Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Rókica!
Pihenj, igyál sokat, próbálj vmi helyzetet találni, ami jó! Nehogy tényleg beteg legyél!

Húsvétkor voltunk egy babás ismerősnél, 15 hónapos a kislány, de már kinőtte a babakocsiját, újat kellett venni neki. Ennyit a max. pár évről. Sztem sem kell 100ezreket kocsi(k)ra költeni, az életmódotoktól is függ, hogy mit mennyi ideig fogtok használni. Én már írtam, hogy nem is veszek babakocsit. ha mégis úgy érzem, hogy szükség van rá, majd veszek akkor.

Hanee, Barbi!
Én gyógytornászként a pólya ellen vagyok, de olvastam én is, hogy vannak babák, akik a bebugyolálástól nyugszanak meg. Ez szintén babafüggő, mint olyan sok más dolog is.

Éva (31+5)

Kép
sygnum

Szépjóreggeltet Kép

Barbi:
Abszolút nem vettem kötekedésnek a dolgot! Minden baba más és más, és amit irtál a fiadról az egy teljesen természetes dolog szerintem.. lehet, hogy szinte minden baba ezt szereti az első pár hétben. De azért azt hadd jegyezzem itt meg, hogy az angolpólya között és aközött, hogy finoman bebugyolálod mondjuk egy puha plédbe, hatalmas különbség van. Ráadásul ha nem muszáj (mert nyugogd marad ugy is), akkor az ember be sem bugyolálja. De pl. a hálózsák is tök jó dolog, mert tud benne mozogni a lába, de mégis be van bugyolálva. és hát ha nagyon fázna a keze, persze én is bebugyolálnám, de szerintem itt lesz vagy 25 fok nyáron a lakásban Kép Kép

Rokica:
Azok a 150 ezres babakocsik azt tudják, amit az én 26 ezresem.. csak van nekik márkájuk és esetleg adnak hozzá ajándékba egy pelenkázótáskát (amit ha megveszel külön az 5000 Ft kb). Kitartás! Szerintem ne a Brendonban vedd. Amikor mi voltunk voltak modellek 30 körül, de lehet hogy az most nincs. Nézz be a Brumi Maciba és a KIKA-ba.. ott tuti találsz valami jót majd Kép Most is láttam a KIKA-ban olyat, ami még nekem is megfelelne, csak mondjuk 5000 Ft-al drágább mint amit mi vettünk (szerintem ez már nem nagy pénz itt).

Lányok az izomláz, izület húzódás és hátfájás majdhogynem normális a 14-16. héttől. Ugyanis az összes létező szövet fellazul! A foginy is, a porckorongok is, minden. Fájhat a hát, a csípő, izomlázat érezhetünk a lábainkban is, stb..
Ráadásul! Aki nem szokott nagyon tornázni (lássuk be többen vagyunk ilyenek Kép), annak már csak azért is lehet izomláza, mert nagyobb súlyt cipel folyamatosan.. és egyre nagyobbat. Az izmokat totálisan leterheli vele, ha pl. lépcsőzik egy emeletet.. olyan, mintha megfogna egy 10 kilós súlyzót és felvinné a másodikra edzés nélkül.. vagy mégtöbbet (mert ráadásul a hasunk még előre is huz, szóval nemcsak statikusan terhel).
Nekem is azt mondta a gerincdoki, hogy lehet az is ám, hogy ha megszülök utána nem lesz semmi bajom, csak most mindenem fel van lazulva + megterhelés alatt vagyok. Ezt majd meglátjuk Kép
Szóval nyugi! Próbáljátok meg nyújtóztatni a fájós tagjaitokat. Rokica neked meg azt tanácsolom, hogy próbálj meg úgy aludni, hogy a lábaid minél jobban ki legyenek nyújtva. Az segít a gerincen valamelyest.

A táblázat ilyen megváltoztatása nekem is tetszik, mint ötlet Kép Persze Pipocskán mulik, hogy be tudja-e vállalni, de én is örülnék neki!

És egy kérdés a már gyerekes anyukákhoz!
A babaholmik kimosásához ti milyen mosóport használtok/használtatok? Bármilyen sima mosópor jó? Vagy valami bőrkímélőset? Vagy perwollt? Szóval miben mossak?Kép

hanee (26+4)
hanee

Hanee!

Nem is a Brendonban szándékozom megvenni, azért mentem oda, hogy "élőben" meg tudjam nézni a választékot, hogy majd ha keresgélek használtat, akkor legyen fogalmam a márkákról meg hogy melyik mit tud. A választék az jó náluk. Meg útbaesnek hazafelé a munkahelyemről. De annyira felbosszantottam magam az árakon hogy csak na. Valószinűleg vagy bababörzén vagy neten fogok venni valamit használtan, csak ahhoz tudni kéne, hogy mit is, pontosan, mert márkák szerint szokták hirdetni őket.

Bugyolálásról:

Én is azt hallottam, hogy állandóan pólyában tartani a babát ártalmas mert a csipőizmok nem tudnak úgy kifejlődni ahogy kéne, viszont szeretik az újszülöttek a bebugyoláltság-érzést, de ezt meg lehet oldani azzal hogy ember becsavarja őket egy takaróba, és azt is csak rövid időre amig megnyugszanak.

Hátfájás:

Még mindig nem derült ki számomra mitől fáj a hátam, lehet hogy lappang valami. Viszont párom csinált rólam pocakos képeket, amin látszik hogy tök rossz a tartásom. Hogy ellensúlyozzam a mellem meg a pocakom súlyát, behomoritok a hátammal, és kicsit hátrébb dőlök, tehát nem vagyok egyenes. Egy másik fórumon sokan jógát javasoltak, vagy csontkovácsot, vagy a párnával kidúcolt alvást. A csontkovácstól kicsit félek, bár én is állandóan ropogtatom mindenemet magamtól is, és már sokat gondoltam rá, hogy elmegyek egyhez. Magyarországon van valami szakvizsga vagy szaktestület akik értékelik ezeket az embereket? Tud valaki csontkovácsot ajánlani?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, és jövő héttől megyek majd spéci kismama tornára itt az Újpesti szülőotthonban, amit gyógytornász vezet, csak éppen igazolás kell hozzá a szülésztől hogy szabad. Azt pedig jövő héten tudok kapni, mikor legközelebb megyek hozzá. Van nekem is kismama torna kazettám itt otthon, de még csak belekukkantottam.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Rokica!

A hátad tartása mondhatni természetes: terhesség alatt a test kompenzálja a súlyt azzal, hogy mégjobban begörbül a gerincgörbület.
És persze sokaknak ettől fáj. Én inkább a gyógytornát ajánlanám, mint a csontkovácsot! Sőt a csontkovácsot semmiképpen.. én személy szerint soha nem mennék el egyhez sem, mert többet tud ártani, mint amennyit használ ha jó orvos. Alapvetően ő az izületeket, izmokat tudja helyre tenni, de a rossz tartást semmivel sem tudja kompenzálni amúgy is.. ráadásul orvosi kivizsgálás nélkül egy jó csontkovács nem nyúl a gerincedhez szerintem (mert pl. ha kiderül valakiről hogy sérve van mint nekem, akkor elég sokat tud ártani). Persze valószínüleg neked nincs sérved, de akkor is.. én személy szerint kimondottan ellenzem a csontkovácskosádt Kép Mindazt, amit ő erőszakosan megcsinál, meg tudod te is csinálni tornázással és nyújtásokkal, csak kicsit lassabban megy (mondjuk hetekig tart) az, ami neki 20 perc alatt megy..

De persze ha akarsz menj el, de inkább a tornát javaslom Kép

hanee
hanee

Rókica!
Vigyázz a csontkováccsal! Mint ahogy Hanee írta, fellazulnak az izületek, nem biztos, hogy olyan hatással lennének rád a csontk. manipulációi, mint egy nem terhesre! Az is lehet, hogy most kezdődik nálad ez a fellazulás és ezért fáj mindened. Ez később magától is csökken, de ha jövő héttől úgyis mész tornára, kérd meg, mutasson neked néhány gyakorlatot a gerincedre.

Hanee!
Az angolpólya és az "igazi" pólya nem ugyanaz. Az angolpólya tul.képpen a hálózsákra hasonlít, ugyanúgy szabadon mozog benne keze-lába. Nálunk a kórházban is abban vannak. A bebugyolálásnak meg pont az a lényege, hogy "szoros" legyen és ne finom. Állítólag olyan érzése lesz így a babának, mint az anyaméhben volt. De erre csak az alvás-altatás idején lehet szükség, ébren nem.

Éva

Kép
sygnum

Hanee!
Csontkovács dologban egyetértek veled, erre nekünk azt mondta az egyik tanárunk a fősulin, hogy amit a csontk. csinál, az egy fekete doboz. Csinál vmit és nem lehet pontosan megmondani, mi fog történni. Vagy sikerül vagy nem. És igen, a jó csontk. csak leletek birtokában nyúl a pácienshez.
A kismama-tartásban már nem értünk egyet. Igaz, hogy a legtöbb kismamának megváltozik a tartása, fokozódnak a gerinc görbületei, de ennek nem kellene így lenni. Ha figyel a tartására a kismama, akkor nem fog előrelógni a hasa, nem fokozódik sem az ágyéki görbülete és nem kell a háti szakaszon egy hátrafelé irányuló görbületfokozással ill. hátradőléssel kompenzálni. Szóval ugyanarra a tartásra kell(ene) törekedni, mint nem terhesen. Csak most sokkal nehezebb megtartani. Az én hátam pl. nem változott, pedig nagyon előrefelé nő a hasam.

Úgyhogy kismamik próbáljatok figyelni a tartásotokra ülés, állás járás közben!

Éva

Kép
sygnum

Johanna! Nekem is vérzik az orrom néha, de nem úgy, mint máskor, hanem csak sebekből. Belül tök sebes az orrom, mióta 2 in 1 vagyok. A hónaljadban az nem inkább nyirokmirigy? Nekem is néha be szokott durranni. Nem a mosásán múlik Kép Kép , te bimbó!

Még korábban kaptam a tesómtól Mr. Baby vákuumos ciciszívót. Az egész egy üveg csőből, egy műanyag csőből, és egy üveg csatlakozóból áll, és mintha egy fecskendő lenne, szívni kell vele. Ismeri ezt valaki? Aztán az üvegre rögtön rá lehet tenni egy cumit, és megitatni a csöppel! Ennél gondolom sokkal profibb az Avent, mi? Az hogy műxik? Pumpálni kell?

Hanee! Frankó volt a történet a papával! Múltkor mikor én is első terhességi izémre mentem, a nyanyák már ronda szemmel néztek, oktattak, hogy húzzak számot, stb. erre kiderült, hogy az összes vén luvnya csak receptre vár, úgyhogy én első leszek a dokinál. Persze ők nem akarták, hogy a nővérkének bekopogjak, és szóljak, hogy a dokira várok, mert előbb mind fel akarta íratni a gyógyszerét. Fingom nincs, hogy ezek egyáltalán mi a pöcsért nem napközben mennek? Sokkal jobban ráérnek, mint én, aki melózom egész nap, és csak utána tudok odaesni.

Te! Én úgy gondoltam, hogy HIVATALBÓL jön-e ki, hogy szólás után hivatalból jön-e ki. Gondoltam, hogy magától nem jön rá, hogy lebabáztam Kép inkább az volt kérdésem lényege, hogy kell-e neki ezért tejelni, vagy neki kötelessége-e kijönni. Én mindenképp felkeresem előtte, az fix!

A Bártfaiba meg ha 8-ra ugrok be, akkor nem 10 perces a sor, hanem 1 órás, ráadásul akkor ugye nem fogok fél 8-ra beérni a melóhelyre? Kép majd kések 2 órát és este nyomhatom a melót 6-ig, 4 helyett.

A dokim dr. Bardóczy Zsolti bácsi Kép , elég rendes fickó, de sajna épp házon kívül lesz, mikor szülök, úgyhogy majd a másik doki bácsival is össze kő haverkodnom. Ha lesz időnk, persze, hogy összefuthatunk.

Vikó! Nekem is tökre az fáj. És főleg ha állok, vagy megyek, vagy hirtelen felállok!

A babakocsiknál érdemes arra figyelni, hogy hány kilóig használható. Elég gázok azok a kocsik, amik 6 kilós gyerkőcig okésak. Az én gyerekem seperc alatt meg fog hízni annyira Kép

A
20+2

ancsipancsi

Sziasztok!
Rokica!
Én tudok ajánlani neked egy gerincterapeutát, aki egyben agykutató professzor is, ha érdekel. Engem szülés után kezelt, de mondta, h. sok pocakos kismama is jár hozzá. Szólj, ha segíthetek!
Babakocsi: Néztél már itt a babaneten használt kocsikat? Pár napja nagyon jókat láttam, megfizethető áron! Próbáld megKép!

Hanee!
Ahogy tudom, többféle fokozata van a "mivel?" mosásnak. Hallottam már olyat, h. teljesen elkülönítve mossák a babruhákat mosószódával. Olyan kismama is van, aki kézzel(!) mosószappan csinálja. Őszintén megmondom, h. én az első perctől kezdve együtt mostam a ruháinkat Tix Tide-dal +öblítő+vasalás. Amikor Eszter bőre pici apró kiütéses lett(gyorsan elmúló), akkor lecseréltük a mosóport Tomi kristályra -öblítő+vasalás maradt-, mert az tartalmaz a mosószerek közül a legkevesebb allergizáló anyagot(nem szentírás!, de én így tudom), és nekünk nagyon jól bevált. Azóta is azzal mosunk, és még olcsóbb isKép!

Márti
csmarti

Márti! Kép

Igen, érdekelne a gerincterapeuta elérhetősége, köszi szépen! Azt nem tudod véletlenül, mennyibe kerül?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

RokicaKép!
Mail ment a profilodban megadott címre! Ha sikerül bejutnod, majd írj, h. milyen volt!

Márti
csmarti

Sziasztok Lányok!
Elég rég jelentkeztem, bocsi.
A vezetéshez: a Mini Manóban 6 ezerért lehet kapni övterelőt, amit ha 1 éven belül visszaviszel, levásárolhatod az árát. Tehát lényegében csak kaukciót kell érte fizetni, talán ez pénztárcakímélőbb megoldás, mint megvenni.

Mosópor: A barátnőm Ausztriából hozta a Persil sensitive mosóport, azzal mosta a baba ruháját. Most már itthon is lehet kapni. Öblítőből szintén a sensitive-t ajánlotta.

Lara
(22+0)

Lara

KépKép
lara77

A hízás témához: Én a 18. hétig egy grammot sem híztam, azóta viszont heti fél kiló jön rám. Most tartok 5,5-6 kiló plusznál. Ugyanazt eszem, mint a hízás előtt, sőt, igazából előtte több édességet ettem. Alig eszem többet, mint a terhesség előtt, mondjuk egy joghurt + egy alma lehet a többlet. Szerintem szinte mindegy mit csinálsz, úgyis rádmegy annyi kiló, amennyinek rád kell mennie. Persze azért ne mérgezzük a gyereket chips és egyéb haszontalan kaják evésével...
Az unokatesóm 30 kilót hízott, utána 1 hónapon belül leadott 18-at (babát is beleszámítva), most emiatt komoly gericproblémái vannak. Szóval ennyi hízás tényleg nem ajánlott...

Köszönöm a mellszívós tanácsokat!

Mzx-Móni (26+6)

Kép

Kép
mzx

Csmarti: Nekem is elküldenéd a doki nevét, elérhetőségét? (hátha ugyanaz, mint az én dokim, de ha nem, akkor legaláb újabb nevet tudok meg...)

Vezetés: Nekem van övterelőm, nagyon szeretem, egyrészt sokkal kényelmesebb, mint ha nem lenne, másrészt pedig nagyobb biztonságban érzem a babám. Pesten nem merén öv nélkül vezetni (tavaly 2 autó tört alattam totálkárosra, mindkettőnél utas voltam és a másik autó volt a hibás) Nem éri meg kockáztatni. Jah és az egyik balesetem a házunktól 2 km-re történt, az sem jelent semmit Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Voltunk ma a Praxisban, képzeljétek Babuci a korának teljesen megfelelő paraméterekkel rendelkezik! Kép Sejtettem, h. a kórházban nem mérnek pontosan és így a 12. hét óta mindig fiatalítják 1-2 héttel, ezzel jól rámhozva a frászt... Mit idegeskedtem ezen 8 hétig..., nem volt elég az állandó fekvés..., még ez is.
Nagyon jókat mondott Gy. Mátyás Babuciról! Kép
Ééés LÁNYunk lesz, doki tuti biztos benne. Ha ő mondja. Kép Most kereshetjük a lánynevet, mert még csak fiú nevünk volt.
Amúgy Babu elég passzív volt és nem vmi előnyös testhelyzeben volt mozizásilag. Arcocskáját oldalról lehetett látni pl. Mondjuk még úgyis picike, de már jól kivehetőek lettek volna a "vonásai".

Hanee,
annyira izgatottak voltunk, h. rólad sajnos abszolút megfeledkeztünk. Bocsánat, majd legközelebb...

Lányok,
olyan furi, h. az idősebb terheseink már megkezdték a sort a szülésekkel.

Mzx-Móni,
mennyire terheled magad? nekem tegnap mondta doki, h. kezdhetem enyhíteni a szigorú fekvést. mondjuk ez furi, mert mondtam, h. nekem nagyon fáj a hasam alja, már 1-2 perc séta után is és h. szinte állandóan kemény a méhem (kiv. oldalt fekve). beülök az autóba és már be is keményedett, picit fáj is és addig így marad, míg le nem fekszem ill. mintha felállásnál is enyhülne mostanában, de a fájdogálás csak fekve múlik el... szóval én úgy döntöttem, h. áprilisban még maradna a sok fekvés, nehogy a méhszájjal legyen vmi.

boldog Falina,
aki titkon nem hitt a dokiknak és mindig az eredeti számolás szerinti hetet tüntette fel eddig is! Kép
ma 19+1
falina

gratulálok a lánykához!
mennyi ideig tartott a vizsgálat?

ancsipancsi

Ancsipancsi,
köszi. Kép
nem volt rajtam óra, de 14 percnyi a felvétel (2D és 4D együtt)
F.
falina

Falina,
gratulálok a kislányhoz! Tök jól tudsz majd vele pletyózni, csini ruhákba öltöztetni, stb. Én is szeretnék mindenképpen egy kislányt is!
Nálam is ez volt, fájt a hasam alja, és keményedtem is. Mostanra max. napi 1-2-szer keményedik be, és a hasam sem fáj, csak ha sokáig terhelem.
Én azt csináltam, hogy itthon elég sokszor felkeltem, pl. ajtót nyitni, telefont felvenni, kaját melegíteni, majd először több részletben, majd egyszerre elmosogatni. Amikor úgy éreztem, hogy még nem fáradtam le az itthoni dolgoktól, akkor lementem sétálni pár percre, de nagyon lassan közlekedve. Amint éreztem, hogy keményedek, vagy, hogy húz nagyon lefelé a pocak, akkor megint vízszintesben voltam vagy egy órát. Mostanra egyre jobban megy a fentlét, de az ülést, autózást max. negyed óráig birom. Vezetni nem tudok, mert rögtön keményedik a hasam. Vettem hastartót (Anita Maternity, nem olcsó, 7500Ft volt), azzal ma egy órát bírtam nézelődni babcuccokat. Sajnos sokat ugráltam itthon is, úgyhogy most per pillanat keményedek, úgyhogy megyek is legfeküdni.
A lényeg, hogy fokozatosan csináld, és mindent szép komótosan. Azt olvastad, hogy mégsem rövidült a méhszájam az Uh szerint? Nagyon boldog vagyok, legalább ezen sem kell izgulni! Kép

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Falina!
Gratulálok a kislányhoz! Békés névkeresést!

Éva

Kép
sygnum

Mzx! épp az előbb írtam egy topicban, hogy a hasam olyan furcsán viselkedik (20+2 vagyok most), hogy mikor háton fexem este, fáradtan, akkor néha mintha meg akarná fogni a görcs, és egy kis labda lesz benne, aztán ma felhúztam gyors a lábam, és lehiggadt. kérdeztem, hogy mi lehet ez, de a csajszik azt mondják, hogy biztos helyezkedik a baba. most meg látom, hogy te írod, hogy keményedsz. bogarat ültettél a fülembe, vagy csak hipochonder vagyok. a keményedés nem ilyesmi, mint amit leírtam? mikor kezd az ember keményedni, és egyáltalán az mi, és milyen, és stb. Kép ???
lehet, hogy nekem csak nő felfelé a méhem, vagy jön fel a gyerek a köldökömhöz Kép , csak olyan furcsa érzés, és mikor úgy dudorosodik, akkor kissé kellemetlen is. én nem hinném, hogy a gyerek rúgását érezném, mert mikor UH-n voltunk, láttam, hogy hatalmasakat rúgott, de jóformán semmit nem éreztem belőle!

ancsipancsi

<pre>
<font size="-1"> Név Életkor (év) Baba kora Babázik/ Pocakos Szülés (várható) ideje Lány/ Fiú? Baba neve Baba méretei Születés hete Testvérek Kórház
1. Bannamari 24 - Kép 2005. március 31. iker fiúk Gergely és Ádám 1570g 44cm mindketten 30+6 - Uzsoki, Sote I.
2. Bkriszta 24 34+2 Kép 2005. május 12. ? Ákos/ Anna - - - Szt. Imre
3. Minyu 25 34+2 Kép 2005. május 12. fiú Nándor - - - Schöpf-Mérei
4. Akiren 31 32+3 Kép 2005. május 25. lány Gréta - - - Péterfy
5. Gomboc 27 32+2 Kép 2005. május 26. ? ? - - - ?
6. Pipocska 30 32+2 Kép 2005. május 26. fiú Marcell - - - Péterfy
7. Sygnum 28 31+5 Kép 2005. május 30. lány Leona - - - Kecskemét
8. Kriszi 30 31+5 Kép 2005. június 1. ? ? - - 2002. Katinka ?
9. Oxigén 28 31+4 Kép 2005. május 31. lány Réka/ Viktória - - - Szt. Imre
10. Hóvirág 29 31+3 Kép 2005. június 9. lány Noémi - - 2003. Milán Schöpf-Mérei
11. Beus79 25 31+2 Kép 2005. június 2. fiú Balázs - - - Rókus
12. Mircimama 30 31+2 Kép 2005. június 2. fiú Zalán Levente - - 2001. Bence Szt. István
13. Fejeske 32 31+1 Kép 2005. május 31. fiú ? - - 1995. Regina Szentes
14. Katica78 26 31+0 Kép 2005. június 4. ? ? - - - Kútvölgyi
15. Adrienn 74 30 30+5 Kép 2005. június 4. ? ? - - - Jahn Ferenc
16. Vikka 30 30+5 Kép 2005. június 7. lány Adél - - - Péterfy
17. Hajni20 20 30+4 Kép 2005. június 7. fiú Marcell - - - Győr
18. Barbi 30 30+1 Kép 2005. június 10. fiú Dániel - - 2003. Ádám Kanada
19. Andi18 25 29+6 Kép 2005. május 30. fiú Dániel - - 2004. Máté Vác, Jávorszky Ödön Kh.
20. Pizzamama 24 29+6 Kép 2005. június 15. lány Liliane - - - Kaposvár
21. Timba 30 29+5 Kép 2005. június 12. fiú Richárd - - - Szt. István
22. Gömbölyű 20 29+4 Kép 2005. június 10. lány Csenge - - - ?
23. Betsy 36 29+4 Kép 2005. június 10. lány Saskia - - - Salzburg
24. Wica 30 29+0 Kép 2005. június 14. lány Csenge/ Virág - - - Szt. István
25. Letti 37 29+3 Kép 2005. június 15. ? Valentin/ Sandra - - 1992. Caterina, 1993. Alexander, 2003. Daniel Eisenstadt
26. Splendida 28 29+4 Kép 2005. június 15. lány Borbála - - - Szt. János
27. Johanna1975 29 29+5 Kép 2005. június 16. lány Fanni/ Sára/ Dorka - - - Kútvölgyi
28. Tétényke 26 28+6 Kép 2005. június 19. lány Zselyke - - - ?
29. Giggancs 32 28+6 Kép 2005. június 22. lány Noémi/ Kamilla - - 2002. Gigi Péterfy
30. Bogárka75 29 28+1 Kép 2005. június 24. fiú ? - - 2003. Petra Szt. Imre
31. Erkaberka 31 28+2 Kép 2005. június 23. lány Zsófia Flóra - - - Kútvölgyi
32. Lenocs ? 28+0 Kép 2005. június 25. lány Kinga/ Kamilla - - 2000. Panna Szt. Imre
33. Ezvicc 24 27+6 Kép 2005. június 26. fiú Attila - - - Jahn Ferenc
34. Drika 24 27+6 Kép 2005. július 2. fiú András - - - B.A.Z. megyei Kh.
35. Rita77 27 27+3 Kép 2005. július 3. ? Lili/ Bence - - 1997. Dávid, 2000. Dominik Újpesti Kh.
36. Mzx 29 26+6 Kép 2005. július 3. fiú Erik - - ? Szt. István
37. Vikó 28 26+5 Kép 2005. július 4. ? ? - - 1995. Szabolcs Bajcsy-Zsilinszky
38. Hanee 23 26+3 Kép 2005. július 6. lány Liliána - - - Péterfy
39. Gemini 31 26+0 Kép 2005. július 7. ? Rebeka - - - Kútvölgyi
40. Adri77 27 25+6 Kép 2005. július 8. ? Péter/? - - - SOTE I
41. Judyt 28 25+5 Kép 2005. július 9. iker fiúk ? - - - Nyíregyháza
42. Mmónika 32 25+3 Kép 2005. július 11. fiú ? - - - Szent Imre
43. Tündérke 27 25+3 (?) Kép 2005. július 20. ? Natália/ András/ Dániel - - 1995. Krisztián, 1996. Márk, 2002. Viktória Péterfy
44. Farkasbogi 27 25+4 Kép 2005. július 11. ? ? - - 2004. Lili ?
45. Mj-Móni 31 25+1 Kép 2005. július 15. fiú Adrián/ Alexander - - 2002. Christopher Margit
46. Vanda 28 25+1 Kép 2005. július 15. fiú Péter Ádám - - - vidék
47. Banett 31 24+2 Kép 2005. július 21. fiú Benedek - - 1995. Áron, 1998. Virág Uzsoki
48. Hangosz 35 24+3 Kép 2005. július 19. ? ? - - 2003. Barnabás MÁV
49. Henci 32 23+3 Kép 2005. július 28. ? ? - - - Szt.István
50. Dorka34 34 22+6 Kép 2005. augusztus 1. ? ? - - - Sote II.
51. Hencsike 31 22+3 Kép 2005. augusztus 2. ? ? - - - Szt.István
52. Lara77 28 22+0 Kép 2005. augusztus 11. ? Andor/ Panna - - - Kútvölgyi
53. Anikó47 31 21+3 Kép 2005. augusztus 15. ? Matthieu - - ? ?
54. Virga 27 20+3 Kép 2005. augusztus 17. ? Lőrinc/ Luca - - ? Levente Jahn Ferenc
55. Ancsipancsi 30 20+2 Kép 2005. augusztus 18. lány Barbara - - - Szt.Imre
56. Falina 26 19+1 Kép 2005. augusztus 21. lány ? - - - Schöpf- Mérei
57. Rókica 30 18+5 Kép 2005. augusztus 30. ? Zsuzsanna/ Olivér - - - Szt.István
58. Csmárti 32 - babára vár - - - - - 2002. Eszter -
59. Gmr 25 - babára vár - - - - - - -
</font></pre>

Vanda

Kép
vanda

Sikerült KépKépKépKépKép!!!!!!!!

Vanda

Kép
vanda

Lányok, hogy tetszik a tábla?

Ahogy készítettem, szerintem egy kicsit kavalkád van a hetek+napok illetve a szülés várható időpontja között. Ezért jó lenne, ha mindeki megírná e-mailben, hogy mikor volt az utolsó menstruációjának első napja! Így tiszta sor lenne kiszámolni mindkét adatot. (UH szerint tudom, hogy hol többet, hol kesevesebbet mutat a baba korára, de ez nem egy statikus állapot, szóval szerintem az ut.só mensi állapotát vegyük fixnek.)

Pipocska Kép
Nem szeretném elvenni kenyérkereső Kép tevékenységedet, szívesen megosztom veled, hogy készítettem. Ha már nem dolgozom, lesz időm babrálni a táblicskut, és ezt a jövőben felváltva is megtehetjük, aktivitásunktól függően Kép. Azonban míg dolgozom, addig nem tudom vállalni a rendszerességét.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Oxigén!
Prf.Dr.D.T.K. (XI.ker.)
RáismerszKép? Ha nem, küldöm a paramétereit!

Falina!
Hatalmas gratula és mosolyözönKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép!

Vanda!
"Nekem tetszik!"Kép

Jó éjt!

Márti
csmarti

Vanda! Nekem is nagyon tetszik. Úgy látom, egész kis újítás a pocakos gif Kép

T.
timmba

köszi lányok a gratukat, aranyosak vagytok, jól esik! Kép

nagyon jó napom volt ma, praxis után bementunk a mammutba könyvet venni. hm, kicsit merész voltam(mondjuk sétálni nem kellett sokat: autó, lift), de 3 hónap fekvés után maga volt a kánaán a sok ember és a nyüzsi látványa. azóta is fáj a hasam több irányban is... kicsit elbíztam magam...

Mzx-Móni,
persze, h. olvastalak. jó hír a mégsemrövidült méhszáj! különösen érdekel mi van veled a nagyon hasonló előzményeink miatt. hol vetted konkrétan a haskötőt ill. milyen helyeken lehet hozzájutni, már én is gondolkoztam rajta. mostmár tuti beújítok egyet, h. neked bevált és mivel dettó u.azokat a dolgokat érzem a hasammal, mint te! Kép

OFF téma:
kicsit beárnyékolta a napom a pápa halála. nagyon szimpatikus volt nekem, bár nem vagyok megkeresztelve.

F.
falina

Sziasztok!

Vanda!
Tényleg szupi lett a tábla, de én mégsem az utolsó mensim időpontját modanám, mert a dokim írta ki az időpontot még a 13 héten Uh szerint. Ezért azóta ehhez is tartom magam, nem változtattam rajta minden UH alkalmával, pedig nekem is vannak eltérések. Mi lenne, ha kiskönyv szerinti kiírást (gondolom mindenkinek beírták a dátumot) vennénk alapul, és abból visszaszámlálunk? Az jó lenne szerintetek?

OFF Falina! Én is elszomorodtam, szerintem is nagy ember volt, de a hosszú szenvedés után most már jobb ez így neki! Vajon ki lesz az új Pápa??

Wica
29+4
wica

Sziasztok!!! Kép

Naaaaagyon boldog vagyok! Voltunk a Praxisban, és a Babánkkal minden rendben, szépen fejlődik. Éééés az első pillanatban kiderült, hogy Kislány! Kép
Annyira rá voltunk "állva" a fiúra (nem tudom, miért hittük mind a hárman...talán mert Szabi ugyebár fiú, és megszoktuk..? na mindegy), hogy mikor bejelentette a dokibácsi,én ránéztem a páromra, aki olyan csodálkozó képet vágott, hogy kb 1 percig nevettem... még uh-zni se tudott a doki. Kép Szóval most a fellegekben járunk, de az egész család. Kép

Falina!

Nektek is hatalmas gratula!!!!! Kép
Kár, hogy nem sikerült összefutnunk.

Nekünk is eléggé takargatta a pofiját a Kiscsajszi. Jó sokáig voltunk bent. Olyan kitartó volt az orvos, mindent megpróbált Ő is, hogy rávegye a Picurit, hogy szemből is mutassa meg magát. Mi meg folyamatosan beszéltünk Hozzá a Kisfiammal, amire mindig reagált, de olyan igazit nem akart fordulni. Kép
Így is láttunk sokmindent, bármennyire is aludt.
Hihetetlen élmény volt! Kép
A súlya 90 dkg. Azt mondta az orvos, hogy ha így fejlődik, akkor meg van az esélyem a 4 kiló körüli leányzóra (ami a családunkban elég gyakori volt eddig).

A mai nap szuper volt! Még ezután elmentünk Szentendrére, ahol megnéztünk két múzeumot is, sétálgattunk picit. Úgy elfáradtunk, hogy hazamentünk és kollektív alvást rendeztünk. Kép

Ancsipancsi!

Most kiderült, hogy tényleg normális ez a szeméremcsont-fájás. Nálam legalábbis tuti, hogy a Babuci szépen behelyezkedett oda fejjel, úgyhogy mondta a doki, hogy ez nem meglepő.
Lehet, hogy Nálatok is ez a helyzet? Kép

Hanee! Kép

Szerintem is jók a sensitive mosó-ill. öblítőszerek. Én azt csináltam még, hogy duplán öblítettem (Szabinak is érzékeny volt a bőre), de másodszorra már sima vízzel. Nekem bevált.
Én sokáig mostam külön a ruháit, de talán annyira ez nem lett volna fontos...

Vanda!

Szép a tábla! Kép

Na megyek csicsikálni, megint késő van.

Sok puszi:

Viki(26+6)
vikó

Sziasztok!

Nagyon klassz a tábla!! Én valami ilyesmit ajánlottam Pipocskának, persze csak elméleti szinten,mert nem értek hozzá, de Vanda nagyon szuperul összehoztad!!!KépKép

Minden ma kiderült kislányhoz gratulálokKép!

Hanee, a mosásról. Én az elsö 6-8 hónapban mostam direkt babamosószerrel a ruhákat. Hiába irnék márkát,lehet otthon nincs, ez egy hiperallergén direkt babuciknak való folyékony mosószer. (igazándiból még nem a kosz miatt kellett mosnom a ruhákat,hiszen meg sem mozdult egész napKép) Aztán ahogy elkezdett kúszni-mászni, szönyegen, bútoron közlekedni, elkezdtem a mi mosószerünkkel mosni a ruháját, de még elkülönitve. Aztán kb 1 éves korától váltottam, onnantól amiénkkel együtt mosom és már öblitözöm is, elötte nem volt öblitö ÁDám ruháinál. Én igy csináltam, fokozatosan tértem rá a közös mosásra.

Van egy oldal a neten, angolul tudóknak ajánlom
www.todaysparent.com a cime. A fun-tools résznél vannak Baby Care Videos cimen babaápolási filmecskék, fürdetés, szoptatás, hogyan kell megfogni a babát, de még az autósülés szakszerü beszereléséröl is van egy.
Nos itt van a Swaddle cimü kis filmecske,ami azt a fajta bebugyolálást mutatja, amiröl beszéltem. A kórházban itt nálunk is hasonlóképpen csinálják (nem ennyire szorosan).

Most megyek is, csak bekukkantottam

Barbi 31+2
Tettem fel pocis képet a profilomba

Kép
Kép
barbi

Sziasztok lánykák!

Lara77:
Jó dolog ez az övlekötősdi Kép De már nem veszek arra a két hónapra azt hiszem.. ráadásul mostmár akkora a hasam, hogy le tudom nyomni alá az övet és már ott is marad Kép Kép

Mzx:
Azt olvastam valamelyik könyvben, hogy aki fekszik arra kevesebb kiló megy, mert kevesebbet is eszik általában. Persze nem tudom ez nálad mennyire igaz, de az tuti, hogy általában aki fekszik a terhessége alatt, az kevesebbet hizik amig fekszik. Gondolom nálad is amiatt indulhatott igy be, hogy felkeltél és nem vagy annyira szigorúan fekvésre itélve.. nomeg alkati is biztos, hogy ki mikor hizza. Én pl. hullámokban hizok. Hizok 2 kilót 1 hét alatt, aztán 1 hónapig semmit.. aztán megint 2-t, és hetekig semmit.. Kép

Falina:
Gratulálok a kislányhoz! Kép

Ancsipancsi:
Valószínüleg azért érzed ezt a "keményedéshez" hasonlatos dolgot, mert a hátadra fekszel. A háton fekvést a terhesség második harmadától már nem igazán ajánlják: egyrészt, mert az összes súly ami a hasadban van ránehezedik a hasi verőérre és ez a vérellátást gyengíti, másrészt pedig a pocaknak sem túl jó (az én babám szokott is tiltakozni ha véletlenül a hátamra fekszem). Szóval változtass testhelyzetet, feküdj oldalt fekve és akkor nem fogsz ilyesmiket érezni.

Vanda:
Ezzel az utsó menses dologgal engem hagyjatok békén... Kép Fogalmam sincs! Valamikor két hónappal azelőtt volt utoljára, hogy a baba fogant, szóval.. Kép Az orvosok is ezzel kergetnem az őrületbe, hogy "de akkor is mondja meg".. szoktam nekik mondani, hogy mittomén, számolják ki: a fogantatás alapján július 6-a a szülés várható ideje, ráadásul az UH is mindig ezt mutatja Kép

Falina:
Én a pápa halálával kapcsolatban már nem tudom mit higyjek, mert tegnapelőtt bejelentették, hogy meghalt, aztán tegnap este hallgattuk a rádiót és mondták, hogy nem halt meg. Szóval most kinek higyjek? Egyébként szegény már vagy fél éve haldoklik Kép Van már neki mindenféle baja.. alzheimer kóros is meg ilyesmi..

Vikó:
Tegnap mi is csatangoltunk, elmentünk ebédelni az IlTrenoba, aztán fagyiztunk is meg sétáltunk egyet és úgy elfáradtunk benne, hogy hazajöttünk és lefeküdtünk aludni Kép Kép

Lányok köszi a mosóporos hozzászólásokat. Azt hiszem ez a Tomi Kristály dolog tetszik nekem, mert az egy viszonylag olcsó mosópor is és jól is mos (anyu azzal mosott mindig is) és akkor majd kétszer öblítem a ruháit Kép

Barbi köszönöm neked is a tanácsot! Nálunk is lehet kapni ilyen Baby-mosószereket, de itt szerintem nagyon drágák ezek a holmik Kép Erre nekünk nem fogja futni, hogy méregdrága mosóport használjak nap mint nap. Megpróbálom a Tomi-t igy első körben, és ha bármi lesz a babóval, akkor veszek sensitive-t. De csak nem lesz, a családunkban szerencsére nem jellemző az érzékeny bőrüség, csak idős korban Kép Kép

hanee (26+4)
hanee

Sziasztok!

Dúrva volt ez a hackeres dolog. Nem is tudtam két napig jönni.

Mzx!

Hol lehet ilyen füldugót venni?
Esetleg név, márka szerint tudod?

Hanee!

Ha Banettet a népstadionnál veszed fel, beférnék még én is?

Rókica!

A szentmihályi út 58-ban van egy bababolt, többek között Bergon babakocsi nagyker is. Az unokahugom azt mondta, hogy nagyon jó kocsit vettek ott most. Használt árban újat, annyi szépséghibával, hogy egy szál meg volt szaladva./Olyan helyen ahol nem is látszik/ Plussz vannak kifutó modellek, stb. Egy próbát megér. Ha újpest neked közel van, akkor ez nincs onnan messze.

Ancsikám!

Látom beléptél te is ebbe a periódusba.Kép
Nekem is problémáim vannak a láb közti izomlázzal, feszüléssel.
Ez majd csak fokozódik, amikor belűlről is feszül.
A köldök meg ugyancsak egy ilyen dolog.
Volt egy időszak amikor nagyon kellemetlen volt.
Amúgy is köldök-fóbiám van.
/Most, hogy kidudorodik teljesen kész vagyokKép/
A köldökfeszülés egyébként 1-2 hét alatt elmúlik.
Gondolom amikor túlnő a pocak a köldökön. Valószínűleg most van pont abban a magasságban, azért érzékenyebb.

Vanda!

Nem haragszom, sőt!
Annak idején amikor átvettem Mzx-től, mert neki feküdnie kellett, ő sem vette rossznéven.
Igazából már pont aktuális volt, én úgyis kb.2 hónappal előbb szülök, mint te, utána meg valószínűleg nem is nagyon marad rá energiám.
Most is egyre ritkábban tudok jönni.
Van, hogy eltelik 2 nap is anélkül, hogy be tudnék nézni.
Egyre inkább elkap a hév, hogy mindennel elkészüljek mire a Picúr megérkezik. Most meg főleg, hogy Bannamari ennyire beelőzött mindenkit.
Most tudatosult, hogy innentől már akármi is lehet. Tennivaló pedig van még bőven.
Remélem munka mellett is lesz rá energiád.
Sok sikert, addig is amíg te is át nem adod a stafétát.
Annyi megjegyzésem lenne, mivel látom, hogy kicsit rövidítettél a dolgon, hogy ami eredetileg benne volt, azt benne kelle tartani ezután is, mert vannak akiknek azok az infók is nagyon fontosak.

Lányok!

Van köztetek olyan, aki az első, második, x-edik terhességénél maga intézte a tgyást?
Nekem április végével be kéne adni, /mert én a szülés előt 28 nappal variációt választottam/ és azt sem tudom hol kezdjek hozzá.
Segítsetek!Kép
A másik topikon van olyan, aki szülés után 3 hónappal sem kapott még semmit.

Kép
Kép
pipocska

Hanee!

Mosópor témához még.

Én egyelőre azzal mostam ki a kisruhákat amiket kaptunk, amivel a sajátjainkat szoktam.
Viszont vettem a dm-ben nagyon klassz öblítőt.
A márkája Denk Mit fehér színű, szenzitív, érzékeny bőrre. Annyira finom illata lett a cuccoknak, hogy mindennap megszimatolgatom őket.
Igazi kis fínom babaillat.
Ja, és az sem mindegy, hogy 1.5 liter, és 350 ft.
Jobbnak találom, mint a coccolino szenzitívet. /Anyu azt használ/
Pusza

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok

Vanda
Nekem nagyon tetszik a táblázat. Ügyi vagy!
Nekem 2004. október 14. volt az ut. mens. első napja.

Falina, Vikó
Gratula a lányokhoz!

Mosás: én se mostam külön a babaruhákat, hanem a már említett sensitive mosóport, öblítőt használtam. Mosás után mindig gondosan átvasaltam. Semmi gondunk nem volt, de ezt előbb ki kellett totózni, hogy nem érzékeny-e a baba bőre. Mikor bebizonyosodott, hogy semmi pötty, allergia, akkor úgy döntöttem, hogy megkímélem magam egy jó pár plusz munkától.

Övterelő: Én szerettem volna venni, de egy kedves ismerősöm fölajánlotta a sajátját, ami a szekrény aljában lapult. Így ingyen megkaptam, és ha már nem lesz rá szükségem, akkor nem fog nekem is ott lapulni a szekrény alján. Okos dolognak tartom, már el sem merek indulni úgy, hogy nem kapcsolom be magam, mert félek, nehogy megüssem a hasam. De ez tényleg biztonságos. A kauciós megoldás okos dolog, mert utána mire használja az ember? Talán, aki még babát tervez...

Hanee, Mircimama
Azt gondolom, hogy elküldöm így a telefonszámomat a hétvégi tali miatt: 70/273-8664.

Hanee
Mikorra tervezed szombaton, hogy odaérsz a Stadionhoz? Megközelítőleg, hogy tudjam, mikorra érjek oda.

Kilók: nekem mindig a terhesség a 16-22. hét között ugrott meg a súlyom, de elég látványosan. Addig semmi, a jelzett időpontban kb. 5-6 kg, aztán sokáig stagnált, és a végén még egy jó pár kiló. Az Áronnal 11 kg-t híztam, a Virággal 18-at. Hamar lement aztán. A dokim nem parázott soha, mert a vérnyomásommal minden oké volt, és nem vizesedtem. Én eleve olyan típus vagyok, ha ránézek a hűtőre, rögtön fél kiló rámkúszik. Mindig figyelni kellett a súlyomra. Most sincs másként, de nem is érdekel. Pontosan így van, ha a kilók fel akarnak jönni, úgy is feljönnek. Most a 6 kg plusznál tartok, de a védőnő már így is problémázott, hogy ezt hogy képzelem. Úgy felhúzott, hogy közöltem vele, engem hagyjon békén ezzel a dumával, mert szerintem ez nem sok. Ez mind tél kellős közepén volt. Szóltam neki, hogy vonja már le a csizmámat, vastag naci, pulcsi. Közölte, hogy ezt meg hogy képzelem?! Az ugyanúgy rajtam van. Persze, csak este azt le is veszem! Egyébként azt vettem észre, hogy ezek a védőnők előszeretettel lovagolnak a súlygyarapodáson.

Barbi
De aranyos a pocid! Nagyon jó a kép!

Sziasztok
Banett

Kép
banett

Sziasztok!

Köszi nektek is a mosóporos hozzászólást Kép
Azt hiszem benézek én is a DM-be és meglesem, milyen mosóporokat, vagy öblítőt lehet ott kapni. Ami most van mosóporunk azt nem merem használni, a régi munkahelyemről hoztam, egy cseh gyártmány, amit nem is lehet már itthon kapni (csak egy darabig futott, aztán csődbe ment a cég).. elég silány minőségű, de mivel ingyen volt.. és azért mosni mos (ha nem is olyan szépen)..
De mindenképp venni fogok másikat a babának és úgy tervezem, hogy az ő ruháit mindenképp külön is mosom, ráadásul ha valamit lepisil/lekakil azt előtte bioponnal át is fogom mosni és áztatni forróvizben.. szóval azt még külön.

Pipocska: Beférsz te is természetesen Kép Meg mégegy fő.. viszont előre szólok, az autóm egy merő mocsok! Elől hátul, kivül belül. Sajnos október óta nem lett kitakarítva.. Kép Drágállom az autómosót, én meg október után már nem álltam neki a hidegben igy terhesen (bár egyébként nem zavart volna).. szóval előreláthatólag szegény Ubul csak jövő hét vasárnap lesz lemosva, addig igymarad.

Mindjárt megy mindenkinek mail a találkával kapcsolatban..

Viszont! Lányok! Vanda, Pipocska! Én (mivel én ugyis viszonylag későn szülök hozzátok képest), egyelőre nagyon szivesen átvállalom a táblázat írását úgy, hogy ahogy Pipocska tette: heti rendszerességgel frissítem mindenki adatait. Csak kérem szépen hozzá a szükséges fileokat és egy rövid magyarázatot, hogy szurtátok be eddig ide a táblázatot.

hanee (26+4)
hanee

Vikó,
én is sajnálom, h. nem futottunk össze. Képzeld milyen rendi volt az ügyfélszolgálatos hölgy, említette, h. kerestél engem! Kép
Viszont nekem csalódás volt a vizsgálat abban az értelemben, h. sztem nálunk nem tett meg mindent, h. megforduljon vagy mozogjon. picit "meglökdöste" a pocakom, persze semmi reakció. Kis idő elteltével én kértem meg, h. mi lenne, ha felkelnék picit és járkálnék (anno itt mesélte vki, h. őt Gy.M. kérte automatikusan erre...). nem értem a dolgot, pedig késésben sem voltunk, sőt, előbb kezdtük! meg az ujjacskáit sem mutatta meg, pedig direkt rákérdeztem... csak annyit mondott, h. megvannak, de hogy meg is mutassa nekem, azt már nem. és a felvételen sem látszik, legalábbis egy laikusnak nem.
meg hülyeségeket is beszélt, azt mondta, h. engem nem is érdekelt az egészsége, hanem a kinézete. ??? ilyet hogy gondolhatott, eleve ezzel kezdtem ill. akkor nyilván jóval később megyek hozzájuk, ha csak mozizni szerettem volna. szóval annyival kaptam többet a kórházinál, h. megtudtam a nemét és pontos korát ill. láttam "4D"-ben. Sajnálom, h. ilyen élménnyel kellett távoznom, sokkal többet vártam. igazából akkor kellett volna ezeket sérelmeznem, de én mindig utólag tudok csak gondolkodni, sajnos...
Maximalista vagyok, ez van, dehát sok pénzt fizettem...
cd-re 8 db képet rakott fel, elég kevésnek tűnik. 2 képet kaptam, amire összezsúfolta a fenti 8 képet, melyekből 2-2 uaz. ???

F.
19+2
falina

Sziasztok!

Pipocs:
"Ha a szüléstől igényled a tgyást, akkor a baba eredeti születési anyakönyvi kivonata és a szülésről szóló 10-es kódos kórházi igazolás kell hozzá. Ehhez a munkáltató kiállít egy 4 oldalas igazolást meg csatolja a tb kiskönyvedet" - írta nekem a www.csaladinet.hu-ról a Szakbarbár az én hasonló, de más kérdésemre, mivel én táppénzről megyek el és ő javasolta, hogy csak a szülést követően vegyem igénybe a TGYás-t. Javaslom, hogy kérdezzed meg őt, max. 2 napon belül érkezik az e-mail címedre a válasz.
Ha megtudtad, légyszi írd meg, hogy mit mondott. Köszi
Rókica:
Mi is babakocsiválogatóban vagyunk, annyira nem sürgős, autós hordozó annál inkább (Hanne által ajánlott Brumi-maci honlapon a Pierre Cardin 14.900,-Ft-ért tetszett). Én is meg akarom nézni a Pipocs által ajánlott Szentmihályi utat, amúgy ők vasárnap is nyitva vannak, továbbá az Örs vezér tere 12.sz. alatt van a Bergon mintabolt, tehát nem a nagyker mint az előbbi, ők csak h-szo. vannak. A mi ismerőseink ott voltak és shoppingoltak egy nagyon király kocsit pár éve, ami máshol háromszor annyiba került - ők mondták.
Továbbá: www.babadiszkont.hu - Lehel u. 1/b. Lehel téri metrómegállótól egy perc. Itt még nem voltam, de a fenti honlapon árakat is találsz rendesen.
Gratulálok a kislányhoz! Akkor ezek szerint Zsuzsanna lesz? Kép

Falina, örülök nektek is, főleg, hogy már így az elején megtudtátok, mások szégyenlősebbekKép

Na, ma végre tényleg eljutunk a Kikába.

T.
timmba

Falina!

Ezt korábban írtam már, hogy én is ezt sérelmeztem a Győrfinél, hogy nemhogy 8-at, de 4! képet tett összesen a cd-re. Röhej!
Ezután felhívtam egy másikat, aki a XIII. ker-ben van, náluk minimum 40 /negyven/ képet tesznek a cd-re.
Ezért is írtam, hogy nem mennék többet a praxisba, bármennyire jó élmény is volt.
Nálam is ez volt. Aludt a pici befordulva, a Győrfi meg nem nagyon erőltette meg magát, hogy változzon a helyzet, csak egy kicsit megnyomkodta a hasam.Kép

Kép
Kép
pipocska

Falina: Nálam volt ilyen "kelj fel és járj (guggolj, mozogj stb)" a Praxisban, mert egyáltalán nem került elő semmiféle épkézláb (azaz pont csak kezek és lábak a profilba fordult fejecskéje előtt, úgyhogy semmit sem láttunk) kép a babáról, folyamatosan a hátát és a fenekét mutatta a kis aranyosKép
Sajnálom, hogy csalódtál, de tudod, nálunk így is összesen csak 4 képet tudott összeszedni az orvos, annak ellenére, hogy mindent megtett. Amúgy lehetett volna vinni kazettát, amit szeret a baba és mocorogna rá, csak nem tudtam, lehet, hogy az segített volna - ez is most jut eszembe, de talán másnak még nem késő.

Lett scannerünk, a héten felrakok néhány képet (a héten, tehát legkésőbb ma) a babárólKép
timmba

Vanda!
Klassz a tábla! Az utolsó menszi nálam sem mérvadó, a 29. napon fogant a Lurkó. A szül. időpontja viszont "biztos".

Vikó!
Gratulálok a kislányhoz, főleg, ha ennyire örültök neki! Szabi is ott volt? Mit szólt hozzá?

Hanee!
Éppen tegnap hallottam, hogy a mosószappan lereszelve jól tisztít és nem allergizál. Ha esetleg érzékeny bőrű lenne a baba. Amúgy sztem jó lesz a sens. mosópor. Én az elején nem fogok öblítőt használni, és így is dupla öblítéssel fogok mosni.

Éva (31+6)

Kép
sygnum

Timmba
Akartam neked írni, hogy én is pont akkor voltam az Árkádban a Babaházban, mikor ti. Péntek délután. Én egy farmer nacit vettem, és akkor láttam, hogy egy nőci mutatja be a mellszívót. Még gondolkodtam is rajta, de most a nadrágért mentem, ami így is 9.000 Ft volt. :-((
Mi du. 3-1/2 4 között voltunk ott. Lehet, hogy akár láttuk is egymást?

Banett

Kép
banett

Lányok nézzetek postaládát, küldtem mailt Kép

hanee
hanee

Banett, próbáltam összeszedni az Árkádos szlákat. Először a Baby Bellben voltam, ott 15.56 van a blokkon és csak utána mentem a Babaházba, ahol 16.13., úgyhogy sajna nem én voltam, de akkor ezek szerint háttal álltam volna, úgyhogy csak te ismerhetnél fel újból Kép Lulutól (készítő cimkéje) vetted a nacit? Nekem egyik terhesfarmerom sem került 10ezer alatt. Viszont vettem ócsóért kordot, 2x hordtam és rájöttem, utálom a kordnadrágokat!
Az Avent amúgy ahogy olvasgatom beírásainkat még az Auchanban is 13,990,-, nomeg az Europarkban van a másik Babaház bolt, ahol szintén a készlet erejéig. Ja, van törzsvásárlóim, bár elég gagyi, hogy csak 10%-ot fognak egyszeri vásárlás után elengedni, miután betelt a kártya...

Pólya: én azért fogok pólyát venni, hogy az elején a párom is fel tudja venni a picit, de nem lesz benne egész nap. Az első 2-3 hétben szoptatásnál használnám, mivel én láttam az öcsémet piciben, olyan hisztiket levágott mindig pár naposan is, majd' ki nem ugrott az anyám öléből. Persze gyermeke válogatja, lehet, hogy annyira fogja utálni, hogy sosem használjuk, de akkor majd a köv. csemeténkkel újabb kísérlet.

Vikó, gyarapítod a lányos tábort, gratulálok nektek, biztos nagy az öröm!

Egyszer össze is számolom, hogy milyen az arány.
timmba

Hanee, én nem kaptam e-mailt... vagy megint kiszúr velem a mailbox
timmba

Szia Timmba!

Én egyszer összeszámoltam pár napja és nagyjából 50-50%-os arány jött ki fiúk és lányok között. Ez azért érdekes, mert általában 60%-40% szokott lenni a születési arány lányok-fiúk között.

Én párnán fogom szoptatni a lurkót. Egyelőre ilyen szoptatós párnát nem vettem tizenezrekért, de van egy hatalmas gyapjúpárna, amit kimostam már erre a célra és szerintem ugyanúgy meg fog felelni Kép

hanee
hanee

Timmba!
Ha pólyát akarsz venni, láttam kókuszpólyát, amit akár takaróként vagy a gyerek alá terítve is lehet használni. Így akkor is tudnád vmire használni, ha a baba nem szeret bepólyázva lenni. Az árát sajnos nem néztem.

Éva

Kép
sygnum

Timmba
Akkor tuti elkerültük egymást, mert én már 15.45-kor itthon voltam. Utánunk érkezhettetek az üzletbe.
Szuper vagy, hogy blokkok alapján próbáltad felgöngyölíteni a péntek du.-t. :-))))
Nem Lulu, bár nekem is van egy kordom tőlük és egy blúzom is. A kord jó meleg volt a télen, de sokszor macinak éreztem benne magam, mert az a vastag bordás kord és barna. De jó hasznát vettem azért. Ez - csak itthon vettem észre - egy félresikeredett Mutta (talán, mert az u betű helyén egy tulipán van). Azért félresikeredett, mert át kell alakítanom. A pocakomnál olyan furcsa szabás, amit tegnap vettem észre fél napi viselet után. Állandóan lecsúszik, és akkor nagyon szorít. A gumit lehet benne állítani, de semmire nem megyek vele. Akarok venni olyan anyagot, ami a passzéra hasonlít, és inkább egy kicsit átszabom. Valószínűleg ezért került csak 9.000-be. De egyébként vékony farmer, mert már vastagat nem akartam venni.
Én eddig csak 3x vásároltam a Babaházba, tehát még 7 valamit kéne ahhoz venni, hogy a 10%-ot igénybe tudjam venni. Az árak rémesen magasak, nem hiszem, hogy még 7x veszek valamit. Ráadásul a C&A-ban sokkal olcsóbban megkapom a babaruhákat, ha csini-binit akarok venni. A kiegészítők meg máshol olcsóbbak. Hülyeségnek tartom én is, de azért hősiesen pecsételtetek, ha betévedek és vásárolok.

Hanee
Láttam a Mini Manó honlapján is szoptatós párnát 4.990-ért. Esetleg, ha mentek kendős oktatásra, megnézheted. Persze csak ha érdekel!
Kocsi: nem hiszem, hogy tudsz újat mutatni kosz ügyben. Két gyerek után, elképzelheted, hogyan szokott kinézni a kocsim. A férjem mindig mondja is, hogy engem nem zavar? De igen, de olyankor nem nézek hátra. :-)) Amikor nagyon eldurran az agyam, akkor irány a benzinkút, kiszedem a gyereküléseket és rászabadítom őket. Annyira élvezik, a porszívózás a kedvencük.

Nekiálltam paradicsomos húsgombócnak. Olyan rég volt. Virág kitalálta, hogy ő inkább spagettit enne. Még jókor szólt, mielőtt a gombócokat elkészítettem volna. Most húsgombóc lefújva, rotyog a spagetti. Kaja így nem tudom mikor lesz?! Tiszta hülyét lehet belőlem csinálni! :-))

Sziasztok
Banett

Kép
banett

Hanee
Választ küldtem, köszi!

B.

Kép
banett

Köszi a válaszokat!

Sygnum, hol láttad? Kenguru Goldban nem volt, Brendonban néztem, de szerintem ott minden másfélszer drágább, hacsak nem akciós, mert akkor közel annyi, mint máshol.

Hanee, párnát sokan ajánlanak, de én már döntöttem. Látod, én "szívesen megkötözöm kezét-lábát Kép" Fiú-lány arány valóban meglepő, ha 50-50...
Banett: Gyerekek Kép
Amúgy a blokkok azért jók, mert manapság kihagy az emlékezetem időpontilag, tevékenységekre még emlékszem, de hogy mely napszakban... hát mióta nem dolgozom már kérdéses.
Én a Béby Bellben költöttem akciós cuccokra, C&A tetszett, de nem volt az, amit akartam olyan árban, ahogy gondoltam (jól megmondtamKép) Amúgy én is varrtam magamnak vékony munkábajárós fekete nacit és megőszültem, mire sikerült felhajtanom hozzá illő vastagságban passzépamutot... igazából nem is sikerült, hanem a barátnőmtől kaptam, akinek még a nagymamája vette és így tovább. Még három ruhadarabra elég lesz.
Szeretnék egy farmerszoknyát, de mivel a gépem nem viszi át a kettős felhajtást vastag anyagból, ezért meg kell vennem és a C&A-ban annó láttam is, úgyhogy lehet, ma megyek... de még a Kikába sem jutottam el... elegem van!
Amúgy nem vagyok nagy szoknyás, de amióta a cukor miatt nem ihatok kólát és egyebeket, mit is mondjak, 1/3 cellulitisz maradt a lábamon és ez nagyon tetszik. Mire szülök, kész Cindy Crawford Kép Igen-igen, az anyajegyek már sötétülnek KépKépKép
timmba

Timmba
Én abban bízom, hogy passzét kapok a Keletinél a Máthéban. Ott mindig minden van, de most is csak reménykedem, majd a héten kiderül.

Húúú, igaza volt a Virágnak, spagetti sokkal finomabb volt, jobban is esett. :-))

Banett

Kép
banett

Én 3 hónapja nem kaptam, csak nagyon-nagyon vékony volt és nem vettem meg, viszont azóta biztosan kaptak árutKép Ha mégsem, akkor szabd kettőbe Kép

Én most megyek kajcsizni, aztán jövök vissza.

Mindenkinek jóétvágy!
timmba

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?