Hello Kati
Kosz hogy jelentkeztel. Megneztem a profilodat es nagyon tunder a kislanyod! Szep varos Bristol, meg egyaltalan az orszagnak az a resze, biztosan boldogok vagytok ott!
En meg csak most kezdem atlatni rendesen a terhesgondozo rendszert es alapvetoen nagyon profinak tartom, ennek ellenere sokszor megsem ugy sulnek el a dolgok ahogy ez papiron le van irva, amitol az emberben ketsegek vetodnek fel.
Ferjemmel egyutt alapvetoen laza tipusu emberek vagyunk ugy altalaban az elet dolgaival kapcsolatban, es most rettentoen uj, viszont nagyon felemelo erzes is szamunkra ez az aggodas a magzatert.
En is a korhazas szulest valasztottam, szulesznovel. De mivel nekem van egy rendellenes szivveresem (ami altalaban eros fizikai megterhelesre jon elo; es hat a szulestol megterhelobbet eleg nehez elkepzelni
, igy valoszinu hogy szuleszorvos is lesz a kozelben. En legalabbis remenykedem. 12 ev itteles ide vagy oda, azert en meg neha racsodalkozok az angol egeszsegugy "orvostalansagara" (hogy orvost csak a legvegso esetben lat az ember).
Igazandibol, a terhessegem alatt, eddig meg csak egy igazan negativ tapasztalatunk volt, ami a Down-kort szuro ultrahanggal volt kapcsolatos. A szulesznom mar az elso talalkozas alkalmaval felterkepezte elottunk a kotelezo es ajanlott UH-kat. Elmagyarazta a nuchal scan elonyeit/hatranyait, ellatott olvasnivaloval, es a vegen kozosen ugy dontottunk hogy elunk a korhaz nyujtotta lehetoseggel. Kathy (akkori szuleszno) igerte par napon belul jon a level az idopontrol. Aztan beindult a varakozas. Addig is parommal atolvastunk mindent ami errol a temarol szolt, interneten gyujtottunk adatokat, keszitettuk magunkat az eredmenyre - tudod, tipikus elso babas szulok modjan
. Majd 4 hettel kesobb, 3 nappal azelott hogy Mo-ra utaztunk volna meg mindig sehol semmi. Akkor kezdtem el telefonalgatni. 2 nappal kesobb kiderult hogy a GP-m hibajabol (el nem kuldott level) nemhogy nem kaptam idopontot a nuchal scan-re, de meg csak nem is vagyok nyilvantartva az antenatal klinikan, ami azt jelenti hogy eleg komoly eselyem van arra hogy nem kapok idoben idopontot a kotelezo 12 es 20 hetes UHk-ra sem. El tudod kepzelni, vernyomas fel, teljes panik, tovabbi telefonalgatasok... A vegen kaptam idopontot a rutin UHk-ra, de a nuchal-t mar Mo-on inteztuk orvos jelenleteben.
Amugy alapvetoen engem sem zavarna hogy a szokasos ellenorzeseken nem mindig ugyanazt a szulesznot latom, ha nem lennenek kisebb-nagyobb "minosegbeli" kulonbsegek kozottuk a tanacsadast es odafigyelest illetoen. OK, nem akarok tulozni, mert meg ez sem lenne olyan nagy gond. De amikor az ember eloszor megy at a gyermekvaras folyamatan, es minden uj neki, es minden alkalommal millio+1 kerdese van, akkor nagyobb megnyugvast nyujtana hogy van EGY ember aki ugyel ra, de benne aztan 100%-ig meg is bizik. Nem tudom ismered-e a Desperate Midwives nevezetu musort - nemreg indult a BBC3-on hetfo estenkent(nem am osszekeverni a Desperate Housewives-al
)? Szamunkra, mint elso babas parnak, elegge oktatojellegu a musor, mert rengeteg olyan informacio elhangzik benne amit eddig meg senki nem emlitett. Bar gondolom, 22 hetes leven, a szules temaja meg csak eztan fog komolyabban felmerulni.
Hat egyenlore ennyi. Eleg is, szokas szerint egy regenyt hagyok magam utan.
Amint latod, egetvero problemak nincsenek. Tanultunk a sajat karunkon es azota minden megigert idopontra hatszor visszakerdezek, datumokat leellenorzok telefonon, esatobbi.
Orulok hogy nektek minden siman ment! A kovetkezot mar mi is biztos konyebben vesszuk majd
!
Amugy krealtam egy uj temakort a Tarsalgo-ban, 'Angliai kismamak/kispapak' neven. A jovo heten lesz egy londoni korlevelben meghirdetve es remelem hogy hamarosan lesznek tagok is. Latom hogy a 'Kulfoldon (tul)elo kismamak/mamak' temakorben milyen jol osszejottek a tagok, es hogy mennyire hasznos tanacsokat tudtok egymasnak adni egy-egy orszagon belul. Gondoltam hatha osszejon valami hasonlo itt angol oldalon is. Tudom vagyunk itt is sokan akik segitsegre/ jo tanacsra szorulunk gyerekvaras/neveles temakban, csak hat elo kell csalogatni az embereket "buvohelyukrol"
.
Ha nem veszed tolakodasnak, vagy akarki mas aki tud tanacsot adni (ez a kerdes teljesen orszagtol fuggetlen), milyen babakocsikat tudnatok ajanlani? Eddig mi az ugynevezett 'travel system'-et favorizaljuk. Ketverzios megoldas: buggy es car seat/infant carrier. Termeszetesen olyan amit teljesen visszintes helyzetbe lehet allitani. Ebbol viszont van kismillio marka es azon belul is ezer+1 fajta, kulonbozo fantazianevekkel. Ha esetleg hasznaltok ilyet, ti melyikre eskusztok?
Elore is koszi es megegyszer bocs a regenyert!
berni