Új privát üzeneted érkezett!

Sygnum!
Ez egy ötlet volt csak. Nekem nem volt egyik babó sem sírós csak vannak olyan anyukák akik ezt csinálják és utána már nem veszi zokon azt hogy leteszik.
Persze ez mindenkinek a saját döntése.

A rooming-inről azt nem mondtam el hogy amikor én Bogival benn voltam ott akkor négyen voltunk egy szobában és akkor még egész éjszaka ott voltak. Egy pillanatra sem vitték el őket.
Persze hogy jó ha melletted van a babád de amikor a tiéd aludna és a másik anyuka meg nem látja el a saját babáját és folyton sír és felébreszti a tiédet...
Nekem ez miatt van rossz tapasztalatom és ez miatt nem tudtam szülés után még a harmadik napoin sem.
De ez az én rossz tapasztalatom. Lehet hogy én vagyok az ezerből az egyetlen...

sam

Kép

Kép
samchee

seriff édes hát tényleg nem ugy néz ki mint aki oltást kapott Kép

bepa az egyszervolt oldalán vannak dalok sőt az egész oldal "beszél " szerintem baromi jó mielött rá klikkelsz kapcsold be hangszórót

syg lártod Kép holnap meg már csak két óránként
utánna meg jön a várva várt 8 órás alvás Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Mostanában szinte soha nem vagyok itthon... pedig annyi mindent szeretnék írni.

SYG örülök hogy apránként változik a helyzet. A cumit persze Isten Ments hogy eröltesd! SERIFF történetéhez hasonlóan...szóval nekem a logopédus barátnöm javasolta hogy inkább cumi, mint ujjszopás (mert az károsabb lehet). Persze kár bármit is eröltetni! Nekünk nagyon jól jött a cumi és pár nap alatt sikerült is leszokni róla.
SERIFF nagyon édi a kis Hanna, úgy látom szeret az autósülésben "ücsörögni". Oltás után mi is pont igy néztünk ki. Nagypapi vizes zsepijei csodát tettek.
SAM Balatonfenyvesre megyünk. Fürdőruha ügyben én a Tesconál található új fehérnemü boltot javasolnám. Olcsóbb mint a belvárosi üzletek, nagyon kézségesek az eladók és még össze is variálják ha kéred a méreteket, mármint külön bugyi és külön melltartó.

ROZ az én Danim is teljesen "megbolondult" a hazaérkezésünk után. Min. egy hétig alig birtam vele.
Mostanában egyébként is alig birok vele. "Kamaszodik", nem mindig engedi meg hogy megfogjam a kezét, már nem mindegy melyik ruhát vesszük fel .... Ja és SZERELMES! (Egyébként zabálnivaló!!!) De... Valahogy olyan NAGY FIÚ lett!

LILI. MÉg van idöd gondolkodni a rooming-en, de persze lehet hogy sors másként dönt. Ezzel azt akartam mondani, hogy SYG-hez hasonlóan engem is "mélységesen felháboritott" hogy vannak olyan anyák akik nem akarnak az első pillanattól a gyermekük mellett lenni!
Aztán.. a dolgok tudnak másként alakulni.

Én a "kis placenta-próblémám" miatt annyi vért vesztettem, hogy az első nap szinte megmozdulni se volt eröm, igy sajna nem tudtam ellátni a babát. Aztán első este gyengeségtől remegő lábakkal kisétáltam a folyósóra mert hallottam hogy nagyon sírnak a babák (én Cegléden szültem) Félve kérdeztem a nővért hogy az enyém sir-e , a válasz persze "Á! Nem, Õ alszik"
Másnaptól kértem hogy velem legyen a Dani. Nehéz volt, nagyon nehéz. Mivel a melleim a "csapolatlan" tejtől borszatóan begyulladtak, egész éjjel fent voltam, elöször probálták a nővérkék fejni, aztán már csak a jegelés segített...
Dani ráadásul mivel nem kapott az első 2 nap anyatejet, besárgult. De akkor is mellettem maradt. Még a "kékfényben" is én egyedül láttam el. A pihenésről annyit, engem kedden fektettek be a korházba, (8 perces fájásokkal) csütörtökön szültem, addig semmit nem aludtam, aztán a mell gyulladás stb... Szóval vasárnap éjjel aludtam elöször. akkor is össz. 4 órát.

De, Kedves Lili, csak annyit szeretnék még mondani, hogy a korházban együtt eltöltött idő valahogy nagyon jelentőségteljes és maradandó maradt nekem...

Mennem kell. Bocs hogy ilyen hosszú lett és sokszor helytelen és értelmetlen

KépKép
KépKép
nana09

sziasztok Kép

képzeljétek 3 év után meg volt az első 8 ÓRÁS alvásom el sem hiszem egyser ugyan volt fent adri de apa eintézte tiszta kipihent vagyok Kép
és hogy az éjel evet adri 9 órakkor kelt ilyen sem volt még már csak errő az éjszakai evésről kellene leszokni de egyenlőre ez is jó volt hogy ennyit aludtam végre na aztán lehet hogy meglesz a böjtje de nem baj éljenek a 8 órás alvások Kép !!

lili
megvolt a látogatás Kép mónikám jól van ? fel is hívom holnap mert már vagy 2 hete nem beszéltünk Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Nem igazán tudom hogy mit írjak . Megmondom őszintén nem hagy nyugodni ez a baba-mamás tanács.
Én csak a saját véleményemet írtam le és nem akartam senkinek sem rossz tanácsot adni.
Valamiért úgí érzem most mintha rossz anya lennék azért ami miatt én nem vállalnám be....
Na de inkább hagyjuk.

Nana!
Nem tudom a Tescobanhol van a fehérnemű üzlet.
Ez most nyílt nemrég?Mert ami a legelején volt az megszűnt.

Roz!
Gratula a nagy alvásodhoz.
Biztosan már nagyon hiányzott.
Nem tudom az én manóm mikor akar végre ekkorát aludni....

sam

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!Kép
Nem is tudom hol kezdjem, olyan régen irtam utoljára.
Először is gratulálok mindenkinek akinek megszületett a babája, és kitartás azoknak akik még nem szültek.
Nem igazán volt időm olvasni benneteket, inkább csak a képeket futottam át- hát nagyon aranyos, szép babák! Kép mégegyszer grat!!
Nekem is megszületett 06.07.-én a kisfiam, Marci. 3600 grammal és 50 cm-vel. A tervek szerint császárral jött a világra, minden komplikáció nélkül.A lábadozás az elég nehéz volt, de már minden egyenesbe jött.Szépen fejlődik, tegnap mosolygott rám először, annyira édes volt.KépMost egyenlőre ennyi most mennem kell, de teszek fel egy képet.
Mindenkinek szép napot!! Sziasztok!Kép

KépKép

KépKép
liolga

Sziasztok,

Emese az ölemben, gy nem nagyon írok nagybetűket, bocs!
Gratula Meentának, és Liolgának, régen hallottam felőlük!
rooming-in: csatlakozom a pátolókhoz, és nana, téged is megértelek, amiért átkérted magad a sima szobába. nem vagyunk egyformák se mi, se a babók. szóval nehogy itt hagyjál bennünket!
Lili, szerintem próbálj eg mindenképp oda kerülni, jobban láűtod, mikor éhes, a pár korty előtej, amit az első napokban eszik nagyon fontos, megúszhatod a sárgaságot (mármint a órosat, mert az élettanin szinte minden pici átesik)
cumi: én is cumiellenes vagyok, bár Kamillának is vettünk egyet és kiköpte. így viszont cicivel kell kielégíteni a szopiigényét, ami elég sűrűn változik. Syg, szerintem kitartás, változni fog! a hordozókendő bevált?
Ja, Syg, hogy derült ki Leo köldökcsonk-gyulladása? tünetek? Emesének 5 naposan leesett, a védőnő szerint nics gáz, de nem tudom, megmutassam-e gyorsan a dokinak is? írsz valamit erről? köszi!
megyek ebédet csinálni, tárkonyos ragu-leves és pizza a menü...

mindenkit puszilok, a babók gyönyörűek:

kobudo

Kép

Kép
kobudo

liolga hát hatalmas gratula nektek gyönyörű Marci baba a szó szoros értelmében ez a póz ez a bőr ez a nézés tökéletes hatalmas gratulaKép

sam én igazán nem tudom hol vannak ilyen üzletek nagyon ritkán vásárolok itt kecskeméten bármien ruhát is általában a fehérnemüket a zoknikat harsnyákat félegyházán veszem készítőtöl és szerintem nagyon megéri rucikat is sokat veszerk ott a badykat is szintén készítőtzől tiszta pamutot én nagyon szeretem

Kép

Kép

Kép
roz23

hu de jól laktunk adrikám szundizik ákikám is niki mamázik ágason én meg megyek kipakolom az előteret mert hlnap hozzák od ais gipszkartont pedig semmi kedvem komolyan mondom ettől a nagy alvástól teljessen ellustultam Képtelhetetlen lettem még mindig aludnék Kép
többiek merre jártok ????

ja nálunk töltött sült csir volt bárolt uj zöldségekkel levest most "elfelejtettem főzni " délután még megsülöm a gyümi kenyeret a csajaimnak ugy szretik Kép még azért belesek hát ha irtok Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

SAM!
Kb. az üzletsor felénél van az új fehérnemü bolt. ÉN egy adott márkáju és tipusu fürdőruhát kerestem ott, ami mindenhol máshol 10 felett volt, ott 7-ért meg lehet kapni. Nagyon sok zokni és harisnya is van, arról bizti felismered.
Én egyátalán nem itéllek el azért mert nem rooming-be voltál, nekem a barátnöim sem abban voltak mégis szeretem Õket.

KOBUDO, Lehet hogy félreérthető voltam. Az első napot követően melletem ott volt a baba, még sárgán is. Behozták a "kékfényt" és kész,
Ha tudsz rakj fel te is képeket én nagyon kiváncsi vagyok a picurira. A szülésed története azóta is a fülembe cseng. Mindent megadnék ha másodjára az enyém is ilyen lehetne.

Liolga,
Marci csodaszép kisbaba és hihetetlen erős 1.5 hónaposan. GYönyörüen tartja magát

KépKép
KépKép
nana09

roz!
hogy szoktad sütni a gyümikenyeret?
Légyszi ha van időd add már meg a recijét!

Kép

Kép
samchee

sam ment a mail cimedre

a reci

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Lányok, szegények, mindenki "felkavaródott" ettől a tanácskéréstől....
Remélem nem azt gondoljátok, hogy én nem szeretnék a babámmal lenni az elejétől kezdve.... ez felháborító tud lenni, ha valaki ki szeretné pihenni a történteket? na mindegy, nem tudom, hogy ki hogy értett, de nem jól, az biztos... csak egyszerű tanácsot kértem...
Én nem ítélek el senkit amiatt, hogy nem abban volt, még én sem tudom igazán eldönteni, hogy melyik lenne a legalkalmasabb Zsófinak és nekem. De Zsófinak mindenképpen a rooming in lenne az előnyösebb, azt tudom, és ha nem vállalnám, az egy kicsit önző dolognak tűnik.... dehát itthon lesz még mit tanulnom, ellátni....stb. nem azt írtam, hogy nem szeretnék a babámmal együtt lenni az elejétől kezdve, minden vágyam az, hogy megszokjon, velem legyen, de azért a nőnek is vannak határai, a szülés nagyon nagy sokk... Én egy kicsit úgy érzem, hogy regenerálódnom kell majd az után, hogy mennyi minden fog történni velem. Kép Nem tudom, hogy értetek-e. Kép De ha mondjuk oda kérem magam, akkor még átkérhetem magam, ha úgy adódik? Na, majd ezt még átgondolom...

Liolga, pont tegnap gondoltam Rád, hogy milyen régen voltál már! Grtaulálok én is Marcihoz! Nagyon szép kis legény!!! Kép

Roz, olyan furcsa ilyet hallani, hogy 8óra alvás milyen jó volt... Kép Én most nem is tudom kevesebbel elképzelni.... Kép de majd megtudom, ha itt lesz Zsófi drága. Kép
Megvolt a látogatás, nagyon jól éreztük magunkat, a könyvet elfelejtettem megemlíteni Móninak. Bocsánat! Grilleztünk, sütöttünk, beszélgettünk, ittunk - persze nem alkoholt - ... jó volt nagyon. Kép

Kobudo, kérünk képeket! Pici Emese biztosan gyönyörű! Kép

Szép délutánt mindenkinek!

Lili+Zsófi
birolili

Sziasztok!!

Megint egy új baba:éljenek a picurok és gratula Liolga, Marci egy kis tünemény.
Tegnap láttam egy kilenc hónapos babát, és azóta olvadozok (nem csak láttam, kontaktus is volt)

A rooming-in-es vita szerintem nem is vita. Mindenki döntse el (vagy própálja ki, de aki pihenni akar, azt nem kövezik meg: végül is már nem a sötét középkorban élümk)
Lili:mi is szülhetnénk otthon, mert az lenne a legbababarátabb (sokak szerint) én viszont tartanék a komplikáéciótól.
Én csak azért is választanám a rooming-int, mert nekem senki, de senki hozzáértő segítségem nem lesz itthon, mivel csak a legjobb pasi férjemre számíthatok, és eddig neki sem volt babája(na most ez úgy hangzott, mintha nagy nőcsábász lett volnaKép))pedig dehogy, na mindegy ez nem ide tartozik (de most amióta babát várunk annyira szeretem(persze előtte is, de megajándékozott a legnagyobb csodával és ettől szebbet nem kívánhatok!
Na a kis érzelgősség után: sajna ma picit megütöttem a pocimatKép
A bab rögtön mocorgott (hogy is képzelem, hogy én felébresztem) jól megijedtem szerintem az ijedtségtől még hányingerem is lett. Most 5-6+ órával később belátom, máskor is lehet ilyen, de nagyon kell vigyáznomKép
Ja, és ég a gyomrom mint a fene:lányok ez mostmár 1,5 hónapon keresztül így lesz????amíg ki nem pottyan a drágám?

Syg! mizu: 1,5 óra volt tegnap ma 2 óra megvolt? cicizés nélkül gondoltam.

ja, és köszi antikváriumos tippeket, az egyszervoltot ismerem az télleg szupika:9

pusz

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok,

Nana, akkor lehet, hogy félreírtam, de azt hiszem Bepának van igaza, ott a helysínen majd kiderül, tényleg nem kövezünk meg senkit egyik oldalon sem, nem igaz?

Liolga, nagyon ügyes Marci, hogy így tartja magát!

Próbálok még egy képet a két csajszimról, most ez a kedvenc...

Puszi:

Kobudo
<!--attachment: DSCN3580_kicsi-244134.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*176.5**DSCN3580_kicsi%2ebmp --><center><pre>
Kép
DSCN3580_kicsi.bmp (176.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép

Kép
kobudo

Lili, egyáltalán nem vagy önző, minthogy mindannyian mások vagyunk, másképp is gondolkodunk, ez így van jólKép!Ez az egész dolog olyan, h tudni fogod Te, h mikor mi a legjobb Zsófinak,ösztönből, hidd el!Legtöbbször!Kép

Sam, egyáltalán nem vagy rossz anya, ne hülyéskedj már!Kép Nekem is csak mázlim volt, h a 2ágyasban volt egy hely, akkor a 4ágyas nem is "üzemelt", mert nem volt fűtés, de előtte gondolkodtam, ha csak abban lenne hely, hááát, nem tudom. Van már fürdőrucid?

Roz, örülök, h végre sikerült a 8órás alvás! Remélem, h így is marad!Meddig újítgattok még?

Bepa, vigyázz Magadra egy kicsit! Gyomorégés ügyben nem tudok segíteni, nekem kb 2x volt, az is még a terhesség első felében,mondjuk akkor nem nagyon bírtam mozogni, és semmi sem segített,csak ahogy jött 2óra múlva el is múlt. De nem lesz végig így, mert néhány hét múlva lentebb száll a méhed és akkor kicsit fel is lélegezhetszKép!

Liol! Nagyon helyes kis nózija van Marcinak, ennivaló, és tényleg nagyon erős! Õ is hasonfekvős?

Nana, igen Hanci tök jól elvan az autósülésben, meg persze így tudom fotózniKép, de tényleg így viszem ide-oda a lakásban, ahol épp dolgom van! Időnként azért rendeltetésszerűen is használjuk, ma pl. a szüleimnél voltunk Szolnokon! Apukám odatett egy kis őszibarackot a szájához, és a drága utána úgy nyalogatta körbe a száját, és elégedetten vigyorgott, én nem láttam, de nagyon tündér volt, azt mondják!Kép

Kép
seriff

Jó estét!

Hogy "más témát" nyissunk... Van egy körkérdésem. Kinél volt tervezett a baba és kinél lett véletlenke? És ha terveztétek, mennyi idő alatt sikerült?

KépKép
KépKép
nana09

SERIFF én is mindig az autósülésben hurcikoltam magammal minden felé. Emlékszem néha még amikor fürödtem is abban vittem magammal a fürdőszobába. Nagyon szerette, bár azért sokat amig nagyon pici volt nem volt benne, féltettem a gerincét. Bár nem tudom!
Tényleg SYG lehet valami baja a babának az autósülésben lévő testtartásától?

KépKép
KépKép
nana09

Azt mondják, h 2.5 óránál többet nem nagyon jó az autósülésben lenniük.Na annyit nem is volt még sosemKép.

Kép
seriff

Nana, nálunk félig volt tervezett.... Kép
Októberben hagytam abba a gyógyszert, azzal a gondolattal, hogy majd az államvizsga után babát szeretnénk. Fél évet akartuk pihentetni a szervezetemet, hátrahajló méhem van és azt mondták ezzel nehezebb teherbe esni, ezért hagytam jóval előbb abba a gyógyszert. Kondiba jártam, hogy lefogyjak, de aztán néha nem nagyon védekeztünk Kép, és dec.23-án megfogant Zsófi drága. nagy meglepetés volt, de már annyit beszéltünk róla október óta, hogy biztosan megérezte: jönnie kell... Kép

Jó éjszakát nektek!

Lili+Zsófi (ma 32+0)
birolili

sziasztok!

Liolga!
Gratula a babához és csodálatos hogy milyen erős.
Nagyon szép kissrác.
Hát azt hiszem lesz miből válogatni a csajoknakKép

Kobudo!
Nagyon aranyos a kép Kamillával.
Ezek szerint jól megvan a kistesóval.
Nem irígykedik? Hogy boldogul az új helyzettel?

Seriff!
Még sajna nincs fürdőrucim, de még van három hét a nyaralásig.
Ahogy magam ismerem majd utolsó pillanatban fogok utána rohangálni mikor már minden megvan a nyaralásra.
Én is áldom azt aki a baba hordót feltalálta.

Bepa!
Nekem terhesség alatt nem volt rossz a gyomrom de sokan ajánlották a sós mogyorót.
Nem tudom hogy jó e de nekeik bevált.

Roz!
Köszönöm szépen a recit.
Tuti meg fogom csinálni mert nagyon jónak hangzik.

majd még jövök ma

Kép

Kép
samchee

sziasztok Kép

hát ez igen kicsit nem nézek rátok és alig győzők olvasni Kép

bepa nekem a csajokkal nagyon égett a gyomrom a nagyon hideg víz jött be nekem és kerüld a savastűl fűszeres ételeket üdítőket vagy ha annyira súlyos a reni... ot lehet szopogatni nem tudom potossan a nevét amit reklámoznak

seriff ja mi még szerintem sokáig Kép
remélem idén sikerül egybenyitunk még a terasz tetőt kell megcsinálni apának mert egy teljessen üveg teteje oldala és nyáron 100 fok télen -100 fok van benne annak a tetejét csináljuk még meg nem üvegesre gipszkartonal hungarocellal a műhely ma kész lett le van betonozva be van vakolva holnap a szoba vakolását csinálják és betonozzák és utánna a belső munkák radiátorok villany szerelés parkettázás....fal átütés lehet hogy még idén remélem

maj folytatom valami van az udvaron a csajok közt

Kép

Kép

Kép
roz23

Hali!

Fú a tegnap este nagyon gáz volt, meg a mai nap is. Lilla nagyon érezte a frontokat. Most talán sikerült lefektetni.
Ma voltunk fagyizni, pedig az állatkertbe indultunk de véletlen összefutottunk egy netes ismerőssel. Ennek a kis tündérnek a szüleivel:

Kép

Na ki ők? Igen-igen. Jól mondjátok. Õ itt Bálintgazda és szüleivel találkoztunk.(Mino és MinopapaKép) Igazi kis bokszoló a srác.
A fagyi után már nem mentünk állatkertbe, hanem jöttünk haza, de Lillát utána még elvittem kocsokázni mert nyügi volt. így meglátogattuk Liliéket is. Szép nagy a poci ott is.Kép (Lili! Nálunk Lilla 30 hetesen és öt naposan volt kb. 1961 gramm és aBPD 82 mm volt)
Mozgalmas nap volt.

Szerintem a rooming-in-t kell választani ha lehet. Ezt mondtam is ma Lili.

Bepa!
Mi renie antacidumot szedtünk sav ellen. Elég jó és nyugodtan lehet szopogatni.

Liolga!
Nagyon ügyes Marci. Nálunk Lilla 3 hónaposan még nem tudja ezt.

Kobudo!
Tündéri ez a kép. Jó tesók lesznek a csajok.

Roz!
Rádköszöntött a jólét. 8 órát aludni egyhuzamban ez a nem semmi. Kép

Jóéjt!

KépKép
KépKép
sbea

hu de kis édi bálint gazda Kép milen jó husiban van már Kép el sem hiszem Kép ugy látom tékletes kezekben van Kép

kob
fantaszikus ez a kép olyan édessek Kép

beáék
hát igen ami jár az jár végre Kép
aztán ma este mg majd azt sem tudom melyikhez szadjak remélem ugyan nem igy lesz Kép

a legfontosabb dolgot el is felejtettem említen Ákikám ma 4 hónapos nagyfiú

seriff
ujításhoz mág annyit hogy igazán még amit meg kell csinálnunk a leirtakon kívül az a parketta csere de azt mér csak akkor ha áki is leglább 2-3 éves nagyfiú lesz és rá lehet parncsolni majd a papucsot addig mindenhol szőnyeg van mert majd ti is tapsztaljátok imádnak mezitlább csttogni a padlón Kép apa ablokot is cserélnemeg tetőt is de szerintem az azért már nem kellene meg ugye közös udvarunk van és szomszéd válni akar ugyhogy lesz egy kerítés a két ház közé és ezt még mindenképpen idén szertné jobb is lesz mert multkor porszívóztam áki közben felébredt a babakocsiban az udvaron hallotam ugyan hogy felébrdt de ugy voltam vele megtudja várni míg felcsavarom a zsinort és beteszem helyére porszívot erre átront a szomszéd kiscsaj kikapja babakocsiból és rohan be vele hogy nem hallod hogy üvölt ??!!! hozzáteszem sz üvöltéshez semmi köze nem volt csak nyöszörgött hogy mikor kinyilt a szeme nem lát magakörül senkit szóval jó is lesz egy jó nagy kő kerités meg ugye adrit megharpta kutyájuk és csak vállat vontak rá.... pont elég már belőlük
de a benti dolgokkal szerintem augusztus végére végzünk ebbe azt számolom bele ha összenyitjuk idén szobákat ha nem nyitjuk össze akkor jövöhéten kész a az épitkezés és még pár nap és terasz is és szépek leszünk a augusztus 25. ovodai családlátogatásra Kép

na jó éjszakát mindenkinek
megyek mosogatni fuj de utálom !!!!!!!!! valaki bevállaja Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Helló!!!

köszike, a renit holnap beszerzem, mert már ettem ma mindent de semmiextra hatás:csak jobban égKép hátha nem tart sokáig.

Mennyire aranyos babák vannek errefeléKép
A Bálint egy hatalmas aranyosa, Kamilla meg a tesókávalolyan mintha egy játékbaba lenneKép

Nana! babatervezés: mi terveztük elég tudatos volt a készítés is(bocs) de szerencsére 3 hónap alatt sikerült is.Szóval hálát adok, hogy ilyen jók vagyunk, mert én már nagyonnagyon vágytam rá (nem vagyok pedig öreg, sőt)de kell a pőicur nagyon.

Roz! honnan vannak energiatartaléákaid????a felújítás is cécó, de ez a közös udvar sem lehet pici gond. Én megőrülnék ha valaki beleszólna ilyenformán az életembeKép
Lányok odavannak a 4 hónapos Ákibabáért?Pelenkázás meg ilyenek, vagy inkább egymással játszanak? Féltékenység?
én mosogatok szivesen másnéál, csak itthon ne keljen. Roz küld el fénypostával...

Puszi, jóéjt
Gabi

KépKép
KépKép
bepa77

sziasztok Kép

eljött a kánan áki megint reggel 5 ig alut este 9 től Kép kis drága milyen érdekes áki 4 hós ő átalussza az éjszakát adri 2 éves és még mindig ébred 2* enne ezen agyalok napok óta hogy ez már nem ermészetes ez valami rossz szokás lehet nem éhség na mindegy

bepa csajok imádják ékit ő a mindenük egymást is szeretik játszanak egymással de azért már viták is vannak azon hogy ugy niki már szépen játszik mindennel adri meg még rombol és ha összerak valamit adri zétszedi és ezen megy a vita
féltékenység áki felé senkitől sincs de a csajok egymásra már féltékenyebbek ha felveszem adrit akkor niki nyavajog ha nikit veszem fel akkor meg adri ha meg áki sir rohan oda mind a kettő adri húz ákihoz niki meg szól mostmár vegyed fel Kép segítenek is adri hoza mindig a pelust van hogy egy csomaggal kihord mikorra tisztába teszem ákit ruhákat is hozza niki inkább játszik vele simogatja beszélget vele szokta mondani anya most oda ted le mert én beszélgetek vele beszél hozzá simogatja nevtgél vele ... édessek
megyek készítem a reggelit az asztalra mert bármikor ébredhetnek mostmár Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Roz, hogy sikerült a ma éjjel? És még azt is meséld el,h miket tud, miket csinál a 4hónapos Nagyfiad!

Mino, Bálint hihetetlen tempóban nő! GYönyörűKép!

Bepa jobban vagy?

Mennem kell, mert Drágaságom 90fokban megfordult az ágyában, és asszem ébredezikKép!

Bea, Lillácska miket tud?

Kép
seriff

Sziasztok!

Bizony ROZ, a fiuk ilyen kis ügyesek. Dani is pont 4 hónapos korától végig aludta az éjszakát kb. 1 éves koráig, akkor felébredt és mi átvettük magunkhoz (tudtunk hogy nem ez a helyes megoldás, de mi szerettük hogy ott van, pedig én akkor tájt emiatt nagyon rosszul aludtam)
Most 2,5 éves. Õ már nagyon rég teljesen egyedül elalszik az ágyikojában, viszont 1 óra körül irány a mi ágyunk. Most már édesen átrohan egyedül és még a takaróját és a "szusziját" is hozza.
A te "nagy" lányaid a saját ágyukban végig alusszák az éjszakát?

MINO! Bálint ... Nagyon "helyes" kisfiucska és látszik rajta mennyire jól érzi magát, hogy érzi biztonságban van és hogy fantasztikus szülei vannak. Egyébként szerintem "tiszta apukája" (amennyire az album képein láttam)

Még irok...

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Ó, tényleg elfelejettem nektek megírni, hogy találkoztunk Zsolti apával és Lilla királylánnyal. Kép Olyan gyönyörű ez a lány! Tündéri! Kicsit aludt az elején, aztán felébredt, egy hangja sem volt. Elnézelődött, rugdalózott... aztán meg próbáltunk barátkozni. Kép Apának is nagyon tetszett a kis csaj, még most reggel is mondta, hogy milyen szép nagy baba. Kép Már a képekből is nagyon tetszett neki. Kép
Ja, és köszi az adatokat! hasonló, hasonló.... Remélem Zsófi nem nő meg 4kilóig...de ha igen, akkor sem lesz baj, mindent beleadunk legfeljebb (a szülésbe).... Kép

Minoék, nagyon jó kezekben van Bálint Gazda, az tuti!!!! Kép Gyönyörű kis srác!

Roziék, sok sikert ezekhez az újításokhoz!

Bepa, nekem a sótlan mogyoró jött be esténként. Minden este egy kis maroknyit megettem, és jó volt. Na meg ott van mellettem az ásványvizes üveg... Kép Én ezeket tudom tanácsolni...

Ma még benézek, legyetek jók!

Nem akarom a nagy meleget!!!!!!!!!!!!! Kép
birolili

Azt elfelejtettem irni nektek hogy a múlt hét szerda este, az édes kis Danimnak sikerült ugy hátra vágnia magát az ágyon, miközben én is ott feküdtem, hogy eltörte a szemöldöknél lévő csontomat. Borzalmasan fájt és pár perc alatt nagyon bedagadt. egész éjjel jegeltem és másnap reggel...mikor belenéztem atükörbe.. majdnem elájultam. Az egész szemem körül belilult, bekékült ill. tiszta bordó lett. A szemhély tövénél pedig sötét vérömleny keletkezett. Azóta is ugy nézzek ki mint akinek beboxoltak egy jó nagyot.
Le is fényképeztük, olyan hihetetlen volt hogy egy pici buksi ekkora kárt tud okozni. Gondoltam felrakom ide nektek, hogy lássátok mi vár még rátok. KépKépKép

KépKép
KépKép
nana09

Ja SAM, megyek a Tescoba bevásárolni, ha megirod kb. milyen és mekorra fürdőrucira vágysz, szivesen megnézem neked van-e.

KépKép
KépKép
nana09

Helló!

köszi az aggódást, szerncsére ma reggel már nem égett a gyomrom.A mogyoró tuti jó lesz és szeretem isKépSós ropit ettem tegnap de attól csak rosszabb lett.
Ásványvíz van dögivel, de lehet már a szénsavas kezdi ki a gyomrom: a menteset nem nagyon szeretem, de inkább az mint a gyomorégés.
Remélem nem lesz több.

Roz! Akkor nagyon aranyosak a lányok, hogy ennyire szeretik az öcsit. Igazából én is arra gondoltam, hogy a lányok féltékenykednek egymásra. Mert az Ákizás olyna mint a babázás.

Lili! Apás szülés lesz?

Melissza mi van Veled? Kismamák már csak 3-an vagyunk. és Te is eltűnsz? Nincs baj ugye?

Ja, igen tapaszalt ancik: rögtön kiságyazás és utána se legyen az ágyban a bab ugye? Vagy hogy legyen ez (bár a baba még benn vanKép
Én a különalvást díjjazom és a napirend kialakítása mellet voksolok, de mit mutat a tapasztalat? És hány hónapos kortól legyen "szigor"? Mert szerintem én állandóan kézben tartanám...majd

Pusz

Gabi

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok!

Nana!
Nagyon köszi ha megnézed. Minden féle képpen kettő részes kellene.
Ha lehet akkor nem túl világos és kosaras.A méret most kb.90-95-ös.
nem tudom sztem ennyi elég is róla.
Egyébként nekem kb fdél év kellett hogy teherbe essek. Elég sokat próbálkoztunk és pont amikpor nem számítottunk rá, akkor jött Hanna. Éppen az évfordulónkra.
Még egyszer köszi ha megnézed, nagyon aranyos vagy.

sam

Kép

Kép
samchee

Bepa, ez is különböző sztem.Kép Nálunk az első naptól másik szobában alszik Hanci,külön ágyban, esténként elringatom és amikor már alszik, akkor teszem le. Szigor még nincs. Ma pl felébredt fél 4-kor, először csak ringattam, de fél perc múlva adtam Neki enni, és ilyenkor(vagy ha 6kor ébred akkor is) cicin alszik el, és úgy varázsolom az ágyba, és így alszik még kb.3órát,ma 9-ig. Hanci nem szeret a mi ágyunkban lenni, 2 perc után feszeleg, 3után sír. Én nem bánom, h ilyen. A napirendről, pontosan tervezni nehéz, körülbelülre lehet, de sztem csak a 6-7.héttől. Én ált. felkelek 7-8körül akkor is, ha Õ még alszik, és gyorsan megfőzök ha kell,aztán onnantól nagyjából Õ irányít, de kb. 3hete 3óránként éhezik meg napközben.
De van,aki a közös ágyra szavaz. Ált. javasolják, h legalább az anya aludjon egy ideig (pár hónap) egy szobában a babával, de mi nem követtük ezt.És eddig működik a dolog-kopkopkop.

Nana, szép lehetsz!Kép Orvos látott? Elhitte, h a fiad voltKép? Ja, és nekünk kb 2-3hónap telt el a tényleges próbálkozás és a siker között,de épp akkor nem is számítottunk rá, mert mindenféle vézészavarral küzdöttem, meg állandóan volt vmi programunk a nyáron, épp ezért mikor kezdtem gyanút fogni,h talán mégis, addigra 9hetes voltam (én olyan 5-6ra gondoltam).

Meleg van kint? Én még a teraszajtót sem nyitottam ki, h ha igen, ne jöjjön be a meleg.

Kép
seriff

Bepa!

Én is a különágyban alvásra voksolok. Bár én az első pár hétben szerettem ha velem egy szobában volt és ezt a következőnél is igy szeretném. Az éjszakai átjárásról egyelőre nem tudjuk leszokatni, erőltetni pedig nem akarjuk, bár ha jön a hugica kénytelenek leszünk. Amikor egy éves kora körül elkezdte ezt, probáltuk nem áthozzni magunkhoz, de nagyon fárasztó volt, kb. félóránként felébredt az ágyában és hát mi nem sokáig birtuk a nem alvást. Ha átvettük rögtön elaludt mélyen reggelig egy mukk se volt.

Én tudom hogy ez nem jó igy és hogy a "kényelmesebb" megoldást választottuk...

Mi soha semmit nem szerettünk erőltetni neki. Se a pohárból ivást, se a szobatisztaságot, se a cumisüvegtől való elbucsuzást. Semmit. És sokkal jobb volt igy. Ha eljött az ideje mindent nagyon gyorsan pár nap alatt megtanult. Pl. 1 hét alatt teljesen szobatiszta lett. Nem volt állandó bepisilés, öltöztetés, kudarc élmény

Egyébként én a megszokott napirend hive vagyok. (Erről már irtam is) Nálunk a mi kedves doktorbácsink javasolta és igy utolag elmondhatom nagyon igaza volt. Persze ez is teljesen babafüggő. Daninak pont jó volt a 3 majd 4 óránként való hamizás.

Még annyit BEPA hogy én eddig abban a hitben voltam hogy egy babát 6 hos koráig nem lehet elkényeztetni, ugymond felkapatni.

Hát az egyik kedves ismerösömnek sikerült a 4 hónapos kislányánál... Ugyhogy mostmár ovatosságra intelek.

De szerintem egy pár hetes, hónapos babát semmi féleképpen nem szabad sirni hagyni,(és én nem is birnám) de az biztos hogy nem kell rögtön felkapni, mert kicsit panaszkodik. Én születéstől kezdve állandoan beszéltem hozzá és elöször mindig csititgatással, simogatással probáltam megnyugtatni

KépKép
KépKép
nana09

SAM!
Bocsi itt vártam hogy irj, de indulnom kellett és addig sajna nem láttam a válaszod.

Én megyek elég sürün a T...-ba ha legközelebb megyek és még nincs, megnézem

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok lányok!
Időhiány miatt csak átfutottam amit irtatok.Az együttalvásról:mi egy szobában vagyunk Marcival, helyszűke miatt, de őszintén mondom én nem is merném még külön szobában altatni.Majd ha nagyobbacska lesz, átköltöztetjük a tesóhoz, aki szerencsére nagyon szereti és hál Istennek nem féltékeny.Hasonlóan mint nálatok Seriff, Marci is hajnalban cicin alszik el, és velünk alszik tovább.Olyan jó!Kép Olyan gyorsan felnőnek, aztán úgy sem igénylik hogy odabújjunk hozzájuk.Egyébként azt mondják hogy kb. fél éves koruk után érdemes már inkább különszobában altatni, mert minél később kezdi el az ember annál nehezebben szokja meg.Ilyen szempontból viszont jó ha kezdettől külön van.Csak az a baj hogy ők annyira megérzik hogy ott vannak mellettünk( egy ágyban) hogy nagyon hamar megszokják,aztán magánélet nuku, mert ha visszarakod az ágyába 2 perc múlva felébred és órdít.
Képzeljétek Marcinak köldöksérve van!Kép Kép Kép Kép
A héten lemegyünk Szegedre ott van állítólag jó sebész.Igaz 3 éves kor alatt nem csinálnak vele semmit, de jó ha megnézi egy sebész.Azt mondják lehet hogy visszahúzódik.Mióta a körzeti látta szerintem nagyobb lett.Mikor sír teljesen kijön neki, szőrnyű látvány.Ráadásul mióta tápszert is kap azóta sírósabb lett,ezért most próbálok anyatejet szerezni neki, de az anyatejgyűjtő állomáson azt mondták most nincs, telefonáljak 1 hét múlva.
Eddig tiltakoztam volna az anyatejállomásos tejtől, de biztos hogy szigorúan ellenőrzik az anyákat is meg a tejet is ,nem?
Tudtok erről vmit?
Sajnos nem elég neki a tejem!Iszom a laktoherbet, meg szedek homeopátiás bogyót is, talán mintha több lenne de igy is kevés.Nagyon nagy étkű fiúcska.
Mennem kellkihasználom hogy alszik , pihenek én is egy kicsit!
Szép napot!Kép

KépKép

KépKép
liolga

Liolga!

Bocs a kifejezésért, de Zabálnivaló a kis Marci. Annyira tökéletesen kisbabafiu.
Szomorú hogy sérve van szegénykének, szoritok nektek hogy mielöbb rendbejöjjön

KépKép
KépKép
nana09

Kép Kép
Köszi amit lehet megteszünk, próbáljuk hason altatni meg most leragasztottam neki, hátha vmit ér!

KépKép

KépKép
liolga

sziasztok!

Hát megindult a babaáradat.
Rengeteg baba van szerencsére és még gyarapodni fogunk.........

Nem tudom miért tegnap meg szerettem volna nézni egy filmet: Apja lánya címűt.
Hónapok óta az első film amit szerettem volna.
De hogy megérezték a csajok vagy minek tudható be nem tudom de egyszerűen nem hagyták.
Bogi nem akart aludni Hanna aki nagyon jó alvó ő sem volt hajlandó elaludni.
Úgyhogy a filmnézés elmaradt.

Délútán kiültünk levegőzni és pechemre ráültem egy darázsraKép
Persze allergiás vagyok rá.....
Most háromszor akkora a combom mint egyébként és zsibbad a lábam.
Csak nekem lehet ilyen szerencsémKép

Nana!
Nagyon sajnálom hogy ilyen sérülésed lett.
Gondolom viccelődnek is vele meg gondolnak az emberek egy két furát.
De ha lehet pozitívan felfogni még jó hogy két nyaralás között történt.
Ha lesz időd megnézni a rucit megköszönöm és bocs ha nem írtam időben.

Liolga!
Tündéri a picikéd.
Nagyon sajnálom hogy ilyen probléma van.
Bízzunk benne hogy nem lesz vészes és gyorsan meggyógyulKép

ma még jövök

Kép

Kép
samchee

Sziasztok,

köszi a gratulációkat a csajszikról! Nem tudom, mikorra jelentkezik a féltékenység, eddig semmi jelét nem mutatja Kamilla. Ameddig pociban volt Emese, addig is szeretgette nagyon. Az első nap, amikor bejöttek hozzám a kórházba, akkor volt nagypn nyűgös, de csak rá figyeltem, őt babusgattam, sétálgattunk vele, így ugyan sírva váltunk el, de másnap már sokkal jobb volt. Integetett, hogy "Anya majd holnap is jövünk". A kórházból hazajövet Emese "hozott" neki egy babát, és azóta is tök jól elvannak. Persze van szopi is, de szépen megérti, hogy először Emese, azután Õ. Így viszont legalább több tejcsim lesz, aztán szépen majd beáll ennek a mennyisége is.
Együttalvás: Kamilla anno külön szobába kezdte, de féléves kor körül az éjszakai ébredéseknél a mi ágyunkban kötött ki. Emese most mellettünk alszik a kiságyba, épp tegnap éjszaka tapasztaltam ki, hogy ha a hátát nekitémasztom a szoptatós párnámnak, sokáig alszik ott egyedül.

Apropó, hogy tesztitek fel a képeket úgy, hogy ne link legyen, hanem a kép rögtön látszódjon? Pl. mint legutóbb Liolga?

A babók gyönyörűek, ht, a fiúcskákon rögtön látszik, hogy Õk az urak, nagyon kis karakteres mindkét fickó!

Nana, jól nézhettél ki! Engem egyszer véletleül a tesóm fejelt le úgy, hogy befeketedett a szemem alja... Mintha legalábbis megvertek volna. Nem győztem púderozni!! Kép

Liolga, bizti a köldöksérv? Kamilla is gyanús volt, de két hetes korában leragasztota a dokibácsi, és pár hét (asszem 4) múlva már tök jó volt.

Bepa, nálam is a mogyoró jött be, állítólag a gyömbéres üdítők is jók. De ez nem saját tapsztalat!

Mino, olvasol Bennünket? Melissa? Hogy vagytok? Nem váltottál dokit, ugye?

Lili, Emese 30 hetesen volt 1668 g, a BPD-je 79 mm. No és megszületett ugye 3550 grammal, 34 centi fejkörfogattal. Szóval rajta!

Puszi, lassan ébredezi pici lányom!

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

az első napokban nem érdekelt hogy nézek ki (pedig alul, fölül egybefüggő lila. Én alapozot rakok rá, de csak tompitja a borzalmat) Szóval most már egyre nehezebben viselem az emberek szánakozo pillantásait. Vége lehetne már! Fogalmam sincs mennyi idő alatt fog meggyogyulni

KépKép
KépKép
nana09

Nana!
És ez a szörnyű hogy éppen így látnak az emberek és rögtön mit hiszenk a legborzalmasabb dolgokat.
Megvertek vagy ivott az ember és elesett.........
És hiába is mondaná nekik at ember hogy csak lefejelt a kisfiam senki sem hinné el.
Ez az előítélet.
Nagyon nagyon sajnálom hogy így jártál. Tényleg kellemetlen lehet de ne foglalkozz azzal ahogy rád néznek és ki mit mondd éppen.
Fel a fejjel.

sam

Kép

Kép
samchee

sziasztok Kép
csak gyorsan irok palacsintát kell sütnőm az a kívánság Kép

szóval nálunk niki az első pillanattól kezdve hogy hazahoztunk a kórházból átaludta az éjszakát este 8-reggel 7 ig bár ő már nagyobb volt mikor hazakerültünk pestről kórházakból ...nagyon ügyessen aludt olyan 1 éves koráig bár én nem tudtam soha aludni óránként keletm és lestem hogy mi van vel külön szobában kiságyban aludt 1 éves korában elkapott egy nagyon csúnya fertőzést (rota virust ) 2 hétig korházban voltunk egy olyan korteremben halason hogy még az ajtót sem nyithattuk ki ferőzö osztályy volt és addig jól evő jól alvó gyerekemből lett egy nagyon siros alig alvó és rossz evő kiscsaj a kórházban 2 hétig keze lába ki volt kötve és csak az infuziót kapta nagyon megviselte onnantól kezde ki sem lehet robbantani az ágyunkból a mai napig le kell vele feküdni csak ugy alsziuk el el és azóta napközben egyáltalán nem alszik és este is 10 előtt nem lehet lefektettni
adri ügyi ő egyedül alszik el a saját ágyában külön szobában csak ő még kel általában 2* szer enni de utánna alszik is és nem is szeretne köztünk lenni probáltuk a sok felkelés miatt hátha könyebb lenne de nem akarta
áki szintén egyedül alszik el külön helyiségben van kiságyban bár minden gyerekkel amig be nem állt hogy mikor ébred fel éjszaka ott aaludtam adri ha kel 12 kor és 4 kor áki 3 kor ha ébred de ez már 2 napja nincs igy reggel 5-6 között ébred

egyszóval mi mind kettőtkiprobáltuk együtt -külön .. de mikor hajnalban arra ébredek hogy nincs takaróm és nincs párnám és az ágyról majd le esek közben valaki még orrba is rúg mert rosszat álmodik sokszor elgondolkodom hogy nikit kiköltöztetem az ágyunkból akkor mindig külön ágyazok neki az ágyába semmi siker ha el is alszik 1 óra körül arra ébredek hogy hozza párnáját takaróját végigmászik a fejemen jól megtaapos ráfkszik a fejemre és alszik Képde egyszer bizti ejön az ideje hogy ő is külön aludjon Kép

seriff
áki mit is csinál hm.. forog minden oldalra a sarkával löki magát háton közlekedik néha át is fordul de az szerintem még nem tudatos viszont tudatossan nyul tárgyakért ezerrel vigyorog és állandón dumál és mondja hogy grrrrrrrr brrrrrrr de ezt egész nap buborékot fuj a nyálából és neveti ha kipukadd:Kép ja és tökééletessen tisztában van azzal hogy mivel tud rávenni hogy felvegyem a popsiját Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Az alvásról csak annyit hogy sajna nekünk még csak egy szobánk van és mind a két gyerkőc velünk alszik de nem egy ágyban.
Boginak ki van alakítva a szobában egy saját kis zug ami csak az övé.
Hanna pedig mellettünk van kiságyban.
Mindíg ott alszik el magától és nagyon ritkán igényli hogy az ágyunkba vegyem reggel.
Bogi mindíg esti mese után aludt el de most napok óta nem tudom rávenni hogy aludjon időben.
Este 11-nél hamarabb nem alszik el. Pedig már a létező összes módszert kitaláltam de semmiTavasszal nálunk is kezdődik a nagy átalakítás és bővül a ház.
Már nagyon várom, de a lány nem akarja.

Imádni valóak a képek amiket feltesztek!

sam

Kép

Kép
samchee

Ja és még valami.
Nem tudtok egy megbízható gyermek fogorvost?
A mi fogdokink szerintem megőrült.
Délelőtt voltunk a gyerekkel és minden nélkülel akarta kezdeni kivenni a tejfogát.
Se megbeszélni a szülőkkel se fájdalomcsillapító semmi.
Mert az már elhalt szerinte.
Oké ő a fogorvos de mi avn ha mégsem és fájt volna a lánynak?
Fogtam a gyereket és elhoztam szóval most sürgősen kell egy jó fogdoki, ha lehet gyerekfogorvos.

segítsetek!

köszönöm sam

Kép

Kép
samchee

Kobudó!

szerintem azért nem tudod úgy feltenni a képet mert bmp-ben van nem jpg-ben.
De most lehet butát mondtam.

Kép

Kép
samchee

SAM!

A Skalaban 50%-os árengedmény van. Már jól le van fosztva, de fürdőruhák még vannak, ha tudsz nézz be. Hátha!

KépKép
KépKép
nana09

Nana!
köszi tippet meg fogom nézni.

Hahóóóóó merre van mindenki?

Kép

Kép
samchee

Kobudo, sajnos biztos sérv.Kép A körzeti dokink küldött el minket ehhez a sebészhez, és azt mondta hogy a leragasztás már nem segít.Én azért leragasztottam ,igy legalább nem látom.Annyira sajnálom bár azt mondják nem fáj neki.

Sam, sajnos fogdoki ügyben nem tudok segíteni.Egyébként tejfogakkal nem csinálnak semmit jól tudom?

Kobudo, nem tudom miért nem sikerül képet feltenned lehet hogy Sam nem mondott hülyeséget.

Seriff mennyi idős a kislányod? Kis édes!Kép

KépKép

KépKép
liolga

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?