Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Látom mindenki nyűgösebb ezekben a napokban.
Két témához szólnék:

"renoválás": én holnap megyek fodrászhoz, már nagyon rám fér, és valószínűleg a hét vége felé, vagy a következő hét elején megyek kozmetikushoz, aztán annyi. Utána már csak szerintem szülés után megyek.

Bepakolás: Én rögtön két táskával kezdtem, egy a babának, egy a mamának, de ahogy elnézem lesz egy harmadik kis hátizsák, ahová a piperéket rakom.

Érdekes, már én is sokszor úgy érzem, hogy a babócá máshol akar néha kijönni Kép vagy a bordámnál, vagy az alhasam környékén. Egyik este szó szerint szétrugta a bordám és a rekeszizmom, komolyan fájt egy idő után... de most már kicsit ovatosabb. Sokan mondták már hogy eléggé lent van a hasam... én valahogy felülről ezt nem látom Kép de jó hogy vannak korábbi képek, így össze tudom hasonlítani.

Pr. 35+2

Kép

Kép
prüntyi

Angelani,Kép

de aranyos vagy!kösziKép
tudod, már esténként úgy alszom el, hogy reggelre akár fájásokra is ébredhetekKép
nem sürgetem a babácskát, csak sétálok a párommal, ha van rá ideje egy kényelmeset naponta,de nem megerőltetően, mert ami a maminak megterhelő az a babának is az. Így csak várok és figyelek a kicsimanó jelzéseire, hogy mikor indul meg.Biztos vagyok benne, hogy mikor tényleg megindul, akkor teljesen egyértelműen jelezni fogja.

puszy, Zsófy
zsofy

magnézium,
nekem is a 36-37.hétig kellett szednem,

cucc,
én nem pakolhatokKép sajnos mert már ismerem a szobákat a kórházban,nagyon picikék a szekrények és nem tudok hová pakolni.

amit a mellbimbó szellőztetésére ajánlhatok az AVENT-nek a tejgyűjtő kagylója,aminek van egy lukas-kagylós része is amiben szabadon levegőzhet a bimbó, én viszem ezt a részét a kórházba.

csajok,
olyan király, hogy hűvös van!!!!
jó lenne, ha Lilla mostanában indulna meg, akkor nem főlunk meg a kórházban.

Zsófy

Zsófy
zsofy

Szia Zsófi!Kép

Örülök,hogy mégis benéztélKép
Látod itt mindenki örül Neked.

Nagyon sokat gondol rád a család is.
Nagy az izgalom már, hogy mikor szülszKép

Mea
mea

Úszógumi:

Próbálkozzatok egészségügyi kellék boltban vagy mi a fene a neve az ilyen helyeknek. Nem gyógyszertár, hanem ahol a segédeszközöket lehet venni. Ott lehet kapni ilyen felfújható bigyókat, amit direkt arra találtak ki hogy mindenféle hüvelyi, végbél, stb probléma esetén használják. Majd hétfőn én is megnézem, asszem láttam itt a gyógyszertár mellett egy ilyen boltot.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én sima gyerek úszógumit vettem, a legkisebbetKép
Azt hiszem 51 cm-es.

Hát ez az idő, én örülök, hogy hűvösebb van, csak baromira keményedek, meg fájdogálokKép

Remélem Ti jól vagytok!Kép
Vajjon tényleg szült Szmercsa???
És Anikóval mizújs lehet?

Mea
mea

Vrucsincá!Kép

Nagyon édik a zoknikKép

Mea
mea

Elmentünk a Gellértbe lebegni, én még sose voltam, de tényleg nagyon jó volt, és tényleg nagyon szép. Még úszkáltam is egy-két kört. Mindenesetre a hátamnak eszméletlen jót tett, végre nem kellett érezni a hatalmas pocak súlyát!

Nekem nem nagyon szokott keményedni a hasam, mondom, ezt a gyereket kirobbantani se lehet amig ő nem akar jönni.

Egyébként ne aggódjatok a keményedések miatt, a méh gyakorlatozik, edz. Szüksége van rá. Gondoljatok arra, minél többet keményedik, annál edzettebb és fittebb lesz szülésre.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsófy,
akkor javítsam vissza a dátumodat? Valaki írta, hogy előrehozták a kiírásodat aug 6-ra, és én szorgalmasan kijavítottam. Akkor tegyelek vissza az "eredeti" helyedre?
Így Szmercsa az első befutó. Kép
Még 1x bocs, télleg nemtom, ki írta a topicba.
üdv
p 32+5
penna

Sziasztok!

ZSÓFI, HURRÁ, ISMÉT FELTÛNTÉLKépKépKép
Épp a napokban elemeztem a táblit, hogy Te csücsülsz a tetején!Örülök, hogy jól vagytok, és neked is nagyon szorítok, csakúgy min Szmercsának, aki szerintem vagy lelépett a hétvégére, vagy tényleg most születik a babájaKépKépKépKép
36. héttől távozik a nyákdugó???Te jó ég, én tuti egyből berongyoltam volna a kórházba(pánikolva, szédülve, hányingerrel küzködveKépKép), hogy márpedig én szülök!
Hogy milyen kis ügyi vagy, hogy nem pánikoltál be azonnalKép
Jaj én ettől félek, hogy majd hanyatt homlok rohanom az első gyanus jelre!

Úszógumi ügy:
Nem akarok nagy hülyeséget mondani de azt hiszem hogy az OBI-ban vagy a Praktikerben vettem 2 db-ot 149/db áron!(Remélem jól emlékszem)És 51 cm-es!

Pakk ügy!
Jól van megnyugodtam, hogy más is táskamániás(Prüntyi), na akkor én is átpakolok, legalább 2 táskába, egy a babának egy a mamánakKépKép

Zsofy!
Hurrá, nekem van olyan aventes mellkagylóm mint amiről te beszélsz!Akkor én is viszem magammalKép
Mellszívót fogsz vinni??Milyen van neked???

Képzeljétek hogy jártam, a M1/M7 Auchanban voltunk délben, és épp pakolták ki az uj babaruhakollekciót(nagyon édi plüss rugik 1500-ért 80%pamut, 20% poliészter), mikor egy eladó segítségével megállapítottuk hogy az 56-os hosszú ujjú kombidresszeket kifosztottákKép.
Erre mondta, hogy de tudja ajánlani a dobozos kezdő ujszülött szettet ami 4000-ről 1000 ft-ra volt értékelve, hát elkezdett kutakodni, de megállapítottuk, hogy sajna azt is elvitték!
Tehát odébbálltunk, mire a bútorosztályon utolért minket a kisnő, hogy megtalált egy törtfehért szettet, plüss rugi, 2 hosszú kombidressz, egy pár kesztyű és egy kis zsák volt benne(elvileg sapi is tartozott hozzá, de azt már kivették), hát 1000 ft-ért úgy megvettem mint a siccKépKép
És én ehhez foghatót még áruházban soha nem tapasztaltam, hogy utánamhozzák az árut. Gondolom megsajnált a nő!KépKép
Nagyon kellemesen csalódtamKépKép
Boccs, ha uncsi volt a sztori, de el kellett meséljem!

Vrucsincá!
Édik a zoknik!Kép

Angelani!
Csodás ez a virág, imádom a hibiszkuszt, van is az ablakunkban!Mindig megcsodálom a virágát, szinte ontja magából már vagy 1,5 hónapjaKépKépKép

Csillám!
Jaj, ennyire kivagy???Szegénykém, most már bírd ki egy kicsit!Próbálok küldeni egy kis energiát, hátha segít valamitKépKépKépKépKép

Tudjátok, a barátaink, akiket írtam hogy pénteken szült a MÁV-ban, a fiú küldött egy sms-t a férjemnek, hogy teljesen kivan, mert ez egy csoda, és hogy őt már semmi nem érdekli az életben csak a baba és hogy ezt el sem lehet mondani....bevallom k..........ra irigy lettem hogy ők már a kezükben tarthatják a babójukatKépKépKép
Milyen gyarló vagyok ugye????Kép

Megann 35+0

Kép

Kép
megann

Szia Angelani!
Vicces, mozgós, aranyos képeket, jópofa állatosat. A rajzolt képek jobban tetszenek (mint pl. a puszis halak, integető baba a pociban, zeket már le is mentettem.

Ti már kiváltottátok a kismama csomagot, ami ingyenes (Felicitas). Én pár napja és ugy felháborodtam: egy darab áruminta sem volt benne, csak lejárt magazinok és reklámujságok. Ezért felesleges volt az egész.Tudom, hogy attól függ a tartalom, épp kik szponzorálják, de hogy ennyire senki. Régi kismam ujságra és ötletmagazinra nincs szükségem, azt meg is vehettem volna ha érdekel, Avent-es prospektust is bárhol szerezhetnék. Viszont akár egy betétnek, vagy törlőkendőnek, vagy krémecskének sokkal több hasznát vettem volna. 3 terhességem alatt ez volt a legsilányabb csomag - nem látom értelmét. Igy jártam.

Mellvédelem: a sok szellőztetés jót tesz (bár azért a kh-ban nem szellőzteti csak ugy az ember, az anyatejci is gyógyitó hatásu, és van a Garmastan kenőcs, amit ha jól emlékszem nem kell lemosni.
üdv mindenkinek
judy68

Zsofy, tök jó, hogy jelentkeztél!!Kép Fura, hogy te is Zsófi vagy, meg én is, a Te lányod Lilla lesz az enyém meg LiliKép Csak Te kicsit előbb fogod a kezedben tartani, de nem baj, majd ránk is sor kerül. Mostanában, mikor a családtagok (az uram oldala) tervezgetik, hogy majd mi lesz a kórházban, mikor meglátogatnak, meg hogy majd minden nap itt lesznek!, na szóval ilyenkor azt érzem, hogy nagyon jó helyen van Lili babám. Nem is tudom már ki írta, hogy ő is így van vele, már hogy addig az övé, amíg bent van. Nagyon megértem, mert bár biztos önző vagyok, de nem akarom, hogy rajtam kívül meg a páromon kívül más "fogdossa". Na jó, esetleg még anyukámKép

Mindegy, a lényeg hogy jó hogy jelentkeztél Zsófy, és jó lenne ha máskor is megtennéd, főleg hogy ilyen közel van már a nagy pillanat! Jó lenne tudni, hogy mikor mész be és persze miután kijöttetek úgyis muszáj lesz jelentkezned, úgyhogy akkor már igazán írhatnál addig is.

Hari 31+1

Kép
Kép
hari

Hello Lányok!

Gyorsan visszaolvasom, hogy mi történt a hétvégén.

Nekünk elég mozgalmas volt. Szombaton a Margit szigeten voltunk, megkeresetük az új játszóteret (Jucc - tényleg nagyon király Kép, Beni nagyon élvezte). Olyan szép idő volt tegnap.
Ma elmentünk délelőtt a Kölyökparkba, az is nagyon szuper, utána mentünk az Anyuékhoz ebédelni. Ebéd után, Beni maradt az Anyuéknál, mi meg Apával elmentünk moziba (Mea - ti nagy mozibajárók vagytok - "Anyád napja" a címe - erősen felejthető Kép ).
Most keveredtem a géphez.
Benianyu
31+1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Szmercsa tényleg már a kórházban lehet, különben jeletkezne biztosan. Bár lehet, hogy elutaztak a hétvégére. Én minden esetre izgulok, hogy mi lehet vele.

Zsófy
Üdv újra. Bár én épp akkortájt kapcsolódtam be a topicba, mikor te ki, de azért emlékszem Kép És hajrá!!!

Összepakolás téma
Ti nem használjátok azokat a dolgokat, amiket vinnétek a kórházba? Mondjuk a hálóingeket és a törölközőket már be tudnám csomagolni, de ezer más dolog van, pl. papucs, bugyik, melltartók, amiket most is használok. De talán még nekem nem annyira sűrgős.

Én még a ruhák kimosásához sem kezdtem hozzá. Még van jó két hónap. Majd, ha már nem fogok dolgozni. Sok mindent nem kell beszerezni, csak elővenni Beni kinőtt holmijait, kimosni és kivasalni. Minden tervben van, a fejemben el van már rendezve Kép

Megann,
Milyen rendes volt ez az eladónő! Én is meghatódtam volna.
(Az a baj, hogy sajnos nem vagyunk ám hozzászova ilyen kiszolgáláshoz és ha néha előfordul, akkor teljes a csodálkozás)

Remélem, van itt még valaki Kép
Benianyu
31+1

benianyu

Sziasztok!

Nagy újság van! Este 7 előtt hívott Falina.
Ma 16óra 23-kor megszületett Jázmin Tímea 2850 grammal és 52 cm-rel./ Császárral./
Mindketten jól vannak. Holnap megyek be hozzájuk.

Puszi mindenkinek

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kriszta,

Köszi a tájékoztatást!

NAGY NAGY GRATULA A MAMÁNAK ÉS A BABÁNAK!!!!!!

Benianyu

benianyu

AZTAMINDENITKépKépKép

TELJESEN FELDOBÓDTAMKép

GRATULÁLOK AZ ELSÕ TOPIKOS BABÁNAK-MAMÁNAKKépKépKép

kRISZTA Kép KÖSZÖNJÜK A JÓ HÍRTKép
csillam

Falina!!!!Kép

ÓRIÁSI GRATULA!!!!!!!!!!KépKépKépKépKép
De jóóóóóóóóó az első öszi topicos bébiKépKépKép

Benianyu!Kép

Mondtam, hogy a Túszdrámát nézzétek.Kép
Az jó film lett volnaKép

Mea
mea

FALINÁNAK TISZTA SZÍVBÕL GRATULÁLOK!!!!!
ÉS NAGYON JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK NEKIK!!!KépKépKép
ÚGY LÁTSZIK A PICI MÁR NAGYON KÍVÁNCSI VOLT A KINTI VILÁGRAKépKépKépISTEN HOZTA KÖZTÜNK!!!

Kriszta, várjuk a további híreketKépKépKép

Hari!
Én voltam az aki azt mondta, hogy jó helyen van a babó odabent, mert így legalább csak az enyém!Kép
Ne is mondd, már tiszta ideg vagyok, én nem tudom mi lesz a vége, de kezdek meghülyülniKépKép
Egyre mogorvább és barátságtalanabb kezdek lenni!
Pláne anyóssal szemben! Ma is felhívta férjemet 2X(mondtam is, hogy mi van, unatkozik??) és kérdez fa...ságokat, hogy mozog-e a baba?Mondom ha nem mozogna akkor már a kórházban feküdnék...
Meg hogy ő tartalékolja a szabadságát a szülés utánra!Nem akartam megkérdezni, hogy minek???
Van nekem saját anyukám!!!
Na szóval nem tudom mi lesz a vége.....KépKépKép
Hogy küzdjem le ezt a fertelmes érzést???

Benianyu!
A pakolással te még tényleg ráérsz, mostmár én is úgy vagyok vele, hogy ej ráérünk arra még, csak hát a múltheti rosszulléttől elkapott a frász!
Egyébként én hálóinget soha nem használok itthon=mehet a pakkba, törcsi van egy rakat=mehet a pakkba, papucs szintén van egy regiment=mehet a pakkba, fehérnemű=tenna neccbugyi, na ezt én nem használom itthon, melltartóbetét=szintén van 2 doboz, műanyag tányér, pohár, tisztálkodási eszközök, szintén raktáron úgyhogy az is mehet a pakkba...
Talán csak a szopis melltartó az ami kimarad...

Nekem is olyan érzésem van, mintha ki akarná dugni a lábiját a baba valahol a hasamonKép
Tisztára beindult most isKép

Na jó megyek aludni(mit aludni...forolódniKépKép)
Jó éjt mindenkinek!

Ja még egy kis MÁV-os info!
Beszéltem az apukával telefonon, mondta, hogy szülés rendben, doki rendben, gyermekágyas osztály hááááááááátttttttttt.....azt mondta aki perkál, azzal törődnek sokat, aki nem azzal kevésbé...a feleség a szobatárstól tanul rengeteget(ő már 3 babás anyuka), így neki szerencséje van...
Másrészről meg emberfüggő is a dolog azt mondja, van doki aki 2 óránként jön vizitelni, van aki nem mutatkozik a műszak alatt csak egy-kétszer!
Szóval vegyes a kép, ja és az apuka még nem tarotta kézben a babát csak mikor megszületett mert üvegfalon mutogatják...részleteket, majd ha a lánnyal is tudok beszélni!

Megann 35+0

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

WOW!

NAGY GRATULA FALINÁNAK ÉS JÁZMIN TÍMEA BABÁNAK!
SOK-SOK TEJCSIT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK!
Kép

Bocsi, hogy kiabálok, de potyognak a könnyeim isKép
Olyan BOLDOG vagyok én is!

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Kriszta!

Nagyon köszi!
Add át neki üdvözletünket és jókívánságainkat!

Mindjárt visszaolvasok, csak magamhoz kell még térjekKép

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Tök jó, hogy mi itt Anikóra, Szmercsára és Zsófyra várunkKép
Erre megszületik Falina babájaKép
Imádom az ilyen jó meglepetéseket!Kép Kép Kép
Mert mindketten jól vannak, egészségesek!
Hát kell ennél több???
NEEEEEEEEEEEEEMMMMM!

Na ma nem térek magamhoz!

Jó éjt mindenkinek!
Puszi!
Angelani
35+3

Kép
angelani

De jó hír!Kép

Falinának hatalmas gratula Jázminhoz!Kép

Roki,
köszi a múltkori linket, mentettem!Kép Cuki a kis tokásotok!Kép Ja, a múltkor nagyon röhögtem a vibrátoron, de nem rossz ötlet!Kép Az orgazmusról meg olyasmit ír Kriston, hogy napi 8? kiváltja az esti gyakorlatsorozatot.Kép

Én pár napja ijedtem meg, hogy még nem pakoltam össze a cuccot, meg nem mostam ki a kisruhákat, nem szerveztem meg, ki vigyáz a lányunkra, szóval hirtelen rájöttem, hogy én is mindjárt szülhetek (na jó, két és fél hét múlva legkorábban, de hát az rögtön itt van). Ezért holnap nekiállok beszerezni a cuccokat, és előkészítem a tatyót. Szerintem 5 textilpelus kevés a babának (mintha többen ennyit írtatok volna), mert kell alá is a lefekvéshez, a büfihez is, a látogatók kezébe is (nehogy már a kinti ruhájukra tegyék a babót), mindez több napon át, szóval használódik rendesen.

A Picik és kicsik tényleg tök jó könyv, én speciel most a lányomra vonatkozó dolgokat kerestem (dackorszakba lépett a drágaKép), és okosakat ír nagyon.Kép

Narancsbőr: nekem szopi alatt úgy eltűnt, hogy még az is, ami terhesség előtt volt.Kép

Én is nehezen mozgok mostanában (pedig nem híztam az utóbbi 3-4 hétben semmit!, ami nem is baj, mert így is már 16 kilónál járok), de érdekes módon jól viselem a frontokat (pedig anno a túl sok keményedés miatt voltam veszélyeztetett a lányommal félidőtől). Ma viszont olyan gyomorgörcsöm volt reggel, hogy totál kivoltam tőle. Még Algot, Renniet, és Smecta port is vettem be, mert már nem bírtam tovább. Eszembe is jutott, hogy hogyan bírom én majd a szülést, ha már egy kis gyomorgörcs idáig juttatott...

Megyek aludni, mert extrém álmos vagyok mostanában, azért is nem írok.

Kóbor
kóbor

Hello Lányok!

Nem tudtam aludni, már negyed 6 óta forgolódom. Gondoltam, benézek egy kis jókedvért ide. Este nem volt senki, amikor én, csak korábban, meg később Kép.

Nagy gratula még egyszer az első topicbabának! Kép Kép Kép
Annyira jó volt olvasni, hogy mindenki úgy örült Falina babájának! Kép Kép Kép Milyen szép nevet kapott!
Kriszta, majd gyere beszámolni.

Mea, a Túszdrámát akartuk, de nem játszották olyan időpontban (4-5 körül), hogy még ne túl későn vissza tudjunk menni Beniért és hazahozni úgy, hogy 8-9 körül ágyba kerülhessen. De, ami késik nem múlik.

Megann,
Tényleg már elég sok dolgot be tudnék én is csomagolni. Azt hiszem a Tena bugyikat lassan beszerzem, meg elmegyek a dm-be is egy pár dologért. Max felírom egy cetlire Apának, hogy mi hiányzik a táskából, ha esetleg hirtelen rohani kell.

Kóbor,
Nekünk is megvan a Picik és kicsik, elő fogom kapni, beleolvasgatni egy kicsit, pár jó tanácsért, ötletért.

Benianyu
31+2

benianyu

Kriszta Kép
Én nyári babás vagyok (vagyis születés alapján tavaszi Kép)
Falinával váltottunk pár levelet a csasziról. Megmondanád neki, hogy üdvözlöm és minden jót kivánok neki? Végülis fizetösszobába ment? Spinálisan érzéstelenitették?
Puszi mindenkinek!
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

FALINÁNAK GRATULA! A többieknek akik nem jelentkeztek DRUKKKKKKKKKKKK! KépKépKépKép
gviki

Hatalmas gratula Falinának! A 9 hónapos kemény kitartásért főleg! Minél előbb kérünk hireket, addig is sok pihenést és jó sok tejet! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Davallia!

A nyákdugó ilyen zselés, takonyszerű anyag ami a méhszájat dugaszolja be terhesség alatt. A funkciója hogy védje a bentlevőket a kintlevőktől (mármint a babát a fertőzéstől). Mikor a méhszáj elkezd tágulni és rövidülni, ami folyamat hetekkel a szülés előtt megkezdődhet, megesik, hogy a nyákdugó úgy ahogy van kiesik. Ezt onnan fogod tudni, hogy mondjuk a WC-ben látsz egy nem túl guszta takonyszerű kupacot, ami lehet kisujjméretű, de már hallottam golflabda mennyiségről is. Van akinek nem egyben távozik, hanem folyamatosan, folyás-szerűen.

Szinre lehet a fehértől a szürkén kersztül a sárgásig és rózsaszinesig sok szinű.

Itt egy rajz, hogy hol helyezkedig el a nyákdugó:
http://catalog.nucleusinc.com/enlargeexhibit.php?ID=8267

Megfejtés a képhez:
nyákdugó = mucous plug
cervix = méhszáj/méhnyak
vagina = hüvely

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, és nem kell aggódni, ha korán megy a nyákdugó, ugyanis újratermelődik. Amig a burok nem reped meg, addig a baba védve van a mindenféle fertőzésektől. Burokrepedés esetén tanácsos minél előbb, de legalábbis 12 órán belül kórházba vonulni, hogy a fertőzés veszélyt minimalizálni tudják.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Én is szeretnék gratulálni Falinának! És minden jót kívánok Nekik!
Szombaton hajnalban az Unokanővéremnek is megszületett a kislánya. Nagyon szerencsésen alakult Neki, még könnyebb volt, mint az első szülése.Pénteken már érezte, hogy itt lesz valami, de nem borította túlzottan ki, annyira nem fájt. Még elment 2 vendégségbe, este lefeküdt, 2 után már csak pihengetett, negyed 5-kor szólt a férjének,hogy lassan indulhatnának be (Dél Pesti) negyed 6-ra beértek, 6.10-kor megszületett Luca. És mindketten teljesen jól vannak. A kiírt nap előtt 2-vel született meg és már teljesen kivolt, hogy mi van már, mert a kisfia 2 héttel elöbb érkezett.:-) Magunknak is ilyen szülést kívánok.

Tegnap egyébként én is nagyon morc voltam, pedig meglátogattuk Õket és ez akár erőt is adhatott volna, de úgy elegem lett. Unom a "jópofa" megjegyzéseket a családtól és mindenkitől a terhességre, szülésre vonatkozólag. Unom, hogy mindig fáradt vagyok, nem tudok egy jót enni, nem tudok egy moziba elmenni, mert mire este oda jutnánk esetleg teljesen kidőlök.

Megann és Hari
Azt hittem csak én küzdök ilyen problémákkal. Legszívesebben az egész pereputtyát kitörölném az életemből a férjemnek, rosszabb perceimben.
Az Anyósom nekem is arra készülődött, hogy majd Õ szabadságot vesz ki és jön. Mondtam a férjemnek, hogy akkor megy szabira amikor akar, már az Anyukája ugye, de ide nem kell jönni. Én is megboltoltam Anyuval cinkosan, hogy majd szólok amikor szükség van valamire, de sajnos ha egyiknek azt mondom, hogy ne tovább a másiknak sem mondhatok mást. Anyu tudja, hogy herótom van kicsit az Anyóstól és így összebeszéltünk. Ja és a férjem egyetlen fia az Anyukának. Nem könnyű.
Bocsi, kicsit hosszú lett, csak engem is emészt belülről ez a dolog, és közben bánt, hogy a férjem Szüleivel szemben van ez az ellenérzés bennem és ez Neki tök rosszul esik, mert érzi.

Judy 68
Nem volt olyan jó olvasni, hogy magadról így nyilatkoztál. Gondolok a kilókra, csíkokra, korodra. Tessék magadat szeretni! Te lassan a 3. emberkének adsz életet és ez tök jó dolog. És neveled Õket.Persze az ember szeretne mindig olyan maradni külsőleg, mint 20 éves korában, de szerintem, bár ez közhely, de a szépség valóban belülről fakad. Próbálja magából az ember a legtöbbet kihozni persze, de legyél magadra nagyon büszke!
Bocsi ez is hosszú lett.
Én is szeretnék táblázatba kerülni, ha lehet.
Marci az első babám, én 25 éves vagyok, a Schöfiben fogok szülni, szept.5-re vagyok kiírva, de remélem 2 hét múlva szülök:-)

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Jó reggelt!

Én is itt vagyok!Ugyan nem tudom minek, mert a szokottnál is mogorvábban keltem, de azért benéztem hátha előkerült Szmercsa!
De látom hogy nem!Figyeljétek meg, az van, hogy bement szülni, csak elfelejtette feljegyezni a telefonszámainkat, így most nem tudunk semmitKépKép
Úgyhogy majd pár nap múlva fog csak jelentkezni, ha kiengedték a kórházbólKép

Kóbor!
Narancsbőr témeKépKépKépKépDe jó lenne, ha én is így járnékKépKépKép

Na jó nem jósolgatok itt hülyeségeket!

Jujj de mérges vagyok magamraKép, gyilkos kedvem vanKép, semmihez senkihez nincs kedvemKép
Lányok, mi a franc ez????
Pedig lenne mit csinálnom!

Hallottátok egyébként???(rádió)
A Rákóczi úti turiban, ahova babaruhákért járunk ma érkezik a vadi új őszi kollekció!Gondoltam elszaladok és veszek egy két őszi gatyát úgy találomra, hogy a kórház után legyen mibe járnom, mert nekem össze vissza egy db terhes vékony farmerom van, és az is feszülget már rajtam(soha nem gondoltam volna egyébként, mert lógott rajtam az M-es amikor megvettem), tehát az 5-10 kg súlytöbblettel biztos nem fogok tudni a régi gatyáimba járni pár hónapig!

Na jó tényleg leléptem!
Ja és mióta beszélgettem tegnap az ujdonsült apával(és mondta, hogy a felsége(aki egyébként hihetetlenül erős akaratú, stramm csaj) egyszer akarta feladni a dolgot szülés közben......hát azóta megint újfent PARÁZOK, MINT ÁLLAT, hogy Te jó ég, ha még ő is eljutott erre a pontra, akkor én tuti fél óra után császárért fogok sírva könyörögni a dokinakKépKépKép
Most mondjátok meg, mit csináljak magammal????

Megann 35+1Kép

Kép

Kép
megann

Azannya, Falina, hatalmas gratula! Jázminnak üdv a Föld nevű bolygón!
Mindkettőtöknek jó egészséget, és sok tejcsit kívánok!Kép

Zsófy,
akkor visszatranszportáltalak a (remélhetőleg) jó helyedre. Ha nem okés, sikíts: melvira@freemail.hu

üdv
p

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 50 cm 0 hét + 1 nap
Szmercsa Első baba 2005.08.07 Bátor? Szt. János 25 év / Budakalász 39 hét + 0 nap
Aniko47 5 éves bátyó van 2005.08.10 39 hét + 5 nap
Zsófy Első baba 2005.08.17 Lilla Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 38 hét + 5 nap
Csillám Első baba 2005.08.20 Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 38 hét + 3 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 2005.08.20 Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 37 hét + 5 nap
Falina Első baba 2005.08.26 Noémi Jázmin? Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 37 hét + 3 nap
Vrucsincá Első baba 2005.08.26 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 37 hét + 3 nap
Kuha Első baba 2005.08.28. Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 37 hét + 1 nap
Rokica Első baba 2005.08.30 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 37 hét + 2 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. 2005.08.30 Benjámin Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 37 hét + 2 nap
Baba76 Első baba 2005.09.01 Margit Kórház 29 év / Dunakeszi 36 hét + 4 nap
Pocika Első baba 2005.09.02 New Orleans 29év / New Orleans 36 hét + 3 nap
Popoka Első baba 2005.09.05 Győr 29 év / Győr 36 hét + 0 nap
Kismama2004 Első baba 2005.09.08 Réka vagy Gábor Veszprémi 30év / Veszprém 35 hét + 5 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 2005.09.08 SOTE II. 28év / Bp XVII. 35 hét + 4 nap
Angelani Első baba 2005.09.10 Erhard Szt. István 28 év / Újpest 35 hét + 4 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 35 hét + 2 nap
Megann Első baba 2005.09.11 Léna Szt. István 26év / Budapest 35 hét + 2 nap
Mea Első baba 2005.09.12 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 35 hét + 1 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 34 hét + 5 nap
Vukkocska Első baba 2005.09.14 Uzsoki 29 év / Zugló 36 hét + 3 nap
Gviki Első baba 2005.09.15 Zsanett Szt. István 28 év / Bp XVII 34 hét + 3 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 2005.09.15 Szt. István 30 év 34 hét + 4 nap
Bodza Első baba 2005.09.15 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 34 hét + 0 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 2005.09.16 Csenge Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 34 hét + 3 nap
Lucretia Első baba 2005.09.20 Bence SOTE I. 25 év 34 hét + 0 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 2005.09.24 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 33 hét + 2 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Szent István 40 év / XX.ker 33 hét + 2 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 33 hét + 1 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 32 hét + 6 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 32 hét + 6 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 32 hét + 0 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 33 hét + 1 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 MÁV 32év / Bp XX. 31 hét + 6 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 31 hét + 4 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp 32 hét + 0 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 32 hét + 0 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 31 hét + 1 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 31 hét + 0 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 30 hét + 4 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 Bp vagy Algír 25év / Algír és Bp 30 hét + 3 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 30 hét + 2 nap
And Első baba 2005.10.17 I. Női Klinika 30 év / Bp 30 hét + 0 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 28 hét + 5 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év 26 hét + 1 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 23 hét + 6 nap
</pre>
penna

Sziasztok!

De jó, hogy megszületett az első "topik bébi" Kép Kép Én is gratulálok Falinának!

Én egész este szenvedtem, óránként jöttek a jósló fájások. KépApa már be akart vinni a kórházba, de valahonnan éreztem, hogy még nem kell, hogy ezek csak jóslók. Bár én ezt a fájdalmat is nagyon rosszul viselem... Mi lesz velem a szüléskor? Jajjj de túl lennék már rajta!
Falinával egy napra voltunk kiírva, és lám neki már megvan a babócája, tök jó, kicsit irígylem Kép

Ilid 37+3

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Én is GRATULÁLOK Falinának! Elképesztő, hogy 2 nappal hamarabbra volt kiírva, mint én, és már babázik. Nagyon irigylem. És ilyenkor parázok csak igazán, hogy tul.képpen bármikor vonulhatok én is.

Penna!

Köszi, hogy betettél a táblázataba! Viszont nem értem, a kérdést, hogy hamarabbra írtak volna ki engem? Nem tudom. De az is lehet, hogy én írom rosszul a napjaimat. Az aug. 28. az tuti. Ez a dátum nekem a 40. hét betöltése, azaz a hét hetedik napja. Én úgy jelölöm, hogy amikor betöltöm az adott hetet + a napok. Tehát , én tegnap töltöttem be a 37.-t, akkor ma vagyok 37 + 1. Vagy nem? Javíts ki légyszíves!

Köszönöm!

kuha

Kép
kuha

Megann!

Ne parázz! Minden nő eljut arra a holtpontra, hogy nem birja tovább. Ez a szülés természetes stádiuma, és hála a jó égnek azt jelzi, nemsokára elérkezik a kitolási szak. Mondd a férjecskédnek is, ha bent lesz veled, ha ilyet hall mondani, akkor ismételgesse azt, hogy mindjárt vége! Mindjárt jön a baba! Angolul "transition"-nak hivják, tehát átmenetnek. Hogy mi között?

Ime a szülés/vajúdás stádiumai:

1. Előszülés/elővajúdás. Jóslófájások, nyákdugó elmegy, stb. Rendszertelen keményedések, néha fájások, amik elmúlnak. Tkp ezt még talán nem is ér szülési stádiumnak nevezni, de jó ha az ember úgy fogja fel ezt a pár napos vagy akár pár hetes periódust, hogy a szervezet már készül. Ha tudsz, pihenj sokat, de maradj aktiv, hogy jó erőnlétben legyél a szülésnél.

2. Első szakasz. A rendszeres fájások megkezdődtek, a méhszáj tágul, most már valósziű, hogy szülünk! A vajúdó nő általában jókedvű, izgatott, beszédes, várja a nagy eseményt, sétál, aktiv. Ez a stádium, főleg első szüléseknél, akár 8-12 órát is eltarthat!!! Érdemes ilyenkor még enni, inni (mértékkel persze) és pihenni amennyit lehet.

3. Második szakasz. A fájások kezdenek egybefolyni, vagy teljesen egybefolynak, és igen erősek. A vajúdó nő magába fordul, önmagára koncentrál, esetleg türelmetlen, mogorva, rosszkedvű, lehet hogy elutasitja a segitséget. Keresi a legkényelmesebb poziciót (ha hagyják). Ilyenkor már nem gondol sem ételre, sem innivalóra, sem szeméremre, csak befelé koncentrál.

4. Átmenet/transition. A méhszáj szinte eltűnt, a fájások erősek és egybefolynak, a vajúdó nőnek viszont elege van az egészből. Ez a "nem birom tovább" szakasz. Azt jelzi, már majdnem itt a következő stádium, ami pedig...

5. Kitolási szak. A méhszáj eltűnt, 10 cm-re kitágult, a tágulási fájdalmak helyett tolófájdalmakat érzünk, amit a legtöbb nő úgy él meg, hogy visszafoghatatlanul kakilni kell. A kitolási szak általában nem tart többet egy-két óránál, és általában messze nincs ennyi, hanem mindössze 20 perc, félóra alatt kint van a baba.

6. Méhlepény születése. A baba után még a méhlepényt is meg kell szülni, de ezt általában már észre se veszed, mert el vagy foglalva a babával, és a méhlepény kicsusszan magától.

7. Stopperelés, vizsgálat. Ha szakadtál vagy vágtak, akkor most összevarr az orvos, miután meggyőződtek, hogy a méhlepény teljesen távozott.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

De jó, hogy felélénkült itt a forgalom! Kép Kép Kép

Megann,
Menj el vásárolni, attól biztos jobb lesz a kedved! Neked az segít, ha kimozdulsz. (na, sipirc Kép Kép)
Egyébként én is tök morc voltam hétvégén. Hajnalban felébredtem és vártam, hogy a fiúk is magunkhoz térjenek, de 8-1/2 9-ig meg sem mozdultak. Mindenért morogtam, de a férjem egész jól tűri. Most már jobb a kedvem. Kép

Penna, köszi a táblát! Kép Láttam, hogy vastagon szedted Falinát, de nem lehet esetleg kiszinezni az ő sorát, úgy feltünőbb lenne. Csak egy ötlet, nem akarok többletmunkát neked.

Benianyu
31+2

benianyu

Benianyu!

Azt hiszem igazad van!El is tűnök egy időre, elhúzok mint a vadlibák délre...hátha javul a kedélyállapotom

Róki!
Remek ez a lépésről lépésre dolog, de egy gond van, mondom, múlt héten egy kicsit görcsölt a hasam egyből hanyatt vágtam magam, pánikoltam, hányingerem lett majdnem sírva fakadtam és meg se mertem moccanni!Kép
Lehet hogy be kellene iratkoznom hozzád némi terápiára???Vagy agymosásra???KépKépKép

Na tényleg leléptemKép

Megann 35+1

Kép

Kép
megann

Hűha! Lányok, nem semmi hírek!
Kezdek izgulni!

Nagyon gratulálok Falinának! Kicsit irígykedem is, hogy már túl van rajta!

Pr. 35+3

Kép

Kép
prüntyi

Megann,

Akkor még nincs eléggé eleged a terhességből. Kép

De szerintem jó lenne leülni magaddal megtárgyalni, mitől is félsz annyira, miért váltotta ki belőled ezt a reakciót hogy azt hitted, szülni kell. És nézd végig a félelmed listáit, hátha ki lehet húzni belőlük egyet-kettőt. Pl ha fájdalomtól félsz, beszéld meg előre az orvosoddal, hogy te biztos fájdalomcsillapitást kérsz.

Magyarán próbálj minden félelemre valami "megoldást" találni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hétvégi kép a Margit szigetről

Kép

benianyu

Legközelebb tuti beiratkozom erre:
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=13069

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Homeopátiás szereket áruló patikák listája:

http://www.inetcom.hu/andrea/homeopatia/homeopatagyogszertar.htm

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,

Sajna semmi idom visszanezni amit irtatok, de JELENTEM, HOGY 2005 Julius 27-en megszuletett kisfiam Jean-Baptiste Balazs, csaszarral, 3,3 kg es 49 cm.

Jol vagyunk, holnap utan leszunk ket hetesek. Jelenleg szoptatok, bar neha kap egy-egy cumisuveg potlast is.

Rendkivul kedves baba, delutanonkent felkel es nagyon figyelmes, de altalaban eszik es alszik, nagyon nyugodt kisbaba.

Mindenkinek tovabbi jo terhesseget es Falinanak is hatalmas gratula!!!!!!!!!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Anikó! Gratulálok a bébihez!
Úgy látszik megindult a babaeső Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Anikó!

Hatalmas gratula a kisfiadhoz! Kép Itt is és a nyáriban is. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Anikó,

NAGY NAGY GRATULA A KISFIADHOZ Kép Kép Kép
SOK-SOK TEJECSKÉT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK MINDKETTÕTÕKNEK! Kép Kép Kép

(Penna, úgy néz ki, hogy most sűrűn írhatod át a táblát Kép Kép Kép

Benianyu
31+2

benianyu

Sziasztok,,

Szeretnem megosztani veletek, hogy 2005 julius 27-en megszuletett csaszarral kisfiam Jean-Baptiste Balazs, 3,3 kg-mal es 49 cm-rel.

Nagyon aranyos es kedves baba.

Az elejen nem igazan volt tejem, de kitartassal mar csak anyatejen elunkKép

Ne ijedjetek meg, ha nincs tejetek az elejen. Nyugodtan adjatok a babanak cumisuveget, en kiegeszitokent adtam es most, hogy ki tudtam magam pihenni mar nincs ra szukseg es a fiam sem keveri ossze a dolgokat.(cumisuveg+mell)

A lenyeg, hogy ne legyetek idegesek. Megoldas mindig van.

Mindenkinek jo babahordast es Falinanak is hatalmas gratula

Aniko es Balazs

KépKép
KépKép
aniko47

Elnezest ketszer irtam, de nekem az elso nem volt kijelezve, hogy elkuldte

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Tök jó olvasni, hogy már két bébi is van a topikban. Gratula Anikónak és Falinának. Jó babázást, de azért néha dajatok hírt magatokról (meg tegyetek fel képet!!!).

Angelani, talán Te kérdezted a rosmanos úszógumit: dzsungel mintás, az egyik oldalon sárga alapon strucc (sic!), zsiráf, elefánt meg ilyesmi van rárajzolva, a másik oldalon erős lila színe van. Méretileg cca. 50 cm van ráirva, kibontottam, lemértem, a külső átmérője 47 cm, a belső 17 cm. Biztonsági szelepes, a fél tüdömet a babó foglalja el, majd este a párom próbafújást csinálKép.

Valaki már felvetette a kismamáknak,/babáknak szóló homeos füzetet: nekem a gyógyszertárban azt mondták, azt csak orvosnak adják odaKép.

Garmastan: köszi az infókat, akkor inkább aventes kenőcsöt veszek, azt nem kell lemosni szopi előtt (legalábbis így hirdetik).

Jó babázást/várást!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?