Szia Zsolt!
Akkor egy kicsit rendbe teszem az infokat.
tesztreggeli az a normál zsemle+2 dl tej, ez 40 gr Ch, és ezután 1 órával 7,0 alatt kell lenni a vércukornak.
Ha ez nem ok, akkor jönne az 75 gr cukoroldat (de sok helyen az első lépcsőt kihagyják) és rá 2 órával 7,8 alatt kell lennie a vércukornak. Ez ha nem így van, akkor a diagnózis áll.
Abban igazad van, hogy egy-mérés nem mérés, (férjem mérnök, és ő is ezt szajköózza állandóan
), ezért érdemes a tesztereggelivel próblákozni.
Az étkezés után 2 órával mérni azért nem annyira izgi, mert a terheseknek ( ha jók az infoim) általában nem az a bajuk, hogy nemmegy vissza cukruk, hanem hogy lassan, és ezzeltesznek rosszat, ui a babának túl sokáig megya magas cukortartalmú vér, és neki ezért túl sokáig kell a maga kis inzulinját termelni, ami a hízásukhoz,.... vezet. Uez annak az oka, hogyaz éhomi terheseknélk általában jó, csaka terheléses rossz.
A profil vizsgálat sokat el fog mondani. Minden étkezés után 1 órával kell mérni és annak 7,0 alatt kell lenni. Ha ez nincs meg, akkor 1 hét diéta után nézik a reggeli utáni vércukrot általában, és ha ez 7,0 alatt van, akkor ok, ui. általában a reggeli vércukor az ami nehezen áll vissza. Ha az rendebn van akkro a többi ok szokott lenni.
Ja a feleségednek egy jó hír (mint sorstárs): Van egy nagy előnye a diétának, az ember nem lesz bálna méretű a szülés idejére, egészen fitt lesz, és a szülés után karcsúbb, mint valaha,.
Tudom ez most sovány vígasznak tűnhet, de nekem jó volt az előző terhességem végén is, és most is.
Bár énmár a végén tartok.
Ja a kórház védelmében szólva: profil végzése diéta mellett értelmes. Aza znem a sima étekzések utánit, hanem a diétás étkezések utáni profilt érdemes nézni. Ezért akarják befektetni a feleséged gondolom, de szerintem a diétát lehetne otthon is csinálni. De ez kórháza válogatja.
Még egy dolog. A háziorvos szava (mivel szimpibb az embert rossz felé viheti). Egyrészről más egy terhes és más egy nem terhes ember. Mások az határok, az elfogadható értékek, mivel itt egy más állapotról van szó. Amihez egy háziorvos nem feltétlenül ért. A felelősséget a szülészetek viszi. tehát az ő szavának kellene érvényesülni, arról nem is beszélve, hogy ő benne kell megbíznotok, hiszen az ő kezében lesz a legnagyobb kincsetek élete, részben. Tehát én azért arra szavaznk, hogy őutána menjetek.
Hozzáteszem az előzőekhez, hogy akárcsak magunkat hallanám úgy kb. 2 éve,amikro az első gyereket vártuk, és kiderült az én diab-em. Ugyanígy lálzadtunk, mentünk orvosokhoz,.... aztán a vége csak az lett,hogy egy egészséges gyerekünk született a diéta után. És ez alényeg. De azért járjatok mindennek utána, és küzdjetek a jogaitokért, és a véleményetekért.
H avanmég nyugtalanító kérdés, akkor írj!
Panni