Új privát üzeneted érkezett!

Dudukly
meg fogom kérdezni, tud-e ajánlani vkit, de addig itt a homeopata gyerekdokik listája:
vidék:
http://www.homeopata.hu/videk.html
Bp:
http://www.homeopata.hu/budapest.html
Mondjuk a mienk nincs rajta, ő "rendes" körzeti dr, külön homeo képzettséggel.
Szóval elindulhatsz úgy is, hogy megnézed a környékbeli homepoaták közül kinek van normál praxisa is. Vagy a "rendes" dr mellé fizethetsz homeost.
Vagy: a környékbeli körzetiket végighívogatod, hogy ki gyógyít homeopátiával is.
De persze megkérdezem neked alkalomadtán.
JA, csajok, ez egy nagyon hasznos lap, ügyeletek, orvos-és patikalisták, kórházak, stb.
http://gyermekorvos.lap.hu/

üdv
p 33+2
penna

Angelani!

Köszi, már elmúlt éjszaka jobban aludtam mint az elmúlt hetekben bármikor, ma meg bejártam fél Budapestet és környékét, úgy érzem mintha leragadnának a szemeim, úgyhogy megyek is, hátha megin jó éjszakám leszKép

Megann

Kép

Kép
megann

Penna!

Köszi a listát, a mi doktornőnk is rajta van, örültem, mikor megtaláltam.

Tegnap végre sikerült olyan kanapéágyat találni ami mindennapos alvásra jó. Szupi bonellrugós 2 év garit is adnak rá és jó nagy kinyitva 203x165.
Muszály ekkora a férjem 193cm-es magassága miatt. Marha kényelmesnek tünik, remélem jó választás volt.
Aztán este elvitt vacsizni, megköszönte, hogy eladtam az anyós lakását és mindent lebonyolítottam A-Z-ig. Hát elbőgtem magam. Egy olyan csárdába ami cca. 3 km-re van a lakástól, gyönyörű a kertjük és nagyon jó a kaja és kiszolgálás. Az a mosolyognivaló, hogy 8 éve itt lakunk és itt még soha nem voltunk.

Ma éjjel végre aludtam, de most is olyan szarul vagyok. Hányinger és társai, csajszi úgy feszeng, hogy marha kellemetlen. No nem baj már úgy is a cél közeleg.
Nagylányom tegnap boldogan hívott, hogy nagyikával elmnentek lovagolni. Imádja a pacikat, feláll, megfordul, szőrénmegüli és minden ami lehetséges ezzel kapcsolatban.
Csak egy a baj, hogy a 3. emeleten nem lehet tartani.
Megyek vissza aludni, ha sikerül.

Kriszta
35 vagy 36

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Benianyu,
tábla ráér ám még 1-1,5 hónapig...Igazából a szülésem (szept vége) után a gáz, mert talán ha 1 hetet maradunk itthon (anyukám segítségével) utána meg valamikor költözünk is át a házba (nov 1-ig innen menni kell). Ezen belül meg nem tudom, mikortól nem lesz itt net és mikortól lesz ott...
De azért nagyon ari vagy, köszi!!KépKép
Majd alkalomadtán leprivizzük. Bár azt nézem, hogy utánam 2 héttel te is szülsz...Kép
üdv
p 33+3
penna

Köszönöm szépen hogy írtál Nyúlné, igen segítettél!
Jó egészséget a babának és neked!
wukk

KépKép
wukk

Penna, köszi szépen, sajna ezeken a listákon nincs elérhető közelségben doki, megpróbálom a "b" verziót: megkérdezem a gödöllői dokikat, ki jártas homeopátiában. Sajna a főnököm felesége is Gazdagréten (!) talált orvost (az asszony gödöllői), én ezt nehezen tudom elképzelni, hogy egy nyűgös gyerekkel átvergődjek a városon. Azért frusztrál a dolog, mert én kis baív azt gondoltam, hogy elég lesz majd a suliválasztásnál gyötrődni, hát erre a gyerekorvos választás is ilyen nehézkesKép.

Marcsi, elfelejtettem megköszönni a gyógyszertári infót, bocsi, csak én budára nagyon ritkán vetődöm el, de ha mégis arra járok, feltétlenül benézek.

Dudukly (33+3)
dudukly
Isaszeg

Hali!

Csak gyorsan bejelentkezem, hogy pocsék éjszakám volt, este végül bevettem egy lórúgásnyi magnéziumot, amitől jobb lett a helyzet, aztán lefeküdtem aludni, éjjel fél kettőkor viszont megint kezdődött az egész. Mivel éjjel még sosem keményedtem rendszeresen, ez kissé megijesztett, elkezdtem mérni 5-10 percesek voltak, egy idő után lezuhanyoztam, és már éppen azon gondolkodtam, hogy oké, akkor indulok a kórházba, amikor a lányom sírva ébredt, és mire elaltattam, normalizálódott picit a helyzet, ezért én is elaludtam. Most egyelőre elég jól vagyok (kopp-kopp-kopp), de azért beparáztam, a kórházi cuccom még el sem kezdtem bepakolni, sőt, be sem szereztem hozzá a dolgokat, ráadásul tényleg korai lenne még, még két hetet minimum ki kéne húzni, utána már nyugodtan jöhet a babó. Na, kipanaszkodtam magam, most viszont öltözni kell, mert megyünk az állatkertbe apukámmal.KépKépKép Előtte azért összepakolok egy kisebb csomagot, meg kinyomtatom a listát a férjemnek, ha esetleg vásárolnia kéne. Remélem, csak vaklárma volt az egész.

Megann,
szerintem az ismerősök az írások alapján rég be tudtak azonosítani, én csak azért nem akarom megadni a nevet/telcsiszámot (én egyébként beleírtam az igazi nevemet is a mailbe), mert a babanetet rengetegen olvasgatják, néha elég "érdekes" alakok is, és nem akarom, hogy esetleg emiatt később gondom legyen, mert valaki viccből felhívja Kóbort, stb... De lehet, hogy csak én vagyok ilyen paranoiás.Kép

Kóbor
kóbor

Kóbor, remélem tényleg vaklárma, és egy kis séta javít a hangulatodonKép. Megnyugtatlak viszont, hogy nemcsak te vagy paranoiás, tényleg sokat gyűjtögetik a telcsiszámokat/emileket a neten. Főleg hülye cégek, akik a legváratlanabb időpontban (külföldön, kaja vagy alvás közben) hívogatnak a gagyi ajánlataikkal. Én is ezét hoztam létre az elkülönített, ingyenes levélcímemet, hogy ne a munkahelyi, vagy az otthoni postaládámat árasszák el ilyen baromságokkal.
Jó szórakozást az állatkertben, de vigyetek ernyőt, mert esővel fenyegetnek ma a meteorológusokKép.

D
dudukly
Isaszeg

Kóbor:

Sok keményedésre feküdj szépen le és igyál sok vizet. Ha még igy se múlik el, akkor menj be a kórházba.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt Kép Kép Kép!

Hari, nem is tudom, hogy félek-e, izgulok-e. Most még nem vagyok besz@rva, majd, ha odajutok, akkor biztosan elfog majd a félsz. Így másodjára tudom legalább, hogy kb. hogy mire számítsak.
Azért vannak tényezők, ami miatt izgulok. Pl. hogy jól lenne, ha megvárnánk, míg a doki hazaér a szabadságáról vagy hogy Beni hogyan fogja viselni, hogy nem lát 4-5 napig.

Penna,
Oké, akkor majd ha időszerű lesz visszatérünk a tábla témára. Kép Kép Kép

Dudukly,
Szerintem fontos, hogy a gyerekorvos közel lakjon, vagy rendeljen hozzátok. Ha baj van, akkor hamar el tudjátok érni. Egyébként nem muszáj berohanni a beteg gyerekkel a rendelőbe, kijön, ha kihívod. Mi hozzászoktattuk a doktor néninket, hogy kijárjon. Az oltáson kívül, amit a rendelőben adott be, talán, ha kétszer voltunk a betegrendelésen 4 év alatt.

Kóbor,
Én is remélem, hogy vaklárma volt és még bent marad az a pici baba. Jó állatkertezést!

Benianyu
31+6

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Jó reggelt,

Én is voltam dokinál, volt NST, hát a nagy darab semmi történik a hasamban. Méhösszehúzódás nulla darab, végig 30%-on voltam. Babával minden rendben, jól éreztem én hogy még nem szállt le sehova, a méhszájam is jó fent van. Megnéztük ultrahangon, de mondta, hogy nem érdemes súlyt saccolni, mert 300-400 grammokat tud tévedni ide vagy oda a gép, és hát azért az nem mindegy hogy fél kilóval többet vagy kevesebbet saccol. Mindenesetre azt mondta, nem lesz pici a baba, de nem is óriásbébi. Hát ezzel kell megelégedni. Kép

Kérdeztem, szabad-e még úszni, azt mondta persze, csak a melegvizes medencéket kerüljem, mert nagy a gombafertőzés veszélye, hát ezt sikerült igazolnom, mert a múlt heti Gellért fürdőzéssel (ahol egyébként nagyon jól éreztem magam) sikerült összeszednem egy kis gombát, arra most kaptam kúpot.

Homeobogyikra rákérdeztem, ezt rögtön átirányitotta Erzsikének, aki annyit mondott rá, hogy "ártani nem használ" és ha hiszek benne, szedjem nyugodtan. Hát ennyit erről.

Megann!

Erzsike maga helyett nekem Böszörményi Beát javasolta, mivel megy el szabira pont akkortájt mikor én ki vagyok irva. Azt mondta, ő tanitotta és nagyon jó szülésznő, és kedves, aranyos, stb. Próbálj meg vele is beszélni. Én róla is sok jót olvastam az Istvános topikban.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

LILLA ÜDV A NAGYVILÁGBAN!! CSAK ÁMULUNK, HOGY MILYEN GYÖNYÖRÛ VAGY, CSAK ÍGY TOVÁBB!!KépKép

köszi a pocakra utaló dícséreteketKép próbálom minden percét kiélvezni, én úgy örülök, hogy vanKép férj csak ábrándozik rólaKép

Nyúlné én is kíváncsi vagyok a cuccokra, tegél fel képeket! én hétfőn megyek az anyuval vásárolni, már úgy várom!

Kóbor! azért óvatosan a vadállatokkal az állatkertben, vigyázz magadra! ennyi keményedéssel sokat kellene pihenned!

and 30+5

Lilla egy tündérKép egy zabálnivaló tündérKépKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!
Óriási volt a termés, két napig olvastam visszaKép

Szuper, hogy már ennyi baba van!!!!

Most egy-két dologhoz szólok hozzá:
MINDEN baba gyönyörű, a pocaklakók is, meg az előbújtak isKép És minden kismami nagyon szépKép

Hálapénz:
én már írtam Nektek, hogy nekem óriási szerencsém van, a SOTE 1-re járok, ahol állítólag nem is lehet magánpraxisa a dokiknak. Én ismerőstől kérdeztem meg, hogy mennyit szokás adni. Soha nem éreztem azt, hogy a doki elvárja, mindig ugyanolyan kedves volt, pedig előfordult, hogy nem is adtam, mert a zsúfoltság miatt csak az előtérben tudtunk vizsgálat után leülni, és a doki már rohant is el. Így a szülési tarifát sem kérdezem meg, de kb. 50-et gondoltam. Szóval úgy érzem, hogy abszolút rám van bízva a dolog, és ez nagyon megnyugtató, mert utálok ilyesmit megkérdezni. Tegnap beszéltem a szülésznővel, akit ajánlott a doki, rendkívül szimpatikus nő, pár dolgot már el is mondott, és megbeszéltük, hogy felhívom majd, hogy mikor megyünk a párommal szülőszobát látogatni. Kérdeztem tőle néhány dolgot, megosztom veletek is.

Málnalevél-tea:
ugyanazt mondta, amit már ti is írtatok: ha az ember hisz benne, akkor jó.

Gátmasszázs-olaj:
Azt mondta, neki az a tapasztalata, hogy roncsolja a szöveteket, és hogy a szülés alatt felvett pozíciók (állás, guggolás) jobban segítik a megfelelő tágulást és a szövetek elsimulását. De mindenesetre ha ragaszkodom hozzá, ő masszíroz vajúdás alatt is.

EDA
nagyon jó tapasztalatai vannak. Nem csak a fájdalom elviselése, hanem a méhszáj lazítása-tágulása miatt is. Viszont a legfontosabb, hogy a megfelelő időben adják be. Ekkor felajánlják, vagy elfogadom vagy nem.

Annyira jó, hogy így beindultak a babák!!!!
Nekem CTG alatt nem nagyon mocorgott a babó, bár én is kóma voltam kicsit. A doki nem világosított fel az értékekről, azt mondta, hogy rendben van. Jobb is így, minek parázni. Mindig arra gondolok, hogy úgy is érzem, hogy rendben vannak-e a dolgok. Így a méhtevékenységről sem tudok, de ha valóban az alsó sort kell nézni, ahogy írtátok, nem nagyon volt kimozdulás. Bár 34. héten talán nem is kell még.

Az első keményedések is ezen a héten voltak, nekem eddig egyáltalán nem volt, de a doki megnyugtatott, hogy a frontok miatt lehetett,mert a méhszáj zárva volt. De már annyira kezdek én is izgulni! Leginkább kíváncsiság van bennem.

Szép napot mindenkinek
Luc
34
lucretia

Megann

sajna a lány elérhetőségét, akitől az Römer ülést vettük, én sem találomKép
próbáltam rákeresni a hirdetésekben, de már biztos levették, miután eladták mindkettőt. A nevére emlékszem, ha az segít: Bogáti Beátának hívják. Talán majd rábukkansz az új hirdetések között!

Luc
34
lucretia

Hát ez a világ nagy igazságtalansága...

Nézzétek mekkora pocakja van ennek a lánynak, az van ráirva, 34 és fél hét. Hol a baba?!?!
http://img.photobucket.com/albums/v518/inkthatlies2/34andahalf2.jpg

Itt egy sorozat:
http://img.photobucket.com/albums/v518/inkthatlies2/40weeks.jpg

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
ebben a sorozatban az a "sánta" nekem, hogy vki miért fényképezi magát havonta a tükörben, ha nem azért, mert tudja, hogy terhes...
Vagy rosszul értem, a május 22 "day of discovery" az nem azt jelenti, hogy aznap derült ki, hogy terhes? És akkor januártól csak úgy fotózta magát...?Kép
Bár ettől függetlenül lehet vkinek ekkora pocija, csak a logika biceg nekem egy kicsit...

De legalább előkerültél, a nyáriaknál már mindenféle szüléseket rádfogtunk...Kép

üdv
p 33+3
penna

Sziazstok!Kép

Kb. 1 órája értünk haza de már 9-re végeztünk mindennel a kórházbanKép

CTG rendben volt, bár keveset mozgott mert éhgyomorral mentem.Mondták hogy nem árt ha előtte eszekKép
Jövő hét pénteken megyek megint 8-ra.

Uh-n meg ezek az adatok a kicsiről:
BPD: 96mm
AC:316mm(ugyanennyit mértek 3 héttel ezelőtt isKép az nem baj?????)
FL:70mm

Súlyra rákérdeztem dokim azt mondta kb. 2800gramm, de múltkor meg 2500gramm volt 32.héten.
Lehet, téynleg rosszul mérnek ezek az UH-k.
Fura....
Csak nem iylen keveset hízott pont most a végén mikor a legjobban szoktak?!?!?

Szerintetek???

Puszi
Mea(35+5)

Mea
mea

Halihó!

Rokica, tényleg döbbenet, hogy milyen kicsi az a pocak. Én voltam tegnap egy lánnyal együtt CTG-n, mivel én is most kezdtem, neki is legalább 34-35 hetesnek kellett lennie, és kb. akkora pocija volt, mint itt a képen. Hát, ekkorák az egyéni különbségek. Nekem mindenki azt mondja, milyen nagy, pedig a terhesambulancién körülnézve teljesen átlagosnak számítok.

Luc
34
lucretia

Benianyu, egyetértek, nemcsak a dokinénihez való bejárás, hanem az ő esetleges házhoz jövetele miatt is környékbeli orvost keresek.

Mea, szerintem ne aggódj a babó méretei miatt, ha valami nem stimmelne, a doki úgyis szól. Mivel - akármilyen nagy tapasztalatú is az orvos - kézzel, saccra jelölik ki a lemérendő pontokat, és bizonyos számítási szabályok szerint saccolják a súlyt (lásd Roki dokijának véleményét is), szerintem jelentős elmérések lehetnek. Mindenesetre szép hosszú combikája vanKép

D
dudukly
Isaszeg

Mea, szerintem ez annyira sacc-per-kábé, hogy nem érdemes komolyan venni az értékeket! a lényeg, hogy a 2500 gr-ot már elérte, te is rendben vagy, a ctg is, meg biztos a lepény is, úgyhogy minden tökkkkéletes!!KépKép

Rokica, szerintem, ha ez a csaj látná a te formásan hivalkodó pocakodat, ő is irígy lenne!Kép gondolj bele, te tudod milyen az ilyen aranyos kis pocak, de ő sosem fogja megtudni, milyen jó ekkora nagy hassal is!Kép

Lucretia! kíváncsi vagyok kinél fogsz szülni, és ki lesz a szülésznőd, megírnád légyszi, akár emilen? (én is ott fogok szülni) köszi

KépKép
KépKép
and

And:

Köszi a bátoritó szavakat :D

Penna:

Gondolom a Day of Discovery inkább arról szólhat, mikor tudták meg, fiú-e vagy lány. Mert már az első képre az van irva, hogy 1. hónap.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki, milyen az utolsó munkanap? Megnyugodott a kollégád, hogy megszabadul a szülés-levezetésének rémétől?
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Bocs, hogy már megint beleszólok, csak hát olyan jó olvasni titeket,hogy hogy várjátok a babákat, meg hogyan készülődtök.
A telefonszámos listával kapcsolatban lenne egy tippem:
Miért nem hoztok létre egy közös postafiókot?
Valaki létrehozza aztán oda lehet írni, hogy elkérjétek a kódot, és aztán bárki aki elkérte és meg is kapta az láthatja, bővítheti a listát? És így nem fér hozzá illetéktelen.
Lehet persze hogy valamit félreértettem, akkor bocsánat! Kép
Marcusz a téliből

Kép
marcusz

Sziasztok!

Most csak annyit olvastam vissza, hogy nincs új baba.
Viszont megnéztem én is a pocakképet. Nekem is gyanus, de végülis megeshet az ilyen is.
Ma voltam dokinál.
Méhszájat nem nézett, de csinált egy röpke UH-ot.
Na be is tojtam, mert mondta, hogy nem igazán nőtt és menjek be a kórházba egy genetikai UH-ra.
Meg csináltassam meg a CTG-t.
Tiszta ideg voltam, éhgyomorra persze. A párom is jött velem. Bemegyek CTG-re. A baba szívverése 170körül mozog. Ez sok. 20 percet meg sem mozdult, még arra a rezgő bigyóra semKép
Pedig egészen odáig ficánkolt még a buszon is. Elküldtek enni-inni.
Addig bementem UH-ra. Most egy fiatal doki volt. Nem úgy nézett ki, mintha nagyon értené a dolgát. A párom is látta és Õ is azt mondta. Sajnos nem a másik doki volt ott. Azt mondta 1 héttel látszik kisebbnek, de ez még normális. Mondjuk mások is mondták, hogy mi sem vagyunk túl nagyokKép
Szóval a doki szerint nem 4000g-al, hanem 2800-3000g-al fog születni. Utána gyors kaja, pia és vissza a CTG-re. Na végre egy másik gépre csatoltak, ahol még nyomnom se kellett. Itt már mocorgott valamenniyre. De nem sokat. Bezzeg már hazafelé és most is virgonckodikKép
Direkt csinálja. Olyan mint az apja. Makacs, önfejű és nem szereti ha megszabnak neki valamitKép
A dokim utasításba adta a sok pihenést. Kötelező, mert sokat mozgok, dolgozom és a baba elől veszem el a táplálékot és az oxigént. Azt mondta, hogy egyek sok szőlőcukrot. Most azt szopogatokKép
Szóval ennyi történt. Ja, CTG alatt azért néha keményedtem. Nem volt jó a pózKép
Értékek, amit felírtak:
Egy élő magzat. Kpf. Lepény mellől.
BPD: 89mm
THQ: 84mm
FL: 68mm
Közepes mennyiségű magzatvíz.
Norm. flow.
Grav.s.36.
Ja, és fejvégűKép

Bocsi lányok, hogy megint itt rátok zúdítok mindent, de már kész ideg vagyokKép
Mindig történik valamiKép
Komolyan már azt szeretném ha a kicsi Erhard már 3 hónapos lenne (persze idekint)és egészséges.
Én csak ezért a sok tortúra miatt szeretnék már túlleni a szülésen. Mindig azon kell rettegni, hogy mikor mi történik. Imádom az állapotosságot csak az aggódás sok már.
A kis édes kirugja az oldalamKép
Ez hihetetlen, mint aki táncikálKép
Akkorákat rúg, hogy leesek a székrőlKép
Nem baj, szerdán megyek megint CTG-re. Tuti nem mozdul megKép

Na lépek pihenni!
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
36+1

Kép
angelani

Táblázat ment emailben azoknak akiknek az email cime megvan nekem. Megann, Csillam, nektek nem tudtam küldeni, mert nincs meg az email cimetek.

rokica kukac yahoo pont com

Aki szeretne rákerülni a levéllistára és bele a táblázatba, küldje nekem az adatait!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani:

Az én babám combcsontja 70 mm, a fejkörfogata 95, és rá meg azt mondják, hogy nagy... az a pár mm nem jelenthet ekkora különbséget!!!

Ha beilleszted ide az értékeidet, kiköpi neked, hogy milyen idős babának felel meg:
http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html
89 BPD = 36,5 hét
68 FL = 35 hét

A THQ nem tudom micsoda...

Viszont eszerint én nem látom, hogy kicsi lenne a babád...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tehát az én babám feje már a 39. héten jár, a combja pedig a 36. héten. Ebből látszik hogy nagy feje lesz és rövid lába. Hmm, kiköpött anyja :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica! Én nem kaptam levelet! Te megkaptad, amiben írtam a telefonszámomat?

Bodza 35+1

Kép

Kép

Kép
bodza

A THQ a mellkas harántátmérő idegen nevének rövidítése egyébként.

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok Lányok Kép
van egy kis időm, van ott valaki??
szmercsa
szmercsa

Születéstörténet:

megpróbálom röviden, tömören a lényeget, nem elfogultan ódákat zengeni Kép
Szóval pénteken kezdődtek este a fájásaim, amik 15 percesek voltak, ebből kb. volt 5 db, ezt követte 2db 10 perces, és utána csak 5 percesek voltak. Olyan izgalomba jöttem, mikor az órát néztem, hogy azonnal beugrottam zuhanyozni Kép ne kérdezzétek miért?! Kép
Mire szépen felöltöztem - 11 óra volt - zutty!! elfolyt a magzatvíz, azaz a fejvíz Kép
Rohantunk a kórházba, ahol feltettek Ctg-re a szülésznő megkérdezte, hogy vannak egyáltalán fájásaim?? mert a gép szinte semmit nem mutatott, érdekes nem?? Szóval, megvizsgált az ügyeletes doki, mondta, hogy 1 ujjnyira nyíltam, várunk. Megnézett a szülésznő 2 óra múlva, még mindig csak 1 ujjnyi voltam, már ijeszgette is, hogy hosszú, fájdalmas vajúdás elé nézünk, mert nem nyílik a méhszáj Kép, de 2 óra múlva, már 4 ujjnyi voltam Kép be-be-be és elkezdett rohangálni, hívta a dokimat, öltöztek be, kaptam egy kis oxitocint, hogy erősítsék a fájásokat, és 2 nyomásra megszületett Bátorkám KépKépKépKépKép Fantasztikus, kimondhatatlan, nem is találok szavakat, gombóc van a torkomban Kép szuper érzés. Rögtön felsírt Kép és rátették a mellemre, és rögtön csendben maradt Kép és csak nézett a nagy szemeivel. Apgar érték: 10/10 Kép nagyon büszke vagyok rá. Egyébként mint kiderült a 39hétre jött, 2800gr, 49cm, lányok a kicsi pracliját nem húzta vissza, otthagyta a fejecskéje mellett, de nem tett kárt bennem. Kép Még jó, hogy nem lett nagyobb!! Pici baba, arányos, nagyon erős!!!! Kép képzeljétek már mikor hason fekszik megfordítja a kicsit fejecskéjét, iszonyat erő van benne, és nagyon szép kis pofija van, és teljesen egészséges. Teszek fel képet nemsokára.
Teljesen zavartalan, gyors szülés volt.
Ennyit tudtam írni, kérdés van, nyugodtan!! Kép
Viszont aludni tényleg nem fogtok az első időben Kép
szmercsa
szmercsa

Jaj! Kép
Elfelejtettem leírni, hogy pont 6:30 kor született meg, nem aprózza el Kép.
szmercsa
szmercsa

Szmercsa!

Úgy örülök! Kép Olyan jó téged hallani, mindig olyan optimizmussal és jókedvvel teli üzeneteket küldesz, kész öröm olvasni.

Bátorhoz pedig hatalmas gratula, nagyon örülök hogy minden ilyen flottul ment! Kép Én is ilyen szülést kérek! :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bodza!

Bocs! Most küldtem még egyszer, csak úgy tűnik a yahoo automatikusan a kukába szortirozta első menetben a leveledet, végig kellett turkálni, hogy megtaláljam.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,

látod a kicsi praclija, csak ott maradt Kép
szmercsa
szmercsa

Angelani!
A mi babánk is ugyanezt csinálta a CTG-n Kép Huncutok ezek a pocaklakók.

Szmercsa!
Te egy szerencsés vagy Kép Viszonylag könnyen szültél. Nagyon irigyellek ám, hogy már babázhatsz Kép
Honnan tudtad az első fájásokról, hogy azok már nem jósló fájások?
Várjuk a képeket a babócáról Kép

Jól felbosszantottam magam ma. Elmentem fodrászhoz hogy még a szülés előtt rendbe tegye a hajam, festés, vágás stb. Valami oknál fogva nem szívta le a szőke a hajam, pedig dupla ideig rajta volt. Ilyen még nem volt... Kifizettem egy rahedli pénzt és pont úgy néz ki, mintha le lennének nőve a szőke tincsek Kép Ráadásul ha megszületik a baba ki tudja mikor jutok el megint fodrászhoz. Most inkább kerülöm a tükröt, mert ahányszor belenézek, annyiszor idegesítem fel magam rajta.

Ildi 38+0

Kép
vrucsincá

Ildi,
én nem viszonylag szültem könnyen, hanem szerintem könnyen szültem Kép első gyerkőccel cca. 6 óra alatt meglenni mindenféle beavatkozás nélkül, szerintem elég könnyűnek mondható, vagy nem??? Kép
Frizcsi miatt ne idegeskedj, a gyerkőcnek így is tetszel majd Kép
szmercsa
szmercsa

Ildi,

tudni fogod, hogy azok már nem jóslófájások, biztosíthatlak róla Kép teljesen más érzés lesz, keményedni fog, majd meglátod.
Én nagyon szorítok Nektek!! Kép
szmercsa
szmercsa

Szmercsa!

Hát ez szuper szüléstörténet(sehol a fájdalom, sehol a szenvedés), ha volt is, szerintem már rég elfelejtettedKép
Gratulálok mégegyszer!KépKép
Marha irigy vagyokKépKépKép

Rókica!
Hi-hi, ez a kis poci inkább viccesnek hat...
De ki mondta hogy ez olyan úgynevezett "fel nem fedezett" terhesség volt. De ha ezt állítja valaki, akkor nekem is sántít!
Ennyire célirányos fotók szerintem se készülhettek..

Lucretia!
No nem baj, végülis a lány címe megvan!
A légzésfigyelője érdekelt volna használtan, de úgy döntöttem, hogy megvárjuk amig megszületik!

EDA:Hurrá, végre egy kis pozitív hozzászólás a témában(én mindenképp edával szeretnék szülni)

Angelani!
Na most kapsz egy kis fejmosástKépKépKép
Hát nem okultál még eleget innen, hogy a babók ezt direkt csinálják a CTG-ken???
Megmakacsolják magukat, bújócskáznak, dierekt kicsesznek a kiváncsiskodó ketyerékkel, hogy aztán jól odasózhassanak a kis lábaikkal a bordáid közéKépKépKép
Ilyen a természetükKépKép
Szerintem ott fönt összebeszélnek, hogy már csak dafke sem fognak produkálni semmitKépKépKép
És látod, Mea is teljesen más adatokat kapott mint amire számított, szerintem sem tudnak pontosak lenni ezek a kütyük, ezt millió eset beigazolta már...
Úgyhogy ne parázz, egyél finomakat és egészségeseket, pihenj sokat, ha jólesik, és nem lesz semmi gond.....növeszd csak azt a babót bátran...KépKépKép
Egyébként a mi pici lányunk meg az apjával szórakozikKépKép, úgy rugdosódik hogy csak na és erre szólok az apjának hogy nézze már mit művel, erre apa odanéz, és hirtelen síri csönd honol odabentKépKépKép, és amikor a férjem elkezdi elmozdítani a fejét akkor megint éktelen bulizásba kezdKépKépKép.
Huncut kis pimaszKépKépKép

Rokica!
Azért ne feledd, hogy nem eszik olyan forrón a kását.
Anyukám amikor elsőbe iratott teljesen ki volt akadva, hogy én vagyok a legkisebb az osztályban, és hogy úr isten, nincs e valami bajom...
Aztán 14-15 éves koromban kijöttek apám génjei rajtam és hirtelen megnőttemKép, lefogytamKép, jelenleg 170 cm vagyok(és hosszúcombú ha épp nincs rajtam 5 kg felesleg), pedig anyukám 150 cm és sajnos születésünk óta 100 kg körül mozog....Kép
Úgyhogy ne edd olyan forrón azt a kásátKépKépKép

Kóbor!
Együttérzek veled a rémes éjszaka miatt, remélem jobban vagy....

Valahogy fel sem merült bennem hogy visszaélhetnek az adatokkal.
Monjuk én az ilyen telefonon zaklató(közvéleménykutató és egyéb emberkéket), igen csak "súlyos" szavak kíséretében rázom le.
Szerencsére eddig 1-2 alakalommal fordult csak előKépKépKép

Megann 35+5

Kép

Kép
megann

Lányok,

nem kaptam beöntést, és nem pakoltam a gyerkcőcöt a csomiba Kép és még aranyerem sincs. Képna ehhez mit szóltok??
És péntek este még bepakoltam egy kétadagos jó kis karfiollevest Kép
Még Egyet akartam mondani: akiket a kórházban láttam, és császárral szültek, sokkal jobban szenvednek szegények Kép
szmercsa
szmercsa

Kép
szmercsa

Szmercsa! Kifejezetten jó olvasni, amit leírtál Kép Az ember lányában felmerül a remény, hogy hátha Õ is így fog szülni... A szopiztatás hogy megy?

Rókica! Én sem kaptam meg a táblit emilben Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Vrucsincá!

Azt ugye tudod, hogy terhesség alatt a hormonális változások miatt módosulhat a hatása a hajfestésnek???
Szerintem nálad is ez lehetett a helyzet!
Fel a fejjel!!!
Épp ezt mondtam anyukámnak én is ma, hogy mikor fogok eljutni szülés után...és nagyon meglepő választ kaptam az én mindig körülményeskedő, aggodalmaskodó anyukámtól.
Azt hogy: Akkor amikor akarok...
Ha kell ő is szívesen őrzi a babát 2 órát, meg ott van a férjem is, minden csak szervezés kérdése..Kép
Na elhiszed....kész-paff lettem, hogy az én anyukám ilyen gyakorlatias lett....Kép
Kellemesen csalódtamKép

Kép

Kép
megann

Szopiztatás Kép
Hát megszenvedtem Kép
Egy jó tanács, senkinek a tanácsát ne fogadjátok el!!!! Kép
Az első 2-3 napban a pici babók nem nagyon esznek, mert még nem éhesek. Engem folyton gyötörtek, hogy már 3 óránként kéne, hogy faljon, de ő nem akart, tiszta stresszes lettem Kép Aztán a 4 napon megéhezett, azóta egyre rendszeresebb a szopizás. Már magátol kel 2,5 - 3 óránként, és a 50-60-at befalja a kisDrága. Olyan aranyos, úgy IMÁDOM!!!
Tejcsim van Képa szopizás tényleg művészet, adjatok időt magatoknak és neki is majd! Most már nagyon ügyesek vagyunk, csak szegény mama (azaz én) mellbimbója nem bírta a kiképzést, kicsit berepedt Kép
Fantasztikus érzés a szoptatás, soha nem gondoltam volna, hogy ennyire jó Kép
Lányok én tényleg a világ legboldogabb embere vagyok KépKépKép
na, a végén elérzékenyülök
szmercsa
szmercsa

Nem tudok képeket felrakni Kép majd kiokumlálom, hogy hol rontom el Kép
hamarosan elhagylak benneteket, 2-kor ettünk, mindjárt kezdhetjük előlről Kép tisztába tevés, köldökápolás, szopizás, büfizés, babónak alvás, mamának fejés Kép ezzel el is megy egy 1,5 óra, és 1,5 óra múlva kezdődik minden előlről Kép
szmercsa
szmercsa

Szmercsa!

Te elérzékenyülsz, én meg szó szerint minjárt sírva fakadok a boldogságod hallatánKépKépKép

megann

Kép

Kép
megann

Azt hozzátenném, hogy attól függetlenül, hogy valóban az első 3-4 napon a baba nem túl éhes (éli fel azt a viztartalékot amiből neki is jutott anyukája szervezetéből - fel a fejjel, nem mind a bokádra megy!), meg ugye a pici diónyi gyomrába nem sok minden fér, meg még nem is robbant be a tej, szóval mindezektől tényleg borzasztó fontos tényleg mellrerakni mert:

1. Igy kap kolostrumot, ami bár csak egy-két csepp, tele van immunanyagokkal és hashajtóval, amivel ki tudja kakilni a mekóniumot.
2. Igy serkenti a tej belövellését.
3. Igy tanultok szopni együtt.

Tehát fontos mellre tenni, akkor is ha még nem tud falni!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ildi!

Milyen név alól küldtél nekem emailt? Nem az email cimed (bár az is jó) hanem hogy milyen nevet ir ki nekem... végigböngészem megint a kukámat hátha megtalálom...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Rokica!

Én is elküldtem a táblázatba a telcsi-számomat!

Köszi: kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Szmercsa Kép Kép Kép
Annyira örülök a Boldogságodnak, hogy itt zokogokKép
Csodálatos szülésed voltKép Nagy Gratula!
Az apgar meg fantasztikus!!!
Pont én is ekkora babát szeretnékKép
Nem a szülés könnyűsége miatt, hanem mert olyan édik a "kisebb" babákKép
Ettől még ugyanolyan egészséges! Nálatok a bizonyítékKép
Tökéletes baba és nagyon szeretném már képen is látni. Ha jól emlékszem, akkor te mindig pozitívan álltál a szüléshez. SOK BOLDOGSÁGOT és Jó Egészséget kívánunkKép
Köszönjuük a szüléstörténetet, nagyon megnyugtatóKép
Próbálj meg minél többet pihenni, amikor csak tudsz. Fontos a tejcsi miatt isKép
Sok Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?