Új privát üzeneted érkezett!

Manó 27,
a kiskád nagykádba csak akkor jó, ha a gerinced bírja. Az enyém nem. Úgyhogy én állványpárti vagyok.

Blaye-Vera,
igen, érdemes, de csak akkor, ha van elég.

Már szült anyák!
Mindig elfelejtem: Mit KELL vinnem a babának a kórházba? Pl. ruhát, ugye csak a hazamenetelre kell vinni? Pelenka? Popsikrém, popsitörlô?
És magamnak? Pl. betétet adnak, vagy vigyek?

Állatkertbe szerintem mindenféle kortól érdemes vinni a gyerkôcöket, bár Ábel úgy istenigazából csak 1 éves korától élvezi. Addig fôleg én. Kép És hétköznap semmi sor nincs.

Green, hogy vagy? Én holnap NST.

Boriakiremélimingyártszül
39+1
lakibori

Ja, és kád-témában mi nem gondlkodtunk sokat, hanem, mivel úszni akartuk vinni a kölköt, 3 hónapos korától nagy kádban fürdetjük, és jobban élvezte már akkor is, mint a kicsit.

Bori
lakibori

Babának elvileg mindent adnak , de azért én bettetem popsitörlőt , pelenkát . Magadnak meg mindent kell vinned !

Jól , semmi előjel .Neked ?
Nekem ma este lesz NST.

Kép
Kép
greenolive

Bori,
babának ruha van, popsitörlő-pelenka viszont még mindig kell Kép drukk, hogy mingyá'szüljél Kép

Blaye,
én fejek-fagyasztok, nincs sok, de nagyon jól jött már, ha egy étkezés kimaradt, és kellett a tej, Dóri probléma nélkül megitta. Aventes zacsikat használok, egyszerűen kezelhetők és jók.

Neet,
lehet, hogy Eszti gourmet is, nemcsak S? Kép

vera
kisün

Bori!
Azért nem árt vinni a babának pelust, törlőt, ha nem is biztos, h használják, de bevágódsz, hogy nem az övékén akarsz élősködni. Kép És ez nem rossz, kedvesebbek lesznek veled. Valszín. Magadnak viszont még kaját is érdemes naponta bevitetni, ha nagyon falánk vagy. Az esti 6kor kapott 1 zsömle nem nagyon húz ki reggel 7ig. Az ebéd viszont oké. Szerintem, bár ezzel sokan vitakoznának. Dehát nem a Ritzbe mész, csak egy kórházba. 4 napot meg ki lehet bírni. Kép
Neked is nagy drukk és GREENOLIVE, neked is!!!

Balye!
Papa rendben? Komoly baj volt? Juj.
neet
neet

Blaye!
Bocsi, elírtam a neved!
Kisün!
Lehet, bár apától elfogadja a teát is, tőlem a tejet is csak ciciből. Szóval én hiába fejek.
neet, akire-rájött-a-szómenés
neet

Neet,
gondolom, miután meglátta apa cicijeinek méretét, tudta, hogy itt éhenhalás veszélye áll fenn Kép
kisün

Kisün!
Kép Kép Kép
neet
neet

Kisün!
Kép
Kép
ada007

Köszönöm a válaszokat, meg fogom próbálni!

Neet!
Papának virusos hasmenéssel indult, de az elvileg néhány nap alatt elmúlik, viszont neki nem. És az orvosok, több is vizsgálta, kórházban is volt, nem tudták megmondani, hogy pontosan mi baja volt, ez volt inkább baj. Azóta is gyógyszereket szed, de ezeket is úgy kapta, hogy pontosan nem tudták, hogy mire adják, és ez nekem kicsit félelmetes. Én inkább a gyógynövényes módszereket próbálom eröltetni, annak legalább nincs mellékhatása.

Lakibori!
Láttam, hogy írtál Medgyes Péterről, én is ismerem őt, nagyon vicces és nagyon kedves, most azt hiszem, hogy nagykövet lesz valahol...

Éneklő Anyukák!
És azt a dalt ismeritek, hogy "Április 4-ről szóljon az ének, felszabadulva zengje a nép..." Ma aktuális, legalábbis az eleje. De én inkább népdalok éneklésével szoktam próbálkozni a Babókánál, eddig jól bírta.

Blaye
blaye

Lányok!
Lenne néhány kérdésem:

1.Ha beviszek amolyan cicifejő-gépet, annak a fertőtlenítését hogyan tudom megoldani?
A csecsemősök néhány kórházban bevállalják; nálunk ez hogy van?

2. Szülés után ugye akkor hozhatod ki a babót, amikor már járóképes vagy, tehát érte tudsz menni. Ugye? Császár után ez hogy van? Addig (pl. akár 24 óra) mit adnak a bébinek? Vagy kihozzák, ha felsír?

3. Mennyire erőteljesen kell rászólni a csecsemősökre, hogy csak és kizárólag anyatejet kaphat a bébi?

4. Van mikró és használható? Vagy vizet hol lehet forralni?

5. Vastag falú poharat találok bennt a bébi esetleges etetéséhez (persze, csak ha szükség van rá), vagy gondoskodjak róla magam?

Huhh, bocs a sok kérdésért, de ezek nálam még nyitottak.

Köszönöm csajok előre is.

Holnap ki jön? Én ott leszek a szokásos csíkos fekete adidas gatyómba, rendezetlen rövid göndör hajjal, hátul középen.

Csóka
ada007

Ada
Vagyok, vagyok csak en hulye masnak kuldtem el az uzcsid, mint ez ma kiderult Kép
Kesobb ha lesz 2 percem irok, gond nincs Kép

Norka
(33+5)
norkini

Norkini!

Azthiszem én kaptam meg az üzcsit, amit Adának küldtél!Kép

Blaye, Ada!

Ez a hordozókendős szám a Carolio-Bébitéka-féle volt?

Manóka!

Nekem Maxi Tena kellett, a normál kevés volt! Szerintem vigyél mindkettőt, úgyis a vajúdásnál is használ az ember!
ildi76

Ada!

Válaszolok neked amire tudok:
1. válasz: szerintem mivel a kórházba van mikró ezért a mikróba kitudod fertőtleniteni a mellszivót!
2. nem tom engem is érdekel
3. azt mondta az előadáson a szülésznő, hogy ha nem akarod, hogy a babód cukrosvizet vagy teát kapjon akkor ne is ad be a csecsemő osztályra legyen nálad végig ameddig bent vagy.
Valahol igazuk van azzal támasztotta alá, hogy ha a bébi sír keservesen mert nem hallja a mama szívverését akkor egy idő után csak ugy tudják elhallgatatni ha adnak neki valamit.
Ja és lehet, hogy nem is kell neki csak megnyugszik leköti magát a cumizással!

ennyit tudtam segíteni
manó27

Ildi!
Tegnap este kidobtam a papírt, úgyhogy nemtom, hogy ugyanaz e a szám.

Norka!
Akkor jó, várom az üzit Kép

Manó!
Köszönöm.
3. válasz oké, de mi az, hogy ha azt mondod nekik, hogy csak anyatej, akkor ők mást is adhatnak? Hol a 21. század, meg ilyesmi????
Persze eszemben sincs beadni a csecsemősökhöz, de bármilyen szitu adódhat; és ez valószínűleg a közvetlen szülés utáni időre (pár óra, esetlegeg egy fél nap) még inkább így van... Szóval azt adnak a bébinek, amit ők akarnak, mindegy, hogy Te mit mondasz? Szomorú vagyok Kép

Törpiek?
Tudtok segíteni?
ada007

Ada: Én azt hallottam ki az előadáson, hoyg csak akkor adnak neki, ha sokáig hagyod bent, tehát ha egész éjszakát ott van a baba. Szerintem császár után is hamar megkapod a babát, kis szerencsével azt a pár órát kibírja szopcsi nélkül. Mondjuk a császárosokról nem sok szó esett az előadáson sem. Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Még lógok a szüléstörténettel, de nemsokára érkezik. Kép

Üdv az újaknak, régieknek, most van egy kis időm írni.

A kórházban nekem azzal kezdte a csecsemős nővér, hogy hoztam-e pelust, popsitörlőt, mert akkor most megmutatná, hogy kell pelenkázni. Szóval vinni kell, persze van nekik is, és a kismama előadáson is mondták még előtte, hogy örülnek ha viszel, bár hivatalosan nem kérhetnék.

Mikró van, pohár ilyesmi, erről ne is álmodjatok, még evőeszközt sem adnak.

Babáknak én úgy tapasztaltam, hogy csak cukros vizet adnak engedély nélkül és nem sokat. Neked is adnak cumisüvegben, ha akarsz adhatsz neki.

Én is úgy voltam, hogy csak anyatejet kapjon, de mivel első 3 nap nem volt normális tejem, csak az előtej, ami ráadásul első két nap még csak-csak elég volt, de utána nem és csak a 4. napon lett igazán tej, úgyhogy ha nagyon nyűgi volt a baba, én is adtam egy kis cukros vizet, nagyon keveset kellett és megnyugodott tőle. Aztán mióta van tejem azóta csakis azt kap.

Nekem első éjszaka bent volt a baba a csecsemőn, mert este született és másnap reggelig nem kelhettem fel, mivel kaptam EDA-t. De másnap reggeltől velem volt, csak a látogatók miatt toltam be néha.

ruz
ruzicsky

Na itt a történetem: Kép

Szóval mivel eltelt a 41. hét is, én már mindennel próbálkoztam, hogy beinduljon a szülésem, csípős kaja (mérges pizza, brrr utána én voltam süsü a sárkány) és hasonló dolgok, mert másnap már be kellett volna feküdni a kórházba és azt nagyon nem akartam, ráadásul valószínűleg ott is elkezdtek volna mindenfélével próbálkozni, hogy beinduljon a dolog és úgy voltam vele, hogy talán természetes módszerekkel még mindig kíméletesebb, mint kémiai meg mechanikai dolgok, amiket a kórházban csinálnak. Aztán végül kaptam egy titkos receptet, a Bába válaszol könyvben is van egy hasonló kis koktél recept, ami hasmenést csinál és azt ittam 24-én délután, amitől tényleg hasmenésem lett, és akkor két hasgörcs között már éreztem, hogy valami fájásfélék is vannak odalenn, de még nem voltam biztos benne. Hát kicsit drasztikus módszer bevallom, hogy van egy kis lelkiismeretfurdalásom, hogy így erőltettem szegény babát, de féltem, hogy a kórházban még jobban fogják piszkálni, gondoltam ez még mindig természetesebb.

Szóval elkezdődött valami, aztán este 10 körül wc-re mentem és hallottam valami pukkanást, utána nagyon lassal elkezdett csorgadozni a magzatvíz, nem jött sok, de biztos voltam benne, hogy ez az, a fájások pedig erősödtek, szóltam a szülésznőnek, hogy indulunk a kórházba, közben remegett kezem-lábam, tisztára bepánikoltam, hogy szülni kell...

Éjfél előtt értünk be, megvizsgáltak szűk 1 ujjnyi méhszáj, a fájások erősek, már ekkor mélyeket kellett lélegeznem. A Bálint Balázs volt az ügyeletes, sokan mondtátok, hogy milyen szimpi a pasas, tényleg aranyos volt, mikor beértünk kérdezte, hogy mi járatban, mondom hát jöttem szülni, folyik a magzatvíz és fájok, mint állat Kép, erre ő azt mondja, állatokat nem veszünk fel. Kép Szóval éjfél körül értünk a kórházba és felvétel miegymás után vajúdtam, a sárga szülőszoba volt a miénk. Aztán teltek az órák, a fájások erősek voltak és gyakoriak, 1-2 vagy 3 percesek rendszertelenül, én majd meghaltam, csak úgy tudtam elviselni a fájásokat, hogy a nagy labdán ültem és rugóztam le-föl, sehogy máshogy nem volt jó, fekve nem bírtam sehogy, állva nem bírtam, csak a labdán. Még a zuhanyzás is bejött, úgy, hogy bevitték nekem a labdát a zuhanyzóba, és a labdán ülve és le-föl rugózva még a forró vizet is folyattam a hasamra, a férjem pedig behozott a zuhanyzóba egy széket és ott ült velem, mivel kb. 3-4 órát töltöttem odabenn. Kép Szóval ez így telt reggel hatig, labda, zuhany, néha egy-egy vizsgálat, NST, és akkora igen elfáradtam, de a méhszáj, kb. annyit változott, hogy szűk egy ujjnyiról bő egy ujjnyi lett. Kép

Na eddig még úgy voltam, hogy szülés az fáj és kész ki kell bírni, de mivel ekkor már 24 órája nem aludtam, mert este indult a szülés és ugye alvás helyett vajúdtam, reggel hatra már én is és a férjem is ki voltunk fáradva, férjem még jobban, mert bennem legalább dolgozott az adrenalin. Viszont nagyon fájt és könyörögtem valami fájdalomcsillapításért. Reggel hétkor mondták, hogy 8 körül jön a doki és akkor beszélhetünk fájdalomcsillapításról, amihez egyébként is jó lenne legalább 2 ujjnyi méhszáj. Kép

Jött is a doki, mondta lehet homeós bogyó, injekció vagy EDA, mint fájdalomcsillapító módszer, hát én rögtön az EDA-ra voksoltam, mire ő mondta, hogy oké, de akkor bizony nem kelhetek fel, én meg mondtam, hogy nem baj, mivel eddig úgysem tudtam feküdni, viszont a sok labdán való ugrálásban már annyira elfáradtam, hogy megváltás lenne ha lefeküdhetnék végre. Aztán még vártak egy kicsit és végül 11 körül beadták az EDA-t. Hát lányok az megváltás volt, nekem nagyon jól hatott, onnantól kezdve feküdtem, pihentem, nem éreztem semmi fájdalmat. Kép KépKaptam oxitocint, amit előtte nem akartam, mert féltem, hogy még jobban fog fájni, de nem is erőltették. Kép Most viszont már jó volt, hogy kaptam, mert fájást úgysem éreztem, viszont elkezdtem tágulni, eltelt vagy 3-4 órahossza így. Közben mindig vizsgáltak és egyre jobb hírekkel bombáztak, hogy jól haladunk, már bő két ujjnyi, már három, nemsokára baba lesz stb., oxitocint egyre többet adagoltak és már kezdett eltűnni a méhszáj. Kép Kép

Ekkor éreztem, hogy visszatérnek a fájdalmak, szóltam is az orvosnak, aki ekkor már az ügyeletes orvos volt, nem az én dokim, mert neki halaszthatatlan dolga akadt, szóval rábízott az egyik ügyeletesre akiben megbízott és ő mondta, hogy nem baj, hogy visszajönnek a fájások, mert mindjárt jön a kitolás és akkor már nem kell EDA!!! Kép Én ugyan próbáltam alkudozni, hogy de hát akkor fájni fog meg minden, legalább fél adag vagy valami de ez az orvos azt mondta, hogy akkor már úgysem a fájdalommal fogok törődni, hanem nyomni kell, viszont éreznem kell mindent, mert ha nem akkor nem tudok majd nyomni és elhúzódik a szülés, meg elakadhat stb, jobb ez így, és ők ezt így is akarták, hiába kérek, nem kapok többet mivel előtte folyamatosan adagolták.

És úgy is lett, egyre erősebbek lettek a fájások, annyira, hogy már kezdtem egyre hangosabb lenni, egyszóval üvöltöttem, akkor hánytam is, szóval volt minden, szegény férjem nem is bírta ki sírás nélkül, olyan édi volt. KépAztán kérdezgették, hogy érzek-e székelési ingert, hát én akkor még elég nehezen tudtam ezt megítélni, mert még nem nagyon, bár egyre jobban szerettem volna érezni, mert akkor már jön a baba, szóval valahogy végül elkezdődött a kitolás, nyomtam, nyomtam egyre jobban, kaptam az instrukciókat hogyan kell, azt mondták jól csinálom stb, halad a baba, kb. 1 óra volt a kitolás, és aztán végül láttam, ahogy kibújik Bende, mert félig ülő helyzetbe volt állítva az ágy. Kép Úgyhogy végül 16 óra telt el a kórházba érkezés után mire kézbe vehettem a kisfiamat, aki először nem is sírt csak hüppögött. Kép Úgyhogy végül komplikációk nélkül sikerült minden, gátmetszés volt, de nem éreztem, a varrásnál is csak egy-két szúrás volt, ahol nem hatott az érzéstelenítő injekció, de nem volt vészes. Volt választott szülésznőm, (Kondor Kata)ő végig velünk volt és nagyon szupi, aranyos nőci volt, nagyon számított, hogy nagyon közvetlen stílusa volt, meg már előtte tegeződtünk és így szinte olyan volt, mint egy barátnő. Kép

Aztán a kórház az elég rossz volt, mert otthon sokkal jobb, de tényleg nagyon jó körülmények vannak, tiszta, rendes, majdnem szálloda, szóval végül is ezzel nem volt semmi gondom, amit kellett megmutattak, meg úgy éreztem néznek rám, ellenőriztek minden nap, hogy jól vagyok-e stb. Néha már sok is volt, mikor aludtam volna, akkor jön ilyen vizit, olyan vizit, orvos, gyerekorvos, védőnő stb. Csak hát mégis idegen hely, az ágy igazán lehetne alacsonyabb, mert erre le-föl mászni még gátseb nélkül is nehéz, és akkor még halásszam ki a babát a kosarából, az ágyon ülve nagyon nehéz, de ha lemászok, akkor meg babával visszamászni...hát nem semmi edzés, rögtön szülés után...

De végül a lényeg, hogy minden renben volt, 4. napon hazajöttünk, csak egy pici élettani sárgaság, de én nem is venném észre, csak a dokik mondták. És most itthon babázgatunk, szokjuk egymást, boldogok vagyunk meg minden, tiszta idill. Kép

Na ennyi a szüléstörténet, remélem nem baj, hogy a nehézségeket is úgy leírtam, ahogy én megéltem, mert azért én nem éppen könnyűnek éltem meg a dolgot, málnalevél tea rám úgy látszik nem hatott, annál inkább a kémiai dolgok, EDA, oxitocin, de utólag minden nagyon jó volt, mert egyrészt az eredmény mindenért kárpótol, másrészt semmi komplikáció, talán annyi volt, hogy a szülés után a Bendit 20 percre elvitték, mert állítólag fázott és melegíteni kellett, de aztán vissza is hozták és már minden oké volt. Kép Szóval minden rendben ment, egészséges babám lett, én nagyon hamar felépültem, gátseb szinte csak az első napon fájt, utána már párnán tudtam ülni, 3. napon már a műanyag széken is tudtam ülni, szóval ez a része sokkal könnyebb volt, mint amire számítottam. Kép Ja és már most ugyanannyi a súlyom, mint terhesség előtt volt. Kép

Na mosmár eldugulok.

ruz
ruzicsky

Ada!
Nem érdekes, mármint, hogy kidobtad! Én nem voltam résen, amikor írtad! Azért köszi!
Egyébként megrendeltem a hordozókendőt, kötözős fajtát! Pénteken kapom meg! Tök kíváncsi vagyok! Stefankovics Évának hívják a csajt, aki csinálja! Lehet, hogy így beugrik, hátha Ő volt?

Cukros vízzel kapcsolatban: Én sem akartam eleinte, hogy mást is kapjon a baba, de aztán Timi besárgult és a dokim mondta, hogy kell neki a folyadék, meg a cukor az agynak, ezért adtam! Mi miatt aggódsz? Cumizavar miatt vagy, hogy baja lesz tőle? Szerintem cumizavar 1-2 cumisüvegből itatástól nem lesz! Nem is lehet szerintem, mert ott nem a szokásos cumikból itatnak, hanem az valami nagyon vékony fajta gumiból van!
Első nap meg szerintem a babák is pihenik a szülés fáradalmait, úgyhogy általában alukálnak, nem sírnak, ha bent is hagyod a csecsemősöknél!
ildi76

Fú, Ruz,
ez kimerítô volt (minden értelemben). De nagyon gratulálok! Jó, hogy leírtad a nehézségeket is, naná! Így komplett. Nem tudod véletlenül, hogy kinél szültél végül?
A súlyod elôtt emelem kalapom.

Kókusz!
Gratula az ikrekhez, kérünk képet!

Blaye,
csak nem te is angoltanár vagy? Welcome to the club! Én nem ismerem nagyon jól a Medgyest, csak kicsit, de nagyon szimpatikusan államvizsgáztatott. Kép

Green
én tegnap gyanakodni kezdtem, mert hasmenésem lett (Ábelnél is szinte így kezdôdött), meg többször is összehúzódott a méhem. De aztán persze semmi. Ja, és ma reggelre úgy lement a hasam, hogy még én is észrevettem. Legalább 5 centivel lejjebb csúszott. De valahogy úgy érzem, hogy csak pénteken szülök.

Bori
39+1
lakibori

Lakibori

Köszi a gratulációt. Kép

Dehogynem tudom, hogy kinél szültem végül. Kép Tasi Róbertnek hívják.

ruz
ruzicsky

Ruz!
Köszi a szüléstörténetet, már vártuk! Jó volt megint ilyet olvasniKép!
Gratula még1X!
ildi76

Ruz,
hát nem semmi szüléstörténet, nem lehetett könnyű, örülök, hogy azért pozitív élmény maradt Kép

Ada,
1. fejőgép bent is van, ipari fajta, és azt (mármint a szívófejet) sterilizálják neked, ha jól tudom.
2. Anyatej/más: ha KIFEJEZETTEN kéred, nem adnak neki semmit, de akkor legyen veled a baba az idő nagy részében: azt szerintem nem lehet elvárni a csecsemősöktől, hogy 15-20 ordító baba mellett álljanak, és ne adjanak nekik semmit. No meg csatlakozom az előttem szólókhoz, 1-2 cumisüvegből ivástól még nem lesz cumizavar Kép
A többihez sajnos nem tudok hozzászólni, kaját vigyél, de sokkal inkább INNIVALÓT. A tejbeindulásnak is jót tesz, és kellemes lemászni a büfébe, hogy vegyél.

Blaye,
nagyon rosszúl hangzik Kép remélem hamar kilábaltok belőle!

kezd a topik ELTE-s angolos találkozóvá válni Kép

vera
kisün

Ruuuuuzzzz!

Ezt még elolvasni is fárasztó volt!
Huha annyira tudom, hogy ennyém is ilyen bonyolult lesz érzem érzem érzem....
Amikor azt hallom, hogy bemennek fájásokkal és 1 óra múlva kint a baba én már el se hiszem..:-O
Szóval nagy nagy GRATULA a Mamának és a Babának is!
manó27

Green!

Valami gyönyörű ez a kiságy!
Nem is láttam még ilyen szépet!
Mindent tudni akarok róla:-))))

Manó
(30+1)
manó27

Manó27!
Ne izgulj! Én is szentül meg voltam győződve róla, hogy 24 óráig fogok vajúdni, erre megúsztam 9 órával!Kép

Green!
Tényleg szép a bababútorotok! De mi az a szörnyűség, ami a kiságy szélén mászik? Kép
ildi76

Green!

Na most elértem, hogy mindenki megnézze a bútorotokat!
Mit szólsz?Kép
ildi76

Köszönöm a sok választ Lányok!

Ruz: hős vagy, meg a kicsi is Kép, meg természetesen férjecskének is kijár a dícséret a kitartásért ;)
ada007

Manó!

Csak, hogy ne aggódj, mondom, hogy a szülésznőm egy alkalommal amikor NST-re mentem, már épp fel akart hívni, hogy nem tud jönni, mert bejött szülni az egyik kismamája. De mire felhívott volna már megvolt a baba, kb. 10 perccel azután, hogy beért a kismama. Kép Ezen kívül mikor szültem, épp hogy kibújt a Bendegúzom, az orvosnak már menni is kellett a szomszéd szobába, mert jött a baba, és kb. 10 perc múlva vissza is jött, és újságolta, hogy a szomszéd szobában is megvan a baba. Kíváncsi voltam, hogy mikor jött a kismama, ezért megkérdeztem, azt mondja a doki, most az előbb, mondja gyanús is volt neki, hogy mikor elküldték a kismamát átöltözni, már nagyon kapaszkodott a korlátba. Kép

Úgyhogy ne aggódj, ilyen is van, szerencse dolga. Meg azt mondják, hogy szokott a hajlam öröklődni, szóval ha anyukád könnyen szült az állítólag jó jel. Kép

ruz
ruzicsky

Ruz !
Köszönjük a beszámolót , tényleg kimerítő volt .
Én is hosszúra készülök , max. kellemes meglepetés ér , nem ? Kép

Bútor : égerfából van , karira kaptuk , de tudom az árát Kép 40 ezer volt mindkettő . Tudom , hogy nem olcsó viszont mindkettő átalakítható , komóddá ill. kisággyá . És tényleg nagyon jó minőségű a bútor .

Az ágy szélén : leguán vagy kaméleon , ez volt az első cucc amit megvettünk a gyereknek Kép Van egy élőben is , csak az már majdnem másfél méteres Kép

Bori ! Mi számít lentinek ? Férjem szrint már kb. 2 hete lejjebb van mint előtte .
Megyek NST-re este , bizakodó vagyok .

Ja és még vmi , nagyon kedves mindenkitől hogy állandóan érdeklődnek , hogy na mi van , de a mai 4. telcsinél már kicsit kezdett idegesíteni ...ráadásul még elvileg 8 nap van hátra . Mi lesz így később ????

Kép
Kép
greenolive

Ruz!

Proféta szóljon belőled!
Csak mert az Anyu állítólag 2 órát volt bent velem is és a bátyámmal is!
Anyósom meg 1 óra alatt túl volt a páromon...
Szóval bízom a génekbe:-))))

De Bendegúz nekünk olyan a párommal mint egy örök emlék!
Soha nem fogjuk elfelejteni őt!:-)
azóta is mondja a párom, hogy milyen pici volt az a baba és milyen édes!:-)

Szeretnénk majd látni nagyobba is ha lehet!!!

Nincsenek képek róla azóta???
manó27

Greenolive,
bútor nagyon szép és még praktikus is, de irígységem tárgya mégis az a fotel, ami ott a kép bal oldalán sejlik fel Kép ültem már olyanban, és alig lehetett belőle kivakarni Kép TE SZERENCSÉS!!! Kép
Leguán??? Tökjó! Hogy hívják?

Manó,
küldöm neked neten keresztül rövidszülésre hajlamosító energiáimat genetika mellé... már ha jó neked egy 4,5 órás szülés, 2,5 óra vajúdással Kép

vera
kisün

Kisün ,

A fotelt meg férjemtől kaptam karira , de már Ő is pályázik rá , TV nézős fotelnek Kép
Leguán : neve hát Legu Kép meg néha a Sárkány Kép

Elmentek kórházlátogatóba , jó lenne ha mutatna vmit az NST.

Kép
Kép
greenolive

Kokuszdio, ugy orulok nektek Kép Tripla erot, egeszseget stb. es ha mar egy hete nem aludtal, akkor gondolj arra, hogy ez azert van, mert neked most csudajo Kép En irigyellek.

Ruz, nektek is minden jot, ugyes voltal Kép A Balint doki mindig ilyen jopofa Kép

Nem gyozom visszaolvasni az egyhavi hianyzasomat... Nincs semmi baj, csak Dideki a multkor ugy elvette a kedvem, a nyulam meg nem hagy. De igyekszem mostmar, es a pikniket a vilagert se mulasztanam el! Bogarkanak irjak, vagy mit kell csinalnom? Egyebkent a nyul mar negykezlab kozlekedik es mindent szetramol, probal felallni es egesz nap be nem all a vigyori szaja Kép Ime:

Kép
moosejaw

Ada!
1.Fejő van bent.
2.Mikro van, külön edény nem hiszem.
3.Ha nem kérsz, nem adnak neki semmit, de ha mégis, egy kis víztől nem lesz semmi baja. Nekem a mai napig nem derült ki, hogy adtak-e neki valamit, asszem nem, de ha mégis? Nem ügy. Ha nem UHT tejet, akkor mindegy. Ez már sose derül ki.Kép
4. Szülés után örülsz, ha élsz, bébid jól elvan 1 napig nélküled, úgyis alszik végig. Reggeltől úgyis kitolják, ha véletlen "elfelejtenél" menni érte, de ezt persze ne értsd félre, reggel 6kor már hozzák a hőmérőt és a babucikat.

Nekem pl a 2.nap végén indult be a tej, addig nem tudom, mi volt, evett-e vagy sem, egyszer megitattam azzal a speckó vízzel, amit adtak, azt behorpadt fejjel itta, szóval ezért gondolom, h nem kapott semmit. De az újszülöttek vígan elvannak 48 órát kaja nélkül, addigra meg úgyis beindul a tej. És minek a fejőke? Ha óránként ráteszed a lurkót, az többet ér minden ketyerénél. Azt is tanácsolták, hogy csak bújjunk össze úgy, hogy az arca a cicihez érjen, az agyat már az ingerli, és gyorsítja a tejet. Ki van ez találva, ugye Természet Anya?! Kép Ha az őserdőben ez megy, megy egy kórházban is.

Ruzi!
Most nem tudlak végigolvasni, de majd este reagálok! Kép Azért gratula előre is/utólag is!

neet
neet

Kisün!

IIIIIIGGGGGEEENNNN!
megfelel!:-))))

Manó
(30+1)
manó27

Ruz!
Mégiscsak végig tudtalak most olvasni. Fúúúú! GRATULA! És a férjednek is a hősies kitartásért! És a babának is, de ez egyértelmű. Kép
neet
neet

Kösz Neet!
Igazad lehet Kép

Moos:
tündér a Nyulad!

Ki vette el a kedved és miért? Tessék panaszkodni...
ada007

Kisün!
Nálunk csak a férjem ELTE angoltanár...én Pázmányos angolos vagyok!! fúj-fúj, mi??? Kép (azért lehetünk barátok???)
Viszont a végén már a fél ELTE ott tanitott.
Ilyen tetű egy napot!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Juuj, de kész vagyok!
Remélem a ti napotok szebbre sikerült!!!!
Ruznak Gratula!!!
Manó27!
Te meg ne félj! Tudod, én 20 perc alatt szültem, és esküszöm nem hazudok!!! Kép Az igazán kemény rész 1 óra volt, a többi 2-3 meg elviselhető...pont mint egy nagyon fájós mensinél! És a barátnőm az elsőt 1 óra alatt szülte meg!!! És ő is igazmondó!!! Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok !

Ismét köszi a gratulákat
Csak röviden:

Képeket rakok mingyá.
Tejem jutna még +két babkónak is " hál' Istennek"
A fejem szanaszét áll, ha épp nem szoptatok akkor kírakózok,vagy ringatok körben, vagy dupla büfiztetésbon van részem, vagy épp a játszótéren szeladgálok a labda után fél karomon az egyik picivel, vagy eszek, vagy nagy ritkán alszok...Zzzzzzz..Zzzzzzzz
Húúúúú ezt leírni is sok és még akkor a házimunka nincs is benne..

Kösz az irigylő szavakat.
Rohannom kell

Kókusz
kókuszdió

Ruzi!
Nagy gratula, nagyon ügyes voltál vagyis voltatok mind a hárman! Nekem is K. Kata volt a szülésznő, és nekem is sokat segített kedvességével és együttérzésével.
Bori!
Sajnos nem angol tanár vagyok, de volt ELTEs, csak nem angol, hanem szociologia szakon végeztem. De ez már nagyon-nagyon régen volt, legalábbis nekem úgy tűnik, hogy ezer éve.
Ildi!
Még a hordozókendőre visszatérve én csak annyit tudok, hogy Ságody Nórától kellett megrendelni, de szerintem mindegy, hogy ki készíti, a lényeg, hogy elég nagy legyen.

A csecsemősök szerintem is csak akkor adnak cukros vizet, ha nagyon sír a rájuk bízott baba, de tápszert biztosan nem adnak engedély nélkül. És egyetértek az előttem szólókkal, hogy 1-2 alkalommal teáztatás nem okoz cumizavart, de jól megnyugtatja a babát, amíg beindul a tej.
blaye

Ok, akkor a megvitatott cukrosvíz/tápszer dilemma végkifejlete, hogy a víz egy-két alkalommal nem árt, tápszert pedig bizti nem adnak, ha nem akarod...
Szuper, köszönöm szépen.
Jó, hogy vagytok Kép
ada007

Lányok!
Szerintetek normális, hogy Timi még mindig 2, 2 és fél óránként szopik? 2 hét múlva lesz 3 hónapos, mostmár 3 vagy 4 óra lenne a normális, nem? Csak mert már így is olyan duci, hogy dupla tokája van és majd ki durran! És biztos, hogy nem azért sír, mert csak unatkozik, vagy tele a pelus vagy nem tud elaludni!
Nektek milyen gyakran szopizik a babátok?
Ildi
ildi76

Moose,
hát itt vagy, hát végre, már nagyonnagyonnagyon és egyébként is Kép nyulad nyúlságosan szép! Kép és most megigéred, hogy többé nem hagyod itt népedet??? Kép

OFF:
Zsancikant,
hát persze hogy lehetünk barátok Kép és ha pázmányos vagy, akkor szerintem vizsgáztál a férjemnél (töriből vagy országismeretből), hát ez tökjó...már ha szépek az emlékek Kép!

Dóri pár napja egyfolytában énekel, annyira aranyos, főleg, mert eddig inkább amolyan clinteastwood-osan hallgatag volt Kép

vera
kisün

Ildi,
egyik barátunknál a kislány még 8 hónapos korában is 3 óránként szopott, mondjuk ott kevesebb volt a tej, de akkor is! Kép Mindezzel azt akarom mondani, hogy szerintem nem kell még aggódnod! Kép

vera
kisün

Mindenkinek köszi amit írtatok, aranyosak vagytok! Kép Kép

Kókuszdiónak minden elismerésem, hogy ilyen jól bírja.. Kép

Green

Ezek a bútorok nekem is nagyon tetszenek. Kép

Na itt van két kép Bendikéről. Az egyik egy akt, remélem nem sértődik meg, ha felteszem, de ez a kedvencem. Kép

Kép
Kép

ruz
ruzicsky

Sziasztok!
Mikor is lesz a grillezés? Most 37+2 tartunk. Jó lenne elmenni, nem tudom, mit szól hozzá a baba Kép

Ruz!
Nagyon nagy gratula!!!! Nem semmi a párod sem!Tényleg őszinte volt! Kicsit aggódom, nálunk nincsenek babátrögtönkipottyantó ősök. És apa szerintem elájulna 16 órás vajúdás alatt, minimum örjöngve kérné, hogy csináljanak már valamit....
Teljesen lesápadt, amikor a doki a múltkor mondta, hogy most már bármikor jöhet a baba Kép

Holnap NST, izgulok, hátha nemsokára érkezik!

Pocak: Szerintem akkor megy lejjebb, ha érezhetően több kaja fér Kép több a pisilés, és mászkálás közben nyom a feje a kijáratnál. Legalább is nekünk ez van. Persze lehet, hogy majd még lejjebb tolakszik.

duo 37+2
duopack

Kókuszka!

Bocs, csak most olvastam az ikreket, gratulálok!
Csak nem egypetéjűek?
duopack

Ruz!

Bendegúz aktkép egyszerűen sokszorosítandó!!!!!!!!!!
ada007

Ruz!
Ez aztán a Manócska! Gratula még sokszor! Kép

Ildi!
Kicsit gyakorinak tűnik,de ha Timi így kívánja, ne nagyon tudsz mit csinálni, nem ? Pláne, ha komolyan eszik, és nem csak az élvezet miatt kell neki,de ezt úgyis csak te látod/érzed. Mi 4 óránként szoktunk, de előfordul, hogy 2 óra után rájön, h mégis éhes. Ritkán, de van ilyen.

Ma reggel én is az árp.4-rőlt dalolásztam! Kép Aztán nemsoká meg: itt van május elseje, énekszó és tánc köszöntse...

Tudtátok, hogy idén már nekünk is jár az anyák napja? Kép Kép "Orgona ága, barackfa virága..."(Főképp elsőbabás anyukák figyelmébe.)

A Medgyesnél én csak vizsgáztam, de sose tudtam, hogy írjuk a nevét, és nem akartam politikai izgatást... Kép Kép
neet
neet

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?