Új privát üzeneted érkezett!

jó estét mindenkinek!!!!!!! ma jöttünk meg a "nyaralásból" - bruttó 3 nap, nettó 1,5 barátokkal, kb fél kettesben, de azért nagyon jó volt végre egy kicsit együtt, ha keveset is.

Annyira örülök és gratulálok a most született babaákhoz!!! Falina és Anikó nagyon jó egészséget mindnyájatoknak!!!!!KépKépKépKép

Mi meg egy babakocsival lettünk ma gazdagabbak!Kép
azért nem értem rá eddig benézni, mert azt tologattam körbe-körbeKép
most felrakom a lábam és visszaolvasok...

KépKép
KépKép
and

Benianyu!

Beni szerencsés kiskrapek, hogy ilyen mamája vanKép

Ezt az áramlásvizsgálatot mindenkinek csinálják egyébként??
Nekem is fogják??
De ugye ez még nem a 36.37. hét eseménye??
Mert ahogy leírtátok, arra következtetek, hogy az utolsó egy két hétben csinálják ezt...

Hmmmmmmmm azért mennyit fejlődött a technika, emlékszem anyukám elképedt arcára, amikor megmutattam neki a 4D-s felvételtKép
Meg hogy ennyi meg annyi a súlya....
Mondta is, hogy az ő idejükben nemigen volt ilyen....
Azért szerencsénk van, hogy mi már láthatjuk ezeket a dolgokat isKép

And!
Üdv, remélem kipihented magad!Kép

Képzeljétek jövő hét végén hozzák az uj házikónkba a konyhabútort meg a stb bútortKép
Nagyon izgi!
Kíváncsi vagyok nagyonKép
Remélem hogy babó még nem akar jönni, jó lenne kihúzni legalább szeptember elejéig!

Jelentem a rakottkrumpli összeállt, már csak meg kell sütnöm holnapKép
Megettem most egy nagy szelet görögdinnyét, most megyek rácsapok a sárgára isKép

Jó éjt mindenkinekKép

Megann 35+1

Kép

Kép
megann

Még egy kérdés...

Nézzétek meg Falina fotóját léci...
Miben van a babó??Pólyában, vagy csak egy párnán szunyál....olyan kényelmes kis fekhelynek néz ki....
Valyon mi lehet, ti tudjátok???

Kép

Kép
megann

Hali!

Megann,
pólyában van Jázmin.Kép Onnan tudom, hogy én ott szültem a lányom, és ott ez a szokás.Kép

Penna,
a lelkifuriról: nekem is van, mindkétféle.Kép De azzal bíztatom magam, hogy így lesz nekik jó, még ha az elején nehéz is lesz, mert nagyon jó, ha van testvére az embernek (legalábbis szerintem).

EDA: én sem szeretnék, de aztán ki tudja. Végül is ha a lányommal kibírtam a 15 órát (hárompercesekkel kezdődött rögtön), akkor talán most is sikerül, főleg, hogy most már tudatosan készülök rá.Kép

En is a 30-asok klubjába tartozom március óta.Kép Különösebben nem rendített meg az esemény, ugyanis a férjem múlt szeptemberben lett ennyi, és volt időm szokni a gondolatot.Kép

Anikó,
gratulálok Balázshoz!Kép

Rokonok nem túl higiénikus kezéről: tessék őket elküldeni kezet mosni, és textilpelust a ruhájukra teríteni! Ha ezt nem értik meg, akkor csak messziről leskelődjenek! Ja, és a babó kezére nehogy adjanak puszit!!! (Általában oda akarnak, merthogy az arcára még nem, csak az nem jut az eszükbe, hogy a kezét a szájába veszi a babó.) (Ezeket egyébként azért írom le, mert nekem is figyelmeztetnem kellett az amúgy higiénikus rokonokat is...)

Már megint olyan késő van, elképesztő, hogy mindig ilyen sokáig fennmaradok, ejnye!

Kóbor
kóbor

És sikerült végigolvasni!!KépKép Huhh...

Megann, gratula az ötöshöz! milyen kevés választja el a kettest az ötöstől, mi?Kép

Üdv mindenkinek, aki még nálam is később csatlakozott a topikhoz!!Kép

cigitéma: nálunk az anyu a nagy cigis. bár idén már átmenetileg 3 hónapig lemondott róla - kár, hogy tovább nem ment, de én remélem, ha nyugisabb lesz ba munkája leteszi- szeritem ez akarat kérdése nála, most nem akar, én meg nem cseszegetem miatta. egyébként én meg mindig megéreztem a nála kivasalt cuccokon is a cigibűzt, persze mások szeroint csak finnyáskodom, pedig csak undorodom... ez gondolom senkit nem érdekel, de én nagyon ki vagyok rá hegyezve

Szóval, képzeljétek, voltunk szombaton Kapolcson és kaptam fagyálló homokvárat, meg vettem kis aranyos tűzzománc képet a gyerekszobába- tök édi kis lányka áll egy virágon! és már megrendeltem a tapétabordűrt is! annyira aranyos lesz!!
képeket még mindig nem tudok feltenni, mert nem találom a fényképező meg a gép között az összekötőt, de igyekszem.

én is kezdem magam terhesnek érezni, sok rajtam már a plusz, most nagyon elszánt vagyok, hogy min. annyit leadjak, mint amennyi feljött.. most sem kellett volna csokis perecet ennem, amikor itt olvasgattamKép meg is bűnhődtem, rendesen ég a gyomrom, jöhet a rennie. ("mert megérdemlem"Kép)

Megann: még soha nem éreztem magam ilyen fáradtnak a terhesség alatt, mint most!! a múlt hét borzalmasan fárasztó volt. hétvégén meg azért kevesebbet tudtam pihenni, mert nem kettesben voltunk, és nem akartam, hogy mindig hozzám kelljen alkalmazkodni.
viszont pénteken volt nálunk nagy baba meeting!! annyira jó volt! én csak néztem nagyokat, és nagyon erőlködtem, de nem tudtam magam beleélni az anya szerepbe... még nem az igazi, de majd biztos az leszKép viszont egyszercsak azt vettük észre mi csajok, hogy kedvenc férj egyszerre 3 babát szórakoztatKép nagyon aranyos volt!! este kérdeztem tőle, hát te meg mit csináltál ott a három babaával (mi éppen kajáltunk, és csak messziről néztük a picikat, hogy rendben vannak-e) - mire ő azt mondta, hogy muszáj volt odafigyelnie, mert különben megrúgták volna egymás fejét... és ezt el is magyarázta nekik, hogy vigyázzanak egymásraKép a mai babakocsi vásárlásnál is teljesen belelkesült, eddig mindig én segítettem összerakni mindent (általában valamit kihagy, v. fordítva szerel össze stb), de most megmondta Eszternek (Ficánkánkat már így szólítjuk), hogy az apa egyedül rakja neki össze a babakocsitKép és szuperul sikerültKépKép

vajon most ki miket álmodik?Kép

kicsit hosszú lettem, de hát 3 napot kellett pótolnomKép

KépKép
KépKép
and

Ja és a pocakok is gyönyörűségesek!!Kép
én már kezdem úgy megszeretni az enyémet, hogy hiányozni fog, de főleg az, ahogy hullámzik benne FicánkaKép amikor elfordulok oldalra mindig átnyomul a másik oldalra, biztos kényelmesebb úgy neki, ilyenkor ha visszafordulok egy hatalmas hupli van féloldalasan, ilyenkor apa nagyon élvezi símogatni Ficánka popsiját/fejét/hátát

KépKép
KépKép
and

Megann:

Málnalevél tea ihatóvá tehető a következő módon (legalábbis nekem igy izlik):

Egy teatojást félig telepakolok málnalevéllel, és egy bögre vizbe áztatom kb 10 percig. Leszűröm és átöntöm egy fél literes sportital üvegbe, 3 kiskanál cukor és egy kis citromlé kiséretében. Felhigitom vizzel hogy tele legyen a fél literes üveg. Igy nem túl erős a málnalevél ize, nekem inkább citromosteás, limonádés ize van. Próbáld ki, hátha.

Viszont azt kell hogy mondjam hogy egy fél teatojás (vagy pláne ha több) málnalevél jól meghajt. Legalábbis engem.

Pociskép, 37. hét:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/preggo37wks001.jpg

Tegnap végre úgy tűnt, valami folyamat beindult nálam is. Eddig alig keményedett a hasam, tegnap meg mensiszerű görcsök mellett szinte állandóan kemény volt. Végre! Gyakorlatozik a méhem. Már kezdtem irigykedni, hogy mindenki másnak már mióta keményedik a hasa, nekem meg szinte egyáltalán nem is szokott. Mostanra megint elmúlt.

Ma reggel megyek védőnénihez, nem tudom ugyan minek, de hát miért ne.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani!

Bocs, lemaradtam a kérdésedről. Mit kérdeztél?

Természetes szülés:

Én háboritatlan szülést szeretnék, és hogy minden menjen úgy ahogy én akarom. Ebbe még belefér egy EDA is, akár. Majd meglátom. Szóval nem mindenféleképp a szenvedés mellett kardoskodom, csak amellett, hogy ne nagyon nyúlkáljanak bele a vajúdásomba, hagyjanak békén. És ki tudja, még az is lehet, minden beavatkozás nélkül megúszom.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt! Kép Kép Kép

Megann,
Ez nem kötelező vizsgálat. Nekem azt mondta a szülészorvos, hogy a UH eredmények miatt, amelyek túl pici babát mutatnak, megnyugtatásul kell elvégezni, hogy biztosak legyünk benne, hogy a baba jól tud fejlődni és nem amiatt pici, mert nem jut elég tápanyaghoz, oxigénhez a méhlepényből.

Penna, köszi az infot az áramlásvizsgálat eredményéről. A szonográfus nő, akihez holnap megyek, nagyon profi, gondolom el fogja magyarázni, hogy mit lát. Köszi a drukkot!

Nekem is támad néha lelkiismeretfurdalásom, hogy itt nő a pocakomban a kistesó, de nincs időm igazából ráhangolódni. És ugyanúgy fordítva, hogy ha megszületik, akkor lesz-e Benire elég időm. Hát...???? Mindig azzal nyugtatgatom magam, hogy nem Beni lesz az első, akinek testvére születik és igyekezni fogok a maximumot kihozni magamból. Napközben Beni oviban lesz, így a kistesóé leszek főleg, délután meg majd igyekszem inkább Benivel foglalkozni.
A játszóházban is eszembe jutott, hogy ide simán el tudunk jönni a kistesóval, mert amíg Beni játszik, meg tudom akár szoptatni is. És akkor mindenkinek jó lesz.

And,
Gratula a babakocsihoz.
Cigi: én megértelek, hogy nem kényeskedés, ha érzed a cigiszagot a kimosott ruhán. Nagyon utálom én is, de mit lehet tenni.

Rokica,
Szép, nagy pocak Kép Kép Kép

Benianyu
31+3

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Pusszi, gyorsan belesek, mielőtt megyek dolgozniKép.

Kriszta: ari vagy, hogy betetted a képet Falináról és Jázminról, olyan szépek, tényleg könnyek gyűltek a szemembe. Nagyon meghatóak.
Megann: én is pólyának nézem Jázmin alatti (körüli) cuccot, a feje alatt még egy textilpelus is van.

Korkérdés: na csajszik, nem akartam vihart kavarni, nem a korról, hanem az önmagunk elfogadásáról szerettem volna szólni, amibe beletartozik a kellő önkritika is. Engem a csípőnadrágban feszítő húsos tizenévesek éppúgy elborzasztanak, mint a tininek öltözött lógó hasú/cicijű öreglányok. Tehát, az, hogy tisztában vagyunk az alkatunkkal (vagy skrupullusaink vannak, mint nekemKép), szerintem egy normális dolog. Nem hiszem, hogy kor kérdése, hogy hogyan öltözünk, vagy mikor leszünk anyák (én 2 évvel ezelőttig nem is gondoltam rá, pedig már akkor is több, mint 10 éve együtt voltunkKép).

Bojti: jó neked, lehet, csak az én párom rokonai, szomszédai ennyire vidékiek, kapom tőlük a hideget rendesen, de nem izgat, csak megírtam, hogy ilyen vélemények is vannak. Egyébként nem vagy egyedül, az én kis Mocorgóm a 32. héten is rejtélyeskedik, pedig böködtem, beszéltem hozzá, a doki fél órát radarozott, és mégse tudjuk, mi lapul a lába közöttKép.

Annamami: szép a pocak, én se látom a plusszokat rajtad, de ez már így megy az eleje óta, nem? Te csak pocakra növekszelKép.

Roki: a Te pocid meg hatalmas, de szerintem még nem csúszik lefelé, úgyhogy kitartás, ebből nem lesz hamar babaKép. A házasságról meg annyit, hogy nekünk csak azért kellett a papír, mert a párom másként nem maradhatott volna az országban. Egyébként nem izgat (már a házasság ténye), nem viselem a nevét, nem kényelmesedek el, csak van egy papírunk, amiben még az a jó (de ezt csak most látom a Ti példátokon), hogy nem kell az apasági hülye papír után rohangászni.

And: én régebben cigiztem, de én is megérzem a cigiszagot, még a folyósokon is. Plusz a multkor jól bepipultam, mert felnőtteket vizsgáztattunk (pályázati ismeretekből), és két lépésre a kijárattól, ahol van hamutartó is, szelőztethető is, a szobám bejárata mellett cigiztek. Beszűrődött a füst, kimentem és felvilágosítottam őket, hogy kultúr ember nem gyújt rá, csak ha hamutartót lát. Sajna nálunk még az a szemlélet uralkodik, hogy a bagósoknak joguk van rágyújtani, a többiek meg viseljék el (igaz, Hari?). Talán, ha egyszer tényleg kijönnének megbüntetni az ilyen bunkókat, megváltozna a dolog...

Penna: feltétlenül randizunk!

Na megyek dolgozóba, majd még visszanézekKép

Dudukly (33)
dudukly
Isaszeg

Dudukly:

Sajna én is úgy látom, hogy még tök fent van a baba. De legalább már elkezdett keményedni a hasam! Meg görcsölgetni. Azért van haladás :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Ne sürgesd Kép Olyan jó ott bent a pocakodban annak a pici babának, majd kijön, ha megunja. Kép Kép

Dudukly,
Teljesen egyet értek a cigarettázásra vonatkozó megjegyzéseddel kapcsolatban. Semmi kultúrája nincs nálunk a dohányzásnak, aki nem dohányzik, annak el kell tűrni a bagózást.
Sajnos, az első ember, aki nem veszi figyelembe, hogy mást zavar, az az Apukám. Épp mesélte nagy viccesen, hogy megkérték a házban, ahol az irodájuk van, hogy ne dohányozzon a lépcsőházban, ő meg kiakadt és közölte, hogy ha épp cigi van a kezében, mikor jön valaki hozzá, ugyan nem fogja letenni, hanem kinyitja úgy a kaput, hogy közben telefüstöli a lépcsőházat. Miután ezt elmesélte nekünk, várta a megerősítő reakciókat. De nem volt ilyen a részünkről. Most már az Anyu sem cigizik, a férjem és én meg sosem dohányoztunk. Az Apu viszont 45 éve, vagy még több... Kép Kép Kép

Most jól kifakadtam...
Inkább dolgozom egy kicsit, de itt leszek olvasgatni egész nap. Kép

Benianyu

benianyu

hello mindenki!

voltam reggel dokinál, úgy megnézte a méhszájamat,hogy azt hittem mindjárt a burok is reped.Ha Lilla nem bújik ki mostanság, akkor heti 2 CTG, flowmetria meg azt hiszem 17-én be is fektet...
S.O.S
fogadtam egy aranyos szülésznőt,de nem tárgyaltunk az árról.
Aki fogadott szülésznőt, kérem szépen Írja meg nekem akár itt, akár az angelface@freemail.hu cÍmre, hogy mennyit adott neki hálapénznek!!!
előre is köszi a segÍtségetKép kicsit tanácstalan vagyok. azt már megtudakoltam, hogy a dokinak mennyit kell adni,de pont ettől a szülésznőtől.tudom, hogy ez "üzlet" de engem akkor is zavarba hoz a téma...valahogy nem tudom magát a dokit vagy a szülésznőt kérdezni, mert a rendelések után sem engedett fizetni a doki, mikor kérdezzük, hogy mennyivel tartozunk, nem fogad el egy ideje pénzt.nnna mindegy, kész vagyok ettől a témától, jó lenne már túl lenni ezen a hálapénzes ügyön is-én olyan hálás leszek,ha minden ok. lesz,hogy bármennyit fizetnék-ha lenne...csak félek, hogy adok valamennyit aztán nekik esetleg kevés lesz...

egy saját tapasztalat, a 10perces fájások eddig már több óra hosszára jelentkeztek nálam 4-5 alkalommal, de mindÍg leálltak zuhanyozás után.
(zuhanyozni mentem, gondoltam, hátha szülökKépKép)

remélem az én szülésem burokrepedéssel fog megindulni, mert amilyen peches vagyok, biztosan leállnak a fájások, mikor beérek a kórházbaKép
amúgy a reggeli vizsgálat óta folyton keményedik a hasam,de a szülést jelzőek tuti durvábbak lesznek,mertilyenek nekem már ezer éve vannak, csak mostanában gyakrabban, a CTG pedig nem mutat rájuk túl nagy "hegyeket",úgyhogy nem parázom rá az ügyre.Kép

mikor száll alá a baby:
én nem vettem észre, hogy mikor történt pedig nagyon figyeltemKép

bűntudat:
nekem gyakran még Így is van, hogy nincsen másik gyerekem aki elvonná a figyelmem a pocakbérlőmről,hát elvonja más.

nekem valahogy nem attól kezdve számÍt Lilla élete,mikor megszületik, mióta megfogant,azóta létezikKép úgy értem én úgy érzem, hogy még a szülinapját is onnantól számolnám, mikortól tudom, hogy él a pocimban!
lehet, hogy fogok egy decemberi szülinapot is tartani neki,ha másként nem, gondolatban biztosan!

Fúúú!
Nincs annál nagyobb boldogság és annál szerencsésebb nem is lehetnék,annál többet nem is kÍvánhatok, minthogy Lilla egészségesen, komplikációmentesen megszülessen és egészséges család- boldog család lehessünk!

szép napot, üdv:
Zsófy
39-1Kép=(38+6)
zsofy

Sziasztok!

Már elég rég olvaslak benneteket, az elején még irtam is, de sajnos nincs időm Kép
Valamelyikőtök, azt hiszem talán Rókica, régebben írt egy pelenka hajtogatásról szóló honlap címet. Meg tudnátok írni újra, mert nem találom?
Előre is köszönöm

GMano
38+5
gmano

Sziasztok Lányok!

Nagyon helyesek a pocakos képeitek! Egytől egyig szép pocakja van mindenkinek! Irigylem is azokat, akik csak 12-13 kg-ot szedtek fel, és már a vége felé járnak. Én most olyan 14-15 kg-nál tartok, és van még hátra 2 és fél hét! Nyugtassatok meg, hogy most már nem fognak a kilók rámugrálni... Kép Ráadásul én + 10-12 kg-val kezdtem a terhességet, úgyhogy lesz mit leadni.
Azért én is felteszek egy pocakos képet, íme:
Üdv: kuha (37+2)
Kép
Kép

Kép
kuha

Szép napot mindenkinek!
köszönöm a cigivel kapcsolatos megerősítéseket. én ebben a témában annyira elfogult és szélsőséges vagyok, hogy mindig visszatartom inkább magam, mert tuti megsértek valakit a véleményemmel (pl saját anyukámat nekem is többször sikerült)
ezért nem nagyon hiszek abban, hogy még 20-50-100 vagy akármennyi év múlva, majd ha fantasztikus gazdaságunk lesz, stb, eljön a nyugat-európai színvonal, és majd akkor mi is udvariasabbak leszünk, meg figyelmesebbek, mint mondjuk É-Európában. dehogy! szerintem ilyenek vagyunk és kész.

Rokica élvezd ki még ezt a kis időt szülésig, mert aztán majd ez fog hiányozni!Kép tudja odabent a pocaklakó, mikor kell kijönniKép

Falina és Jázmin fotóját én is megnéztem már egy párszor, annyira árad a harmónia, elégedettség róla, hogy öröm nézniKépKép

megint kérdezném, hogy kzsvér ügyben döntött valaki mellette?

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!Kép

Na ma egész jót aludtamKép
Végre!!!Kép

Rokica!Kép
Jó kis pocakKép

Zsófy!Kép
Nincs kedved egy képet feltenni pocakodról?
kiváncsi lennék, hogy milyen ha leszállt egy pocak.
Szerintem nekem még fent van rendesen, vagy nem tudom.

Ma éjjel nem keményedtem annyira, gondolom azért sikerült aludnom.

Jaj úgy izgulok már mindenkiért, akik mostanság szülnekKép

Remélem azért fotót teszünk fel majd mindannyian a kicsikről.Kép

Szép napot!

Mea(35+2)

Mea
mea

Szerintetek honnan lehet észrevenni hogy már leszáll a pocak és ez kb. mikor következik be majd???

Azt olvastam, hogy 2-4 héttel szülés előtt.

Én akartam venni málnalevélteát a gyógyszertárban és hülyének néztek, hogy ők még nem halottak erről a dologról, hogy ez segítene.

Mea
mea

Kedves Kuha!
neked -a pocakodon kívűl- hol van az az uszkve 20-25 kg, amiről beszélsz? a fejed búbján, vagy a térded alatt???! KépKép mert az nem látszik a képen...
annyira arányos vagy ezen a képen, amennyire lehet - szerintem.

KépKép
KépKép
and

Sziasztok! Otthon voltunk anyuéknál, azért nem voltam most 3 napig. Valószínű most már nem is megyünk haza, csak a baba születése után. Kép

Nagy-nagy gratula Falinának és Anikónak! Nagyon örülök nekik! Szmercsával vajon mi lehet?

Rokica! Köszi a babamasszázs infót!

Tudna valaki felvilágosítást adni arról, hogy kb. mennyibe kerülnek ezek a homeopátiás bogyók? Csak fölírtam magamnak 6 féle bogyót a szüléshez ill. előkészítéshez (Caulophyllum 15ch és 30 ch, Cimicifuga 15, Pulsatilla 15, Arnica 30, Urtica urens 5) és fogalmam sincs, hogy ezekért most egy kisebb vagyont kell majd kifizetnem, vagy nem olyan vészes. Ha valaki tud róla infót, lécci-lécci!

Ja, és írjátok a heteket, ha kérhetlek titeket!

Bodza 34+5

Kép

Kép

Kép
bodza

And! Én is utálom a cigit, nem is viselem el magam mellett, hál'Istennek, senki nem cigizik a családban. De tényleg nagyon udvariatlanok tudnak lenni a cigisek, és engem az idegesít a legjobban, hogy nem tudnak keresni egy szemetest a csikknek, hanem ahol épp vannak, ott eldobják. Olyankor fel tudnám őket pofozni.

Kuha! Szerintem is teljesen arányos a pocakod és a tested. Csini vagy!

Mea! Málnalevélteát inkább valami herbária vagy gyógynövényboltban próbálj beszerezni.

Bodza 34+5

Kép

Kép

Kép
bodza

Szia And!

Édes vagy nagyon, köszönöm, ha így látod!
De nem fogod elhinni, 79 kg-ról indultam a terhesség elején. Most a felszedett kilókkal együtt vagyok 93-94 kg!!!! És ez most halál komoly. És még csak nem is vagyok magas hozzá, 170 cm. Lehet (sőt, biztos), hogy ez a hülye tükör nem a valóságot adja.
De a szomorú valóság viszont néhány sorral feljebb van, számokban! Kép Kép Kép

Zsófy!

Én is örülnék, ha tennél fel pocakos képet, mert engem is érdekel, hogy néz ki a "már leszállt" pocak.
Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de mindenkinek leszáll a pocakja, vagy ez is alkat kérdése?

kuha

Kép
kuha

Kuha, szerintem vágósúly alatt maradsz, nyugi KépKép 100-at már nem fogod elérniKép én is kb ennyit fogok hízni szerintem, csak nekem 8 cm-rel kevesebb hozzá a magasságom, úgyhogy ezen már semmilyen tükör nem segítKép
a pocakja mindenkinek leszáll a szülés előtt, mert ilyenkor illeszkedik be a baba feje a medencecsatornába.

KépKép
KépKép
and

And!

Köszi a bíztatást, én is azt reméltem, hogy a 100-at nem érem el. Úristen, még kimondani is nyomorult dolog. Én már csak abban reménykedem, hogy legalább az leugrik rólam , amit a terhesség alatt felszedtem. Ha már a kezdő súlyomat elérem, nekem az is bőven elég (egyenlőre).

Kép
kuha

Bodza,
most hirtelen nem jut pontosan az eszembe, de vagy 300 vagy 400 körül van egy bogyós "üvegcse" (műanyag hengerkeKép, ált. Boironos).

Kóbor
kóbor

Kuha,
Tényleg nem látszik a képen ez a sok kiló, amit felszedtél. Tényleg 79-ről indultál? Biztos nehezek a csontjaid. De majd leadod szoptatás alatt, szerencsére, nem úgy hangzik, mintha ezen őrületesen paráznál. Kép

Ma én is egy kicsit görcsölök, eddig még nem volt ilyen, csak mindig olvasgattam, hogy nálatok előfordul.
Az ex szülésznő kolléganőm rögtön közölte, hogy lábakat fel és ha rosszabb, akkor tűzés haza lefeküdni. Egyelőre olyan furcsa, mint régen, mielőtt megjött.
Holnap megyek UH-ra úgy is.

Rossz álmok:
Tegnap akartam írni, hogy én nem szoktam rosszakat álmodni, sőt egész jól alszom. Persze felkelek egyszer kétszer pisilni, de visszaalszom, maximum korán kidob az ágy. Na, mára virradóra én is furcsát álmodtam. Hogy már szültem, pedig még nem is vettem málnalevél teát és a szólni kell nektek, hogy tudjátok. Aztán felébredtem, egyben, szerencsére.

Benianyu

benianyu

Zsofy
Szülésznő ügyben meg kéne kérdezni néhány anyukát, aki abban a kórházban szült mostanában, ahol te fogsz. Tőlük biztos megtudod a tarifát.
Egyébként én is tök béna vagyok hálapénz terén, nem "mertem" sem a dokit, sem a szülésznőt megkérdezni, hogy mennyit kérnek. Mikor Benit vártam a doki már a második vizsgálatnál megmondta, hogy mi a tarifa, de most hallgat. De ki fogom időben nyomozni.

Mea,
Gyógynövény boltban próbálj málnalevél teát venni, ott biztos fogják tudni, hogy mit kérsz.

Benianyu

benianyu

Benianyu! pihenj és dobjál be magnéziumot! nekem már a 4. hónaptól folyamatosan fájdogál-keményedik, az utóbbi 1-2 hónapban meg még többet, nekem a pihenés az, ami egyértelműen használ. igaza van a kolléganődnek, lábakat fel!Kép
ez a hülye hálapénz-ügy: miért nem lehet direktbe megkérdezni, hogy mennyivel tartozunk? aztán lesz, ami lesz, ha nem mond választ, még mindig lehet nyomozni

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!
Kuha!
Nálad hol vannak + kilók? Én is 79-cel kezdtem, most vagyok 87, és csak 158 cm. Rajtam is induláskor már volt vagy 10-15 kg felesleg, de ez sajnos meg is látszik, szinte az összes a hasamon volt. Nem tudok még képet feltenni, de igérem ha kapok gépet, felteszek egyet magamról, akármilyen csúnya is, hogy legalább megnyugodj, hogy nem ugy nézel ki ahogy gondolod. Én tudom magamról, hogy kövér vagyok, fogynom kellett volna eddig is - ez nem pesszimizmus, ez tény. De ha majd meglátod a képet, rájössz, hogy tényleg van különbség. Neked szinte csak a pocid nagy, máshol semmi fölösleg nem látszik.

Bodza!
Ezek a homeobogyók olyan 300-700 Ft körül vannak, 100 db golyócska van egy tégelyben és 1 adag=5 golyócska.

A szülésről: a lányomat teljesen természetesen szültem még 97-ben. Igaz, 5 pecesekkel kezdődött (előtte való nap és aznap is "finoman" pakoltam a konyhaszekrényt - felső szekrényt, igy azért le-fel kellett lépegetnem a székről, de óvatos voltam -, mivel épp költözés alatt voltunk és elvileg még lett volna 2 hetem), és bár éjjel mentünk be, kaptam nyugtató injekciót, hogy ezek még csak jóslók, hajnalban szóltam, hogy sztem szülni fogok. 2 ó alatt meglett a lányom, még gázt sem kértem.
A fiamnál nem választhattam, el kezdett leválni a lepény és azonnali altatásos császár lett belőle (bár féltem az altatástól, de muszáj volt)
Most fogalmam nincs mi lenne jobb. A császár nekem kellemetlen volt utána, mert súlytöbbletem is volt már akkor is és nyomta a sebet. Valahogy még nem igazán tartok ott, hogy mit szeretnék. Talán, lesz ami lesz, majd meglátjuk. A császárra a lepényleválás miatt 50% esélyem van, de néha gondoltam már arra, hogy ha császár lenne, akkor megcsinálnák egyszerre az elkötést is, hogy ne legyen több babuci, mert 3 után tényleg nem szeretnénk mégegyet. Anyagilag sem férne bele, meg nincs is olyan nagy házunk. Fog.gátlót nem szeretnék soha többé szedni, mert ugy gondolom az első 2 babus amiatt nem jött össze magától, mert a gyógyszer teljesen felboritotta a hormonháztartásomat (6 éig biztosan szedtem). A fiam születése óta nem szedtem semmit és lám meg is lett az eredmény. Rendebejött a szervezetem, annyira, hogy a mostani babus véletlenül sikeredett.

Először szülőknek azt tanácsolnám, hogy nyugodtan szóljatok rá bármelyik rokonra, hogy egyenlőre csak a lábát simizzék, mossanak kezet, a kiskezét SEMMIKÉPPEN NE!!! És csak néhány pillanatra babusgassák, nem kell órákig. Ha ezt valaki nem érti meg és megsértődik, az ő baja, majd később rájön, hogy igazatok volt. A Baba egészsége a legfontosabb!!! Ráérnek pár hónap múlva is dögönyözni.

Már jó sokat irtam, puszi mindenkinek és nekem is az a véleményem, ez egy szupi topik!
judy68

And,
Köszi, már jobb. Bekaptam két Magne B6-ot, szerencsére volt nálam, mert általában lefekvés előtt szoktam bevenni. Egyik lábam a számítógép házán, másik a fiókos konténeren.

benianyu

Sziasztok!

BenianyuKép
Remélem minden rendben lesz azon a flowmetrián....Dani baba meg majd jól bepótolja azt a kis lemaradást a finom anyatejcitől!Kép
Múlt hét elején nekem is vagy két napig keményedtee a hasam de vettem magnéziumos-citromos-gyógynövényes ásványvizet az Auchanban és attól teljesen elmúltKép Persze be is dobtam vagy 2 palackkal/napKép De szerencsére azóta a pocsék lábgörcsök sem jelentkeztek!Kép
Én is úgy vagyok vele,hogy sokkal "élesebbek lettek az érzékeim",mióta babát várok....a cigifüstöt egyátalán nem bírom,szabályosan rosszul leszek tőle,pedig én előtte cigiztem....Kép...de szerintem már soha többet nem fogok!!!Iszonyú milyen bűzös tud lenni....:8...aki szívja,annak fogalma sincs róla,ezt én is csak most tudom,korábban én is azt gondoltam,hogy aki nem dohányzikaz csak "nyafog"miatta!
Pedig nem! Rémesen zavaró tud lenni és mindenhová befurakszik a szaga...utálom...Kép
Nálunk Apa egyenlőre még dohányzik,de szigorúan csak házon kívül(sajna én így is érzem rajta+ a ruháin),de nagyon ígéri ha Marci megszületik,akkor abbahagyja...Kép

KuhaKép
Nagyon szép,formás a pocakod!
nem is látszik az a sok kiló!Kép Tényleg.

ZsófyKép
De jó,hogy újra jöttél!!!Kép
Sokat emlegettünk ám,remélem csuklottál!KépKépKép
Tényleg küldj egy fotót magatokról...légyszííííííííííííííííí.....Kép

DuduklyKép
Igen!!!!Kizárólag "hasra gyúrok"!KépKépKép

AndKép
Gratula EszterhezKép meg az apukájához is!Nagyon jópofa!KépKépKép
annamami

Rókica!

Te mit tudsz Csűrös Erzsike tarifájáról???
Nemrég beszéltem vele telefonon sajnos szabadságra fog menni aug.20-tól egy hérte és szept 10-12-től megint, úgyhogy nagyon kevés esélyem van, hogy elvállaljon, de azért egy személyes találkozót még összehozunk!
Csak érdeklődöm hogy mégis mennyi az az annyi???

Megann

Kép

Kép
megann

Kóbor, Judy! Köszi az infókat homeobogyókból!

Zsófy! Én azt olvastam itt valahol a babaneten egyszer, hogy a hálapénz a dokinak kb. a mindenkori anyasági támogatás összege, a szülésznőnek meg ennek a fele.

Megann! A málnalevélteát én is jó sok mézzel és citrommal szoktam inni. Szerintem úgy iható.

Benianyu! Meddig dolgozol még? Nem lenne jobb már otthon pihizni?

ÍRJATOK HETEKET pls!!! (Bocs a kiabálásért)

Bodza 34+5

Kép

Kép

Kép
bodza

Megann!

Semmit... fogalmam nincs, mennyit kér. Siklós dr is csak annyit mondott, hogy tarifát szabni nem legális, de hálás mindenki lehet... hát... majd meglátjuk.

Nem te kerestél málnalevélteát?

Bár gondolom ha már az izére panaszkodsz, akkor találtál.

Mindenesetre az újpesti Jókai patikában (Árpád úton a Burger Kingtől nem messze) találtam ezt is meg egy csomó más cuccot is.

Bajban vagyok a homeobogyókkal. A patikában nem akarják kiadni ezt a babásmamás füzetet, de lefénymásolták nekem a szülésről szóló részt, és ott tök más higitást javasolnak tök más időközökben mint a homeopátiás weblapon amit találtam...

Az engem se nyugtat meg, visszatérve Erzsikére, hogy aug 20-tól 27-ig nem lesz. No mindegy.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

BodzaKép

26+2
annamamiKép
annamami

Meg is néztem gyorsan, hogy most mennyi az anyasági támogatás: a gyermek születésekor érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225 %-a (2005-ben 55 575 forint)

Kép

Kép

Kép
bodza

Tudjátok, hogy a szeptemberi családi pótlék a beiskolázás miatt dupla? Mindenkinek, nem csak az iskolás korúaknak, ha valakinek két hetes a babája annak is Kép Igaz, hogy így sem egetverő összeg, de olyan jó volt 5.100 forinttal többet kapni hirtelen.

Bodza,
Még kb. egy hónapig szándékozom dolgozni. Egész nap a gép előtt ülök (ezt láthatjátok ti is), semmi megerőltető fizikai munkát nem végzek. Kocsival jövök-megyek. Benire a szüleim, néha a pótnagyi vigyáz, miután oviszünet van. Nekem könnyebb dolgom van így, mint az örökmozgó Beni igényeit kielégíteni.
Egyébként otthon is egész nap a gép előtt ülnék Kép.

A jövő hét egy kicsit mozgalmasabb lesz, mert kiveszik Beni orrmanduláját, még nem tudom, hogy melyik nap, de 1 vagy 2 napot bent is fogunk aludni a kórházban. Hétfőn megyünk vérvételre, ott fogja megmondani az orvos, hogy melyik nap lesz a műtét.

Benianyu
31+3

benianyu

Kuha:

Csak azt tudom mondani, te kevésbé nézel ki 94 kg-nak mint én 91-nek, pedig már én is annyi vagyok. Kép És csak 5 cm-vel vagyok alacsonyabb nálad. Hát én már csak ilyen golyó formájú vagyok. Én most tartok kb 14 kg plussznál. Jöhetne már a baba...

Bodza:

Pont ma vettem ilyen homeobogyókat, és egy cső 407 forint volt. Boiron márkájú. Jó lenne tudni, hány db golyó van egyben, mert azt bezzeg nem irják rá.

Mea!

Tegnap raktam fel egy listát a homeopátiás gyógyszertárak listájával, ott szerintem sanszosabb hogy találsz málnalevélteát. De ha minden kötél szakad, gyere át Újpestre, a Jókai patikában biztos van, mert pont ma vettem.

Hálapénz:

Én vettem egy nagy levegőt kb második alkalommal mikor bementem a dokihoz, és megkérdeztem tőle, mennyi a szülés. Mondjuk én a magánrendelőjében tettem ezt, nem tudom, hogy SZTKban kinosabb lett volna. De megkaptam a nagy spiel-t hogy ez Mo-n nem legális. De hálás lehetek. :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Lányok!

Remélem nem felejtettetek el!Kép
Jó régen jelentkeztem, de a lakás nagy átalakításon ment keresztülKép, se időm se energiám nem volt olvasni és írni.
Most volt egy kis időm, és nagy izgalommal olvastam a fejleményeket.Kép

NAGY GRATULÁCIÓ A BABÁSOKNAK.KépSOK EGÉSZSÉGET ÉS BOLDOG ÉLETET KÍVÁNOK A PICÚROKNAK ÉS CSALÁDJUKNAK!

Mi még egyben vagyunk.
Holnap NST és uh.Kezdem bepakolni a kórházi cuccomat, és elkezdtem mosni a Pocaklakó ruháit is.

Most ennyi!

Sziasztok
Szilvi
36

Kép
Kép
kismama2004

Egy gyors kérdés!

málnalevél teát minden gyógyszertárban lehet venni?
Hányadik héttől lehet inni?

Köszönöm

Remélem mostantól gyakrabban tudok jönniKép

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi:

Nem. Pont most keseregtek többen, hogy nem lehet minden gyógyszertárban kapni, van ahol nem is hallottak még róla.

Homeopátiás szereket áruló patikák listája:

http://www.inetcom.hu/andrea/homeopatia/homeopatagyogszertar.htm

Itt gondolom nagyobb eséllyel találsz.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica! Te hogy döntötted el, hogy milyen homeós bogyókat szedsz? Én ezt a kúrát akarom folytatni azt hiszem a 36. héttől: (ezt az istvános topikba írta egyszer egy anyuka)

"Homeopátiás bogyók (3 napos kúra, a 4. napon újól az elős napit kell):
1. nap: Caulophyllum thalictroides 15ch 5golyó
2. nap: Cimicifuga 15ch 5 golyó
3. nap: Pulsatilla 15ch 5 golyó
a szüléskor Caulophyllum 30ch 5 perces fájásoktól 30 percenként 5 golyó
Szülés után Arnica montana 9ch 3x5golyó 10 napig (jócskán lecsökkenti a gyermekágyi vérzést)
A tejelválasztás serkentéséhez pedig Urtca urens c5 napi 2x5 golyó plusz Laktoherb tea 1 filter/1 liter (bár nem ezt írják a dobozra, de állítólag töményebben görcsöket okozhat a babánál)"

Bodza 34+5

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok LÁnyok!

NEm győzök visszaolvasni, pedig csak másfél órára tűntem el! Kép
El kellett mennem a védőnőhöz, ez már az uccsó volt, legközelebb (hétfőn) már ő jön hozzánk. Gondolom, tart egy kis terepszemlét.

Köszönöm a sok bíztató szót, bár a védőnéninél egy kicsit elszontyolódtam, mert rá kellett állni arra az utálatos mérlegre: 95 kg!!! Hogy a fene vigye el.
Benianyu, Judy, Annamari:
hasam soha nem volt terhesség alatt, tök lapos volt, viszon fenekem, combom, és csípőm annál nagyobb. Úgyhogy ott volt az a 79 kg. Deréktól fölfelé meg egy deka felesleg sem. Ez van.

Rókica!

Láttam én is a pocis képedet, és megnyugtatlak, Te sem nézel ki 91 kg-nak!

HÁLAPÉNZ:

Én is azok közé tartozom, akik - bármilyen kínos is - rákérdeztek a dokinál, hogy van-e, s ha igen, mi a tarifája. Már elég korán megkérdeztem tőle, hogy legyen mihez tartanom magam. Egy ismerősöm mesélte, hogy anno nem kérdezte meg a dokitól, csak szülés után, hogy mivel tartozik, és a doki azt mondta neki, hogy mivel előtte nem beszéltek a dologról, mostmár nem mond összeget, de neki egyébként igenis van fix tarifája.
Nem akartam én is így járni, így megkérdeztem. Az hozzá tartozik, hogy csak a kórházba járok hozzá, nincs magánrendelése. A kórházban viszont kezdetektől 5.000 Ft / vizit. A férjem ki volt egy kicsit akadva, de ez van, én akartam ehhez a dokihoz menni. Igaz, előtte nem jártam nála, de anno és is nála születtem, és az összes rokonom hozzá jár. Gondoltam, miért ne szülhetnék én is nála? Szóval benyeltem az 5.000 Ft-okat. (Most tartunk kb. 75-80e Ft-nál)
Aztán egyszer csak megkérdeztem, hogy van-e neki fix tarifája. (Azt hozzá kell tennem, hogy kb. 1 hónappal előtte az édesanyám közbenjárására sikerült elintézni, hogy az egyik településen heti 5 alkalommal az SZTK-ban rendeljen.) Szóval ennek tükrében nagyon kíváncsi voltam a válaszra. Azt mondta, hogy ő nem szokott fix összeget kérni, mindenki, amit gondol, ill. amit tud, azt ad. DE!!! Azt hozzátette, hogy ő 50.000 és 100.000 Ft között szokott kapni. Kép Azért jópofa, nem? Most legyek okos.
Mondjuk egy szavam nem lehet a dokira, mert tényleg nagyon rendes, meg minden...
Azért a végén azt mindenképpen bele fogom kalkulálni, hogy mennyit fizettem már neki a 9 hónap alatt.
Mivel van fogadott szülésznőm, valószínüleg az a bizonyos anyasági támogatás erre a célra fog elmenni, megosztva a doki és a szülésznő között. Többet nem nagyon szeretnék erre szánni.

Kuha (37+2)

Kép
kuha

sziasztok,

bekukk belekotyogniKép

Malnalevel tea: ugy tudom a 36. hettol kell inni napi 2 dl.tehat egy bogre. izesiteni csak cukorral. (nem lehet citromot tenni a gyogynoveny teakba mert akkor kar inni mert nincs hatasa) nekem nagyon nem izlett egyhuzasra kuldtem le levego nelkul:-) de lehet volt hatasa mert villamgyorsan tagultam a szulesnel.5 ora alatt meglett a lanyom.(magzatviz elfolyastol a kezbentartasig)

homeos bogyok: nem veszesek az aruk.en Arnicat vettem meg UU c5-ot 3-400Ft kornyeken mozognak.nagyon hatasosak.az UUnak koszonhetem hogy meg mindig szoptatom a 7 honapost.Kép
Homeos szabalyok: elotte utana 2 orat nem lehet mentolost enni,mentolossal fogat mosni es elotte utana fel orat nem lehet enni inni.
nezzetek szet ezen az oldalon! csucs szuper ott van minden ami kell:
http://kisskapu.homelinux.org/babas.htm
space

sziasztokKép

And,
köldökzsinór-vér téma:a párom akarta, hogy levetessük, de szerintem nagyon drága csak az, hogy tárolják neked és ezzel tudtommal semmire sem mész, ha valami gond van, csak ha sok-sok pénzed van, mert azt külön meg kell fizetni, hogy az őssejtekből neked bármit is klónozzanak,ha ne adj' isten egyszer szükség lenne rá.Én sok-sok pénz hÍjján nem tudtam az ügy mellett dönteni.

cigi:
erről már párszor ment a duma itt,
nekem is az a véleményem, hogy jobb lenne ezt szigorúbban venni és baromira megbüntetni azt aki nem kijelölt helyen gyújt rá és eldobálja a csikket.talán kevesebb probléma lenne akkor a nemdohányzóknak.
én dohányoztam 4évig, egyetem alatt,a baba miatt szoktam le, iszonyú nehéz volt de boldog vagyok, hogy megszabadultam ettől, gusztustalan szokás, állati büdös!!!nyÍlt légtérben is nagyon nehezen viselem, ha megérzem a szagát.ebédeltünk egy kerthelységben egy étteremben vasárnap és egy aranyosnak tűnő idős igényesnek kinéző házaspár ült le a közeli asztalhoz, erre a nő rágyújtott.
nagyon sz@rul állt neki.elgondolkoztam, hogy én tuti nem akarok olyan idős asszony lenni, akinek bagó lóg a szájából!na jó, nem fikázkodok itt!
egy biztos, mikor cigiztem régen, soha nem gyújtottam úgy rá, hogy kismamát,kisbabát, vagy egyéb nemdohányzót zavart volna.de akik rágyújtanak Így, azok nem a bosszantásunkra teszik, egyszerűen csak annyira függők szegények, hogy még a gondolattól is bepánikolnak, hogy nem bagózhatnak és az idegességtől rágyújtanak...

Kuha,Mea
Nem tudok feltenni képet, mert mostanában csak a laptopról tudok Írni ide, ezen meg még kicsi hosszú i-betű sincs, nemhogy képekKép
de
a baba előbb-utóbb mindenkinek "leszáll", szerintem csak kicsit látszik először, aztán a 38.héttől már jobban, a párom azt mondja, ő napról-napra nagyobbnak látja a hasam, én meg nagyobbnak is érzem...
szerintem a baba beékelődését abból veszed észre, hogy irtóra nyomja minden idegszáladat, néha a combom közepéig érzem a nyilallásokat.Na meg abból, hogy kb. 5percenként szaladgálhatsz wc-re, néha úgy érzed mindjárt bepisilsz és mikor megkönnyebbülve levágódsz a wc-re, akkor meglepődsz, hogy az a 3 csepp késztetett erre a rohanásra...ja, ami a legjobb, hogy képzelj el egy rohanó teknőstKépKépKép mert az izületeid olyan készek lesznek lehet, hogy még felülni is 10percbe telik, nemhogy lábraállj!Kép durvaaaKép)
persze biztos nem mindenki jár Így, én mindenesetre.De már megszoktam. nem is emlékszem már, milyen volt átaludni az éjszakát, most már örülök, ha este10-től reggel 8-ig csak 3-4szer kell felkelnem pisilni.van, hogy úgy nyom Lilla, hogy ki kell mennem 6-7-szer, hogy aztán 3cseppet produkáljak- de már megtanultam félálomban csinálniKép

Na, elég a panaszkodásból! A Babyért mindent!!!

Benianyu,
sajnos nem ismerek olyan anyukát aki ott szült ahol én és fogadott szülésznőt, de azért köszi a tippet!talán talizok még eggyel.

Annamami,
aranyos vagyKép

Bodza,
köszi szépen!!!ez jó ötlet és meg is mondom páromnak, ha este beszélünk erről!
ez lesz a reális ár nekik.

na, eleget járattam az ujjam itt, sziasztokKép
zsofy

Bodza:

Hát még nem döntöttem el pontosan, mert mindenhol, de mindenhol mást látok és hallok, hogy mit hogyan kéne szedni. Amit te leirtál az kb a 15. variáció. Teljesen meg vagyok zavarodva.

Caulophyllumból már láttam 5CH-sat ajánlva, 9CH, 15CH és 30CH, természetesen mindegyik félóránként szedve. Na most legyél okos...

A Caulophyllum egyébként állitólag a tágulást segiti elő. Rendszerezi a fájásokat, és ezáltal rövidebb a vajúdás. Állitólag.

Fájdalomcsillapitásra nincs homeobogyó? A vajúdásra? Mert utána az Arnicát mondják, de vajúdás alatt is szabad szedni?

Annyira ellentmondásos minden amit olvasok... gyanús hogy azért, mert nincs is igazán letesztelve, kipróbálva...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bodza,
1 adag bogyó 350-450 ft.Asszem egy árban vannak, csak 1-2 extra kerül kicsit többe.
Többek közt ez is egy fő érv mellette (a többi jón kívűl) hogy az ára töredéke a gyógyszerekének. Amúgy még lázcsillapító kúp is van babáknak (Viburcol a neve.)
üdv
p 33+00
penna

Bodza:

Képzeld, én már lassan 1 hete szedem a Caulophyllum 5CH-t, napi 2 x 5 -öt, pedig most vagyok a 37+2 héten.
Teljesen változó, hogy kinek mikor ajánlják, a szülésznőm azt mondta, hogy 3-4 héttel a szülés előtt kell elkezdeni, de hallottam olyat is, hogy csak a vajúdáskor adták a kismamának. Valóban a tágulást segíti elő, és nekem is azt mondták, hogy a fájásokat rendszerezi. Hát, majd meglátjuk.

Kép
kuha

Sziasztok!

Ma voltunk CTG-n. A pocaklakónk egy kis komisz Kép Bajától Pécsig egyfolytában mozgott, majd amikor odaértünk a vizsgálatra egyetlen egyszer sem volt hajlandó megmozdulni, csak ha megrázogatták a pocakom. Úgy látszik ezt is utálja, nemcsak az UH-ot. Egyébként úgy tűnik, hogy még esze ágában sincs kibújni, jól érzi magát odabent Kép

Flowmetriát nekem a 18. hét óta minden UH-on csináltak, mondjuk azért mert mindenegyes alkalommal 4D-s speckó UH-on voltunk, mivel a doki rokon és ingyé volt.

A homeopátiás bogyókat illetően én a boironos füzetben leírtaknak hiszek. Õk gyártják, csak nem írnak hülyeséget, hogy hogyan kell szedni.
Egy dolgot viszont nem értek, ha nem lehet kézzel ill. fémmel érinteni a bogyókat, akkor hogyan veszi be az ember?

Ildi 37+4

Kép
vrucsincá

Ildi:

Ez a bizonyos Boironos füzet aminek a cime Homeopátia Babáknak és Mamáknak?

Mert ezt még nem sikerült megkaparintani.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?