Na lányok itt vagyok!
Tök jó érzés volt, hogy hiányoltatok!
Sok mindent írtatok, szeretnék majd sorba reagálni, bocs ha valaki kimaradt!
Először is Cirmike, a vadságról: Soma is verekedős lett néhány hónapja
Eleinte kisebbeket, de mostmár nagyobbaknak is nekimegy, és ő is először körülkémlel, aztán hirtelen üt, vagy rúg (!). Múlt hétfőn a Málta játszón, olyan 15 hó körüli kisfiú ment mellette, egyszer csak Soma visszafordult és úgy pofon vágta, hogy szegénykém hátraesett! Nem győztem szégyenkezni, még szerencsére hogy az anyuka megértő volt! De volt már olyan példa, hogy a játszón a pár hós csecsemőt megrángatta, majd beleszórt egy marék homokot (szerencsére) közbe az apuka kivette, mert sírt!
Úgyhogy most múltkor bújtam is a neten a nevelési tanácsadós könyveket, hogy beszerezzek párat!
Salomé Vidmar: Dehogy akarok én verekedni (1330 Ft)
F. Várkonyi Zsuzsa: Már százszor megmondtam (1710 Ft)
Steve Buddulph: Hogyan neveljünk boldog gyermekeket 2. (191 Ft)
Gertrud Tensen: Nem akarom!
A
www.libri.hu oldalon elég sok van, valamelyikről leírás is.
Mondjuk nem a könyvből nevelésnek vagyok híve, de néha már nagyon elkeseredek!
Légy óvatos a keményedésekkel megint! A vizesedés szar lehet, akkor nem is ihatsz annyit, mint amennyit kívánnál?
Melinda! Merre van az a BAgolyvár? Ismerős, de nem tudom pontosan melyik rész? Mennyiből jönne ki a ház?
A férjem idén tette le a jogsit, mindent elsőre. Tényleg jó ötlet azokat a kérdéseknek csak a válaszát megtanulni, amik olyan "logikátlanok". És én ezeket le is írtam pluszba pirossal külön, és a vizsga előtt ezeket még átolvastam. Lett vagy 2 oldal. De ami logikus, a képesek, azokat érdemes megérteni, ja és legalább 2-szer csináld meg a kresz könyvet. Ha gondolod, kölcsön adom a könyveket, megvan, jó pár ezerbe kerül!
Erika!
Tényleg nem semmi látvány az a 2 tű, amit beledöfnek a babákba...
Ahhoz képest, hogy nem aludt Viki, egész jól bírta az egész napos programot.
Majd megnézem az albumutokat! Nekünk az eljegyzésünk volt Majkon, 2000. júniusban.
Remka!
Ez életkori sajátosság, hogy nem tud még óvatosan nyúlni a picikhez a Martin. Egész hamar bele fog jönni, főleg ha már ott lesz tényleg a baba és megmutatjátok.
A pisilési dolgokat meg néha tényleg mulatságosan oldja meg az ember, remélhetőleg eleinte sokat alszik majd a picur, Martin meg mehet veled is...
Rena!
Ne aggódj, végül is nekem 2 év 7 hónaposra lett szobatiszta a Soma és 3 hónappal ezelőtt (ennyivel fiatalabb a Bálint), esélyt sem láttam rá! Én is gondoltam a dacra, de így utólag lehet hogy tényleg nem érezte a pisit, csak mikor már csorgott!
Nagyon sok mindenkitől (a mi korosztályunktól) hallottam, hogy szinte egyik napról a másikra sikerült!
Mindenesetre, ha figyeld meg, hogy meddig bírja, ha mondjuk elindulás előtt iszik. Nekem 3 hónapja még félóráig sem bírta. Most meg valamikor már a reggeli pisi után kibírja délig. És most a nyaralás alatt, idegen helyen is tudott kakilni, még ott is, ahol nem volt velünk a szűkítő.
Na, a nyaralás. Jó volt, csak rövid. Bár ahogy nézem az időjárást, kár lett volna tovább maradni. Az első három nap jó időnk volt, szinte egész nap a strandon voltunk, vagy a ház kertjében a gumicsónakjába engedett vízben. Semmi gond nem volt vele, tök élvezte. (Mi is) Odafele utat jól bírta, nem is aludt el, csak az utolsó 20 percben (kb 2 óra alatt értünk le). Másnap is csak 45 percet aludt délután. Csúszdázni nemigen mert, csak a legkisebben. Mi vittünk fényképezőt, majd teszek fel képet! Anyukám is velünk volt, szóval mi is tudtunk pihenni, sőt 3. naptól apukám is. De külön programot (esti) nem tudtunk csinálni, mert a környéken nem volt semmi. Ez egy kisváros (Kiskunmajsa), a fürdő nagyon jó, hatalmas, de más nincs, még mozit se találtunk. Szaunázni mentünk el csak külön. De mi is jókat aludtunk, pihentünk legalább, úgyhogy megérte!
Ingyenes fürdőbelépőt kaptunk (amúgy 1500 Ft/fő/nap lett volna), napi fejenként 1700 Ft kajabónt. Szóval annyit ettünk... A ház is tök tiszta, gyönyörű füves kerttel, 4 szobával, nagy nappalival, konyhával,tévével!
A rossz időben (ott csak csütörtökre jött a vihar) többet aludtunk, bennt játszottunk, rajzoltunk, tévéztünk, meg hát - ha nem esett - felöltözve kimentünk Somával motorozni. De ebédelni, meg vacsorázni tudtunk menni kocsival. Azért bosszantó volt a 2 nap, de azért mára már lementünk a strandra. Kicsit fázott a Soma, de a langyos vízbe, meg anyuékkal kicsit belement a forró gyógyvízbe, azért élvezte!
Hazafele 1 órát aludt! 4 után értünk haza.
Majd még írok, ha valami kimaradt. Most megyek albumot, meg emailt nézni.