2005.05.29 14:48
Szerző: dzsúd
Zsebi,
Ezt a könyvet nem lehet "átadni", el kell olvasni, jómagam tegnap többször elbőgtem magam, mikor egy-egy anyuka élményét olvastam, nagyon magával ragadó a könyv, nagyon megható, el is fogok menni ilyen analízisre.Még nyomozok a cím, tel.szám után.
UH-ra soká megyünk és rég voltunk...de múlt héten meghallgathattam a szivecskéjüket (bár ilyenkor még nem szokás, de a dokim ki akart engesztelni, mert csúnyán beszélt velem telefonban..), szóval kalimpáltak rendesen, édesek voltak nagyon. Még nem érzek "belül" semmit, semmi mozgást, csak eszeveszett módon nő a hasam, a hétvégén 6-7 hónapos terhesnek néztek (16 hetesek vagyunk..).Vicces. Viszont igaz a hír, hogy a 16. héttel rendbe jön az ikres kismama, jómagam szuperul érzem magam a héten, nagyokat zabálok, virulok. 3-4 hét múlva lesz uh, akkor talán lesz infó a nemükről, de a doki szerint ne éljem bele magam. A könyv azt is írja, hogy az analízis során a baba a mama tudomására hozza a nemét, nagyon érdekes.
Mikor mentek nyaralni és hova???
Trallala,
A II. klinikás kérdésidre még magam sem tudom a válaszokat. A dokim jó (bár múltkor nagyon türelmetlen volt, de aztán kiengesztelt), nagytudású. Az ambulanciára járok, ami nagyon kulturáltan néz ki, frissen felújított, csak sokat kell várni, mert van 4 vizsgáló és sok doki. Sajna a dokimnak nincs magánrendelője. A 20. héttől elkezdek majd járni egy szülésre felkészítő tanfolyamra (a dokim ajánlotta), egyik héten torna, a másik héten előadás, a dokim ajánlotta. Ott biztosan szó lesz ilyesmikről. Habár bent vannak a pocimban az ikrek, és lekopogom, jól vannak, még én sem jártam utána ezeknek babonából, úgy gondolom, mindennek eljön a maga ideje.
Azért választottam a II. Klinikát, mert ott van újszülött intenzív, és ikreknél gyakori a koraszülés, mindenre fel akartam készülni. Eredetileg a Szent Imrében (Tétényi) akartam szülni, de ott nem vállalt a doki ikrekkel, korrekt volt, nem szépített, azt mondta, hogy a lehetséges koraszülés miatt javasolja inkább a klinikák valamelyikét, mert ha neadjisten gond lesz, és mentőzni kell a babákat, az is megviseli őket. A Kaális dokim meg azt mondta, hogy az I. klinikára tilos mennem, megtiltja, mert ott több betegét "elszúrták" (nagyon feldúlt lett hirtelen emiatt), de a II-re nyugodtan menjek. Plusz ott szült az uncsitesóm 2 gyereket és az ő dokijához kerültem. Ennyi a történet. Ha megtudok többet a kórházról, írok.
Ha a könyvet nem is veszed még meg babonából, beszélj azért sokat a babókáiddal, érteni fogják, és simogasd sokszor a pocidat, érezni fogják.
Dzsúd