Sziasztok!
Nekünk Salus csukáink vannak. Nem volt más választásunk, mert Borinak teljesen befelé dőlnek a bokái, olyan a lába mezítláb a talajon mint egy kis puffadt, formátlan piskóta. (A Pető Intézetben a konduktor úgy próbálta ezt finoman megfogalmazni, hogy "hááát, láttunk már csinosabbat is..."
)
Viszont úgy tűnik, bevált a Salus, mert kezd egy kicsit javulni a lábtartása.
Salus cipőket lehet kapni Gazdagréten, a Kmet Béla üzletében és a XI. kerületben, a Dombóvári út 1-ben.
Lehet azért aranyosat is kapni. A Dombóvári úton múltkor nem volt valami nagy választék bakancsból - na jó, ez eufemizmus volt: konkrétan csak egyféle volt, de szerencsére az elég aranyos és jól is tartja a lábát.
Viszont a Kmet Béla üzletben elég nagy a választék.
És a Salus még nem is annyira drága, mert én Gazdagréten 6200-ért vettem Bori cipőit.
A 10-12ezer HUF azért elég soknak tűnik, pláne hogy villámgyorsan kinövik a manók.
Persze, ha a baba lábának semmi baja, nem muszáj a Salushoz ragaszkodni (bár azért érdemes lenne megkérdezni egy ortopéd szakorvost, hogy mi a véleménye, mennyire kell tartsa egy cipő a baba lábát, amikor megtanul járni).
De én azért félnék egy kicsit, mert ma már a babacipő is puszta üzlet, bármi szart képesek elsózni az emberre, ami ránézésre kis helyes, közben pedig valami kárt tesz a baba lábában.
Egyébként tényleg nem kell előbb cipő, csak ha már jár. Addig minek?
Ja és nekünk azt mondták, hogy valóban járatni kell a babát mezítláb, de semmi esetre sem a kemény, egyenes parkettán vagy padlón, hanem majd nyáron a füvön, vagy a földön, mert az egyenetlen terepen fog majd jól kialakulni a lábboltozata, mivel ott kell hogy dolgozzanak a különböző kis izmai, hogy egyensúlyozni tudjon.
Ennyit tudok a témáról.
És jövő kedden megyek megint máj Uh-ra, úgyhogy szorítsatok.
Ja, és a legnagyobb hír (kapaszkodjatok meg):
Átigazoltam az Istvánba.
Azért még írhatok ide, ugye?
Üdv:
Mackooo