Lányok,
szerintem soha nem szívott ilyen jól a töki, mint másfél hónaposan. Semmi nem fáj a cicin, eltűnik a szájában a bimbóudvar szinte egésze és tényleg jól hallható, ahogy kortyol, illetve érkeznek a nagyfröccsök. Ezért nem értem, mert korábban hegyesre kiszopta a bimbót, kicsit vérzett is, most pedig úgy beszív mindent, hogy a tarkóján kiér a cicigomb.
Tegnap kínlódott szegény, a hasa is fájt, kapkodta le a fejét a ciciről, amitől fulldoklott, szóval tej, az megy a szájába, mert amikor lekapja a fejét, folyik vagy spriccel. Persze nem önt el mindent, de egy kicsi gyomorhoz elég sok.
Eddig is C fogással szoptattam, de ma felfedeztem, ha kicsit nyomom is a cicit, még úgy is tudok neki segíteni.Napról napra okosabb leszek, csak a mérleg szerint szenved kóros soványságban a fiam, akinek mellesleg tokája nőtt mióta hazahoztam a kórházból, bármilyen vacaknak titulálták a mellemet a kórházban és bármilyen vacak technikával szopott a gyerek.
Az ajkait most sem fordítja kifelé, de ha alvás közben nyitva a szája, eleve beesik neki V-alakban. Amúgy nincs semmi baja, csak pici a kis ajaka neki.
Connie,
az én gyerekem is bukós lett, úgyhogy bármennyire félek a csecsemőhaláltól, hason fogom altatni továbbra is, mert előfordult, hogy alvás közben is feljött neki a tej, akkor folyt ki, amikor felébredt és teljesen megrémült szegény, meg gondolom, nem volt túl kellemes az íze. Most kezdett el végre normálisan szopni, most meg nyeli a tejjel együtt a levegőt is, nem győzöm felkapkodni böfizni, de még így sem sikerül maradéktalanul kimasszíroznom belőle.
Az én fiamnak a cicin való mosolygástól kanyarodik fel a füle.
Kriszti,
a mellszívóról én is hasonlót gondoltam. Volt úgy, hogy Bence háromnegyed órát folyamatosan szívta a cicit és nyelt is folyamatosan, közben jó pár tejbelövellés volt, amit a mellszívó nem tud olyan rövid időközönként előcsalogatni, mint a gyerek. A bal cicimből nekem is kevésebb tej folyik, a szaporítás kedvéért kezdtem el a szopi utáni fejéseket. Eleinte nekem is nagyon gyatra volt, párszor üresben fejtem, talán mostanra gyarapodott kicsit. Igazából lehet, hogy soha fel nem használom a mélyhűtős tejeket, de biztonságot ad, mint ahogy a lefejt tej is a hűtőben, hátha nem tudok annyit előállítani, amennyit kíván a gyermek hirtelen. Sok türelem kell hozzá, az ad erőt, hogy mindjárt jön a következő löket és akkor aztán 20-30 milli lejön egyszerre. Eleinte azt hittem, teljesen üresre szívta a gyerek a melleimet, aztán tovább vacakoltam vele, és láss csodát, újra és újra termett egy kis tejcsi. Nem a reklám kedvéért, de tényleg jó az Aventes mellszívó.
Sajnos az én cicim legfeljebb 2-3 éjszaka volt olyan kemény, hogy a gyerek nem boldogult vele, most már felpuhult, így elég nehéz C fogásban tartani, különösen fejegetni szopi közben.
Fárasztó 1-1,5 óráig szoptatni, miközben bealszik a csávó ezerszer és megsértődik, ha leveszem. Ma is olyan hisztit csapott másfél óra után, amikor 20 milli tejet még valahogy kanállal belediktáltam (pedig lehet, hogy csak a mérleg szerint volt szörnyen éhes), hogy majd' kiverte a kezemből a kanalat. Mit tehettem, rátettem a gyengébb cicire, 2 perc után bekumott. Ilyenkor vajon csak megpihenni akar rajta?
Én még nem találtam ideális helyet a szoptatásra, ezért is fáraszt nagyon az egy órás evés. Lassan költözünk el a szüleimtől saját lakásba, talán ott találok alkalmas zugot. Fekve nem tudok, béna hozzá a cicim, ülve is csak úgy, ha görnyedek a gyerek fölött.
Az enyim gyerek is pöröl a tányérjával, tegnap mondtam is neki, ne köpködje ki, mert nem ad több tejet. Nem hatotta meg a dolog.
Egyébként mennyi idős a kicsinyed?
Amikről írtál most, nagyon sokban hasonlít az anyaságunk és a tökmagok.
Most szoptattam (volna), ha nem alszik be jópárszor tökike, de hát ez nem
kívánságműsor. Cicin a szája, közben fáj a pocija+alszik. Száj levesz,
tejcsi folyik ciciből, anya kapkod, hogy a drága cseppeket megmentse, közben
alvó gyerek szájából tejcsi kifoly, bele nyakba, hajra, épp, hogy a kukacra
nem jut. Szóval így sem jó, ha belefolyik a szájába, mert elfelejti
lenyelni. Szerinted éhes az ilyen gyerek? Előtte meg visított, mint aki épp
most készül éhenhalni. Szóval ennyit a férfiakról.