Hali!
Csak pár sort megint: még okés vagyok, bár a mai nap nem volt olyan jajdejó, gyakrabban keményedtem, és némelyik roppant fájdalmas volt. Úgy tűnik, az én méhem élvezi a gyakorlatozást.
Kuha,
szerintem csak a baba nyomja ki a popóját.
A keményedésnél az egész hasad kemény, külön tudod mozgatni az egész méhedet, ha picit kétoldalról megfogod és megmozgatod azt a kemény sziklát, ami a helyén van.
Szmercsa,
az én lányom az első időszakban (talán egy-másfél hónapig?) mindig kakilt szopi közben egy nagy adagot (két óránként szopott). Utána egyre ritkább lett a dolog, amíg végül 3-5 naponta kakilt egyet mindössze. Egyébként tényleg babafüggő, az a fontos, hogy napi egy kaki mindenképpen legyen kb. hathetes koráig. Én mindig cicire tettem a kiscsajt, amikor sírni kezdett, és szerencsére semmi baja nem volt tőle, sőt, megnyugodott.
Nyúlné,
örülök, hogy jobban vagytok!
Könyvvásárlást megértem, én is nagyon nehezen hagyom ott őket, de én általában a drágák mellett kötök ki.
(Mondjuk általában előre megfontolt szándékkal megyek.
)
Benianyu,
mennek a drukkok reggelre!
Megann, Hari,
szép pocik, de tényleg vicces, hogy mintha felcseréltétek volna a képeket.
Hari,
az erek elmúlnak.
Az én pocim sajnos a lányomtól repedezett alapból, és most még jöttek hozzá újak, háááát, nem valami szívmelengető látvány. De ha ezzel jár nálam a baba, akkor szeretem a csíkokat is.
Cicák, rucik édesek!
Roki,
jaj, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzet alakult ki nálatok! Mindenképpen kéne keresnetek egy másik pszichiátert, valahogy vedd rá a párodat, hátha javul a helyzet! Remélem, sikerül megoldást találni!
Bodza,
szüléshez lehet masszázsolajat kapni a
http://www.nandu.hu/Shop/shopHU.php oldalról. Ezt azért írom, mert eredetileg én is meg akartam csinálni magamnak, de nagyon drágák az illóolajak (a rózsa kifejezetten eszméletlen drága), és csak pár csepp kell belőlük, úgyhogy inkább tőle rendeltem. Két hét alatt ért ide. Én is ma vasaltam ki a babacuccokat, meg összeírtam végre a kórházi listát, holnap próbálom meg összeszedni hozzá a cuccokat.
Köszi mindenkinek az ellenanyagos hozzászólásokat, most tényleg okosabb lettem.
Megpróbálom felhívni hétfőn a szülésznőt, hogy akkor mit csináljak, elég-e egy hét múlva elvégeztetni a vérvizsgálatot. Egyébként én A+ vagyok, a férjem meg 0+, szóval elvileg nem lehet semmi gond.
Roki, Humi,
nekem valószínűleg azért nem írt beutalót a doki, mert mondtam, hogy inkább a helyi sztk-ba mennék vérvételre (de azért akkor is furi, mert a múltkor is mondtam, és akkor mégis ő írt, szóval nem értem még mindig). Amúgy azért favorizálom a helyi sztk-t, mert ott jóval gyorsabban kész vagyok, ráadásul a kórházban történt vérvétel után két hétig nagyon csúnyán ödémás volt a karom.
Roki,
tényleg, megírnád priviben Csűrös Erzsike mobilszámát, hogy holnap (azaz ma
) fel tudjam hívni, légysziiii!
Megann,
ha Roki nem lenne holnap netközelben, akkor elküldenéd te a telcsiszámot, légyszi? Ha jól emlékszem, Roki neked már elküldte, ugye?
Humi,
nálunk matracon alszik a lányom, már másfél éves kora óta, mondjuk előtte meg velünk aludt.
De a barátnőim nagy része a gyerek másfél-két éves kora között vett leesésgátlós ágyat a gyereknek, amit az 90%-ban el is fogadott. Arra kell csak felkészülni, hogy abból ugye már ki tud mászni, és megjelenhet nálatok bármikor.
Ja, az viszont probléma lehet, hogy nem biztos, hogy tetszik majd neki, hogy az ő rácsoságya lesz a babáé, és emiatt lehet, hogy féltékeny lesz, és nem lesz hajlandó a nagyobb ágyban aludni... (Ezért szokták általában a szülés előtt egy-két hónappal lecserélni az ágyat, mert akkor nem a baba miatt történik a dolog, és jobban elfogadja. Esetleg úgy lehet, hogy vesztek neki kicsit korábban egy nagyobb ágyat, és amikor már beleszokott, akkor költöztetitek csak át a kicsit a rácsosba.)
Falina,
szoptatás ügyben én is a szopis tanácsadókat javaslom, nekem Pele (Diószegi Eszter
http://www.noklapja.hu/index.php?id=192&orderby=0&func=kf&szakerto_id=326621 ) segített sokat anno e-mailben. Azt nem tudom, hogy ő megy-e házhoz, ha muszáj, de Iboly biztosan (
www.iboly.hu) (néha jobb megmutatni a dolgokat, mert akkor látják, hogy tényleg mi lehet a probléma). Meg van itt szoptatás topik is (
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/46.html?1123941755 ), ahol okos anyukák okosakat mondanak.
Elképesztő, hogy mi lesz, ha keveset akarok írni, képzelhetitek, mi lenne akkor, ha sokat akarnék...
Borzasztó késő van, rohanok aludni. Holnap jön anyukám és a húgom segíteni, ugyanis ma alig tudtam mozogni, inkább csak ülnék egy helyben, ami egy örökmozgó majdnem kétévessel elég nehéz, főleg, hogy takarítani is kéne (látnátok a lakásunkat, szörnyű!), meg bevásárolni a kórházi pakkhoz...
Jó éjszakát mindenkinek!
Kóbor