De jó, hogy ennyien írtatok! Pedig már olyan csalódottam ültem ide, hogy biztos megint szarakodott a szerver, úgyhogy senki sem ír!
Editről még semmi hír, pedig lassan már 2. hete befeküdt. Azért elég jól bírják a lurkók, reméljük minden oké lesz.
Rita!
A kötőhártya szar ügy, Soma nekem is olyan kis bágyadt olyankor. De 2 nap alatt lezavartuk. Gondolom vírus, nem?
Cirmike! Igen, mi több évig jártunk a Zolival, de akkor rád azért inkább csak a suliból emlékszem. Én a bölcsit jártam többször az évveszteség miatt. Szerintem nem túl jó az utolsó ovis évet megismételni. Vagy nálad nem ez volt? Igen, a V. Erika meg most tanár a Herman régi alsós részében működő alapítványiban, úgy láttam! Még voltak az ovis csoportban olyanok is, akik d-sek lettek! Milyen kicsi a világ!
Cirmike, nem tudjátok úgy megoldani a segítséget, hogy Ti lementek 1 nappal előbb, a férjed meg úgyis mindig úton van, utánatok menne. Amúgy nálunk is szokott ebből durci lenni, ha anyuék valamit kérnek, hogy segítsen a Zotyó! Bár ők tudják, hogy alig van itthon, alig alszik, így csak ritkán szakítják el a családjától, tőlünk.
Hajni!
Szerintem ne szomorkodj a kevés pénzes meló is meló, főleg ha csak 2 hónap, azt ki lehet bírni és sz.tem nem csak stresszel jár, van jó oldala is. (emberek megismerése, kimozdulás otthonról, esetleges kapcsolatok teremtése amiből a majdani jó állás lehet, kihívás...)
Tudom mennyi most a munkanélküli, de hidd el, hogy a legtöbb helyen egy szakban (multik, bármilyen iroda) alig adnak 1-2 ezerrel többet, mint a minimálbér (57.000)! Ahol a jó pénz van, azt úgysem hirdetik meg, betöltik protekcióval!
(
Annak idején, pályakezdőként én is elég keves bért kaptam, de megismerkedtem egy csomó olyan emberrel, akik utána különböző dolgokban tudtak segíteni (lakás), majd az egyik áthívott a saját cégéhez, jobb bérért.
Szóval szerintem el kell kezdeni...
Szilvi!
Bocs, nem vitatkozni akarok, de azzal nem értek egyet, hogy a gyereknek a legegészségesebb a fejlődése szempontjából, ha 3 éves koráig otthon van anyával. Miért pont addig? Azért mert addig kap az államtól pénzt?
Ezt gyereke (meg szülői hozzáállás) válogatja. Engem (és még sokakat az én korosztályomból) 1 éves korom előtt beadtak bölcsibe, és pszichológus legyen a talpán aki visszavonatkoztata erre bármit is az életemből. Igenis jót tesz a közösségbe kerülés a gyereknek, olyan értelemben, amit Te otthon, kettesben nem tudsz megadni neki! Pl. szociális fejlődés, társadalmi (IGEN!) beilleszkedés, énkép formálódása. Persze mindez 3 éves kor után is kialakul, nem vitatom. De - ha el tudod engedni a gyermekedet - semmi veszélye, kockázata nincs, ha 3 éves kora előtt közösségbe járatod!
Na elég a litániából, de ez kikívánkozott belőlem. Tudom, hogy lesz aki egyetért velem, lesz aki nem.
Amúgy én is jobban örülnék, ha akár iskolás korig is támogatná az állam az anyák részmunkaidőben való foglalkoztatását. Mert az tényleg kegyetlen, hogy reggel 6-tól du. 4-ig az oviban kell lennie és marad 2 órád a gyerekeddel, és akkor még nem főztél, nem láttad el a háztartást!