Új privát üzeneted érkezett!

Viki sajnálom, hogy nem tudtunk menni. Már reggel pedzegettem Szilvinek a póttalit! Kép
Lillus jobban van, délelött volt nagyon kiütve. Ott kezdődött, hogy 11 órát aludt éjjel, azután amíg porszívóztam elaludt az etetőszékében. A nem alvó lányom!! Ilyet csak egyszer csinált, amikor oltás után lázas lett. A doki néni szerint még az elején tart, tehát lehet rosszabb is, vagy kiheveri ennyivel. Kép Most csak C vitamin cseppeket kell adnom neki egy kis támogatásként.

Én is tartottam mini partyt. KépKép Szilvamag hazafelé meglátogatott és hozott desszertet!!! KépKép

Cas,
Az enzimet augusztusig szednie kell, akkor kell majd visszamennünk a gasztoenteorológus doki bácsihoz. Pöttyei egyébként még vannak (igaz elenyésző számban), de már fogalmam sincs mitől. Most egy hétig próbáltam nem enni tejterméket, de ezek szerint a felvágottban is lehet, azt pedig ettem. Egyedül a szeme alatt nagyon csúnya hónapok óta, és az nem múlik. Ma mondta a doki nénink, hogy próbáljam meg oda is a hydrocortizonos krémet, aztán meglátjuk segít-e rajta. Mást nem akar adni rá mert azok nagyon erős szerek.

Hmmc,
Lillának is ma jött meg az útlevele. Kép
myra

Sziasztok!

Igen, sajnos ez a parti olyan jövős-menős volt. Nem láttuk Teust, Szilvamaggal még kicsit találkoztunk. Mi pedig nem a gyerekek miatt menekültünk, hanem a szentendrei úti dugó elkerülése miatt! Kép
Köszönjük szépen a fini kaját Viki. Pöttyök azt hiszem nincsenek, de nem vizsgálódtam. Tegnap utána még Hmmc-nél maradtunk. Kori sokat aludt, mert jön a hidegfront. Bezzeg most?! Éjjel 2-kor evett pedig 3 után szokott, aztán 1/2 5-kor megint kaja és azóta fent van, én próbáltam aludni, de ezektől a hangoktól nem tudok. Jó lenne ma aludni egy kicsit Kép

Következő tali? Mikor és hol? Megint jól belelendülünk Kép Kövi talin már jó lenne látni Fannit és Teust is! Kép

Myra
Írtad, hogy Lilla nem kapta el, nem akartalak elkeseríteni, de amikor vírusos voltam, akkor Kori csak 10 nap múlva lett beteg. Kép Jobbulást!

Cas
Neked is jobbulást! Kép
nikcsi

Hová mentek nyaralni, hogy már útlevelük is van a kiscsajoknak?! Kép

Myra
Egyébként neked milyen allergiád van?
Tegnap félórát álltam a felvágottaspult előtt, hogy olyan sonkát tudjak venni, ami tényleg csak abból van, és azért meg is lehet fizetni... És azóta mindennek olvasgatom a dobozát, hogy nincs-e benne vmi tejszerűség, tojásszerűség, stb...
Ráadásul megint anyu főz rám a hét nagyobbik részében, mert így ugye a rendelt kaját sem tudom megenni...
Nekünk a hydrocortisonnal várnunk kell egy hetet, hátha a teljes diétától magától rendbejön a buksija. Szerencsére most máshol meg nem nagyon pöttyös...

Nikcsi
Ma Sebi is többször kelt fel enni az éjjel, és tegnap is nagyon nyűgi volt, talán a front miatt... Bár nálunk már megint jobb-cici-gondok vannak, így lehet, hogy egyszerűen csak nem lakott jól...

Tali
Szóval még a múlt héten elkezdtük pedzegetni Myrával egy hajógyári-szigeti piknik ötletét. Mit szóltok hozzá? Mondjuk ehhez tényleg jó idő kell, de jövő hétre csak ideér már a nyár...

Kép
Kép
Kép
cas

sziasztok!

Laga
Te írtál róla régebben, hogy van fülhőmérőtök. Milyen van Nektek? És mik a tapasztalataid vele, nem szoktál ellenőrizni a hagyományossal, hogy jól mér e?
Ma reggel a fiam lázasan ébredt, és akkora különbséget mért a kettő, hogy nem akartam elhinni. nekünk egyébként Samsung van, nem tudom, hogy ez mennyire jó minőségű. Szóval egy teljes fok volt a különbség, de arra gondoltam, lehet hogy azért, mert rajta feküdt a fülén és jobban bemelegedett?! nemtudom:-(
Most utóljára már csak 0,2 volt a difi.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Mucus: én úgy tudom,hogy a fülhőmérő csak akkor megbízható, ha megfelelően van a fülben. Állítólag nem mindegy a szög, a mélység... Én ezért nem mertem venni olyat Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cas
Mi Horváthországba megyünk nyaralni. Szoktun még Párkányba is átjárni ebédelni ezért kellett Sárának útlevél.
Nagyon jó fotót sikerült belerakni Kép

Mucus
Nekünk is Samsung van és teljesen jól mér. Az a lényeg, hogy úgy kell betenni a fülbe, ahogy képen van. Nem elég csak odatenni a füléhez, tényleg bele kell tenni.
hmmc

Hmmc
Horvátország... De jó nektek! Nekünk tavaly is kimaradt a tengerparton-hassüttetés, és nagyon hiányzik! Kép Miért jó Párkányban ebédelni???
Bár azért én sem panaszkodom, mert ha minden jól megy, akkor anyósékkal, anyámékkal és egy baráti társasággal is megyünk 1-1 hétre idehaza nyaralni.
Remélem Sebi is élvezni fogja! (Persze ha elég kaja meg kényelmes kiságy van, akkor nála nincs gond... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Nézegetem az allergiainfo.hu oldalt. Ezt találtam.
"A tejre érzékenyeknek fontos tudniuk, hogy számtalan élelmiszerben (amelyre azt rá sem írják, és így nem is gondolnánk rá) jelentős mennyiségű tejpor található. Ilyenek a felvágottak, virslifélék, a konzervek és a félkész ételek."
Jó vicc! Ha rá sem írják, akkor most mi a fenét csináljunk? Tényleg csak húst, halat, gombát,zöldséget, gyümölcsöt, kenyeret ehetünk...?
(Egyébként a gombát nagyon javasolta a dokink, hogy nagyon bőséges fehérjeforrás.)

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
ezek szerint megbízható a Samsung:-)
Én is teljesen beteszem a fülébe, de itt egy teljes fokkal magasabbat mért,mint hónaljban a hagyományos:-(

mucus
Tm

Mucus
Nem tudom. Lekopogom a miénk eddig jól mért. Már többször teszteltük a család minden tagján Kép

Cas
Párkányi ebéd nálunk kirándulás. Nagyon fini kaják vannak és sokkal olcsóbb, mint a Duna másik oldalán. Olyankor be is szoktunk vásárolni, sajt, csoki, rágcsa stb.
Most Beregszászra készülünk. Ismerősök járnak ki (piacoznak is) és ők mondták, hogy olcsó minden. A hugicám ott vett magának most puma cipőt átszámítva 4000,-ért. Dorinára való volt 2000,-ért, csak nem merte megvenni a méret miatt. Cukrot, mosóport, rágót hozott még azt hiszem, de is jóval olcsóbb, mint itt. Ja! és a 120,-os benzinárról nem is beszélek!!!
hmmc

Mucus
Nekünk is van fülhőmérőnk, de min. 1 fok különbség nekünk is volt! Pedig magamnak be merem tenni rendesen és mégis.... szóval én nem bízok benne! Kép

Hmmc
A hír igaz, hogy mennyivel olcsóbb minden pl. Beregszászban. De még olyan messzire sem kell elmenni, elég Csapig is. Honnan tudom? Tudjátok határon túli magyarok kollégiumában dolgoztam. Kollégáim mind ukrán állampolgár volt (aki nem magyar), szóval sokszor hoztak ezt-azt! Kép
nikcsi

Nikcsi
Állítólag Beregszázon van egy pláza-szerűség. Miskolctól pedig nincs is messze. Azt hiszem, ha haza megyünk át fogunk nézni. Csak az a baj, hogy a benzin miatt mindig rengetegen vannak a határon.
hmmc

Fülhőmérőről én is azt hallottam, hogy nem elég csak jól bedugni a fülbe, még megfelelő szögben is kell tartani, mert csak egy bizonyos pontról mér megbízhatóan.

Cas,
Fúúú nekem sokféle allergiám van. Pollen, fém, gyógyszer, és extra reakcióérzékeny a bőröm (a bőrgyógyász egyszer már mondta a szaknevét, de nem emlékszem).
Én Lillával egy hónapig húslevesen, csirkemellen és répán éltem. Kép
Útlevél nekünk is Párkány, Ausztria, és ha minden jól megy Horvátország miatt kell. Kép

Nikcsi,
Mi talán megússzuk. Már tegnap fél nap alatt magától lement a láza, és semmi egyéb tünete nincs.
myra

Sziasztok!

Ma sokkal nyüzsgősebb napunk volt, gépet eddig nem láttam, pedig vendégeink sem voltak:-)) Hanna újabb műsorszámot adott elő vadiúj hisztirepertoárjából. Még egy ilyen eset és lemondok, pedig nem szoktam és végkielégítést sem kérek:-))))

Hmmc,
Ugyan, nincs mit és Nektek kellett megint kiautózni. Ráadásul annyi "hasznunk" nekünk is lett belőle, hogy kiderült, miért olyan nyugis a környék napok óta és miért nem csönget be senki hozzánk. Mert bekrepált csengővel elég nehéz:-)) Sajnálom, hogy emiatt kicsit megvárakoztattuk a férjedet és Dorinát a kapunál.

Boglárka,
A dokinéniteknek a liftezés nem tetszik valszeg, mert abban a pár köbméter levegőben tényleg mindig talál az ember néhány ártó bacit a babára nézve. Szerintem tegyél a kicsi orra elé textilpelust "maszknak", amíg lifteztek és így nem szívja be a "tömény levegőt". Ha elmúlik ez a szeles idő, nyugodtan viheted is ki, ha nem a belvárosban laktok persze.
Olivért én tavaly szeptemberben 1 hetesen vittem ki a gyönyörű napos és 21 fokos őszi időbe. Persze, mi kertes házban lakunk, nem kellett liftezni és szomszédoktól köpetmintát venni:-))))))

Viki
ccviki

Myra
Huh, az kemény diéta lehetett!
Nem panaszkodom! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
Állítólag suránynál nincs olyan nagy forgalom!

Myra
Nekünk se volt vészes, sőt majdnem el sem mentünk dokihoz, mert kicsit náthás volt és kész. Étvágy kedve minden ok volt! Kép
nikcsi

Ezt a hülye időjárást! Múlt héten majd' megsültünk, most meg majd' megfagyunk! Sebinél befűtöttünk, hogy ne fagyjon meg, mert 21 fok is alig volt a szobájában, pedig alig szellőztettem.
Ti hogy bírjátok a hideget?
Most meg ez a bezártság a szél meg az eső miatt... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
hát nekünk most ez az idő mondhatnám, hogy jól is jött a betegség miatt. Így legalább nem fáj a szívünk, hogy nem tudunk ki menni a jó időbe.
Remélem azért már nem tart sokáig, mert lassan tényleg be kell fűteni:-(
A kezem meg mindíg jég hideg, és azt úúútálom:-((

mucus
Tm

Ezt a végletet tényleg! Én is megfagyok! Este nálunk is lehet, hogy fűtés lesz???!!!!
Ma már felvettem a téli kutyusos mamuszom is!

Mucus
Jobbulást! Kép
nikcsi

én is kutyás mamuszban nyomom, mert le fagy a lábam:-(

köszi:-)

mucus
Tm

Mi is fűtünk Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok,

Mucus,
igen van fülhômérônk, de tényleg aza fontos, hogy milyen szögben tartod. A miénk Braun és ahhoz volt egy leírás, hogy bizonyos korig hogy kell tartani, majd utána hogy kell.
Ha a fiad ráfekszik az egyik fülére, akkor az a füle bizony melegebb.
Szóval szerintem se "százas" a fülhômérô, de ha gyakorolsz és lesz tapasztalatod, akkor nagyobb hasznát veszed.
Az elônyei pedig kétségtelenek: gyors és éjjel nem kell felkelteni a ygereket, ha ellenôrizni kell a hômérsékletét. (Tudod, Vilmos iszonyúan be tud lázasodni. Ha beteg, van hogy félóránként mérnem kell a lázát, akkorát tud ugrani.)

Laga
laga

Kép
Apa csinált frizurát Sebinek abból a sok hajából! Kép
Ja, és nézzétek milyen szép a bőre... A totális diéta meghozta az eredményt már így 1 hét után is (szerencsére).

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok
A dokinéni tényleg a lift miatt mondta a nem kimozdulást, de most már elhatároztam, hogy maszkkal ki fogunk mozdulni, csak egy picit jobb idő legyen.

A következő tali minél előbb jobb lenne, mert megmutatnám a pöttyeit nektek, hogy nálatok is ilyenek voltak-e, és nekiálljak én is valamilyen diétának.

Kész vicc, mi teljesen feleslegesen vettünk gyerekágyat, a 3 hét alatt 1-szer aludt csak benne. Nagyon cseles kis csaj, megérzi ha beletesszük és egyből felébred. Bezzeg mellettünk, ill. rajtunk az egész éjjelt átaludná, szopira is úgy kell felkeltenem. Ja kivéve amikor 3 órán át kell ringatni, hogy ne üvöltsön úgy, mint egy kismalac. Ráadásul állva kell ringatni, mert ellenőriz minket, félig lecsukott szemmel néha kiles, hogy még állunk-e, s ha nem rákezdi. Már tudja, hogy mi a szolgái vagyunk, mert a nagymamának állítólag nem csinálja, amikor elmegyünk vásárolni. És olyan cseles, hogy amint a nagyi belép az ajtón abbahagyja a sírást, amikor mi jövünk meg a vásárlásból és megy el a nagyi a lifttel, már rá is kezd a sírásra.

Boglárka
boglarka

Cas!
miért nem megy el fodrásznak? Kép

Mindenki!
mi a fülhőmérőt teljesen abbahagytuk, több mint egy éve visszaáltunk a "hagyományos" digitálisra. Kinga már tudja szorítani, én egy kicsit rásegítek és kész is.

Szilvi
szilvamag

Cas
Frizura???? hol??:-)))
nagyon szép Sebi, de tényleg:-)

Boglárka
előtted szült egy barátnőm vagyis majdnem egy idősek a babáitok és Õ ugyanezt mesélte. De Õk tudják magukról, hogy sajnos sikerült elrontaniuk a babust. Õ sem alszik a kiságyba, csak velük, rajtuk stbb. Mint nálatok:-)

A fülhőmérőt kaptuk, eddig én is a higanyost és a normál digiset használtam. Nincs azokkal sem semmi gond, még a higanyost is olyan ügyesen tartja a hóna alatt a fiam, pedig az nem 1-2 perces. Csak gondoltam ha van, akkor elkezdem használni, de ezek szerint ahhoz is gyakorlat kell........
Azért köszi mindenkinek:-)

mucus
Tm

Boglárka
Az első éjjel Sebi is velünk aludt, mert amint letettük, ő is felébredt. Aztán rájöttem, hogy a mi ágyunkban gyapjú-derékaljon feküdt, ami puha és meleg. A kiságy szivacsa 1 gumislepedővel túl rideg volt neki. Szóval én belehúztam egy takaróhuzatba egy puha pokrócot 2 rét hajtva, és azt tettem a szivacsra. Ez alulról melegíti, és nem is olyan merev. Azóta nincs panasz a kiságyra! Kép Ja, és Sebi irdatlan fázós is volt, így az első hetekben komoly fűtés mellett is egy pamutrugit adtam a plüssrugi alá, és jó melegen betakartam - így már jókat aludt.

Szilvi
Már többször felajánlotta, hogy levágja a hajamat (én vágom az övét), de eddig inkább eldugtam előle az ollót... KépKépKép

Mucus
Hát nem látod azt a megkomponált kócosságot abból a 3 szálból?! KépKépKép A párom mindig leszúr, hogy túl rendezett a haja a gyereknek... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Nálunk pont fordítva volt. Lillának a baba haja kb. 5 szál volt. Na az Apukája fürdés után folyton azt fésülgette, hogy egy kislány nem lehet kócos. KépKépKép

Cory,
Igazad volt, az időjárás lehetett a ludas. Másnapra minden a régi volt. Kutya baja. KépKép
myra

Myra: ennek örülök Kép

cory
Budapest

Sziasztok!
Azt hiszem mi állunk hajjal a legjobban Kép
Sára kapott a kezdődő koszmójára krémet, hogy kenjem be vele a fejbőrét. Nos, ez abból állt, hogy a krémet maszatoltam jobbra-balra a haján. De kimosni sem volt semmi.
hmmc

Sziasztok!

Visszatértem a kábulatból és a hétvégi utazásból:-)

Látom az elmúlt napok az időjárás és hajállásjelentés jegyében teltek:-) Cickóbajok sehol?? Az jó jel!!

Cas,
Sebi édes pofi, de azért ne kössetek szalagokat azokra a lányos tincsekre:-))))))

Hmmc,
Tudod mit nehéz kimosni a hajból? Fél bödön popsikenőcsöt! Ezt Hanna már tavaly leteszteltette velünk. Majdnem megszívta a lányom a bátorságát meg a kencemániáját, mert kb. a 10. hajmosás után még mindig gondolkodtunk, hogy a nem a nullásgép tiszticccsa-e legjobban a zsíros hajat:-))

Boglárka,
Olivér sem találta a helyét a kiságyban az első hónapokban, szinte alig aludt ott. Éjszaka is sokszor aludt mellettem, de ezt mondjuk nem szerettem,nem mertem/tudtam mélyen elaludni, nehogy lelökjem, ráfeküdjek. Mostanában meg csak a saját ágyikójában hajlandó elaludni már. Ki érti?
Szerintem is azzal a "semmilyen" szivaccsal lehet gondjuk a kicsiknek és télen jó ötlet valami meleg plédet a feeling kedvéért a lepedő alá rakni. Hát nyáron azért nem ajánlatos, mert izzasztó lehet.

Viki
ccviki

Hmmc
Ha minden jól megy (Sebi a csütörtöki oltástól nem lesz nyűgi), akkor vasárnap megyünk Agárdra. Most nem lesz kürtőskalács sajna (de vmikor hűvösebb hétvégén igen!), csak lemegyünk nagyanyósékhoz, mert nagyapós a kórház óta még nem is látta a csemetét (nem szeret utazgatni).
Ti lent lesztek?

Viki
Szalagok?! A páromtól külön engedélyt kell kérnem minden sárga ruhadarabra, hogy nehogy lányosnak találja, mert akkor nem adhatom rá a kölökre. Pirosról pedig még mintában sem lehet szó! (Most mondjam azt, hogy egy hímsoviniszta disznó?! Vagy egyszerűen csak Férfi...) KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Mi most nem leszünk lent Agárdon, mert megyünk Miskolcra. Legközelebb mikor mentek?
De ami késik az lassan jön. Kép
Csütörtökön megyünk és csak vasárnap jövünk haza, mert Sára 22-én (szerdán) kapja meg az oltását.
hmmc

Cas
Tök jó Sebi frizkója! Nálunk is az a helyzet, mint Myráéknál: apa szépen megfésüli. A kórházba mindig kócolták és felállították neki. Hmmc mivel egy a gyerekdokink és Korinak is van/volt koszmója, tehát ugyan azt a krémet használhattuk, na attól tiszta raszta lett szegénynek a haja.

Boglárka
Na igen a gyerekeknek iszonyatosan jó vízszint érzékelőjük van! Ezek a dolgok idővel jobbak lesznek. Első 2-3 hónapba éjjel is járkálni kellett Korival kaja után, volt hogy órákat. Most már nincs ilyen, szerencsére.

Felajánlás: Kaptam Liberoéktól júni 26-ra egy ingyenes belépőt az állatkertbe. Libero állatkerti nap lesz, sok programmal (dzsungel mászóka, kéézműves fog., arcfestés, stb.). A 4 hónapos Kori ezt még nem élvezné, szóval szabad a vásár! Nagyobb gyerekek élvezhetik! Kép
nikcsi

Myra

Azt hiszem Fanni is hasfájós lesz, pedig a kórházba ő volt a legcsendesebb, szinte egyszer sem sírt. Vagy az én tűrőképességem határos, ill. még nincs tapasztalatom gyerek ügyben, mert ő az első. A védőnő egyébként Infacolt javasolt használni, ti kipróbáltátok azt?

Cas
Menő Sebi sérója. Mi még fésűt ill. kefét sem vettünk Fanninak, törölközővel két simítás és kész.

Viki
Én szerencsére nem vagyok forgolódós típus az ágyban, két szopi között ugyanaz a póz, a párom viszont annál inkább, és már volt hogy kis híján Fannira feküdt, de az éber Anyucikája jól oldalba bökte az Apucikáját. Kép

Tegnap megvolt az első séta. Fanni végigaludta az egészet.

Csak,hogy a szopiról is mondjak valamit: nálunk elég körülményes, egy mellből szoptatok és amíg bimbóvédőt használok a cicimre, a másikhoz egy speckó tej összegyűjtő valamit teszek be a fürdőruciba, mert abból is jön rendesen. Ja a fürdőrucit azért szeretem, mert oldalra tudom húzni ha kell, és még eldobható melltartóbetétet is használok. Mindenesetre elég mókás lesz, ha egyszer úgy kell kimozdulnom, hogy nem otthon szoptatok majd.

Boglárka
boglarka

Sziasztok
Nálunk megoldotta Sára a "cumi vagy ujjszopás" problémát. Belefér a szájába minden!!!! Kép
De azt hiszem napokon belül az ujjai fognak győzni, mert azok mindig kéznél vannak. Még azt kell megoldania, hogyha nem szívja annyira a kezét, akkor nem megy le a torkán. De már alakul.
hmmc

Hmmc
Hajrá Sára! KépKépKép
Sebi már nagyon profin betalál a bal kezével, de azon csak hasonfekve. (Érdekes, először becélozza a homlokát, és csak onnan találja meg a száját.) A jobbnál még bentmarad néhány más felesleges ujjacska is, de az akár függőlegesben is egyre jobban megy neki... Kép
Milyen oltást kap Sára? (Sebi is majdnem 3 hónapos lesz, mire a 2 hósat megkapja holnapután...)
Agárdra még nemtom legközelebb mikor, de majd letárgyaljuk.

Nikcsi
Na ma én is bekentem Sebit egy kis hígított hydrocortisonnal, mert javul-javul, de még mindig nem múlt el neki teljesen ez a rondaság. Pedig mostmár alig eszem vmit, leesnek a cuccok rólam (a minap ráálltam a mérlegre, 3 hét alatt 5 kg-ot fogytam, mostmár én is -3 -ban vagyok a szülés előttihez képest).

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Sára a 3 hónapos oltását fogja megkapni szerdán, mivel pénteken lesz már 3 hónapos.
Bármely pózban képes bekapni a hüvelykujját. Leginkább a balt, de néha kevésnek bizonyul. Hason még nem próbálta, mivel utál hason feküdni. Max. 1 percig bírja úgy. Háton fekve viszont teljesen profi Kép Egyből betalál.
Ezért szoktunk öltözködni napont háromszor, mert annyira folyik a nyála, hogy ujjszopás közben csordogál rajta.
hmmc

Boglárka,
Sajnos a hasfájósság az elején bármikor jelentkezhet. A kórházban még Lilla is adaptálódott, minden egyes szopinál egyszerre hárman próbáltuk felébreszteni, sikertelenül... Kép
Lillának komolyabb problémája volt, ezért hiába próbáltuk végig az összes szert egyik se használt. Egyébként minden gyereknél más válik be. Ezek közül válogathatsz: Infacol, Gripe Water, Sab Simplex, Espumisan.
Hát igen a sírás. Szerintem csak nem vagy hozzászokva. KépKép Késöbb edzettebb leszel. Én már viszonylag könnyen kezelem Lilla hisztijét, csak a nagyon kialvatlan napokon érzem úgy, hogy megőrülök. KépKép

Újjszopi, nyáladzás... Na ezekről mesélhetnék. Én már min. napi 5x öltöztetem át Lillát. Nem tudom miért de óhatatlan vágyat érez minden egyes kanál hami után az újjszopira. Ennek az az eredménye, hogy tiszta trutyi lesz a keze, és azzal jól összeken mindent. Na meg persze ő is segíteni akar, így vagy nem tudom elvenni tőle a kanalat, vagy két kanállal hadonászunk egyszerre, közben persze repkednek a nyálas-bébipapi darabok. Lassan szkafanderben kell etetnem. Mindezek után mivel annyit forog, még órák múlva is pici adagokat visszabukik, azzal megint jól összekeni a ruciját. És hát a nyümifolt csak akkor jön ki ha azonnal kimosom. Lassan elmehetek Mosó-Masának.

Az első fog kb. mikorra várható? Tegnap töltötte be az 5,5 hónapot, de már 2 hónapos kora óta iszonyúan nyáladzik, és szívja az alsó ajkát. Én duzzanatnak, vagy fehérségnek nyomát se látom.

Egy hete bővült a mozgás repertoárja.Kép Szintet lépett. KépKépKép Most már négykézláb térdel és ringatja előre-hátra magát, vagy felnyomja a popsiját és egy háztetőt formáz a testével. Kép

Ez még a legkonszolidáltabb kép róla Kép
Kép
myra

Myra
régen mindíg rá fogták a kisbabákra, hogy ha folyik a nyála, akkor már nem sokára jön a foga.
Én azt tapasztaltam, hogy ennek nem nagy köze van a fogzáshoz. ill lehet, hogy nem minden esetben van hozzá köze. A fiamnak 4 hónapos korában volt az ököl rágás és a nyál csorgatás a legjobb időtöltése és az első foga 9 hónaposan jött ki úgy, hogy duzzanatnak és fehérségnek meg semmi más tünetnek nyoma sem vol. Egyszer csak evés közben oda koccant a kanál:-)
Viszont már 5 hónapos korától ritkán, de volt olyan éjszaka, hogy alvásból elkezdett nagyon keservesen sírni, de úgy, hogy fel sem ébredt. Állítólag ez egy nagyon jellemző tünete a fogzásnak, figyeld meg Lillánál is.
Egyébként meg ebben is mint minden másban, ahány baba annyi féle tüneteket tudnak fogzásnál produkálni. Hát, sokszor nem egy könnyű időszak.........:-(((

mucus
Tm

Boglárka
Miért csak egy mellből szopiztatsz?
Nálunk az infacol semmit nem ért! A Myrától kapott gripe water segített kicsit, de tényleg ki kell többet próbálni. Korinak 3 hónaposan már tényleg nem fájt a hasa, de nem mondom, hogy mintha elvágták volna, csak szépen lassan egyre kevesebbet. Most már csak nagyon koncentrál és néha nyög, ami iszonyú aranyos kakilásnál.

Hmmc
Kori is imádja az ujjait, szerencsére általában a mutató ujját találja meg, csak annak az a hátránya, hogy néha öklendezik. Kép

Mi mindjárt indulunk a 4 hónapos oltásra, állítólag kettőt kap már! Jaj szegénykém! Kép

Cas
Na látod a fogyásnak is eljön az ideje! Kép

Myra
Kori egy hónapja nyáladzik nagyon! A fogzás meg tényleg változó, volt oszt.társam lánya Zorka dec. 14-én született és már a 3. foga jön.
nikcsi

Boglarka!
Az infacolnak az espumisannak és a sab simpexnek ugyan az a hatóanyaga, szóval ha az egyik nem hat, akkor a többi sem fog! Ha tutira biztos vagy benne hogy a szelek bántják, akkor édesköménytea is segíthet, de ezzel vigyázni kell, mert van akinél pont ez csinálja a puffadást. Szerintem a kamaillatea is megér egy próbát. És még lehet gond a te étkezéseddel is, a tej és tejtermékek bizonyos babáknál elég csúnya hasfájást tudnak produkálni, vagy éppen a szoptatós tea is lehet a ludas.
Ja és van egy ún. babynos csepp, ami szintén a szelekre van, de talán ez csak később adható, mindenesetre nálunk ez sem használt, egyedül a babamasszázs és a lábemelgetés.
Most kapásból ennyi jutott eszembe.
aranyhold

Sziasztok!

Myra,
Nagggyon édes a maszatos fotó:-) Az enyémek is olyen gyerekből vannak, akik képesek egy gramm morzsából 2 kiló dzsuvát szétkenni maguk körül. Nekem mindig azt javasolták, hogy adjak a gyerekre etetős pólót, ami teljesen beborítja, ha nem elég széles/hosszú az előke. Az oké is, csak nekem is ki kéne nevezni egy ilyen etetős pólót, mert rám is jut bőven foltokból:-)

És nagyon ügyes Lilla! A nagyobb gyerkőceim ilyen ringatózás után pár nappal elindultak négykézláb. Lilla is hamarosan megkezdi a nagy felfedezőkörutat a lakásban. Aztán Ti is egy szinttel feljebb kerültök a mozgásban. Mármint ami az alsó polcok törékenyebb cuccainak feljebb pakolását illeti:-)

Olivér is fejlődött produkciókban, de továbbra is szigorúan az emberi mozgásfejlődés mellékágát képviselve. Még mindig nincs elég motivációja, hogy egyedül négykézlábozzon. Kúszni is max. a játéktelcsijéhez hajlandó, de azt is csak segélykérő hívásra használja. Már a dupla-tripla Lutzot is bemutatta 2D-ben, break dance-szel szinte minden tárgy után, ami érdekli. Néha félek, a nyaka kilazul és képes lesz 360 fokban forgatni a fejét. Persze ülni meg állni azt akar, csak legyen mankó a kezében (pl. én) Állás közben első osztályú Elvis P. vagy Komár Laci imitátor, még nem tudom pontosan.
Asszem később a sportokban csak a pókfoci fogja majd érdekelni. Egy egész estés oktatófilmet lehetne róla készíteni, hogyan ne tanuljon meg egy baba mozogni:-)))
A gyógytornászunkat többször hívtam meg elvittem hozzá úszni is Olivért (ó, pancsolni nagyvízben királyság volt neki), mert nem ehhez vagyok én szokva 2 gyerek után. De állandóan leint, hogy nyugi, Olivér későn érő a mozgásban, no problem.
Neki, csak hát nekem kell cipelnem a játékok után, mert mindig megszánom (és nem bírja a fülem a visítást :-))

Fogzás,
Hát, annyit tudok a témához fűzni, hogy enyémek kb. 8-9 hetes koruktól nyálaznak, mint a veszett kutya, de 9 hónapos koruk előtt sose bújt ki egy foguk sem. Hanna már 2 éves múlt és hónapok óta szenved még a hátsó fogakkal, nem akarnak neki kibújni:-(
Állítólag születnek babák fogakkal is. Látott már valaki ilyet? Én csak hallottam, de milyen furi lehet egy kis újszülött vakító fehérséggel a fogínyén:-)

Na, ennyi mára, mert nem látom a vasalás domboktól a mosáshegyeket:-)

Viki

Itt egy kép enyémekről, ha sikerül beillesztenem:
Kép
ccviki

Sziasztok!
Viki
Azt hiszem Sárát és Olivért össze lehetne kötni a mozgáskultúrájuk miatt. Sára utál hason feküdni, felemeli a fejét (max. kétszer) úgy ahogy illik egy közel 3 hónapos babának és utána elkezd nyöszörögni, hogy fordítsam meg. Azt hiszem, hogy sohasem fog a hátáról a hasára fordulni Kép

Mostmár megfog mindent, de még nem tudja elengedni. Csak rázza szegénykém a rongyos csörgőt és nem tudja miért van még ott mindig.
Feküdni már nem jó, mert onnan nem lát mindent. Ülni a legjobb! Ha az ölembe fektetem akkor állandóan emeli a fejét és tartja, hogy vegyem a lapot és ültessem már végre fel, mert így elzsibbad a nyaka Kép

Kiváncsi leszek, hogy később is ilyen lusti lesz-e. De ekkora sonkákkal nem könnyű a mozgás Kép
hmmc

Sebi is elkezdte pár napja megfogni, és a szája felé terelgetni a dolgokat - ő ugye főleg hason szeret lenni, így ami karnyújtásnyira előtte van, azután addig nyúlkál, amíg közelebb nem lökdösi, és mind megkóstolja. Kép
Viszont bármennyire is igyekszik előre, hátrafelé halad, a nagy igyekezetben rendszeresen letolat a kiságy végébe, és marha mérges, hogy nem oda ért, ahová akart! Kép Ja, és közben olyan mint egy csiga - nyálcsíkot húz vastagon.

Myra
Nagyon aranyos maszatka-Lilla! Kép
Cserébe egy vigyori-Sebit küldök:

Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Hát itt csupa édes és szép baba van:-)

Hmmc, Nikcsi?
a Ti képeitek hiányoznak:-(

Én is tennék fel szívesen, de nem tudok:-( Hiába kattintok a mell.feltöltése-re nem történik semmi:-(

mucus
Tm

Na ma voltunk oltáson. Szegény Sebi, megint tök nagyokat vigyorgott (a dokinénink nagyon tetszik neki! Kép), na aztán mikor lefogták kezét-lábát, akkor eltörött a mécses nála is... Pláne mikor megkapta a szurit! Kép
De utána szerencsére gyorsan megnyugodott. Bátor kicsi kalózom! Kép Útközben a babakocsiban be is vágta a szunyát, és mosolyogva ébredt... Remélem a többi oltást is ilyen jól tűri majd...
Viszont őt is ledagizták (6950 g), bár azt megjegyezték, hogy ennek ellenére meglepően fürge (amint a dokinéni hasrafordította, hogy megvizsgálja, elkezdett ezerrel kúszni előre, alig lehetett megfogni Kép).

Kép
Kép
Kép
cas

Aranyhold
Szia! Te csak már így nagyritkán kukkantasz be?????

Viki
Korinak nincsenek fogai, nem született avval, de a kis piócáskodásai mellé még csak a hiányozna!

Hmmc
Sonkák: láttad Korit, tudod voltunk a közös gyerek dokinknál, aki megjegyezte, szép kis anyag van itt. Azt hittem odakakilt, pont hason volt, látom semmi büzli dolog, aztán rákérdeztem, a hurkás lábaira gondolt. Na akkor el tudom képezlni, tényleg mit mond Sárára?!
Kérdeztem, hogy megint jön ez a meleg, hogy akkor többször cicizzen, vagy víz. Kérdezte mennyit eszik, kb. 7-szer 130-at, erre ajaj inkább a vizet adjam. Nem is értem! Szerintem nem olyan duci Kori, ráadásul minden később született baba is lekörözi.
Most már értem, hogy mit mondtál, és ez szerintem is kicsit túlzásnak tűnik!

Mucus
Tennél fel képet? Nem félsz a lelepleződéstől? Amúgy melléklet feltöltése, aztán tallózás, itt keresd ki hogy hova van nektek a számítógépen lementve, feltöltés, aztán már minden adott! Kívánságod teljesítem kép csatolva!

A tegnapi 4 hónapos oltástól Kori belázasodott. 38,2-t mértem, de nem is tudom pontosan hogyan kell. Hagyományos higanyos hőmérőnk van, fenekébe tettem, de mennyire kell bedugni és mennyi ideig kell bent tartani? És ha a kedvével és étvágyával semmi gond, akkor is adjak be germicid-c kúpot? Eddig nem adtam.
Kép
nikcsi

Végre, az 5-re sikerült feltennem a képet! Kép
nikcsi

Nikcsi
Sebi se dagi szerintem, csak a lábai hurkásak... De az meg minden jól táplált babának...
Asszem kicsit itt is átestek a ló túlsó oldalára, és már pár hónapos gyerekeknél későbbi kóros elhízással ijesztgetnek... Kép
(Persze csak ránk kell nézni a párommal, és oké az aggodalom, de szerintem azért mi sem vagyunk kórosan elhízottak.)
És mindez azért nem tetszik, mert a védőnők meg ott bagóznak a kaputól nem messze... Most akkor hol van itt az egészséges életmód?!

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?