Új privát üzeneted érkezett!

Ed,

nagyon szép ez a lányzó, irigyellek benneteket a kirándulás miatt, majd azért néhány szót írj, hogy milyen volt.

A taliban mi is benne vagyunk.

KépKép
KépKép
ytong

Lirian,

Üdv köztünk és gratulálok Daniella Lilihez! (melyik nevét használjátok?)

Ed,

Welcome back KépMi is megyünk július első hetében.

Tali,

Én sem vállalok több szervezést de szivesen részt veszünk. Timiékkel kipróbáltuk a Campona Sárkányvár játszóházát. Nekünk nagyon tetszett és 1 éves kor alatt ingyenes.
Kültéri buli jónak tűnik, de ilyen kicsikkel sztem. még nem aktuális. Marci már nincs el órákat a kocsiban, szeret jönni-menni. (azaz kúszni -mászni álldogálni) Viszont a talaj még iszonyú hideg, sztem. kommandózásra nem alkalmas :-(

Barbi,

Vége a sztárságnak vagy még forgattok?

Judit,

Teljesen meggyógyultatok?

pusz,
K

cuiccolo

Úgy látom haldoklik a topik, hol vagytok lányok?

Kriszti,

köszi már jól vagyunk, Dorka még egy kicsit szörcsög, de ma már elmentünk tornázni mert nem veszélyes és nem fertőz.Azért úszni a héten még nem megyünk.

KépKép
KépKép
ytong

Judit, én vagyogatok, de sokat csavargunk. Itt a jóidő, menni kell a gyerekkel. Ha pedig itthon maradtunk valamiért, akkor ritkán jutok géphez, mert van ember az életemben, aki ebben akadályoz. Most kivétel van, Kincsi alszik, apa tévét néz.
Ja, a túra szuper volt, csak az idő volt vacak. Minden nap esett az eső, így Kincsivel elég nehéz volt. Mert ugye sátorral mentünk, amiben nem lehet gyalogolni. De megtanult járni, kicsattan az egészségtől (kopp-kopp-kopp) és élvezi, ha kiviszem a szabadba.

Tali, szóval aki szeretne csatangolni, az szóljon, megbeszélhetünk bármit (hm... azért nem jó akármi, mert téténycitytől busszal minden messze van - pl feneketlen-tó???)

Jó éjt!
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok Kép

Kriszti:
a Lilit használjuk, a Daniella az én kitartásom eredménye csupán, a párom sajna nincs oda érte Kép
lirian

Sziasztok!
Lirian, Gratulalok a Lili-Daniellahoz!
(Leirtad valahol a szules és korhaz tapasztalataidat? Ha igen, hol? Ha nem, akkor lehet neked maganban kerdeseket feltenni?)
Ed! kepek szepek, marmint a lányod. Nagyon stramm kis csalad vagytok ti a tortenetek, meg kirandulasok alapjan. Es Kincs biztos szuper edzett! (Gondolom, munkahleyen odavoltak tole.)

Apropo munkahely...van koztetek, aki par kerdesre valaszt tudna adni? ha nem banja, maganban irnek. a mh-en bejelentettek, hogy a szerzodesem a szuleskor nem felfuggesztodik, hanem megszunik--a hatarozott idobol meg hatra lenne jo par honap--. Nekem ez igy fura. A noci azt mondta, hogy ne aggodjak, az oraimat majd megtartja mas, arra ugyis talalnak valakit. (ebben nem ketelkedem,bar goze nincs mit tanitok, de mondjuk nem is emiatt aggodva hivtam fel, egyszeruen gonoszkodott)

Kriszti! Az en parom is rengetget van kulfoldon. (Most is.) Onnan hazajon, megint megy, aztan ho vege elott meg egy het Azsiaban. Nekem neha nehez, de mielott hozzamentem, is ezt csinalta, es azota kb felere is csokkentette az utjai szamat.) Te hogy vagy ezzel? Amikor a kicsi kicsi volt, mi is mentunk vele, ahova volt ertelme, most macerasabb. Persze így is megyunk, amikor tudunk. ha nem lesz mh-em, konnyebb lesz..haha.

na, legyetek jók, napozzatok sokat! (kicsire naptejet ne felejtsetek elKép
es irjatok, jo olvasni, kikkel mi tortenik, hogyan ugyesednek a kicsik
Puszi mindenkinek,
M
masodik

Második,

Régebben rengeteget repkedtem én is, férj is. Mikor eldöntöttük, hogy család + baba mindketten munkahelyet váltottunk. (Ő több és kevesebb sikerrel Kép()
Most viszonylag keveset utazik így jól birom. Most nagyon összejött 2x 1 hét egymás után Kép
Az előző munkahelyéről Iránba kívántak minket "telepíteni" családostól 2 évre engem meg Bécs citybe próbáltak teleportálni. Megúsztuk!(másnak tudom ez nagy öröm lenne, de mi már kiutazgattuk magunkat legalábbis céges formában)
Szóval nem irigyellek!
Munkahely: nekem ez igen furcsán hangzik, beszélni kellene egy jogásszal a munkaszerződéseddel együtt. Talán doktorkitti jogász vagy lesz (?) Próbáld meg elérni...

Ed,

Lassan mehetünk lovagolni ?!

Judit,

Mi is járunk úszni + dévényiékhez is :-) Marci áll és kapaszkodva lépeget. Olyan ari így függőlegesben Kép

Napközben sétálunk kb. 3 órát már a játszóterezés is belefér. Jön a hatodik fog. Ja, levágattuk tegnap a haját most igen hasonlít egy secu. guardra Kép

pusz,
K.

cuiccolo

Most jöttünk haza!´...és már nem birom!!!Kép
Márk gyerek mindenhol feláll!!!! Kicsomagolás közben a lépcsö közepéröl (4. fok) vettem le! Hát már soha sem lesz nyugalom ebben a házban?!

Körbejárja a kisasztalt, a "hokedlit" majd ez utóbbi végén lendületet vesz é átrepül a fotelhoz! Apró piros bolognai foltokat hagy a perzsaszönyegemen...ki vagyok (megint és folyamatosanKép) asszem lassan felszedem a játszószönyeget;o)...most épp a kukaszekrényre mászna fel...már próbálgatja a szekrényajtó gombját kapaszkodóul...az ikeában meg hiánycikk a multilock...ahhhhh...szép ez az anyaság!

Ja, Isten hozott Lirian és Lili(ella)!
Megyek kiveszem a Rosszcsontot a sütöböl!

Még jövök!
timili

Köszi mindenkinek Kép

Második, nyugodtan kérdezz, ha akarsz emailben, a profilomban van cím is.

Kezdem átlátni, hogy az én lányommal még nagyon kevés a gond, még akkor is, ha én néha agyonaggódom a dolgot... Majd ha elindul... Kép

Lir
lirian

Sziasztok,

Timi,
teljesen meg tudlak érteni, nálunk is ez van, állandóan fel akar állni, tornán nem tudom miatta a gyakorlatokat csinálni, mert állandóan kapaszkodik belém és húzza fel magát, itthonról nem is beszélve.

Ja, és egy új téma, szerintetek melyik a jó "tanuló cipő" és létezik-e ilyen szandálban?

KépKép
KépKép
ytong

Lir, én mikor 2 hós volt, arra vártam mennyivel jobb lesz ha 3 lesz, utána ha 6 lesz, majd ha 8 lesz...és ez igy ment...MINDIG van vmi @r benne...az elején mert (az enyém) folyton sír(t), utána a kaja lehet parás, majd az elalvás, majd ez, majd az, mindig más...én most is egy csö ideg vagyok..át kell értékelnem az egészet, mert igy mire 5 éves lesz, meg fogok zakkanni...

Ytong, most vagyunk nyomozásban Cuiccoval.
Én voltam a Heim Pál elsö emeletén ahol voltak SALUS csukák, rondák, kevés fajta. Nö aki ött ült, azt mondta, rá kell állitani a babát. Mondom: -Ez még csak épp hogy áll.
Erre ö: - Még nem jááár?!
-Nem!
-Mennyi idös?
-8 hónapos
-Jaaaaaaaa! Hát majd ráér akkor venni neki szandált (cipöt) ha otthon a szobában egy (!) kézen fogva jár...
-Köszi, vizslát késöbb (és örültem h nem kell megmondanom azért nem veszek a cipöjéböl mert qva ronda....Kép)
Én addig most itthon mezitláb hagyom, zokni nélkül, otthoni gatyában. Elmenetelkor még kocsicsuka, esetleg vastag zokni....ja, hülye vagyok, vettem egy zara-s csukát, ami 18-as lévén már kemény talppal van ellátva. De nem ebben járkál itthon...mászni meg úgyis cipö nélkül kellemesebb, és még én azért azt szponzorálom.
timili

Sziasztok!

nem tudom megallni. Szoval, tanacsok jarashoz: tenyleg mezitlab a legjobb, minel hosszaabb ideig. ha vesztek--ja, es rengeteg orvostol szakkonyvbol erdeklodve "tanultam" ezeket--a cipo jobb, ha megis a szandinal maradtok, a sarka akkor is legyen zart. Nem kell, hogy bokaig felerjen (usa konyvek ellenzik - nem hagyja szabadon mozogni a bokat, eu-s konyvek partoljak..ki-ki dontse el). Amikor megveszitek, jol hajlitgassatok, csavargassatok meg a talpat, minden (hosszaban is)! iranyban hajolnia kell. Mi Ciciban cipot talaltunk legjobbnak itthon (brendonban volt). kb 10-12000 huf. A masik, ezt most talaltuk, a Superfit. itt, szentendren lehet kapni, 8-9000 huf. Jo meg az elefanten, gozom nincs, hol lehet kapni, mi kulhonbol hoztunk egy parat.
A salusok tényleg rondak, es szerintem sokkal kemenyebbek, mint a fentiek. Persze azokat is meg kell nézni.
mas otlet a szekrenyzarhoz. Nem szep, de praktikus: ha egymas felé nyilik ket ajto, szemben gombbal, tegyetek ra eros befottesgumit (a szuperzarak nalunk eltortek, ezt par naponta ellenorzod, es csereled). Egyebkent tenyleg ilyankor jon elo, hol nem biztosnsagos a biztonsagos lakas. Most felallo babaknak fontos --ha eddig nem volt--pl konyvszekrenyek falhoz rogzitese, komodok rogzítese, nalunk a fiokot huzta ki, maszott bele, azokba kapaszkodva allt fel).
Hat ennyi,
Puszi mindenkinek,
M
masodik

Sziasztok!
Nekünk Salus csukáink vannak. Nem volt más választásunk, mert Borinak teljesen befelé dőlnek a bokái, olyan a lába mezítláb a talajon mint egy kis puffadt, formátlan piskóta. (A Pető Intézetben a konduktor úgy próbálta ezt finoman megfogalmazni, hogy "hááát, láttunk már csinosabbat is..." Kép )
Viszont úgy tűnik, bevált a Salus, mert kezd egy kicsit javulni a lábtartása.

Salus cipőket lehet kapni Gazdagréten, a Kmet Béla üzletében és a XI. kerületben, a Dombóvári út 1-ben.

Lehet azért aranyosat is kapni. A Dombóvári úton múltkor nem volt valami nagy választék bakancsból - na jó, ez eufemizmus volt: konkrétan csak egyféle volt, de szerencsére az elég aranyos és jól is tartja a lábát.
Viszont a Kmet Béla üzletben elég nagy a választék.
És a Salus még nem is annyira drága, mert én Gazdagréten 6200-ért vettem Bori cipőit.

A 10-12ezer HUF azért elég soknak tűnik, pláne hogy villámgyorsan kinövik a manók.

Persze, ha a baba lábának semmi baja, nem muszáj a Salushoz ragaszkodni (bár azért érdemes lenne megkérdezni egy ortopéd szakorvost, hogy mi a véleménye, mennyire kell tartsa egy cipő a baba lábát, amikor megtanul járni).
De én azért félnék egy kicsit, mert ma már a babacipő is puszta üzlet, bármi szart képesek elsózni az emberre, ami ránézésre kis helyes, közben pedig valami kárt tesz a baba lábában.

Egyébként tényleg nem kell előbb cipő, csak ha már jár. Addig minek?

Ja és nekünk azt mondták, hogy valóban járatni kell a babát mezítláb, de semmi esetre sem a kemény, egyenes parkettán vagy padlón, hanem majd nyáron a füvön, vagy a földön, mert az egyenetlen terepen fog majd jól kialakulni a lábboltozata, mivel ott kell hogy dolgozzanak a különböző kis izmai, hogy egyensúlyozni tudjon.

Ennyit tudok a témáról.

És jövő kedden megyek megint máj Uh-ra, úgyhogy szorítsatok.

Ja, és a legnagyobb hír (kapaszkodjatok meg):
Átigazoltam az Istvánba.

Azért még írhatok ide, ugye? Kép

Üdv:
Mackooo
mackooo

szia mackooo!

megírnád, akár privátban is végülis miért döntöttél az istván mellett? és, hogy ki az orvosod? esetleg az eddigi tapasztalataidat?

ildi
matt07

Hali,

én azt hallottam, amit Mackooo írt, hogy nem szabad sima terepen mezitláb járatni, csak majd nyáron a füvön, tartsa a bokát és legyen a talpa hajlítható, ez eddig oké is, DE az egyik szerint a cipő belülről legyen "kiképezve" azaz legyen boltozata, mint a siestának, a másik szerint ne legyen, hanem az a jó ami teljesen sima ,mert az előre kiképzett nem a gyerek lábának megfelelően formálja ki a kicsi talpát. Akkor most?
Egyébként a Dorka kézenfogva jár és a babakocsiból is kikívánkozik ezért kell neki.

KépKép
KépKép
ytong

halihó,

cipőről Mackooval egyezőt mondott nekem is mind az ortopéd doki, mind a gyógytornász. Magas, kifejezetten bokát eltakaró szár a fontos attól az időponttól ahogy a baba ébrenlétének több, mint felét állva tölti. Na ez nálunk már így van sőt az oldalazva lépegetés is beindult.
Egyértelműen Salust javasoltak, viszont a Heim Pálban igen randák voltak :-( (by Timi)
Elefanten gyár bezárt, utoljára a tavaszi kollekciót gyártotta le, a "maradékok" kaphatók még.
Siestáról nem voltak túl jó véleménnyel mert nem elég magas a szára. (én azt hittem az igen jó csuka)
Tegnap végül a magánortopéddoktorbácsi Kép azt mondta minden márkából látott jót és vacakot is. Szóval cipőt leteszed és ha szépen áll, nem billeg, hátul zárt és bokát jól tartó szárú, lehetőleg tépőzáras vagy fűzős akkor megvehetjük bármily márka is.

pusz,
K.

p.s. drukk-drukk Mackoo

cuiccolo

Judit,

Nekem is mondták, hogy a sima a jó, mert a betétes nem megfelelően formál.
Ez is teljesen ellenkezik az eddig hallottakkalKép
Én már semmit nem értek....

Kedves Jóakaró aki töröltetett, mint felhasználót,

Igen vicces volt de egyéb módon is levezethetted volna fusztráltságod. Így csak újra regisztráltam, megérte? Kép

K.

cuiccolo

Sziasztok!

Kriszti, velem is ez volt. Elég éretlen vicc, biztos vami kis hülye.
Még szerepelünk szombatonként, nem tudom meddig.:-(

Nem voltunk megint pár napig, mert Siófokon ejtőztünk. Lányok, szuper hely! Nagyon figyelnek arra, hogy jól érezze magát az ember. Bence elég kultúrálatlanul viselkedett. (ált. iszonyú magas frekvencián sikítozott és mindenki jó pofát vágott hozzá. Félpanzión voltunk, nagyon finom volt a a kaja. Először mindig Bence evett aztán mehetett világgá.:-) Győztünk utána rohanni. Az élményfürdő és a szálloda is nagyon tiszta. Sokat fürcsiztünk. A masszázs csapat is szuper, lehet midenféle kényezetetéssel élni. Nekünk a csomagban masszázs, ózon fürdő, arima kabin volt. Remélem csináltam hozzá egy kis kedvet!
Itt a linkje:
http://www.hotel-residence.hu/

Cipő ügyben szerintem az a legjobb ötlet amit Kriszti írt!

Judit, hamar gyógyult Dorka?

Mackoo, mi van a kis Pocaklakóval?

Timi, kitartásKépPár "átmeneti" nehézség mellet azért egyre könnyebb.Kép

Pusz
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok,

dr. Vajda Róbertről
szeretnék minél többet megtudni, mint terhesgondozó és mint szülész.
első körben az lenne a legfontosabb, h. augusztusban szabin lesz-e. Mail is jöhet: tima@freemail.hu

Köszönöm:
Falina
20+1
falina

Falina,

Én sajna nem ismerem Kép
Jó babavárást!

K.

cuiccolo

Kriszti!

Én is törlődtem... nem lehet, hogy valami rendszerhiba volt megint?

Lir
lirian

Lirien, Barbi,

Elég gyanús ez! Lehet, hogy valóban rendszerhiba....
Többiek?

K.

cuiccolo

Gyerekek, a babanetet meghackelték. Ezért tüntünk el mindannyian.
Én még extra azért mert Mark (aki egyre sürübben Oliver) csütörtökön leesett a lépcsönKépZuhant szegény 7 lépcsöfokot.
Jelenleg jól van, söt már aznap (a sirdogálásokat kivéve) jól volt, egy 5 Ftosnyi kék folt jelezte csak az anyaként való leszereplésemet.
Tegnap estére (!) azonban kulccsont körül találtunk egy nagy piros foltot, bedagadva.
Telefon ide-oda, össze-vissza, BUD-MUC között...végül gyerek Kh, ügyelet.
Szuper kedves doktor bácsi (max. 37) szerint csípésnek nézett ki, nem lehet a baleset eredménye. Ha törött vagy repedt lett volna nem mászott volna.
Hát ennyi...Kép lehet köveket hajigálni
timili

Timi,

Az enyém is egész nap esik-kel-esik + esik+esik...
Vki. megjegyezte, hogy nő a szarva pedig csak két gyönyörű lilás-zöldes foltocska éktelenkedik a homlokán Kép
A lépcsőn még nem zakózott le de a szomszédé (itt vóótak bulizni) igen Kép
Azt mondják, ha a baleset után felsír akkor nincs komolyabb baj, ha törik akkor rendesen bedagad fel fogod ismerni ha esetleg ilyen lesz. Mondjuk így első alkalommal én is szaladnék az ügyeletre.

Megyek mert itt a tesóm és holnap megint utazik vissza Kép

pusz,
K.

cuiccolo

Így, a baleset másnapján ráadtam a halálfejes rugit Márkra...mostmár totál aktuális...

Cuicco, tsok Áginak.

Ytong, Dorka fasza kiscsaj! Ezt nevezem!
Heim Pálos salusos nö szerint ha egy kézen fogva sétál a babacsek, akkor kell csak surranó.

Enyim gyerek is ki akar szállni a kocsiból...csak én rázárom az ajtótKépKép

Mai ujdonság: biokrumpliból püré. Házi. NEM dobozos...babatejjel meg (egy kis vajjal). Estére ugyancsak, pulyka meg alma bele. -> 2,5 dl lecsusszant. (evéssel ugye még sose volt gondunk, nem úgy az alvással)

Apropo: kinek mi az elaltatási ritus? (szigorúan cici utáni/helyetti ágybakerülésre gondolok. Fürdés, kaja stb után)

Barbic, jó hogy Ti nyaraltok...éljen Siófok
timili

Hali,

köszi, nekünk a dokinéni azt mondta, hogy napi fél-fél órákat legyen rajta a cipő, hogy szokja, mert az egyik lábán áll, a másikon spiccelve mellé tesz (balettozik). Valamint cipőbe gyakaran lép a saját lábára.
Mászás ügy sehol, csak mindíg állni és menni valami érdekel után, persze ez is a mi segítségünkkel, mert ha egyedül kapaszkodik, gyakran eldől, mert csak 1 lábán áll vagy gyorsan menne valami után, vagy éppen fog valami mást, vagy ellőki magát. Kép
Elég fárasztó, bár szerintem lesz ez még rosszabb.

KépKép
KépKép
ytong

Timi,
Orulok, hogy nem tortent komoly baj. Gondolom, bant, de ne aggodj, brmelyik rendes haznal elofordul, h. gyerek leesik. (Sot, vekerdinel olvastam, ha nem esnenek, gurulnanak kicsi korukban jo sokat, hanem majd csak 3 éves korukban, mert addig mindig ovjak oket, a harom evesen valo esest nem tudnak, hogy vedjek ki, es akkor tudnak igazan bagy gondok lenni.)
--enyim lany nemreg fejest ugrott a teglapadloba, tigrisugras hosszura sikerult, atugrott a babzsak felett, ami a cel lett volna --, minden ok volt. Ha nem tanulta volna meg, hogy guruljon oldalra meg tovabb, nagy baj lehetett volna belole. (persze nem azt mondom,hogy essenek, aholo csak tudnak, de nyugtasd meg magad. Ilyn kicsin meg szinte "visszapattannak" onnan, ahova esnek.
Udv,
M
masodik

Sziasztok!

Timi, ezt a fotót nézd meg! Szóval akkor én rossz anya vagyok???
Kép
Pénteken szerezte a játszón, esett egy nagyott.
Előtte néhány nappal a mászókába verte be a fejét, ott egy lila púpot szerzett.
Tegnap is esett, csak úgy koppant a feje. Nyoma nincs, egyenlőre.

Cipő: jó kérdés. A Teréz krton van egy bébicipőbolt, én ott veszem a cipőket. Néha adok rá szandit itthon is, mert csúszik a padló.
Valaki szerint betétes kell, valaki szerint nem. Ortopédiára a jövő héten megyünk, kiváncsi leszek, mit mondanak.

Kriszta, meg kell beszélni egy időpontot, amikor tudunk menni. Majd felhívom Borót, hogy mikor ér rá, mert most a szomszéd állatait is ő gondozza.

Nyikorgást hallok az erkélyről, mennem kell.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed,

végül mi is a Terézen vettünk egy nyitott cipőt, ez egyenlőre jó, majd a továbbiakat meglátjuk.

KépKép
KépKép
ytong

Masodik, Ed, OK OK hogy esniük kell...de ha igen akkor már inkább a játszótéren mint itthon a lépcsön - a hülye (én) lusta (apa) szülök miatt..;)
Ed, Kincsnek sztem jól áll a pirosKép

Hol van a Terézkrt-n a bót?
Más:
Manojoe isteni fejkendöt vett Ivánnak valami köbányai bazárban...már akit érdekel...én magam is buzgó "hívö"je vagyok, ezért csapta meg a fülem a hír. Alice szerint minden csájníz ruhabótban van ilyen...jelenleg H&M-es sikerült be.
Szkárpából még csak tanulót hord, azt is csak ha házon kívül vagyunk...viszont az merészen hirdeti hovatartozását:
Kép
timili

Timili,

Teréz krt. 27. Baby Box a neve.(oktogontól a nyugati felé az első utca után a McDonald's oldalán).
Jó a csuka.

Az esés ügyben szerintem sem kell lelkiismereti kérdést csinálni, nem a te hibád, tudod elég csak elfordulni és kész a baj (1 napos volt a Dorka, fekve szoptattam, háttal a szobatársamnak, ő kérdezett valamit, én egy szóval válaszoltam és egy kicsit felé fordultam, közben a lány belilul, mint a padlizsán szó szerint, szegényt betakarta a mellem és nem kapott levegőt). Mindenkinél előfordul, emiatt ne hidd hogy te rossz anya vagy.

KépKép
KépKép
ytong

Hella, lehet hogy idegileg labilis vagyok, de én most összecsomagolok és elmegyek egy lastminute-tel egy lakatlan szigetre!

Mark éjszaka min. 3X kel, de inkább 5X, nappal nem alszik és este 10kor mégmint terminátor kurzál a nappaliban pizsamában teli hassal!
Én meg kialvatlanul, csatakosan és ami a lényeg full stresselve (nem tornáztam már egy hónapja)...két hónapja nem láttam a vasalót, a porszivót szervizbe kéne vinnem...várjatok , mi van még?...ja a balkonra beette magát valami gomba féle a nehezen döglö fajtából, a védörácsra a szobaajtóba már 3 hete várok h férjecske méretre vágja...ez most csak igy hirtelen. Ja! És qvára szeretném a gyerekem az éjszakai szoásról leszoktatni.....KIVAGYOK!!!
Kép
Ja, és akkor mégegyszer, mert a multkor ha jól emléxem nem nagyon reagáltatok a kérdésre:
Elalvási (elaltatási) ceremóníákra kérdnék megoldásokat, a fürdés/vacsora és a szembezárulása közötti idöszakra. Célcsoport: 8,5 hónapos akaratos, ne cumizó, nem cumisüvegezö, cicifüggö csecsemö.
Jelenleg egy lassan forgó mintás lámpa beszerzésén gondolkodom...
további javaslatok?
Kérlek segítsetek!
Van valaminek valami komoly szakmai tapasztalata?
Spanyolok Aludj jól Gyermekem cimü könyve már kiolvasva...eredmény: zér0

Elöre is köszi.
timili

Nálunk is borzasztó nehezen ment, mert Apuka pont cicizés után ér haza és ilyenkor felpörög a gyermek. Én szentségtörő módon adtam neki NUK cici formájú cumit (tényleg nagyon hülye formája van), marhára nem tetszett neki, ezért jól magamhoz öleltem cumit dugtam a szájába és szorosan a cichez simítottam a buksiját a karommal. Eleinte negyedóráig feszegette magát, aztán 4-5 nap múlva már egyáltalán nem. Megszokta a cumit. Azóta:
18.30 vacsi
19.00 fürcsi
20.30 ig játék
20.30 karomba vezsem énekelem a kedvenc altatóját és állva ringatóm. Két strófa (kb. 5 perc) után alszik atombiztosan, cumival a szájában.
Aztán éjjel pára tartalomtól függően kellünk 2-4-szer.
Nakpközben nem adok neki cumit soha, de nem is kéri. Nálunk ez csak az esti szertartás része.

Kellett egy hónap, amíg ezt sikerült elérnem. Kezdetben 1 órán keersztül altattam, mert ő mindenáron 10-11-ig akart játszani, de én mindig 8-kor szigorúan elvonultam vele a sőtét (csak egy kis éjjeli lámpa ég) szobájába, becsuktam az ajtót és próbáltam altatni. Ma már nem erőltetem a nyolc órát mert 20.30-kor simán elalszik. Ez nekem is elfogadható időpont, ezért nem macerálom, hogy még korábban aludjon.

Nálunk az vállt be, hogy én elhatároztam egy menetrendet. Leírtam egy papírra, hogy ne inoghassak meg időpontokban és ehhez tartottam magam. Soha nem variáltam addig, amíg nem fogta fel, hogy mikor mit. Ha Te ingadozól, ő is fog. Ha tudja mit akarsz, alkalmazkodni fog. Ja és éjszakai kelésnél nálunk nincs cici, csak Humána víz.
multiplusz

Sziasztok!

Elnézést az eltűnésért, de egyszerűen nem jutok ide. Főleg, hogy most már az idő is jó végre.

Procedúra nálunk. 8-fél 9-kor fürdetés, gyermek fáradtságától függően. Öltözés pizsibe, szopiba félig vagy teljesen bealvás, és irány az ágy. Éjjeli kelések száma változó. Egy minimum, de most pl. a két alsó kettes kijövetelekor három volt stabilan. Persze csak utólag derült ki, hogy emiatt volt, mert ahogy kijött, úgy ismét csak egy kelés lett. Ja, és hét hónapos koráig nem aludt el este a szopizás közben, hanem éberen került ágyba,mert a tesók még akkor rakódtak pizsibe, meg meseolvasás is volt nekik. Ebből a hét hónapból az első kettőben kelt éjjel, aztán két hónapig aludtunk éjjel, aztán megint kelt éjjel, ami azóta is tart. Szóval nálunk úgy tűnik, hogy az egyedül elalvás még messze nem záloga az éjszaka átalvásának.

Üdv mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Timi, nekem is voltak ilyen pillanataim. 1x Bencus is leesett az ágyunkról és utána szörnyen éreztem magam. De túl kell lépni ezeken a dolgokon kell egy kis optimista hozzáállás.Kép
Bencusnak is volt éjjel sokszor szopizós időszaka. Multi, nem Te vagy "szentségtörő", hanem én mert amikor besokalltam, hogy mégis jó lenne éjszaka aludni akkor hagytam sírni. Ma minden könyv stb leírja,hogy defektes lesz a gyerek tőle, de szerintem ez hülyeség. Nálunk egy berögzült szokás volt az éjszakai cici. Volt pár nehéz éjszakánk, nálunk az jött be, hogy apa ment oda hozzá(éntőlem csak jobban bepörgött, mert várta, hogy kiveszem mint mindig). A lényeg a következetesség.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Háló! Szasztok!

Na, én most elmegyek világgá, jó?

Tegnap full nyüg, végig, de `VÉGIG , egész nap nyervogás. Ma úgy sejtem megint. A mellékesek: köhögés, orrfolyás, nemalvás. Gyermek ebböl következöen halál szarul van , ennek megfelelöen én is. Bekapott vmi vírust, a kulccsontján még ott a "valószínü" törésröl árulkodó csomó, férj szerdán leutazik 6 napra...
Kép
köszi szépen, NEM JÓL vagyok

Éjszaka, szinte megállás nélkül szopizott, szinte csak ott aludt, hiába rakogattam vissza az ágyba. Tipikus esete vagyok a nem feladni-nak, mert vagy 6 X mentem vissza a saját ágyamba...Kép Panadol, germicid-c. Most panadol, vmi sulfur szirup, 3 féle homeo...
és asszem bébikaját fogok enni, mert normális nincs már itthon...Kép
Valszeg a cicileszoptatós idöszakot eltolom. De nagyon köszi a véleményeket, MULTI valszeg igazad vagyon. Majd ha megint visszaáll az egyszeri éjszakai kelés, talán nekiállok. Persze csak ha jól kialudtam magam...ja, vagy akkor várhatok még 6 éves koráig?

Viszont az étkezésére továbbra sem panaszkodhatok. Még mindig jó a huzata.

Mindenféle Jóságot Nektek! Majd jövök ha meggyógyultunk (torok nekem is kapar)
timili

Timi!
Gondolunk Ratok! Alvassal kapcs. cak annyit tdnek modnai,amit korabban leirtam. --En nem hagynm sirni, illetve apa, ha ott van es eppen nem utazik, fel tudja venni, es tole nem koveteli a cicit. Helyette vizecske. -- ettol is sir persze, ezis rosszul esik neki az elejen de nem erzi, hogy most jo egyedul van. Persze, csak akkor, amikor jol vagytok, nincs egyeb sulyosbito, nyugosito korulmeny. Szerintem most gyogyuljatok meg. (Es a tejcsi azt kulonben is segitiKép. Tok jo, h. meg most is tudod szoptatni!
Udv,
M
masodik

Timi, jobbilást!
gondolkodom, hogy Kincsi hogy aludt el.
Nekünk sosem volt megtervezett napirendünk, minden ment a maga útján.
Általában körül fürdés és lehetőség szerint alvás, persze cicin. Akkor. Néha észre lehetett venni, hogy nem álmos, akkor én minden gond nélkül kivittem játszani. Elfáradt és már aludt is.
Most más a helyzet, mert már megy. Általában 7ig a játszón vagyunk, este fél9kor pedig már alig áll a lábán és beborul az ágyba. Senki nem erőltette ezt az időpontot, ő alakította ki.
Most már az apja is el tudja alatatni, nem kell hozzá a cici. Az éjszakák is jobbak, már észre sem veszem, ha felébred (mellettem alszik, nem kell állandóan kiugrani az ágyból).
Orrfolyás: pénteken voltunk dokinál (más dolog miatt) és megemlítettem neki, hogy folyik a gyerek orra. Válasz: orrszívó. Szerintem még C vitamin + sok-sok friss levegő. Ha nem lázas és nincs más komoly indok, akkor én nem adnék semmilyen gyógyszert, homeos bogyót.

Egyébként jól vagyunk, most is alszik az erkélyen és nem érdekel, hogy fúj a szél és esik az eső.
Mennék sétálni vele, de sajna nekem pihenő van, mert szombaton a bal lában kiakadt. Görkoriztam, estem és este már nem tudtam lábra állni. Ma már jobb a helyzet, mert nem is sántikálok.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Timili,

Drukkolunk neked, remélem hamar vége lesz a "rémálomnak", ne feledd lesz ez még így se. Az alvás nálunk ua. mint Kincsőnél, cici, ha nem álmos játék, aztán elfárad.
Nálunk is előfordul, hogy éjjel óránként felkel a Dorka, de ha nem akkor este 8-tól alszik és 3-kor és 5-kor szopi, majd 6 és 7 között kel.

Mi sikeresen összeszedtünk egy jó kis cólika baktériumot (valszeg úszáson, mert vki beletojt a vízbe amikor utoljára voltunk), plusz az orrfolyás immár 4 hete, úgyhogy 3 napja megy az antibiotikum. Az úszást pár évig hanyagoljuk. Persze anyós és sógornő alig éreztetik, hogy én vagyok a rossz anya, mert 3 hós unokatesó még nem volt beteg (de nem is voltak vele sehol, mi meg jártunk úszni és tornára is plusz a 3 gyerekes én uncsitesómék akkikel hetente talizunk) na szóval szegény gyerek de rossz anyja van, mert ha itthon ülök vele egész nap akkor az tuti depi nekem.

Ed de jó nektek, hogy állandó mozgásban vagytok. Jobbulást neked.

KépKép
KépKép
ytong

Köszi, köszi és megint csak köszi.

Masodik, beti elött mi is igy próbáltunk eljárni.Apa sajnos nem elég kitartó és bö 3/4 ora bömbölés után feladta...aztán közben megbetegedett. Most szoptatok megint mint gép ugyanis nemhogy éjszaka de napközben sem fogad el semmi mást inni. Eddig egész nap 90 (!) ml- tudtam beadni neki, picuri pohárból csak.

Ed, Ytong, Barbic és föleg Zita:
Olyasmire gondoltam h:
20.00 fürdés
20.30 vacsi majd kis játék, mászkálás, apaszeretgetés, majd (jelenleg Muki) anyával és az ö cicijével felvonulás a babaszobába, pár perc cicizés után be az ágyba, befordul és alszik...vagy pl. vacsi után búcsú a családtól, elvonulás a szobába, 30 könnyüzenei repertoárja fejböl majd 22.00töl 23.45 ig hát körkörös simogatása, kisujj morzsolással egybekötve és már alszik is...
SZóval új elaltatást tervezek bevezetni, mert én csak max. 1 éves korig szeretnék szoptatni. Nincs semmi kifogásom azok ellen akik to´vább teszik ezt, de én igy szeretnén csinálni...

Apropo Zita, nincs a lll-nek valami ide vonatkozó tippje? Mert én bizony félek, h még 3-4 évesen is hozza majd a kissámlit h :Anya, szopi! De én ezt nem szeretném. Nekem egy év böven elég.
Már most van az ágyban egy db "puha barát", egy rágni való barát, egy kisebb rongy(ika) arra az esetre ha véletlenül valamelyikbe beleszeretne...
De ugye amig van tej, addig szopizik, viszont sztem amig szopizik addig van tej...akkor most mi van? Ill. mi lesz?

Ytong, hogy bírod h folyik DOrka orra már egy hónapja? Dugul is? Mitöl nem bir elállni? Abszolút ne vagy rossz anya,h hordod Dorkát mindenhova, az ingerszegény környezetben mindketten bepörögtök...(egyébként én ugy vezsem észre néha M. már "unja" itthon)Nem?
Most megyek és kúrálom magam. NE haragszotok?
Jóéjt! Pá-pá!
timili

Jó reggelt!

Fentieken kívül: MIVEL tudom az éjszaka során a fiam torkában összegyült trutyit kitakarítani? Mert ugye, oda mégsem dughatom le az orrszivót?!
Viszont magamról tudom, h ilyenkor egy hatalmas adag gyülik össze, szinte fullasztó...de ök még nem tudják kiköpni...hány évesen köpnek? Fogkrémet, ilyesmit?
De szar ez az egész...én is szenvedek ilyekor az ébredés elsö fél órájában, mint a kutya...hátmég ez a miniman...
Ytong, Neked sajnos van ebben tapasztalatodKép, mennyi ideig ilyen gázos a dolog? AZ elsö 2 nap? Vagy több?
Ha vírusos és pár nap (max. 1 hét) elmúlik, akkor nem adnak antibiotikumot?

Totál trében vagyunk. BEkentem a kis mellkasát meg a hátát bébibalzsam jellegüvel (a WICK baby-t itt kivonták a forgalomból)...inni továbbra sem iszik.
HILFE! Meddig kell még kitartanom? (Ja, úgy 15-18 évig, tudom):-P
timili

Timili!
Nálunk is volt ilyen takonykór. Hetekig ment az antibiotikumos orr- és fülcsepp, plusz valami antibiotikum szirup, amit itatnom kellett vele, de nem nagyon használt.
A láza lement, de a torkában összegyűlt trutyitól valósággal fuldokolt.

Ekkor mentünk el a homeopátiás doktornénihez, aki Drosera golyót írt fel a trutyira, meg Echinaceát, immunrendszer erősítőnek. Borinál egy nap alatt megszünt a trutyizás.

(Akkoriban én is beteg voltam, már vagy 1,5 hónapja, nekem is Echináceát írt föl, meg Káliumbichromicumot. Nálam két napig tartott a gyógyulás, pedig már kezdődő arcüreg gyulladásom volt, úgyhogy a körzeti doki antibiotikummal ijesztgetett, holott, ugye, terhes vagyok...)

Szóval szerintem próbáld ki a homeopátiát. Nem mondom, hogy kezdjél adni neki Droserát, mert fene tudja, mi alapján kapta Bori pont azt. Egy csomót kérdezett az orvos (az éjszaka melyik szakaszában fuldoklik, hányszor, stb.), úgyhogy lehet, hogy a kisfiadnak valami mást adnának.

Mackooo
mackooo

sziasztok!

timi, ha vírusos a dolog arra nem jó semmi antibiotikum, azt ki kell bekkelni!Kép
látta már doki néni?

ildi
matt07

Masodik, köszi, nálam nagyon megy a homeozás. Itt különben is már régen bíznak benne, mikor otthon még csak a kuruzslással együtt emlegették. Lehet akkor h ennek köszönhetö, meg a szirupkálinak, de ma már negyedét sem köhögte, és a közérzete is szemmel láthatóan sokkkkkkkkkkkal jobb.

Doktornéni itt még nem látta, mert itt még nincs (most udgyan aktuális lett volna/lenne keresni egyet, de )az otthoniban jobban bízom...ö telefonon ellátott mindenféle jótanáccsal, elötte meg már felirt mindent ilyesmire, én meg jól elhoztam magammal.
Kalium bichromicumot a zöldes, sárgás orrváladékra adnak/adok. Köhögésre ipeca-t kapott, úgy mellesleg meg belladonnát, histamint(vagy mit).

Úgyhogy bármilyen hihetetlen is számomra úgy tünik, javul. Ellentétben velem.
ANyukámék holnap jönnek, majd ápolhatnak engem...Kép

És legnagyobb örömömre benyelt most kb 1 dl teát! Hurrá! De nem ám a csörös pohár/cumiból...ahhhh kispohárból...! Más már nem is jó!

Ja, ha még nem tettem volna közzé:
aki poharaztatni akarja a bébit (mert mondjuk ciciröl nem akarja cumira szoktatni):
IKEA gyerekosztályán van babacsetresz. Nem bébi(!) hanem kislányok babáinak teáskészlet, lábaskák stb...na ott vettem 6 db vastagabb müanyag pohárka. Lemértem, kb. 30 ml az ürtartalma...na egy ilyenböl iszik. Egy van a táskámba mindig, egy anyukámnál, egy a másik nagyinál, egy meg a büroban.
timili

Timi,

mi most kaptunk először antibiotikumot, de azt is a baktérium miatt. A dokinénink csak akkor ad ha lázas a gyerek, de eddig szerencsére ilyen probléma nem volt. A trutyit nem tudod kiszedni, le fogja nyelni, utána ha nyálkás a kaksi, ne ilyedj meg a trutyi végigszaladt a gyereken (ha már köpni nem tud, valahol ki kell jönnie). Annyiban tudsz segíteni, hogy megemeled az ágyát vagy matrac alá teszel egy deszkát 45 fokos szögben. Egyébként 2-3 hétig is elhúyódhat a takonykór, és nálunk a végén mindíg jön egy hullám, amikor nagyon taknyos volt és onnan tudom, hogy lassan vége lesz. Ja és ha nem lázas a Dorka akkor én nem hívom a dokit, csak ha új tüneteket produkál. Mi cebiont, mucoprontot (köhögésre) és panadolt vagy nurofent (fájdalom és lázcsillapító, mert ha gyulladás van a szervezetében ez leviszi) szedünk, de az utóbbi kettőt nem lehet 2 héten keresztül. De ezek nem antibiotikumok, egyébként sajnos a homeos dolgokat én nem ismerem, de lehet, hogy jobban járnánk vele.

Esti program nálunk:

este 6-kor vacsi (főzelék vagy tejpép)
utána 7-ig játék
7-kor apa fürdetés (ez csúszhat mert apa ippeg szokott hazaérni)
fél 8-tól megint játék velünk, de főleg apával (dobálja, ugrál vele stb.)
8-kor cici és elalvás rajtam.

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

jOBBULÁST A BETEGEKNEK!

Judit, a baktérium tényleg rosszul hangzik!Kép

Timi, én rögtön pohárból itattam és már nagyon régóta szépen iszik belőle. Nálunk kicsit későn 9kor van fekvés. Ez azért alakult így, mert apa későn ér haza és kel nekik is egy kis idő együtt. Alvás este: Fürdés után kis móka, utána tápszert kap, utána még szopizik és ébren megy az ágyba. Kis hátsimi, duruzsolás és 5 perc után alszik.Kép

Így utólag( lekopogom) Bence még nem volt igazán beteg. Kb. 3x folyt az orra, de akkor sem jött semmi porszívóval. Akkor én is cebionoztam.

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!
Antibio-hoz. A mi doktr bacsink elegge partolja, en kivaltom, hazahozm, es ha harmadnap is lazas, illetve nem hasznal a csillapito, es negyorankent be kell adni, hogy lent maradjon, akkor a harmadik negyedik napon beadom. sok okos szomszedom hulyenek nez..megbetegitem a gyereket..hogy engedhetem meg, hogy ilyen magas legyen a laza-- 38-38,5 fölött csillapitom...stb. amit Ytong mondott, hogy matrac magasabb, mi is azt csinaljuk, ha kell. az segit, hogy a trutyi magatol tisztuljon, illetve ne rakodjon annyira le. En a matrac fejresze ala egy ket összecsavart fürdolepedot teszek. (nem 45 fok, de enyem lany, ha magasabb, lemaszik az aljara, es ott alszik vizszinteen, akor inkabb kicsit emelem, attol is lefolyik. egyebkent pedig sok-sok folyadek--foleg szopcsi--az, ami segit, higitja.
Egyebkent hurra a pohar! Mi anno amikor tanult inni, megtanitottuk koccintani, es ahanyszor iszik, koccint. Spt, ha en akarok koccintani vele, akkor is iszik, mert ugye azt kell utana.Igy tobb folyadek csuuszik le.
Jobbulast Mindenkinek, aki beteg,a tobbiek meg vigyazzanak magukra.
Puszi,
M
masodik

Kösz, ez a koccintós jó ..és vicces is...
Az ágyat még kisebb (?) korában megelmeltem, raktam 2-2 könyvet a ´"fej"lába alá, de mostmár szépen leköltözik a völgybe..úgyhogy lehet, csak egy könyvvel dolgozom ezentúl. Kedélye jó, valamitöl piros pöttyös a háta (!)...remélem csak beizzadt és tán egy kis gomba megtelepedett, és nem a nasivin vagy a panadol kezdi kiütni...tud vki vmit arról nasivin antibió-e?

Más újat nem kapott, az esetleg öblítös body elöl is kiverné, nem?
Na, "lépek" -ahogy Ed is írja mindig...mert én még mindig deblátokatakonytól...Kép))
Köszi, puszi.
timili

Timi,
van egy olyan betegseg, hogy "haromnapos laz". Harom napig lazas a gyerek, aztan ket napig foltos a törzse. virustol van, semmi követkemenye nincs, csak a laz magas harom napig. Diagnosztozálni igazabol a vegen lehet, amikor a pöttyok megjelennek. Dokik összeteveszthetik torok, mandulagyuszival, mert a torok is enyhen piros. (three day fever alatt intern. nagyon leirja az összes tunetet.) Ha az volt nektek, akkor a pettyekkel tul vagytok rajta. Bar a torok trutyisodasa nem igazan illik a kepbe.
Minden jot Mindenkinek,
Végre sut a nap!
Puszi,
M
masodik

Masodik, láz nincs , nem is volt.

TALI
Ki mikor ér rá a jövö héten? Sztem hétvégére (30.) elmúlik a hurut, és randizhatunk valahol.
Tudom, Ed még mindig játszóra megy, de mivel enyim gyerek még nem megy, meg idötöl is függ, nem tudom mi megyünk-e szabadba. (kutyaszaros ligetben ajánlatos mászni?)
Játszóház, Zoo, ilyesmi? Ki, mit tud?

Ill. ki jön?
Barbic, Ytong, Zita, Masodik, Matt, Mackovics és a többi (ek)...
timili

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?