Új privát üzeneted érkezett!

Hmmc
Kár, pedig jó lett volna találkozni, no meg egy kis kalácsra is a vendégeink lettetek volna. Kép
(Bár ha ilyen szél lesz, akkor lehet, hogy mi sem megyünk...)

Na voltunk oltáson, Sebi megint produkálta magát, úgyhogy kaptunk elismerést is, hogy milyen ügyes. Jókat vigyorgott mindenkire, na aztán jött a feketeleves. Szegény manócska szerencsére nem sírt sokat, inkább csak panaszkodott utána, hogy micsoda tortúrán kell keresztülmennie, amikor éhes is meg álmos is. Kép
Most alszik, remélem nagyobb baj nélkül megússzuk.

Vajon mi lehet Myráékkal? Nem úgy volt, hogy csak 2 hétre mennek? Vagy ez a 2.?

Kép
Kép
Kép
cas

Laga
Hogy én mekkora balga vagyok?! Tényleg a paradicsomos naptej, Ilcsi néni féle? Én meg vette, a drága kutyulékot. Még nem használtam, de lehet, hogy Korira nem is fogom.

Hmmc
Vasárnap elhoznád a felsőm meg a receptet?
Fordulás: Kori eleinte csak egy irányba fordult, és olyankor ha nem akartam, hogy átforduljon, akkor arra az oldalra raktam a kiságyhoz, így pedig nem tudott átfordulni. Kép

Cas
Kori is csak a légkondi miatt bírja a meleget, bár szegénynek a nyakánál körbe és hátul a pelus felső 2 centijébe is tele van ezekkel a melegkiütésekkel. Ti mit csináltok vele? Elég hintőporozni?
A bónnak örülök, azért csak kevesebbet kellett így fizetni?! Szívesen máskor is, bár nem ezt, mert ebből nincs több. Te már kiváltottad, vagyis leadtad?
Én turmixolom a dolgokat.

Boglárka
Habtapis szőnyeget alig találtunk, mi a Mária nagykerbe vettük 16 db-os 2.400,-Ft volt, pont múlt hétvégén vettük! Ez az egy csomag kb. akkora mint Caséknak a kettő.

Mucus
A kozmetika száma 3856-264 bárki szívesen ad információt, de a kereszanyám Doór Zsuzsa. A pontos cím pedig Eszék u. 13-15. Fadrusz u-ból nyilik, ha kell még pontosabb, akkor leírom!

Víz: na igen szegénykének kell is locsolni a fejét folyamatosan, a hoppá reflex kialakulása miatt, most már egész jól bírja. Kép A vízzel nem volt gond, de ha a szemébe ment azt nem nagyon komázta.

Annyit beszéltek itt a padlizsánkrémről, hogy lassan én is kipróbálom aztán tényleg zsűriztethetjük a másikét... Kép
Nekünk ilyen a szőnyegünk: Kép
nikcsi

Szegény Sebi! Nem sokat aludt, de azért jókedvű volt délelőtt.
Viszont most kezd neki bedurranni a combja, jól beborogattam, sírdogált egy sort az ölemben, és kidőlt megint.
Annyira sajnálom szegényt, olyan fájdalmasan bőg, és közben csorognak azok a krokodilkönnyei, és nem nagyon tudok rajta segíteni! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Adtál neki kúpot? Abban van fájdalomcsillapító is. Én másnap is adtam Sárának, mert húzta az egyik combját.
Azért kóstolót hozhattok a fini kalácsból Kép

Nikcsi
Megpróbálom nem otthon felejteni a felsőt és a receptet, de előre nem ígérhetek semmit Kép
Ahogy öregszem úgy megy el az eszem.
Sárának teljesen mindegy, hogy hogyan teszem le már mindkét irányba át tud fordulni. Szerintem, ha elmúlik az újdonság varázsa akkor normalizálódni fog a helyzet. Legalábbis egyenlőre csak remélni tudom.

Nekünk is van már szőnyegünk bibi Kép Tegnap vette apa, de ő állatosat. Szerintem jobb lett volna a betűs vagy a számos, de azt mondta, hogy az apróbb darabokat bele fogja ragasztani. Csak arra leszek kiváncsi, hogy mikor. Gondolom a munkahelyére nem fogja bevinni, este 8 után pedig nem lesz hozzá kedve.
hmmc

Hmmc
Még nem, csak homeós bogyót, amit felírt a dokinéni. Eredetileg addig nem akartam neki kúpot adni, amíg el nem kezd lázasodni, és az előbb még, mikor ebédelt, nem volt semmi. De kezdek elbizonytalanodni...
Ráadásul most néztem a kúpot, nekünk nem Germicidet írt fel anno, hanem amidazofent (nemtom hogy írják), és most néztem csak meg alaposabban a dobozt, azon Suppositorium Aminophenazoni van, és egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy ez most akkor jó-e fájdalomcsillapításra is?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Fogalmam sincs, hogy jó-e. Hívd fel a dokit és kérdezd meg. Nekünk Germicid van és abban van fájdalomcsillapító.
hmmc

Sziasztok!

mikor lesz padlizsánkrém tali?
addigra kitalálok valami újat, aminek osztogathatom a receptjét Kép

Szilvi
szilvamag

Cas!

patikában is tudnak segíteni, ha könnyebb oda eljutni, mint a dokit megkérdezni.
szilvamag

Köszi az ötleteket, végül a férjem elérte a gyógyszerész unokatesóját, aki megnyugtatott, hogy ez az, aminek lennie kell. Kép
Amúgy estére felment a láza 38-ra, most olyan 37,5 körül van. A lába szép, a kedélye jó, az étvágya remek, pici mászkálást meg hanyatt játszást leszámítva viszont csak kizárólag az ölemben sétálgatva jó, úgyhogy a derekam le fog szakadni, és olyan bicepszem lesz... (7800 g-nak mérték oltás előtt...) Kép

Szilvi
Padlizsánkrém tali?! Arra én is megyek anyu-féle kenőccsel...! Kép Úgyis itt a szezonja a padlizsánnak!
(CSak ne a jövő héten lécccccci, mert akkor ha minden jól megy, nyaralunk! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi
Elfogadták gond nélkül a bónt, a szállásost felhasználtuk, az éttermes megmaradt, mert félpanziónk volt, szóval azt a köv. talin visszaadom. A 3. nem volt érvényes abban a szállodában, de az apu autóstáskájában maradt, ki tudja mikor tudom visszaszerezni... Kép
Ja, és persze hogy nem volt még időm kiváltani Sebinek, de remélem holnap ha megyek a DM-be, lesz rá alkalom. CSak anyakönyvi kivonat kell, ugye?

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi! Melegkiütéssel nem kell semmit csinálni. A mi dokinénink azt javasolta, hogy melegben naponta többször zuhannyozzam le Matyit és kész. Esetleg lehet a hajlatokat hintőporozni, kenni semmi esetre sem. Ennek ellenére szerintem az a kevés melegkiütés, ami Matyin volt a Nivea Baby HA krémtől múlt el pillanatok alatt.

Ajaj, igyekeznem kell a padlizsánnal! Még mindig gyűjtöm az erőt hozzá! :-)
aranyhold

juhéjjj tali lesz Kép Kép Kép
szerintem egyeztessünk már most időpontot, hogy minél többünknek jó legyen!!!!
nekem bármelyik nap jó, és ha esetleg nincs más vendéglátó, kedd és csütörtök kivételével itt is lehet
szilvamag

Nikcsi
A kánikulában én is napjában többször fürdettem Sebit, és behintőporoztam a hajlatait. Egész jól megúsztuk!

Én is akarok talizniiiiii!

Kép
Kép
Kép
cas

Mi is megyünk talizni!!!!

Cas
Nem mentetek Agárdra?
hmmc

Hmmc
nem, telefonált nagyanyós, hogy áll a kertben bokáig a víz, nekik szerencsére a házban nem, de a szomszédoknak még ott is. Szóval majd máskor megyünk kalácsozni.

Kép
Kép
Kép
cas

De jó, remélem erről a taliról már nem csúszunk le, bár a 3 hós oltást aug. 25-én kapjuk. Szóval ha lehet inkább előtte. Ja és 15-én Uh-ra megyünk 10 órára. Ezen kívül bármikor, légyszi, már tűkön ülök, hogy egyszer végre eljussunk. Kép

Nikcsi
Fanni is nagyon szereti a vizet. Úszáskor milyen pelus van rajtuk?
boglarka

Nikcsi
a Mária nagyker hol van?
boglarka

Boglárka: Visegrádi u. és Balzac u. sarkán van.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

cask rövid bekukk (pontosabban letöltöm és majd jövök)
Boglárka
Pelus: huggis úszós eldobható, de uszin vettük. 175 ft helyett 200,- de így csak egyet kellett venni. Aztán meg az oktató tök rendes volt, elmondta hogy az első alkalom után ki ne dobjuk, mert 2-3 hónapig tudjuk használni. Most fogjuk 3-szor felvenni! Kép
Mária nagyker ahogy Cory mondja! Pontosan Visegrádi u. 25. Nyitvatartása (nagyon jó): H-P 9-19, Szo-V 10-18-ig. Jó hely! Kép

Cory
Mi van Veled annyira eltűntél?
Gondolom voltál a nagy babanet talin, milyen volt? Sokan voltak?

Na megyek, mert a kiscsaj mindjárt leugrik a kanapéről.

Hmmc
Vajon ti fent vagytok már? Majd 9 után körül csörgök, akkor lesz kaja.
Emlékeztetőül: felsőm, recept
nikcsi

Nikcsi: nagytalin voltam. Jó volt, nem voltunk túl sokan.
A fő érvet úgy tudom hogy tudjátok Sacitól Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok,

végre bekukk, most van egy kis idôm.

Mucus,
ilcsi.com és nem .hu. Árakat nem fogsz találni, de részletes termékleírást igen. A beszerzésnek meg aza módja, hogy egy kozmetikában megrendeled. Vannak referencia kozmetikák is.

Daylong naptej: 25-öst vettem 2.900,-Ft-ért. Van 16-os meg 40-es is.

Cas,
milyen homeós bogyót írt fel a doki Sebinek az oltáshoz?! Nagyon kíváncsi vagyok!

Egyébként úgy volt, hogy pénteken megyünk Balcsira, de ilyen vacak idôben nem indultunk el. Majd a köv. hét végén, de így csak 1 hétre megyünk, mert a férjem nem ér rá utána. Szóval mi nagyon drukkolunk, hogy jobb idô legyen. Aztán már szinte vége is a nyárnak.

Laga
laga

Sziasztok!

Akinek volt hányingere, meddig erősödött? Azt tudom, hogy elvileg a 12. hétig tart, de mi az a pont, aminél már erősebb nem lesz? Jelenleg nem vészes, de abszolút hullámzó, és erősödik.

cory

cory
Budapest

Cory
Nem is tudtam, hogy újra babát vársz, gratulálok. Kép
Nekem nem volt hányingerem, szóval passz.

A Mária nagyker-be csak vállalkozók mehetnek?
boglarka

Boglárka: Kép Elvileg ma vagyok 8+4-nél.
Mehet oda egyéni vásárló is. Minden cuccon két ár van. Egy nagyker meg egy kisker.
cory

cory
Budapest

Cory
Gratula a pocaklakóhoz. Én Dorinával kb. 4 hónapig hánytam, egyedül a hamburger nem jött ki belőlem. Most Sárával semmi bajom sem volt.
Úgyhogy szerintem ez teljesen egyéni.
hmmc

Sziasztok!
Tali ügyben nem tudok nyilatkozni. Szervezzétek, aztán meg majd kiderül jó vagy nem. Ami tuti, hogy ez a hét és 25-dike nem jó, meg a hétvégék sem.
aranyhold

Sziasztok!
Nemrég "estem ki" a Margit kórház szülészet - topikból, 18 napos a babám, így gondoltam, átsurranok ide hozzátok.

Azonnal kérdéssel kezdem: azt vettem észre, hogy a kisfiam, aki egész nap teljesen nyugisan eszik-alszik-nézelôdik, szisztematikusan este 6 után kezd el nyűgösködni. Persze eléggé megrémültem, hogy mi baja lehet (ilyen pici babánál és egy hozzám hasonló amatôr anyának nehéz ezt még megmondani), talán a hasa fáj ... de miért kötôdik ez vajon az estékhez?
Volt valakinek hasonló jelenséggel dolga?

Amit észleltem még, hogy lefelé könnyedén távozik belôle minden, viszont böfögni nem akar, csak nagyon ritkán, pedig úgy tudom, általában minden evés után böfögnek a babák, hisz levegôt is nyelnek.

Bocsi, ha esetlenek a kérdéseim, de kezdôk vagyunk még mindketten ebben az életben. Kép
abessza

Abessza
Üdvözlünk titeket a Margitos babák között. Kép

Fanni is pont ilyen volt ahogy leírtad, nappal nyugis, este sírt. Könyvben olvastam ,hogy az egész napi feszültséget vezetik így le, szóval ez normális.
Büfizetnem nekem sem kellett egyáltalán, hiába próbálkoztam vele. De most 2 hónaposan már bepótolta, akkorákat böfög, hogy a férfiak is megirigyelnék.
boglarka

Cory
Graulálok, és drukkolok, hogy nunis legyen! Kép

Cas
Bocsi nem válaszoltam, de igen csak az anyakönyvi kell a dm-s bónhoz! Mi az hogy a jövő héten mentek nyaralni, most voltatok? Már megint mentek?????

Aranyhold
Köszi, a mosdatással nincs gond, így szoktuk ha meleg van ja és minden tisztába rakásnál. Lásd alul
Hajrá a padlizsán krémmel! Én még nem próbáltam!

Szilvi
Szerintem is egyeztessünk, nekem is minden nap jó, kivéve 31-e szerda.
Voltál a vöröskeresztnél az oktatáson? Milyen volt?

Tényleg Myrával mi van? Csomó mindent kérdeznék tőle a kórházzal kapcsolatban, mert elég furcsa dolgokat láttam, hallottam.

Hmmc
Tesód meddig van nálatok? Ja és bocsi vasárnap úszi után nem mentünk fel, gondolom észre vetted. Amúgy nagyon sajnáltam, hogy nem jöttök. Anyám akart jönni, de mondtam neki, hogy vele nem lesz időm foglalkozni, mert Veled fogok dumálni.

Úszás: múltkor rosszul jött ki a dolog. Ez az uszihely egy panzióban van, múltkor 10.30 helyett már 10-re ott voltunk, az óra 10.30-kor szokott kezdődni. Most nincs oktató, de ilyenkor is az óra időpontjába javasolják, hogy menjünk. Szóval fél órával korábban ott voltunk és a szálló két fiatal suhanca (20 év körüliek) szinte elfoglalta a medencét, folyamatosan ugráltak meg kicsit hangoskodtak, a térben persze iszonyú hang volt, mivel vízhangzott is. Kori ezt nagyon nem bírta, ő üvöltött, míg a fiúk örömükben voltak hangosak. Megkérdeztem a recepcióst, hogy mi vagyunk itt korán, vagy ők vannak itt rossz időben? A srácoknak nem szabadott volna ugrálniuk, de addigra már teljesen mindegy volt, mert Kori szinte vigasztalhatatlan volt. Tök sokáig hüppögött. Most vasárnap is mentünk úszni, de már az előtérben remegett, bent már sírt és az úsziból nem lett semmi. Azt beszéltük férjemmel, hogy szerintünk a múltkorit megjegyezte és már retteg ettől a helytől. Szóval valószínű, hogy más helyet kell néznünk. Felhívtam a budakalászit, kicsit mást mondtak, mint Myrának, de nem sokban. Nem olcsó ez sem (2.500,-Ft/fő a gyerekre nem kell fizetni, ahova járunk ott 2.300,-/2 felnőtt). De tegnap hazafelé beugrottunk a Corinthia Aquincumba, az oktatósat nem tudták megmondani, mert nyáron ott sincs. De be lehet menni babával felnőttnek 2.200,-/fő és hétköznap, gyereknek 0-12 éves korig 1.600,-. Kaptam árlistát és ha jól olvasom, akkor hétvégére pedig 4.600,-Ft. Azt hiszem jövő hétvégén elmegyünk Budakalászra, mert oda legalább abba az időbe lehet menni, amikor akarunk (hétvégén 10-22-ig).

Nézzétek meg sima Margitosba két kép szülés előttről, tiszta jó nosztalgiázni!
KépKép
nikcsi

Boglarka, ezek szerint már abbahagyta az esti sírásokat?
Az a baj, hogy annyira rémisztôen elkeseredettnek hat ilyenkor, hogy magamat okolom, hogy nem tudok csinálni vele valamit, amitôl jobb lesz neki.
abessza

Abessza
Hogy vigasztaljalak még így 2 hónaposan sem múlt el nála az esti sírás, most is a férjem foglalkozik vele. Azt kell hogy mondjam, mi sajnos találtunk egy olyan pozíciót, amikor nem sír. Egyik kezünkben a feje, másikban a feneke, és így ringatjuk, miközben kicsit emelgetjük is, közben ő a lámpát nézi. A kezünk eleinte bírta, de mára már teljesen kikészült a csuklónk és a gerincünk, néha gürcsbe marad a kezünk, szóval ennyire ne vigyétek túlzásba.
boglarka

Lányok ti tudtok olyanról, vagy nektek is így van/lesz, hogy a gyes alatt (amikor picur betölti a fél évet) fizetés nélküli szabadságra kell menni? Nekem most küldött a cégem egy ilyet, hogy írjam alá?! FIZETÉS NÉLKÜLI??? Ez alatt az idő alatt gyűlnek a szabijaim vagy nem???
nikcsi

Nikcsi,

csak Neked és nagyon off: a szülési szabi lejártát követően (24 hét)-eddig kaptad a tgyást- fizetés nélküli szabadság következik azaz a munkáltatódnál kérelmezed vagy aláírod (jogilag ez irreleváns), hogy elfogadod, hogy fizu. nélküli szabin vagy és a munkáltató ezt engedélyezi/elfogadja.
Ez után következik vagy a gyed/gyes (korábbi tb. biztosítotti és járulék fizetési időszaknak megfelelően.
A fizetés nélküli szabadság időtartama alatt nem jár szabadság.

üdv.: Kika
kika

Nikcsi,
Ezt találtam:
"A munkaviszony szünetelésének időtartamára főszabályként nem jár szabadság, de ez alól a szabály alól a törvény kivételeket is megfogalmaz. Ilyen időszak többek között a szülési szabadság tartama és a 14 éven aluli gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság első éve. E szabályból következik, hogy a gyed, illetőleg gyes után visszatérő munkavállaló szabadságának kiszámításánál figyelembe kell venni a szülés évében ki nem adott szabadságot, a szülési szabadság tartamára és a gyes, illetve gyed első évére járó szabadságot. Ennek a szabadságnak a pénzbeli megváltására csak akkor kerülhet sor, ha a munkavállaló munkaviszonya megszűnik."

Abessza,
Arra nem emlékszel a hasadban mikor volt mozgékonyabb a Manócska? Én azt vettem észre még anno, hogy arról bizony idő mire átáll a nekünk szokásos menetrendre.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Boglarka, igen, már mi is beleestünk ebbe, leszakad a karom a hülye póztól, de még mindig jobbnak tűnik, mint az üvöltés. Kép

Zseppy, de igen én is gondoltam már erre, mert a pocakomban is esténként hancúrozott... vajon ez mitôl lehet? Akkor azt hittem, csak azért, mert nappal mozgok én is, neki nem kell annyit.
abessza

Nikcsi
Délután 6-ra van készen a krém, majd elsétálunk érte Sárával és holnap már itt is lesz Kép

Nálunk Sárának mindig délután 5-6 között voltak a hisztis időszakai. Ilyenkor bármit lehetett vele csinálni csak üvöltött, egyedül akkor nyugodott meg egy kissé, ha rugózva sétálgattam vele a lakásban.
hmmc

Nikcsi! Nekem nem kellett semmi ilyet aláírnom, fogalmam nincs mi ez. (Tudom ez rajtad nem segít.)

Abessza! Teljesen normális amit a babód csinál. Úgy 12 hetes korukig a legtöbb baba esténként sírós lesz. Kb 3 óra hiszti, aztán kész. 3 órás kólikának is szokták hívni. Sokmindent mondanak mitől van, de a pontos okát nem tudják. A neten itt-ott rákeresel, sokmindent olvashatsz róla.

Büfi ügyben, meg nálunk Matyi úgy tudott legjobbakat büfizni, ha evett, vállra raktuk, nem jött, vízszintbe raktuk kicsit, megint felvettük, büfi, megint vízszint, stb. Párszor eljátszottuk, kint is volt minden légbuborék!
aranyhold

Cory!
de jó, egyre több baba Kép

Abessza!
igen, sajnos ez sokaknál így van, nálunk 3-4 hónapig tartott. Valahol nemrég olvastam pont erről valamelyik topikban, esetleg keress rá.

Nikcsi!
nem voltam, mert seni nem jött velem, és fél 9-kor nem bíztattak 10 feletti létszámmal, így pedig elég drága lett volna Kép
nemsokára viszek megint egy zsákot, akkor rákérdezek a következőre.

Én nem tudok róla, hogy fizu nélküli szabin lettem volna valaha is a GYES/GYED alatt. A szabim pedig szépen gyűlik. Ne írj alá semmit, amíg nem néztél utána.

Szilvi
szilvamag

Kika, Zseppy és a többiek
Persze mindent úgy intézek, hogy több szálon kapjak infót, így szakbarbár is válaszolt. Kép A fizunélküliség normális dolog, szabit pedig fogok kapni állítólag, de amikor leadom meg fogom kérdezni!

Ezt nem tudom kihagyni, ma egy ilyen kép is készült: Kori így tud egyedül ülni, nagyon laza nem? KépKép
nikcsi

szuper kiscsaj!!
szilvamag

Nikcsi,

Mt. 138.§-ból
(5) A munkavállalót fizetés nélküli szabadság illeti meg
a) a gyermek harmadik életéve betöltéséig a gyermek gondozása céljából;
b) a gyermek tizennegyedik életéve betöltéséig, ha a munkavállaló a gyermek gondozása céljából gyermekgondozási segélyben részesül;
c) a gyermek tizenkettedik életéve betöltéséig a gyermek betegsége esetén, az otthoni ápolás érdekében.
(6) A nőnek a szoptatás első hat hónapjában naponta kétszer egy óra ezt követően a kilencedik hónap végéig egy óra munkaidő-kedvezmény jár. Ikrek esetében a munkaidő-kedvezmény az ikrek számának megfelelő mértékben jár.

és az Mt. 130. §-a:
130. § (1) A munkavállalót minden munkaviszonyban töltött naptári évben rendes szabadság illeti meg, amely alap- és pótszabadságból áll.
(2) A munkaviszony szünetelésének időtartamára a következő esetekben jár szabadság:
a) a keresőképtelenséget okozó betegség tartamára;
b) a szülési szabadság tartamára;
c) a tizennégy éven aluli gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság első évére;
d) a harminc napot meg nem haladó fizetés nélküli szabadság tartamára;
e) a tartalékos katonai szolgálat idejére, és
f) minden olyan munkában nem töltött időre, amelyre a munkavállaló távolléti díj-, illetve átlagkereset-fizetésben részesül.

Összefoglalva: a munkaviszonyod a gyed időtartama alatt szünetel, ezt úgy hidalják át, hogy fizu. nélküli szabin vagy -ez munka jogviszony szünetelése- ennek megfelelően a szülés szabi teljes idejére és a gyed első évére jár a szabi ami ha az Mt. hatálya alá tartozó munkát végzel -azaz nem vagy közalkalmazott, vagy köztisztviselő illetve nem megbízási alapon dolgoztál- a következő:

131. § (1) Az alapszabadság mértéke húsz munkanap.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabadság a munkavállaló
a) huszonötödik életévétől huszonegy;
b) huszonnyolcadik életévétől huszonkettő;
c) harmincegyedik életévétől huszonhárom;
d) harmincharmadik életévétől huszonnégy;
e) harmincötödik életévétől huszonöt;
f) harminchetedik életévétől huszonhat;
g) harminckilencedik életévétől huszonhét;
h) negyvenegyedik életévétől huszonnyolc;
i) negyvenharmadik életévétől huszonkilenc;
j) negyvenötödik életévétől harminc
munkanapra emelkedik.
(3) A hosszabb tartamú szabadság abban az évben illeti meg először a munkavállalót, amelyben a (2) bekezdésben meghatározott életkort betölti.

Ettől függetlenül kérd ki szakbarbár véleményét is de a Munkatörvénytől eltérőz ő sem mondhat.

Kika
kika

Nikcsi,
a lényeg: nagyon helyes a kislányod!Kép
Kika
kika

Kika,
Már bocsáss meg, de első gyermekemnél is amikor visszamentem a gyedről egy halom szabim volt. Szóval nem mond mást a munkatv.könyve sem (főleg ahogy elolvastam.

Nikcsi,
Te idén szültél, így erre az évre egész évre jár a szabi gyerekessel együtt. Amikor visszamész arra az évre is jár a teljes évre. Sok helyen azt szokták kérni, hogy amikor lejár a gyed/ gyes, azt követően vegyed ki a felét. Én már most tudom, hogy ezt biztosan nem fogom választani. ha jól emlékszem 1 gyerekre évente 2 nap, 2 gyerekre 4 nap, 3 és több gyerek esetén 7 nap pótszabadság jár. Nem semmi a kiscsaj!!!!!

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy,

Segíteni akartam és nem vitakozni. Lehetett egy halom szabid nem kétlem, de az Mt.-ben lévő szabályoktól a kollektív szerződésben ill. a munkaszerződésekben el lehet térnia törvény szabályától, de csak úgy, hogy előnyösebb lehet az eltérés a munkavállaló részére, hátrányos nem. Azaz előfordulhatott -nem ismerem a munkaszerződésedet -, hogy Neked vagy így vagy úgy több nap szabid volt.

Ami a gyerkőcök utáni pótszabikat illeti: 132. § (2) szerint, ídézem:

(2) A szülők döntése alapján gyermeke nevelésében nagyobb szerepet vállaló munkavállalót vagy a gyermekét egyedül nevelő szülőt évenként a tizenhat évesnél fiatalabb
a) egy gyermeke után kettő,
b) két gyermeke után négy,
c) kettőnél több gyermeke után összesen hét
munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.

Nem automatikus az sem, hogy ki veszi igénybe a gyerkőc utáni pótszabit, erről mindkét szülőnek nyilatkoznia kell, hogy melyikük veszi igénybe. (nálunk tekintettel arra, hogy apa nem köztisztviselő és neki jóval kevesebb a szabija, nálunk pont ő az aki igénybe veszi a pótszabit.)

Amúgy az Mt. a szabadság elévülésének intézményét is ismeri, úgyhogy ezt is figyelembe kell venni.

Ha viszaolvasol egyébként látod, hogy uazt írtam Nikcsinek amit Te.Kép

Kika
kika

Köszi a tippeket, rákerestem a kólikára és kissé megnyugodtam. No nem azért, mintha az kellemes magyarázat lenne a sírásra, hogy fáj a hasa, csak mert jó látni legalább, hogy ez nem egyedi probléma.
... azért abban bízom, hogy nem az apja természetét örökölte teljesen, mert vele másfél évig kellett a szüleinek sírás ellen éjszakánként, egymást váltva sétálgatni a lakásban. 3-4 hónap is bôven elég lenne. Kép
abessza

Sziasztok,

Nikcsi,
tgyás után nem gyed jön? Én sem írtam alá semmit és egy halom szabim lett, mikor visszamentem dolgozni. Úúúúgy utálom a rendelkezéseket olvasgatni. Még jó hogy van egy jogász köztünk.

Cory,
ha ez most egy "hivatalos" bejelentés volt, akkor hadd gratuláljak én is. A hányinger miatt pedig kitartás!

Cas,
hol vagy? Ne feledd légyszi megírni, hogy a dokinéni milyen homeós bogyókat adott. Köszi.

Na és akkor egy kérdés:
Teus a hónap végén kapja a 4 hós oltást. Aszonta a dokibácsi, hogy a 4 és az 5 hós oltásnál van lehetôség arra, hogy egy olyan szurit kapjon a baba, amely csak egy szúrás és nem kettô. Ez egy Glaxo termék és garantáltan higanymentes. Ez nem egy hátrány - az tuti. Az se rossz, hogy csak egy szúrást kap a bébi alkalmanként. DE: egy oltás 7 ezer Ft. Vagyis a kettô 14 ezer.

Ti hallottatok már errôl? Van valaki, aki ezt adatta be? Még nem váltottuk ki, légyszi okosítsatok meg!

Off: hogy ez a sziget milyen rohadt hangos itt Rómain! Állítólag a nagyszinpadot pont erre fordították...

Laga
laga

Laga,
Én valószínűleg ezt választanám. Bár tudom nem fog rá emlékezni, de valahogy én jobban viselném az egy oltást. Viszont nem emlékszem mikor volt, de egyszer 3 oltást kapott.
Én rákérdeztem, hogy miért nem lehet egyszerre felszívni azokat a szarokat, hogy csak egyet kapjon. Erre kioktattak, hogy sajnos ezeket az oltóanyagokat más gyátók csinálják és a "vivő anyagnak" természetesen olyan lett választva, hogy azok miatt nem lehet egyszerre felszívni. Szóval végre már van ilyen is!!! Remélem idővel kiváltja majd a mostaniakat. De mintha lenne is valami ilyen, hogy nem lehet higanytartalmú injekciót és oltást adni.

Úgy emlékszem, Cas nyaralni van.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Laga: hivatalosnak még necces, mert dokinál még nem jártam Kép De valahogy biztos vagyok benne, hogy jól van a pocakomban Kép
cory

cory
Budapest

Cory,
mindenesetre mintha minden jel arra mutatna, nem?

Laga
laga

Laga: igen, erősen úgy tűnik. Meg ilyen szempontból nem vagyok parás. Nem véletlen, hgoy majd 10,5 hetesen megyek csak dokihoz Kép
cory

cory
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?