Sziasztok!
Myra,
Nagggyon édes a maszatos fotó:-) Az enyémek is olyen gyerekből vannak, akik képesek egy gramm morzsából 2 kiló dzsuvát szétkenni maguk körül. Nekem mindig azt javasolták, hogy adjak a gyerekre etetős pólót, ami teljesen beborítja, ha nem elég széles/hosszú az előke. Az oké is, csak nekem is ki kéne nevezni egy ilyen etetős pólót, mert rám is jut bőven foltokból:-)
És nagyon ügyes Lilla! A nagyobb gyerkőceim ilyen ringatózás után pár nappal elindultak négykézláb. Lilla is hamarosan megkezdi a nagy felfedezőkörutat a lakásban. Aztán Ti is egy szinttel feljebb kerültök a mozgásban. Mármint ami az alsó polcok törékenyebb cuccainak feljebb pakolását illeti:-)
Olivér is fejlődött produkciókban, de továbbra is szigorúan az emberi mozgásfejlődés mellékágát képviselve. Még mindig nincs elég motivációja, hogy egyedül négykézlábozzon. Kúszni is max. a játéktelcsijéhez hajlandó, de azt is csak segélykérő hívásra használja. Már a dupla-tripla Lutzot is bemutatta 2D-ben, break dance-szel szinte minden tárgy után, ami érdekli. Néha félek, a nyaka kilazul és képes lesz 360 fokban forgatni a fejét. Persze ülni meg állni azt akar, csak legyen mankó a kezében (pl. én) Állás közben első osztályú Elvis P. vagy Komár Laci imitátor, még nem tudom pontosan.
Asszem később a sportokban csak a pókfoci fogja majd érdekelni. Egy egész estés oktatófilmet lehetne róla készíteni, hogyan ne tanuljon meg egy baba mozogni:-)))
A gyógytornászunkat többször hívtam meg elvittem hozzá úszni is Olivért (ó, pancsolni nagyvízben királyság volt neki), mert nem ehhez vagyok én szokva 2 gyerek után. De állandóan leint, hogy nyugi, Olivér későn érő a mozgásban, no problem.
Neki, csak hát nekem kell cipelnem a játékok után, mert mindig megszánom (és nem bírja a fülem a visítást :-))
Fogzás,
Hát, annyit tudok a témához fűzni, hogy enyémek kb. 8-9 hetes koruktól nyálaznak, mint a veszett kutya, de 9 hónapos koruk előtt sose bújt ki egy foguk sem. Hanna már 2 éves múlt és hónapok óta szenved még a hátsó fogakkal, nem akarnak neki kibújni:-(
Állítólag születnek babák fogakkal is. Látott már valaki ilyet? Én csak hallottam, de milyen furi lehet egy kis újszülött vakító fehérséggel a fogínyén:-)
Na, ennyi mára, mert nem látom a vasalás domboktól a mosáshegyeket:-)
Viki
Itt egy kép enyémekről, ha sikerül beillesztenem: