Jó reggelt sorstársak!
Tunka! Mi busszal mentünk (még akkor fizettünk be, amikor csak egy kósza gondolat volt a baba), és elég hosszú, majdnem egy napos út volt Montenegróba, de viszonylag jól bírtam! A tengeri herkentyűk és a halak általában eléggé allergének, és mivel alig főzik, párolják, ezért az esetleges bacik sem tudnak megfelelőképpen elpusztulni. Az biztos, hogyha utaztok, és valaki hajlamos allergiára, akkor feltétlenül vigyetek Calcium Sandozt, és ha kijön valami pöttyös nyavaja, akkor háromszor egy pezsi jót fog tenni. Nyugodtan lehet szedni, a kálcium még jót is tesz.
Nicika, bevennél engem is a táblába? (amúgy szerintem legyen mérőszalagunk, mert nagyon klassz)
UM: május 18
másodszorra sikerült
első baba
29 év
Budapest
Első UH a 7. héten: 24 mm-es petezsák, szabályos szívhang
Következő UH: aug. 23.
Holnap leszek 10 hetes
Nicika, szerintem is valahogy beszélgetnetek kellene a pároddal az új családtagról, a létezéséről, arról, hogy lesz. Sok férfinak ez nagyon furcsa, hiszen bennük nem történik változás, kívülállónak érzik magukat. Talán ezért sem érti, hogy miért is menjen be UH-ra, hiszen nem őt UH-ozzák. Próbáljatok meg már most "beszélgetni" a babával, esténként hívd oda, hogy simogassa meg a hasadat, mert a baba is érzi, ha apu simogatja, és megnyugtató neked is és neki is. Azt hiszem, ezekkel lehet egyelőre bevonni az apukákat az események zajlásába. Erőltetni úgysem lehet, hogy menjen be veled, de láttam én már sok tiltakozó apukajelöltet, akik, amikor elindult a szülés, mégiscsak ott voltak, és nem ájultak el, nem voltak rosszul, és hihetetlen élményekről számoltak be. Szóval ne add fel! Csak egy kis bátorításra van szüksége!
Remélem tudtam egy-két okos dolgot mondani.
Ehhez kapcsolódva: a párom tervezi, hogy itt a babaneten csinál egy 2006. tavaszi leendő apukák fórumát, ti mit szóltok hozzá? Szerintem nekik is jó, ha van hol megbeszélni az ő örömüket, bánatukat, nem???
Puszi mindenkinek!