! és a baba előbb utóbb keresni fogja a nagy mintákat, ezt imádni fogja!

Nyúlné: ha a mi gyerekünk ilyen lesz (újságolvasás ezerrel), akkor tényleg tiszta apjaKép főleg, ha utána bekapcsolja a tv-t és kézilabdát nézKép

na tényleg eldugultam

KépKép
KépKép
and

Hali!

Csak pár sort megint: még okés vagyok, bár a mai nap nem volt olyan jajdejó, gyakrabban keményedtem, és némelyik roppant fájdalmas volt. Úgy tűnik, az én méhem élvezi a gyakorlatozást.Kép

Kuha,
szerintem csak a baba nyomja ki a popóját.Kép A keményedésnél az egész hasad kemény, külön tudod mozgatni az egész méhedet, ha picit kétoldalról megfogod és megmozgatod azt a kemény sziklát, ami a helyén van.

Szmercsa,
az én lányom az első időszakban (talán egy-másfél hónapig?) mindig kakilt szopi közben egy nagy adagot (két óránként szopott). Utána egyre ritkább lett a dolog, amíg végül 3-5 naponta kakilt egyet mindössze. Egyébként tényleg babafüggő, az a fontos, hogy napi egy kaki mindenképpen legyen kb. hathetes koráig. Én mindig cicire tettem a kiscsajt, amikor sírni kezdett, és szerencsére semmi baja nem volt tőle, sőt, megnyugodott.Kép

Nyúlné,
örülök, hogy jobban vagytok!Kép Könyvvásárlást megértem, én is nagyon nehezen hagyom ott őket, de én általában a drágák mellett kötök ki.Kép (Mondjuk általában előre megfontolt szándékkal megyek.Kép)

Benianyu,
mennek a drukkok reggelre!

Megann, Hari,
szép pocik, de tényleg vicces, hogy mintha felcseréltétek volna a képeket.Kép

Hari,
az erek elmúlnak.Kép Az én pocim sajnos a lányomtól repedezett alapból, és most még jöttek hozzá újak, háááát, nem valami szívmelengető látvány. De ha ezzel jár nálam a baba, akkor szeretem a csíkokat is.Kép Cicák, rucik édesek!Kép

Roki,
jaj, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzet alakult ki nálatok! Mindenképpen kéne keresnetek egy másik pszichiátert, valahogy vedd rá a párodat, hátha javul a helyzet! Remélem, sikerül megoldást találni!

Bodza,
szüléshez lehet masszázsolajat kapni a http://www.nandu.hu/Shop/shopHU.php oldalról. Ezt azért írom, mert eredetileg én is meg akartam csinálni magamnak, de nagyon drágák az illóolajak (a rózsa kifejezetten eszméletlen drága), és csak pár csepp kell belőlük, úgyhogy inkább tőle rendeltem. Két hét alatt ért ide. Én is ma vasaltam ki a babacuccokat, meg összeírtam végre a kórházi listát, holnap próbálom meg összeszedni hozzá a cuccokat.Kép

Köszi mindenkinek az ellenanyagos hozzászólásokat, most tényleg okosabb lettem.Kép Megpróbálom felhívni hétfőn a szülésznőt, hogy akkor mit csináljak, elég-e egy hét múlva elvégeztetni a vérvizsgálatot. Egyébként én A+ vagyok, a férjem meg 0+, szóval elvileg nem lehet semmi gond.

Roki, Humi,
nekem valószínűleg azért nem írt beutalót a doki, mert mondtam, hogy inkább a helyi sztk-ba mennék vérvételre (de azért akkor is furi, mert a múltkor is mondtam, és akkor mégis ő írt, szóval nem értem még mindig). Amúgy azért favorizálom a helyi sztk-t, mert ott jóval gyorsabban kész vagyok, ráadásul a kórházban történt vérvétel után két hétig nagyon csúnyán ödémás volt a karom.Kép

Roki,
tényleg, megírnád priviben Csűrös Erzsike mobilszámát, hogy holnap (azaz maKép) fel tudjam hívni, légysziiii!Kép

Megann,
ha Roki nem lenne holnap netközelben, akkor elküldenéd te a telcsiszámot, légyszi? Ha jól emlékszem, Roki neked már elküldte, ugye?

Humi,
nálunk matracon alszik a lányom, már másfél éves kora óta, mondjuk előtte meg velünk aludt.Kép De a barátnőim nagy része a gyerek másfél-két éves kora között vett leesésgátlós ágyat a gyereknek, amit az 90%-ban el is fogadott. Arra kell csak felkészülni, hogy abból ugye már ki tud mászni, és megjelenhet nálatok bármikor.Kép Ja, az viszont probléma lehet, hogy nem biztos, hogy tetszik majd neki, hogy az ő rácsoságya lesz a babáé, és emiatt lehet, hogy féltékeny lesz, és nem lesz hajlandó a nagyobb ágyban aludni... (Ezért szokták általában a szülés előtt egy-két hónappal lecserélni az ágyat, mert akkor nem a baba miatt történik a dolog, és jobban elfogadja. Esetleg úgy lehet, hogy vesztek neki kicsit korábban egy nagyobb ágyat, és amikor már beleszokott, akkor költöztetitek csak át a kicsit a rácsosba.)

Falina,
szoptatás ügyben én is a szopis tanácsadókat javaslom, nekem Pele (Diószegi Eszter http://www.noklapja.hu/index.php?id=192&orderby=0&func=kf&szakerto_id=326621 ) segített sokat anno e-mailben. Azt nem tudom, hogy ő megy-e házhoz, ha muszáj, de Iboly biztosan (www.iboly.hu) (néha jobb megmutatni a dolgokat, mert akkor látják, hogy tényleg mi lehet a probléma). Meg van itt szoptatás topik is ( http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/46.html?1123941755 ), ahol okos anyukák okosakat mondanak.Kép

Elképesztő, hogy mi lesz, ha keveset akarok írni, képzelhetitek, mi lenne akkor, ha sokat akarnék...Kép

Borzasztó késő van, rohanok aludni. Holnap jön anyukám és a húgom segíteni, ugyanis ma alig tudtam mozogni, inkább csak ülnék egy helyben, ami egy örökmozgó majdnem kétévessel elég nehéz, főleg, hogy takarítani is kéne (látnátok a lakásunkat, szörnyű!), meg bevásárolni a kórházi pakkhoz...

Jó éjszakát mindenkinek!

Kóbor
kóbor

Sziasztok!

Vezso, Szmercsa,
Bocsi a belekotyiért, de ezzel az 1 óránként vagy annál sűrűbb mellre tétellel azért érdemes óvatosan bánni. Az a gond vele, hogy kb. 1 óra amíg a baba megemészti az anyatejet és ha a félig emésztett tejre ráeszik attól bizony sok babának fáj a pocakja. Szmercsa, ha fáj a baba pocija azt rögtön fel fogod ismerni, mert visitásszerűen élesen sír fel és fel-felkapkodja a lábacskáit. De reméljük ilyet úgysem tapasztalsz.

Hari,
Nagyon aranyos a rácsvédő. Kép

Falina,
Nekem az összes Schöpis ismerősömnél gond volt a szoptatással, mert a kórházban - bár nem mondták -, de rendszeresen cukros vizet itattak a babákkal. Ott sajna ez a szokás. Azért aki kitartó volt, annak a babája végül megtanult otthon szopizni. Sikerülni fog, csak ne add fel! Kép

Penna,
Beírnád majd a táblicskuba, hogy "Márton Ábel" lesz a kisfiam?

Angelani,
Itt a kép a mózesünkről. Egyenlőre ez van kiságy helyett. Kíváncsi leszek mit szól majd hozzá a picur.
Kép Kép

Na, megyek végre aludni. Jó éjt!
Humi
34+1
humi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?