Új privát üzeneted érkezett!

Dorka,
ez nagyszerű hír, éljen!KépKépKép

Én is keményedtem tegnapelőtt és tegnap rendesen, kicsit meg is ijedtem (22. héten vagyok), de ma szerencsére visszaállt a megszokott 5-6-ra. Biztosan a front volt. Azért reménykedem benne, hogy még jópár hétig nem lesz ennél több keményedés egy nap!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Dorka, nagyon orulok NektekKép)))) En mar hallotam ilyent!Kép)) Na csak igy tovabb..;))))
Belem annyi gyogyszert nyomnak meg mindig, hogy a "kotelezoket" sem kemenyedek;)))
Ma reggel voltunk az elso ctg-n, es minden rendben van. A babo is jol van, meg mindig tartja az egy hetes lemaradast, igy most 34-35 hetesnek megfelelo meretei vanna.
Azt mondtak kb. 2500 g korul van, es mar nagyon nincs szegenynek helye, ezert teljesen osszevan gomolyodva mint egy osszegyurt papirdarabka;))) Az okle az allaba van belegyomoszolve, labai majdnem a szajaba, szoval szegenykem jol elvan odabentKép))

Tovabbi kitartast Nektek, mar nincs olyan sok hatra. En mar setalgatok kb. hetente vagy 3x-4x, ilyen 1-2 orakat, elemgyek boltba, igaz semmit nem cipelek.
En nem hittem volna, hogy ilyen szepen kihuzzuk, es lam sikerult. Most igy visszanezve tudom, hogy nagyon sok mulott az optimizmuson, a pozitiv hozzaallason. Most mar vagy 4 hete, egy kis tulzassal nincs se kulso mehszajunk, se nyakcsatornank, se nyakdugonk, es mar a belso mehszajunk is nyitva van. Ugyhogy, minden rendben lesz lanyok. Az enyemnel rosszabb lelett ritkan vanKép) Es ime 36 hetet toltjuk.

Minden jot Nektek, es csak pozitivan!Kép))))

Malika
malika

Koszi mindenkinekKép
Hat, Malika, Te tenyleg egy csoda vagy! En ilyen leletekkel meg se mernek mozdulni...
Kulonben tegnap volt egy rosszabb hir is, csak tul nagy jelentoseget nem tulajdonitottunk neki, annyira orultunk a mehszajamnakKép, szoval, hogy a baba minden merete rendben van, de a BPD alapjan-ez a fej-2 hettel kisebb a koranal...a doki szerint ez meg beleferhet a genetikaba, egyikunknek sincs nagy feje, de azert 2 hetente nezni kell, hogy sajat magahoz kepest fejlodik-e...
Nektek volt ilyen, hogy valamiben ennyire le lett volna maradva?
Valamiert mindig kell aggodni...Kép
Tobbiek merre vagytok?
Dorka.
dorka34

Dorka,
nekem a baba ugy egyben kisebb mint kellene, a feje az viszont nagyobb. A fejecskeje 36-37 hetesnek felel meg (pedig mi sem vagyunk nagyfejuekKép) ), a teste viszont 34-35 hetesnek. Szerintem ne aggodj emiatt, mert azt mondta nekem a vedono, hogy a babak altalaban 28 hetig majdnem egyformak, azutan kezdik magukra olteni az orokolt genetikai vonasokat. Ahol a szulok testesebbek a baba is az lesz, es igy tovabb.
Meg sokat fog fejlodni, ugyhogy ne aggodj emiatt;))
Malika
malika

Remelem tenyleg igy van, hogy csak a genetika, de 2 het mulva mar ebben is okosabbak leszunk...
Ha minden rendben van, akkor talan jobb is, ha kisebb a feje, konnyebben kifer...vagy ez csak hiu abrand?
Van meg valaki rajtam kivul, aki fekszik?Ugy eltuntetek...
Malika, Neked kitartast a az utolso hetekre, annyira ugyesek voltatok!
Dorka.
dorka34

Sziasztok,
én is megvagyok és a háttérben nagyon drukkolok mindenkinek.
Tegnap voltam dokinál, a méhszájam szerencsére nem nyílt tovább, rendületlenül 3100. Nagyon látszódhatott rajtam a megkönnyebbülés, mert a doki rögtön szigorú pillantásokat kezdett vetni rám és hosszasan beszélt arról, hogy most nem szabad elbízni magam, mert nagyon fontos hetek következnek... Persze tudja, hogy én ezt nagyon is jól tudom, hiszen a lányommal még egy hétig tartott az előző terhességem. Szóval, Dorka, nem fekszel egyedül, még veled tartok egy jó pár hétig, legalábbis remélem!
Tintanyúl
28+1
tintanyúl

Tintanyul!
Orulok, hogy jol vagytok Ti is,gondolom, eddig is fekudtel, azert ilyen szep meg mindig a leleted...
En sem biztam el magam,fekszem tovabbra is, foleg, mert fajni ugyanugy faj, ha mar tobbet mozgok, gondolom, ez is frontfuggo, van olyan nap, hogy wc-re alig tudok kimenni, maskor meg teljesen jol erzem magam...
Mindenkinek kitartast,
Dorka.
dorka34

Sziasztok!
Na megjottunk a dokitol;)
Voltunk CTG-n, minden rendben van, a gyogyszereket most mar leallitotta a doki, vasarnap este kell bevennem az utolsot. Azt mondja nem jo egybol leallni veluk, igy most mar csak este vegyek be egyet a Terbutalinbol a tobbit nem kell es vasarnap este legyen az utolso.
Megvizsgalt, mondta, hogy egy ujjnyira nyitva van a mehszaj, teljesen megeret, felpuhult, es hogy barmikor tortenhet barmi.
Penteken meg felkell hivnom az eredmenyek miatt (labor), es mondta hogyha ugy vagyunk akkor jovo szerdan var ismet, ha nem az sem baj.
Kerdeztem mire szamitsak, ha a szules beindul. Mondta 2 dologra figyeljek, vagy a magzatviz vagy a fajasok. Ilyesmi, hogy nyakdugo ne is almodjak rola;))
Annyit mondott, hogyha eszlelek valami akkor rohanas, mert nalam nincs ido szoszolni;))

Kivanok Mindenkinek tovabbi kitartast, neha lelkiismeret furdalasom van aradozni itt nektek, mert tudom mennyire nem boldogit ez Titeket...
De azert meselem, hogy legyen onbizalmatok, hogy sikerulni fog nektek is es kihuzzatok szepen...
malika

sziasztok!
ugy latom nem nagy a mozgas errefele, azert remelem mindenki jol van.
Mi oromhirrel szolgalunk.
Megszuletett a kisfiunk. Hunor-Solyom, 2200 g-mal, 13 ora vajudas utan.
Mindketten jol vagyunk, most mar itthon. 2150 g-mal jottunk ki a korhazbol, jol szopizunk, kevesett alszunk, de legalabb nem sirunk;)))
Kitartast KIvanok Mindenkinek, tudom hogy rendben lesz minden.
malika
malika

Szia Malika,
gratulálok a kisfiadhoz, nagyon ügyesek voltatok, hogy ilyen sokáig kihúztátok! Most már abba lehet hagyni az aggódást és lehet örülni nagyon a jövevénynek Kép
Mi a 30. hetet kezdjük, egyre optimistábban nézek a jövőbe, kop-kop. Csak valaki elintézhetné, hogy ne változzon ilyen kegyetlenül két naponta az időjárás, már előre rettegek a keddi hidegfronttól...
Mindenkinek jó hétvégét valami hűvös helyen,
Tintanyúl
tintanyúl

Malika, gratulalok en is, pont ma akartam kerdezni, hogy egyben vagytok-e meg?
Majd meselj a szulesrol, ha kicsit megnyugodtatok...
Sajnos en nem tudtam sokaig orulni a jo mehszajleletemnek, ugyanis hetfon kiderult, hogy terhessegi diabeteszem van.Gondolhatjatok, hogy mar csak ez hianyzott.Jovo heten 2 napra be kell fekudnom a korhazba, megnezik, hogy eleg-e a dieta,vagy kell inzulin is...
Raadasul rengeteget kemenyedek, lassan nem tudok felallni anelkul, hogy ne kemenyedjen be a hasam...
En is jonnek gyakrabban, ha mas is jarna errefe, bar mostmar Malika sem tartja tovabb bennunk a lelket...Halistennek!Kép
Jo hetveget,
Dorka.
dorka34

Szia Dorka,
hát mi mindenben egy cipőben járunk? A terhességi diabétesz nekem már a a 12. hét óta hű társam, mivel a papám cukorbetegsége miatt akkor csinálták az első terhelést... Én 175 gr ch-os diétán vagyok és már rettenetesen unom, de tudom, ki kell még bírni a hátralevő időt. Mindenesetre azzal tudlak vigasztalni, hogy a diéta mellett eddig kereken egy kilót híztam csak. Drukkolok, hogy neked is elég legyen a diéta,
Tintanyúl
tintanyúl

Kedves Dorka és Tintanyúl!

Annak idején én indítottam a topicot, gondoltam benézek ide. Azóta jó sok hozzászólás érkezett. Cicamicát az ikres topicról ismerem, láttam ide is írt. Talán nem leszek indiszkrét, ha idemásolom mi történt vele. Nem azért, hogy megrémítselek titeket, hanem azért, hogy bíztassalak: vegyétek komolyan a fekvést!!! Ö ezt írta ide az utolsó hozzászólásában: "Lekopogom, mi egész jól vagyunk már majdnem 3 hete, nem is töltök itthon szinte 1 percet se." ... Kép

Május 21-én ezt írta Cicamica férje az ikres topicba: "Üdvözlök mindenkit! A név megtévesztő én Lilla férje vagyok, mivel megkért, hogy írjak ide. Szóval 2 hete kinyílt mindkét mészája és most bent fekszik a Baross utcai kórház szülészetén. A gyerekek jól vannak, csak még nem szabadna megszületniük (hétfőn lesznek 28 hetesek), amikor bekerült pár napot adtak neki csak a szülésig, azaz a burok repedésig. Õ elég jól bírja az állandó fekvéssel járó kényelmetlenségeket. Mivel nincs mostanában sok időm nem tudom nézni a fórumot, viszont a bordas1@enternet.hu címet 1-2 naponta megnézem így ha van üzenet szívesen továbbítom."

További részletek találhatók még késöbb az ikres topicban, de azokat nem másolom ide, tényleg nem ijesztgetni akarlak titeket, szegény nagyon nehéz dolgokon megy keresztül, de már a 29. hétben van!

Jó éjt nektek és kitartást!

Mimóza
Ui: Ha nem tudtok fekve internetezni, akkor minél kevesebbet írjatok ide, vagy diktáljatok!
mimóza

Sziasztok!

Hat akkor szoritunk nagyon Cicamicanak!

Tintanyul!
Ez tenyleg erdekes, nem is "remeltem", hogy valaki hasonlo cipoben jar ezen a topikon...akkor majd fogok jo sokat kerdezni...
Egyelore elegge meg vagyok ijedve, mert eddig is nehezen oldottuk meg a fozest-kajalast, tekintve, hogy nekem nem szabad felkelnem, a parom egesz nap dolgozik, segitsegunk meg nincs...Most meg ez a szamolgatas...Te hogy oldod meg?
Meg egy kerdes:biztos voltal annakidejen vercukorprofilon, amikor 6x mertek egy nap, es eldolt, hogy dieta, vagy inzulin...leirnad, hogy pontosan hogy telik az a nap, meddig kell bent lenni, miket kell vinni, meg egyaltalan, en meg soha nem voltam korhazban, nem tudom, hogy mire szamitsak...
Koszi elore is,
Dorka.
dorka34

Sziasztyok!

Nagyon szoritunk Cicamicanak!
Mivel nalam is a baba korabban jott, es kicsi sullyal, igy a koraszulott osztalyon volt, igy eleg sok mindent lattam. Olyan aranyos babak vannak ott, akik a 28-ik hetre szulettek, es teljesen jol vannak. Volt egy Peti nevezetu kisbaba, O 880 g-al szuletett, es most volt egy honapos, azert hozhattak at ebbe akorhazba. Nagyon edes kisbaba volt, igaz inkubatorba, de latszott rajta, hogy torekszik, es fejlodik, nodogel.Soha nem lehet tudni mit hoz a holnap, de jo vigyazzni, persze.

Dorka, a szulesem nem volt egyszeru. Mind amellett, hogy azzal kecsegtettek, hogy ilyen lelettel piff-puff kint lesz a baba, hat nem. Delutan 6-kor folyt el a magzatvizem, itt a gep elott, fel 7-kor mar bent voltam a korhazba, es onnantol kezdve 5 perces fajasaim voltak, reggel 6-oraig. Azt hittem nem birom ki. Fajdalomcsilapitott nem kaptam, pedig kertem.
utolso fel oraban tagultam ki 4 cm-re, de amikor jottek a tolofajasok, akkor is CSAK 5 percesek voltak a fajasaim. Igy oxitocint kaptam, es a 10 perc alatt megszuletett a babo, az mar nagyon siman ment, mindossze 3 nyomas.
6.40-kor szuletett meg es deli 12-kor nezhettem meg. Mivel RH negativ volt a verem, igy a babat mindossze 5 masodpercre tettek ram, mert nem tudtak o milyen vercsoportu. Mint kiderult O is negativ.
Egyszer volt a koldokzsinor a nyakara tekeredve, de ezt senki nem mondta el, most lattam a tegnap a zarojelentesbe.
Nagyon vigyazzatok Magatokra. Dorka amennyiben lehet kevesett mozogj, meg muszaj kihuznod egy kevesett.
Majd meglatod elfelejted ezt a rossz idoszakott nagyon rovid idon belul. Nekem mar sikerult.

Udv., Mindenkinek es Minden jot!

Malika
malika

Szia Dorka,
szerintem ne offoljuk szét a topikot a cukorbetegség gyötrelmeivel, írd meg a mailcímed és írok neked hosszú litániát. Egyébként hányadik hétben is vagy?
Mimóza, köszi a figyelmeztetést, de hidd el, nekem nem kell kétszer mondani a fekvést ahhoz, hogy komolyan vegyem ...Asszem a szerverösszeomlásnál pont azok a hozzásólásaim tűntek el, amikben a koraszülésem taglaltam, szóval röviden csak annyit, hogy három éve négy hetet húztam ki még a kórházban, de így is a 29. héten már megszületett a lányom. Szóval sajnos nagyon is jól tudom, mivel jár a koraszülés Kép Cicamicának ezért különösen drukkolok, hogy minél tovább húzza ki és a gyerekek hízhassanak még egy kicsit!
Malika, ez tényleg nem volt szép a sorstól, hogy miután ennyit kellett aggódnod a nyitott méhszáj miatt, a végén még lassan is ment a szülés. De mint írod, már el is felejtetted a szenvedést, a kis Hunor biztos ezerszer kárpótol mindenért Kép
Sziasztok,
Tintanyúl
tintanyúl

Sziasztok!

Malika, hat tenyleg igazsagtalan volt Veled a sors, en is egyfolytaban azt hallom pedig, hogy aki mar koran kinyilik, annak sokkal konnyebb szulese lesz...de az a fo, hogy mar otthon vagytok, minden rendben van, gondolom, mar minden megszepul ilyenkor...Amugy a babad mar nem volt koraszulott, ha jol emlekszem, legalabb a 38.heten voltal mar, nem?Es a 2 kilo feletti suly is rendben van mar...akkor miert kellett megis a koraszulottosztaly?Es meddig voltatok ott?

Tintanyul, a 32.hetet kezdem holnap, es fogalmam sincs, hogy mikor lephetett fel a diabetesz, mert mar a 23.heten hatareset volt a zsemles-tejes eredmenyem, de pont a nyitott mehszaj miatt nem kuldtek rogton terhelesesre, csak a 30.heten...
De igazad van, ne legyunk off-ok, nagyon orulnek, ha irnal privatban:dorka34@freemail.hu

Mindenkinek kitartast ebben a hosegben, megyek is, mielott lefordulok a szekrol...
Dorka.
dorka34

Sziasztok!

A babam 36+6-ra szuletett, es inkubatorba tettek, mert pici a sulya es a vercukor szintje miatt. De egy napot volt bent csak, masnap mar kivettek. Ugy van, hogy 2600 g alatt koraszulott osztalyra teszik oket.
Vegig a koraszulott osztalyon volt, de mivel sulya gyarapodasnak indult, verkepe jo volt, minden okes volt, igy kiadtak;)
Nagyon meleg van, mindenki csak piheg itt is;((
Szegeny babo is alig birja.

Pussz MindenkinekKép
Malika
malika

Szia Dorka,
írtam neked mailt.
Tintanyúl
tintanyúl

Szia Mimóza!
Ha van valami híred Cicamicáról, beírnád?
Köszi,
Tintanyúl
tintanyúl

sziasztok!

Miujsag van Veletek? Hogy birjatok?

Malika
malika

Szia Malika!

De jo, hogy irtal, mindig nezem, hogy sehol senki, aztan en se irok...Kép
Mi holnap toltjuk a 37.hetet, meg mindig egyben, ugyhogy mostmar minden nap egy ajandek...Nagyon hasonlo az allapotom a Tiedhez, mehszajam 2 hete volt 2 ujjnyi kivul-belul, kedden neznek megint, akkor szerintem meg rosszabb lesz, csoda, hogy meg egyben vagyok...
Sajnos nagyon sokat kell a klinikara jarnom, mert azota mar 2x kell naponra inzulinoznom magam a terhessegi diabetesz miatt, es hetente kontroll van...
Rengeteget kemenyedek, szinte folyamatosan, mindenki csak napokat josol mar...
Ti hogy vagytok?
Es a tobbiek?Ugye sokan vagytok meg egyben?
Tintanyulrol nem tud valaki valami?Egy ideig leveleztunk privatban is, aztan eltunt...aggodom...

Dorka.
dorka34

Szia Dorka!

Huuhhh de nagyon orulok;))))
Orommel olvasom hogy mar 37 hetesek vagytokKép)
Nalam Hunor a 36+6-ra bujt ki, ugyhogy ti ugyesebbek vagytok;)))
Mar nem sok van hatra, innentol mar akarmi johet;))
Most mar gondolom CTG-re is jarnod kell, majd szepen puhulgat a mehszaj aztan kibujik a baboca;))
Mi jol vagyunk, Hunor szep komotosan fejlodik, tulzasba nem viszi;)) Most vagyunk 3400 g korul, es 7 hetesek;)) Ugye 2200 g-al szuletett, ugyhogy fejlodik;))) Eszik rendesen, anyatejet kap csak.
Itt meglehet nezni a babocat: www.prodigy.hu

Drukk nektek tovabbra is!Kép)))

Malika
malika

Sziasztok!

jul.21.-en megszuletett Benedek, 3100 g-mal, 54 cm-rel, 38+3 -ra...amugy szerintem kihuztam volna a kiirt idopontig, de a dokim beinditotta a szulest...Kép

Egyelore meg szokjuk egymast, tejci van, alvas szinte semmi, de majd csak lesz az is...

Szoval mindenkinek, aki meg ideteved:megerte fekudni, sok-sok problemaval a terhesseg alatt kihordtam egy teljesen egeszseges, gyonyoru babat, a vegen egy sima es gyors szulessel!

udv mindenkinek,
Dorka.
dorka34

Szia Dorka!

Gratulalok Benedekhez!Kép))))))
Nagyon orvendek, hogy minden a legnagyobb rendben van.
Kivanok Nektek sok boldogsagot, es sok sok turelmet a picihez;))

(en majus 21-en szultemKép )
Malika
malika

Malika,
koszonjukKép
dorka34

Sziasztok!

Megpróbálom felébreszteni a topicot, hátha rajtam kívül küzd valaki jelenleg is hasonló problémákkal. Én ikreket várok, két kisfiút, most 22+4 hétnél tartunk. 3 hete a dokim megállapította, hogy lerövidült a méhszáj, 20 hetesen összevarrták a méhszájat, azóta szigorú fekvés. Valószínüleg végig. Én ki fogom bírni, csak a babák időre jöjjenek és egészségesek legyenek!
A topic korábbi hozzászólásai bíztatnak, hogy aki végig feküdte, az ált. végig tudta hordani a babáját és ennek nagyon örülök.
Ha jár erre sorstárs jelentkezzetek!
macifül

Szia Macifül!

Épp tegnap néztem, van-e itt új hozzászólás.

Nekem is megrövidült 2 hete a méhszájam, de szerencsére már 31+5-nél járok. Nálam az bonyolítja a helyzetet, hogy van egy másfél éves fiam, aki mellett a szigorú fekvés lehetetlen. Persze igyekszem sokat vízszintesben lenni, meg segítséget hívni, amikor csak lehet. Egyébként meg kísértem a sorsot, pl. ma is egész délelőtt fent voltam.

Tudsz fekve netezni?
Én szerencsére igen.

Sok türelmet kívánok a fekvéshez, én tuti nem bírnám 20 hétig.

Boeske
31+5

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

igen, fekve netezem, így egy kicsit könyebbKép
sztem te is kibírnád, ha azt mondanák, hogy ezen múlik a babák élete, márpedig én még nagyon középidőben vagyok, ők meg nagyon picikék, még bentta helyükKépúgy gondoltam, ha nem lesz semmi gond, akkor februárban még teszek egy-két rövid kiruccanást, hogy a babák cuccai meglegyenek, mire hazajönnek, de addig nem kockáztatok
azért még te is pihenj, bár tudom kisgyerek mellett nem lehet könnyű
macifül

Igyekszem, igyekszem.
A terhességem elején más probléma miatt már feküdtem 7 hetet (ebből 3-at kórházban), úgyhogy sajnos már van tapasztalatom ilyen téren.
Szerintem a legrosszabb az az egészben,hogy iszonyúan legyengül az ember szervezete a mozgáshiánytól. De hát ez van.

Babaholmikat keresgélhetsz a neten is, kínálat van bőven.

Mikorra vagy kiírva?

Boeske
32

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Márc. 21 körülKép

Macifül (23+0)
macifül

Szia Macifül!
Minden rendben? Jól vagy? Nagyon jöttek-mentek a frontok mostanság. Remélem minden OK.

Boeske
32+5

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Minden jó, ha jó a vége...

Elsimult méhszájjal, bő 1 ujjnyira tágulva várom a szülést.

Macifül, remélem Nálad is minden rendben.

Boeske
38+5 Kép

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok,
Nem tudom, van-e itt még valaki, aki tudna kérdésemre válaszolni. 20 hetes terhes vagyok, a méhnyakcsatorna hossza 4,7 cm. Ez jó vagy rossz?
Üdv
Vadalma
vadalma

Szia Vadalma!

Én úgy tudom, hogy az átlagos méhnyak 3cm hosszú (úgy is van megadva az alap méhnyak/méhszáj állapotára utaló szám, hogy 3000, ahol a 3 a méhnyak hossza cm-ben, a többi meg a nyílást jelzi), ha rövidül, az a gond, mert ugye egyre kevesebb választja el a babát a külvilágtól. Olyat még nem hallottam, hogy több lenne 3 cm-nél (de az, hogy én nem hallottam ilyet, nem mérvadó, lévén nem vagyok szakmabeliKép), de így laikusan azt gondolnám, hogy nincsen vele gond, neked egyszerűen hosszú a méhnyakad, lesz honnan rövidülni.Kép Viszont ha aggaszt, szerintem inkább kérdezd meg a dokidat, biztosan elmondja majd, hogy jó-e vagy rossz! Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Szia Zsizsa,

Köszi a választ. A dokim hüvelyi uh-al mérte meg a hosszát, a képen elmagyarázott mindent, hol a belsö és külsö méhszáj, csak azt nem mondta el mi a normális érték. Mikor rákérdeztem, csak azt mondta, hogy ez jó érték. De jó, hogy megírtad, legalább nem idegesít, hogy esetleg rövid.

Era
vadalma

Szia Zsizsa!
Talán emlékszel még rám, egész véletlenül bekukkantottam ide és örültem, hogy látlak, mert pont gondoltam Rád egyik nap, hogy már biztos babázol a második kis poronttyal! Jól vagytok? Meddig húztad a másodikkal? Kisfiú lett vagy kislány?
Bocsi a kiváncsiskodásért!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Vadalma,
örülök, hogy a dokid is azt mondta, hogy ez jó érték, és hogy én is megnyugtattalak!Kép

Györesz,
szia! Persze, hogy emlékszem, a múltkor még be is kuksiztam a Friss kismamákhoz, amikor láttam, hogy írogatsz, hogy megnézzem, hogy vagytok! Nagyon nagy már Norbi, és roppant édes kis csibésznek tűnik!Kép Nagyon fura, hogy már ennyi idős.Kép Na, most lettem fél kezes.Kép Szóval nálunk is fél éves lesz a kicsi már a hó végén.Kép 36+5-re született, de azért jött korán, mert ételmérgezésem lett, és a láztól iszonyatos tempóban elkezdett nyílni a méhszáj, meg a fájások is rendszereződtek (jó sok jóslóm volt előtte, bevetettem mindenféle praktikát, hogy elmulasszam őket, sikerrelKép), szóval ha nem lett volna a betegség, teljesen normális időben született volna. De szerencsére az egész terhességem alatt jól voltam a keményedések ellenére, a méhszáj nem nyílt egyáltalán és a méhnyak sem rövidült. Jó kis terhesség volt.Kép A kicsi fiú lett, Csabi. Teszek fel egy képet róla.Kép
Kis kopasz a lelkem.Kép
Kép
És hogy a lányom se maradjon ki:Kép
Kép
Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Szia Zsizsa!
Tiszta zizi vagyok mostanába és totál elfelejtettem, hogy írtam ide Neked, de most eszembe jutott és örömmel olvastam, hogy válaszoltál!
Hihetetlen, hogy hogy szalad az idő, hogy már a kisfiad is fél éves!!!! Norbi is már mindjárt 17 hónapos és egy igazi kis rosszcsont!
Nagyon szépek a gyerekeid és nagyon hasonlítanak egymásra!
Örömmel olvasom, hogy a második terhességednél minden rendben volt a méhszájjal, bízok benne, hogy ha egyszer én is újra kisbabát fogok várni, akkor nem kell újra végigizgulni a terhességemet!
Sok egészséget kívánok a két kis lurkóhoz!
Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok. Tegnap voltam dokinál és azt mondta,hogy a külső méhszáj egy ujjnyira nyitott. Ez baj? Most a 32. hétben vagyok.
Köszi

gwini

Nem baj. Ilyenkor ez már sokaknál így van.

Boeske

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Nem tudom él-e ez a topic, de hátha...

Tegnap volunk az orvosnál és megállapította, hogy a méhnyakam megrövidült Most 2000-es.
Azt javasolta a doki, hogy összevarrná.
Azért is javasolja a varrást, mert elég sokszor fáj a pocim (görcsöl). Ami ugye méhösszehúzódást jelent és beindulhat a szülés, amit nem akarok még vagy 18 hétig.
És ami még tetőzi a dolgokat, hogy a volt régen egy méhszájműtétem is, és a méhszájam egy helyen nem olyan rugalmas, mint kéne így hamar megnyílhat.

Itt volt valaki akit úgymond összevarrtak?
Mekkora a kockázata ennek? És mi a veszélye, ha nem csinálja meg?
Nektek mi a véleményetek ezzel kapcsolatban?
Most kissé be vagyok parázva. Elvileg hétfőn megyek befeküdni a "műtétre".
Ha valaki tud valami infót erről akkor legyen kedves írni. Nagyon köszi!

Kisvirág
21+5 nap

Kép Kép
kisvirág_30

Szia Kisvirág!

Nekem a 19 héten állapították meg, hogy 2000-es a méhnyakam és szintén rengeteget keményedtem mindenféle gyógyszer mellett, pedig szedtem elég erőseket is! Az én dokim egyáltalán nem említette az összevarrást, viszont akkor sokat olvastam erről és igazából semmi rosszat nem találtam ezzel kapcsolatba. Emlékszem még az is felmerült bennem akkor, hogy megemlítem a dokimnak, hogy esetleg nem akar-e összevarrni, mert nagyon féltem, hogy nem bírom majd kihordani a babámat! Azt tudom, hogy ikres kismamáknál gyakrabban alkalmazzák ezt az eljárást! Sajnos ez ügyben nem tudok Neked többet segíteni! Szerintem azt döntsd el, hogy bízol-e a dokidba és ha igen, akkor ne idegeskedj, biztos tudja, hogy mi a legjobb Neked!
Amúgy én a 36. hétig bírtam kihúzni a terhességemet nagyon sok pihenéssel, fekvéssel, gyógyszerekkel! Ma van egy másfél éves kisfiam!
Kívánom Neked, Nektek a legjobbakat!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Kedves Györesz!

Köszönöm válaszod. Kicsit megnyugtattál, hogy jókat olvastál erről az eljárásról.
Én pénteken visszamentem az orvoshoz és azt mondta kicsit javult a helyzet. Jobbnak látta, mint kedden. Javasolta várjunk egy hetet. Addig feküdjek sokat. Hát most jó kislány vagyok és fekszem.

Neked grat, a kicsi fiadhoz. Nagyon aranyos lehet. Nekem is kisfiam lesz Kép

Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

Szia Kisvirág!
Örülök, hogy javult a helyzet! Azért jó lenne, ha mégiscsak el lehetne kerülni ezt a műtétet, mert hát mégiscsak egy műtétről van szó! Szerintem ha szót fogadsz és pihensz sokat, akkor nem lesz semmi gond!!!!!! Drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!!!
Gratulálok a kisfiatokhoz, majd meglátod milyen nagy lesz a szerelem, ha kibújik!!!!!Kép

Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Györesz!

Én is reménykedem, hogy nem lesz semmi baj. Igyekszem minnél többet pihenni. Szerencsére a férjem sokat segít.
A kis pocaklakóval már most nagy a szerelem Kép Ha kint lesz azt hiszem kissé el lesz kényeztetve, de azért majd próbálok vigyázni Kép
Nekem ő lesz az első babóm, aki nem oly könnyen sikeredett. Szerintem ezért parázok annyira és aggódok érte.
Neked is az első babád? Hogy hívják a kis drágát?

Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

Szia!
Nekem is az első babám és Norbinak hívják! Én is rengeteget aggódtam a terhességem alatt és ez mindig tovább fokozta a keményedéseket, úgyhogy csak nyugi és pihen nagyon-nagyon sokat, ha meglesz a picurka, akkor már úgy sem fogsz sokat pihizni! Ha beleolvasol az archivba akkor mégjobban meg fogsz nyugodni, mert itt többen is nyitott méhszájjal sok fekvéssel simán kihúzták a végéig!
Én nagyon sokat beszéltem annak idején a pocakbabámhoz! Minden nap elmondtam Neki, hogy még hány hetet kell kibírnia odabent! És mivel arra kértem, hogy legalább a 36. hetet várja meg, hát megvárta!Kép Talán hülyeségnek tartod, de én még olyat is csináltam, hogy esténként elképzeltem a méhemet mint egy zsákot és a zsák száját (méhszájat) gondolatban jó erősen átkötöttem, megcsomóztam. Amikor ezt itt leírtam kiderült, hogy ezt más is csinálta!Kép
Úgyhogy pihenj sokat és beszélgess a babádhoz!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Végigolvastam a topikot, mert nekem is hasonló problémáim vannak. Annamari vagyok, 27 éves, első baba lesz, holnap töltjük a 21. hetet. Az elejétől fogva veszélyeztetett vagyok sajna, először hormonhiány-fenyegető vetélés, aztán mélyen fekvő méhlepény, most meg keményen keményedek. A dokimat nem aggasztja a dolog, 3 héttel ezelőtt még zárt volt a méhszáj, de azért parázok rendesen, főleg, mikor sokszor keményedek. De vannak örömeim, is, vékony vagyok és már a 17. héttől érzem a babust, mostanra már nagyokat rúgdos ami szemmel is látszik.

Annamari

Mári

Kép
mári

Sziasztok!

Györesz: Nekem nagyon tetszik a Norbi név, de a páromnak nem Kép Még mi nem tudjuk mi lesz a kicsi neve. Egyenlőre Mogyorónak hívjuk, de ezt sajna nem lehet anyakönyveztetni Kép
Belenéztem az archivba és tényleg egy kicsit megnyugodtam. Most szorgalmassan pihizek.
Holnap megyünk vissza a dokihoz. Kíváncsi leszek mit mond.
Mogyikával én is nagyon sokat dumálok. Mindig mondom neki milyen jó kis helyen van most és még legalább 17-18 hétig maradjon is bent. Ez a zsák száj bekötés nagyon aranyos. Ezentúl én is képzeletbe bekötözöm Mogyoró zsákját Kép

Annamari: Szinte ugyan az a helyzet velem is, mint veled. Kivétel, hogy a méhlepényem hátsófali. Biztos olvastad, hogy nekem elkezdett rövidülni a méhnyakam és most sokat kell feküdnöm.
A keményedésekre nem kaptál magnéziumot? Nekem azt kell szednem, és szerintem valamennyire használ is. És tényleg sokat kell pihizni, lazítani.
A babót én is már 17. héttől érzem, és szinte semmit nem híztam. Eddig összesen 2 kg-t.
Tudjátok már, hogy fiú / lány lesz? Mi kisfiút várunk Kép

Kisvirág
22+6

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok!

Kisvirág!
Szorítok, hogy minden rendben legyen holnap a dokinál!!!!!

Annamari!
3x2 Magnéziumot nyugodtan szedhetsz a keményedésekre! Én emellett még szedtem Nospát, aztán úgy a 25-26. hét körül ezek mellett is rengeteget keményedtem és akkor kaptam még a Gynipralt, ami kimondottan erre van.
Pihenj sokat és nyugi!

Jó pocakosodást mindkettőtöknek!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?