2005.03.25 11:39
Szerző: doktorkitti
Lányok,olvasom itt a külföldi utakat,és szeretném,ha segítenétek.Mi eddig ,ha külfödre mentünk,akkor Korfura mentünk,repcsivel.Most nem lesz rá pénzünk,és már nem voltunk egy ideje sehol.Aki rendszeresen jár,az tudja,hogy megőrülök,ha ki kell hagynom,de most mi is költözés után vagyunk,GYED,két gyerkkel nem olyan egyszerű már.Fizeted a lakásra meg a kocsira a részleteket,élj meg valamiből,és akkor még jön a nyár,és sírva fakadok,amikor érzem azt a fino esti illatot az utcán,mikor minden elcsöndesült,és valahol husit sütnek,és langyos az este...mint a görög utcákon...tavaly kínomban már kimentünk esténként az erkélyre enni.AZ elsőn lakunk,hatalmas fák vannak rögtön előttünk,olyan mint egy kis kert-ha már egyszer nincs saját kertünk.És azt gondoltam,hogy puhatolózom egy kicsit tőletek,mert valahová mennem kell,ami közel van,és "külföldiül" beszélnek,és csak pancsolunk egész nap...Sokat jártunk belföldön is pihizni,voltunk Alsópáhokon,Parádon,most már bekattantam,és megleptem a páromat szülinapjár egy meglepi 3 nappal.Hetekig szerveztem,titkolóztam,és beadtam neki,hogy egyetemre megyünk felvételizni,de legyen ez egyben egy kis kirándulás is,vigyük a két lurkót is.Előző nap dolgozott,én bepakoltam a cuccokat,hát 3 napnyi dolgot nem tudok úgy csomagolni,mintha az csak egy fél napos út lenne.Kitaláltam,hogy vannak használt ruháink,azt kidobjuk majd a rokonoknál-nincs is arra egy sem-,azért ennyi a csomag.Igyekeztem a fürdős cuccokat a csomag aljára tenni,nehogy észrevegye,kérdezte is,hogy papucsot miért kell vinni-hát mert nekem alkalmassági vizsga is lesz,és a tornaterembe nem mehetünk be utcai cipőben...Észrevette-mert előle lehetetlen eldugni bármit is-a vízálló pelust a bébiköntössel,arra meg azt mondtam,hogy most volt a névnapja a hugi babájának,és mennek bébiúszásra,kapják tőlünk ajándékba.Elhitt mindent....Titokban szabadnapot kértem a főnökétől,és végre eljött a nap.Lementünk a kocsiba,de a légzésfigyelőt és a lencsetárolóját nem tudtam eltenni előre,hát mintha rámjött volna a kaki,visszarohantam ezekért is.Mikor leértünk,és megálltunk Hegykőn,a Tornácos Panzió előtt,még mindig nem sejtett semmit...Nem is csodálkozott,hogy miért egy panziót keretünk,mert kitaláltam,hogy ott talizunk azzal a nővel,aki majd megmutatja a sulit...mintha ez így menne...de szerencsére bevette ezt is.Mikor bementünk,és fogadtak,minket,a párom halkan nézett,láttam,hogy jár az agya,hogy mi van itt...Jött utánunk,mikor kísértek minket a szobánkba,és utólag elmondta,hogy csak azon csodálkozott,hogy minek jöttünk le,mert ő reggel megy 11-re dolgozni,hát innen korán el kell indulni vissza.A szobában elárultam neki,hogy 3 napig itt leszünk...könnyes volt a szeme,úgy meghatódott,már 2 éve sehol sem voltunk,előtte meg megengedhettük,hogy párhavonta kiruccanjuk.Lételeme a víz,és nagyon örült neki.Később a vacsinál kihozta a pincér a tűzijátékos szívtortát,a pezsgőt,és akkor már odavolt teljesen.Az más kérdés,hogy a víz nem volt olyan meleg,ahogy mondták,és a kicsik fáztak benne,ezért a második napra átmentünk máshová.A tévében sokat láttuk Lipóton a Hotel Orchideát,hát mindenkinek csak ajánlani tudom...onnan én haza sem akartam jönni.Ez a 3 nap aztán mindenestül 70ezerbe került,úgyhogy most kussolunk.Nekem a GYED-em ennyi,meg a kocsink is ennyi egy hónapban,a lakás meg még ennél is több.De nem érdekelt akkor,inkább most kaparjuk össze magunkat.Szóval megérte,és szeretnék egy ilyen merényletet augusztusban is,ha tud valaki segítsen.Horvátra gondoltam,egy hosszú hétvégére,3-4éjszakával.Bébikaját vinnék,csak a nagyobbnak kellene kaja,és nekünk kettőnknek,így gondolkodjatok.Kocsival mennénk,és olyan helyre,ami közel van,és lehetőleg nyugodtan fürödhetnek a picik,nem lépnek semmibe.Azt sem tudom,hogy kimehetnénk-e szállás nélkül,hogy majd ott találunk házat,vagy az bizonytalan.És anyagilag hogy számoljunk...Köszi a segítséget!
Kitti
Dorcsi,Domcsi,Kriszti