Azt a mindenét!!!!!!!!!!!4
Tegnap voltam errefelé is, de annyira gyenge volt a netem, hogy nem tudtam feltenni amit írtam. Olvasásig futotta. Na de az még reggel volt!! Azóta mit csináltatok??? Hihetetlen! Ennyit írni...
(Ennyit olvasni
A tejcsis témával kapcsolatban:
az édesköményre én is gyanakodtam a Laktoherb-ben, mivel az szélhajtó növény, hogy esetleg okozhat görcsöket. Aztán 2 dolog szólt az ellen hogy ne igyam:
1. ha bent ragad a puki, az is baj
2. amikor bwnt voltam a kórházban, és Bálint a koraszülött "hotelben" bérelt lakosztályt, egy napig nem ittam, mert elfogyott, és az én drága Papuszom későn ért munkából, és nem tudott behozni. Másnaptól negyedére csökkent a tejcim amit le tudtam fejni. Azt hittem el fog apadni a nehezen beindított tejecském! Már alig vártam, hogy végre először mellre tehessem a Kisfiamat, és rettegtem, hogy mielőtt egyszer is szophatna, nem lesz tejcsim..
Hát leírom, eleve hogy lett tejem:
-a császsáros szobában mindig bent maradtam, amikor hozták a kisbabábak, hogy halljam a sírást, és tudatom ösztönné alakítsa, hogy 3 óránként ez kell hogy történjen: szoptatás. Elkezdtem inni a laktoherbet, és miknden szoptatásnál, amikor a lányoknak hozták a piciket én mindenkihez odaültem egy-két percre, és néztem öket, meg fotóztam mindenkit a saját telcsijével, fényképezőjével. Sokat ittam, nyomtam a teát, és a meleg zuhany alatt masszíriztam a melleimet. Csaszi után
2. éjszaka berobbantak a cicijeim, masszírozás után megjelentek az első cseppek! Hajnalban a zuhanyzóban megkérdezték, hogy szilikonos-e a mellem
Aztán elkezdett felmenni a lázam.. Én mint az őrült elkezdtem cseppenként fejni a tejcsit. Aztán már annyira fájtak a kéz-ízületeim, hogy már a poharamat is alig bírtam fogni.. Kértem a férjemet, hogy hozza be a mellszívót, hátha az hasonlóan stimulál, mint a gyerek száj, hátha megszippantja, és kinyílnak végre a tejcsatornák. Nem igazán jött be. Féltettek, hogy nehogy ödémás legyen tőle a mellbimbóm.(Féltettek: csecsemős nővérek, osztályos szülésznők, mert látták mit kínlódok)
Aztán mondta a védőnőm, és más is, ha másképp nem megy, akkor jöjjön a Párom, vonuljunk egyik szoptatás alatt be a fürdőbe, és ciki-nem ciki, szívja meg Õ erősen a mellemet, mert mindenki véleménye az volt, hogy ezem csak a Babám tud majd igazán segíteni!
Már lelkiekben készült Papusz, és ekkor megállított a folyosón az egyik szülésznő, mondta mindjárt hozzák a babákat, hozzam a fejőcsészémet, segít!
Nem tudtam hogyan, de gondoltam, ennél jobban már nem fájhat, és nekem tejet kell fakasztanom a Kisbabámnak. Mert ha egyszer majd megszoptathatom, vagy akár üvegből is, de ihatja a tejem, akkor kell, és kész!!
KAtika, a szülésznő kifejte az egyik mellem. 4 órával később a másikat... A kezei már remegtek a megeröltetéstől.. Azt mondta a szerény 40 perces műveletek közben, hogy kiabáljak, jajgassak, sírjak nyugodtan! Én összeszorított fogakkal csak arra gondoltam, LESZ TEJEM!!!!!
Lassam a cseppekből egy-egy spriccelö tejfröccs is felszabadult, amikor egy egy csomó szétrobbant a keze alatt. Aztán otthon Papuszt kértem, hogy fejje a jobb mellem, mert már nem bírta a kezem, csak a ballig. Egyszer elsírta magát..Látta milyen iszonyúan fáj. (Izmos, mirigyes kicsi melleim vannak, és tele volt véraláfutásokkal.)Aztán már néha a mellszívóval is dolgoztam. Aztán szólt a neonatológus barátunk, hogy a fiam emészti a tejet.. Aztán 2 nap alatt Bálint légzése spontán lett, és kivetette a tubust. Aztán egyik óráról a másikra kikerültünk az intenzívről koraszülöttös kórterembe. Aztán visszaköltöztem a kórházba, és 2 óránként menetem ellátni a Fiamat. Aztán a 2. hét vége felé végre mellre vehettem!!!
5 perc után elfáradt, de sírtam örömömben!!!
Néha azt gondolom, (amikor nagy meleg van, vagy nagyon nyűgös Bálint Vitéz és szinte óránként cicit kért), hogy nem elég a tejem, de aztán amikor már többet hagyja pihenni a cicit, akkor már csöpög is, ha meghallja a hívószót! Amikor pedig éjszaka 4-5 órát is alszik, akkor majd kidurran! Megfigyeltem, ha napközben tudok 1 órát is aludni, akkor egyből bőven van tejem.
De egy szoptatással foglalkozó alapítványtól kaptam anyagot, és abban megnyugtattak, ha naponta 2X van széklet, folyamatosan van vizelete, és hetente minimum 150gr-ot gyarapodik a gyermek, akkor minden rendben! (még a széklet színét is leírták..
Bálinttal ma 5. hete vagyunk itthon. (Vagyis ma vagyunk 7 hetesek) 2610gr-val érkeztünk, és mára már 3880gr-ra gyarpodtunk. Leosztva bőven több, mint a heti 150gr!
Liol
Ha gondolod, megkérdezem a csjszit, hogy megadhatom-e a számát Neked, hátha ő is tud valamit segíteni. (pedig amit leírtál, mindenhol azokat tanácsolják. Tényleg nagyon sokat teszel a tejcsiért) Ja és a pihenést ne feledd!!!
A fotó albumunkat itt találod:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6371 (Mino csodája)
Asszem ennyi most elég volt Nektek is!
MAjd később ha tudok, jövök..
Ti szegények.. mennyit írtam megint..