Új privát üzeneted érkezett!

Kati!
Szuper ez a kép! Biztos nagy élmény volt a koncert. Szerencséd van a dombbal.Kép Gondolom azért nem valami vicces, ha az ember arra ébred, hogy úszni kell. Meg az összes cucc csupa víz.
Egyszer mi is amikor sátoroztunk reggel bokáig érő vízre ébredtünk, de az közel sem volt ilyen cikis.
Lili, meg egy kis hős! Kép
Pusz.
A.
 
 


Sziasztok

Ma meg a szo szoros ertelmeben egesz nap a telefonon csungok. Mar del-Londontol kezdve Belfast-on at mindenkivel beszeltem. Ja es hogy miert?! Probalom megerteni a maternity rights and benefits rendszert. Ahoz kepest hogy majd 6 evet HR-ban dolgoztam (igaz teljesen mas teruleten), azert meg igy is rendesen megdolgoztattak az agyamat ezek a tanacsadokKép.
Egy hasznom lett az egeszbol, ha valaha barkinek nevre, szamra vagy cimre lenne szuksege ilyen ugyben, nalam MINDEN megvan egy helyen - mert ugye mondanom sem kell hogy a szamok begyujtese tartott a legtovabbKép!

Kati - akkor Glastonbury hozta a szokasos "ketevente nyakig sarban csatakoljunk" formajatKép. Latszik hogy rutinos fesztivalozo vagy - domb tetejen satrat verniKép!!
A paromat meginterjuholtam az altalad emlitett egyuttesekrol (kulonosen a Ska Cubano-rol, mivel o nagy punk-ska ember volt fiatalabb koraban), ugyhogy ot ismerve nehany napon belul nalunk is latin ska fog uvolteniKép.
Lili nagyon edi! Mondta az apucija hogy hogy telt az a nehany nap nelkuled?

Andi - megvan mar hogy hova lesz a csaladi kirucc? Es mennyi idore mentek? Es elotte mi lesz a program Kittivel es Petivel amig apa oda lesz?

Szilvia - szerintem sem kell annyira arra menni hogy magyarokkal talalkozzatok. Bar megertem hogy rovidke ket honap itteles utan nagyon szuksegetek van a magyar szora! Biztos vannak magyarok Portsmouth-ban is, talan probalkozz az interneten kutakodni (google, meg ilyenek). Gyerektarsasagot viszont nagyon konnyu talalni akarhol Angliaban, mert itt komoly rendszer van kiepulve a varandosok es kis/nagygyermekesek taborara. Es sok esetben ingyenes vagy "potompenzes" foglalkozasok is vannak. En meg mindig "magamban hordozom a babot", ugyhogy tanacsadasra e teren Kati lenne a legjobb. Biztos fog o is irni!
Udv mindenkinek! Megyek tovabb telefonalniKép.
b
 


Berni,
A dombtetőn sátrazás nem nekem köszönhető, hanem a szervezőknek. Persze ott voltak a "fontos" emberek: rendőrség, orvosi sátor... szemétszedők Kép
Apuci azt mondta, Lili egy kicsit "moody, de mindig az, nem?" (Pontosabban apuci könnyen bemorcosodik, ha Lilire kell vigyázni)

Andi,
Ilyenfajta gyerekvigyázásra még nem is gondoltam, lehet hogy meg kéne próbálni. És ezután adót is fizettél, vagy feketén volt? Itt ha "working tax credit"-et kap az ember, csak akkor fizetnek gyermekmegőrzési költséget, ha "registered childminder"-hez viszi az ember. Nem tudom, hogy sima nanny-munkák vannak-e még.

Szilvia,
Szia itt! Én sem ismerek itt sok magyart, viszont van egy barátnőm Bath-ban, ő egy magyarmágnes. Esküszöm a megyében minden magyar családot ismer! Imádok hozzájuk menni szülinapokra Kép
Jártok Portsmouth-ban baba-mama csoportokba? Biztos ott is nagyon sok van. Én nem nagyon szeretem őket, de gyerektársaság az van, az biztos. Sőt, 1-2 még nekem is bejött (főleg a helyi Waldorf oviban)

A neten ezt az oldalt tudom ajánlani:
http://www.babycentre.co.uk/community/
A lap alján vannak az angliai topikok, területek szerint. Azalatt meg van egy "bilingual babies" és egy "international parents" kategória is. Hátha van valaki Portsmouth-ból.

Kati
 
 

 
 

Szilvi
Itt egy link Portsmouth kornyeki magyarokhoz, nem tudom mennyire hasznos:
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=2327&forum=44&7
Udv,
b
 


Hali!
Kati!

A gumtree.com on találtam RENGETEG nanny munkát, de nem csak bentlakósat! Jó, a legtöbb eléggé "rabszolgás"nak tűnik, de lehet hogy van köztük egy jó is.

Most én is azon filózom, hogy jobb lenne ha bébicsősz lennék fizetésileg. Viszont már úúúúgy szeretnék valami mást csinálni.

Na, majd eldől.

Most mentem fektetni egy rosszcsont PEtit!
Ráadásul már elment a párocskám. Brühünü!!!

Pusz.
Andi
 
 


Lanyok
Biztosan tudjatok, de ha netalantan megsem, akkor gyorsan leirom hogy The Lady magazin (volt legalabbis regen) a nagy kozponti magazinjuk a nanny munkat keresoknek. A magazinnak sajna nincs rendes web-es formaja (http://www.lady.co.uk/), igy meg kell venni - keddenkent jelenik meg es 95p-be kerul. Talan erdemes vele foglalkozni...
Most megyunk kismama cuccot nezegetni, mert kinottem az osszes nadragomat. Talan meg a Hyde Park kornyekere is eljutunk ma egy kis Live 8-et hallgatni (jegyunk persze nincs).
Jo hetveget!
b
 


Sziasztok!
Magyarokat ismerunk sot a linket amit kultel azokat ok csinaltak! Minden vasarnap osszejarunk.De azert koszonom szepen!
En elsosorban kismamakkal es a gyerekeikkel szeretnek ismerkedni,mert nincs senki akivel a gyermek koruli tehendokrol tudnek "csevegni"azert mas egy anyukaval beszelgetni mint avval akinek nincs gyereke!
Amugy a gyerekfelugyelet nem rossz otlet,csak az a baj,hogy nem tudok angolul vagy legalabb is minimalisan!

A baba-mama csoprtrol nem is hallottam meg!
Jazmin ebed utan alszik 2ig es utana indulunk setalni parkokba,tengerpartra,jatszoterre addig amig a parom haza nem jon (5ig).
Es bizony neha jo lenne ha nem egyedul setalnek.
Lanyokkal,akikkel megismerkedtunk ,mind dolgozik. Azert persze szoktunk dumalni de altalaba hetvegen.

Azert nem szomorodom el........csak otthon volt kivel hulyulni. Vagy csak hianyoznak a barataink.

szilvia
 


Sziasztok!

Hát, meg tudom érteni, hogy rossz egyedül sétálni a gyerkővel. Mármint mégegy felnőttre gondolok. Nekem is a legjobb barátaim messze laknak,vagy nagyon sokat dolgoznak. Az a barátnőm, akivel amióta anyuka lettem a legtöbb időt eltöltöttem is elköltözött kb. 50 kilóméterre tőlünk, és így ritkán talizunk.
Mi is minden du. a játszótéren vagyunk, ha nem esik. Ott azért tudok dumcsizni egy kicsit az anyukákkal. Szerencsénk van, mert egy nagyon jó kis játszó van szinte mellettünk.

Jó hetet mindenkinek!
Andi
 
 


Sziasztok

A londoni Live 8 nagyon szupi volt - meg igy "kivulrol" hallgatni is. A veget pedig meg lattuk is, persze csak itthon a TV-n mint minden mas halandoKép. Ferjuram meg is vigasztalt hogy nem is baj hogy nem volt jegyunk, mert ott aztan tenyleg nem tudtam volna 10 percenkent WC-re szaladgalniKép. Vettunk nehany kismama cuccot is, amik kozott van egy nadrag (pocakra huzos). Azota hordtam is, ami csak megerositett abban hogy nem nekem talaltak ki az ilyen pocakra huzos dolgokat - rendkivul irritalnakKép. Meg jo hogy nyaron vagyok terhes es nem kell 50 reteg ruha az emberreKép.

Kati - meg a multkor meg akartam jegyezni a buszjegyarakkal kapcs hogy engem a multkor ki is nevetett a buszsofor mert megkerdojeleztem hogy rendesen tudja-e az arakat. Elotte utoljara ugyanis akkor ultem buszon amikor meg 1 font volt egy single jegy. En mar azt is sokaltam, erre o meg 1.10-et kert. Bar hallom hogy azota 1.20-ra ment fel az arKép - normalis a London transport?!? A vonat es metrojegy arakrol meg nem is beszelve!! En meg emlekszem amikor egy 1-2 zonas napi travelcard 2.10-be kerult. Most pedig 4.70Kép!!! Es akkor autoval meg be se mereszkedj a kozpontba, mert kapasbol megdobnak egy 5 fontos szamlaval. Plusz szinte sehol nem lehet mar manapsag parkolni fizetes nelkul. Nalunk egy fel evvel ezelott a kornyek osszes utcajat "befekvorendoroztek", ugyhogy most akarhova menni a kozelben kesz hullamvasut. Arrol nem is beszelve hogy mindenki azzal van elfoglalva hogy kerulgesse az autojaval a hump-okat es nem azzal hogy figyelje a korulotte zajlo forgalmat, igy egyre tobb az ebbol fakado utkozeses baleset. Egy ordogi kor ez. Orulok is hogy jon a baba, mert vele kisebb lesz a kesztetes arra hogy nagyon messzire csatangoljak, es tuti tobbet fogom a labaimat hasznalniKép!

Andi - hogy telik a nagy szabadsag? Merre vannak a parodek Szlovakiaban? Mi egyszer voltunk tokmag koromban Siravar-on nyaralni a szuleimmel.

Szilvi - lehet hogy sokaig fog tartani magyar csaladokat talalni ott ahol eltek, ezert tenyleg probalkozz meg minden mas baba-mama osszejovetellel: jatszohazak - helyi templomokban, community kozpontokban, konyvtarakban, esetleg bevasarlokozpontokban. Menj be a helyi konyvtarba, ahol kell hogy legyen informaciojuk a helyi toddler ill. playgroup-okrol es minden mas helyi gyerekfoglalkozasrol. Nem kell a nehezkes angol miatt aggodni, rengeteg kulfoldi mama el ebben az orszagban, es altalaban mindenutt nagyon kedvesek es turelmesek az emberrelKép. Es ha majd eljartok ilyen helyekre, meglatod csak hogy milyen gyorsan fog fejlodni az angolod! Arrol nem is beszelve hogy az uj baratsagok hozzak magukkal az uj lehetosegeket is!
b
 


Sziasztok!

Itt ülök depiben, a lakás romokban, a párom holnap este jön, és Kitti is náthás lett. Kép

Berni!
Most még nem tudom hol vannak, majd szerdán írok. Egyszer hívott a párom, valami hegyről beszélt, meg hogy érdekes módon milyen magas ez a Magas Tátra.
Kép

Na, mindját bedobok egy két gombóc fagyit, attól mindig helyreáll a lelki békém, vagy legalábbis nem fog izgatni a rumli! Még van időm rendetrakni holnap! Kép

PUsz mindenkinek!
Andi
 
 


Szio Andi

Nagyon egy idoben jarunk most errefele...

Szerintem is egyel fagyit, en mar tul vagyok rajta ma estere...Es most furja is rendesen a lelkiismeretemet, es lehet hogy nemsokara majd a gyomromat is. A multkor eszrevettem hogy felvitte kicsit a gyomorsavamatKép.

Hat mit csinaltal te a lanykaddal hogy nyar kozepen megfazott?!? Biztos hogy nem valami pollen allergia? Bar akkor mar inkabb legyen megfazas. Remelem hamarosan jobban lesz!

Nektek pedig a paroddal kellemes ujratalalkozastKép!
Jojt!
berni
 


Hali!

Na, én tegnap már vissza se néztem, mert viszonylag korán (éjfél?) lefeküdtem. A fagyi fini volt!Kép
A gyomorsav elég vacak, én Kittivel szinte ülve aludtam pár hónapig, de aztán egyszer csak elmúlt mint ahogy jött. Petivel meg semmi gyomorsav!

Kitti az úszótáborban fázott meg, nem hinném hogy pollen, inkább a tipikus vírus. Első nap prüszköl, második nap orrfolyás, ez tart 3-4 napig majd köhögéssel záródik a hét és vége.
Szerencsére erre nem kell gyógyszer, csak c vitamint szoktunk, meg egy fajta homeos bogyeszt, ami az immunrendszert kicsit segíti. (talán)

Még mindig nem tudom hova menjünk???? Ma este jön haza a párom, kéne főznöm is. Eddig ott tartok hogy kivettem a halat a mélyfagyasztóból. Ez már haladás nálam! Kép
Most kicsit pihizek még Petivel, (dél óta durmol) és elkezdünk főzni.

Puszóka!
Andi
 
 


Londonban lesz a 2012-es Olimpia!!! Orulok itt mint majom a farkanak (vagy az a kutya volt?Kép). Pedig nem igazan erint kozvetlenul, hiszen fokent kelet-Londonban fognak majd zajlani az esemenyek, mi meg delen vagyunk. Talan csak annyi, hogy biztos meg 10-szer annyi turista lesz Greenwich-ben es Blackheath-en itt a kornyeken. Meg persze majd megyunk magyar sportoloknak drukkolniKép!
De hogy milyen messze is van ez meg?!? A babank akkorra mar 6 eves is elmulik majd...hihetetlen!

Kivel mizujs? Vagy mar elmentetek nyaralni? Remelem a gyengelkedok jobban vannak!

Mi holnap este szedjuk fel a (nagy)szuloket a Waterloo-rol, es utana indulnak a programok. Bar csak lassan, mert a furgesegem es teherbirasom most nem a regi. Miutan elmentek, mi ugrunk at Brusszelbe testver+sogorno latogatoba. Felvesszuk az uj babakocsit is, amit ott rendeltunk meg, abbol kifolyolag hogy a batyus adokedvezmenyt kapKép.

Tegnap nagyon nagy sikerelmenyem volt maternity pay ugyben. Eredetileg ugyanis a hely ahol dolgoztam juni vegeig, nem akarta megadni a statutory maternity pay-t. Van ugyanis egy olyan szabaly, hogy a terhesseged kezdetetol a 26-dik heteg dolgoznod kell megszakitatlanul. Mire ok jottek azzal hogy bar nekem megvan veluk a 26 het, de a suli szunetek miatt (husvet, half term, stb), nem megszakitas nelkul. Mire en azzal argumentaltam hogy az nem egeszen ugyanaz mint amikor valaki beteg vagy szabadsagot vesz ki tanitas kozben, hiszen ha a suli be van zarva akkor egyertelmu hogy en sem tudok dolgozni. Addig addig telefonalgattam es kutattam a neten amig talaltam is egy, az Inland Revenue altal kiadott nyomtatvanyt amiben le vannak irva az erre vonatkozo szabalyok. Es az egyertelmuen bebizonyitotta hogy igazam vanKép....amire aztan megadtak az SMP-t!! Rohogtem is, mert mindezek utan a tanacsado a Maternity Benefit Centre-ben eloadta, hogy az altalam talalt uj informacio fenyeben ugy nez ki hogy rengeteg mas oraado tanarnak rosszul biraltak el az ugyet. Gondoltam magamban hogy ez mar igazan nem az en problemam. Latjatok, meg a vegen bekerulok a tortenelem konyvekbeKép.
Udv,
b
 


Sziasztok!

Hajrá London! Ezt tényleg nem vártam volna. Pont hallgattam a rádiót, amikor Szingapurban (?) bemondták az eredményt. Meglepődtem és örültem is egyszerre. Méghogy Dél-LondonKép Azért elég közel leszel az eseményekhez, az országhoz képest.

Maternity pay - örülök, hogy sikerült elintézned. Ledöbbentem, hogy még ez alól is ki akartak bújni. Szerintük mit jelent az hogy "statutory"? Ez olyan, mintha az én munkáltatóm nem akarta volna megadni, mert karácsonykor, meg bank holiday-kor nem dolgoztam Kép

Andi,
Jobban vagytok? Képzeld, én is meg voltam fázva néhány hete. Csak én meg azt hittem, hogy szénanátha, és szedtem szorgalmasan a gyógyszert. Aztán jött az a nagy vihar (ami elárasztotta Glastonbury), gondoltam pollenek itt biztos nincsenek már...
Na, és hova mentetek végül?

Találtam egy tök édi cikket. Egy amerikai kislány (aki nem jár iskolába) Angliába látogat.
http://www.unschooling.com/library/essays/hollydodd.shtml

Kati
 
 


Egyébként az időeltérés a Babanet és Bristol között 1 óra 9 perc. Kép
 
 


Mi tortenik itt?!?!?! Robbanasok buszokon es metron?!?
b
 


Berni,

Te hol vagy? Most olvastam a neten a híreket, a rádióban nem mondanak semmit. Ez az egész túl félelmetes, pedig nem is vagyok Londonban.

Kati
 
 


En itthon del-Londonban, de a ferjem a Russell Square mellett dolgozik. O hivott fel hogy mondja mi tortent. O persze nyugis, dolgozik tovabb. En meg azon parazok hogy ha nem is most rogton, de a mai nap folyaman haza kell jonnie valamikor, amit anelkul nem lehet meguszni hogy vonatra ne uljon a Charing Cross-onKép. Azt viszont nem engedi hogy bevezessek a varosba ele, meg persze nem is lenne ertelme, mert minden kozponti ut le van zarva. Raadasul a szuleim is ma este erkeznek Eurostar-ral - ki tudja ott is mekkora kesesek lesznek.
Ugyhogy erdekes napunk van/lesz!
b
 


Szia Berni,

Sikerült mindenkinek megérkeznie tegnap? Biztos sokat idegeskedtél, remélem azért jól vagy.

Kati
 
 


Sziasztok!

Egyszer utazom el Pestről, és erre milyen hírekre jövök haza. Szőrnyű!!!! Igaz, már tegnap tudtuk, mert a párom barátja felhívott minket. Nem is akartam elhinni. NEm is tudom mit írjak, szegény ártatlan emberek!!!!

Mi meg Ópusztaszerre mentünk végül. Tényleg jó volt. Nagyon szép a Feszty kőrkép, meg az egész park.

Berni!
Én is remélem, hogy nem idegeskedsz túl sokat, neked most a legfonosabb a kisbabuci egészsége, tudom, hogy könnyű mondani......
Szüleid megérkeztek????

Pusz. mindenkinek!
Andi
 
 


Sziasztok Lanyok,

Koszi az aggodast! A csutortoki napot azt biztos nem felejtjuk el egyhamar, de szerencsere a vegen minden rendezodott a mi kis csaladunkban. Ferjuramat a vegen megiscsak menni kellett megmenteni, maskulonben orakon at gyalogolhatott volna hazaig. Igy is jott vagy egy oran keresztul mire osszefutottunk a folyonak mar emezen az oldalan. Aztan meg kb masfel oraig tartott az amugy 15 perces kocsiut annyian voltak az utakon. De nem erdekelt, mert az biztos hogy akkor voltam a legnyugodtabb amikor mar magam mellett tudtam az autobanKép!
A szulok is megerkeztek keso este, igaz nemi hercehurcaval es kesessel, mert minden addigi vonatot toroltek elottuk.

Itthon egymagam voltam napkozben, de nagyon edes es gondoskodo volt mindenki korulottem. Az egyik szomszedek itt ultek velem egy fel delutant hogy ne legyek egyedul - tudtak hogy a parom a Russell Sq mellett dolgozik. Jol esett, hiszen a "mi lett volna ha..." gondolatokat nehez volt elhesegetni magamtol.

Andi, a Feszty korkepet mi is lattuk evekkel ezelott es minket is nagyon megfogott. A park korulotte pedig rendkivul profi - jo valasztas volt!!!

Remelem jol telik a hetvegetek! En most kisse el vagyok merulve a nagy szuloi gondoskodasban es teraszepitesben.
Udv nektek,
berni
 


Sziasztok!

Berni!
Te egy kis hős vagy, hogy megmentetted a férjedet! Le a kalappal! Kép

Mi is már kezdünk izgulni az út miatt. Most néztem meg a naptárat, és ha minden összejön a férjem már aug-tól nem dolgozna, és intéznénk a dolgokat. (Pl. a kocsit kell levizsgáztatni, meg venni rá pár új cuccot, mint gumik, meg egy új szélvédő, mert már hónapok óta töröttel járok. A jogsimat is ki szeretném cseréltetni, mert még a régi fajta (gagyi) van, és még ha marad pénzünk a rendszámot is lecseréltetném EU-s ra, hogy esetleg az angol rendőrök ne állítsanak meg minden sarkon. Vagy nem fonots?)
Szóval lesz mit intézni. Én meg még mindig nem tudom, hogy Cornwall, vagy Sheffield, és még azt sem tudom hogy a cég, akik először találtak nekem munkát, tud-e még mindig Sheffield-ben valamit szerezni. Én nagyon húzok a Cornwall felé, az időjárás és a tenger miatt. Viszont a munka talán kellemesebb lenne Sheffield-ben mert mert ott inkább Down kórosok vannak, és szerintem ők aránylag "kedvesebbek" az Autistákkal szemben.
Ja, meg tegnap jelentkeztem a neten az NHS -hez, mert kerestek Plymouth-ba -TRAINEE CLINICAL PHYSIOLOGIST- t. Egész jó a fizetés, (kicsit minimálbér felett) és 4 év alatt teljesen ingyen lehet a képzést megszerezni. Kíváncsi vagyok írnak-e. Egyszer már jelentkeztem support worker-nek, de nem írtak. Kép

Na, most mentem.

Itt annyira esik az eső, hogy lehet hogy már Angliában vagyok???? Kép

Pusz.
Andi
 
 


Sziasztok,

Megint gepkozelben, de csak azert mert a szuleim meg durmolnakKép. Azert kicsit faraszto most nekem ez a vendeglatas, es akkor meg anyosom is jon aug vegen.

Andi, a regi rendszamtabla miatt nem kellene hogy megallitsanak itt a rendorok uton-utfelen, addig amig van "fensegjelzes" az auton. Itt sincs minden autonak EU-s rendszamtablaja.
Biztos ismered, de itt van egy link a helyi magyar nagykovetseghez a magyar jogsi- es gepjarmuhasznalatrol a UK-ban:
http://www.huemblon.org.uk/mvall/mvall3.htm#jogos

Izgi lesz nektek az elkovetkezendo par honap!! Tenyleg konyebb lehet Down korosokkal dolgozni, de bizom benne hogy helyesen dontotok! Latom jo sok munkalehetoseg van, lehet valogatni. Az viszont nem jo ha nem jeleznek vissza. Nekem erre van egy modszerem, ha van e-mail cimed vagy nev/telszam, keresd oket te. Nem gond ha eroszakos vagy, konyebben eszben tartanakKép. Nekem mar mult ezen allasom!

Az idojaras ugy latszik felcserelodott a ket orszagban, mert itt pedig ujfent nagyon szep ido van.
Udv,
berni
 


Kati - hogy viselitek Lilivel az idojarast? Minden nap a parkban vagy vizpartonKép?
 


Berni,

Vízpart nincsen, sajnos. Három hét múlva megyünk Devonba a nagyszülőkkel - biztos nem lesz ilyen meleg! Napjainkat a ház mögött töltjük, a "kertben" (a mienk egy garden flat), ide nem süt a nap, amit nem bánok. Én még ilyen fehérbőrű személyt mint a lányom, még nem is láttam. Azaz, amíg Angliába nem költöztem Kép És késő délután megyünk ki a parkba, meg sétálni. Ma egy kicsit korábban, mert találkozunk ismerősökkel is.

Tegnap egésznap kirándultunk, Lili hosszúujjúban a nap miatt (az arca leégett, a naptej és a napkalap ellenére). Viszont az egész háta kiütéses a melegtől Kép

Többen mondták nekem mostanában, hogy amióta itt élnek, sokkal érzékenyebb a bőrük a nappal szemben (Na, én sem tudok már magyarul, nem is tudod milyen szenvedés ezt leírni, és még azt sem tudom, helyes-e Kép) Te is tapasztaltál ilyet? Nekem megtöbbszöröződött az anyajegyek száma, még ott is, ahol nem ér nap (pl. a hasamon).

Andi,
Már a múltkor akartam írni, ha eleged van az esőből, akkor siessetek ide! Kép Tavaly nyár elég szar volt, de tavalyelőtt például hőség.
Sok sikert az álláskeresésben! Anyukádnak is minden jót!

Kati
 
 


Hello Kati,

Latom ti is rendesen kihasznaljatok a jo idot, kirandulas, kertben pocolas....van Lilinek kis felfujhatos medenceje is? Itt most minden kornyezo kertben megy a pocsolas. Meg a hozzank egyik kozeli oviban is hallom ahogy nagy elvezettel pancsolnak a lurkok.

Elgondolkodtato amit az erzekeny borrol irsz. En peldaul egy konnyen barnulo tipus vagyok, de az elmult 12 ev alatt, amiota itt elek, az en borom is rendesen elszokott a naptol. Legutobbi nyaralasunk utan kicsit meg is ijjedtem, mert egy 8 napos szeptemberi maltai ut utan (amibol mindossze 3 egesz napot toltottunk furdoruhaban a tengerparton), olyan szinten lebarnultam, hogy meg a mai napig viselem a furdoruham nyomat magamonKép. Pedig nem voltam kulonosebben csoki barna, es amint irtam, ez tavaly szeptemberben volt!!! Szerintem ez sem normalis.

Kiutesek - szegeny LiliKép. Ezzel sajnos egyutt tudok erezni, mert pont a napokban kezdtek el az en hasamon is kijonni. Es ha nincs anyukam, meg az o nagy elettapasztalata, akkor en teljesen bepanikolok hogy biztos himlom van. Te kensz Lilinek valamit ra? Nekem ha kijonnek, masnap reggelre el is mulnak. De remelem hogy ez a meleg erzekenyseg a terhesseg utan azert elmulik...

Szerintem mondjuk a nap sem ugy sut mar mint regen. Itt Angliaban meg plane nem tudtam meg soha egy egeszseges napbarnitott szint osszeszedni. Nekem a ferjuram az anyajegyes a csaladban. De valami orult modonKép!
Az szerintem nem gond ha ujak jonnek ki (persze modjaval). Talan nekem is van egy ket extra a hasamon.
Okos dolog hogy csak delutan jartok ki! Bar ma mi meg igy is jol megszenvedtuk a kiruccanast, annak ellenere hogy mindossze fel otkor indultunk csak neki a varosnak.
berni
 


Szia Berni,

Milyen jó ez az idő - nem ülök a gép előtt nahosszakat Kép Annyira nem vagyok már hozzászokva, hogy minden este hulla vagyok. Most is csak azért vagyok fenn, mert holnapra elő kellett készülni. Megint egy fesztivál Kép Ha egyszer Bristolban jártok júliusban, akkor szokott lenni az Ashton Court Festival. Ez egy helyi rendezvény, kétnapos (sátrazás nincsen), két színpad, sörsátor, gyerekprogramok, friss levegő... Úgy néz ki, hogy holnap már nem is lesz hőség, talán jobb is lesz.

Lilinek van felfújhatós medencéje, de olyan macerás volt két éve, hogy azóta nem használom. A babakádat szoktam kitenni, ő azzal is megelégszik. Meg van egy műanyag homokozója, elvileg annak a fedelében is lehetne pancsolni.
Egyébként ő mindennap "napozik". Ha csak lehet, levetkőztetem, reggel, és késő délután. A karja és lába már bézs Kép Már van rajta kettő pici pötty - az első anyajegyek. Rajtam is millió van, remélem ebben inkább az apjára üt!

Kiütésre nem teszek semmit, ha nem múlik el, el fogom vinni homepatához. Amióta gyerekem van, semmi bizalmam az orvosokban Kép (Húgyuti fertőzés gyanujára például antibiotikumot kaptunk. Nem sikerült pohárba pisiltetni, de azért a biztonság kedvéért felírta az orvos Kép Kép Mondanom sem kell, Lilinek estére már semmi baja nem volt)

Jó hűsölést!
Kati
 
 


Sziasztok!

Új vagyok itt a fórumban, nagyon örülök, hogy rátaláltam. Londonban élünk a férjemmel az év eleje óta, es ma vagyok 12 hetes 6 napos terhes Kép. Ez az első terhességem, úgyhogy nagy örömmel és izgalommal élem meg ezeket a napokat.
Udv,
Agi
 
 


Sziasztok,

Kicsit eltuntem, mert a szuleim ittlete alatti utolso napokat vegig kirandulassal toltottuk, es a nap vegen mar nem sok energiam volt gep ele ulniKép. Tegnap repultek haza, de szegenyekre meg vart egy jo kis tortura mielott magyar foldre leptek volna. A Skyeurope jarata Lon-Bp kozott tobb mint 6 orat kesett. A bejelentkezesnel kozoltek veluk delutan 1-kor hogy gondok vannak a 3 orasi jarattal, de akkor meg nem tudtak pontosan hogy mi fog tortenni. Mivel eleg bizonytalannak latszott a helyzet, en sem akartam oket kinthagyni egyedul a repteren, igy ott dekkoltam veluk este 7-ig, amikor mar kezdett ugy kinezni a dolog hogy megiscsak elrepulnek meg aznap ejjel. De mire hazavezettem (8 korulre) , meg mindig nem szalltak fel. Vegulis hulla faradtan, ejjel fel 1 korul ertek Bp-re, az elkovetkezendo 5 orat a repteren toltottek, mivel eredetileg utaztak volna tovabb Nyiregyhazara, majd hajnalban kitaxiztak a Keletibe az elso IC-hez. En meg kozben haromszor is hivtam oket az ejjel es hajnal folyaman, ugyhogy nekem se volt sok pihenes. Ebbol kifolyolag, ma szinte egesz nap aludtam is. Szegenyek, ugy mindent osszevetve, jo kis nyaralasuk volt....Bxl-bol ide a robbantasok napjan, majd innen Bp-re 6 oras kesesselKép!

Agi teged kulon is udvozollek! Nagyon nagy gratula nektek a picihez!! A ferjem es en szinten elso babankat varjuk (29+2), ebbol kifolyolag a mi eletunk is nagyot valtozott januar otaKép.
Na es meselj, hogy erzed magad, hogy mennek a dolgok a varandosag korul? Mar biztos megvolt a 12 hetes UH-d is, ami szep elmeny lehetett. Hol fogsz szulni?

UH-rol jut eszembe lanyok, mi ez a nagy 3D/4D orulet MO-n? Vagy csak en vagyok ilyen maradi?! Abbol itelve amit mas magyar forumokon olvasok raadasul ugy veszem ki hogy az esetek 90%-ban nincs is semmilyen orvosi alapja a vizsgalatoknak, hanem a parok csakis a sajat "szorakoztatasukra" keszitettik ezeket a felveteleketKép. A legjobb azt volt amikor az egyik holgy valahol azt irta hogy az elso 3D-s UH-n, nem a legtisztabban de azt vettek ki hogy kislany lesz a baba, de mivel nem volt 100%-ig egyertelmu ezert mar ott helyben lefoglalta az idopontot a kovetkezore egy par hettel kesobbre, azzal a kijelentessel hogy "mivel elso baba, nem sajnaljuk ra a penzt". En meg erre kerdezem, hogy jo jo hogy nem sajnaljak a babara a penzt (ha elso, ha masodik, ha harmadik)..... de hol benefital a baba ezekbol a vizsgalatokbol? Furi, hogy en itt abbol csinalok magamnak problemat hogy nekem tobb mint a UK-ban kotelezoen eloirt UH-m volt, ami 2db a 9 honap alatt, - (amikor kiderult a terhesseg volt egy kis enyhe bal oldali alhasi szurasom es meg kellett gyozodni rola hogy nem-e mehen kivuli) - otthon pedig a kotelezo 4db (javitsatok ki ha nem helyes) mellett meg extrakat is bevallalnak a lanyok.
De kerlek ne haragudjon meg senki, aki szinten csinaltatott ilyen hiper-szuper UH-kat a babajarol, mert amint irtam fentebb, valoszinu hogy csak en vagyok ilyen aggodos tipus es maradi gondolkodasu. Hiszen tudjatok hogy mi meg a kotelezo 2D-s UH-n is kulon kertuk hogy meg csak a baba nemet sem akarjuk tudniKép.

Andi - van-e valami hir anyukadrol es megszuletett-e mar a dontes idekoltozes ugyben? Meg csak most jutottam el odaig hogy megnezzem a Kitti es Peti albumat itt a neten es nagyon nagyon aranyosak mindkettenKép!!!!

Kati - az ismeroseim kozul masok is rengetegen atpartoltak a termeszetes gyogyitasi modszerekhez az elso gyerek szuletese utan, meg ilyen negativ tapasztalatok nelkul is. Ugyhogy mar en is kezdem komolyabban venni a temat. Csak ugye kell talalni valakit akinek a hirneve is jo, es ez az ami nem konnyu. Te esetleg tudsz valami modszert a helyi keresesre? Internet, szaklap, stb?

Szilvi - eltuntel.... vagy sikerult magyar csaladokra talalni Portsmouth-ban?

En meg ma es holnap itt vagyok, aztan keddig Brusszelben leszunk a batyameknal. Felvesszuk az uj babakocsit is. Semmi extra, vegul a Peg Perego (ami itt nalunk Mamas and Papas markanev alatt fut) Prammette + auto ules mellett dontottunk. Ezt talaltuk a mi szuksegleteinkhez a legmegfelelobbnek. Tudom tiszta hulyeseg, de ugy erzem magam mintha egy uj autot vasaroltunk volna es azt mennenk felvenniKépKép....ugy latszik lassan engem is elkap ez a babalazKép?!?

Udv nektek,
berni
 


keszitettik = keszittetik Kép
A tobbi hibat nezzetek el, igerem, maskor nem untatlak titeket a helyesirasi hibaim javitgatasaival, de egy kicsit paranoias lettem amiota kijelentettem hogy mar magyarul se tudok rendesen....
 


Sziasztok Lanyok! Kép

En is ujonnan szeretnek bejelentkezni, bar nem vagyok kismama (meg). Angliaban, Manchester kozeleben elunk 9 honapja - kisfiunk Mate 2 eves, ferjem 30, en 26. Termeszetesen szeretnenk meg masik babat is, egyelore gyujtom az infokat, hogy is mennek errefele a dolgok...

Ugy latom, remek tarsasag vagytok - igazan fogok orulni, ha csatlakozhatok... Kép

Szep napot Mindenkinek!
Tunde

ui.: Elnezest, hogy ekezetek nelkul irok - de sajnos nagyon nehezkes az irasom magyar billentyuzettel. (mostanaban 3 nyelven irogatok es mindharomban szep kis kulonbsegek vannak betuelhelyezes ugyben...)
 
 


Sziasztok megegyszer,

Gyors kerdes:
-vettunk egy kesobb gyerekagyra allithato babaagyat, de ismeroseink kozott megoszlik a velemeny hogy tudjuk-e azt rogton mar az elejetol hasznalni a merete miatt. Viszont arrol is megoszlik a velemeny hogy milyen fekvohelyet erdemes hasznalni az elso par honapban. Van aki a mozeskosarat favorizalja, mondvan hogy hordozhato, es a baba mindig ott lehet a mamaval akarhol is legyen a hazon belul. En speciel nem ragaszkodok hozza hogy a nap barmelyik szakaban ott szuszogjon a pici mellettem, szerintem felesleges - de kivancsi vagyok ti hogy velekedtek errol. Viszont masok a bolcsot/kisagyat favorizaljak, mert az stabilabb es tovabb hasznalhato.
En, szemely szerint meg mindig nem vagyok arrol meggyozodve hogy miert ne alhatna a baba mar kezdettol fogva az altalunk vasarolt agyban (ami kezdetben ugyis a mi haloszobankban lenne). Egyesek szerint elveszne a nagy matracon es nem lenne egy kellemes biztonsagerzete....?!?!?!
Nektek mi jott be annak idejen vagy mit terveztek hasznalni a jovoben? Teljesen nyitottak vagyunk minden megoldasra es velemenyre.
Koszi,
berni
 


Szia Tunde,

Udvozollek!! Szuper, megegy gyakorlott mama! Nekem ez kulon jo - bocs ha kicsit onzonek hangzok, de nalunk meg csak pocaklako van, es mindig van millio+1 kerdesemKép!
Meselj magatokrol. Hogy telik a nap Mateval? Jartok babas-mamas helyekre? Tehat tervezitek a kistesot. Ha Mateval MO-n voltal varandos es szulted meg, akkor lehet hogy az angol rendszer egy kicsit nyeglenek fog tunni. En nagyon fiatal voltam amikor eljottem otthonrol, igy nem volt alkalmam megismerni a hazai terhesgondozast, igy konnyen aklimatizalodtam az angol prakszishoz.
Udv,
berni
 


Berni! Kép

Babaagy - szerintem minden rendben van vele, ha jo minosegu a matrac (mi anno kokuszmatracot vettunk). Ennek az agyikonak az az elonye, hogy tkp. stabil helye lesz, igy a babanak lesz egy allando pontja, amihez majd ragaszkodhat. Ezenkivul nem novi ki egyhamar, nem kell tovabbi vasarlason gondolkodni. Regebben nalunk nem volt gond a "biztonsagerzettel" sem, hisz polyaban voltak a picik, amiben nem vesztek el. Mi 2 eve egy aranylag szellos angol polyat hasznaltunk szinten kokuszbetettel. Nagyon elegedett voltam vele, stabil volt az alja, konnyu volt vele szoptatni, babat tartani, mig O magatol nem tartotta a fejet, testet... Ha pedig egyaltalan nem tervezel polyaszeruseget, nagyon jo a kisagyakba valasztahato fej-racs vedo baldachinnal. Olyan kis feszek, ami ha szep, izleses, a babak mar eleg koran szivesen nezegetnek. Kép

Ezert en is a kisagyra szavazok - hisz egyebkent nem gond magad melle venni a babat, ha hianyzik, hordozoban, hordozokendoben, stb...

A nagy matracon ajanlatos a babat ugy helyezni, hogy a laba kozel legyen az agy vegehez. Es a takarojat ugy rendezed el, hogy ne tudjon "kiszabadulni" alola - nehogy belecsavardojon veletlenul. Biztosan lattal mar ilyen technikat babas konyvekben. A halozsak pedig ezt a "gondot" is megoldja. Kép

Hirtelen ennyi jutott eszembe... Kép

Udv,
Tunde
 
 


Berni! Kép

Majdnem egyszerre irtunk - kosznom az udvozlest. Haat, volnanak kerdeseim, majd lassan osszeszdodnek. Addig is jo pocaknovesztest Neked. Kép
Tetszett az Uh-s hozzalallasod - szerintem is tuloznak egyesek ezugyben Mo-on, de en a kismamas hormonokra fogom. Azok aztan csinalnak velunk kacifantosakat, igaz? Kép)

Egyebkent Szlovakiabol szarmazunk - ott szultem, es meg nem hasznaljak a 3, 4D-t, csak alapos problemagyanu eseteiben.

Tunde
 
 


Sziasztok!

Berni, gratulálok nektek is a picihez, akkor ti mar jóval előrébb vagytok nálunk, gondolom már van csinos kis pocakod ennyi idosen. Visszanézve az eddigi hetek jol teltek, habár nem mindig problémamentesen, eddig már több ultrahangvizsgalaton is tul vagyok, mert volt egy kis pecsételo vérzésem, es párszor megnézték emiatt a babát, hogy minden ok e, es jól fejlődik e. Szerencsere mindent rendben találtak. És mivel a kórházban ahol szülni fogok - Royal London Hospital - csak 35 év felett rutin a down-kór szűrő ultrahang, és mivel ennél fiatalabb vagyok, így azt megcsináltattam a múlt héten otthon Magyarországon, mert épp otthon voltunk más miatt. Ekkor 3D/4D-s ultrahangon voltunk, szerintem megérte így a hasznosat összekombinálni a kellemessel, mert nagy élmény volt látni a picit, persze a "sportszerűen" űzött ultrahangvizsgálatokkal én sem értek egyet. Émelygés/rossz közérzet a 11.-ik héten elmúlt, aminek nagyon örülök, mert néha eléggé szenvedtem. Épp ma voltam először a szülésznőnél az első viziten, megvolt az első vérvétel is. Legközelebb a 16. héten kell mennem a down-kór szűrő vérvizsgálatra. És te hogy érzed magad így túl a 29-ik héten? Hol fogsz szülni? Kiságy témában mi még túlságosan nem merültünk el, de én is praktikusnak tartom az allítható kiságyat, bátyáméknál van ilyen, és nekik bevált, szerintem mi is ilyet fogunk nézni, de ez még kicsit odébb van.

Jó éjt mindenkinek!

Ági
Bocs, ha néha lemaradnak az ékezetek, próbálok ékezetesen írni, de néha nem sikerül Kép
 
 


Jo reggelt,

Agi - en is bejaratos voltam az EPU-ba par hetesen, a fent leirt szuro fajasok miatt. Mi del-kelet Londonban elunk es a Lewisham-i korhazat valasztottam szulesre. Nagyon profik voltak kezdettol fogva, es bar teljesen mellekesen emlitettem meg nekik az enyhe fajasokat, ok azonnal ugrottak es vizsgaltak. Orulok hogy nalad is mindent rendben talaltak!!
A nuchal scan nekem is MO-n lett megcsinalva egy husveti hazautazas alkalmaval, mert itt elfelejtettek idopontot adniKép. A magyar vizsgalat eredmenyet viszont nekem itt elfogadtak es bekerult a terhes konyvecskembe is, igy mar itt nem volt szukseg a vervetelre. Biztos nem lehettek kellemesek a kezdeti emelygesek, de szerencses voltal hogy hamar elmultak. Nalam kesobb (8-9 het korul) kezdodtek, es teljesen csak 14 het korul szabadultam meg toluk. Azota pedig mar annyi ido eltelt, hogy szinte el is felejtkeztem a kezdeti rosszulletes idoszakrolKép. A hasam nekem eleg keson, 15-16 hetesen kezdett el domborodni, aztan 24 het korul rendesen megugrott, most pedig van egy szep kis dinnyem itt elolKépKép. A gorogdinnyevel asszocialom a hasam formajat, mert sokszor eszem azt manapsag. Beraktam a profilomba egy mult heten keszult kepet: elolrol nem tunik nagynak a hasam, de oldalrol nezve mar eleg ijjesztoKép.

Tunde - latod, tudtam en hogy jol jarok veledKép! Ennyi hasznos dolgot leirni babaagyrol!! Orulok hogy megemlitetted a polyat is, mert pont a multkor jott fel a tema a mamammal, aki ecsetelte az elonyeit, en meg ecseteltem neki hogy meg sose lattam itt Angliaban. De ezek szerint van, es utana fogok nezni. Gondolom a szokasos babas uzletekben aruljak oket, vagy katalogusbol kell rendelni? A halozsakos megoldas nekunk is tetszik, kulonosen azert mert biztonsagos es zavartalanabb a baba alvasa is. Viszont sok helyen nem arulnak ujszulotteknek valot. Vagy csak mi nem neztunk jol korul?

Az ekezetek miatt ne aggodjatok! Nekunk peldaul egyaltalan nincsenek is magyar karakterek a billentyuzeten. De meg ha lennenek se tudnek veluk mit kezdeni, mert en itt tanultam meg gyors-gepirni.
Szep napot mindenkinek!
berni
 


Tünde, Ági, sziasztok!

Berni,
Szerintem a babáknak egyáltalán nem jó az ultrahang, ha megint terhes lennék, lehet hogy csak a 20 hetesre mennék el. És itt nemrég volt egy cikk valamelyik újságban a 4D-sről (amit itt is lehet csináltatni, privátban), nagyon negatív volt (babára nézve káros, nem tudom a részleteket). Nem akarok senkit ijesztgetni persze. Mindenesetre nem gondolom hogy maradi vagy Kép

Homeopátia: én kinéztem egyet egy újságból, aztán nem nagyon tetszett (messzire kellett utazni, a nő nem válaszolt a hívásaimra), kerestem másikat. Vele nagyon meg vagyok elégedve, Lili is szereti. Ha ismerőseid ilyen beállítottságúak, lehet h tudnának Neked ajánlani valakit.

Alvás: én vettem egy charity boltban 10 fontért mózeskosarat, azt használtuk 2 hónapig (Az akkori lakásomban csak nehezen fért volna el a kiságy) Később kaptunk egy kiságyat is. Én pólyáztam, de csak kistakaróba (a kórházban mutatták meg, swaddling?) Nagyon hideg volt a lakás, Lili meg októberi baba, szóval hasznos volt több szempontból is.
Ágyat én olyat választanék szerintem, aminek le lehet venni az oldalát és odatenni a Ti ágyatokhoz. Így saját ágyban is van, de elég közel ahhoz, hogy ne kelljen a szopikhoz felkelni éjszaka. Szerintem is jó ötlet, hogy nem csak babakorában használható az ágy, hanem sokkal tovább

Kati
 
 


Sziasztok!

Berni! Kép

Latod, nekem fel sem tunt, hogy te sem irsz ekezetekkel. :D Hol tanultal gepirast? Mert ram is ferne, sosem tanultam, bar nem irok lassan, de hibasan... Az angol polyat itt meg sajnos nem lattam, mi Mo-on vettuk. Viszont pici halozsakot mar lattam itt is, csak jol nezz kurol. Kép
Kisagybol itt hatalmas a valasztek, mi otthon mindenfele praktikakat vetettunk be, hogy megalljon a kisagy az egyik oldala nelkul is... Most mar csak nevetek rajta.
Megneztem a profilodat, nagyon csinos vagy, szinte csak a pocit szedted fel, igaz? Kép

Agi! Kép
Szupi, hogy elmultak az emelygesek - en is emlexem, hogy alig birtam enni valamit. Itt is kotelezo szedni folsavat a terhesseg elejen?

Kati! Kép
Nekem sincs tul sok bizalmam az orvosokban, szerencsere Mate nem beteges. A telen osszeszedtunk egy franya virust es hat inkabb nem is irom le a "kezeles" menetet..

Lanyok, hol talalom a leirast az arcocskak, smileyk hasznalatarol?

Mennem kell, hianyol a legkisebbik kope!

Puszka,
Tunde
 
 


Sziasztok,

Meg egy utolso bejelentkezes a holnap reggeli utazas elott. Bxl-bol elvileg lehetne irni, de ismerven a batyamekat nagyon suru lesz a program, ugyhogy nem biztos hogy marad ra energiaKép.

Tunde,
Itt is kell szedni a folsavat, mar a teherbeesesi probalkozasoktol kezdve legalabb 3 honapos korig. Ezen kivul van egy-ket vitaminos etrendkiegeszito keszitmeny, mint peldaul a Pregnacare, ami ajanlatos, de kozel sem kotelezo. En peldaul nem akartam semmi ilyesmit szedni, mert biztam az etkezesi szokasainkbanKép. Viszont a vegen csak rafanyalodtam, mert egy par hete picit szedikeltem, ami a midwife szerint vashiany miatt lehetett. Kerte hogy vastabletta helyett (ami szekrekedest okozhat), inkabb szedjem a Pregnacare-t. Azota nem szedikelek, ugyhogy lehet benne valamiKép.
Ami a sulygyarapodast illeti: nagyon aranyos vagy TundeKép, de azert bizony jott ram is olyan helyekre ahol eddig nem volt, mint peldaul combok. Es a "neheze" meg csak most jon! Azt mondjak heti fel kilo minimum!
A smiley hasznalatban szerintem Kati a szaki, en nem is tudtam hogy letezik hozzajuk hasznalati utasitasKép.
Gepelni itt tanultam meg egy suliban. Es kesobb ez a tudas nagyon jol jott mind az egyetem alatt, mind pedig a munkamhoz.

Kati,
Megneztem a swaddling-olast az interneten - eleg furinak tuntKép, de abszolut latom az elonyeit, es megkerdezem majd az NCT-s foglalkozasokon hogy tanitjak-e.
Az ismerosok altal hasznalt homepaták sajnos nem itt a kozelben vannak, de majd megkerdezem oket is a keresesrol.

Agi,
Most hogy mar elmultak az emelygesek, meglasd olyan sok szep elmeny all elotted: pocinovekedes, a szivhang hallgatasa, az elso kis mozgolodasok, majd az egyre eroteljesebb rugasokKépKép Nekem az elejen egy mw azt mondta hogy ha elkezdodnek, egyszer meg ra is unok a rugasokra....haaat, nem lett igaza, mert a mai napig az a kedvenc erzesem amikor "jon-megy" a piciKép!

Ma nagy sikerelmenyem volt babacucc vasarlas ugyben. Elmentem a batyamnak nevnapi ajandekot venni (Szabolcs), es a vegen csupa olyan helyen kotottem ki ahol nagy babas leertekelesek voltak - nem tudom hogy sikerultKép. Tunde, igazad volt, mert talaltam egy szuper kis halozsakot is 0-6 honaposnak. Raadasul orult olcson, 10 font alatt!! A TK MAxx-be mentem eloszor valami pikans kis lakasbavalo ajandektargyert, de addig addig bameszkodtam hogy a gyerek reszlegen kotottem ki. Sose gondoltam volna hogy itt fogok halozsakra rabukkanni. Volt sok szintetikus, nem tul jo minosegu is ugyanennyiert, de addig kutattam, amig ra nem talaltam egy 100%-os pamutra. Igazandibol eloszor nem tudtam hogy a 10 font sok vagy keves-e erte, de a TK Maxx-es tapasztalataimbol itelve gondoltam hogy jo az ar. Kesobb atmentem a Boots-ba is, ahol minosegben teljesen ugyanilyeneket arultak 25-30 fontokert leertekelve! Ugyhogy jo vasart csinaltamKép.
Ti is ismeritek a TK Maxx-et? Mi mar evek ota jarunk oda, de a gyerek reszleget csak most fedeztem fel igazan, es szerintem nem rossz. Az arakrol meg nem is beszelve.

Vettem egy masik boltban vagy 6 kis kezeslabast is felaron es negyedaron. Igy 9-re emelkedett a kezeslabasaim szama, amelyek 52cm-tol 3 honapos korig jok. Ettol tobb nem igazan kell most indulasnak, ugye?! Tudom hulye kerdes (kulonosen 12 ev itteles utan), de altalaban milyen ido van nalunk oktoberben? Kati, tudom hogy Lili is oktoberi baba, te milyen dolgokat vasaroltal neki annak idejen?

Egy kicsit el is voltam szontyolodva, mert sok helyen meg a szakallkak (ezt nem tudom jol irtam-eKép) is nemre szabottak voltak szinben, es alig talaltam valami neutralisat. Felelmetes hogy ujabban mar ez a business is mennyire arra a feltetelezesre epul hogy a szulok tudjak szuletendo gyermekuk nemet.

Most futok tovabb, mert meg nincs becsomagolva holnapraKép.
Ha addig mar nem jonnek, akkor mindenkinek kellemes hetveget kivanok!
berni
 


Sziasztok!

Berni, tenyleg csinos kis pocakod van, valoban elorol nem is nagyon latszik. Nekem most kezd picit domborodni, de inkabb eddig azt vettem eszre, hogy elegge "beteltem" a derekam korul, meg kisse "megpuhultam" Kép Berni, te mikor erezted az elso mozgasokat? Tkmaxx-et ismerem, de a gyerek reszlegen meg soha nem neztem szet, de koszi az otletet. En igazabol meg semmit nem vettem, vagyis egyszer 3 eve Kép, nem tudtam ellenallni egy kis takaronak es egy csomag elokenek egy vasarlasom soran, de akkor meg nem volt tervben a gyerkoc, de gondoltam jo lesz majd valamikor, a parom nezett is amikor hazaallitottam a babacuccokkal Kép.

Tunde, en is szedek folsavat, mar a fogamzas elott elkezdtem, vagyis elevitet szedek, amiben van folsav, de minden alkalommal megkerdeztek tolem, szedem e, a gp, a szuleszno, meg az EPU-s ultrahangos is. Az emelygesrol meg annyit, hogy erdekes, hogy nem minden nap tort ram, neha voltak 1-2 napos jo periodusok, amikor teljesen jol ereztem magam, majd ismet 2-3 nap emelyges, rossz kozerzet stb. Ilyenkor csak jeghideg vizet, tejet, cseresznyet kivantam. De mar en is teljesen elfelejtettem, milyen is volt ez, meg jo, hogy a rosszat ilyen konnyen elfelejti az ember.

Kati, ugye jol tudom, hogy homeopatias gyogyszert terhesseg alatt is lehet szedni? Meg soha nem voltam homeopatias orvosnal, de mostanaban egyre tobbszor gondolok ra, mert allergias vagyok, de nem tudtak megallapitani, hogy mire, es eleg sokat tusszogok, folyik az orrom, ejszakankent bedugul, es neha mar nagyon idegesito tud lenni. Hagyomanyos orvos miutan nem tudta megallapitani tesztekkel, hogy mire vagyok allergias, zyrtek-et irt fel, amit szedtem is evekig, de aztan abbahagytam mar tobb mint egy eve.

Meddig lehet repulni kismamakent, tudja valaki? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy nehany legitarsasag kerhet orvosi papirt, hogy felengedjenek a gepre amikor mar nyilvanvalo pocakja van az embernek...

Udv Mindenkinek,
Agi
 
 


Berni, azt el is felejtettem az elobb irni, hogy akkor ugy tunik, eleg kozel lakunk egymashoz, mert a Lewisham-i korhaz tolunk sincs tul messze. Mi az Isle of Dogs legdelibb csucskeben lakunk az Island Gardens DLR megallonal, a Greenwich-i gyalogalagutol egy sarokra.
 
 


Sziasztok!

Berni - jo hetveget nektek is! Es gratula a falatnyi szerzemenyekhez. Kép Egyebkent mar megtalaltam a smileyikhoz a haszn. utasaitas - eleg maceras. Majd lassan belejovok. Kép

Agi!
Ugy tudom a 30. hetig lehet repulni, de erdeklodd meg a repulostarsasgonal, vagy vedononel. Van ra szabalyzat, de hogy hol, azt nem tudom.

Akkor nekem is lassan be kene szereznem a folsavat... Kép
Itt errefele sok helyen latok un. family plannig centre-ket. Ott mi tortenik? Vagy csak sima nogyogyaszat? Ez is furcsa, hogy itt nem surun lat nogyogyi... mondjuk nincs miert, de furcsa. Meg ugye a pediater hianya - ezt meg mindig nem szoktam meg...

Kati!
Homeopataiarol allergia ugyben en is szivesen olvasnek! A ferjem nagyon allergias,de nem akar gyogyszerezni - tan erdemes volna utannanezni homeopatikusnak itt a kornyekunkon.

Kepzeljetek! A mult heten tortent velem, hogy az akademian (ahol tanulok) nem vittem fel a babakocsit az elso emeleti recepciora, mikor vmit el kellett inteznem. Csak siman lent hagytam a foldszinten. Sokan voltak elottem, elidoztunk es mire visszamentem Mateval a kocsihoz egy sereg rendor allta korul es bombat kerestek benne! Figyelmeztettek, hogy ez nem vicc es ha 2percen belul nem jovok, viszik es ferobbantjak a kocsit... Es mindezt olyan hangnemben, mintha legalabbis talaltak volna benne egy kis dinamitot. Es mit szoltak volna, ha fejkendot is viselek... tan nem usztam volna meg egykonnyen. A hazafele uton meg pityeregtem is, mostmar csak rotyogok rajta. De hogy a vilag megbolondult, az biztos! Raadasul a szuleim pont a londoni robbantgatasok miatt nem mertek repulore ulni - igy duplan elkeseritett a dolog.
Szal, vigyazzatok a kocsikakra... 3 hete meg senkinek nem tunt fel a buggi a foldszinten...

Mas. Olyan jo nektek, hogy kozel vagytok egymashoz - itt eszakabbra nagyon keves a magyar csaladosok szama. Eddig csak 1 kisgyermekes csaladot ismerunk Mo-rol.

Na, de eldugulok, nem panaszkodni jottem. Egyebkent is a hetvegen Rochdaleba keszulunk egy magyar clubba.Kép Meg megkerdeznem, ti hogy alltok az angol kapcsolatokkal? Szoval nem kulfoldiekkel?

Puszka es szep hetveget Mindenkinek!
Tunde
 
 


Sziasztok!
Jó hétvégét az utazóknak!

Berni,
Ismerősöktől kaptam annyi babaruhát, hogy hármasikreknek is elég lett volna Kép Akkor októberben jött a hideg idő, más években elég meleg volt. Mi ezeket használtuk: body-k (ujj nélkül), arra kezeslábast. Kardigán, kis "cipő" vagy zokni. Amikor mentünk valahova, ugyanannyi réteget adtam Lilire, mint rajtam volt, és a kabátomat rácipzároztam mindkettőnkre (Lili hordozókendőben volt). Jó ötlet a lábára még adni valami meleget (térdzokni?) Babakocsiban azt hiszem melegebben kell öltöztetni őket, és/vagy betakarni. És természetesen sapka, kesztyű, sálat akkor nem használtunk, a kendőben jó meleg volt, de az is jól jön.

Ági,
Igen, terhesség alatt is használható a homeopátia. Az öngyógyulást segíti elő, nem csak a tüneteket kezeli. Homeopatához (így kell mondani?) azért jó elmenni, mert a tünetektől függően mást adnak (tehát megfázásra pl van sokféle). És attól is függhet, hogy milyen tipus vagy.
Allergiára kétféle kezelés van, akút (amikor már szenvedsz) és megelőző, bár nem tudom így hívják-e. Én már néhány éve tervezem, hogy ez utóbbit megcsináltatom Kép

Tündi,
Kép Nem lehetett valami jó. Nekem a repülőtéren volt egy kellemes élményem tavaly. Pont lekéstünk egy repülőt itt BristolbanKép, és a terem közepén álltam, mellettem a sok csomag meg babakocsi, és Lili elszaladt, egyenesen a csomagszalaghoz. Már mászott volna föl, természetesen rohantam hozzá. Így kb tíz méterre voltam a csomagtól (vagy még kevesebb). Mire visszafordultam már állt is ott egy nő és jól leszidott. Nem is figyelt arra hogy mit mondok! Gondolom ha a gyereket elviszi a szalag, annak jobban örültek volna.
Legközelebb cipelem a cakkot úgy szaladgálok Lili után Kép Kép

Ti nem jártok charity boltokba? Olyan jó cuccokat lehet kapni, a babaruhák pl nagyon jó minőségűek (gondolom mert olyan gyorsan kinövik). Ma találtam kettő gyerekkönyvet, egyik a környezetről, másik Flower Fairies. 50p volt mindkettő Kép

Kati
 
 


Sziasztok!

Kati - homeopatanak mondjak, en irtam rosszul. A repteri rohangalasbol nekem is elegem van. Foleg, hogy altalaban a draga uram nem tud figyelni a szalagra is meg a csomagokra is egy helyen, igy en figyelek a csomagokra meg a gyerekre. Jo dolgom van, igaz? Kép
Charity boltok hol talalhatoak? Ez nekem uj! Es tudnal ajanlani konyvet is a homeopatiarol? Persze angolul is, a telen pedig utazunk Mo-ra, onnet is hoznak, ha van jo. Nos? Kép

Berni)
Jo utat Neked - vigyazz magadra! Kép

Lanyok!
Kerdeztelek a multkor az angol kapcsolatokrol, senki sem valaszolt... Nekem az a gondom, hogy tulsagosan tartozkodoak velunk szemben, alig tudok valtani par szot az anyukakkal a klubbokban. Igaz, nem tokeletes az angolom, de ertheto... Es nem vagyunk szinesek sem Kép Kép Kép, Mate is jo gyerek, nem verekedos, megvarja a masikat, mig befejezi a jatekot... Mit gondoltok mi lehet a gond? Egyszeruen a szigeti nepek tipikus "tuneterol" van szo, vagy en vagyok turelmetlen?

Puszka,
Tunde
 
 


Tünde,

Nekem Beth MacEoin: Practical Homeopathy c. könyve van meg (németül, de eredetileg Londonban adták ki). Végigveszi a betegségeket, kitérve általános otthoni kezelésre, mikor menj orvoshoz, stb. Van külön fejezet gyerekbetegségeknek, női bajoknak, sportsérüléseknek. És a végén az összes "remedy" is fel van sorolva és mindegyikreől 3-4 oldal írva. Elég részletes, és abból indul ki, hogy az olvasónak nincsenek előző tapasztalatai etéren.

Megnéztem az amazonon, ezek a találatok a szerzőre: http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/search-handle-form/202-5208711-6431030
Az általam leírt könyv ott van németül Kép

Én elég nehezen barátkozom, és ahol most lakunk, nem nagyon laknak olyanok, akikkel egy hullámhosszon lennék. Talán váltunk egy hellót, ennyi. Én részben magamat hibáztatom, mert nem vagyok valami beszédes, de ők attól még beszélhetnének Kép Többen is panaszkodtak nekem hasonlóról, nem csak külföldiek.
Próbálkozni kell tovább. Keress olyan anyukákat, akikkel nem csak az anyaság a közös tulajdonság! (Én például Waldorfos baba-mama csoportba mentem és nem csalódtam)

Charity shops - én úgy tudom mindenhol vannak, legalábbis városokban. Minden alapítványnak saját bolt, pl. Oxfam, Bernardo, British Heart Foundation stb. Adományozni lehet ruhákat meg miegymást, ők meg eladják potom pénzért.

Kati
 
 


Sziasztok Kép !

Tunde,
Fogalmam sincs, mi tortenik egy family planning centre-ben. Gondolom olyasmi lehet, mint otthon az optimalis csaladtervezesi kozpont, asszem igy hivjak. Nekem is furcsa volt eloszor, hogy itt nem is lat nogyogyasz, de aztan ahogy jobban belegondoltam, meg orultem is neki, mert vegulis csak terhesek vagyunk, nem betegek, ha meg valami panasza van az embernek, akkor azonnal kuldik tovabb megfelelo orvoshoz, legalabbis en ezt tapasztaltam eddig azalatt a rovid ido alatt amiota itt vagyok. Az egyik ismerosom kerdezte, hogy akkor hogy veszik eszre pl. ha valakinek nyitva van a mehszaja, mert otthon azt is nezi doki a havi viziten a terhesseg alatt, na latod ezt nem tudom, de gondolom van annak is valami tunete, nem?

Kapcsolatokkal kapcsolatban (na ezt jol megfogalmaztam Kép ) nem sok sajat tapasztalatot tudok meg irni. Igaz, hogy ev elejen koltoztunk ide, de en vegleg csak aprilisban csatlakoztam a paromhoz, mert otthon meg voltak elintezni/lezarnivaloim, akkor munkat kezdtem keresni, es tanulni a juniusi vizsgaimra, majd eleg hamar kiderult, hogy babat varunk, jottek a rosszulletek, ataludt felnapok, a vizsgak juniusban, azota meg mar ketszer voltam otthon Magyarorszagon. Szoval az elmult par honap abszolut aktiv joves/menes/tanulaskent/alvaskent van bennem, valamint par baratunk meg meglatogatott minket nehany napra tobbszor is, igy nem nagyon volt, hogy unatkoztam volna, igy nem is sok alkalmam volt uj kapcsolatok kialakitasara. Igazan meg csak most kezdem ugy erezni, hogy akkor most itt "lehorgonyzunk" egy idore. A baratnom, aki itt el mar evek ota is hasonloan tavolsagtartonak latja az itt eloket mint te, o azt mondta, ok is foleg korabbi munkatarsaival es olyan parokkal jarnak ossze, ahol az egyik fel magyar, es valamilyen magyar vonatkozasu dolog kapcsan ismerkedtek meg.

Regebben en is jartam az oxfam-ba vasarolni, meg Dublinban amikor ott laktunk, de itt meg nem voltam. Igazsag szerint meg itt nem is lattam, pedig biztos van sok.

Most epp azon gondolkodom, erdemes e elmenni a korhazin kivulin meg egy szulesfelkeszito tanfolyamra. Szerintetek? Olvastam ezekrol az NCT es az active birth centre altal szervezettekrol. Hallottatok roluk valamit, esetleg valakinek van valamilyen szemelyes tapasztalata?

Agi
 
 


Sziasztok!

Ez rettenetes, ami mostanaban Londoban tortenik... Nem is tudom, mit szoljak... remelem jol van mindenki!

Es koszonom Lanyok - mostmar en is fellelegeztem az angol kapcsolatok miatt. Valoszinuleg idovel megnyilnak majd, de azert ha jobban megnezzuk oket - meg maguk kozt is nehezen baratkoznak, szerintem.

Agi!
Nem ismerem az NCT -t, de ha elegedett vagy a korhazi tanfolyammal es nincsenek aggalyaid, akkor talan nem kell tobb helyen is probalkozni. Az igaz, hogy mindenhol tanulhatunk ujat is - tehat szubjektiv a dolog. A hianyerzet gyakran aggodalmakhoz vezet, igy azt jobb elkerulni. Majd ird meg, ha valtottal es mit tapasztaltal. Erdekel minden :-O irjad csak!
En is ilyen aktiv kismama voltam, mint Te - aztan mar nagyon jol jott, hogy Mate baba megalljt parancsolt! :-O
A mehszajtagulast pedig altalaban pocakkemenyedesek jelzik es szerintem a MW is felismeri, ha komoly a dolog. Akkor viszont orvoshoz is kuldenek, gondolom....

Kati!
Most, hogy leirtad, kiderult, hogy ismerem ezeket a charity feleket. De azt hittem csak bizonyos csoportokat celoznak. Koszi az infot, a konyveset is! Kép Hamarosan nagy konyvvasarlasra keszulok, olyan nehezen jutok el ilyen helyekre, Mate nemigen ul meg a kocsiban. Szeretnek meg szotarakat venni, vagyis ertelmezoszotarakat. Van egy altalanos - de szuksegem volna egy orvosira (orvosi, biologiai szakkifejezesekre) es egy pedagogiaira (a fentiek csak tanari ugyben)
Meg nem lattam ilyeneket - mit gondoltok, csak nem jol neztem korul?
Az orvosi azert kellene, hogy normalisan tudjak beszelni a dokikkal, szukseg eseten. (van egy konyvem, When your child is ill - de sokminden nincs benne) Pl. Matenak nyelvfek gondjai vannak es en meg mindig nem tudom, mi az angolul. Kép A legutobb elmutogattam, de nem ertettem, hogy mondta a doki a helyes kifejezest... Azert remelem, ugyanarrol beszeltunk. :-O
A pedagogusi, pedig a munkam miatt jonne jol - rengeteg a szakkifejezes, amit egyaltalan nem ismerek.

Kati!
Orulok, hogy felhoztad a Waldorfot is! En mondjuk Montessori rajongo vagyok, es most mar remenykedem, ha Matyinak sikerul bejutni egy ilyen oviba, megtorik a jeg mifelenk is kapcsolatilag. Ezenkivul szept.-tol uszotanfolyamra is jarhatunk. Eddig is jartunk, de nem talaltunk tanfolyamszerut, csak most nemreg. De a lenyeg, hogy megvan! Kép Otthon, Mate 4hos koratol jartunk baby - uszasra, szivbol ajanlom mindenkinek! Kép

Szep hetveget es nagyon vigyazzatok magatokra!
Tunde
 
 


Sziasztok,

Ma megerkeztunk mi is a csatorna masik oldalarolKép. De az igazat megvallva, most az egyszer nem bantam volna ha maradunk meg egy kicsit, annak a fenyeben amik itt a mult heten tortentekKép.

Remelem azert jol telt a hetvegetek! Nekunk sikerult kettovel novelni az itthon tarolt bedobozolt babadolgok szamat - lassan kifogyunk helybol a hazbanKép, minden doboz olyan oriasi. De nem panaszkodom, megerte a cipekedest, mert jo vasart csinaltunk azzal hogy Bxl-ben vettuk meg a babakocsit es autoulest.

Latom jol elbeszelgettetek a mult hetenKép. Megprobalok en is hozzaszolni 1-2 felvetett temahoz:

Agi,
En eloszor 3 honappal azutan hogy felfedeztuk hogy terhes vagyok ereztem a babat eloszor mozogni - ekkor voltam 17 hetes. Bar szerintem az elso mozgasokat egy kicsit nehez eszrevenni, kulonosen elso babanal, amikor meg igazan nem is tudod hogy mire figyeljKép. En a TV elott ulve ereztem valami olyasmit amit addig meg soha, es kovetkeztettem arra hogy talan ez lehetett azKép! Termeszetesen azonnal hivni kellett a paromatKép! Ugye a konyvek azt irjak hogy elso babaskent kb 16 es 20 het kozott erzed eloszor, majd 24 es 28 het kozott a legaktivabb a baba mert akkor meg relative sok helye van...Mi most vagyunk 30 hetesek es en nem ugy velem felfedezni hogy csillapodna az aktivitasa, sot...szerintem egyre kevesebbet alszik. Manapsag jottem ra viszont hogy milyen az amikor csuklikKép. Amikor eloszor ereztem ezeket a percekig is tarto utemes kopogasszeru erzeseket, eloszor nem ertettem hogy mi ez. Nagyon edes, mert ilyenkor eleg sokat izeg-mozog is, gondolom zavarja a csuklas es nem tud magaval mit kezdeni.

Repules - en meg regebben azt hallottam hogy 5 honap felett sok legitarsasag mar orvosi igazolast ker arrol hogy a kismama fitt a repulesre. De igaza van Tundenek, hogy ezt legjobb az adott legitarsasagtol megerdeklodni, mert mindenkinek mas a policy-ja erre vonatkozoan.

Tenyleg nagyon kozel lakunk egymashoz!! Lenne-e esetleg kedved talalkozni valamikor?? En nagyon surun hajtok at Greenwich-en, es ha van energiad atsetalni az alaguton, en szivesen talalkoznek!

Nogyogyasz vizsgalatok - en kifejezetten orulok annak hogy itt nincsenek belso vizsgalatok! Amikor nekem is eloszor elkezdodtek a haskemenyedesek, es nem voltam biztos abban hogy mi tortenik, elmentem a DAU-ba (Day Assessment Unit) az Antenatal Klinikan, ami egy ilyen besetalos rendszer mar elorehaladottabb terheseknek. Ha barmi gond van, szerintem mar neked is ide kell menned. Nagyon profinak talaltam a rendszert. Itt egy mw gondjaiba vett, lefektetett egy piheno szekbe, elvegezte a rutin vizsgalatokat. Egy kicsivel kesobb egy orvos jott es elmagyarazta hogy mi minden okozhatja a tuneteimet. Ekkor vegzett el egy belso vizsgalatot hogy megallapitsa zart-e a mehszaj, vett kenetet hogy kizarjanak mindenfele fertozest, stb. A vegen mindent normalisnak talaltak. Mindez kb egy ora alatt lezajlott. Ugyhogy, ha barmi tuneted van, en oket tudom ajanlani.

A mehszaj allapotat az en korhazamban kulon is vizsgaljak 21 es 24 het kozott, egy belso UH-s meressel. Ezt nalunk felajanljak minden nonek, de nem kell vele elni. Amint gondolom eszrevetted mar, az angol terhesgondozas nem hive az "agyba-fobe" UH-zasoknak ha minden rendben folyik egy terhesseggel, igy ez utobbi vizsgalatban is valasztasi lehetoseget adnak a paroknak. Mi is ugy dontottunk hogy nem elunk a lehetoseggel, kulonosen meg nem az utan hogy a DAU-s orvos is mindent rendben talalt nalam.

Korhazas szulesfelkeszito tanfolyam vs NCT - pont a multkor jott szoba nalam is a mw-nal. En azt tapasztaltam hogy a valasz ezzel kapcs attol fugg hogy kit kerdezel. Nekunk a kisgyerekes ismeroseink nagy resze eskuszik az NCT-re. Eletreszolo kapcsolatokat letesitettek a tobbi csaladokkal, es sok minden mas mellett, allitolag nagyon jo breastfeeding tanacsado szolgaltatasuk is van. Persze a tanfolyam es a tovabbi tagsag az penzbe kerul, de nekem a fent emlitett ismeroseim a legjobb befekteteskent emlegetik az odafizetett penzt. A vegen mi is jelentkeztunk naluk, es szept 6-an kezdodik a tanfolyam - ugyhogy en majd csak egy kicsit kesobb tudok beszamolni a szemelyes tapasztalatainkrolKép. Sokan, ugy hallottam, parhuzamosan csinaljak az NCT-s es korhazas tanfolyamokat. En is akartam, de egy idoben van a ketto estenkent. Mire a mw ajanlotta, hogy nalunk minden kedden delben van az un. "labour ward tour" amire azert erdemes elmenni.
Ha ugy dontotok hogy akarjatok az NCT-t is csinalni, en csak azt ajanlom hogy foglald le a helyed minel hamarabb, mert nagyon popularisak es gyorsan betelnek a csoportok.
En is rakerdeztem annak idejen hogy megis mi szukseg van ennyi fele-fajta tanfolyamra, csak hogy megkavarjak az embert?!? Mire azt a valaszt kaptam hogy csak a korhazas nem mindig elegiti ki a parok igenyeit. Valamint, sok esetben a szules utani legnagyobb tamaszt es segitseget a tanfolyamon osszeverbuvalodott friss anyukak adjak egymasnak, viszont ilyen jo kapcsolatok nem alakulnak ki a korhaz altal szervezetteken.
Hat ennyi. Remelem, nem kavartalak be megjobban!!

Tunde,
Family Planning Clinics - az en tapasztalatom szerint ezek a helyek, a nevvel teljesen ellentetben, fogamzasgatlas tanacsadassal, terhessegmegszakitassal es annak vonzataival foglalkoznak. De helytol fugg hogy mennyi minden tartozik a repertoire-jukba. Az interneten rengeteg info van roluk. Csak hogy "izelitot" adjak, mi annak idejen fogamzasgatlas tanacsadasra mentunk hozzajuk, aminek kereteben megvizsgalt nogyogyasz is. Ti viszont kisbabat terveztek, igy szerintem, ez a szolgaltatas nem nektek lett kitalalvaKép. De erdeklodd meg, mert lehet hogy azota valtozott a rendszer.

Babakocsis sztori - megdobbento! Bar azok utan hogy a rendorok lelottek egy bombarobbantasban teljesen artatlan embert a mult heten, mar semmin nem lepodok megKép! Sajnalom hogy a szuleid utja meghiusultKép! Az enyemek, bar eljottek, viszont kozel sem a legjobb hangulatban telt el az itt eltoltott ido. Raadasul egy csomo eltervezett program is meghiusult a tortentek miatt. Most pedig a ferjem miatt aggodom, de valami orult modon!! Az irodajuk bent van a kozpont kellos kozepen es tolunk vonattal jar. Es bar vonatokon meg nem tortentek merenyletek, de az ember egyaltalan nem nyugodt! Eveken at ragta a fulem hogy hagy jaron be kismotorral vagy biciklivel, en pedig mindvegig elleneztem, mert annyi baleset tortenik az autosok hibajabol. Most viszont mar azon vagyok hogy inkabb szetaggodjam a fejem azon hogy nem-e uti el egy auto, mint hogy nem-e robban mellette a vonaton egy bombaKép!

Magyar klubb - milyen volt?
Latom azota sikereket ertek el kapcsolatteremtesben, de ami a szigeti nepek ridegseget illeti, szerintem van benne valami. Bar nekem sikerult egy par angol jobaratot szerezni az elmult tobb mint egy evtized alatt, fokent a munkam soran. De a barataink tobbsege azert a "kulfoldi" kategoriaba tartozik. Viszont, Hampshire megyen kivul sehol mashol nem eltem Londonon kivul. Es talan ott ahol kevesbe keverednek ennyire a kulonbozo nemzetek, nehezebben nyitnak az angolok a kulfoldiek fele?! De mi a helyzet a tobbi kulfoldivel? Biztos vannak mas nemzetisegu anyukak is ezekben a klubbokban. Ok tuti elveznek a baratkozast, nem?!

Speci szotarak - lehet hogy Mo-on nagyobb szerencsevel jarnal magyar-angol szakszotar ugyben. Itt az atlag konyvesboltban fokent az altalanosak mennek. De ha nincs ra modotok hogy Mo-n utananezzetek, van itt egy Hungarian Book Agency nevezetu ceg. En magam meg sosem hasznaltam oket, es a weboldalukon leirtakbol itelve eleg szimplanak hangzanak, de talan megernek egy telefont, ha masert nem, talan tudnak valami hasznalhato tanacsot adni...:
http://www.hungarian-books.co.uk/homepage.htm
Mi az a nyelvfek? Elnezest a tudatlansagomert, vagy hogy megkerdezem, de meg sose hallottam rola es felkeltetted az erdeklodesemet.

Kati,
Te nagyon jol jartal azokkal az ismerosokkel minden terenKép! Az en gyerekes ismeroseimnek (ami eleg limitalt) mar mind nagyobb lanyuk/fiuk van (4+ ev) es mar elottem elosztogattak a babacuccokat masoknak. Van viszont egy nagyon edes magyar szomszedasszonyunk (akit idekoltozesunk utan ismertunk meg), aki viszont allitolag egy halom ezt+azt osszepakolt mar nekunk az o lanyuk babakorabol. Az viszont meg nem derult ki hogy mit, meg hat a babank nemet sem tudjuk ...igy aztan vasarolok en is.
Koszi a tanacsot oltoztetes ugyben!! Mas ember talan el sem hinne hogy egy olyan kis tapasztalatlankanak mint en, milyen nehez kiigazodni a babaruha vilagban.

Regebben mi is jartunk charity boltokba, inyenc kis lakasbavalo disztargyak utan kutatva. Itt most a kornyeken sajnos eleg pancser uzletek vannak, es a ruhak fokent a 80-as evek divatjat kovetik. De majd korulnezek tuzetesebben is babaruci ugyben, mert szerintem sem lehet a minoseg rossz abbol az indokbol itelve amit te is irtal.

Uffff, mara akkor befejezem az irast. Elnezest a regenyert, de neha elkap a lendulet! Remelem senki nem aludt el feluton olvasas kozbenKép!

berni
 


Sziasztok!

Berni, koszi a sok infot, elgondolkozok ezen az NCT tanfolyamon. En is sok jot olvastam rola forumokon, es en is egyik elonyenek a kapcsolatszerzest latom. A korhazi tanfolyam a kis tajekoztato szerint amit kaptunk csak 4 hetes lesz, asszem ket ora per alkalom. A mi korhazunkban is van labour ward tour minden honap elso es harmadik csutortoken, arra biztos hogy elmegyek, aztan a tanfolyamot majd meglatom az nct-s dontestol fuggoen. Erdekes modon, az elmult napokban mintha osszement volna a mar mar talan domborodo hasam, vagy csak bekepzelem? Kép
Megneztem a wizzair-nel a terhes nokre vonatkozo szabalyozast, 28 het utan kell orvosi igazolas, 34 het utan pedig egyaltalan nem repulhetsz veluk. A malevnal 28-36 het kozott orvosival, 36-38 het kozott a megelozo 6 napban kiallitott orvosival, 38 het utan pedig max. ket oras repuloutra orvosival engenek fel. De ilyenkor mar ugysem akarok repulni.
Persze hogy van kedvem talalkozni! Greenwichbe szinte napi szinten setalok at, mert ott van egy kis elet, nem ugy, mint itt a folyo tuloldalan. A parkba is sokat jarunk kocogni, setalni. En barmikor raerek hetkozben, mivel nem dolgozom, javasolj egy idopontot ami neked is megfelel.


Soha sem szerettem a metrozast, de hat ezutan meg kifejezetten felek tomegkozlekedesi eszkozre szallni. Allandoan figyelem az embereket, ki szall fel, hova szalljak, vege a nyugodt olvasasnak utazas kozben Kép Epp gondoltam ra, hogy lehet, hogy veszek egy biciklit, es azzal fogok jarni.
A hetvegen vezettem eloszor jobb kormanyos autot, es persze bal oldalon, eloszor elegge mokasnak tunt, azt hittem a sebessegvaltassal lesznek gondok, de inkabb az uttartasra kell figyelnem, valahogy mindig tul kozel mentem a bal padkahoz, meg hogy melyik savba is kanyarodjak a keresztezodesben...de majdcsak belejovok idovel.

Tunde, szotarugyben sajna nem tudok tanacsot adni, de szertinem biztos letezik, ha nem is magyar-angolban, de egynyelvu ertelmezoben biztos talalsz itt.

Most mennem kell.
Sziasztok Kép
Agi
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

cron