Új privát üzeneted érkezett!

Manoka
A 140/90 a hatar, onnan szoktak magasnak nevezni a vernyomast.

Proone
Erdemes benezned meg a www.babaszoba.hu/forums cimre es ott az Adok/Veszek temakorben megtalalsz mindent. Vagy jobb oldalt az Aprohirdetes rovat is jo Kép

Csuklik a pocaklakom Kép
Norka
32+2
norkini

Ja, és délelőtt voltunk dokinál (miután tegnap délután a magénrendelése mellett szimultán egy szülést is levezetett- így este fél 9-kor feladtuk a várakozást és visszamentünk ma délelőtt)

tegnap még poénkodtunk, hogy telihold lesz, meg eső, ő meg épp ügyeletes...
aztán elkezdtünk a párommal gondolkodni, mi van ha a mai vizsgálattal majd rásegít a dologra - így bevallom kicsit tartottam tőle (bár az eddigi tapasztalataim meg a bizalmat erősítik vele szemben)

szóval délelőtt megvizsgált: kérdezte fáj-e, de igazából nem volt vészes a dolog (bár tényleg "jobban" megnézett, mint az eddigi óvatos akciók során).
diagnózis: méhszáj elsímult, de még zárt (én most a 39+2-t taposom), babó pedig szerinte ha nem is feltétlenül a napokban jön, de a kiírt időt nem fogom sokkal túllépni (ja és mosolyogva még egyszer megjegyezte, hogy ha ez a telihold-dolog mégis bejönne, akkor no problem, ő ma benn ügyel (de az ünnepek alatt is itthon van)

Most meg (miután hazavánszorogtam a piaci cvekkeres húsvéti bevásárlást megejtve) egyfolytában magam figyelem, hogy NA indul valami?
és bár tényleg nagy show lenne, ha igen, tuti bennem lenne az az érzés, hogy talán nem véletlen az időzítés???

szerintetek el lehet indítani egy szülést szimpla vizsgálattal, ha még nincs itt az ideje?
bronco

Zsanci!
Egyszer jöjjünk össze és bőgjünk egy jót! Kép
De most komolyan, tényleg jót tesz a séta, a mait pl. egy kérdéssel tudnám összegezni: (most voltunk először Igazi Nagy Babakocsis sétán Diósdon!!)
Mi teszel ha:
a.) nincs járda
b.) van járda, de csak hol az egyik, hol a másik oldalon?
c.) van járda mindkét oldalon, de autók parkolnak rá és/vagy ki vannak téve a kukák elvitelre?
Létezik helyes megfejtés????
neet
neet

Neet !

Félek nekünk majd az a.) verzióval kell szembenéznünk , megspékelve göröngyös földutakkal ...

Kép
Kép
greenolive

Bronco!
Nem. Ha még nem vagytok kész, egy vizsg. nem indít el semmit. Szerintem.

Bogárka!
Tehát kipróbáltam magunkat, tudunk közlekedni, szóval tali lehet. De úgy kéne megoldani, h szoptatni is lehessen. Nagy kérés? Kép

Norka!
Szólj rá, hogy tartsa bent a levegőt és igyon 9 korty vizet, bal kéz felemelve. Kép (Csuklás ellen.)
neet
neet

Green!
Én úgy szorongattam a babakocsit, hogy hólyagos lett a tenyerem. Kép De tuti a kereke és van fék is! Most rájöttem, mire is jó. Spanyolviasz effektus. Kép
neet
neet

Sírós buliba én is...

Neet, kérdés nagyon furfangos, kb 20 millánál feltehetné Vágó is...

Zsanci, elolvastam mégegyszer a szüléstörténeted. Úgy kezdősik, hogy "tudtam, hogy 25-én szülni fogunk..." HONNÉT????
bronco

Bronco!

Én hallottam már olyat, hogy vizsgálattal elindítanak egy szülést, de szerintem is csak akkor lehet, ha már nagyon itt van az ideje.

Vérnyomás: remélem nem lesz gondom belőle, nem vizesedek, meg semmi ilyesmi nincs. Lehet, hogy bennem volt a mai utolsó munkanap izgalma is... most már nem dolgozom, neki is állok összepakolni a cuccaimat, dobozt már szereztemKép

Kép
Kép
manoka11

Még egy kérdés ahhoz, aki már szült?

mikor kezdtetek el laktoherb teát inni? tejbelövellés előtt-után?
és ez van benn a kórházban, vagy vigyem az itthoni készletet? Forró vizet azért csak lehet benn is, nem(írtátok, van mikro)??
és ezt mekkora mennyiségben érdemes fogysztani?
egyáltalán használ????
bronco

Bronco!
Onnét tudtam, h 25-e lesz, mert EZT BESZÉLTEM MEG A BABÓVAl...ha hiszed, ha nem...Kép
egyébként nem minden babóval lehet beszélni (elsővel nem jött össze-akkor született, amikor NEM kellett volna). de ez a második mindig azt csinálta, amit kérek...
tehát azért péntekben állapodtunk meg, mert akkor apa hétvégén, szabi nélkül is maradhatott a naggyal ( a szabi nagy KINCS). azért délután, és nem éjjel, mert du. a nagy még bölcsiben volt, éjjel meg nem tudtuk volna kire bizni. ja, és azt is tudtam, hogy du a szülésznő is bent van, és nem szivesen hivtam vola éjjel...(kicsit félős vagyok).
hát ezért TUDTAM. ;)))))
Neet!
sirós buliban benne vagyok!!! Úgyis sirva vigad a magyar, nem???

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Bronco!
H-ban van mikro! Szerintem várd meg, hogy mennyi tejed lesz! Belőlem a tejbelövellés óta dől (szerencsére), úgyhogy van itthon Lactoherb, de nem iszom!

Nem tudjátok mikor lesz babaruha börze valahol?
Timi kinőtte a 62-es ruhákat!

Egyébként mostmár biztos, hogy beindult a pajzsmirigyem, reggel nagyon szarul voltam és azthiszem sajnos hatnak Timire is a hormonok a tejen keresztül! Szerintem ezért olyan nyugtalan, állandóan felijed meg sírva ébred! Most nagyobb adagban szedem a gyógyszert Kép,remélem hamarosan használ!
ildi76

Ildi!
ápr. 12-én lesz babaruha börze a Mom-ban. a dátum nem 100%, de megkérdezem...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Gyerekek! (Azaz anyukák!Kép)
Nem volt konkrét terv, hogy elindítsam a könnylavinát... bocsi! Kép
Na, akkor este 7kor gondoljunk egymásra, és akinek valami baja van, az jól sírja el magát! Ha összejövünk, úgyis vihogni fogunk, nem? Kép

Laktoherb nem volt a Hban, mikro igen. Én itthon ittam aznaptól, hogy hazajöttünk. Nekem ízlett, (hidegen) párszor vettünk, most már nem. (3.5 hó)
neet
neet

Sziasztok lányok!
Most jöttünk a dokitól, megnézte és tapogatta a cicimet. Azt mondta, hogy nagyon ügyes voltam, még időben cselekedtem. Látja a nyomait, és csak így tovább (mármint maszírozás, fejés, borogatás) és a kkor nem lesz baj. Biztos, ami biztos alapon kaptam receptet, ha valami gáz lenne.

Neet, Zsanci, többi sírós! Én már éjjel és reggel kibőgtem a heti könny adagomat, így most nem tudok hozzátok csatlakozni.

Én nem ittam az elején tejserkentő teát, most iszom 2 napja. Gyanítom, hogy ez a mellgyulladás ennek az eredménye, pedig nem hittem benne, hogy bármi hatása is lenne, és mégis, 2 nap után beindul az extra tejci.

Bronco! Én is megbeszéltem a bébimmel, hogy hamarabb jöjjön, mert a kiírt időpontban a férjem külföldön volt. Én már 2 hónappal előtte kértem minden nap, hogy hamarabb jöjjön. Sikerült. 3 héttel jött előbb :-))))

KépKép
KépKép
lindicita

Neetnek, és mindenkinek, aki kakául érzi magát!

If life seems jolly rotten,
There's something you've forgotten,
And that's to laugh and smile and dance and sing.
When you're feeling in the dumps,
Don't be silly chumps.
Just purse your lips and whistle. That's the thing.

Tegnap leszedtem a szövegét a dalnak, mert annyira KELLETT!!! Kép
mindenkinek további szép napot!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci, Lindicita - én is hiszem, hogy ők már ott értenek-érzenek bennünket
Magunk között mi is beszéltünk róla babóval - már hetekkel - korábban, hogy ez a Nagypéntek nem is olyan rossz dátum (többek között a +1 nap extra szabi papinak:-), meghogy inkább kicsit előbb bújjon ki, és ne kelljen mindenféle orvosi furfanggal előcsalogatni...

és hát persze, hogy én is türelmetlen vagyok már 9 hónap után
CSAK szeretném, ha mégis Ő választaná meg a nagy pillanatot (és a módot) az indulásra

na jó, nem nyaggatlak titeket ezekkel a dolgokkal (mert 2 nyűgös gyerekhez, vagy egy begyulladt, fájó cicihez képest a gondjaim nevetséges hülyeségnek tűnnek, ((inkább megvárom a 7 órát, aztán bele apait-anyait:-))

Laktoherb ügyben pedig kösz az infókat!
bronco

Pipocs!
Talit szervezünk, arra lehet jelentkezni nálam.

Neet!
Ennek örülök, akkor Titeket is beírlak. Ha nálunk lesz, akkor a szopi mindenféleképpen megoldható, akár a kertbenn, akár bevonulva a házba...

Bronco!
Én szinte szülés után rögtön ittam a teát, nem is volt gond a tejbelöveléssel, a kórházi védőnéni meg is dícsért, hogy biztos ettől indult be ilyen szépen. Kép

Lányok!
Mi ez a tavaszi depi? Mikor végre itt a jó idő, a Tavasztündér, akit annyira vártunk!!! Ne szomorkodjatok sokat!

"Szülésidőzítés":
Én most épp ezen tanakszom, hogy megbeszéljem-e a bébimmel a napot, és ha igen (Petránál egyébként bejött a megbeszélés, nem a napra, hanem másra), akkor mit mondjak neki. 3 nappal a nővérkéje szülinapja előttre vagyok kiírva. Szerintetek jó lenne nekik ha egy napon lenne a szülinapjuk? Volt aki szerint ez tök poén lenne, de volt aki azt mondta, hogy ne, mert pl. az ikrek is azt utálják az ikerségben a legjobban, hogy nincs saját külön szülinapjuk. Szóval lehet, hogy mégiscsak rábízom, döntse el ő!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bronco!
a Te problémád semmivel sem komolytalanabb, mint a mienk!!!!!!! Egyébként én is elég nyöfis voltam szülés előtt!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci!
Mi fáj?
Gyere mesélj!
Mondj el mindent!
(tovább nem tudom)

Ildi! Itt a babaneten a kezdőlapon van egy olyan, hogy "Hol-mi", ott havi bontásban látod, hogy melyik nap hol van babaruha börze.

Mi most lelépünk 4 napra a szülőkhöz Szolnokra, lesz végre éjszaka alvás, mert anyukám bevállalja az éjszakai etetéseket.

Kellemes napokat mindenkinek!

KépKép
KépKép
lindicita

Proone!

A babaszobán(www.babaszoba.hu csevegő,adok-veszek) mindent megkapsz szerintem!

Zsanci!

Soma ma ezt a mamával játszotta el.Anyám altatta el majd elment.Soma felkelt és hisztéériás rohamot kapott.Telefon mamának aki persze a város másik végéből vissza.NO comment!

Bogárka!

Nem méltem neked,de én alkalmazkodom tali ügyileg a többiekhez,de BKV-val közlekedem még egy pár hónapig.

Jucus
20170114224602

Bronco!
DE! nyaggass!!! Kép

Zsanci!
Köszi a szöveget. Egy prob maradt csak (nem ér röhögni): nem tudok fütyülni!!!
Egyébként Esztinek is leginkább forradalmi dalokat szoktam énekelni, azok mennek nagyon (ez a harc lesz a végső..., meg: előre ország népe ha-arcba..., meg: szövetségbe forrt szabad köztársaságok...) Hát, ilyen elcseszett énekesmadár vagyok én. Kép

Lindi!
Jó neked. Jó neked?
neet
neet

Lindi, Zsanci!
Köszönöm a bababörze infókat! A Hol-mi?-nél nézelődtem, de nem találtam, ahol írtak volna bababörzéről, de valszínűleg csak béna vagyok, majd még megnézem!
A Fehérvári úti Műv. Házban is szokott lenni! Jó lenne tudni, hogy ott mikor lesz megint! Majd utánanézek és megírom!
ildi76

Ildi!

Börze:Momban 16-án lesz.És a Hauszmann Alajos utcában(a Bártfainál)lesz 3-án,oda megyek mert a barátnőm árulni fog .Bocs,ha már írták de nem olvastam vissza!

Ha nem röhögtök ki akkor leírom az altatási módszerünket:Zajterápia!
Mivel nem jött be az ostoros módszerKép(hagyjuk sírni egy darabig)mert Panna képes 3 órán kersztül bömbölni az ágyban,ezért ma bekapcsoltam a hajszárítót(ez aSoma -féle porszívó lightos változata)És találjátok ki,hogy mi történt?!Igen!A csaj elaludt az ágyában!
Az én gyerekeim sajnos ilyen defektesek,de azért megtartom őket!Kép

Jucus
20170114224602

Sziasztok!

Örömteli hír: tegnap 16:00-kor megszületett első gyermekünk, Gellért Bandegúz! (3400 g., 54 cm)
Mindhárman jól vagyunk!

A kismama mindenkit üdvözöl,
sziasztok, kispapa Kép
ruzicsky

RUZI!!!
GRATULÁLUNK!!! (Végre egy kispapa, aki jön jelenteni. Kép )

Jucus!
Nem hangzik rosszul! A szomszéd kislány is a porszívóra alszik el. Kép Ebben semmi defekt. Kép
neet
neet

Jucus!
Nem írták még, köszi az infót! Harmadikán én is elmegyek a börzére, az akkor a Műv.Házban lesz, ugye?

Ruz és Kispapa!
Gratulálok a babához! Sok boldogságot hozzá!Kép
ildi76

<font color="ff0000">Ruzicsky! Gratulálok a babátokhoz! Kép</font>

KépKépKépKép
proone

Sziasztok!

Ruz+ kiscsalád:
Gratulálok Gellért Bndegúzhoz (gyönyörű a nevetek)...

Nálunk most ezerrel húsvéti készülődé,sonka, tojás, torma, stb. parti estétől, sőt az anyukámék is jönnek mert én már nem akartam vonatozni....

Bogár:ritkán vagyok ugyan, de a read only minden nap működik...azért mehetek én is talizni??????
Bármikor,bárhol kivéve szülés+4hét....(kb jún 15-től már oké)...és én is BKV betyár vagyok és leszek is még egy darabig ;-)

Neet, Lindi, Bronco és még sokan mások: remélem kibömböldéztétek magatokat a megadott időpontban

Manó11. a vérnyomid hogy alakult, Vigyázz magadra te lyány, hogy együtt szülhessünk :-D

Na, csóka, megyek sonkázni.

Ada(33+6)
ada007

Ildi!

Nem a Műv.Házban lesz ez a börze hanem valami irodaépületben.Majd pontos címet írok,ha Pannikó engedi.Soma hívja így a tesóját.

Neet!

Szorgos népünk győzni fogKép!

Ruz!

Gratula!

Jucus
20170114224602

Ruz !

Gratulálok nektek !

Kép
Kép
greenolive

Ruz!
Gratula Nektek!!!

Ada!
Írj emilt légyszi'! És miért ne jöhetnél? Kép

Most eltűnök kicsit, elutazunk mininyaralni anyósékkal, sógorékkal.

Mindenkinek szép Húsvétot (reméljük az idő se marad végig ilyen)!

Bogárka (28)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ildi!

2005. Április 3.-án vasárnap 9 - 13 óráig BABA- és GYEREKRUHA BÖRZÉT tartunk a XI. kerületben. Cím: SCHNEIDER irodaház, "K2" Étterem, 1119 Bp. Hauszmann Alajos u. 3/b.

Megközelíthető: 47 és 49-es villamossal, a budai Skála utáni 2. megállónál (Bártfai utca) kell leszállni.

Jucus
20170114224602

Ruz: Gratula Nektek! Várunk vissza a történettel!

Mindenkinek: Gyönyörű húsvétot, nyugodt hétvégét!

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Ruz!
Én is csatlakozom a gratulálókhoz!!!! Nagy nagy GRATULA!!!
És mindenkinek Boldog Húsvétot kivánunk!!!
Igor és Borisz Mami és Papi

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!
Kép

Kép
Kép
pipocska

Ruz!

GRATULÁLOK!

Kép
Kép
pipocska

Jucus!

Köszi a címet! A Műv. Házban 5.-én lesz 8-13h-ig!
Ha összejön, mindkettőre elmegyek!
ildi76

Jaj, bocsi!
Félreinformáltam mindenkit!
Nem lesz 5-én a Műv. Házban börze! Az előző hónapot néztem!
De itt a link, ha valakit érdekel!
http://www.babanet.hu/hol-mi/borze.php
ildi76

Ruz!
GRATULA nektek, várunk a történettel és a képekkel!

Ada!
Ma nem tudtam vérnyomit mérni, de holnap megyünk a szülőkhöz, ott van mérő, majd megírom! Ja, a doki azt mondta, az áprilisuk nagyon zsúfolt, sok szülésük lesz, de a május talán nyugisabb leszKép

Ma délelőtt csak a fürdőszobát és a konyhát takarítottam ki, mégis úúúúgy elfáradtamKép

Ja, a talira én valószínű kocsival megyek, úgyhogy tudok vinni pár embert, de majd megbeszéljük, ha konkretizálódik a dolog.

Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Manóka (33+3)

Kép
Kép
manoka11

Ruzi!
Nagy gratula! Majd kérjük a szüléstörténetet is, ha már otthon vagytok!
lakibori

nézzétek mit találtam:
"a csokoládé fogyasztása jó hatással van a születendő kisbabára. Hat hónappal a szülés után a rendszeresen csokoládét fogyasztó kismamák csecsemői mosolygósabbak és nevetősebbek voltak, mint azon kismamák gyermekei, akik nem szeretik az édességet."-finn kutatók szertint...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

<font color="0000ff">Ha valakit érdekel, azt az emailt kaptam:

Babaruhabörze a MOM.Műv.Házban (XII.ker Csörsz u. 18.) április 16-án
szombaton 8-12 óra között. A belépés ingyenes. A börze nagyon színvonalas. A
ruha és más bébi ésgyermekholmik csere- beréjén kívül szaktanácsadók is
résztvesznek. (védőnő,babamasszásoktató, dietikus stb.) kismamák és
kereskedők is árusítanak újés és használt gyerekholmikat. Pelenkázó és
szoptatószoba van. A börze ideje alatt bébiszitter szolgálat és játszósarok
üzemel. A börze folyamatosan van minden hónapban.
Szeretettel várunk Téged is.

További info:
Hambuch Edit T: 06-709442153,
edit@hambuch.hu</font>

KépKépKépKép
proone

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Huha Ruz, Gratula!
Az az igazság, hogy mi a párommal pénteken 18-kor mentünk be a kórházba a szülésznővel megismerkedni, és éppen akkor toltak ki egy babát csak annyit mondtak, hogy kisfiú és 2 órája született.
Ja és utánna kitolták a Kismamát is (szerintem az RUZ volt), ezek után de ezt már csak tőle tudom meg!Még gratuláltam is neki :-))))
Ha tudtam volna?!
manó27

Pipocska!

Ez minden kismamának ez az álma, leüt egy tojást és hopp ott egy kismanó:-))))
De jó is lenne, nem kellene szülni:-)))

Nagyon tetszik!
manó27

Lányok??

Persze ha van itt valaki?!
Nekem nagyon mozog bent a fiatalúr a pocakomba, és képzeljétek ha a párom ráteszi a kezét mintha elvágták volna semmi....
Ez nálatok is így volt???

A párom mondta, hogy kérdezzem meg tőletek:-))))
a kis kiváncsi

Manó
(28+1)
manó27

Manó !
Kezdetben így volt , hogy csak nekem mozgott , később a férjemnek is !

Kép
Kép
greenolive

Manó!
Végül is ki lett a szülésznőd?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Manó!
Volt így! De aztán páromnak mocorgott, + persze nekem, de mindenki másnak leállt. Kép
És én nem kérek a tojásos szülésből, szerintem így volt jó és kerek egész. Kép De komolyan.
Ja, és ma megvolt Eszti Élete Első Tesco-zása!!! Kép
KELLEMES HÚSVÉTOT EVERYBODY!
neet
neet

Szép babákban és nyulakban gazdag húsvátot mindenkinek!!!!

RUZ és PAPA! GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vizsgálat, telihold ide vagy oda én még itt vagyok - rosszkedv el, babó benn (bár egész éjjel fájdogált a pocám, most a rendszert figyelem benne és éjjel 2-kor mintha a nyákdugómhoz lett volna szerencsém - de tudom, hogy ezek után még napokig vígan kihúzhatja az ember) Mindenesetre izgi nap lesz a mai - apu már nálunk, pérom szülei perceken belül itt a sonkával és egyéb földi jóval

Nincs is meghatóbb egy közös családi vajúdásnál, mikor együtt lélegzi mindenki a 4/5-öt a közös ebédnél:o)

Most rohanok összeszedni magam, felveszem a legszebb kinyűlt pólót (ami mág rámjön), mert mégsem fogadhatom akármiben a vendégsereget:-)

Mégegyszer SZÉP ÜNNEPET MINDENKINEK, este jelentkezem!!

Bronco (39+4)
bronco

Sziasztok!

Manó!
Az egyik előadáson hallottam, hogy a babát fokozatosan össze lehet ismertetni a papával már a pocakon belül is! Ha minden nap egy kicsit ráteszi a kezét a hasadra, a baba meg fogja szokni és nem hagyja abba a mocorgást, ellenben más idegen kezére igen!

Bronco!
Drukkolunk!

Sok locsolót mindenkinek holnapra!(Bár én inkább megúsznám a locsolósereget!)Kép

Ildi
ildi76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?