Új privát üzeneted érkezett!

Manoka! úgy látszik rendes pasikat fogtunk! Kép

megfigyeltem a hasdudor témát az előbb (megint este). mikor háton fekve, kissé kifeszülve van a hasam, és mintha meg akarná fogni a görcs, elkezd dudorodni, de mindig ua. oldalon. ez egy kicsit kellemetlen érzés, mintha mindjárt elkapná a görcs. aztán felhúztam az előbb a lábam, és szabályosan "megnyugodott". egy kis gombócot érzek ilyenkor tapintásra, az amúgy párnás hasamon Kép
egyéb pózban még nem volt ilyen, és egyéb napszakban se igazán. ...habár most is , így ülve, olyan, mintha megint meg akarná fogni egy kis görcsöcske, de nem tudja elkapni. tudjátok, mint mikor érezzük, hogy mindjárt beáll a lábunkba a görcs, és gyors' másképp lépünk. ha ez teljesen oké, engem a jövőben nem fog zavarni, csak olyan furcsának érzem. ja, és lehet, hogy hülyén hangzik, de "máshol" (ahol majd kijön a gyerkőc Kép ) érzek néha egy kis fájdalomszerűséget.

ancsipancsi

wanted! Moose és Votiv eltűntek!!!

ancsipancsi

Ancsi!

Szerintem teljesen oké a kidudorodás, helyezkedik a kisdedKép A fájdalomszerűség meg esetleg egy kis szurkáló érzés attól lehet, ahogy a maradék helyen "rendeződnek" a belső szervek. Legalábbis nekem azt mondta a doki (meg hogy csak akkor van gáz, ha ezt hosszú ideig érzed).

Kép
Kép
manoka11

Ancsi!
A "fájdalomszerűség" nálam is volt, de inkább nyomás érzés. Volt Petránál is, most is néha, szerintem teljesen természetes.

Kendő: mi nagyon szerettük, bár csak az elől kereszt pozíciót használtam, de Petra imádott úgy aludni Kép remélem az Öcskösnél is bejön majd Kép.

Fülbevaló: én úgy vagyok vele, hogy, akkor, ha majd ő maga akarja. Nekem személyszerint nem tetszik, ha egy baba fülében ott virít, de persze ízlések és pofonok ... Pedig mikor megszületett Anyósom behozta az ő gyerekkori aranyfülbevalóját még a kórházba (persze semmi célzással), én szépen megköszöntem, majd itthon beraktam egy fiókba, azóta is ott van...

Norki!
Már vagy két hete nem jártunk arrafelé, talán jövőhéten, ha jó idő lesz megyünk megint, nagyjából fél 11 és 12 között.
Küldöm mindjárt a mélt neked is Adának is!

Állatkertet mi is nagyon tervezzük már, ősszel kimaradt, bár már Petra akkor is biztos értékelte volna, de valahogy kicsúsztunk az időből. Most meg tuti teljesen odalesz, nagyon imádja az állatokat Kép, akárcsak a mamája Kép.

Üdv:
Bogárka (29)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Norkini!

Megkaptam, ha az egy héttel ezelőttire gondolsz...
Mi az a Kastélypark?

Ada (a kis tudatlan)
ada007

Bogárka!

Köszönöm a mailt, elment a válasz is, asszem azt kihagytam belőle, hogy a helszín is oké nekem nálatok.
ada007

Bogarka
En még nem kaptam mailt Kép

Ada
Neeem, ma irtam Neked Kép
A Nagytetenyi ut mellett ,a Kastelynal van egy szupi kis jatszoter a parkban. Oda szoktunk jarni a kiscsajszimmal jatszora.
Egyebkent,hogy birod a gyurodest?? Kép

Norka
norkini

mintha a nevemet hallottam volna...
moosejaw

Moose,

jól hallottadKép Hova tűntél?

Kép
Kép
manoka11

Pálinkásat Mindenkinek!

Mi még itthon, de hamarosan indulunk a Hauszmannra börzézni, amint a ház ura megszabadul elvadult rcszőrzetétől ;)

Szia Norka!
Megnézem, azt még nem láttam...
Nálunk minden ok, szerdán első NST, de sajna nem a szülésznő csinálja, mert nem tud bejönni, a dokinéni meg ragaszkodik a friss lelethez :-(
Mi a május 5-re gyúrunk, az csütörtökhöz 4 hét, kezd izgalmas lenni.

Megyek, megnézem az nlc-t.

Többieknek is napfényes szép napot.

Ada (36)
ada007

Norka!

Hova írtál, mert priviben és a fórumokon sem találtam Kép

Ada
ada007

SZIASZTOK MINDENKINEK!!!

Végre gép közelbe kerülhettem.

MEGSZÜLETTÜNK

Március 11-én 13:43-kor megszületett Varga Boglárka Lujza 2680g/49 cm, 13:44-kor pedig Varga Elina Dalma 2300g/47 cm. Egészséges nyugis babák.

16-án jöttünk haza és azóta nincs egy perc megállás sem. A kicsik mellé sokszor hat kéz is kevés, ráadásul Beni, aki most mult 2 éves nagyon féltékeny és nehezen viseli a változást.

Folyt köv....

Pusza Kókuszdió
kókuszdió

Ja , most olvasom vissza hogy Ti mindenről tudtok mert Jucus + írta már.
Köszönjük a gratulákat mindenkinek!!!!

A lányok tényleg remekek csak én vagyok lerobbanva.
Állítolag előfordul, hogy császár után vérömleny keletkezik és a felszívódás sokáig eltart, na szóval emmiatt feküdtem én az ágyban. Ha valaki járt hasonló cipőben kérem, hogy ossza meg velem az "élményeket"
Most rohannom kell etetni....

Kókuszdió
kókuszdió

Kókusz!
Dupla, sőt, tripla erőt neked és puszikák a buksikra!!! Mind a 3ra persze!! Beninek hoztak ajándékot a csajok? Kép

Eszter egyfolytában "beszél", nem halljuk tőle a TVt.. Kép
neet
neet

Kókuszka!

Gratulálok!

Lányok!

Segítsetek!
Hónap végén intéznem kéne a tgyást. /Magamnak intézem szülés előtt 28 nappal indítom/
Össz-vissz ennyit tudok.
Aki intézte magának segítsen, mert azt sem tudom hol kezdjek hozzá!
Mindenkinek sok puszi.
Kicsit kevesebbet jövök, mert rengeteg még itthon a tennivaló, és lassan akármi is lehet.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Most ebredtunk csaladilag! ...11kor...elmondhatatlan!!! Kép

Kokuszka
Sokat gondoltam Ratok! GRatulalok! sok erot, energiat, tejcit!!!! Nem lehet konnyu...majd irj par sort a korhazi letrol ha lesz lelegzetvetelnyi idod.

Bogarka
Jott mail, nezek datumokat aztan irok vissza.

Ada
Nlc priviben irtam, de latom,hogy nem kaptad meg.Lehet,hogy elkeveredett valamerre. Este irom ujra.Inkabb maileben ok?

Neet
Nem kell annyit TVzni! Kép

Moose
Mi ez a csond? Aztan meg csak ugy sutty beirsz? Mi ujsag veletek???

Norka
33+4
norkini

Manóka!

Most olvasom, hogy bababútort vásároltatok!
Mi mellett döntöttetek??

Manó
(30)
manó27

Sziasztok !

Tali időpontok nekem valszeg nem lesznek jók , a kiírt időpont elvileg 12-e. Nem baj , majd a legközelebbire Kép

Kép
Kép
greenolive

Pipocska!
én is magam intéztem tgyást, és én is 28 nappal szülés előtt...a netről letöltöttem a tgyás-os papirt, munkáltatóval kitöltettem (FIGYELJ ODA, hogy MINDEN oldalt irjon alá és pecsételejen le a munkáltató, mert engem emiatt 1x hazaküldtek)...
Kell még igazolás a nődokidtól (rózsaszin papir, asszem 6-os kóddal - erre is oda kell figyelni!!!) és kell a tb kiskönyv, és asszem ennyi...be kell menni, várni 2-3 órát, és ha szerencséd van, elfogadják a papirokat, és tényleg küldik a pénzt...
ha még van kérdés, irj!!!
Zsána (30) aki ma végre eljutott az ÁLLATKERTBE!!! Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Kókuszdió!

Még1X gratulálok és jobbulást neked!

Jucus!

Úgy néz ki kezd rendszerré válni, hogy ha valahova el akarok jutni, az nem jön össze!
Tegnap este nagyon vacakul lettem! Rázott a hideg, a torkom meg mintha le lett volna forrázva, láz meg semmi! Timi meg hajnali 3-ig nyúzott, akkor aludt el! 11-kor ébredtem fejgörccsel és szédelegve! Mosanra már oké vagyok!
Milyen volt a börze? Vettetek valamit? Remélem a Műv. Házba már sikerül majd eljutnom!

Ildi
ildi76

Sziasztok!

Már egy ideje olvasgatlak benneteket, tetszik ez a barátságos, segítőkész társaság, és a gyönyörű babák. :o)
Én is gyermeket várok, 18 hetes.
Szeretnék járni kismama tornára a kórházba, ehhez kapcsolódóan van néhány kérdésem:

1. Egyelőre nincs papírom az orvosomtól, mert a múltkor elfelejtettem kérni, és majd csak 2-3 hét múlva megyek hozzá újra. Szerintetek elkezdhetem enélkül a tornát, vagy muszáj a papír?
2. Korábban emlegettetek délelőtti tornát is, az mikor, hol van?
3. Van lehetőség kisebb átöltözésre a torna előtt-után? Én ugyanis a XIII. kerületből tömegközlekedéssel közelítem meg a helyszínt.

Előre is köszönöm a segítségeteket.
További kellemes vasárnapot kívánok nektek!

Móni (18)

KépKép
nonni

szia Nonni!
welcome!!!
lehet menni orvosi papir nélkül is, én is úgy jártem egy darabig.
A torna kedden 11-től is van, a Bártfai utca 3. emeletén.
Ott van külön kis öltöző, de a legtöbben ott a teremben szoktunk (volt) átöltözni, ott vannak székek...
Zsanci, aki már nem tornázik...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok,
ma voltunk Margitszigeten, isteni idő volt, sok ember, rengeteg gyerek, Dóci csak úgy kapkodta a fejét a sok látnivalótól! Kép Irtóra élvezte, anyukája-apukája is, VÉGRE ITT A TAVASZ!!!! KépKép

Zsanci,
mesélj nekem állatkertről! Mit érdemes, mi tetszett a gyerkőcöknek Kép és mi neked Kép Mikorra érdemes szerinted odamenni, és mennyit kell sorbanállni? Nem tudod, meg lehet előre venni a jegyet? Kép

Kókuszdió,
üdv vissza! Ha esetleg néha van egy icipici szusszanásnyi időd, mesélj már, milyen ikrekkel Kép képek?

Nonni,
szia. Tornára tényleg orvosi nélkül lehet menni, én csak a délutáni körülményeket ismerem... ott a teremben szoktunk általában öltözni, de nem lát be senki Kép És akkor is csak egy csomó NAGY pocak látszana Kép

Moose,
szóval illegalitásba vonultál, de a szemed azért rajtunk tartod? Kép Jóóóóó lenne újra hallani felőled Kép

vera
kisün

Kókuszka!

Pusza és kitartás!Nem irigyellek a 3 gyerköc miatt nekem a 2 is sok néha!

Ildi!

Kár!!!Shoppingoltam ezt-azt,csupa felesleges holmit.Olyat amiből már van de annyira édesek voltak.Pici börze de egész jó,bár lehet,hogy azért mert ott volt a barátnőm és sokat pletyiztünk.Lesz 30-án is.Arra már azért nem megyek,visszafogom magam.Most már nekem is árulnom kéne menni mert annyi cucc van itthon,hogy nem féreünk.Pont most szortíroztam megint.Lehet jönni hozzánk turkálni!Kép

Jucus
20170114224602

Sziasztok!

Kókuszdió!
Gratula az ikrekhez, ha lesz egy szusszanásnyi időd, várjuk a képeket.

Manó27!
Végül vettünk egy pelenkázókomódot, 4 fiókos, + egy kisebb, keskenyebb komódot, az is 4 fiókos, és egy kisheverővé alakítható kiságyat. ezzel sajnos van egy kis bibi, ugyanis: 1. én két kivehető ráccsal kértem, de nem úgy kaptuk meg. 2. Az ágyneműtartó fiókja pár mm-rel magasabb, és nem csúszik be szépen az ágy alá. Mindez tegnap este összeszereléskor derült ki, eléggé le is törtem a nagy lelkesedés után, holnap reggel hívom a forgalmazót, hogy akkor most mi a fene van????Kép Biztos kicserélik, mert nagyon rendesek, de akkor is letört a dolog.

Nonni!
Üdv köztünk! Tornára jöhetsz papír nélkül, azt ráér utólag beszerezni. A kiskönyved legyen nálad, abba beleír vmit a gyógytornász, és azt kell lepecsételtetni.

Ma voltunk Párkányban, nagyon szuper volt, gyönyörű időben sétálgattunk!

Manóka 34+4

Kép
Kép
manoka11

Kisün!
Állatkertben a gyerkőcnek MINDEN tetszett, nekem meg leginkább a Szamos Cukrászda, és az ő somlóijuk...meg persze a jóidő, a bonsaiok, az akvárium...
Jegyet érdemes előre venni, ha hétvégén mentek. Vagy a főbejáratnál venni, mert oda kevesen állnak, mert azt hiszik, hogy az csak bejárat!
Lányok!
Picúrnak mostanság remegni szokott a lába, mint a kutyusoknak...hirtelen...olyan reflex szerű, de nekem mégis gyanús. Volt ilyen nektek?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci, Kissün, Manóka!

Köszönöm a válaszokat tornaügyben. Valószínűleg kedden már ki is próbálom. :o)

Móni

KépKép
nonni

Sziasztok!

Nagyon jó volt a hússüti Kép Rajtam kívül mindenkinek ízlett, nekem mióta várandós vagyok, semmilyen hús nem tetszik, de ezek szerint még tudok pácolni Kép Most mentek el a vendégek.

Manoka: Sajnos úgy néz ki a derekam már nem lesz jobb szülés előtt, csak én reménykedem. Nem fáj annyira, de nem tudom terhelni. Itthonra még elmegy, de az ortopédus nemigen javasolja a tornát (mondjuk ő csak a fekvést ajánlja, de az meg nem bírom)

Kókuszdió: Gratula, az ikrekhez! Írj, ha van szusszanatnyi időd, hogy megy a "nagycsalád".

Moos: Ez nem volt túl sok... Ugye csak a tavasz miatt, nincs baj?

Nonni: Üdv! A torna nagyon jó! Én sajnos csak kétszer jutottam el, és most már nem is nagyon mehetek, de tényleg tudom ajánlani! Kép

Jóccaka!

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Szépestét mindenkinek!

Jó olvasni, hogy ebben a gyönyörű időben kimozdultatok!

Kissün!
Milyen idős Dóri? Bocsi, de valahol elvesztettem a fonalat. Most mutattam a páromnak a képet amit feltettél róla, és nem tudtam megmondani mennyi idős....
Mutatom neki a prototipusokat:-O szebbnél szebb baba van itt fent!

Manóka!
Köszönöm a válaszod, és milyen márkát választottatok?
Faktum, Szegedi bútor? (több nem jut hirtelen eszembe..)
Ja igen és hol vettétek?
Na jó többet nem kérdezek:-O

Nonni!
Látom már sokan válaszoltak a torna kérdésedre, ezért én már le se írom ugyanezeket!
Inkább várunk kedden!

Oxigen!
Ha hiszed ha nem gondoltam rád ma!
Ilyen gyönyörű időben isteni lehetett húst sütni!
Kicsit irigyeltelek:-OO

Nálunk tetőtérbeépítés folyik, ezért egész hétvégén főztem a fiúkra!
El se hiszitek mennyire fáj a hátam estére,
mint egy 80 éves!:-))

Manó
(30)
manó27

<font color="0000ff">Sziasztok Szent Imrések!

Holnap leszek a 6 hetes várandós! Kép Viszont valami nyugtalanít: kedd óta egy icipicit véres (barna) a folyásom. Ti mit tudtok erről, mennyire izguljak?
(Holnap reggel megyek a dokihoz megnézni a rendelést, ha még aznap rendel, akkor el is megyek hozzá.)

Proone
5+6</font>

KépKépKépKép
proone

Proone!
Remélem doki megnyugtat, én sajnos semmit nem tudok ez ügyben.

Norka!
Még nem kaptam mailt sem. Ugye nincs baj?

Jóccakát lányok.
(Holnap Bártfai labor 36 hetes, szerdán első NST. Kezd izgi lenni Kép

Ada (36. hét)
ada007

Proone!

Nekem is volt ilyen, pontosan a 6. hétben (éppen Tunéziában voltunk nászúton, és én nagyokosan elmentem tevegelni meg hasonló programokra), jól bepánikoltam, aztán szerencsére nem lett semmi következménye. Azt mondják, ez lehet attól is, ahogy a beágyazódás történik. Azért beszélj a dokival, hogy megnyugtasson.

Manó27!
A bútort Diósdon vettük, ott van egy forgalmazó, viszonylag jó áraik vannak, és méretre is készítenek bármit, eddig nagyon normálisak voltak, de majd nyilatkozom azután is, ahogy a korábban írt problémákat megoldottuk. Ha érdekel, mailben elküldöm az elérhetőségüket, fent vannak a neten is.

Manóka 34+5

Kép
Kép
manoka11

Lányok!

Tena betétből milyen méretet vegyek? Nekem normált mondtak, úgy emlékszem, de nem lesz az kicsi?

Kép
Kép
manoka11

Manoka!
Jó a normál, de ha nem bízol benne, vegyél egy maxit is. Pár hétig úgyis kell majd, elfogy.
neet
neet

Proone!

Nyugi nekem is volt, és énis pont így ijedtem meg!
Azt mondta a doktornő ha nem sok és barna és elmúlik akkor semmi gáz!
Igaza volt....
Csak ne izgulj, mert az már most se tesz jót!
manó27

Manoka,
normál nekem is elég volt, pedig vér volt bőven Kép

Manó,
Dóri majdnem 7 hónapos (most szombaton tölti be) Kép tetszett a prototípus szöveg Kép

Oxigen,
igenigen irigy vagyok hússütés miatt, az adagodat igazán elküldheted nekem, ha nem kivánod Kép

Ada,
hát ez már tényleg kezd izgalmas lenni, innen a fele sem tréfa! Kép

Moosejaw,
látom, ismét eltűntél a ködben Kép BUKKANJ ELŐ!

vera
kisün

Manoka!

Akkor drukkolok, hogy elintézétek és utánna minden címet egyeztettünk!
Tényleg te vettél már bébi ruhákat?
Hol tartasz a bevásárlásban?
manó27

Manó!

Mivel lassan én is a finisben vagyok, majdnem mindent beszereztünk már, legalábbis ruhája szerintem több van a gyereknek, mint kettőnknek együtt a férjemmelKép Mi is vásároltunk, de rengeteget kaptunk kölcsön/ajándékba. Ami még hátra van: matrac a kiságyba, fürdőkád+állvány és egy-két kisebb dolog.
Mindjárt hívom a bútorost, aztán elhúzok védőnőhöz, utána jelentkezem.

Oxi!
Irigyellek a hússütés miatt, imádom a grillezett kajákat.
Sajnálom, hogy tornára nem jöhetsz, remélem Bogárkánál találkozunk!

Rendben, meggyőztetek, elég lesz a normál TenaKép

Kép
Kép
manoka11

<font color="0000ff">Sziasztok!

Köszi a válaszokat!
MA reggel elmentem a rendelőbe megnézni, mikor rendel a doki. Szerda reggel megyek majd, akkor érek rá.

Proone
6+0</font>

KépKépKépKép
proone

Manoka!

Huha maguk nagyon ügyesek!
Szerinted szükség van fürdőkád állványra??
Mert én azon gondolkodtam, hogy beleteszem a kiskádat a nagyba.

Ez így nem jó tapasztalt MAMÁK?
manó27

Manó!

Nálunk szükséges lesz, mert sajnos csak zuhanyfülkénk van, és oda behajolgatni nagyon kényelmetlen. A mosógépre még esetleg ráférne, de akkor már én nem férek oda a kádhoz, szóval nálunk ez kényszerhelyzetKép

Na tényleg megyek a védőnőhöz!

Kép
Kép
manoka11

Kisün!

Köszönöm a választ máris továbbítottam a illetékes szerv felé, hogy csak 7 hónaposan kell ilyen gyönyörünek lennie!!!
Nem első pillanattól:-)))
manó27

Sziasztok !

Proone !
Drukkolok hogy minden rendben legyen !

Manó ! Mi olyat vettünk amit rá lehet rakni a kádra , azért választottuk ezt a megoldást , mert az állványosok közül mind olyan ingatag volt . ( legalábbis mi nem találtunk jót )

Diósdi bútorost én is ismerem . Mi végül a Brumi maciban vettünk kiságyat és pelenkázót.

38+6

Kép
Kép
greenolive

Fürdőkádban nekünk is olyan van, ami a kádra tehető, így nem kell annyira hajolni. Nekünk nagyon bevált Kép

vera
kisün

Sziasztok,

Manó27, Bogárka: holnap torna??? Remélem jöttök...

Nonni: azt hiszem nem feltétlen szükséges az első alkalommal a papír, elég a kiskönyv. Mert abból szerintem látja az Andi (gyógytornász), hogy mi a helyzet. Átöltözésre csak a teremben van lehetőség, de ott szoktunk öltözni többen is. Délelötti tornáról annyit tudok, hogy van és hogy állítólag sokan vannak, és kisebb a terem, tehát azt hiszem be kell oda jobban jelentkezni.
Laticelt és törölközöt érdemes hozni, mert azon fekszünk. Érdemes jönni, mert jó szokott lenni, odérni és érdemes egy kicsit elöbb, mert nagoyn sokan járunk....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Manó !
Sikerült felvarázsolnom egy képet, legalábbis azt hiszem Kép

Kép
Kép
greenolive

Manó!
Ha tapasztalt mamának nézel (Kép): pelenkázólap pont rámegy a kádra keresztben, és arra a kiskád. Teljesen stabil. Ha beleteszem a nagyba a kicsit, derekam leszakad, szóval önnek én azt nem ajánlom. (Kipróbáltam, mert amikor Eszti úgy bekakilt, hogy csak a tusi segített, és apa nem volt itthon, hogy belógassa a kád fölé, nem lacafacáltam, csak betettem a nagyba a kicsit. Szóval nem a levegőbe beszélek. Kép)
neet
neet

Nekünk olyan a kiskád , hogy a pereme pont ráilleszkedik a nagy kád peremére , ezt viszont csak így lehet haszálni .

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Már régen írtam, sajnos Papa beteg volt sokáig, úgyhogy babát gondoztam és beteget ápoltam egyidőben, ez eléggé leterhelő volt másfél hónapon keresztül...
Egy kicsit visszaolvastam, és gratulálok az új Kismamáknak és Kisbabáknak!!!

Hordozókendő:
Nekünk is nagyon bevált, az elől keresztezős változat. Nekem azt mondták, hogy nyáron azért jobb a hordozókendő, mint a kenguru, mert ez utóbbi túl meleg, míg a hordozókendőben a baba jobban "szellőzik" és ugyanolyan kényelmes. Én eddig csak itthon hordtam, és babókának is tetszett. Én az ADA által megadott telefonszámon rendeltem, ezuton is köszönöm, ADA! Nagyon gyorsan szállították, mindenkinek tudom ajánlani!

Fürdőkád:
Mi Anyóstól kaptunk olyat, ami összecsukható állványon áll, így nagyon kevés helyet foglal, szerintem ez is egy jó változat, azt hiszem, Brevi márkájú (ha van ilyen).

Tali:
Mi is fogunk menni, terveink szerint, már jelentkeztünk Bogárkánál...

Kérdés:
Szerintetek érdemes tejet lefejni és mélyhűteni a célból, hogy a későbbi "főzelékeket" anyatejjel készítsük? Vagy egyserűen csak forralt vízzel szokás elkészíteni a sárgarépát és egyéb bébinyalánkságokat? (Ha jól tudom, fél éves korától) Köszi.

Blaye-Vera
blaye

Blaye!
Sokan azt mondják, érdemes, más meg azt, hogy a babája tojt a fagyasztott tejre. Azért próbáld meg, hátha.
neet
neet

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?