Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
(Én érdeklődtem a szülészetről.) Megpróbáltam átolvasni jó részét a topiknak, hazudnék ha azt mondanám igazán képbe kerültem.De: Cas, Hmmc, Orbis Ti úgy tűnik egy orvoshoz jár/ta/tok. Őt én is ismerem, egyszer jártam nála a magánrendelőjében. Nekem szimpi volt, milyen nála szülni? Ha van időtök írjatok a címemre légyszi egypár sort. Nem ilyesmire gondolok, hogy "nagyon aranyos",hanem kokrétan micsinál. Tán csak figyel, hagyja az eseményeket megtörténni, vagy inkább türelmetlenebb fajta, vizsgálgat, burkot repeszt, nyomja a pocit. Remélem a címem látjátok, én nem látom senkiét, de hát új vagyok én itten...
kaóka

Hahó!
Sziasztok lányok!
Én is új vagyok itt, bár már egy éve irtam pár sort egy másik topikban( már megint megjött...). Most szerencsére már 2 hete nem jött meg....Tegnap voltunk a 6 hetes UH-on és láttuk ahogy egy Drága Kis Élet lüktet a pocakomban...Csodálatos!!Annyira örülünk!!
A doki akihez eddig jártunk sajna nem "szüleszt", de a Sztanyik dr.- ajánlotta a Margitban.Ezért vagyok most itt.Azt látom hogy csak jót írtok Róla, Hála Istennek!Be is jelentkeztem hozzá a jövő hétre, remélem beleférek még a programjába...De a Kh-ról is szeretnék kérdezni 1-2 dolgot.Pl.hány ágyasak a szobák , benne van-e a fürdő-wc, vagy a folyoso végén jobbra, van-e "privát "részleg, velem lehet-e a baba egész nap, segítenek-e a problémásabb ciciken...stb. Lehet hogy ezek 20-ad rangú dolgok de azert engem ez is érdekelne.Előre is köszi, ha válaszoltok!
Jó babavárást és babázást mindenkinek!
Nari
nari

Sziasztok!
Myra, Meglepi boldog szülinapot!!!
kedden meg is ünnepelhetünk Titeket?

A táblázathoz én annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy szerintem ez nem sértő, sőt én dícsérőnek érzem, ha egy orvos vagy szülésznő neve ott szerepel, ha többször, méginkább. Ez elismerést jelent, hogy valaki választotta őt, meg van vele elégedve bízik benne. Akár ingyenreklám is, hogy lám, ennyi nő őt választotta esetleg többedszerre is. Jó lenne a másik oldal véleményét is megismerni.
Kedves Orvosaink, Szülésznőink!
őszintén kíváncsiak vagyunk a véleményükre, Önök mit gondolnak erről.

Nari!
menj el egy-két előadásra, ott is hallhatsz erről. Röviden én annyit tudok mesélni, hogy én három ágyas baba-mama szobában voltam, fürdő és WC a folyosón, de nem kényelmetlen távolságra. A problémákon mindig segítenek, viszont személyfüggő (és körülmény is) hogy hogyan. Bennem nem maradt se kérdés, se tej Kép

Szilvi
szilvamag

Sziasztok

Laga
A csodaszer kicsit vérbőséget okoz. Keresztanyu a fahéjasat akarta hozni, de előtte konzultált az Ilcsivel (nagy haverok) és ő a paprikásat javasolta csak szopizás alatt. Szóval én 100%-ig megbízok bennük!
Huú tök kíváncsi vagyok, milyen vagy rövid hajjal! Szerintem majd úgy nézek Rád, mint amikor Te legelőször rám (tudod az utca végén megkérdezted tőlem, hogy nem tudom Nikcsi hol lakik?). Kép

MB
Jó lenne tényleg Szilvamagnál találkozni! KépUtoljára nálunk láttalak, aztán eltűntél.Kép

Viki
A több fej engem sem izgat, de a több kéz igen! Jó lenne még néhány! Kép

Myrának és MB-nek boldog szülinapot! KépKépKép

Táblázat: vettem, ezentúl nem teszem fel.

Véleményem egyezik Vikiével, főleg ez a mondat (talán nem haragszik meg, ha a szavaival élek): "És amelyik dokit itt vád vagy kellemetlen meglepetés érte, az annak következménye, hogy kezdeményezőként kiszolgáltatott kismamik lelkivilágába VAGY SZEMÉLYISÉGI JOGAIBA mászott bele (ha cseppet is)." Kép

Nari
Végre, akkor örülhettek! Bár azért még a 12. hétig én se mertem felhőtlenül boldog lenni (egyszer késett és 10000 %-osan beleéltem magam, hogy végre baby, de nem volt).
A kórházról én csak jó véleménnyel vagyok! Kép A szobák 3-4-6 ágyasak, ill. van egy személyes vip szoba. Ezért fizetni kell, de itt bent van a fürdő is. Ja és van 2 ágyas rooming-in szoba is. Tehát van olyan szoba, ahol a kicsivel lehet lenni! Különben a folyosó végén van a wc és fürdő is. Problémásabb cicikre van Kató (már nem is tudom, hogy említsek-e neveket), amúgy nem problémás dolgokra is ott van ő. Nagyon fiatalnak és kicsit megvallom zöldfülűnek gondoltam az előadás után, de nagyon-nagyon pozitívan csalódtam Benne KépKép a bentlétem alatt. Nagyon segítőkész, és minden hétköznap de. járkál, hogy kinek segíthet. Amúgy a 20-d rangú kérdésekre vannak az előadások (első négy hétfő/hó), ezt is tudom javasolni, én hasznosnak tartottam!
nikcsi

Köszönöm mindenkinek a szülinapi köszöntést!!! Kép

Szilvamag,
Szerintem is dícsérő a táblázat, hiszen itt nem véletlenül isteníti mindenki a saját orvosát, szülésznőjét! De ez odabennt kellemetlen is lehet, hiszen vannak akik nem szerepelnek itt, és ők rosszul érezhetik magukat, pedig nem biztos, hogy rosszabbak a többieknél, csak egyszerűen az a pár ember aki ide írogat, nem náluk szült...

Nari,
Azt hiszem Nikcsi már szinte mindent leírt a szobákról, csak annyit tennék hozzá, hogy úgy is kérheted, hogy először sima szobába mész, és ha összeszedted magad, és van hely (általában van) átmehetsz baba-mamásba.
Ha gondolod nézd meg a kórház honlapját is: http://www2.freeweb.hu/margitkorhaz/news.php
myra

Nikcsi!
Szilvamag!
köszi az infókat!
Elmegyek ezekre az előadásokra mindenképp .Egyébként ezt a szülésznők tartják?Be kell jelentkezni? Vagy csak úgy az utcáról besétálhat bárki?MErt a pocakomon még nem látszik hogy okkal érdeklődhetnék én is...Szerdán is úgy jártam, hogy a Margit kh-zal szemben nyílt egy helyes kis kismamaruhás bolt és Uh után bementem kicsit körülnézni, és azt hitték hogy ruhakereskedő kisiparos vagyok... Kép.Egyébként egész jópofa, és nem olyan horribilis összegeket kérnek a cumókért mint máshol. Persze nem mertem még semmit se venni...Majd a 12. hét után...
Az emlitett fiatal hölgy egyébként szülésznő?
nari

Myra!
Neked is köszönöm!
Nari
nari

Nari,
Az említett fiatal hölgy (Kató) a kórházi védőnő.
Az előadásokra nem kell bejelentkezni, és apukát is lehet vinni (mindig vannak is szép számmal Kép ). 4 féle előadás van, hétfőnként 16.00-tól. Minden hónapban újra kezdik a kört. Tehát ha az egyikre nem tudsz elmenni, másik hónapban pótolhatod. A témájától függ, hogy ki tartja (szülésznő, védőnő, gyerekorvos, szülés-nőgyógyász szakorvos stb.) utána pedig ha nincs teltház meg lehet nézni a szülőszobákat, egy szülésznő végig vezet.
myra

Sziasztok,

a táblázatról csak annyit, hogy kedden Szilvamagéknál kifejtem a véleményem, hogy hogyan árthatunk vele a dokijainknak, de itt nyilványosan nem szeretnék tippet adni senkinek sem a visszaélésekhez.
Márpedig az orvosainkat mind nagyon kedveljük és ugye nem akarunk ártani nekik. Persze a szülésznôinknek sem. Ôket is szeretjük.

Nikcsi,
fahéjas, pirospaprikás? Fúú, mi a pontos nevük? Az enyém: Kötôszövet regeneráló testpakolás, zöld színu˝ és sötét zöld pici darabkák vannak benne. Nincs fahéjas illata. Akkor ez most jó? Te hogy használod? Mikor mennyi idôre, mikor kezdted? Én hiszek Ilcsi néninek!

Ja és a hajam: annyira azért nem rövid, de úgy a fele ugrott.

Buli: ki mit visz? Hányan vagyunk?

Laga 37+3
laga

Sziasztok

A buli mikor kezdődne, sajnos én csak az utsó pillanatban tudom meg, hogy tudok-e menni.

Ma összefutottam Cassal. Jó volt látni, hogy virul és megnyugtató, hogy ilyen gyorsan vissza lehet nyerni az alakunkat. Kép

Boglarka 35+2
boglarka

Boglarka
Nem kell más, csak egy kis zabagép, és a 16 kiló amit felszedtem már el is repült! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Cas,
ugye nem mondod komolyan, hogy a 16 kg leugrott rólad ennyi idô alatt?!!!

Laga
laga

Laga,
Én simán elhiszem, hogy Casról lement 16 kg 3 hét alatt. Egy ilyen kis vasgyúró mellett... Kép Én mind a 9 kg plusszomat elvesztettem 1 hét alatt. Azóta negatívba mentem át. Tegnap vendégségbe voltunk, és addig nem engedtek felállni az asztaltól amíg fél tálca sütit meg nem ettem, mondván rossz rámnézni olyan sovány vagyok. Kép Hidd el Te még hamarabb fogsz lefogyni, hiszem a kiscsaj mellé már ott van Vilmos is, ő pedig igazi gézengúz. Kép Kép Győzzél majd százfelé szakadni. KépKép
myra

Sziasztok!
a buliról a babás résznél írtam, mindenkit várok,
főleg a jó időt Kép
akinek van kis ideje, sütit hozhat, de mértékkel, ne kerekedjünk sokkal jobban, mint kéne
készítek kis zöldséges nassolnivalót, innivalót ne cipeljetek, lesz elég.

Nari!
hol van a kismamabolt, nekem nem tűnt fel eddig, igaz nem is kerestem, de most már jól jönne egy bővebb nadrág. Kép
Ha van kedved, gyere el Te is kedden.

jó éjt mindenkinek
ha valami fontos van, inkább hívjatok, mert a cégnél tiltott a babás oldal, itthon meg nagy a konkurencia

Szilvi
szilvamag

Nari
Abba az új ház aljában van olyan kismama bolt? Én nem is tudtam róla, most is csak tippelek, mert míg a kórházba voltam arra volt az apartman kilátása, pedig tengerre nézőt gondoltam. Kép Az előadásra a pocak látványa nélkül is menjél nyugodtan! Kép

Laga
Vérpezsdítő testápoló, ez a neve és Ilcsis. Minden nap (kellene) min. fél órára. Tök jó érzés, jól bemelegszik, aztán, ha leveszem, mintha megégtem volna a napon: piros és meleg (de semmi kellemetlenség). Nem tudom, hogy a tiéd jó-e, mert nem vagyok szaki. Ja és 1 hete kezdtem.
Buli: másikon beszéljük.
Én +11 voltam, azóta -13-nál tartok, ja és ha a cickókat lecsatolhatnám?!

Boglárka
10-kor (kedden) kezdődik, nekem pedig a szopitól és a busztól (fél óránként jár) függ az érkezésem.
nikcsi

Ccviki,

Olvasom régóta soraidat -mint ahogy a topicot is régóta passzív olvasóként - és a derűlátásod nagyon pozitívan hat szerintem mindenkire és ez a "hurrá optimízmus" három gyerek mellett lenyűgöző.Kép
Ami miatt most mégis úgy gondoltam "megszólalok" az az, hogy a táblázatos hozzászólásodra reagáljak:

A személyiségi jog igen összetett jog és nagyon sok esetben vannak jogszerű korlátai. Ebbe nem is szeretnék mélyebben belemenni mert nem ez a hsz-em célja. Viszont az tény, hogy amikor Te a valódi neved (?) felfedése mellett megírod a véleményedet az szíved joga, viszont akkor amikor egy orvos a páciensétől azt kéri, hogy egy nyilvános fórumon ne jelenítse meg a nevét -azaz ne fedje fel kinél fog a kismamája szülni - akkor azt gondolom ezt mindenkinek kutya kötelessége tiszteletben tartani, annál is inkább mert ez egy bizalmi viszony, aminek csak egyik pólusa a kismama, a másik azoban az orvos és nyilván nem szeretné ha kvázi "statisztikaként" egy nyilvános fórumon mindenki számára világos és kikövetkeztethető lenne, hogy hozzávetőlegesen hány szülést vezet le. Mintahogy egy pap vagy egy ügyvéd sem szeretné viszontlátni, hogy évente hány embert gyóntat, vagy hány embernek látja el a jogi képviseletét, úgyanis ezekből az információkból nagyon sok egyéb infóra lehet következtetni.

Ami pedig a ezt a megállapításodat illeti, idézem:

"Ilyen alapon nem kéne kiírni a nevüket a rendelő ajtóra, meg az osztályon levő táblákra, stb. ill nem kéne, hogy tagjai éegyenek az orvosi kamarának, ahol le lehet őket ellenőrizni. "

Alapvető tévedést tartalmaz és csak pontosítani szeretném. A nevük a rendelőkben azért van feltüntetve, hogy a betegek tudják ki hol rendel és kit hogyan hívnak. Ez egyszerű praktikum, nincs benne hókuszpókusz. Ami az orvosi kamarai tagságot illeti arra csak azt szeretném számodra jelezni, hogy ma Mo-n egyetlen egy orvos sem praktizálhat úgy, hogy nem tagja az orvosi kamarának, azaz megfordítva ha valaki nem tagja az orvosi kamarának az nem végezhet ma Mo-n jogszerűen orvosi tevékenységet erre megvannak a büntetőjogi következmények. Ami pedig az általad felvetett kamarai ellenőrzést illeti: tárgyi tévedés, úgyanis hatósági eljárás keretében kérhető csak a MOK-tól, hogy egy orvost ellenőrizzen, tehát a Ccviki szeretné XY-t ellenőriztetni az csak a részéről egy kívánság marad.

Ami pedig az ombudsman-i vizsgálatot illeti arra elég bmilyen lakossági megkeresés de közérdekű kell, hogy legyen és személyek ellen nem is indítanak ilyen jellegű vizsgálatot inkább helytelen gyakorlat, vagy eljárás miatt. Viszont a betegjogi képviselők (ez a Margit Kh. esetében ismert, szándékosan nem jelőlöm meg a nevét) intézménye pont azokra az esetkörökre jelent(het) megoldást amikre Te gondolhattál/gondoltál.

üdv.:Kika
kika

Kika,

Köszi a hozzászólást, értem, értem. Természetesen az más, ha vkinek a dokija kéri, hogy őt ne nevezze meg senki se itt, se máshol. Alapvető, hogy tiszteletben tartja a paciens az ilyen kérést.
Tisztában vagyok vele, hogy a dokik "alapból" tagjai a kamarának. De azt gondolom, pont a mai magyar jogrendszer kiskapui és "ügyvédi hókusz-pókok" miatt lehetséges, hogy utánanézethessen az ember hivatalosan, ha gyanús személy kerül a látókörébe.(Na, nagyon fini megfogalmazás sikeredett:-))
Ombudsmanhoz hasonlóan lehetne fordulni, csak szintén kell egy kis csavar a megközelítésban, pl. a kórházi bánásmódot, ellátásban való megkülönböztetést panaszolja valaki.
Nyílván a neten megmarad az írás, da ha ennyire erőlködik valaki, hogy nyomozzon egy doki után, akkor is gyorsan beszerzi a szükséges infókat az illetőről.

Remélhetőleg a topikban "elhangzott" neveket nem éri/érte semmiféle kár emiatt. És valszeg nem jött értük a nagy fekete limusin se, mint A tanú c. filmben:-))) Én nyíltan jelentem ki (most minden sötétben sunnyugó, 3/3-as vaskalapos figyuzzon:-), hogy ha mégis lenne ilyen autó és veszélyeztetné a dokinkat, személyesen szúrnám ki a kerekeit és csinálnék napkollektort a fekete motorháztetőjéből, ha má' egyszer ott van:-))))))

Csak azért kekeckedek Veled, mert szerintem ma már MINDENT meg lehet tenni sajnos és esetenként szerencsére. Engem ezért nem érdekel se a politika, se a sok fekália, amivel tömik a nép De ez már más topik témája lenne, hagyjuk.

Feleslegesen én sem reklámozom a dokimat, amennyit meg említettem, nem hiszem hogy ártott neki.

Csá,
Viki
ccviki

Nikcsi!
Szilvamag!
A kismamabolt a Bécsi u. 171.ben van.Van weboldaluk is :
www.christinamoda.hu
Itt megtaláljátok a ruhák egy részét és az árukat is.

Szilvamag!

Nagyon aranyos vagy hogy meghívtál, de nálam most kezdődött a hányingeres öklendezős korszak és nem tudom hogy fokozódik-e a tettlegesség irányába a dolog, de nem vagyok túl partiképes látvány ilyenkor...Szóval egyenlőre lemondtam a fellépéseimet, de kipróbálom a homeopátiát és ha segít akkor majd talán a következő talira én is benevezek!
Mégegyszer köszi!!!
Nari
nari

Nari
Nem akarnék beleszólni, de kit érdekel a nem túl partiképes látvány? Nem a külső számít!
nikcsi

Sziasztok!

De régen jártam erreKép
Nikcsi!KépSzerintem Nari arra célozhatott,hogy nem lenne túl jó társaság.Megtudom őt érteni,én is(és biztosan sokan)átestünk ezen a fránya hányós,hányingeres,öklendezős korszakonKép
Én személy szerint mind3 terhességem elején(csak Kirával tartott a 20.hétig)szinte ágyhoz voltam kötve,annyira legyengített a sok hányás,rosszullét.Sajna nem csak"reggeli"roszulléteim voltak,hanem reggeltől-reggelig tartottak.Emellé hozzácsapodott a szédüléses,ájulásos időszak is,így azt hiszem megtudom érteni Narit ezekben a hetekben,hónapokban.Persze nem arra célzok ezzel,hogy te nem vagy vele szemben megértőKép
Csak gondolom Nari is szívesebben öklendezik,hány egyedül,mint egy társaságban,ahol igazán ő sem érezné jól magát,pont a fránya rosszullétek miattKép
Na de bocsi,hogy belekontárkodtam,de most épp ráértemKép

Nari!KépNeked mielőbbi túljutást ezeken a heteken,veled érzek!Kép

Kika!Én is kicsit utánajártam,hogy mit is jelent pontosan személyiségi jogokat sérteni,nagyjából ide jutottam én is amiket te is leírtál.
Ami nekem is még eszembe jutott,hogy én annak idején nem kérdeztem meg az orvosomtól,hogy zavarná-e,hogy felkerült a táblázatba amin én is szerepeltem mint kismama?Szóval most már azt hiszem,hogy megkérdezném tőle.
Ebben a topicban olvashattunk már(én is írtam az orvosomról nem túl jó dolgokat is)szóval ha visszaolvasom azokat a hozzászólásokat,bizony egyik másik orvost igencsak kellemetlen helyzetbe hozhattunk vele,amihez nem biztos,hogy itt a topicban ennyire nyíltan jogunk lett volna.
Én belátom ezen hibámat,miután ezt jól átgondoltam,tényleg jobb dolognak tartom,hogy ha vkit érdekel vmelyik orvos a kórházból,akkor prívátban kapjon róla információt,akár pozítiv akár negatív vélemény legyen is az.
Valójában pedig nem is az a topic neve,hogy "Margit Kórház orvosai".
Na de ez az én kis szerény véleményem,természetesen nem kell velem egyetérteniKép
rita75

Sziasztok,

csak bekukk, hogy elmondjam a nap hírét:
jóanyámék most jelentették be, hogy április 29-én elutaznak 3 napra. Ez meg ugye a kiírásomhoz képest az utolsó hetemre esik. Nem is kéne nekem anyai segítség a szüléshez, ha nem lenne itt Vilmos. Mit fogok csinálni vele, ha mi a férjemmel szülni fogunk?!

Két lehetôség van:
1. vagy megszülök ápr. 29 elôtt
2. vagy május 1 után szülök és addig visszatartom.

Na most mi legyen?

Laga 37+5
laga

Laga: mi Balut egy baráti párra bíztuk, mert anyámék hiába laknak 5 percre tőlünk, nem vállalnák be. Nem is volt semmi gond, pedig két estéről volt szó, és Balu még csak 2 éves volt.
Nincs valaki ilyen a közelben?
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Rita75!
Köszi az együttérzést!
Nikcsi!
Aranyos vagy hogy ilyen állapotomban is bevennél a buliba, de talán Ritának van igaza és jobb ezen közönség nélkül túljutni.(Még ha tudom, hogy mindenki megértené és együtt is érezne velem .) Hú de szép kacifántos mondat kerekedett ebből.
Remélem mihamarabb letudom és aztán megyek mindenhová...
Jóéjt mindenkinek!
nari

Rita
Igazad lehet, nem vagyuk túl átérző/megértő. Ez adódhat abból, hogy én nem hánytam és nagyon szupi volt a terhességem! Kép Bezzeg most KépKép

Laga
Mi egy ugrásra lakunk a kórháztól, bár Cassal nem vetekednék, mert ő nyerne, de én vállalnám Vilmost, ugyis itthon vagyok! 0-24-ig van ügyelet, szóval a nap bármely szakaszában hozhatnátok!

Cory
Csak most olvasom soraid, kíváncsi leszek Laga mit szól?

Nari
Te szegény nem nagyon tudom elképzelni, mert nekem semmi ilyen nem volt. Első 3 hónapba (nyári hónapok) téli macit játszottam, aludtam állandóan, szerencsére munka se volt, szóval még a melóba is alvás volt! Kép
nikcsi

Sziasztok,

Én most 7 hetes vagyok (majdnem 8 Kép), és kórház- és orvosválasztás előtt állok, mert a jelenlegi orvosom még meg sem vizsgált, mindig csak azt mondta, hogy menjek vissza két hét múlva... Kép
Szerintetek ez normális? A bizalmam valahogy nem verdesi az egeket vele kapcsolatban.

Aztán ajánlották a Margit Kórházat, illetve Dr. Horváth Ernőt. Hozzá már bejelentkeztem, de kicsit tanácstalan vagyok a kórházat illetően.
Segítenétek mindnféle általános és egyéb információkkal?

Előre is köszönöm,
Bogyó
bogyo

Sziasztok!

Nikcsi!KépNagyon szerencsés vagy(voltál)a terhességeddel kapcsolatban.Mindig úgy irgyeltem azokat a kismamikat,akiknek se hányingerük,se rosszullétük,se visszerük,se egy csíkjuk nem lett a terhesség idején.Ezek közül persze a terhesség idején a hányinger zavart,most már a visszereim és a csíkjaim amit plasztikáztatni kéneKép
Írtad,hogy bezzeg mostKépKépEzalatt a cicibajokat érted,vagy van más jellegű problémád is?
Bocsi ha esetleg már írtál róla én meg figyelmetlen voltamKép

Laga!Nekem olyan furi amit artál,hogy pont ilyenkor amikor lassan szülnöd kell,lelépnek az anyudék pár napra.Persze joguk van hozzá meg miegyéb,de én magamból kiindulva biztos,hogy a lánykám mellett szeretnék maradni,pont amiatt,hogy bármikor szüksége lehet rám ezekben a napokban.Még akkor is így gondolnám,hogyha nem lenne tőle unokám,hiszen az anyaság után a legszebb dolog lehet a nagymamaságKép
De Corynak jó ötlete volt,hogy esetleg egy közeli barátot,barátnét megkérni,akivel Vilmos is jól el lenne nélkületek.

Cory!Számomra az is érthetetlen,hogy a te anyudék hiába laknak 5 percre tőled,ők akkor sem vállalnák be a gyerköcödet.Persze nem vagyunk egyformák,de engem annyira tud bántani ha ilyet hallok,hogy egy nagymami nem vállalja az unokáját ideig-óráig.Persze vannak kivételes esetek is,mint pl:betegség miatt,vagy mert még ő is aktívan dolgozik és emiatt ez probléma lenne számára is.

Nari!KépSzívesen az együttérzést,de csak nagyon távolból szeretnék veled együtt érezniKépHa így vissza kell gondolnom az elmúlt éveknek ezen részeire,azt hiszem inkább kifutnék a világbólKép
De látod már mosolyogni is tudok rajta,tehát túl lesz rajta az ember lánya.(idővel)Kép
rita75

Bogyó!Megadom a mélcímem és kérdezz bármit nyugodtan,én szívesen válaszolok neked,de szerintem a többi leányzó is segíteni fog neked.
daroki@freemail.hu
rita75

Rita: a szüleim aktívan dolgoznak még (hisz még csak 51 évesek), viszont mindkettőjüknek olyan a munkahelye, hogy csak heti 2-3 napot kell bemenniük. Szóval, ha akarnának, ráérnének. De már tényleg mindegy Kép
cory

cory
Budapest

Cory!KépÉn akkor is kicsit felvagyok háborodvaKépDe jó,hogy te már azt írod,hogy már tényleg mind1KépGondolom akkor azért nem így gondolhattadKép
Na szép napot a rossz idő ellenére isKép
rita75

Rita: 3,5 éve szkom ezt a helyzetet. Már mindegy. Volt idő, amikor nagyon bántott a dolog.
cory

cory
Budapest

Laga,
Én már januárban mondtam neked, hogy ide is hozhatjátok Vilmost. Kép
myra

Sziasztok,

először is köszönöm a Babanetes bulit. Nagyon jól éreztem magam. Ennyi gyönyörű kiscsajt! (meg kiscsákót) Ugye nekem is ilyen lesz nemsokára?

Köszi az ajánlatokat Vilmossal kapcsolatban. De éjszaka nem nagyon mozgatnánk, ha akkor indul be a szülés. Nem akarjuk pánikoltatni. Asszem megy az unokatesójához arra a két éjszakára, ha a sógornőm bevállalja. Ha meg addig megszülök, akkor tárgytalan az egész.

Az az igazság, hogy én ennek a hétnek a 2. felére vagy talán a köv. hét elejére már szívesen megszülnék. Boszik tanácsára várok...

Rita,
nem csodálom, hogy fura a két nagyszülő viselkedése. Nekem is az, de hát ez van. Amikor a fiam született, akkor 2 nappal a szülés előtt 5 hétre utaztak el...
Anyós, após meg már nem él.
Ezúton is üzenem annak aki nem lenne tudatában: ha segítő nagyszülők vannak egy családban, akkor az aranyat ér!!! Tessék megbecsülni őket! Remélem én ilyen nagyszülő leszek, mert az tuti, hogy én ezt most jól megtanulom!

Ja holnap megyek UH-ra, nagyon kíváncsi vagyok a súlyára. Majd holnap este jelentkezem.

Laga 37+6
laga

Sziasztok!

Rita, Kika,
Valahogy túl van szerintem ez az egész dramatizálva, mármint ki kinek a jogait sérti. Jól néznénk ki, ha engedélyhez lenne kötve, ki kinek a nevét ejti ki, írja le és hányszor. Butaság lenne azt feltételezni, hogy bármilyen hatóság a topikba járna infókat gyűjteni a dokikról, vagy rólunk.. 10 ember véleményére mint "kvantitatív és kvalitatív mintára" alapozva :-))
Ha meg valaki olyan szándékkal nyit topikot, hogy másokat lejárasson - akár orvost, ügyvédet vagy "közönséges halandót", mert ugye nincs szó semmilyen alá- és fölérendeltségről - az bánja meg bűneit és kérjen elnézést jogsértésért. De NE MI!!!!! Ne azok, akik csak élnek a szólásszabadság jogával, akár az utcán, akár a neten, bárhol.
Nézzetek körül más topikokban, újságokban, pletyiklubban... hát közel nem kerültek az itt említett dokik azokhoz a szem. jogsértő megnyílvánulásokhoz, amikkel naponta találkozni lehet.
Szóval szerintem vegyétek ki a táblázatból a neveket, ha akarjátok, de az egész táblát azért vicces lenne ilyen indokból megszűntetni. Ez az egész topik egy szórakózás, játék szerintem, nem kell véresen komoly tekintettel a billentyűkhöz ülni.

Laga, Cory,
Jó szándékkal mondom, hogy az ember nem tehet a szüleiről (jajj, szegény gyerekeim:-))
Laga, át tudom érezni a helyzeteteket, mert mi is hasonló izgalmakat éltünk át az utolsó 2 gyerek születése előtt. De nálunk azért nem volt ennyire "drámai", mert nagyszülők vállalták a felvigyázást csak kérdés volt, mikor érnek ide 200 km-ről. Ugyan a szomszéd néni is felajánlotta, hogy átjön arra a pár órára majd, amíg jönnek a nagyik. De neki is kicsi unokái vannak, akiket hoz-visz oviba, vigyáz rájuk, stb. Hetekkel a szülés előtt meg a szüleink se tudtak volna ide jönni "potyára", mert anyu még dolgozik, tesóméknál is vannak gyerkőcök, anyósék meg dédit ápolnak, van bajuk elég úgyis a szabadidő beosztásával. De nekünk nagy szerencsénk van a nagyikkkal, mert imádnak unokázni, mindig örömmel segítenek, és állandóan azon nyafognak, hogy miért költöztünk el ilyen messze:-)Meg mindig széditik a gyerekeket, hogy maradjanak ott 1-2 hétre náluk, ne jöjjenek velünk haza. Párszor már kihasználtuk a felajánlást mindenki nagy örömére, bár a férjemmel inkább sopánkodtunk, mennyire hiányoznak:-)

Viki
ccviki

Sziasztok!

Viki!Probálom nem túl dramatizálni ezt a személyi jogsértős dolgot,de azért elgondolkodtam egy s máson.Pl.ha én lennék egy nőgyógyász és ha negatív dologkat olvasnék vissza magamról.Nem örülnék neki.Én egyenes embernek tartom magam és ezt elvárom ember társaimtól is.Tehát ha vmi baja lenne velem egy kismamának akkor azt szívesebben venném ha velem tárgyalná ki és nem itt a topicban.Ráadásul itt nem is mindig lehet adni arra ami itt leírva van.
Myrával is egyetkell értenem abban,hogy ez a táblázat ugyan dícsérő is lehet,de vhol azért kellemetlenség is származhat belőle.
A másik fele pedig,hogy tényleg nem tudhatom azt,hogy az én orvosom örül-e annak,hogy szerepel-e a táblázatban vagy sem ha nem kérdezem meg tőle?
Meglepi orvosa sem szeretett volna"ekkora"nyilvánosságot kapni,ezt tiszteletben is tartom.Lehet,hogy az enyém sem akart annak idején a táblázatban szerepelni,de ezt már úgysem fogom megtudni.
Nekem eszembe sem jutott,hogy bármiféle hatóság idejár és próbálná kiszűrni,hogy melyikönkkel lehetne egy jót pereskedni,mert személyiségi jogokat sértünk.
Beleolvasgattam a többi topicba is és örülök,hogy itt nem ennyire durva,sőt egyáltalán nem durva a helyzet.
Na de eldugulok,én sem szeretném ha vérszemet kapnék és úgy billentyűznék ittKép
rita75

Nagyszülők segítsége: én is iszonyú irigy vagyok, akiknek van. Nekem az anyukám 12 órába dolgozik, amikor pedig nem, akkor próbálja az apu boltját rövidre zárni (bizományi volt és hivogatja az embereket, hogy jöjjenek a szarjaikért). Szóval ő most sajnos nem segítség. Kép
Após-anyós dolgoznak, hétvégén szoktak jönni, bár most már elvárják, hogy mi menjünk, ja és persze azt, hogy de.-től estig ott legyünk. Kép Kép

Személyiségi jogok: szerintem is túl van ez az egész dramatizálva! Hagyjuk abba és kész! Nem lesz tábla, szóval ne legyen ez a téma se! Ez a topic nem erről kell, hogy szóljon (kinek és milyen joga van). Amúgy szerintem is itt elég visszafogott a dolog.
Rita még csak annyit: én is őszinte ember vagyok. Korábban az egyik orvosról írtam nem túl jó véleményt, mert nagyon sokkolt a viselkedése. Azt írod, hogy nem örülnél, ha ilyeneket olvasnál vissza magadról. Ilyenkor kellene elgondolkozni, hogy aki azt és amit ír, az vajon nem lehet-e igaz? Ha rólam valaki rossz véleménnyel van, végiggondolom és végül tényleg lehet, hogy igaza van, nem?
Csak a cicibaj, de az már szülés óta szinte folyamatos. Kép
nikcsi

Sziasztok!

Nikcsi!Én sem szeretnék ezen a személyiségi jogon agyalni,csak ha van véleményem róla,eccerűen leírom.Természetes,hogy nem örülnék annak,ha nőgyógyász létemre negatív dolgokat olvasnék itt vissza magamról,de ki az aki örülne neki?Éppen ezért írtam azt,hogy ha mint nőgyógyász hibáztam,vagy vmivel esetleg tudtomon kivül megbántottam az egyik kismamámat(tehát nem szándékosan),akkor az a kismama nekem olvasson be szemtől szembe és ne itt"járasson"le a többi kismama előtt.Ez így korrekt.Aztán az már a nődoki dolga,hogy ha szemtől szembe kapja a negatívot,hogyan reagál rá.
Lehet,hogy ha vki rólam rosszat ír igaza lehet,de nem úgy korrekt ha azt velem tisztázza és nem nyilvánosan egy fórumon negatív formában?
Nem általánosságban írtam,hogy itt nem minden úgy igaz,ahogy levan írva.De régebben olvastam itt cifra dolgokat,végül kiderült,hogy tényleg cifrázva volt az egész.Kiváncsiságból utánajártam,hogy mi az igazságalapja bennfentes Margitos ismerőseimnél.A fele nem volt igaz annak amit itt leírt az a vki(ha jól emléxem névtelenül),akkoriban nem kellett hozzá regisztrálás,hogy ide beírjon vki.
Na de ezt megint csak az én szemszögemből írtam le.Én is jobbnak látom,ha a témát itt lezárjuk,tényleg nem ezért nyitódott ez a topic.
rita75

Ccviki,

Nagyon off leszek mert az írásaitok alapján - és nekem is ez a véleményem - ez a téma kezd túlnőni a topic címén.
Viszont nem tudom válasz nélkül hagyni amit írtál. Tényleg sokkal bonyolultabb a személyiségi jog annál minthogy itt most próbálnánk ízekre szedni, de azért szerintem Te sem szeretnéd ha a neved (márha a profilban lévő a valódi neved) mindenféle nyilvános fórumokon ilyen-olyan formában akár negatív akár pozitív megállapításokkal bárki számára elérhető, olvasható legyen. Úgy hogy az info néhol elég szubjektív is lehet, arról már nem is beszélve, hogy Ritának igazat adva, valóban itt sok hamis, a kórházat és a dolgozókat rossz színben is feltüntett, valótlan tartalmú információ is megjelent. Erről anno én is megbizonyosodtam, mármint arról, hogy az ott dolgozókat, hogyan feketítték be egyesek és amikor én több alkalommal is bent feküdtem döbbenten gondolkodtam el azon, hogy valóban úgyan arról a kórházról van merőben teljesen eltérő véleményünk.
Ami a hatósági ok-fejtésedet illeti nem is értem, elég vicces lenne, ha a hatóságok itt gyűjtenének infókat. Szerintem ezt te sem gondolhattad komolyan.
Ami pedig a személyiségi jogokat illeti én a maga részéről csak örülök annak, hogy létezik hiszen nagyon sok mindennek gátat szab és bizonyos esetekben védelmet nyújt, csak manapság sokan úgy használják ezt a fogalmat, hogy valójában nincsennek tisztában annak tartamával, így nem csoda ha kiüresedik.

Ha elgondolkozol akkor Te is rájössz, hogy a hálapénz web oldalt talán pont ezen jog védelme alapján nem mükődtethetik olyan formában ahogy korábban üzemelt.
kika

Kika,

Szerintem egyáltalán nem off a téma, hiszen a kórházzal kapcsolatban merült fel. Megvallom, nem értem, mikor a topik témájához kapcsolódva felmerülnek dolgok, és megoszlanak a vélemények, egyből kéri valaki, hogy ne vitatkozzunk már, mert off. Miért?? mert próbáljuk egymás véleményét "mélyebbről" megérteni és az állításunkat alátámasztani?

Szerintem pont az a legrondább viselkedés, ha nem nyílvánosan (pl. mint a topik), hanem pl. magánlevelezésben, sus-mus szinten gyepáljuk egymást. Nyíltan meg mosolygunk a másikra (pfúújjj).
Nem kérem, hogy emlékezz a hsz-aimra, de én mindig a nyílt őszinteség híve voltam és soem bántó szándékkal, csakhogy a problémákat a felszínen kezeljük. Pont én szoktam írni, hogy akinek a kórházzal meg a dokijával vmi baja van, azt ott helyben (vagy ha lelkileg nagyon legyalulták, akkor másik alkalommal) tisztázza. Vagy forduljon a kh-i jogászhoz (akit Te is említettél). Én csak EZEN esetekre tartom még mindig a véleményemet, hogy ha sértett engem bármiben az adott ember megnyílvánulása (dokié vagy bárkié), előtte és MÖGÖTTE is írhatok véleményt róla. Ja, persze, vannak emberek, akik főleg bocsánatkérés helyett kérik számon a szem. jogaikat. (Mert ők valakik... szerintük.)
Remélem nem süllyed a marha nagy honi demokrácia az amerikai szintre, hogy már nem is lehet bizonyos szavakat kiejteni meg ránézni pl. a munkahelyen a férfiaknak a nőkre, mert az már szexuális zaklatásnak minősül:-)

Persze, nem szeretném, ha vádak érnének a hátam mögött. De az embernek van önkritikája és jó, ha elég humorérzéke is. Egy lehúzó véleményre, ami alaptalan meg úgyis mindenki legyint, jelenjen meg a legnyílvánosabb médiumban is. De ha már többek részéről és több helyről ér valakit negatív vélemény, annak már van alapja, nem kell sajnálni az illetőt és szégyen a szem. jogaira hivatkozva tisztázni magát.
Én is írtam az első szülés utánról negatív dolgokat az ellátásról, bánásmódról. Amit máig fenntartok!! Ezek valszeg az akkori dolgozók hozzáállása vagy éppen rossz hangulata miatt alakultak ki bennem. De a legtöbb ilyen hivatású ember (mint kórházban, üzletben, egyéb szolgáltatásban dolgozóké), NEM engedheti meg magának munkaidőban, hogy hangulatemberekként viselkedjenek és alárendeltként kezelje a pacienseket, ügyfeleket, stb. Sorry...

Az utolsó 2 szülésnél már semmi problémám nem volt, szerintem javult a helyzet a kórházban (talán olvassák a topikot? :-)) és le tudtam kezelni az apróbb nézeteltéréseket, nem fajultak el.

Valszeg félreértettél, mert én is azt tartanám viccesnek és oénból írtam, hogy pl. bármilyen hatóság szent írásnak venné az itteni hsz-okat:-)

Húúú, nekem erre nincs időm, hogy mégeccer átolvassam, és Mindenkinek joga van itt, hogy átugorja fenti hsz-omat és le is mondok:-)))

Viki
ccviki

Tiszteletem a Hölgyeknek!

Személyiségemre tekintettel jogos a kialakult véleménycsere és érintettként hozzászólnék.

Kérem...előszor is jogvédőként nyílvánosan kikérek minden olyan hsz-t, ami számomra sértő. De nem kell a kollágáimat félteni, ők is mindent kikérnek maguknak. Majd legközelebb a hozzászólók kartonjait is a kórházban.

Engem leginkább nem is szem. jogaimban ért sértés, sokkal inkább káresemények láncolatát indította el a velem való személyeskedés. Legutóbb pl. le kellett mondanom a haverokkal tervezett februári kanbulit meg sítúrát, mert az asszony is olvasni kezdte a topikot és kikövetkeztette, hogy februárban nem is non-stop szülésen meg ügyeleten leszek a kórházban, mert az itteni kismamáim egyike sem szült akkor. És lőttek a szerda és péntek esti kártyapartiknak is, mert az itteni részletes szüléssztorikból látszott, hogy nekem sosem volt reendszeresen fenti időpontokban sürgős esetem bent a kórházban (mostantól szerdán és pénteken az anyósom arcát nézhetem a tévé mellett, ami a szem. jogaimat is sérti, ha akarom).

És tényleg micsoda dolog a topikban negatív véleményeket írni a hátunk mögött. Én sem nyitok topikot azoknak a kismamáknak, akik annyira leépültek, hogy nem bírnak koncentrálni a naptárra és a terhességi hetekre és nem képesek a kiírt időpontban vagy ügyeleti időm alatt megszülni. Bár közülük úgyis kitárgyaltunk párat a kollégám topikjában (Vágd el a köcsögzsinórt címűben, ha érdekel vkit). Nem is bosszantom fel magamat azok miatt, akik annyira dekoncentráltak lettek a gyes alatt, hogy orvosi ellenőrzés nélkül laikusként úgy kezelik a pitvari sövényhiánnyal született gyereküket, hogy átviszik a szomszéd pitvarába sövényt nézegetni.

Kérem a kollégáimat, hogy ne sértődjenek meg ezen a topikon vagy kérjenek EDÁ-t az agytörzs területére, mielőtt olvasni kezdik.

Tisztelettel.
dr. Dee Lee
dilidoki

Laga,
Kétszer hordtam túl a babácskákat( 41+6,40+3), Te még bőven beleférsz a normál kategóriába! De: mivel kétszer hordtam túl, tudom milyen a vége, hát kell a türelem. A bába válaszol című könyv ír egypár baráti szülésindító módszert, az egyik nekem bejött,a második babónál mertem ilyet. Körülmények:érett baba, betöltött terminus általában, nálam plusz két hete elment a nyákdugó és egyujjnyira nyitva volt a méhszáj. A pontos tea leírása az említett könyvben található, nem merem fejből, a könyvet meg kölcsönadtam. Légyszi nézz utána pontosan, de ezekre emlékszem: szegfűszeg, gyömbér, vasfű leforrázva egy másfél literes adag lesz belőle. Egy nap alatt kell elkortyolni. Majd másnap mégegyszer. Nálam harmadnap szülés következett.
Ha nem lett volna nyitva a méhszájam olyan sokáig mi az élvezetesebb módszert választottuk volna, de féltem, hogy a baba fertőzést kap, úgyhogy inkább teáztam.

dr. Dee Lee! :-))))
kaóka

Kaóka,

köszi, de asszem megvárjuk a hétvégi teliholdat. Na meg be sem töltöttem a terminust. Csak má' jó lenne. (Tudod nagy a terhelés egy 3,5 éves gengszter mellett.)

Laga 38+1
laga

Rita
Persze, hogy leírhatod a véleményed! Akiről én írtam nem túl jó kritikát, amúgy ő egy kicsit ilyen durvább, vagy nem is tudom milyen jelzővel éljek. Ő nem az a körberajongós doki (mondta egyik páciense).
Na ma már talán sikerül elküldenem a hsz-mat.. Kép
nikcsi

Sziasztok!
végre egyedül vagyok a gép előtt. Párom vasárnap estig távol van, Kinga pedig már alszik. Enyém a gép!! Kép

Köszönöm, hogy annyian eljöttetek!
Nari!
pedig, ha gondod lett volna, többféle színű vödröt is fel tudtam volna ajánlani Kép
egyébként együtt érzésem és jobbulást
a ruhabolt címét köszi, tényleg jó áraik vannak.

Myra!
elfelejtettük az üvegeket. Valamelyik nap elvihetem? esetleg egy játszóterezés?

nemsokára felteszem valahova a képeket is

Kinga azóta emlegeti a babákat és a vendégek jönnek című mondat is gyakran hangzik el, remélem nemsokára megint találkozunk!!!

Szilvi
szilvamag

Laga
Kitartás-kitartás! A telihold nekünk bejött! Kép
(És így utólag azt mondom, intézz el mindent, amíg még egyben vagytok, én hagytam pár dolgot a szülés utánra, na hát azok úgy is maradtak... Kép)
A bogyókat hogyan juttassam el hozzád? Vigyem majd be a kórházba? Vagy most vasárnap esetleg kocsival el tudom vinni hozzátok...

Boglárka
Akkor kell a fél csomag Pampers Newborn? Nekünk csak itt áll a szekrényben. Vmikor beugrasz érte, vagy próbáljam eljuttatni? Vagy most vasárnap hozzátok?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,

köszi, de ma a férjem elment és megvette ezeket a bogyókat. Tudod, nem mertünk kockáztatani.

Laga
laga

Laga,
Azért mindennap jelentkezzél egy kukkkk erejéig, csak, hogy tudjuk egyben vagytok-e még... KépKép
myra

Sziasztok,

ma megjártuk a Hármashatárhegyet és még mindig egyben vagyunk. Túrázás, hegymászás, minden volt.

Egyébként én 25-re számítok, mivel én is meg Vilmos is 25-én született és ez nagyon vicces lenne, ha ez a baba is akkor születne. (A férjem szerint nem annyira, mert ô 30-án született, vagyis az lenne a jó, ha a lánya is 30-án születne.)
Végülis nincs nagy különbség, hogy 25.-e vagy 30.-a.

Laga 38+3
laga

Sziasztok,

na látom jól eltársalgok itt ebben a topikban egyedül.

Ma meglibegôztettük a gyerekeket és komolyan alig bírtam felmenni a libegôtôl a kilátóig. Tegnap még simán hegyet másztam.
Annyira kifáradtam ma, hogy most megyek hunyok egyet.

Laga 38+4
laga

Laga
Nyaggatni nem merünk, hogy mi van már veletek, mert mindenki tudja, milyen idegesítő is az. Csak csendben szurkolunk Nektek! Kép
(MElyik mexikóiban voltatok? Egyszer voltunk mi is a körúton egyben, de mivel utálom a csípőset, nem sokat ettem, pedig minden nagyon jól nézett ki. Kép)
Libegő... De jó lehetett! Anno minden évfordulónkon elmentünk a párommal...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

ma sikerült végre belépni ide
látom mások sem nyüzsiztek

Laga!
hogy vagy, hányan vagytok?

Myra!
ma elutazunk 4 napra, utána viszem az üvegeket, ha megtudom hova kell

mindenkinek puszi