Sziasztok!
Lara, én nem tiltalak el semmitõl, csak nyomatékosan felhívtam a figyelmedet, hogy hagyd a fenébe a mérleget! Hogy is tiltanálak, nem vagyok én cicirendõrség!
Széklet: A heti vagy tíznaponkénti széklet akkor nem baj, ha a következõ szempontok érvényesülnek: kizárólag anyatejjel táplált baba, 6 hetesnél idõsebb,
jól gyarapodik, egészséges, kiegyensúlyozott, nincsenek görcsei.
Ha egy kisbaba nem jól gyarapszik, akkor ennek a ritka széklet is jele lehet.( Nem jut elegendõ tápláló hátsótejhez.)
Tehát Lara, az hogy Hangának gyakrabban van széklete, bizony azt jelenti, hogy hatékonyabban szopik,több tejhez jut hozzá! Így nyilván neked is több tejed termelõdik! Jól csináljátok!
Zafi, ha a sebes mellbimbóról vér jut az anyatejjel a kisbabád pocakjába, az önmagában nem jelent rá veszélyt, de nagyon fontos volna kideríteni, mitõl sebes a bimbód és mihamarabb orvosolni. Írtad, hogy biztos vagy abban, hogy helyesen teszed Rékát mellre. Abba is biztos vagy, hogy jó technikával szopik? Nincs lenõve a nyelve? Nincs cumija? Cumisüveg? Jó lenne látni, hol laktok?
Katica, igazad van, teljesen felesleges megkezdeni még a kicsi fiad hozzátáplálását. Azt hiszem az elkövetkezõ kb. 80 év elegendõ lesz neki arra, hogy megszokja az alma ízét...
Ha egy baba szépen fejlõdik, az anyatej akár egyéves koráig is fedezi
minden tápanyagszükségletét.
Andi3, micsoda anya vagy te, hogy megvonod a gyerekedtõl a jó falatokat!
Töltött káposztát neki!
Noi, itt valahol már írtam ilyesmit, hogy egyrészt a fogzás is közbeszólhat, és a babák egyszercsak elkezdenek váratlanul felébredni és cicit kérni éjjel, annak ellenére, hogy már átaludták az éjszakákat. Mivel a fogzás nagy fájdalommal jár, a szoptatásnak pedig fájdalomcsökkentõ hatása is van, érdemes megszoptatni, ha szeretné.
Másrészt, a te kisbabád már abban a korban van, amikor egyre inkább kinyílik a szeme a világra, sok minden érdekli, nappal elvonja a figyelmét is a szopizásról, ezt éjjel pótolják. Sõt, éjjel jobban is hasznosul a táplálék. Szóval, ha nem okoz neked nagy gondot, szerintem ne vond meg tõle a meghitt éjszakai szopikat.
Heni, jaj miket mondott nektek a doktornõ! A narancs allergizál, a kivi is, annak ellenére, hogy eltávolítják a magját (ez egy jó kis tévhit, az eperre is ezt mondják), már a banánról is kiderült, hogy nem a legjobb elsõ táplálék, tea... Még jó, hogy tájékozott vagy!
Orsi, ha van kedved, írj az emilemre, bemásolhatnád nekem a részletes történetedet, és kitaláljuk, mit lehet tenni.
eboy@freemail.hu Üdv.
Iboly