Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Na, megjöttünk az Állatkertből, és örömmel jelentem, hogy ha nem lett volna a tegnap este és éjszaka, akkor nem is aggódnék egyáltalán, annyira ugyanúgy vagyok, mint azelőtt szoktam (azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy reggel megint vettem be Mg-t). Köszi az aggódást, jól esett, hogy gondoltok rám!Kép Remélem, nem lesz több ilyen téves riasztás, legalábbis az elkövetkező két hétben, utána már nem érdekel, legfeljebb konstatálom majd, hogy ma sem szülünk.Kép

Az én babám feje is jóval "idősebb", mint a combcsontja, nálunk ez apai ágról jön.Kép

Szmercsa,
tök jó szülés, én is ilyet akarok!!!Kép Örülök, hogy a tejcsi is beindult, berepedezett cicire jó az anyatejcsi babanyállal keverve.Kép

Rokica,
akkor te beszélsz Beával is, hátha akkor fogsz szülni, amikor Erzsike szabin lesz? Egyébként elküldenéd nekem Erzsike telefonszámát mailben, eddig kétszer értekeztünk roppant kutyafuttában, kb. 3-4 mondatot váltottunk mindössze, amiből totál kimaradt a telcsiszám. Ja, és neked milyen ellenanyagot néztek az utsó vérvételen? Nekem azt mondta a doki, hogy azt is csináltassak, a háziorvos viszont értetlenül állt az egész előtt, ugyanis rengetegfajta van... Komolyan nem értem az egész helyzetet, Erzsike azt mondta, hogy ők nem írhatnak beutalót (pedig a cukrosat a dokitól kaptam...), a védőnő vagy a háziorvos ír majd, mire kiderült, hogy az én védőnőm nem írhat (most akkor írhat vagy sem???, ráadásul azt mondták, hogy a szülészdokinak kellett volna írnia...), a házidokim szabin, a helyettesítő meg nem érti, hogy miért neki kell a szülész helyett beutalót írnia, mikor ez a szülész dolga lenne, ráadásul ez az ellenanyag is... Ha bárki tud valamit erről a kacifántos helyzetről, légyszi írja meg! Legközelebb azért rákérdezek a dokitól is. Ja, és végül nem írt semmilyen ellenanyagra beutalót a helyettes házidoki, kivi vagyok, mit fog szólni S., amikor megyek csütörtökön.Kép

Kóbor
kóbor

Megann! Én is hallottam róla, hogy a terhesség is befolyásolhatja a hajfestés dolgot, csak azért nem értem, mert a terhességem alatt többször is volt már festve és eddig nem volt ilyen gond.
Tök ari az anyukád, hogy a baba hatására ilyen gyakorlatiassá vált Kép

Rókica! Bíró Ildikó névvel ment el az e-mail. Ha nincs meg, elküldöm újból, nem gond.

Ildi 38+0

Kép
vrucsincá

Vrucsincá!

Képzeld, én ugyanígy jártam szerdán a fodrásznál!!! Ugyanazt csinálta a fodrász, amit eddig (sőt a terhességem alatt is voltam máskor is nála), csak most éppenséggel nem történt semmi. Nekem ugyan a régebbi vörös csíkokat akarta leszívatni egy kicsit, viszont, mikor lemosta a festéket, megdöbbenve vettük tudomásul, hogy meg sem mozdította! Úgyhogy rá kellett segíteni egy kicsit. Még szerencse, hogy a rendes festék viszont befogta a hajam.
Nem értem én sem, mert mondom, a terhesség alatt máskor is voltam már fodrásznál, és akkor minden okés volt.

Kuha (37+5)

Kép
kuha

Szmercsa, tök jó hogy ilyen élményként tudsz mesélni a babád születéséről. Remélem nekem is hasonló lesz, vagy legalább is nem lesz rossz emlék. Elhiszem, hogy Te vagy a legboldogabb ember a világon, meg tudom érteni. Biztos hülye kérdés, de a párod milyen? Gondolom ő is örül, de mit kezd a babával? Rögtön tudta hogy fogja meg, meg ilyenek? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de tudod milyen kis kiváncsi vagyokKép

Megann, ha jól emlékszem te mondtad, hogy van akció az Interspar-okban. (ha nem te voltál akkor bocsi) Szóval ma elmentem és vettem egy ágyrácsvédőt, meg egy játszószőnyeget, nagyon édesek szerintem. Tényleg volt ágy is, meg ágynemű, meg tök édi mózeskosár, meg ilyenek. Úgyhogy aki mondta, annak köszi, mert így már legalább ezek is meg vannak.

Hari 31+6 mindjárt 32Kép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Szmercsa, nagyon örülök, hogy relativ könnyű szülésed volt. Még egyszer sok boldogságot neked és Bátornak (és Apának is)! Kép
Én is elhiszem, hogy te vagy a legboldogabb ember a világon. Kép
Olyan szépen, írtad le a szülés történéseit, tényleg optimistává tettél minket, hogy így is megtörténthet. A szoptatásban is nagyon ügyesek vagytok. Most már csak egy képet szeretnénk látni majd! Kép Kép Kép

Benianyu
Én is 31+6, mindjárt 32

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Hari!Kép

Én voltam az Interspar-akció jelntőKépKépKép(Egyébként mi is most vettünk dig. lázmérőt ott)
Örülök hasznát vetted az infonakKép
Na én is kacérkodtam ám az reklámujságban egy két dologgal, erre anyukám vett egy ágyneműt(ez harmadik.), egy törcsiszettet, meg egy kis badyt(saját bevallása szerint nem bír magával, és tök ideges, hogy mi lesz, meg hogy lesz, pedig már van 2 unokája tesóm részéről 6 és 4 évesekKép) és megsúgta hogy a tesóm is már egy regiment ruhát vett a picinek!
Hogy mit fogok csinálni ennyi mindennel, hát fogalmam sincsKépKépKépKép
Ha tényleg csak 3 hétig jók az 56-osak akkor nálunk is lesz szép számmal amit nem fogok tudni még rá sem adni!
Azokkal mi lesz, majd a tesónak jó lesz???

Na egyébként megint jól nézek ki, teljesen elfelejtettem hogy a férjem ma is megy focizniKép, épp most indultKép, heti 3X megy, és most egy kicsit unom, és elhanyagoltnak érzem magamKép
Mondtam is neki, hogy elhiszem hogy semmi poén nincs egy nagyhasú krumliszsákkal tölteni a péntek esetét itthon ülveKép
Na szóval most kicsit durci vagyok.Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Kuha, Vrucsincá!

Most már félek bejelentkezni a fodrászhoz, pedig az ünnepre én is meg akartam szépülni egy kicsitKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
Ne legyél durci. Nem azért ment el, mert nagyhasú krumpliszsák vagy! Nem te felejtetted el, hogy focizni megy Kép Kép Kép
Majd hétvégén biztos együtt lesztek.
Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Szmercsa, nagyon jó, hogy leírtad, ilyen szépen és könnyen is lehet szülni. Szerintem mind veletek örölünk, jó egészséget és rakjál fel képeket, ha picit ráérszKép.

Kóbor, az ellenanyag vizsgálatot nekem a nőgyógyi kéri (mondjuk nekem minden vizsgálatra idáig ő, ill. az asszisztense adott beutalót). Ezt a vércsoport-meghatározással együtt szokták kérni, a leletre az van írva, hogy "Ellenanyag szűrés Papainos közegben" és "Ellenanyag szűrés LISS COOMBS-ban" felette meg a haemolizis és a vércsoport eredmények. Valahol olvastam, hogy ilyet 4et kell csinálni a várandósság alatt, de sokaktól hallom, hogy nem csinálják. Nekem kéthavonta ellenőrzik, mert a párom AB összeférhetetlenséggel született. De idáig mindig negatív lett a lelet.

Megann, szerintem csak a szőkítéssel lehet gond, sima hajfesték nekem is vidáman megfogta a hajam, de hátha jön Nyúlné, aki ír valami okosat. Mondjuk én csak arra emléxem, hogy biosz órán mesélte a tanárnéni, hogy mensi alatt ne daueroltassunk (na tessék, ilyen öreg vagyok: 14 évesen nálunk mindenki daueroltatott), mert nem fogja meg a víz. Lehet, hogy a várandósság alatt is valami hormonális bigyó miatt nem szőkül a haj. De az bizti, hogy az ősz hajat szépen befogja a barna festék, csak gyorsan le is nő (a gyors növés tuti a várandósság hatása).

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

A férjem elbitorolta egy időre a gépet, mert valamit szereltKép
Pedig már megírtam az üzitKép
Most újraKép

Lányok!
Köszönöm a nyugtatást.
Igazából ez a doki nem is nagyon tudta megmérni a babátKép
Inkább egy táblázatból íta ki az adatokat.
Na nem lényeg.
Az, hogy a pulzusa több volt, szerintem az én idegességem miatt is lehetett, meg az éhség miatt is.

Roki!
Neked is köszi.
Az E-mailt is megkaptamKép
Bár igaz, hogy valami titkos helyen kellene őrizni. Előttetek én sem titkolom a kilétemetKép, de nem szeretném ha idegenek hozzáférnének. Elég képet láthattak itt rólunkKép

Kuha!
A terhesség alatt folyamatosan változik a hormonszint. Nem annyira észrevehető, de nem csak a legelején van ez a folyamat. Na meg a legvégénKép
Tehát lehet, hogy neked pont most volt egy "fordulópont".
Sőt! Bizti, mert te már tényleg az állapotosság végén járszKép

Hari!
Ügyi vagyKép
Dobsz majd fel képet?

Olyan fáradt vagyokKép
Épp most kezdett el zsibbadni a lábam. Szerintem a babó pont valami idegre feküdt rá. Addig izgett-mozgottKép
Még van mit vasalnom isKép
De most már tényleg komolyabban veszem a dolgokat és inkább lassan és keveset csinálok megKép
Inkább a baba dolgai legyenek megKép
Már 90%-ban be van pakolva a kórházi cuccom is.
Tudom, korai, de jobb ezt is előre elkészíteni. Végülis nem romlik meg a táskában a ruhaKép

Mostanában vagy nem érek rá, vagy újratelepítjük a gépet, vagy történik valamiKép
Alig tudlak titeket követniKép
Mi lesz ha megszületik a babaKép

Puszi lányok!
Mindenkinek jó és nyugodt éjszakátKép
Sziasztok!
Angelani
36+1

Kép
angelani

Benianyu!

Köszi a kedves szavakatKép, nem is a focival van bajom, csak tényleg elfelejtettem!

Angelani!
Bepakolás dolog: Szerintem is jobb az óvatosság.
A multkori rosszullétem után én is elkezdtem összerakni a motyót!És valóban nem romlik meg a táskában a holmi, ezt tanusíthatomKép, mert már kb egy hete áll félig bepakolt állapotban nálam is.
Gondoltam hétvégén befejezem, ha sikerül dűlőre jutnom, hogy most egy táskát vigyek, vagy kettőtKépKép(merthogy az Istvánba a babának vinni kell rucit)

Na megyek fürdeni, meg rácsapok a sárgadinnyére a hűtőbenKép, hátha gyorasabban telik az idő alvásig(utálom a tv-t, pakolgatni meg most nincs kedvemKép)

Megann 35+5

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Megann!
Már nekem is vagy két hete van benne a cuccok feleKép
Még csak nem is büdösödikKép pfúúúj, miket írokKép

Pedig még ki sem pihentem magamKép
Szerintem hétvégén mégis megerőszakolom magam és befejezek mindent.
Utána már csak várjuk a babát.
Mert ha mindent apránként csinálok, akkor úgy érzem, hogy soha sem fejezem beKép

Na megyek pihenek.
MA megpróbálok éjfél előtt elaludni, de eddig nem sikerültKép

Sziasztok!
Jó Éjt!
Angelani
36+1

Kép
angelani

Megann,
Én is utálom a tévét. Nincs egy értelmes, nézhető műsor egyik adón sem. A férjem az atlétikát nézi az Eurosporton, tegnap néztem én is vele, mert még a sportműsorokat elnézegetem.
Jó étvágyat a sárgadinnyéhez. Holnap veszek én is, most kedvet kaptam. Kép
Benianyu

benianyu

Én még csak most csinálom a lecsót az uramnak, meg persze magamnak. Nálunk ilyenkor kezdődik az életKép TV megy ezerrel, nálunk állandóan, reggeltől estig. Persze nagyrészt nem nézi senki, csak háttérzajként működik. De mi nagy filmgyűjtők vagyunk, úgyhogy ha megvacsiztunk akkor választunk valami jó filmet a kedvenceink közül és azt nézzük. De néha már nekem is herótom van a TV-től.

Ma azért én is mozogtam eleget, reggel bementem a munkahelyemre, leadtam a táppénzes papírjaimat, meg persze beszélgettem a kollégákkal. Aztán hazafelé ugye bementem az Intersparba, hazaértem, ettem egy kis gyümölcslevest és már indultam is Anyukámmal orvoshoz, mert neki kellett CT-re mennie. Ott iszonyú sokáig voltunk, mert sokat kellett várni, aztán még elmentünk a Rossmann-ba is. Úgyhogy azért fáradt vagyok egy kicsit.

És valami iszonyúan ég a gyomrom. Egész nap. Kapkodom be a Rennie-ket, de nem akarok túl sokat. Másnak is ég a gyomra, vagy csak nekem? Azt már megszoktam, hogy ha fekszem akkor ég, de hogy most már mindenhogy! Na mindegy, ez van, nincs hol reklamálniKép

Szegény nővéremmel beszéltem ma, és mondta, hogy mivel 35 elmúlt, neki már mindenképp vesznek magzatvíz mintát. Fél is tőle, de hát ha egyszer kell, akkor kell. Úgyhogy én mindenképp 35 előtt szeretném a következő kisbabánkat. Jófej vagyok, még az első is a pocakomban van én meg már a következőt tervezgetemKép

Na megyek megnézem a vacsit, mert a végén odaégetem.

Hari 32-1

Kép
Kép
hari

Hari!

Ha fáradt vagy legalább jól fogsz aludniKép
GyümilevesKépKépKép nyami nyami nyami, ide egy tányérral???Milyen gyümi van benne???KépKép
Végülis mindegy, mert mindenhogy imádom!!
Na holnap el is megyek a Pólus Centerbe, ott olyan finomat lehet venni 350.ért!
Próbáltam már, de az enyém nem lett olyan finom!Kép

Remélem nővérednél minden rendben lesz, mikor kell mennie???És eredmény mennyi időn belül várható??
Egyébként tök sok embertől hallom, hogy ebben a korban vállalnak még egy babát a már meglévő nagyok, közepesek és kicsik mellé.
Pl ahova költözünk az utcában összeismerkedtünk egy házaspárral, nagy gyerekük van, gimnazista, olyan 40 felé járhatnak a szülők és a nő augusztus végére van kiírva!
Szerintem szuper dolog lehet, hogy a "nagy" gyerek ugye már alig gyerek, lassan kirepül és ott van helyette egy új pici baba, akit mindenki imádKépKép

na megyek én is ledőlni...jó éjt holnapig...
(ja nekem is ég a gyomrom néhaKép), szerintem kajafüggő a dolog)

Megann 35+5

Kép

Kép
megann

Ja és Nyúlné, ha tudsz valami okosat hajfestés ügyben, akkor tényleg jó lenne ha leírnád nekünk. Én is most tervezem, hogy elmegyek befestetni, eddig én festettem magamnak itthon, de most melíroztatni akarom, annál talán nem látszik annyira ha lenő. Vagy tévedek?

Na megyek enni, aztán TV-zniKép Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!

Hari

Kép
Kép
hari

Hari! Nekem melírozva van, pontosabban két színnel satírozva, de így is ugyanolyan gáz, ha lenő, mint amikor az egész szőke volt. Szerintem ha elakarod kezdeni melíroztatni ne most kezd el, lásd az én és a Kuha esetemet, ami egyébként tényleg a hormonok miatt lehet és elég bosszantó.

Ildi

Kép
vrucsincá

Szmercsa,
tényleg jó volt olvasni téged...!!! Gratula még 1x!!

Hajfestés ügyben csak egyet tudok javasolni: aki barna, legyen barna. Kevint én is szőkén szültem, aztán 1 éves korára meguntam az állandó lenőtt és ápolatlan fejet, tényleg nincs ideje az embernek 2-3 órát a búra alatt ülni. Vagy ha lenne is, sokkal kellemesebben is eltöltheti.
Most itthon festem az eredetivel azonos (vagy hasonló) színűre, mert sok az ősz hajam, de így ha le is nő, csak néha megcsillannak szürke szálak, mégse olyan, mintha a szőke lenőtt volna.

Ja, gyönyörű műkörmöm is volt, csak zselé volt rajta, kis szolid francia lakk...Kevin 2 hetes korában házhoz jött a manikűrösöm. Akkor azt hittem, még ez is megoldható. Hát, nem igazán...Kép
A homokozót már nem nagyon bírta a francia lakkKép
nem beszélve arról az estéről, amikor K. először belázasodott, és 20 idegtépő percen át faragtam le a műkörmöt az egyik ujjamról, hogy kúpot adhassak neki.Kép (Bár így utólag inkább Kép)

Rokica,
egyelőre csak egy gyors köszi neked, majd írok még, de most kidőltem.
üdv
p 33+3
penna

Penna, ez a műköröm-sztori nagyon jó. Hajfestésben meg teljesen egyetértek, nekem eddig baba nélkül se volt időm órákig fodrászolni, itthon meg felkenem a tubusból, elmosogatok (vagy ilyesmi) és utána lemosom. És tényleg célszerű az eredeti hajszínhez hasonlót választani, meg gyorsan száradó, "önbeállós" fazont választani.

Ma estére csillaghullást propagáltak, de én egyet se láttamKép. Megyek hajcsikázni.

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Megann,
Tanúsíthatom,hogy a világ legjobb dolga a szinte felnőtt nagy mellé bevállani egy kicsit.KépÉn 23 évesen szültem az éppen most egyetemre készülő nagy fiam. Mikor a most 15 hónapos Kristófot vártam, a nagy teljes közönyt tanúsított a terhesség és a várható kistestvér iránt. Viszont mikor meglátta a kórházban, első látsára "beleszeretett" és ez az állapot azóta is tart. Imádják egymást.Kép Ráadásul simán elszaladhatok ezt azt elintézni, mert van aki vigyáz addig a kicsire. Ha megszületik Pocibébi akkor persze már 2 kicsi lesz, ami egy kicsit változtat a helyzeten. Abban reménykedem, hogy az első év nehézségei után összeszoknak és jól eljátszanak majd a porontyok egymással, a nagyot meg gondolom ugyanúgy elbűvöli majd a kisebbik, ahogy ez Kristófnál történt. Ha mégegyszer kezdhetném az életem, akkor is így csinálnám: azaz vagy nagyon kicsi vagy elég nagy korkülönbség lenne a gyerkőcök között. Szuper jó dolog kétszer babázni, úgy, hogy csak egy picire kell figyelni.Kép

Hari,
Én sem Kristófnál, sem most nem vállaltam be a magzatvíz vizsgálatot. 35 felett sem kötelező, csak ajánlott megcsináltatni. Én inkább elmentem a fizetős Down szűrésre. Az mégiscsak veszélytelen és a "genetikai UH-val" kombinálva, már majdnem olyan arányban mutatja ki ha gond van, mint a magzatvíz viszgálat.

Kórházi motyó tapasztalat: Én Krizsit is az Istvánban szültem és most is ott fogok. Akkor úgy csomagoltam, hogy 1 csomagom volt, és abba tettem bele egy külön nagyobb zacsiba a szülőszobában szükséges cuccokat és azon belül egy kisebb zacsiba a picurra elsőként, születése után rögtön ráadandó rucikat és a takaróját. Ráadásul mivel nem igazán tudtam eldönteni milyen méretű lesz az első ruhája, 2-2 db-ot csomagoltam be bodyból és rugiból (mivel tudtuk, hogy nem lesz nagy baba, ezért 50-est és 56-ost). Ez jól jött, mert a 48 cm-ére még így is nagy volt a rugi.Kép Nekem bejött ez a módszer, most is így pakolok majd.

Szmercsa,
Gratula Bátor babához és a könnyű szüléshez!!!Kép

Humi
33+6
humi

Sziasztok!
Visszaolvastam vagy 3 napot. Húzós volt, úgy elfáradtam, hogy most csak gyorsan irok pár sort, mert aludnom is kéne.
A legfontosabb:
SZMERCSÁNAK ÉS ZSÓFYNAK GRATULÁLOK ÉS SOK BOLDOGSÁGOT A BABÁKHOZ!!!!!!!!!!!! Kép Kép

Zsofy kislányáról láttam a képet, nagyon tündéri!
Szmercsa, tegyél majd fel Te is, ha lesz időd, olyan jó nézni ezeket a kis gyönyörűségeket!
Kép
Most ennyi, jó éjt mindenkinek.
Judit
30+7 (31+0)
judy68

Dudukly,
köszi szépen az infot, úgy látszik, ez nem annyira köztudott a háziorvosok körében (ami valahol érthető, ha általában a szülészek adják a beutalót). Akkor majd megpróbálom még valahogy megszerezni ezt a beutalót is (bár a helyettes doki a világvégén rendelKép).

Hari,
az én gyomrom is ég, én is Renniezek, szerencsére nekem csak este kell. Én is úgy tudom, hogy nem kötelező 35 felett a mintavétel, csak ajánlott. Én valahogy nem szeretném majd, bár elméletileg nem is lesz rá szükség, mivel az összes tervezett gyerekünk megszülethet még előtte, ha igyekszünk.Kép

Penna,
vicces ez a műköröm sztori!Kép

Na, megyek végre aludni.Kép

Kóbor
kóbor

Csodálatos hétvégét kívánok mindenkinek!Kép tegnap kidőltem, és ma reggel 5-kor ébresztett FicánkaKép

Szmercsa köszi a végig optimista hozzáállást és fantasztikus szüléstörténetet!! látjátok csajok, így kell ezt csinálni, no paraKépKépKépKép én is irígy vagyok, de jó értelemben!

Penna, de jó ez a műköröm sztoriKép nekem sose volt, engem már az is zavar, ha túl hosszú a körmöm.

Megann, látom te is nagy focidrukker vagyKép én kénytelen voltam megszeretni a kézilabdát a férj mellett, de azt legalább tényleg lehet élvezni és a magyarok is jók benne. a focimeccsektől meg már lassan el vagyok tiltva, mert vagy akkor rúgnak gólt, amikor ügyesen eleterelem férj figyelmét valamival, vagy végigkommentálom az egészet (konkrétan folyamatosan ócsárolom a béna magyar focit), amitől állítólag élvezhetetlenKép szerencsére heti 3x nem megy el focizniKép de gondolj bele mi lenne, ha nem menne el, és nem tudna mit kezdeni az eddig így rendszeresen levezetett feszültségével?! inkább menjenKép

Hari, nekm is kell rennnie. nekem vagy már egy háztartái kekszes bödönöm (pontosabban kettőKép), és az is szokott segíteni.
a magzatvíz mintavételtől nem kell annyira félni, mint amilyen a híre.

de jó neketek, hpogy már kórházi motyó is megvan, én most vagyok úgy összezavarodva, hogy miket vegyek egyáltalán, de majd időben biztos megoldódik. és mindig abban bízom, hogy ha mégsem, akkor majd szülés után apa megoldjaKép annyira jó, hogy soha nem hagy bepánikolniKépKép

na megyek reggelizni, Ficánka éhesKép

Ja Rokica, én is küldök neked emilt!

KépKép
KépKép
and

Rokica! mégsem küldök emilt, mert nem tudom a címedetKép

KépKép
KépKép
and

Kóbor,

Érdekes, nekem minden további nélkül irt beutalót a kórházi laborba ellenanyag vizsgálatra. Ez nézi azt, hogy milyen vércsoporthoz tartozol, és hogy elkezdett-e gyártani a szervezeted ellenanyagot a baba vércsoportjával szemben.

Megyek megnézem a maileket...

Viszont mostantól kezdve várhatóan kevesebbet leszek neten, mivel péntek volt az utolsó munkanapom (hurrá!) és itthon ugye osztozkodunk a gépen, meg hát nem ülök majd önszántamból napi 8 órát a computer előtt... feltételezem. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ellenanyag ügyben (csak átfutottam, nem tudom, ki aggódott elsőkéntKép) : asszem csak akkor csinálják, ha RH- vagy, mert akkor állhat fent hogy a baba RH+ és lehet ellenanyag. Én RH+ vagyok, és ha jól emlékszem, az első terhességemnél magyarázta a védőnéni, hogy ilyenkor nem kell.
Nullással nemtom mi a helyzet. Szóval az első 9 hetes vérképpel megcsinálják a vércsoportot, és csak akkor nézik, ha kell. Sőt, van egy olyan rublika a kiskönyvben, hogy apuka vércsoportja, és ha az "passzol" akkor szintén nem nézik sztem.
üdv
p 33+4
penna

Penna:

Én is igy tudtam, de mint kiderült, nem igy van. Ugyanis anyukám is 0 Rh+ mint én, és a húgom meg az öcsém, akik mindketten B+, mindketten borzasztóan besárgultak. Én sem értettem, nem igy tanultam, rákérdeztem a nagynénémtől (orvos), azt mondja, vannak ritka vércsoport összeférhetetlenségek is, nem csak Rh összeférhetetlenség.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na most utánaolvastam, és az AB0 összeférhetetlenség borzasztó ritka, kevesebb mint 1% és általában nem olyan vészes mint az Rh összeférhetetlenség. Ugyanúgy sárgaságot okoz, de nem olyan vészeset.

Olyan esetben állhat fent (mint nálunk) ha anyuka 0, a baba pedig A, B vagy AB.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggeltKép

Látom jól a lovak közé csaptatok megintKép, így korán reggel!

Mindenkinek jó hétvégét, használjátok ki ezt a szép napos időt, mert jövőhéten megint csak jó kis őszi idő lesz!

Szerencsére nekünk van egy kerti parti meghívásunk már délutántól. Úgyhogy nekünk garantált a jókedv, a napsütés, meg a fincsi kaják!
(Csak attól tartok, hogy az előétel tatárbifsztek lesz, és én abból nem ehetek pedig imádomKépKépKép)
Mondtam is a férjemnek, hogy ahogy megszülök a kórházba tatárbifszetket és szusit kérek szépen:KépKépKép

Megann 35+5 vagy 36-1(Te jó ég!KépKépKép, el se hiszem, bár ahogy most ránéztem a pocimra mégis elhiszem, nem is tudom mikor nőtt ekkorára, tényleg észrevételen történt és ráadásul az utóbbi 1-2 hétben gyakorlatilag napról napra nőttKépKép)

Kép

Kép
megann

Sziasztok!Kép

Megann!Kép
Dobj majd fel egy képet pociidról.)
Kiváncsi vagyok ráKép
Mert neked mindig olyan kis édike voltKép

Szmercsa!Kép
Szupi szülésed voltKép
Majd ha tudsz tegyél fel képetKép

Mindenkinek nagyon szép hétvégét!!!

Puszi!!!

Mea(35+6)

Mea
mea

Sziasztok!

Szép-jó reggelt!

Megann!
Jó kerti partizást és egyél helyettem isKép

Lányok!
Nekünk megnézték még a férjemmel is a vérünket, hogy egymás ellen nem termelünk-e ellenanyagot.
Szerencére nemKép
Viszont én B- vagyok, tehát ha a baba nem negatív, akkor lehet probléma, illetve még nála nem, csak állítólag a következő babánál. Mindenesetre szerintem megkapja az Anti D-t (azt hiszem ez a neve). A párom A-. Szerintem a két negatívból csak összejön egy negatívKép
Lehet, hogy AB-? Vagy negatívXnegatív=pozitívKép Kép Kép
Na jó, nem hülyülök.

Lassan kivasalok, megfőzök és takarítanom kellKép
Délután meg végig döglésKép
A párom megy el számítógépet szerelni én meg fagyizom egy jótKép
Imádok sutyiban zabálniKép
Persze veszek neki is, de így sokkal finomabb leszKép

Lépek, de még visszanézek!
Sziasztok!
Angelani
36+2

Kép
angelani

Sziasztok LÁnyok !

Kíváncsi lennék azok véleményére, akiknek rendszeresen keményedik a pocakjuk! Egész pontosan az érdekelne, hogy hol érzitek (hol kell érezni) ezeket a keményedéseket? Egészen legalul, a pocak alján, vagy bárhol lehet? Mert eddig én azt hittem, hogy én is keményedek, de én mindig csak egy helyen, a jobb oldalamon, és egész fennt , a gyomorszájamnál érzem. Lehet, hogy ez nem is az, csak a kisfiam tornázik odabenn, és ő tornyosul fel annyira?

Várom az ötleteket!

Köszi: kuha (37+6)

Kép
kuha

Kuha!

Szerintem az utóbbi!
Azaz a gyermeked focilabdának nézi a gyomrodat és oda nyomakodik!
Amikor keményedik, akkor úgy érzed, hogy a hasad egy kőkemény labdává változik.
Tényleg olyan mint egy labda és olyan mintha hirtelen valaki belrakta volna a pocakodba és igazából nem is hozzád tartozik, mert annyira különválasztahtó a normál részeidtől!
Ennél jobban sajnos nem tudom leírni!

Fáj a fejemKép

Mea!
Ok, a hétvégén csinálok képet!

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Penna, Roki: az a helyzet nálunk, hogy én 0-ás vagyok, a férjem nem (de mindketten rh+), az ő édesanyjáéknál is ez volt a helyzet, és a párom 5 napos korában úgy besárgult, hogy még vérátömlesztést is kapott. Ez az AB összeférhetetlenség következménye. Ha jól tudom, nemcsak az rh-, hanem a 0 mamákat is rendszeresen vizsgálják ellenanyag ügyben. Például nekem 2 havonta vesznek le vért.

Angelani: ha a genetikai ismereteim nem múltak el nyomtalanul, két rh- szülőnek csak rh- babája lehet (sajna két rh+ szülőre ez nem igaz), az antiD meg csak akkor kell, ha az rh- mama rh+ magzatot hord (elvileg, hiszen amikor nem meghatározható a magzat vércsoportja, pl. egy vetélésnél, akkor automatikusan beadják).

Kuha, nekem az egész pocakom betonkemény és fáj, de szerencsére csak akkor jön elő, ha megíjjedek, vagy felidegesítem magam. Nekem is vannak olyan érzéseim, mintha a babó a gyomromat ki akarná túrni, de ez nem keményedés, viszont igaz, hogy nagyon fájdalmas. Sőt, néha még alépemet is szokta rugdosni, na akkor még a könnyem is kicsordul a fájdalomtól. A párom meg szívgörcsöt kap, hogy mi a gáz. Tehát levegőt alig kapok (tudjátok: se köpni, se nyelni érzés), de közben nyugtatom a pasimat, hogy még élek, csak a babó átrendezi a belsőségeketKép.

Na megyek megpakolom a mosót, remélem ma se lesz eső, tegnap akárhogy ígérték. De bezzeg felhő az volt, még hajnali 5-kor is kimentem csillaglesre, hát az állandó csillagok se látszottak, nemhogy a leesők.

D
dudukly
Isaszeg

Dudukly:

Anyukámnál meg a két testvéremnél is pont ez volt a helyzet. A hugomat le is csapolták, arra már nem emlékszem, hogy az öcsémet is. Mindenesetre jó lenne tudni, hogy a párom micsoda, talán meg kéne emliteni a dokinak... mármint hogy a családban volt erre példa, és hát az én vércsoportom ugyanaz mint anyué.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann, Dudukly!

Köszi az infókat. Egy kissé "el vagyok keseredve", mert akkor én még egyáltalán nem keményedek... Kép(( Pedig nagyon szeretném már jelét látni annak, hogy hamarosan itt a szülés ideje. Titokban még mindig abban reménykedem, hogy nem húzom ki ezt a hátralévő két hetet. De hát így....

Ellenanyagszűrés: én is RH negatív vagyok, a férjem pedig Rh pozitív. Szűrést nálam max. 3-szor csináltak. A szülésznőm éppen most világosított fel, hogy Anti-D injekciót csak abban az esetben kapok, ha a baba is Rh + lesz, mint az apukája. Merthogy a szülés után ugye rögtön megnézik az ő vércsoportját is.
És igaziból az is hozzá tartozik, hogy nem is a mostani szülés miatt fontos az Anti-D, hanem majd a későbbi terhességnél számít. Ez van, majd meglátjuk, hogyan alakul. Egy valamit szeretnék elkerülni, a besárgulást. Az nagyon nem hiányzik.

Dudukly, képzeld, én már ki is mostam 3 adagot, kinnt száradnak a kertben, a gyönyörű napsütésben. Úgyhogy én már túl vagyok rajta. Tényleg annyira szép idő van, ki is feküdtem egy órára, de muszáj volt bejönnöm, mert sehol egy szellő nem volt, és már nem bírtam a meleget.

kuha

Kép
kuha

Egyébként érdekes , amit Rokica felvet. Mert ugye csak akkor csinálnak ellenanyagszűrést, ha a mama negatív. De mi van akkor, ha a mama pozitív, és az apuka a negatív? Mi a biztosíték arra, hogy a bébi is pozitív lesz, és nem negatív, mint az apukája? Ezen már annyit gondolkodtam, hogy hogy is lehet ez. Vagy a baba mindig a + vércsoportot örökli? Ez meg hülyeség, mert akkor nem lennének - vércsoportú emberek.
SZóval, hogy is van ez?

Ja, Rokica, tegnap elküldtem Neked a telcsiszámomat. Tudsz nekem is egy táblázatot küldeni?
Köszi

kuha

Kép
kuha

Lányok!

Kész vagyok, most vagyok túl félig egy rosszulléten!
Most ugyan kaptam levegőt, meg nem szúrt sehol, de "húzott" a fejem, szédültem, hányingerem lett, és jártányi erőm se lett hirtelen. Azt hittem hogy még fekve is elájulokKép

A férjem is hívott telefonon hogy akkor indulhatunk a bababútorért(ugyanis kész lettKép), de alig bírtam kinyögni egy értelmes mondatot, aztán mondtam hogy milyen szarul vagyok...erre halálos lelki nyugalommal közölte, hogy ne izguljak, tök normális dolog, mert a focitársa is mondta(nekik most 8 hónapos a babájukKép), hogy az utolsó hónapban sok a hirtelen múló rosszullét!
Na legalább a focin hall valami hasznosat isKépKépKép

Azért erre nem számítottam, hogy az elejétől kezdve egyszer se voltam rosszul most meg tessék, ez a héten a 2.
Lehet hogy nekem is közeleg az idő??

Kuha!
Sajnálom, hogy nem pont ezt a választ vártadKép
Azért ne kenődj el, valakinél villámgyorsan változnak az események...
Meséltem már, hogy az egyik barátunkékat még 5 perces fájásokkal is kinevették a kórházban déli 12 órakkor, hogy ha-ha, látszik, első szülő kismama és hogy ne is reménykedjenek estig, erre fél 2-kor "összestoppolva" tartotta a kezében a kismama a babájátKép
Semmi nem törvényszerűKép, lehet hogy neked se lesznek előjelekKép

(Ja és írd oda légyi a nevedhez hogy hány hétnél vagy, okKép)

Megann 35+6

Kép

Kép
megann

Oké Megann, köszi a bíztatást! Azt szeretem bennetek, de most komolyan, hogy mindig hallok vmi "elkeserítőt", aztán mindgi jön vmi ellenpélda, vmi, ami okot ad a reménykedésre.

Mert én már úgy, de úgy szeretnék ám babázni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kuha (37+6)

Kép
kuha

Kuha,
a plusszosnak mindegy, mert az ő vérében benne van az a bizonyos +, tehát ha a babának nincs + (azaz - Kép) akkor nincs mi ellen ellenanyagot termelni. Na, ez jó zavaros.
Szóval ellenanyag-reakciót csak a + vált ki, mert abban a vérben van valami "plusz"Kép ami a többiben nincs.
Hűha...
De érted, ugye?Kép
p
penna

SziasztokKép

Én megint csak nem rég keltem. Jó az alvókámKép Persze azért voltam éjszaka, meg délelőtt 2x-3x pisilni, már nem emlékszem pontosan, mert félálomban történt, de ettől eltekintve én olyan jót aludtam.
Viszont a gyomrom az katasztrófa. Lehet hogy a gyümölcslevestől? Mást nem tudok elképzelni. Na mindegy, viszont most vettem be a vasat, úgyhogy most nem tudok bevenni Rennie-t.

Köszi a magzatvíz vizsgálatos hozzászólásokat, majd közvetítem nővérkémnek. Bár ők most elutaztak Olaszországba nyaralgatni egy kicsit.

Rokica, én nem tudom megnyitni a táblázatotKép Tudom én vagyok a béna, de ez van.

Sőt, Angelani köszönöm amit küldtél, de azt sem tudom megnyitniKép Azt írja ki, hogy nem talál ilyen mellékletet. Pedig úgy megörültem, hogy küldtél nekem valamit! Úgyhogy azért köszönöm szépen!Kép

Hari 32!32!32! Hi-hiKép Lesz ebből valaha 40?!

Kép
Kép
hari

Kuha,
amúgy meg szinte minden babó besárgul szülés után...De szoliznak egy kicsit (kékfényKép) és elmúlik. Ez vmi ún. élettani sárgaság, a babák nagy része átesik rajta.
Szóval a kismértékű sárgulás az nem gáz, nehogy megijedj majd!Kép
p 33+4
penna

Sziasztok!

Hari!
Valami gond lehet a gépednél, vagy nincs fent olyan progi amivel megnyithatod. Vagy passz.
Megpróbálom ide feltenni, de ez nem biztos, hogy sikerül.
Legfeljebb átküldöm mégegyszerKép
A házimunka fele készen vanKép
De még vagy 2 órámba fog telni a többiKép
Utána lustálkodás ezerrelKép

Na megpróbálom ide beilleszteni.
Puszi!
Mindenkinek szép napot!
Sziasztok!
Angelani
36+2
túl nagy méretKép

Kép
angelani

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat! Kép
Rövid leszek. Ma jöttünk haza Jázmin Tímeával a kórházból. Baba, mama jól van, viszont tej az nem sok egyelőre. Hatalmas küzdelem folyik minden egyes cseppért, mert a baba túl pici, hogy szopjon, ill. a bimbóm sem túl jó szopi szempontjából, ráadásul alig van tejem, aminek a fele el is csöpög a pólómra. Így -remélem csak napok kérdése-, mától állandó készültségben vagyunk, ha meglátjuk a polómon, hogy folyna ki, felfogjuk. Utána fejek jelenleg és mindenféle csodaszert megpróbálunk bevetni, h. nőjön a tej mennyisége. Muszáj sikerülnie!
Születéstörténet majd később, bár gondolom Bkriszti már mesélt pár dolgot. Term. még nem tudtam visszaolvasni, de majd bepótolom.
Üdv: Falina mama Kép
falina

Kuha!

Az ellenanyag dolog úgy működik, hogy ha anyuka Rh- és a baba Rh+, akkor mikor a két vércsoport találkozik, akkor anyuka elkezd ellenanyagot termelni a baba vére ellen. A anyuka és baba vére csakis a szülésnél tud "találkozni" mert előtte a méhlepény szépen szeparálva tartja őket.

Tehát az első babára nem leselkedik veszély, mivel anyuka még nem kezdett ellenanyagot gyártani. Viszont ha az első baba kiváltja az ellenanyag-reakciót, akkor a második babánál már szülés előtt léteznek ezek az ellenanyagok anyuka vérében, de a méhlepény a terhesség alatt védi a magzatot. Viszton szüléskor van megint probléma, mert ilyenkor érintkezik megint a két vércsoport, és az anya által gyártott ellenanyag hatására a baba besárgul. A vére nem bir megbirkózni az ellenanyaggal, nem tudja elég gyorsan kiüriteni a szervezete, segitségre van szüksége. Kék fény alá rakják, ami lebontja a sárgaságot okozó anyagot, vagy súlyosabb esetben vért kap. Legsúlyosabb esetben az összes vérét lecserélik.

Ezt nem szabad összekeverni az élettani sárgasággal. Szinte minden baba besárgul egy picit születése után, de ha nincs ez az ellenanyag a vérében, akkor egy-két nap szopi után ez el is múlik. (Ezért is fontos gyakran mellretenni az újszülöttet, mert a kolostrum és az anyatej elősegiti a sárgaságot okozó anyag lebomlását, még akkor is, ha csak egy-két cseppet kap a gyerek.)

Ha anyuka Rh+, akkor nem termel ellenanyagot, tehát az egész szitu nem áll fent, kivéve abban a ritka helyzetben ami nálunk és Duduklyéknál is volt. Anyuka 0, baba A, B vagy AB. De ez az esetek 1%-ban fordul elő.

Gondolom mivel ez utóbbi igen ritka, ráadásul nemigen lehet megmondani előre, ki fog abba az 1%-ba esni, gondolom ezért nem csinálnak semmit 0 Rh+ anyukákkal. De biztos ami ziher én rákérdezek a dokinál jövő héten, mert ugye én is 0 Rh+ vagyok, és a családban már volt példa erre a fajta összeférhetetlenségre.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Falina!
Örülök, hogy jól vagytokKép
Most aztán mindent bele!
Biztos sikerül előcsalogatni a sok fincsi tejcsitKép
Kitartás, ne add fel!
Olyan nincs, hogy a melled nem alkalmas. Mindkettőtöknek meg kell tanulni a szopizást.
Nekem elég kicsi a mellbimbóm. Én mindig ezen aggódom. Nem befelé fordul, hanem egyszerűen kicsi. De mindenki azt mondta, hogy attól még sikerülnie kell.
Majd természetesen várjuk a szüléstörténetedKép
Pihenj minél többet! Az is kell a tejcsi termeléshez.
Mi itt nagyon szorítunk!
Vigyázzatok magatokra!
Jó Egészséget!
Sok puszi!
Angelani
36+2

Kép
angelani

Hát ma nem sokat írtatokKép Gondolom mindenkinek jobb dolga volt.

Angelani, igazad van, az én gépemnél vannak a hiányosságok, mert pár program nincs feltéve. De eddig nem tűnt fel, mert ugye a babanet-hez nem kellettek, másért meg nem nagyon ülök a gép eléKép

Rokica, a tel.listát is ezért nem tudom megnyitni, úgyhogy majd a páromat mozgósítom, ő ért a géphez én csak nyomkodomKép

Falina, tök jó, hogy jelentkeztél, reméljük azért a babó mellett lesz ránk is néha egy kis időd, hogy tájékoztass a fejleményekről. Te sem írod, hogy a párod hogy viszonyul. Vagy ez csak engem érdekel mindenkinél? Valahogy azt könnyebb elképzelnem, hogy nekünk milyen érzés mikor már tényleg ott van a baba, de az apukák reakciója számomra talányosabbKép

Mi elmentünk ma a kiságyhoz csavarokért, tök rendi volt a nőci, adott egy új garnitúrát, meg összeszerelési útmutatót is. De mivel csak most értünk haza, így ma már nem lesz babaágy szerelés. Mert utána elmentünk még anyuékhoz is autót mosni, és jó sokáig tartott, mert nagyon kis koszos volt már.

Meg ma kimostam majdnem az összes babaruhát is, még a kékek vannak hátra. Bár az elejétől tudtuk hogy kislány, vagy legalább is mióta ruhákat vásárolok, mégis bevásároltam egy pár kéket, meg kaptunk is. Persze nem baj, mert nem fiúsak, csak kékek. De a lényeg, hogy a fehérekkel, a rózsaszínekkel és az "egyéb" kategóriával kész vagyok. Most kint száradnak az udvaron és hát kicsit elszörnyedtem, mert tele lett a szárítóKép Kérdeztem is a párom, hogy lehet hogy sok a ruha? Erre vágott egy olyan fejet, hogy megbántam a kérdést. Hát igen, a sok az nem kifejezésKépDe próbáltam magyarázni magamnak, hogy a fele az már nagyobb méret, meg azért van közte fürdőlepedő, meg takaró is, de hát azért én is belátom, hogy lehet hogy lesz köztük amit nem fogok tudni ráadni, mert már kinövi addigra. Ha egyáltalán az elején jók lesznek a kicsikKép De max. jó lesz a kistesónak majd... A lényeg, hogy holnap kivasalom őket, aztán betasakolom, és igaz, hogy korai, de becsomagolom a kórházi cuccokat, mert tartok tőle, hogy ha most elkezdem, akkor is csak épp hogy kész leszek vele mire kell. Hiába írtátok le már annyiszor, hogy mi kell, mikor belegondolok, akkor teljesen tanácstalan leszek, eszembe jut, hogy akkor már szülni is kell majd, és máris rajtam a pánik. Remélem elmúlik most már hamar. Nem szeretnék életem legszebb pillanatától így rettegniKép

Na befejezem, mert szerintem úgyis megint csak magamnak írok. Holnap még remélem jó idő lesz, aztán tényleg megint jön a rossz. Kár, mert ez most olyan kellemes volt.

Hari 32

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Falina,
Először is mégegyszer gratula a gyönyörű kislányodhoz. Kép Nem akarok belekotyogni, de hátha jól jön pár jó tanács. Bár lehet, hogy ezeket már 1000-szer hallottad. Nekem 9 ill. 10 hónapig sikerült szoptatnom a fiaimat, pedig mindketten kisebb súllyal születtek Jázmin Tímeánál. Szóval ne hallgass azokra akik azt mondják, hogy túl kicsi a baba ahhoz, hogy szopizni tudjon! A kisebb súlyú babák sokkal inkább küzdenek a tejért és sokkal gyorsabban fejlődnek kezdetben. A lényeg: próbáld meg a teljes mellbimbód, de legalábbis minél nagyobb részt a babó szájába adni, akkor nem sebesedik ki a melled és a baba is könnyebben szopik! Akkor tud könnyen szívni a baba, azaz akkor keletkezik a szopáshoz szükséges vákum, ha a pici alsó és felső ajka is "kifelé fordul" és így tapad a melledre. Ha rosszul kap rá vedd el tőle és add újból és újból a szájába, amíg nem sikerül helyesen mellre tenni. Ezt neki is meg kell még tanulnia. Segíts neki!Kép Ha kevés a tejed, akkor kezdetben érdemes minden szopi után kifejni a maradékot, mert ezzel és a gyakori mellre tevéssel tudod növelni a mennyiséget. Annak semmi értelme, hogy azt lesd mikor csöpög a tej és azt próbáld felfogni (ha mégis ez a szándékod, akkor érdemes venni tejgyüjtő kagylót, az Avent-nak van ilyen). Ne az elcsöpögő cseppekért harcolj, hanem gyakori mellretétellel (de 1 óránál nem sűrűbben, mert attól fájhat a pici hasa) és sok-sok fejéssel fokozd a tej mennyiségét! Milyen mellszívód van? No és persze igyál és pihenj sokat! Ez a lényeg! Ha pedig ez sem segít akkor érdemes segítséget kérni az LLL egyik tanácsadójától. Telefonon is segítenek. Itt vannak a számaik: http://www.lll.hu/telefon .

Rokica, Kóbor,
Én is 0+ vagyok, a férjem meg B+. Szóval nálunk is lehet probléma a kicsinél. Eddig szerencsére mindkét fiam 0+ lett, de semmi garancia nincs rá, hogy ez most is így lesz. Amúgy főcsoport összeférhetetlenség a neve ennek a "problémának". Ugyanoda járok dokihoz akihez ti. Én rákérdeztem erre és azt a választ kaptam, hogy ne most, hanem majd a pici születése után szóljak, hogy nézzék meg a baba vércsoportját (indok nélkül nem nézik meg, ez is kórház függő). Én amúgy kérés nélkül kaptam beutalót ellenanyag szűrésre.

Itthon már minden a babavárás körül forog.Kép Egyfolytában babaruhákat mosok, vasalok. Tegnap végre megvettük és összeszereltük a pelenkázó komódot és vettem rá pelenkázólapot is. Ágyikó helyett mi egy lábon álló, gurítható mózest vettünk neki. Nagyon tetszik a hozzávalókkal felszerelve csak az a baj, hogy nagyon gyorsan ki fogja nőni.

2 gyerekes anyukák, lenne egy kérdésem: Mikortól lehet a csemetét rácsos ágy helyett gyerekágyban altatni? Arra számítok, hogy mire kinövi a picur a mózest, addigra megörökölheti Krizsi rácsos ágyát és akkor inkább neki vennénk egy leesésgátlós kiságyat, de lehet, hogy ez nem túl jó ötlet.

Humi
34+0
humi

Humi!

Köszi az infót a főcsoport összeférhetetlenségről. Bár mivel neked eddig csak 0+ babáid voltak, nekem pedig első gyerek, ezért még mindig valószinűleg semmi ok az aggodalomra. Mindig a következő gyerek issza meg a levét, ha az előtte levő kiváltotta anyukából az ellenanyag gyártását.

Most kivetett engem az ágy jó korán...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

FALINA, BKRISZTA!Kép

BOCSÁNAT HOGY ÉN IS OSZTOM AZ ÉSZT DE CSAK EGY-KÉT NÉPI BÖLCSESSÉGET SZERETNÉK FALINÁNAK ÁTADNI(BÁR BIZTOS MÁR TUDJA), DE TALÁN....
BKRISZTA, HA ESETLEG FALINA NEM TUD JÖNNI IDE HOZZÁNK, ADD ÁT NEKI LÉGYSZIVES!!!!

NÉPI TEJSERKENTÕ ÉTELEK(BÁR MINDENKINEK MÁS JÖN BE, EZEKET TÖBB HELYRÕL IS HALLOTTAM):
- ALKOHOLMENTES SÖR
- RÁNTOTTLEVES

HOMEOBOGYÓ: URTICA URENC C5 VAGY C9!!

FALINA!
Ne keseregj semmin, csak ügyesen, okosan, fog jönni az a tejcsi, csak no para!És napi 4 liter folyadék (főleg szmentes ásványvíz)KépKépKép

Hari!
Húúúúúúúúú de jó, ugye kapunk képet a kiságyról???
(meg a kedvenc cicámrólKépKépKépKépKép)
Egyébként én pont úgy jártam mint te!
Utólag konstatáltam hogy már tök sok ruci van, és ráadásul még a "jövendő ajándékokat" se kalkuláltam bele!Úgyhogy én is attól tartok, hogy lesz amit rá sem adok.No de nem baj, kezdők vagyunkKép, ez van, majd a másodiknál már rutinosabbak leszünkKép, bár az se biztos, mert lehet hogy ugyanúgy nem fogunk tudni ellenállni, mint mostKép, ilyen a női természet, GONDOSKODÓKépKépKép(Inkább több mint kevés legyenKép)
Párod meg hadd fintorogjon, ő ehhez FÉRFI!!KépKépKép
Szerencsére enyém nem kotyog bele ilyenekbe...tudja hogy nem az ő dolga a mennyiség megítélése!

Ja és ne izgulj, fel se kapod a fejed és máris a 40. hétnél jársz!És nem akarlak elkeseríteni, de a para bennem csak nőttön nőKépKépKépKép, nemhogy csökkenne....

Jaj, egyébként elmesélem nektek, hogy tegnap elhoztuk a bababútortKépÖsszeszerelve szerintem már csak az én kórházi tartózkodásom alatt lesz, mivel ugye nem tudjuk, hogy ide jövünk haza vagy az új házba, de nagyon jól jártunk úgy érzem!Kép
És képzeljétek a Diósdi cégnél a nőci férje nagy kertész és "gazdit" kerestek, két hatalmas fikusznak, ami már kiszorult a lakásukból....és hát mi rácsaptunk a lehetőségre és jutányos barterügyleg keretében szereztünk 2 db 2 méteres faformájú gyönyörű növénytKépKépNekünk meg pont jó lesz, mivel most a 60 nm es lakásunk teljes növénykészlete(20 cserép), tuti el fog tünni a 300nm es házunkbanKép
Olyan kedvesek voltak, megígértük, hogy küldünk majd fotót, hogy milyen jó helyre kerültek a növények!

A tegnapi kertiprati meg jól sikerült, igaz én szinte végig fetrengtem egy nyugágyban, mert a bébi megint a májamat pécézte ki, a férjem meg úgy kiütötte magát mézespálinkávalKépKépKépKép, hogy nem is részletezemKépKépKépKép
Szegény!KépKépRajta nevetett az egész csapat!KépKép
De hát ugye aki nem bírja, ne igyonKépKépKép

Megann 36+0KépKépKépAzta!!!!!!!

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?