Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Kriszta!

Az első üzidben csak annyit írtál, hogy "már szültem", de ebből nem volt egyértelmű, hogy baba is lett-e belőle, ezért kértem hogy írj többet, nehogy kényes témába kérdezzek bele. Dehát akkor lett, már nem is babák.
És milyen szerencsés vagy, hogy 1 lány, 1 fiú!
Ha a Kodály téren, akkor lehet, hogy már láttuk egymást, mert én is ezen a környéken lakom, sokat járunk arra.
Az 5 év próbálkozás jó hosszú idő! Nem semmi, gondolom végigjártatok Ti is sokmindent. Mi volt a gond? Persze, csak ha akarod, akkor írj ilyesmiről...
A netezéshez sok sikert, időd akkor most van rá! Ezért is legyél minnél előbb babás, mert szerintem itt a babaneten minden témáról van érdekesség!
Olyan jó, hogy ennyien vagyunk már!

Nálunk most apa altatja a másik szobában a nagylegényt.

lola77

Képzeljétek, ez a gyógyszer teljesen kikészit. Ma délután aludtam egy kicsit Martinnal, aztán fél 8 körül megint elaludtam, amikor lefektettem őt. Most keltem csak fel, de szerintem fürdök és megyek is vissza aludni.

Kriszti,
én a 20. hétben vagyok. Martin a kisfiam, 13 hónapos.
Neked fiad, vagy lányod van? Mennyi idős? Nincs képed róla? Betehetnéd a profilodba.
Képzeld, a sógornőmnek is most lesz lombikja pár héten belül. Úgy szeretném, ha nekik is összejönne, mert már ők is nagyon régóta próbálkoznak. Túl van már 6 inszemináción. Te is végigmentél ezeken?

Cirmike,
a 18 hetes uh-n csináltatsz 4D-s felvételt is? Olyan kiváncsi vagyok, hogy nálatok mi lesz a második baba neme. Kép
Hogy van Roli? Megy még a hasa?

Lola,
nagyon remélem, hogy nem kell majd befeküdnöm a kórházba. Idáig még csak egy éjszakát töltöttem Martin nélkül, biztos mindketten nehezen viselnénk. Amúgy mintha ma már kicsit jobb lenne.
remka

Kriszti,
most jelent csak meg az előző két hozzászólás, nem tudom, hogy miért. Elég fura dolgokat művel mostanában ez a babanet.
Szóval az egyik kérdésemet már közben meg is válaszoltad. Kép
remka

Sziasztok!
tudom már mindenki alszik,de mostanában szarakszik a netünk magyar népmeséket játszik,tudjátok hol volt, hol nem volt.
de igen Remka én is mindig álmos voltam tőle,képzeld az esküvőm napján is bevettem délután és olyan hirtelen elálmosodtam,hogy egy kicsit felrázott a menyasszonytánc éjfélkor,de 1után kidőltem mint egy krumpliszsák,ugyhogy szégyenszemre haza kellett mennünk aludni,férjem nagy bánatára.akkor kezdte magát jol érezni,aztán közölte a kisokos hogy menjek haza nyugodtan,majd jön ő is.jo poén.

Lola
én is a fokuszfotosnál csináltattam,370 ft volt asszem darabja.de ez most nekem nem tetseztt annyira.
most nem is csináltattam anyák napjára,hanem lefényképeztem öket a digitálison,egy képszerkesztő programmal elbarnásitottam,szélére keret,felirat aztán kész.49 Ft-ért hivják elő.megprobálok egyet feltenni nem tudom sikerül e.

Hajni
nem tudom jössze még ma,de kitartást a mai naphoz

megyek aludni,sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!
Lola!Vörös göndör hajam van es a Match hátsó bejáratánál volt egy kis varrodám.Lehet hogy ez után be tudsz azonosítani.
Hát igen nagyon sok mindenen túl vagyunk már baba ügyben.Igazság szerint évekik csak a férjemet kezelték mert neki nem voltak életképes ivarsejtjei.Aztán egy éve átmentünk a Kaáli intézetbe és ott kiderítették hogy nem csak vele van a gond .Nekem mind két oldalon petevezeték elzáródásom van,ezért gyakorlatilag várhattuk volna a csodát,soha nem tudtam volna megtermékenyülni.Azután a férjemtől műtéttel vettek ős sperma sejteket amik sokkal erössebbek mint normál úton.Most egy egész hadseregre való kis spermácska van lefagyasztva és izgalommal várják hogy rájuk kerüljön a sor.A műtét elött minden másnap én adtam szegénynek a hasába a hormon injekciókat három hónapig.
Azután jöttem én és a nekem járó hormonok.Sajnos úgy fest hogy nem elég erős kúrát kaptam mert nem voltak életképesek a petesejtjeim,csak egy kis árva maradt talpon.Remélem még a hasamban van.
Majd megkérem a kislányomat hogy segítsen képet küldeni magukrol mert ő már évek óta keni-vágja ezeket a dolgokat,de nekem halvány fogalmam sincs róla hogy mit hogy kell csinálni.
Sziasztok!
vizikiki

Haliho

Kriszti,remélem összejön nektek a baba.hogy döntöttétek el,hogy szeretnétek harmadik babát?nem féltek a nagy korkülönbség miatt?én is szeretnék majd valamikor,egy pár év mulva,csak nem tudom nem e lesz majd az hogy nagyok a gyerekek kényelmes velük elmenni bárhová,aztán jön egy picurka lény aki megint felboritja az életünket.a nagylányod majd biztos sokat fog neked segiteni.

Edit jol vagytok?kiskukisok nyugton vannak még.nagyon szoritok majd nektek és tényleg üzizz,ha van valami.

Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Annyra rossz Roli... állandó nyafog és közben rosszaságokat csinál. Alig tudok leülni egész nap. Ma már nem fosott és a gyógyszere is elfogy este. Szerencsére ma apa korán jön haza és az egész hét jó volt ez ügyben.

Képzeljétek ma vásárolni voltam Rolival (csak egy szatyorra valót) és nem akart bejönni a garázsból, mondtam ok, de én bemegyek kipakolni. Kalapácskopácsolást hallottam ezért gyorsan kimentem... kinyitotta a szerzámosládát (már ez sem egyszerű), kivette a kalapácsot és a vadi új alufelniket szerelte a kocsin. Nemrég rakattuk fel a gumissal és Roli is ott volt mikor szerelték, gondolom onnan leste el. Szerencsére csak kisebb horzsolásokat ejtett rajta a csavarok körül. Még jó hogy nem karosszériásnál voltunk.

Hajni gondoltam ma rád délelőtt, lehet nem is jössz ma, mert k.fáradt lehetsz már.
Szilvivel mi van, nem tudjátok, lehet felhívom...

Mi is megyünk anyáknapi fotót csináltatni a bölibe ahol voltunk babaklubba oda is kijön a fókusz fotó. Karácsonyit nem csináltattam, csak házilag próbáltunk, de nem sikerült így tök megbántam hogy nem mentem el. Azzal volt a baj, hogy 100 képből egyen sem tudtunk jó pillanatot elkapni. Ált azok csak a rendes géppel sikerülnek nekünk (igaz az egy nagyon profi gép).

Megyek pihenni, mert muszáj.
Cirmike
cirmike2

Kriszti!

Szorítok,hogy összejöjjön a harmadik baba is!Az engem is érdekelne,hogy mi vitt rá ennyi idő után a gyerekvállalásra?!

Cirmike!
Roli hogy van?Remélem,ez a szép idő a jobbulást is meghozta neki!

Rita!
Kösz,most már jobban vagyok(vagyunk).Túl a fronton mindig jobb!Bár a türelmem már nem a régi!De azt hiszem,ez már így marad a végéig.
A kukisok most nyugton vannak,délelőtt volt nagy a boksz mecs.Újabban állandóan a medencecsontomat "támadják".
Hogy tudok-e üzenni,azt most még nem tudom.Nem valószínű,hogy hétvégente hazaengednek, apát meg ezzel már nem akarom terhelni,mert elég zűrös hetei lesznek.
De majd igyekszem erre is megoldást találni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!
Rita,nem sokat gonolkoztunk azon hogy legyen_e még csemeténk mert mindig is nagy családra vágytunk.Nekem négy testvérem van és mondhatom ritka szerencsésnek érzem magam amikor rájuk gondolok.Minden hétvégén összejövünk és mindig számíthatunk egymásra.Nálunk is van minden korosztály,de ez csak erősiti az összetartást.A bátyám 36,a legkissebb hugom 18 éves.A gyerekeim iszonyatosan szeretnének kistesót.Három kicsi is van a családban úgyhogy többnyire tudják mi vár rájuk.Azt hiszem egy kicsi emberke nem fog akadályozni minket abban hogy folytassuk az eddigi életünket,legfeljebb egy kicsit több dologra kell figyelnünk egy kirándulás vagy egy utazás tervezésénél.Nagyon vágyunk egy kisbsbára.
sziasztok!
vizikiki

Csajok, ezer dolgom van, de gyorsan végigolvastalak!

Cirmike, kitartást Rolihoz. Össze kéne kötni Somával, ő is pont ilyen dolgokat csinál... Gondolom a te türelmed is fogytán, vagy Te is kiakadsz néha. Én néha utólag szégyellem magam, mikor nagyon kiabálok vele. Kép

Az tök fura, hogy pont Edit kérdezi Krisztitől, hogy miért ennyi idő után, pedig nekik se lesz kevés a gyerekek között... Kép

Kriszti, nem tudom ki volt abban az üzletben, de láttam, hogy van v.mi kiírva, hogy megszünt!

Rita! Szerintem sem borítaná fel egy kicsi a dolgokat, mert - mivel 3. gyerek lenne - ő nagyon sokban idomulna már hozzátok. Sz.tem tök sokfelé el lehet vinni már egész picit is, ha van autó! (abba befér a fél gyerekszoba...)

Még hajat akarok mosni, előbb budit+fürdőt takarítottam, felmostam. Amíg szárad eszek és még vasalni is kéne....... Kép

Majd jövök v.mikor!

lola77

Na itt vagyok megint. Még alszik Soma, vasalót nem tudom kihozni a szobájából...

Rita még neked akartam írni, hogy én is olyan képszerkesztő progival akartam húsvéti képet csinálni, de nincs olyan programom, meg nem is annyira értek hozzá.

Cirmike, amúgy mi is tök nehezen kapunk el egy jó pillanatot Sománál, de ez az örökmozgóságuk miatt van. Bár a fotósnak akkor mért sikerül?

Kriszti! Erre mondják, hogy egy nő 2 dologért tesz meg mindent....
Nem semmin vagytok túl, nem irigyellek. Sok kitartás lehet a férjedben is, ha ennyi mindent vállalt a babóért. Sok pasi nem biztos, hogy nem adná fel...
Szerintem elég nagy baj van a világgal. Olyan sokan küzdenek babáért, meg olyan sok a lombikbébi, aminek sz.tem oka van...
Látod Remka sógornője is most megy... sokat hallok én is!
Amikor jártam kismama tanfolyamra, ott mondta az egyik lány, hogy a szennyvízből (amit kipisilunk pisi, stb.) nem tisztítják ki a gyógyszerek és FOGAMZÁSGÁTLÓK hatóanyagait, vagy mit... és ezért van olyan sok nehezen teherbe eső nő. Nem tudom, hogy el kell-e ezt hinni...

Na mindegy csak variálok, ha már lett egy kis váratlan időm.

lola77

sziasztok!
A gyerekeim most mentek el edzésre ezért ide jutottam a géphez,hogy megnézzem írt-e nekem valaki.Nagyon örülök mikor találok valamit ami nekem szol.
Lola,nagyon idegörlő dolog ez a lombik baby program,de minden hét egy új reménnyel ildul és a beültetés a csúcspont.Ritka eset hogy elsőre sikerül mert az anyák többsége annyira görcsösen akarja a babát hogy az többet árt mint használ.Nem beszélve arrol hogy rengeteg pénzbe kerül egy kezelés.Maga a beültetés már álamilag finanszírozott,de addig nincs semmi támogatás a gyógyszerekre.
Én mindig is sportoltam,soha nem ittam vagy cigiztem és lám mégsem lehet természetes úton kisbabám.Még nem is vagyok túlkoros sem(33).Úgy beszéltük meg a párommal hogy 3-4 beültetésig elmegyünk,de remélem már elöbb össze fog jönni a kis trón örökös.
A férjem meg tényleg egy hős!Viccből így is becézem azóta.Szegény hízott vagy nyolc kilót a hormonoktol és kiütéses volt a bőre hetekig,de nem érdekelte mert mindent megtenne egy kicsiért.Az esti vacsiknál mindig azt tervezgetik a gyerekekkel hogy ki milyen butaságra fogja tanítani a babát ha egyszer majd közöttünk lesz.
Mindig csak álmodozunk.
Sziasztok!
vizikiki

Kriszti!

Én ezt nem rosszindulatból kérdeztem.Szimplán kíváncsiságból.Merthogy az ismerőseim nagy része ennyi idős gyerekekkel már nem kezdené újra a babázást.Szóval csodállak bennetek.Az elhatározásért is,meg a kitartásért is.

Lola!
Mi sem így terveztük.Egyszerűen csak így alakult.
A fiúnk születése után 2évig eszembe se jutott,hogy lehetne még egy,mert annyira zűrös volt.Aztán a férjem nem akart,majd én nem.Mire mindketten úgy éreztük,hogy jöhet a következő baba,már 6éves volt a fiúnk.Az hogy még 2évet kell rá várnunk,nem gondoltuk akkor.
De így utólag azt hiszem,most van itt az ideje!Fiatalabb koromban nem biztos,hogy vállaltam volna 3babát!Ma viszont csidának tartom,ami történik velem!

Edit

Kép

Kép
edit73

Hát ez csoda is mindenképpen! De tök jó, hogy így is fogod fel! Ja és bocs, ha megsértettelek, nem akartam.
Csak azt gondoltam, hogy hasonló okok vezérelhettek a több évnyi korkülönbség miatt titeket, mint Krisztáékat. Merthogy ők se most, hanem 5 éve kezdték! De hát tévedtem!

Ráadásul igen, ha az ember előre tudná, mint Ti is, hogy 2 évet kell várnotok, biztos előbb nekiláttok élesben, vagy nagyobb hatással lettetek volna egymásra a férjeddel. Most még én is legalább 2 évig nem szeretnék terhes lenni, de ki szavatolja, hogy utána megint 3 hónap alatt sikerül...?

Kriszta! (Hogy hívjunk Kriszti, Kriszta, vagy Kiki?)
Akkor még az érdekelne, hogy mivel a korodból könnyen kiszámítottam, Te a "nagy" lurkóid születésekor fiatal kismama voltál. Milyen volt így visszagondolva? Volt türelmed, segítséged, egzisztenciád? Persze, ha majd most leszel terhes, akkor is még fiatal leszel. (V.ki ilyenkor szül először...)

Többiek hol vagytok?

lola77

Én itt vagyok, de most inkább csak olvaslak Titeket, mert nincs időm irni. Egész nap takaritottam, mert hétvégére jön hozzánk vendég, és egy kicsit helyre kell pofozni a lakást.
Nem tudom, hogy mikor tudok legközelebb irni, de biztos, hogy benézek majd néha hozzátok.

Hajni,
Hogy viselte mamád a temetést? Azért irj pár sort, ha lesz egy kis időd.

Rita,
tetszett az esküvős történeted. Kép Meg tudlak érteni, én is mindig aludnék ettől a gyógyszertől, Te meg gondolom ki is voltál fáradva az esküvői előkészületek miatt.
Amúgy kezd használni, már ritkábban "rendetlenkedik" a szivem.

Na megyek vasalni még egy kicsit.
Jó hétvégét mindenkinek!
remka

Sziasztok!

Csak gyorsan. 9-ig kint voltunk a mamánál. Most készülünk lefeküdni eddig dumiztunk a rokonokkal Kép. Minden rendben lezajlott, csak elfelejtettem gyógyszert bevenni.

Na megyek is aludni, jó éjszakát Kép!

Ui: Majd holnap olvasok Kép

Kép

Kép
vkhajni

Sziasztok!
Én nem haragudtam meg senkire mert egy pillanatig sem éreztem bántónak a kérdéseket.Attol vagyunk emberek hogy érdeklődve figyeljük mások életét és próbáljuk az ő hibáikat elkerülni,de aki jó példával áll elöttünk azt mi is szeretnénk követni.Én így gondolom.
Lola,általában Kikinek szólítanak,de rátok bízom.Hát igen nagyon fiatalon kezdtem egzisztencia és háttér nélkül.Az apukámnál laktunk egy pár évig.A kislányom egy éves korátol bölcsibe járt hogy dolgozni tudjak én is.Nagyon szomorúan gondolok vissza arra az időszakra.Hajnalban keltünk és a kis drágámnak nem volt egy szava sem.Tette a dolgát.A kisfiam születése után is dolgozgattam,de csak otthon,és a lányom is csak félnapos oviba adtam.Sosem hittem hogy bepótolhatom a tőle ellopott időt,de igyekeztem mindent megtenni.Most mindketten nagyon édes gyerekek.A lányom az árpád gimibe jár a kisfiam meg ötödikes és kitünő tanuló.Azt hiszem már ők is jól sikerült gyerekek,de ha most születne egy picim akkor sokkal bölcsebb és megfontoltabb anyukája lehetnék.Már nem kell az anyagiak miatt aggodnom és kevesebb dolog lenne ami megmérgezné a hangulatot.Amikor a gyerekeim kicsik voltak,sokszor én aludtam el a mese olvasás közben,ez ma már nem így lenne.
Most megyek mert kirándulni megyünk a turulhoz.
Sziasztok!
vizikiki

Sziasztok!

Végre végigolvastalak benneteket. A mama egész jól viselte a tegnapi napot. Még mise is volt a templomba. Bár én nagyon nem vagyok hívő, de a mamáért mindent. Még templomi esküvőnk is volt, főként az ő kedvéért, és minden szombaton végigültük a miséket fél évig Kép. De neki a lelke megnyugszik ettől akkor ok.

Ma voltunk kint az élettéren. Eszég jó, bár az expó szerintem jobb. Mindegy, kértünk egy csomó árajánlatot, már csak választani kell, és megrendelni Kép.

A lombikról. Nem akarok senkit megsérteni, és valószínüleg én is végigcsinálnám, bár remélem nem kell. Szerintem azért van több, mert a természet védekezik a túlnépesedés ellen. Szerintem azt, hogy ennyi ennyi embernek baja van, az ő műve. Ha valami okból megfogyatkoznának az emberek, szerintem a kövi generáció termékenyebb lenne.

Na megyek, mert most ebédeltünk és mosogatni kellene.

Ha jó idő lesz akkor a szalonnasütéses akcióm még mindig áll ám. Bár ahogy elnézem mostmár kicsit többen leszünk Kép. De nem baj, legalább én nem fogok hiányozni a felnőtt társaságból Kép.

Kép

Kép
vkhajni

Lola!

Nincs semmi gond,csak nem szeretném,ha félreértésből valakit megbántanék.

Hajni!

Nem a természet felelős a megszaporodott lombikért,hanem maga az ember.A szervezetünk legérzékenyebb "része" a hormonrendszerünk.Rengeteg dolog befolyásolja ( életmód,stressz,étkezés,vérnyomás,vérkép stb).Ha 1 valami nincs rendben,már nem úgy működik,ahogy kell.És ez sajnos a gyerekvállalásra hat ki.Mert addig nem foglalkozunk vele,amíg nem szertnénk kisbabát.Mert különösebb tünete nincs.
Ezek a dolgok mind a férfi,mind a nőt érintik.Ez pedig már dupla rizikó.Ma már a nőgyógyászok is azt vallják,hogy ha 2évig nem sikerül teherbe esni,akkor kell elkezdeni vizsgálni az okát.Ellenben 10évvel ezelőtt ez 1év volt.
Tudtad,hogy a nők közel 80%-a 2éven belül esik teherbe?

Edit

Kép

Kép
edit73

Megint itt vagyok Kép. Elmentek a vendégek, de anyuék vitték őket vissza Szegedre, ugyanis elromlott az autójuk mikor jöttek. Most izgulok értük. Elvileg 11-12 óra körül itt vannak.

Voltunk a mamánál. Szegénykám olyan fáradt. Nála holnap délig még ott vannak néhányan.

Ma a telken tiszta vendégjárás volt Kép. Még a panaszolt szembeszomszéd is volt át Kép. Szinte alig csináltunk valamit. De már látszik, hogy hol lesz a hálószoba. Ha nem felejtem el, holnap csinálok képet. Felratuk körbe a válaszfalak vasait Kép, már be tudok menni az ajtóhelyen Kép.

Ja, és nagyon szépen virágzik a kis meggyfám. Olyan hatalmas virágok vannak rajta, hogy alig férnek rá szegénykémre. Majd erről is lesz kép Kép

Edit, nem tudtam. Azt hittem, hogy jobban állunk, bár ebben benne vannak azok is akiknek rögtön sikerült Kép. Mondjuk akkor meg kicsi ez a szám. Remélem nekem is sikerül két éven belül. Már másfélnél tartunk. Sőt Kép. Nem baj, ha már így alakult akkor inkább fejezzük be a házikót előbb Kép.
Nem tudom már mit gondoljak, de szerintem akkor is van beleszólása ebbe a természetnek.

Na én most még vagyok egy darabig, szerintem itt fogom megvárni anyuékat. Addig úgyis csak forgolódnék az ágyban, pedig iszonyatos álmos vagyok Kép

Kép

Kép
vkhajni

Sziasztok!
A természet alakulásáértz ki a felelős?Maga az ember.Mi szennyezzük a levegőt ,írtjuk az oxigént adó fákat,ezért mi is bűnhődünk.Ha a természet műve a sok meddőség akkor nagyon bután szelektál,mert ott a legnagyobb a népszaporulat ahol a legtöbb az éhezés és a szegénység.Ahol nincs ivóvíz és csak vegetálnak az emberek.Hát nem hiszem hogy az a természet "dolog" ilyen bután intézi a dolgait.És amikor valaki ilyen helyzetbe kerül akkor nem érdekli miért nem sikerült idáig,hanem mindent elkövet hogy ezután sikerüljön.Nem néz vissza,nem keresi az okokat ,hanem dacolva a "természettel" mindent elkövet az áldott gyermekért.
Sziasztok.
vizikiki

Sziasztok,
Nem voltunk tegnap itthon, mert elmentünk anyuékhoz Móvárra, vittük a dédit is magunkkal, hát nagyon lefáraszt már szegényke. Szuper volt náluk egész nap a ház kertjében voltunk, Roli nagyon élvezete és én végre pihenhettem a nyugágyban. A fiúk boroztak (3üveg 2-en) nekem kellett este 9-kor hazavezetnem, de nagyon álmos voltam. Roli bírta, mert az ebéd utánira csak 4-kor tudtuk lerakni.

Iszonyat szerencsénk volt szerintem a terhességeimmel. Roli fél év alatt, a pici 4 hónap alatt összejött. Igaz kaptam peteérésnövesztőt, mert maguktól nem nőttek...

Kiki, érzel vmit? Várjuk a szerdát...Kép

Edit, szerintem azt lehetne csinálni, ha van hozzá kedved persze, hogy valamelyikünknek írsz sms-t a kórházból mikor történik vmi és akkor majd felkerül ide és mindenki fog tudni róla, mi újság. Olyan izgi, három pici egyszerre...Kép

Képzeld Hajni, kész lett a kerítésünk tegnap. Hát, egy picit lehetne szebb, de nem tudták másképp megoldani, mert nagy volt a szintkülönbség, amit csak később töltünk fel, és így feltöltés után az egyik felén magasabb lesz a kerítés mint a másik felén. Direkt azért választottuk ezt az elemes betonkerítést, mert így nem kell alapot ásni, falazni a feltöltenő résznek. Ez megfogja a földet, mint egy támfal. Örülök, hogy nektek is egyre jobban alakul a ház.

Megyek folytatom az ebédet (fasírt, krumpli)
Cirmike
cirmike2

Sziasztok!

Cirmike! Én nem értek a kerítéshez, úgyhogy nem értem, hogy milyen, de azért biztos jól néz ki. Majd egyszer csinálj képet Te is.

Hajni!
Örülünk, hogy túlestél a pénteken, gondoltam rád 4-kor, egész szép időtök volt, ami persze egy temetésnél sem jön rosszul...
Várjuk nagyon a képeket a házról-kertről, tök kiváncsi vagyok. A válaszfalak vasai miért kellenek? Ytongból lesznek a válaszfalak, vagy azok olyan másik téglából?
Ja, az Expo mindig nagyobb, mint ez a tavaszi, de azért örülök, hogy sikerült árajánlatokat kérnetek!

Kiki-Edit-Hajni! Valahol én is hiszem, hogy a természet "tudja", hogy mikor szülessen több baba, példa erre a háború utáni sok fiúgyermek-szám! De azt én is szomorúan nézem, hogy a 3. világ országaiban szaporodnak, mint a nyulak! (Bocs! Kép) Sz.tem fele-fele arányban tehet róla az ember és a természet! A túl civilizált országokban pedig, ahol bőven lenne pénz 4-5 gyermek felnevélésére, ott pedig annyira védekeznek-védekezünk, hogy ezzel más embernek is ártunk (lásd szennyvíz, amit korábban írtam...)!

Tegnap megvolt a bátyáméknál a házibuli. Délelőtt mentem az Intersparba, vettem neki 2 üveg bort, du. vittem a Somát anyuékhoz. Hajnal 1-ig voltunk, én bírtam volna még, de a Zotyóm dolgozott, hajnal 3-kor kelt és du. fél 5-re ért haza... Azért így is tequilázott, én meg boroztam! Jó volt egy kicsit lazítani! Ma mentünk de. anyuékhoz Somáért, ott ebédeltünk, most alszanak a fiúk. Én meg szenyót gyártok majd, mert du. jönnek a sógorék.

Edit! Jó ötlet az sms, ha nem is rögtön, de mikor már fel tudsz majd lélegezni nagyon örülnénk a híreknek. Az enyém: 20/523-5669.

lola77

Hajni, Cirmike!

Dobjatok már egy sms-t légyszi a Szilvinek, hogy mi van vele?
Itt keresem az archivumban a számát, de nem tudom már mikor írta... Ha jól emlékszem nektek megvan a száma.

Többiekek: Szilvi-Emeseanyu a topik indítója, de otthon nincs nete. És már nagyon rég írt (több hete)!

Na helló!

lola77

Sziasztok

Tegnap este mi is bulizni voltunk,véletlenül eljutottunk oda is.barátainknak volt esküvője két tanuval,aztán utána volt egy kis főzöcskézős buli,meg iszákolás.
ma meg csak beugrottam ,mindjárt jönnek anyósék,felköszönteni Atikát,ugyan csak jövő héten lesz a szülinapja,de apukám szerdán befekszik a korházba ugyhogy előrehoztuk.
mindenki jol van?

Lola
Emese nem jár a bölibe se?
tényleg mi lehet velük?

na jol van közbe már megyek is folytatom a dolgomat,még ki kell porszivóznom,majd este megprobálok jönni

sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Vannak képek, vacsizunk, aztán hozom is őket Kép. Remélem a többieket nem zavarom vele Kép.

Cirmikem, annyira jó lehet a kerítés. Nem tudsz róla képet felrakni, így nekem van egy elképzelésem, de nem tuti, hogy jó Kép.

Nem gondoltam, hogy ekkora vitát váltok ki a természetes dologgal. Ez tényleg saját vélemény, és mondom én is végigcsinálnám, ha arra kerülne a sor.

Kép

Kép
vkhajni

Hajni!

Szerintem ez tök jó, hogy így meg tudjuk vitatni ezt a dolgot. Nem hiszem, hogy ez olyan vérre menő vita.
Ez pont az a hely, ahol az ilyesmikről elmondhatja mindenki a véleményét.

El tudod küldeni nekem a Szilvi számát priviben? Én mindenképp megpróbálnék neki üzit küldeni. Vagy már küldtél, csak nem válaszolt?
Lehet, hogy v.mi családi vita van anyukájáékkal és nem fér a nethez? Remélem nem, csak tán dolgozik már és nem ér rá. De akkor 7végén miért nem jön?

Rita! Örülök, hogy Ti is buliztatok! Anyukád vigyáztak a gyerkőceitekre? Ati is jól bírja ilyenkor?
Szerintem fontos, hogy néha kettesben (gyerek,gyerekek nélkül) legyen program. Mi utoljára tán tavaly augusztusban voltunk el éjszakára.

lola77

Lola, ha te vagy a Szotak-os akkor elküldtem a számot. Még nem írtam neki.

A fal gipszkartonból lesz és azért kell vas bele Kép.

Keresem is a képeket Kép

Kép

Kép
vkhajni

Kép

Kép

Kép

Kép
vkhajni

A kis meggyfám Kép, és a hálószoba fal kezdemény. Majd még lesz a fürdőről is, csak már sötétedett mikor jöttünk, és nem tudtuk lefotózni Kép.

Kép

Kép
vkhajni

Ez nekem tök érdekes! Hogy-hogy gipszkartont választottatok? Az tök jó! Olcsóbb, vagy ezt ma már így kell? És hangszigetelésileg? (Már, ha pont a hálószobánál tartunk, ez jutott eszembe... Kép)

Ilyen sűrűn kell bele a vas? Mivel rögzítik a padlóhoz, meg a plafonba? (Hegesztik?)
Ebbe ugyanúgy lehet mondjuk szöget verni, ha majd képet, vagy polcot akartok rögzíteni rá?

Nagyon aranyos a meggyfa is, mennyi virág van rajta!

Elküldtem a Szilvinek az üzit!

lola77

Húúúúú mennyi kérdés. Még jó, hogy itt ül mellettem a párom Kép.
Szóval a vasak 62,5 cm-enként vannak. Alul felül van egy-egy, ami csavarral van rögzítve a gerendához, illetve a szerelőbetonhoz. Abba vannak a függőlegesek beleállítgatva. Erre fogjuk felfúrni a gipszkartont. A két karton közé meg szigetelés megy, tehát a hangszigeteléssel nincs gond Kép. Nem is értem miért a hálószobáról jutott eszedbe Kép.
Kb egy árban van, csak ezt a párom is jobban meg tudja csinálni, meg nem kell vakolgatni. A képeket meg a szekrényt csavarral kell felrakni, biztos van ehhez is megfelelő tipli. Ebben nem vagyok annyira jártas. Én attól féltem, hogy majd nekiszalad a gyerek, és kidől a fal Kép. Megnyugtattak hogy ez nem így van.

Kép

Kép
vkhajni

Szia Remka!

Andi vagyok a csoporttársad a fősuliról. Remélem nem bánod h ide írok neked csak láttam a nevedet. Hogy vagy/tok? Jössz suliba 29-én?
üdv

Kép[
Kép[
kostyika

Hajni,Cirmike! Válaszolt a Szilvi!

Csütörtökön járt itt, olvasott is minket, írni is akart, de kivágta őt a net... Kép
Amúgy egész héten lakást felújítanak: festés, parkettázás, ablak!
Emese kicsit náthás. Szilvinek viszont ma kiújult a veseköve. Vesegörcse volt, hányt és volt nála a doki. Nem tudott felkelni se az ágyból! Kép
Puszit küld nekünk is és az újaknak is!

Hajni, köszi a válaszokat, így már értem. Amúgy nekem tök szimpi ez a gipszkarton-dolog. De eddig azthittem, hogy ez csak olyan "térelválasztó" utólag, meg még nem hallottam-láttam olyat, hogy új házba ilyet építenek!

Megyek aludni, reggel koránkelés-sajna!

Jó éjt!
Kedden jön!

lola77

Ez a kedden jön a Szilvire vonatkozik, nem tudom, hogy került oda le! Kép

lola77

Lola, jó hogy leírtad nekünk Kép. Szegénykém iszonyatos lehet ez a vesegörcs. Nekem szerencsére még soha nem volt.

Majd ha jöttök szalonnát sütni, akkor megnézed, ha ílyen könnyen összejön a közös hétvége, nem is fogod rajta látni, hogy nem normális fal Kép. Talán egy picit melegebb.

Kép

Kép
vkhajni

Lola!

Beírtam a telcsimbe a számodat.Köszi!Küldök majd sms-t a kórházból!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!
Cirmike! Sajnos nem érzek semmit,vagy ha valamit mégis akkor az nagyon nem tetszik.Ez a dolog a beültetéssel úgy van kitalálva,hogy kb azon a napon kell megjönni a menstruációnak amelyik nap a tesztet kell mégcsinálni.Én ma reggel a mensi elötti tünetekkel ébredtem és ez nagyon nem jó.(fejgyörcs,fekete karikák a szemem alatt,derék fájás)A férjem abban reménykedik hogy ez csak a feszültségtől van amit az izgalom okoz.Szeretném én is,de nagyon rossz érzéseim vannak.
Képze4ljétek! szombaton voltunk kirándulni és annyi de annyi ibolyát szedtünk! Még most is betölti a lakást az illata.
Sziasztok!
vizikiki

Szegény Szilvi, jobbulást neki. De legalább a lakásuk szép lett!

Nagyon nyomott ma a hangulatom az időtől és állítólag egész héten ez lesz... Kép

Hát érdemes lenne küldeni egy képet a kertünkről, hogy micsoda áldatlan állapot van nálunk, és mekkora lesz majd a változás, de sajna nem tudok. (inkább a f.gép árán is a kertet csinosítjuk) Egy barátunk akinek András épített kéményt és szalonnasütőt is fog még, ő csinál nekünk majd egy nagy sziklakertet és pici tavacskát (ő ezzel foglalkozik). Van egy gödör nálunk ott lesz a pocsolya nagyságú tó és a lebontott ólnak a köveiből pedig a sziklakert, ad növényeket és aranyhalakat is majd. Mindez persze kb. júliusban.

Kiki, szorítok, hogy téves tüneteid legyenek és ne jöjjön meg...

Edit, gondolok rád holnaptól, ugye akkor mész be a kórházba? Vigyél sok szórakozni való olvasmányt! Én már olyan rég tudtam könyvet olvasni...mindig elalszom korán, kb 1 oldalig jutnék.

Kép
[KépKép
cirmike77

Jé, most veszem észre, hogy véletlenül a régi azonosítómmal írtam és elfogadta!

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Cirmike, kár hogy nem tudsz küldeni képet. De ahogy így leírtad nagyon szépek lesztek Kép. Én is akarok majd sziklakertet, a ház egyik oldalára végig Kép. Majd megyünk hozzád ötleteket meríteni Kép. Mi ma megyünk egy ablakoshoz, aztán lehet hogy meg is rendeljük Kép. Olyan jó lenne már. Igaz hogy előtte még sok mindent kell csinálni, de már meglenne rendelve, kicsit nyugodtabblennék Kép.

Kép

Kép
vkhajni

Sziasztok!

Lola

Sajna nálunk nem igy van hogy csak ugy elmehetünk bulizni gyerek nélkül.a Hannát vinnünk kellet,mert anyu csak egyikre vigyázott,de végül is elvolt.ott volt a keresztlányom is ő 6éves jol érezték magukat,volt hely aludni is ugyhogy 11kor lefektettem őket.aludtunk reggel 6ig,igaz fél 4kor feküdtem le,aztán hazajöttünk.átvészeltem a tegnapi napot is,bár eléggé kiakasztottak,jöttek anyosék,sogor jött utánuk hozták a haverjai kocsival és nem voltak hajlandoak elmenni.mármint a haverok.én meg nem készültem +4emberre.
A torta nem volt a legszebb,de nagyon fini volt.öcsém csináltatta valamelyik haverjával.na jol van többet most nem irok,ez is sok lett.

puszi

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Lányok én szívesen vigyázok ám a nagyobb gyerekekre. Megmondjátok mit kell vele csinálni, vagyis mik a szokásai, az árba meg meg tudunk egyezni szerintem. Jót tesz az én hormonjaimnak is talán Kép.

Kép

Kép
vkhajni

Sziasztok!

Elment a vendégünk, és végre mindent végigolvastam.
Ma nekem sincs túl jó hangulatom, mert amikor visszavittem a vendéget a párkányi buszállomásra, megbüntettek a szlovák rendőrök 500 koronára (2000-ről alkudtam le). Egy hete tették ki a behajtani tilost, mert egy másik utat épitenek, és most mindenkit megbüntetnek. Nem is a büntetés bosszantott legjobban, hanem amikor azt mondta, hogy hogy vagyok képes veszélyeztetni a kisbabát azzal, hogy nem közlekedek szabályosan. Visszafelé megnéztem, alig lehet észrevenni a táblát. Szerintem direkt tették olyan helyre, hogy minél többet keressenek, és főleg hogy a magyarokat jól megvághassák.

Kiki,
Én is remélem, hogy csak beképzeled a tüneteket. Nagyon várjuk a szerdát (vagy csütörtök?), amikor megcsinálod a tesztet. Azért ha negativ lesz, ne keseredj el rögtön, mert az egyik ismerősömnek negativ lett az első tesztje, és csak pár héttel később mutatta ki a terhességet. Persze az sem jó, ha túlságosan reménykedik az ember.

Edit,
Kitartás a kórházban, gondolunk majd rátok, és várjuk a hireket Lolától.

Cirmike,
Nagy már a pocakod? Én most sokkal kevesebbet hiztam, mint Martinnal, most csak 3 kg plusz van rajtam, Martinnál 6-7 kg volt ugyanebben az időben. Összesen 20 kg-ot hiztam, amiből 10 le is ment még a kórházban. Gondolom most azért kevesebb, mert állandóan szaladgálnom kell utána.
remka

OFF (bocs)

Kostyika
Szia Andi, köszi jól vagyunk, remélem Ti is. Sikerült bölcsit találnod?
Én pénteken nem megyek suliba, csak szombaton. Remélem infóból lehet majd puskázni. Megadhatnád az e-mail cimed, mert kaptam szervezés kidolgozott tételeket, és láttam, hogy nem vagy a listán.
remka

Helló csajok!

Kiki! Hát ugye nem értek a lombikhoz, de az orvosok biztos tudják mikor kell tesztelned. De nekem is az első tesztem neg. volt Somával...
És milyen teszttel kell csinálnod majd? Mert többféle érzékenységű van, és ugye "normál" megtermékenyülésnél se egyforma mindekinek!

Edit! Tényleg, mennyit olvashatsz majd a kórházban. Én imádok, de az utóbbi 2 évben nem sok könyvet fogyasztottam el. Amire időt szakítottam az is a baba-gyerekneveléssel kapcsolatos.
Jó pihenést, ne aggódd túl magad, vigyázz a "mini bokszcsapatodra"!

Rita! Azért, ha 1 gyerekkel is jól éreztétek magatokat, akkor nincs gond. Amúgy anyukád nem bírna el a kettővel, vagy Te nem akartad a Hannát is ráhagyni! Ilyenkor Ati megérti, hogy ő miért marad a mamánál, a nővére meg mehet veletek?

Remka! Igen bunkók lehettek a rendőrök, tényleg. És ha még alkudhattál is, akkor tuti, hogy csak a pénzre mentek! És volt nálad korona, vagy hogy fizetted ki? Ft-ban? Átváltották, vagy mi? Kép

Hajni! Jó ablakvásárlást!

lola77

Sziasztok!

Megrendeltük az ablakokat Kép. Úgy örülök neki Kép.

Remka, nem is volt olyan bunkó, ha alkudni is lehetett. Én is utálom különben a láthatatlan táblákat. Főleg, hogy én nem is nagyon foglalkozom velük Kép. De anyagilag szerintem itthon sem jártál volna jobban Kép

Kép

Kép
vkhajni

Hát Edit sok sikert kivánok majd nektek,és tényleg nagy-nagy kitartást és pihenj minnél többet.szerintem rád fog férni.vigyázz magatokra

hát végülis igy is jo volt a buli,Hanna jolérezte magát.Azért vittük magunkkal,mert elötte valo nap nagyon öszevesztem anyámmal és nem akart rájuk vigyázni,Atira sem ,de aztán apukám mondta hogy hagyjuk csak nyugodtan itthon.igaz sokáig nem tudta szegény elaltatni.szerintem még annyira nem érti,hogy ő miért nem jöhet velünk.

Soma jár a bölibe?nem beteg?

és a többi lurkó,Martin és Roli?

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Remka,

Tulajdonképpen a bölcsi még nem aktuális mert csak jövöre akarok visszamenni dolgozni viszont azért érdeklődtem már most mert itt csak 2 állami bölcsi van és nagyon nagy a túljelentkezés. Egyébként köszi h megmutattad ezt a topicot mert azóta már 2 anyukával is megismerkedtem. Én is remélem hogy lehet puskázni főleg mert előző félévben is lehetett. A szervezést megkaptam én is de ha van időd írjál nyugodtan a kostyika@freemail.hu-ra.
üdv

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!
Remka! Holnap reggel izgulj értem légyszi.Még nem jött meg ,de remélem nem is fog.Ha ez a teszt negatív lenne ,de nem jön meg akkor pénteken meg kell ismételni.Ha akkor is negatív és nem is mensizek akkor jelentkezni kell a dokinál.Ha meg pozitív,akkor tovább kell szednem a gyógyszereket és két hét múlva ultrahang Győrben.
Lola! A teszt neve:GRAVI-HCG.Ismered?Ezt javasolták a kaáliban.Már mult héten megvettem és minden reggel kísértett a gondolat hogy kipróbálom,de azután mindig lebeszéltem magam róla mert gondolom nem véletlenűl mondták hogy két hét után kell megcsinálni.
Szorítsatok nekem!
Sziasztok.
vizikiki

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?