Új privát üzeneted érkezett!

Benianyu olyan aranyos vagy! Tiszta hülye vagyok, meg a hormonjaim is biztos közrejátszanak, de képes vagyok ezen is sírni, hogy valaki örül nekemKép Meg persze azon is, hogy születnek a babák, meg igazából mindenen sírva tudok fakadni, és ha már tudok akkor teszem isKép A párom már kicsit unja, de hát ez az ő magánügye. (persze mondanom se kell, hogy azon is tudok sírni, hogy unja, hogy sírok) Szóval nem vagyok egyszerű eset.

Viszont képzeljétek, ki van festve a hálószoba és a laminált padló is le van téve. Persze van még mit csinálni, de a lényeg ez volt. Most már elvileg össze lehetne rakni a kiságyat is, ma próbáltuk is, de csak odáig jutottunk, hogy elkezdtük keresni a csavarokat meg a tartozékokat amit az ágyhoz adtak, de úgy eltette őket a párom, hogy nem találtuk. Úgyhogy majd még kell még egy összeszerelő csomagot kérnem az üzletben, remélem adnak, de csak pénteken lesznek. Végül is csak azért akartuk összerakni, hogy bepróbáljuk a szobába, hogy hol a legjobb a helye. De így marad a centizgetés. Még azért kell csiszolni, meg lakkozni, úgyhogy a ruhákat, meg az ágyneműt, meg az ilyesmit úgysem vihetjük még be a szobába, csak ha már teljesen kész lesz. De olyan jó, hogy már alakul!! Még a végén kész lesz tényleg, és csak én aggódtam magam halálraKép

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!Kép

Szmercsa!!!!Kép
én is gratulálok!!!!Kép
de jó hírre jöttem megintKép

Gyarapodnak a bébikKép

Voltam ma védőnéninél meg dokinál is.
minden rendben, zárt méhszáj, bár ma délelőtt erősen fájt a pocim és keményedett.

Doki mondta pénteken még egy vérvétel+első CTG+UH!!!

De várom már hogy lássam a bébinket!!!Kép

Kiváncsi vagyok a súlyáraKép
Párom 3000-re tippel én 3300-raKép
3 hete volt 2500gramm.

Szerintetek ki nyer???Kép

Azt mondják iylenkor kb. 250grammot híznak a bébik hetente.Igaz ez???

Na megyek fürcsizni, mostanában megint azt szoktam.

Viszont nem vett hüvelykenetet ill. mintát, az nem baj???
Nem kellett volna vennie hogy nincs e bármilyen fertőzés vagy valami??????

Fura.... mert elvileg már nem megyek hozzá magánrendelésre.

Mit csináljak vagy az nem fontos????

Mea
mea

Sziasztok Kép

Gratulalok Falinanak, Anikonak es Szmercsanak!!!!!!!!! Kép Es igenis en is irigy vagyok Kép

Ma en is voltam orvosnal, a korabbiakhoz kepest mostanra mar megfordult a bebi, szerencsere "fejvegu" Kép es mar le is szallt a feje a medencebemenetbe. Viszont a mehszaj meg zart, az orvos szerint kihuzza a kiirt idopontig.

Mea Kép Nekem 2 hete (a 35. heten) vettek huvelykenetet tenyesztesre, sajnos ki is tenyeszett belole az a bizonyos B-csoportu Streptococcus, hat ennek nem nagyon orultem Kép
Azt mondta a doki, hogy emiatt majd ne negyon hezitaljak a korhazba menni ha ugy erzem beindult a szules, mivel ilyenkor a szules alatt 4 ora kulonbseggel legalabb 2 adag antibiotikumot fogok kapni venasan, hogy a baba fertozeset megelozzuk.

Hari Kép Orulok, hogy alakul a babaszoba, latod kar volt a sok izgalomert Kép Most en is eppen mar 3-4 hete ragom a parom fulet, hogy probaljuk ki egyaltalan beillesztheto-e a bebiules az autoba, de mindig csak halogatja. Azt hiszem megprobalom magam, lesz ami lesz.

Puszi mindenkinek,

Poci, aki csak nagyritkan tudja lekuzdeni lustasagat, hogy irjon Nektek, de azert rendszeresen olvas mert nem szeretne lemaradni semmirol Kép
(Egyebkent pedig 36+5)
pocika

Szmercsa!

TISZTA SZÍVBÕL GRATULÁLOK!KépKépKépKép
JÓL ELTÛNTÉL, SEJTETTÜNK HOGY EZ ÁLL A HÁTTÉRBEN!

Legyetek nagyon boldogok és egészségesekKépKépKépKép
Ja és követelünk képet minél hamarabb és hogy mindenről beszámolj nekünk, amint a babó megengediKépKépKép

Hari!
Gartulálok, nagy előrelépés ez!
Csak meglessz az a babaszobaKépKépKép
Szegénykém, nekem fájdalmaim vannak, neked meg sírógörcseid!Na jól nézünk kiKép

Épp most beszéltem anyukámmal, jól fel is húztam magam, mert elmeséltem az éjjszaka történéseit, erre persze egyből elkezdett sopánkodni, hogy mert milyen strapás az életem(lsd építkezés, miért? mindenki élete felhőtlen,gondtalan és fekve várjátok ti is a babát a 8. hónaptól??), és hogy már a férjem se járjon focizni este hanem üljön itt velem(ugyan mi a fenének??? kb 10-15 percre van innen a sportpálya, csak nem szülök meg 10 perc alatt???és honnan tudja azt bárki hogy este fogok e szülni és nem napközben amikor a férjem épp ül egy tárgyaláson vagy az irodájában a város másik felén), meg hogy jaj-jaj, mi lesz ha hamarabb jön...(tesóm és körülöttünk szinte mindenki 38. hétre szült, na és...mindenki él és virul) és hogy a horoszkópom megírta ezt, meg azt is hogy kitör rajtam az allergiám(ami 12 éve rendszeresen kitör rajtam augusztus első hetében, sokszázezer más emberrel együtt)

Na szóval már megbántam hogy egy szót is szóltamKép
Csak jól felhúztam magam a hülyeségeken...

Megyek is inkább tv-t nézni(butulniKépKépKép), csak még Benianyunak írok egy pár sort!

Benianyu!
Olvastam ám hogy minden rendben volt a vizsgálaton, nagyon örülök!
Ha jól emlékszem Beni se volt óriásbébi, úgyhogy nyugalom, majd megnő idekint az a babuciKépKépKép

Mea!
3140 gramm megfelel???Ez az én tippem!!!!KépKépKépKépKép

Megann 35+3

Kép

Kép
megann

Pocika!

Nekem is kitenyésztették a Steptococcus B-t még a 24. hét környékén, mert kértem hogy csináljunk egy tenyésztést.
Akkor kaptam rá antibiotikumot, meg kúpot, kíváncsi leszek volt e hatása...
Majd jövő héten a 37. en vesznek újból kenetet..
Szerinted nem késő???

Megann 35+3

Kép

Kép
megann

Poci, akkor már neked sincs sok hátra. És örülök, hogy nem vagyok egyedül az irigységemmelKép De gondolj arra, hogy én még Rád is irigy leszek! Majdnem mindenkire. Lehet, hogy nem az őszi topic-ba kellett volna jönnöm, hanem a télibe, és akkor most nem lennének ilyen "óriási" gondjaim.Kép

Szegény párom még mindig a rohadt csavarokat keresiKép Sajnálom őt, de én is ilyen vagyok, ha valamit elteszek, akkor addig nem nyugszom, míg meg nem találom. Azt nem is mondtam, hogy végül a szoba festését én fejeztem be, mert egyik nap átkentük 2x, de még úgy láttuk kell min. 1 réteg. Megbeszéltük, hogy másnap reggel felkelünk, ő hengerrel én ecsettel a sarkoknál átmegyünk rajta még egyszer és délután elkezdjük a padlót burkolni. Erre egész nap nem kelt fel, úgyhogy megcsináltam a festést egyedül. Végül is nem volt vészes, csak a fel le hajolgatás volt kellemetlen, fájt is a pocakom a végére. Aztán délután 5-kor felkelt, és mivel látta, hogy nem szólok hozzá, este 9-kor! elkezdte a padlót. Hát éjszaka fél 1-kor még csináltuk, de kész lett. Aztán másnap, azaz tegnap a szegélyt is megcsinálta, persze azt is este. Õ ilyen éjszakai munkásKép Na de a lényeg hogy túl vagyunk rajta. Még van ugyan egy szoba, de az már a "babaprojekt"-be nem szól bele, csak jó lenne, ha az is elkészülne, mert oda is megvettük a padlót és ahogy a hálószoba mutatja, pár óra alatt kész lehet vele lenni, akkor meg minek halogatni.

Poci, akkor ezek szerint, ha a kenet nem jó, akkor csak a szülés előtt közvetlenül adnak rá gyógyszert, vagy addig is kell valamit szedni?

Hari

Kép
Kép
hari

Jó estét! Kép Kép Kép

Hari,
Azért ne pityeregj miattunk. Kép
Egyébként én valószinüleg később fogok szülni nálad. Nagyon jó helyen vagy az őszi babások között. Az ősz amúgy is novemberig tart, nem?
Örülök, hogy halad a lakásfelújítás, talán még a csavarok is meglesznek, de ha még sem, akkor kérsz egy új szettet és össze lehet állítani a bababútort is. Kép

Megann,
Jól emlékszel, Beni is pici volt (2950 g, 53 cm) az öccse is majd idekint fog megnőni. Kép Beni 4 hónaposan olyan dagi volt az anyatejtől, hogy csak na! Majd keresek egy képet és beszkennelem, akkor még nem volt digi gépünk.

Mea,
Szerintem nem lesz több 3000 g-nál. De nem is baj talán, ha nem óriási. Látod, én is idekint tervezem a baba "megnövesztését".

Benianyu
31+4

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Mea,
a Streppto miatt kéne a kenet...ha tenyészik benned, antibigyót kapsz szüléskor, és akkor nem lehet baja a babának. Ha tenyészik és nem kapsz, a látásának is baja lehet...Kép
Én tutira felhívnám a dr-t holnap.
Bocs, nem megijeszteni akarlak, de ez az amúgy ártalmatlan izé sokakban megvan, te észre sem veszed, a baba is megküzd vele amíg bent van, de ha "egyedül marad" ezzel a baktériummal idekint, akkor baj lehet.

Megann,
ezt viszont nem tudtam, hogy ha hamarabb kiderül, terhesség alatt is kúrálható...?

p 33+1
penna

Lányok, akkor most mikor kell a kenetet levenni? Bár úgy vagyok vele, hogy majd a doki tud mindent én nem izgatom magam semmi miatt, de most már azért motoszkál a kis agyamban ez a kenet dologKép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Sajnos nem olvastam vissza, de látom, hogy Hari itt vanKép

Mi újság volt veled?
Már idegeskedtemKép
Na mindjárt visszaolvasok.
Szmercsáról tudtok valamit?
Annyian el-el tünögetnek néha!

Lépek olvasniKép
Pusszanccs!
Angelani
35+6

Kép
angelani

Penna!

Természetesen kúrálható, igaz antibiotikummal, de ugye az antibiotikumok közül is ahogy halad a terhesség előre egyre többet lehet alkalmazni annélkül, hogy baja lenne a babának...
(pl:Penicillinszármazékok)
Én se örültem hogy szednem kell, de hát ugye inkább beszedtem, ha már tudja az ember hogy van ilyen nyavalyás bacija!Ez esetben a baba érdeke is ez.
Egyébként a dokim mondta, hogy ő, ha a szülés előtti kenetvétel pozitív még ad a mamának is kezelést és szülésnél meg a jöhet a vénás antibiotikum...

Hari!
Most én is azon agyalok egyébként, hogy lehet hogy holnap elmegyek a körzeti sztk-ba és vetetek egy kenetet(ha szóba állnak velem), mert csak jövő hét pénteken megyek a dokimhoz, abból lelet csak utána héten a 38. héten van... és hát mi van ha babó előbb akara jönni!

Megann

Kép

Kép
megann

Basszus!

Hogy lehetek ekkora állat??????Kép Kép Kép
Soha többet nem írok így. Inkább olvasok.
Bocsánat!
Nagyon szégyellem magam, én hü...e bar....m!

Angelani

Kép
angelani

Angelani!

SZMERCSÁNAK MEGSZÜLETETT A KISFIA, OLVASD FELJEBB!Kép

Kép

Kép
megann

Angelani!

HI-HIKép Azért nem követtél el akkor a hibát, hogy a fejedet vegyükKépKépKép Max kitagadunkKépKép
Na elég vezeklés ez???

Na ne viccelj, nem mindig van ideje az embernek visszaolvasni, sokszor győz a közlési vágyKépKépKép

Kép

Kép
megann

DRÁGA Szmercsa!

NAGY GRATULA A KIS PASIHOZ!
NEKTEK IS JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK TEJCSIT KÍVÁNOK!
Annyira BOLDOG vagyok!
Kép

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Megann!

Most meg megint nem tudok olvasniKép
"Vizes" a szememKép

Miért nem alszol?
De aranyos vagy, hogy szóltálKép
Én ma megint jól kidolgoztam magamKép
Mostanában már rajtam van a készülődési inger.
Szeretnék mindent rendben tudni, mindent elintézni.
Már kikértem a munkahelyemről is a papírokat.
- Anyasági támogatáshoz (egyszeri)
- Családi pótlékhoz
- Tgyás-hoz is.
Már töltögetem a nyomtatványokat, hogy ne később kelljen. Majd csak a babónk anyakönyvi kivonatának és taj kártyájának a fénymásolata kell majd. A kisággyal készen vagyok. Bár még van mit vasalni isKép
A komód csak kb. szombaton lesz kész, de akkor már teljesen bepakolhatokKép
Szerintem vasárnapra leszek kész mindennel.
Addigra már a kórházi cucom is össze lesz készítve. Az is nagyjából készen van.
Pénteken megy ek UH-ra és CTG-re. Remélem, minden rendben lesz.
Mert készen kell lennem , mire ki akarna bújni a pocaklakónkKép
Már elég ideges vagyok, hogy mindennel elkészüljek mire szülök.

Szerintem közeleg az idő, hisz ilyenkor szoktak a kismamák ennyire rendeszkedni.

Lépek, mert tegnap (illetve ma) 2h-kor feküdtünk le.
Most még éjfél előtt szeretnék lepohenni, mert holnap is lóti-futi lesz.

Na majd visszaolvasok holnap.
Már jól elfáradtam és különben is csak itt ülök és örömkönnyeket hullajtok és csak össze-vissza nyomogatom a klavitKép

Jó éjt!
Ha meg történik valami, akkor tessék üzenniKép
Pedig ma benéztem és Rokicának meg is írtam a telszámom.
De valamelyik nap még ide is beírtam.

Sziasztok!
Angelani
35+6

Kép
angelani

Sziasztok Lányok!

Szmercsának nagy gratula a babához!!!!!KépKépKépKépKépSok tejcit és egészséget kívánok Nektek!
Érdekes volt olvasni az előtte lévő párbeszédetKép
Én is "irigy" vagyok már a megszületett kisbabák anyukáira.

Lányok ti CTG-re jártok én NST-re, de ez a kettő ugyanaz? A CTG-n is a baba mozgolódását nézik?
Én ma voltam előszőr, minden rendben volt.Kép20 perc alatt kellett 5x megmozdulnia, a csuklás az nem érvényes. Az utolsó mozgolódására egy kicsit váratott, és ezzel a sipolós bébijátékkal próbálták felébreszteni. Természetesen aludt tovább Kép Én viszont annál jobban megijedtem, olyan hirtelen csinálta a szülésznő.KépLegközelebb 1 hét múlva kell mennem.

Hari
sztem kórháza és dokija válogatja, hogy mikor vesznek hüvelykenetet.Nekem a 26. héten volt hüvelykenet és nőgyógyászati vizsgálat.Szerencsére nálunk minden rendben volt.
Látom készülget a babaszoba isKépÖrülök neki.
Pityergés az nálam is van. A minap azon sírtam el magam, hogy a párom azt kérdezte van-e még szabad szekrényünk, én meg sírva mondtam, hogy a mi gyerekünknek nem lesz saját szekrénye???!!!KépEngem már kezd egy kicsit zavarni ez a nagy érzékenység.

Na eldugulok!

Jó éjszakát mindenkinek!!!

Szivi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi!

Neked a Ctg-n/ NST-n (ugyanaz)milyen értékek voltak az alsó sorban?

Kata

KépKép
baby20

Na, látom, megint hiába írok!
Jó éjszakát, szép álmokat mindenkinek!

KépKép
baby20

Sziasztok!

Én Kristóf születésénél kaptam antibiot streptococcus miatt. Sajna utólag kiderült, hogy összeszedett a picur a pocakban egy hugyúti fertőzést. Hogy ez ezért vagy másért volt az úgysem derül már ki. Igy most előrelátóan a terhesség félideje körül rákérdeztem a dokimra, hogy mikor nézzük meg van-e most is streptococcus. Azt mondta, hogy csak az utolsó hetekben érdemes nézni (a 36. héten fogja levenni hozzá a kenetet), mert megnézi nekem ha akarom, de hiába kezel ki terhesség alatt, amikor simán visszetérhet a fertőzés szülésig. Szóval tényleg orvosa válogatja. Az enyém feleslegesnek tartja a terhesség alatti kezelést, szerinte csak a szülésnél kapott antibiónak van értelme és csak szülés előtt érdemes nézni van-e fertőzés.

Humi
33+4
humi

Megann Kép, Hari Kép A Streptococcusrol adott az orvos betegtajekoztato brossurat, aszerint a terhes noknek kb 30-40%-aban megtalalhato, teljesen tunetmentesen. Lehet kezelni a szules elott is, de nem biztos, hogy erdemes, mert utana meg siman visszafertozodhet az ember a szulesig, talan eppen ezert is csinaljak a kenetet a szuleshez kozeli idopontban, a 36-37. heten. Szerintem korabban ezert nem nagyon van ertelme. Persze nem mondhatnam, hogy lelkes vagyok a gondolattol, hogy ahogy beteszem a labam a korhazba, egybol venas kanul, es nyomjak az antibiotikumot. Remelem azert ez majd a szabad mozgasban nem fog akadalyozni Kép

Kismama Kép az NST (non-stressz teszt)a CTG (cardiotocographia) egyik formaja, a masik a stressz-teszt amikor vmilyen modon (pl. oxitocinnal) mehosszehuzodasokat valtanak ki es akkor nezik a baba szivfrekvenciajat (ezt csak akkor csinaljak azt hiszem, amikor az elobbi koros, vagy valami egyeb baj van)

Panaszkodni megintcsak birnek a paromra, de nem nagyon akarlak untatni vele Benneteket... Pedig szerintem megcsak nem is lettem erzekenyebb a terhesseg alatt, de amikor este 6-7-ig dolgozik, majd hazaterve vacsi utan itthon folytatja a gepen es szolni sem lehet hozza, akkor ugy tudom utalni Kép Hiaba mondogatom neki, hogy ugye egesz nap nem nagyon volt kihez szolnom, ne csodalkozzon....
Na mindegy, bocsi a kifakadasert.

Puszi es szep almokat mindenkinek,

Poci
pocika

Kedves Szmercsa! Kép
Gratulálok Gyermeked világrajöveteléhez! Kép
Boldogságot és további egészséget kívánok Nektek! Kép Kép Kép
Egy hétig nyaralni voltunk, és ha hiszed ha nem, eszembe jutottál, hogy megszültél-e vajon. Kép

Vezso
vezso

FalinaKép, AnikóKép, Szmercsa!Kép
Nagy-nagy gratula a bébikhez!!!Kép Sok-sok örömötök legyen bennük nekik meg jusson sok finom tejecske.Kép
Humi
humi

Hali!

Szmercsa,
nagy-nagy gratula! Kép Írjál szüléstörténetet, ha majd ráérsz egy kicsit a nagy boldogságban!Kép

Baby20,
nekem a lányommal két éve már az első ctg-n korrekt fájásaim is voltak, volt 60-as, 80-as, és 120-as csúcs is (alapból meg a 20 körül mocorgott a vonal). (Remélem, ezt kérdezted!Kép Azt, hogy az alsó sorba írták-e, hááááát...) A fiammal most megyek először, azt még nem tudom, legközelebb mikor kell menni. Nálunk a magánrendelésen csinálják, remélem, nem kell külön fizetni érte, amúgy is húzós a doki tarifája...

Most jutott eszembe, hogy az anyakönyvezéshez kell a házassági anyakönyvi kivonat másolata is... Pénteken lesz ügyfélfogadás az Anyakönyvi Hivatalban, gyorsan el is futok, nehogy túl késő legyen!

Én szeretném, ha most megcsinálná a hüvelykenetvételt a doki, majd szólok is neki, hogy inkább most, és ne várjunk vele.

Futok ajándékot gyártani a dokinak meg a szülésznőnek, remélem, ezek után nem pont akkor szülök majd, amikor szabin vannak.KépKépKép

Kóbor
35Kép
kóbor

Ja, azt meg nem írtam, hogy úgy tűnik, eldőlt: Csabink lesz.Kép

Penna,
beírnád a táblázatba a Csaba nevet mellénk? Köszi szépen!

Kóbor
kóbor

Kóbor!

Köszönöm a választ, csak azért kérdezgettem, mert a doki az alsó görbét(méhösszehúzódások) nézte, és azt mondta, szombaton újra kell mennem /túl korainak találtam a szombatot, szerdára számítottam/. Nekem ott az értékek 30-46 körül mozogtak.
Mégegyszer köszönöm!

Jó éjt!
Kata

KépKép
baby20

Kata,
engem csak hetente ctg-ztek a lányommal az összehúzódások erőssége ellenére is, viszont a doki rögtön utána megnézte a méhszájat, hogy van-e rá valami hatása az erős összehúzódásoknak. Már nem emlékeszem pontosan, de talán az első vizsgálatnál fél cm-es volt a méhnyak, viszont még nem nyílt ki a méhszáj. Na, inkább előkerestem a papírokat (még jó, hogy megvannakKép), és nem 120 a felső érték (azóta rájöttem, hogy a szülőszobai digitális gépnél volt ennyi a maximum), hanem 100. Szóval 35 hetesen volt az, amit írtam (a 120 helyett 100), egy hét múlva hasonló eredmény, rá egy héttel meg 20 perc alatt sikerült 4 db 100-ast produkálnom, ekkor már elsimult a méhnyak, szűk 1cm volt a méhszáj, a dokinő szerint már aznap szülhettem, és másnap délután tényleg elkezdtem vajúdni.Kép Szerintem a dokid csak alapos, és azt nézi, hogy az erősebb fájások miatt kinyílik-e a méhszáj, és hogy a babó hogyan viseli az összehúzódásokat. Mondjuk úgyis akkor jön ki az a baba, amikor akar, függetlenül attól, hogy hányszor vizsgálják.Kép

Jó éjt!
Kóbor
kóbor

szépséges napot mindenkinek!!!!!!

micsoda hírek vannak!

GRATULÁLOK MINDEN UJDONSÜLT ANYUKÁNAK!!!!!Kép
KÍVÁNOK MINDEN SZÉPET AZ ÚJ JÖVEVÉNYEKNEK!!!!!Kép
annyira jó volt olvasni,hogy beindult a baba-potyogtatás!!!!!!KépKépKépnagyon örülök mindennek és mindenkinek! (jaj,mindjárt bepisilek a boldogságtólKép)

mi meg megjöttünk Balcsiról,először a Káli medencénél voltunk és a Művészetek völgyébe,nagyon jó volt,mégha vihar is volt,így végig jókat aludttunk és átkocsiztunk Veszprémbe egy Presser koncertre(szupi élmény) és Dali kiállításra.két napra hazajöttünk és vissza Balcsira a barátainkhoz vendégségbe,szerencsére egész jó időnk volt és ott is nagyokat pihentünk és voltunk a keszthelyi kastélyban,ami szintén nagyon szép!

a két balcsi között voltam uh-on,ahol mindent rendben találtak:

Egy magzatKép,koponyavégű fekvés.BPD:85mm.34hét(egy héttel nagyobb a fejeKép).Lepény a mellső falon,G 0. Követhető gerinc.Jó magzati szívműködés,négyürregű ritmusos szív.Átlagos mennyiségű magzatvíz.
Vélemény:Gr.s. 33. (ez nemtom mi?????) Kóros nem látható.

egyszóval nagyon jól vagyunk mindannyian,pocaklakó nagyon-nagy munkában van állandóan,eltökélt szándéka,hogy minden napra átrendezze a szerveimet,már a szembejövők is megijednek a mozgó hasamtólKépKépKép!

felteszek pár fotót,a kastélyban és a barátainknál készültek,a Káli medencében nem volt vlmi napos idő,pedig nagyon szép vidék!
KépKépKép
a mérlegre nem merek rálépni,elöbb várok pár napot,hátha eltünik a sok finomság belőlem!rengeteget falatoztam és nem salikatKép!
na puszi mindenkinek,örülök,hogy újra itt lehetek veletek!
Nyúlné,32+3
(mennyi baba lesz már napvilágon,mire az enyém is előbújik végreKép)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Szmercsának gartulálok, sok boldogtságot a fiához.
Lám Róki jóslata bejött.

Kentvétel, nekem múlt csütörtökön vette le és hétfőn meg volt az eredmény. A dokim azt mondja, hogy nagyon sok orvos nem csinálja meg.
Mea ne hagyd, hogy ezt elmulassza az orvosod, mert nagyon fontos vizsgálat, mint ahogy Penna is írta.
Tegnap CTG után felmentünka férjemmel megnézni Falináékat. Olyan gyönyörű baba, hogy az fantasztikus. Nagyon szép a bőre és formás kiscsaj. Édesen grimaszolt álmában meg mosolygott.
A CTG-én 10-20-as között voltak a méhösszehúzódások, hétfőn kell újra menni.
Lánykám állandóan izeg-mozog, mint egy sajtkukac.

Hari!
Nem egyszerű ahelyzetetd,férjedet kicsit kéne ösztökélni, hogy jobban csipkedje magát az otthoni munkában. Bocs, ha erős volt amit írtam, de én nem hagynám, hogy üljön a babérjain.

Ja egy eset:
Tegnap mesélte a szülésznőm, hogy dokim egyik kismamájánűl milyen gyors volt minden.
Hajnali 2-kor telefonáltak otthonról, hogy elég erősek a fájások, 1/43-kor, hogy elment a nyákdugó és 3/4 3-kor, hogy meg van a gyerek, persze ez utóbbi már a kórházból. Mázli, hogy a doki épp ügyeletes is volt a szülésznő így be sem ért. Szóval van ilyen gyorsaság is.
Annó Ivi is gyors volt.
Du voltam CTG-én aztán a doki megnézett ben 1-1,5 ujjnyira már nyitva voltam.
Hazamentem még semmi, majd jöttek az 5 perces fájások, 7-re beértem, magzatburok megrepedt 9-kor be a szülőszobába és 10 23-ra meg is volt.
Remélem most is hasonló lesz.

Kóbor!

Szép a Csaba név, nálunk is fiú esteén Csba Zsolt lett volna.

Kriszta
34+6 vagy 35+6

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Nyúlné!

A Káli medence csodás, mi is voltunk ott pont a Káli napok kezdődtek július végén Kékkúttal indult. Szuper programok voltak ősi magyar mesterségek és szokások, szóval csodás volt.
Pálkövétől ez nekünk 5-6km volt csak, így többször s átmentünk Kékkútra meg Salföldre is.

A Gr.s a gestatios azaz terhességi hetet jelöli, amit a UH-os adatok alapján a gép számol ki.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Áhááá!köszi Kriszta!
tényleg az egyik legszebb vidék,gondolkozunk azon,hogy arra fele kéne venni egy kis telket!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!

Jó az elgondolás, mi is a férjemmel beszélgettünk arról, ha az embernek úgy lenne ott egy fix jövedelme, akkor minden további nélkül itthagynánk Pestet.
Milyen paradicsom egy gyereknek ott felnőni.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Nagy-nagy gratula Anikónak is Kép és Szmercsának isKép

Falina és Jázminka gyönyörű a képenKépKép

Remélem hamarosan a többi babáról is lessz képKép

Tudom ,hogy megint rég jelentkeztemKép Bocs.
De azért mindent olvastamKép
A rossz hangulatom elmúltKép Köszönöm a bíztató szavakat amit írtatokKép
Tényleg jól esettKép

Hát mégsem kellett bentmaradnom a keddi ctg után.

Az orvossal csak az ajtóban találkoztamKép épp szüléshez sietettKép
De a nővérek megcsinálták a ctg-t. 1db 60-as fájást mutatott a gép, az is szerintem a trüsszentésem miatt voltKép

Vettek kenetet is .Másnap(tegnap) kellett mennem vérvételreKép 5-kémcső vért vettekKép

Előző éjszaka szinte semmit nem aludtamKép
Már fél 5 kor kikeltem az ágyból ,hogy ne szenvedjek ott tovább.
Na de a vérvétel után , olyan fáradság jött rám,hogy EGÉSZ NAP ALUDTAM!!!:o
Féltem is megint az éjszakától, hogy nem tudok majd aludni.De életem legjobb alvása volt!!!!
Igaz elég furán nézek most kiKép KipihentenKép Ilyen már rég voltamKép
Azt nem tudom ,hogy mi igaz abból ,hogy ha kifordul az ember szája -akkor közeleg a szülés!!??
De nekem most olyan a szám mint a néger nőknekKépKépKépFőleg az alsó van kifordulvaKép

Holnap megint kell mennem dokihoz.Remélem ,hogy most meg is tud vizsgálni.
A vérvétel és a kenet eredmény is meg lessz.

RókicaKép Az én tel .számom: 06-30-436-78-54 /Csilla/
Mehet a táblába.
Eddíg én csak Megannét mentettem elKép

Csilla 39-1
csillam

Kriszta,
hihi, nálunk Csaba VAGY Zsolt volt a befutó (mi egy nevet akarunk).Kép

Csilla,
hajrá, drukkok mennek!Kép

Kóbor
kóbor

Jó reggelt!

Szmercsa!!!! HAtalmas gratula a kisfiadhoz és a szülésedhez!! Sok-sok tejet és pihenést és boldogságot nektek. Majd meséld el, hogy milyen volt!!

A CTG-n nekem 36. héten ilyen 35%-os méhösszehúzódásokat jelzett a gép. Ma megyek újra. Már alig várom. Kép Engem baromira szórakoztat, ha lehetne, otthonra is kérnék ilyen ketyerét. Kép

A telefonszámokat szorgalmasan gyűjtöm, most már csak azt nem tudom, hogyan tudom közzé tenni a file-t egy olyan helyen, ahonnan mindig meg lehetne nézni a legújabb listát... mert ahogy javitok bele a táblázatba, mindig újra kéne küldeni mindenkinek emailen és annak szerintem semmi értelme. Jobb lenne valahova felpakolni a netre, ahol egy password-del meg tudnánk védeni, és akkor mindenki a legújabbat kapná mikor keresi. Ötlet?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

KóborKép

Köszi! Már nagyon félekKép

Szép név a Csaba és a Zsolt isKép
Én is Csabának készültem Kép csak lemaradt a fütyimKép így Csilla lettemKép
csillam

Kriszta,
az biztos!,mi is szeretnénk ilyen szép vidékeken élni,hátrahagyva a pesti dugót és zajt!majd egyszer... Kép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Na most már 9-en vagyunk a listán. Aki szeretne rákerülni a telefonos listára, küldjön nekem emailt a rokica kukac yahoo pont com cimre a nickjével, nevével, telefonszámával egyetemben. Az emailt kitalálom. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
hányra mész dokihoz??? Én fél háromra! Sajna netes ügyben tök analfabéta vagyok, de majd rákérdezek, ha estig nem jön ötlet.

Csilla,
ne félj! (Mondom én, hihi!Kép) Minden rendben lesz, és a végén ott tartod majd a kezedben a babucidat!

Kóbor
kóbor

Kóbor

Próbálok-próbálokKépKép

De nem nagyon megyKép

Olyan hülye vagyok ,hogy esténként szoktam neki mondani ,hogy jó lenne ha reggel mire felébredünk ,Õ ott alukálna a szép ágyacskájábanKépKép

De már azon szoktunk humorizálni ,hogy biztos a 45.-héten fog megszületniKépKép
és legalább 3-éves koráig szopni fogKépKép stb...

Kezdek meghülyülniKép

Csilla
csillam

Kóbor:

Asszem 4:40 vagy 4:50... azt hittem, csak 4-től van ott...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
én mindig négy előtt megyek, ált. 3-4 között van időpontom... Eredetileg én is úgy tudtam, hogy négytől van, de aztán már az első alkalommal minél korábbi időpontot kértem, akkor kaptam 15.10-re. Ma akkor sajnos biztosan nem találkozunk, mert olyan sokáig tutira nem húzódik el a dolog. (Legalábbis remélem!Kép) Tényleg, kell külön fizetni a ctg-ért?

Csilla,
a barátnőim mostanában mind túlhordták a gyereket (42. héten szültek, mondjuk irtó gyors szülések voltak), remélem, ez velem nem fordul elő (mármint a 42. hét, a gyors szülést bevállalnámKép), már most nehezen bírom.Kép A lányom azért hagyta csak abba a szopit 1,5 évesen, mert a terhességem elején szépen lassan leszoktattam a szopis tanácsadó javaslatára (előző terhesség problémái miatt), meg aztán amúgy is elapadt a tejem, a végén már csak rágicsa volt.Kép Ismerek egyébként olyan anyukát, aki négy éves koráig szoptatta a lányát.Kép

Na, megyünk a játszótérre.Kép

Kóbor
35+1
kóbor

Kóbor:

Múltkor nem kellett, ugyanannyi volt a vizitdij. Gondolom most az van, hogy hetente fizetjük a teljes összeget. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kóbor:

4 előtt is tele a váró? Mire én odajutok, általában már alig van ülőhely. Sokan állnak. Jövő héttől tudok korábban menni, érdemes?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Nagy-nagy gratula Szmercsáéknak! De jó!

Csillam! Neked sincs már sok hátra, nagyon úgy tűnik!

Nyúlné! Én is imádom az egész Balaton-felvidéket, olyan szép helyek vannak! A Művészetek Völgye szerintem is szuper volt, bár mi csak egy napot voltunk lenn. Nagyon csini vagy egyébként!

Homeo-s infó: tegnap a Ferdinánd Patikában (Váci út) vettem homeós bogyókat, és simán kiadták a Homeopátia babáknak, mamáknak c. könyvecskéket. Szóval érdemes próbálkozni.

Hol vettetetek a babának takarót? A paplanról Rokica javaslata alapján már lemondtam, helyette hálózsákot használunk majd, de egy vékonyabb kistakaró azért kellene. Ötlet?

Mi hétfőn megyünk dokihoz, kíváncsi vagyok megfordult-e a babó. Össze-vissza rugdos mindenhol, én nem tudom megállapítani, hogy épp hogy áll.

Babaszoba még nekünk sincs, sőt én szombaton kezdem el kimosni a cuccait, mert akkor akarunk venni neki szekrényt. Kicsit le vagyok maradva, úgy érzem.

Szép napot mindenkinek!

Bodza 35

Kép

Kép

Kép
bodza

Kata

Bocsi, hogy nem válaszoltam, de elmentem csicsikázniKépFáradt voltam, egész nap mentem.

Az igazság az, hogy nem igen tudom értelmezni a kapott eredményt.Ha megírod pontosan mire is vagy kíváncsi válaszolni fogok.Kép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Uxi! Te döntöttél már gyerekorvos ügyben? Tudom, hogy még ráérsz, nekünk már dönteni kéne, de hezitálok, hogy a Labancz doktornőhöz menjünk (körzetileg hozzá tartozunk), vagy elmenjünk a Révész utcába egy homeó-s gyerekdokihoz.

Tud valaki arról valamit, hogy mi a következménye, ha nem a saját körzetedből választasz dokit?

Bodza 35

Kép

Kép

Kép
bodza

Kép

Bodza!

Mi egy báránygyapjú takarót vettünk Bioboltban. nem volt olcsó, 15000,-de ezek olyanok, hogy a gyerektesthőmérségletét veszik fel. Nem lesz se melege se nem fog fázni. Volt 6900,--ért birkaygyapjúból hálózsák is.

Mi most azt nem vettünk, mert van más hálózsák.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Áhá!

Ahogy végig olvastalak benneteket, már én is tudom mire volt kíváncsi Kata!Kép

Nekem az alsó sor végig 0.Tehát nincsenek fájásaim vagy méhösszehúzódásaim.Úgye jól értelmeztelek benneteket!?

Pocika
megértelek, az én párom detto.De én megpróbálom megérteni, bár nem könnyű.Úgy fogom fel, hogy miattunk csinálja.Szerdán pl. hajnali fél5-kor ért haza, de szerencsére (bár azt gondoltam, hogy megy du. dolgozni)szerdán már nem ment be dolgozni.Lementünk a Balcsira.Füreden voltunk, most vannak a borhetek.De ez a délután csak ritka kivétel voltKépNem is igen tudom, hogy szeptembertől mi lesz, ha már a babóka is meg lesz.

Nyúlné
Ha legközelebb Veszprémben jársz, meglátogathatsz!Kép

Lányok
nektek a kórházba kell menni CTG-re és még fizetnek is kell?Kép Ez igen gáz.Ez nem tartozik a kötelező, de ingyenes vizsgálatokhoz?
Nekem nem kell ezért fizetnem.KépNálunk ezek kötelező vizsgálatok, és nem a doki csinálja, hanem a kórházban egy szülésznő.

Szilvi

ui:ma elkezdtem összerámolni a kórházi pakkomat, de mint Rokinak nekem is igen nehezen áll össze.

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi:

Én a doki magánrendelőjébe megyek CTGre. Abból a szempontból jobb mint a kórház, hogy csak egy helyre kell menni, és közelebb is van. Viszont ugye a heti vizitért ugyanúgy ki kell fizetni a vizitdijat. Gondolom.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?