Hahó,
Nagia,
tudom, hogy most nem jössz, de azért szorítok, hogy rendbe jöjjön minden. A szopiidő totál egyén-és korfüggő, Cicó egy órákat csámcsogott, Zeze néha már most elrendezi magát negyedóra alatt, pedig még most sem nagy, csak önmagához képest. Tegnap viszont front és egyebek miatt csúcsot döntöttünk: esti szopi a bealvásokkal-felriadásokkal-bömbikkel-puttyokkal-kakilással együtt összesen két órát vett igénybe a végképp elalvásig...
Este esetleg érdemes több menetben szoptatni, illetve többcicizni: pl. jobb, bal, megint jobb, megint bal, ameddig csak bírjátok türelemmel. Ugyanis közben is termelődik, mialatt a másik ciciből éppen szopik a kölök. Cicóval anno csináltunk ilyet egy ideig, néha két-két és fél órákat a tv előtt esténként, raktam egyikről a másikra.
Egyébként lehet, hogy sokat eszik, azt mondod, növeszti a tokáját, nem? Hát miből növesztené, ha nem enne???
Tétényke,
egy ideig fokozatosan egyre kevesebbet fejegess, illetve érezni fogod, amikor már nem feszül, hanem laza a mellszöveted, akkor ne fejj többet a következő alkalomig. Nagyon nagy türelem kell hozzá. Érdekes módon én is hasonló cipőben jártam egy-két hétig, a kórházban ment a tejem a közösbe, mert nem tudtam mit tenni vele... Nekem néha muszáj volt abból a mellből is fejnem, amiből a kölök nem evett éppen, de mindig csak hogy éppen laza legyen. Véletlenül se törekedj az "üresre" fejésre (úgysem fog menni
). De nem tök jó érzés azért, hogy a kölkec úszhat a tejben?
Egyébként amíg a kölök jól eszik, és neked megy a fejés, addig a mellgyulladás nem valószínű, persze oda kell figyelni. Arra nagyon vigyázz, hogy meg ne nyomd, agyon ne masszírozd valahogy, mert azt utálják nagyon a tejcsatornák. Mindig csak finoman
Norka,
hát a rutin, meg az évek
Amúgy van itt egy Szoptatási pozíciók topik, onnan néztem ki anno a dolgokat. Hát látod, boldog anya, akinek az elsőnél sem volt semmi szopigondja
Nekem volt, hát próbálkoztam mindennel, amit csak találtam, úgyhogy már kenem-vágom a dolgot - Kriszi a nagy májer
Andi,
ha menstruálsz rendesen, az a pici tej nem hiszem, hogy gondot okozna. Én napi két szopi mellett estem teherbe... Ha mégis zavar a dolog, igyál zsályateát. Erősen tejapasztó, de nem emiatt szokták inni, hanem hagyományosan termékenységnövelő és ciklusrendező hatású gyógynövény, anno "a méh gyógyszerének" hívták. Én akkoriban iszogattam, amikor a túltermelésemmel nem tudtam mit kezdeni (Cicónak nem kellett annyi, fejni meg már nem tudtam, mert nem jött), és egyből el is kezdtem vadul menstruálni. Erre ijedten abbahagytam, és a menszim is elállt még két hónapra... ilyen hatása van. De azért mielőtt vedelni kezded, olvass utána, minden gyógynövényes könyvben benne van.
Eszter,
Cicó 3150-nel született, félévesen volt 6300 pontosan, egyévesen 8300, 15 hónaposan 8800, kétévesen 10980. Van ilyen...
Üdv,
Zeze ébredezik, mindjárt le kell dobnom a textilt
Kriszi