Új privát üzeneted érkezett!

Látom feléledt a topicKép
Én az utolsó hozzászólásom óta túlestem egy sikertelen inszemen, majd egy sikertelen lombikon. Én 120e Ft-ot fizettem a gyogyikért, de már attól is padlót fogtam, ráadásul maradt is belőle, kb. 20e Ft-nyi.... Remélem a következőnél is ue. a gyogyi lesz, így legalább megspórolok valamennyit.

Mindhárom dokinak nagyon jó a statisztikája, és csak ez a fontos, a többi szubjektívKép
macifül

Sziasztok!
Hát át estem tegnap a HSG-n. Tudom, hogy mindenkinek más, de annak ellenére, hogy átjárható volt mindkét petevezetőm annyira fájt, hogy elájultam. Jövőhéten még vár rám két vérvétel és akkor végre végzünk a vizsgálatokkal. Már annyira várom, hogy megtudjuk mi a probléma és beinduljanak a dolgok.
Móni

Kép
móni23

Lányok! S.O.S! Kérlek segítsen, aki tud, vagyis aki már túlesett lombikon a BMC-ben. Normális az, hogy a Decapeptyl inj.-tól tovább tart a menstruációm? Mindig 5 napos, és most már 7 napja tart. Lehet, hogy túlizgulom az egészet, de kérlek írjatok, mert nagyon ideges vagyok.
Jazmin
jazmin

ma jutottam el odáig, hogy totál kikészít ez a tehetetlenség. Nagyon elkeseredtem. Idén nyáron kiderült, hogy a páromtól természetes úton nem lehet gyerekem, mert állítólag olyan anyagot termelek, hogy "kinyírom" a spermáit. Tehát első körben mesterséges megtermékenyítés... egyen már túl is vagyok, még 5 próbálkozás (amire a statisztikák szerint 10 %-nál is kevesebb esély van) lehet a lombik-program előtt. 34,5 éves vagyok. Testvérek között is kb. fél év, mire a lombikig eljuthatunk, de ha ilyenek történnek, mint pl. utoljára, akkor akár egy év is...: pl. hormontartalmú gyógyszert kellett szednem, de az orvos elfelejtett tájékoztatni, hogy meddig. Természetesen túlszedtem, így ebben a hónapban nem lehetett inszeminációt csinálni. De ez csak egy a negatívumokból. Alapvetően egy darab húsnak érzem magam a hentesnél a kezei között. Nem tájékoztat semmiről, nem nyugtat meg, nem tudom közel engedni magamhoz, nem tudok bízni benne, mert futószalagon foglalkozik a gyereket akaró nőkkel. Ma pl. közölte, hogy holnap menjek el a magánrendelőjébe, megnézi van-e cisztám... FÉL ÉVE JÁROK HOZZÁ, már inszemináció is volt, most jutott eszébe cisztát nézni??? Új orvost szeretnék találni, AKI EGYBEN EMBER IS... Bp-en... Tudtok segíteni?!!!
emileknek is nagyon örülnék a témában: pintusi@freemail.hu
Előre is köszönöm, minden kedves szónak örülnék perpill., mert épp a bőgés határán állokKép(((
pintusi

Jah, azt elfelejtettem mondani, hogy most a Schöpf Mérei Kórházba járok.
pintusi

Zsuzsa!
Én a BMC-be járok. Ott is úgy érzed, mintha futószalagon mennének a dolgok, de nagyon jó orvosok vannak, úgyhogy biztos kézben érezheted magad. A Konc tanár urat, vagy a Zeke adjunktust tudnám neked ajánlani. Sok sikert!
Jazmin
jazmin

Sziasztok Lányok!

Én is a Nyírőbe járok már másfél éve, Vereczkey dokihoz. Majdnem két hete volt az első (és remélem utolsó) beültetésem. Pár nap múlva derül ki, hogy megtapadt-e vagy sem. A dokival nagyjából elégedett vagyok, általában figyelmes. Azt hogy mennyivel jövök én piszkáltam ki belőle (mert adósnak éreztem magam), de az előtt is az után is rendes volt. A nővérekről már más a véleményem, van egy amelyik szabályszerűen ellenséges. És számonkérte mindenki előtt, hogy fizettem-e!
Most viszont aggódom, mert rosszul vagyok már három hete. A hasam óriási lett,puffadt, kemény,nyillal, már levegőt is alig kapok és nem múlik. A doki elég lazán vette a panaszokat és nem tudom, hogy csak én vagyok mimóza vagy ez nincs rendjén így. Nektek volt ilyen reakciótok?
Bocs a hosszú lé miatt, ha belejövök rövidebb leszek.
Piskota
piskota

Piskóta ! Ezek tipikusan hiperstimulációs tünetek, igyál sok folyadékot és egyél minél több túrót, fehérjét !! Ilyen esetben az orvosnak fokozottan kéne veled törődni !!!
Remélem sikerült a beültetés (egyébként akit egy kicsit túlstimulálnak, annak jó esélye van a babásodásra)

mniki

Pintusi : jó szívvel ajánlom a Kaálit.
Én a BMC-be jártam 1 évig, a Zeke adjunktushoz. Iszonyú sokat kell várni (volt, hogy 4-5 órát is, pedig nem vérvétel vagy hasonló eredményre várakoztam)
Ha te ezt be tudod vállalni ott is jó helyen vagy, a Zeke adj.jó, bár a stílusa... és arra nagyon kell vigyázni, ha nincs a dokid, más könnyen eltolhatja a stimulációdat (pl. nekem Wiegandt), mert még annyira sincs képben, mint a dokid (sokszor ő sem egyáltalán) és nagy a kapkodás.... MIndezek ellenére nagyon képzettek az orvosok és jó a statisztikájuk.
Viszont a Kaáliban sokkal rugalmasabbak, tudják ki vagy, hol tartasz, eddig 1x kellett kb. 20 percet várnom és nincs az az érzésem, hogy a legdrágább gyógyszert, injekciót akarják rámsózni Kép(

mniki

Pintusi! Hallottam olyan orvosokról, akik szivesen adnak arról papírt, hogy megcsináltad már mind a hat insemet és tovább léphetsz (nyílván pénzért). Nevet sajnos nem tudok, mert nem vettem igénybe, de hátha a lányok tudnak valamit.
Mniki.
Végre kaptam infuziótkat! Amúgy jobban nem lettem, de megnyugtat, hogy nem fulladok meg otthon valamelyik éjszaka. Sokáig tart amíg elmúlik?
Piskota
Piskota
piskota

Piskota : nekem sima inszemes túlstimum volt, nem kaptam infúziót, de eltartott kb. 3 hétig, míg minden okés volt. Remélem nálad hamarabb rendeződnek a dolgok (és örülök, hogy nem vártak tovább az infúzióval)

mniki

Piskota : nekem sima inszemes túlstimum volt, nem kaptam infúziót, de eltartott kb. 3 hétig, míg minden okés volt. Remélem nálad hamarabb rendeződnek a dolgok (és örülök, hogy nem vártak tovább az infúzióval)

mniki

Sziasztok! Én is Nyírőbe járok/jártam
Volt 2 injekciózás, 0 beültetés. Vereczkey annyival elintézte, hogy nem tudja mi lehet ennek az oka. Vagyis az elsőnek tudjuk, félreértettem , amit mondott és a Choragont egy nappal később kaptam, mint kellett volna. A másodiknál minden rendben volt....
Most laparoszkópiát akarna, mert ő szakmailag kíváncsi, hogy mi lehet nekem ott benn. (150.000 Ft-ért)Nekem az a tapasztalatom, hogy abszolút rutinból megy minden. Mosolyogva közlik, hogy ha
a "rosszabbik" tápoldatot (az ingyen van)választom az se baj, legfeljebb megrpróbálom még 1x a lombikot. Igaz a vénám már olyan lett, hogy a jobb kezemből nem jött a vér, a hátsóm meg szét szurkálva...A nővérek, hát az ember úgy érzi, hogy őket kell körbe ugrálni, mert ők mennyire le vannak terhelve. Én soha nem jutottam be, akkor amikor időpontom volt. 1 óra a minimun, de volt már 4 is. Szóval én most váltok. Gondolkodtam a BudaiMC-n, de Mniki elbizonytalanított. A Dévai biztos jó, csak annyira macerás, hogy nem csinálnak ott vérvételt
stb....Maradt a Kaáli. Csak azt nem tudom, hogy a pesti vagy a győri. Valaki segítsen nekem dönteni.
Mniki, te oda jársz, nem sokat tudok a Kaálikról.
az interneten meg igen hiányos az infó, amit feltettek magukról. Miért kell ott fizetni és mennyit? Elvégeznek mindent egy helyen? Írhatod emilbe is. Nagyon köszönöm, ha válaszolsz.
byby

az emilem: byby@index.hu
byby

Byby! Kép
A pesti Kaáliba járok! Szívesen válszolok ha van valami konkrét kérdésed! KépEgy lombikon vagyok túl most novemberben sajnos nem sikerült, de úgy gondolom, hogy szakmailag mindent megtett az orvosom, csak nem sikerülhet mindenkinek.

Nálunk a párommal van baj, és mivel nagyon nagyon rossz a spermakép javasolta a lapart, hogy mindet kizárjon. A Kaáliban ilyen műtéteket nem végeznek, de fogják a kezed és ajánlanak orvost (persze nem kötelező ide menni) én az ajánlott orvoshoz menetm és a tarifa 40-70e között van a 150 hez képest nem sok.

Nagyon sokat meditáltam a Vereczkeyn, mert a mi andrológusunk oda ajánlott, de a Nyírős topikon akkor csak rosszat lehetett hallani és ráadásul mindenki mondta sokat kell várni és eléggé pénzéhes. Aztán a Kaáli győzött, nem bánom!

Szóval ennyit röviden de szívesen válaszolok akár itt akár e-mailben zseboroszlan5@freemail.hu

A kérdéseidre a válszom:
Telefonon kell időpontot kérni, vagy egy konkrét orvoshoz, vagy ők beraknak valakihez.
Első alkalommal a konzultációért kell fizetni 8.000 forintot (ezt csak egyszer utána mindig INGYENES!), egy alkalommal van egy andrológiai vizsgálat 8.000.- forint (van akinek elfogadják amit hoz nekünk nem) Illetve vérvételes papír is kell a hormonról, de ezt megcsináltathatod körzetinél és akkor nem kerül semmibe itt is megcsinálják de fizetni kell érte. Nekem még csináltak egy méhfeltöltést (törvényi előírás miatt, de erre a vizsgálatra is felajánlották, mehetek bárhova) de én itt csináltattam 10.000.- forintért. Ennyi ezen kívül mi csak a gyógyszerekért fizettünk ami kb 90.000 forintból kijött. (az ultrahang, a vérvétel és bármilyen vizsgálat onnantól, hogy már a lombik vagy inszem elindult már minden ingyen van az intézményen belül is, végülis csak a kivizsgálási szakaszban kell ezekért fizetni, de mondom a legtöbbet elvégeztetheted máshol is és nem néznek rád emiatt rossz szemmel, mert maga az orvos ajálja fel.)Itt a hasadba szurkálják a szurit. A szurit beadathatod itt is vagy magadnak vagy bárhol (ingyen van itt és nem kell várni rá csak max 1-2 percet)Mindig időpontra mész és nagyon ritka ha csúsznak, de akkor is sűrű elnézések következnek. Mindenki kedves és szerintem a szaktudás is megvan. A felszerelés meg teljesen modern. Ha bármi más kérésed van írjál nyugodtan.

Ja és a legfontosabb! Aláíratnak veled egy papírt, hogy hálapénzt NEM adsz! Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Nagyon kedves vagy, hogy ennyi időt szántál rám.
2 dolog, mennyit kell várni a bejelentkezéstől az
első konzultációig? A másik, ami fontosabb nem ismerek ott egy orvost se. Viszont azt tudom, hogy van egy doktornő is. Tudsz vmit mondani róluk? Előre is köszi
byby

Byby!

Szívesen válaszolok és segítek ha tudok. Annak idején nekem is jó volt amikor kaptam útbaigazítást a tapasztaltabb lányoktól Nem is tudom mi lett volna velem net nélkül.

Azt nem tudom mennyit kell általában árni én augusztus második hetében jelentkeztem be és szeptember elején voltam az elős konzultáción. Szóval szerintem függ attól is, hogy az a doki akihez szeretnél menni éppen hogy van betáblázva de egy hónapnál szerintem tuti nem kell többet várni.

A doktornőt Kovács doktornőnek hívják. Viszonylag fiatal (csak látásból ismerem) nagyon kedves és sokan dicsérik, igazából minden orvosra ugyanez igaz. Van a Krizsa Ferenc (közel a negyvenhez szerintem) én hozzá járok, van a Kovács doktor ő viszonylag fiatalabb kedves és jóképű dokibácsi, Van Szamatol őróla is csak a fenieket tudom elmondani és van Bernát doki ha jól tudom a nevét. Azt hiszem ennyien vannak! Jó kis csapat, bárkihez kerülsz jó kezekben leszel. A Kaális párok forumán (irok ott is) nagyon kedves emberek vannak és ott ha nem a Krizsáról érdeklődsz akkor biztos van valaki aki tud a konkrét orvosról konkrétumkoat. Azt tudom, hogy van aki kifejezetten a doktornőt akarta és oda is jár.

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zseboroszlán!
Köszi, átnézek akkor a kaális topicra.
byby

Lányok ! Hallottátok, hogy petíciót írtak az nlc-s lombikos lányok ?

http://www.PetitionOnline.com/IVF2005

Kérlek segíts te is az aláírásoddal !!

mniki

Lányok ! Hallottátok, hogy petíciót írtak az nlc-s lombikos lányok ?

http://www.PetitionOnline.com/IVF2005

Kérlek te is csatlakozz aláírásoddal, hátha el tudunk így érni valamit azért, hogy a lombik még nagyobb támogatást kaphasson !

mniki

Sziasztok!
Mi most fogunk elkezdeni járni a BMC-be. Február 3-ra kaptuk az első időpontot. A nőgyógyászom "utalt be", mert sajnos már 3 vetélésem volt. Jó kezekben leszek ott? Tényleg foglalkoznak ilyen esetekkel is, mint az enyém? Ki ebben a legjobb? Vagy nem mi választunk orvost hanem ott irányítanak valakihez?

Bocs a sok kérdésért, a válsaszokat előre is köszönöm.
valucky

Pintusi!

A Schöpfiben ki az orvosod?
Én is ott kezdtem, túl lettem 6 inszemen, lombikon, mivel én is kinyírtam a spermákat. Most van két spontán fogant lányom garantáltam ua. embertől, 6 és 1 évesek. Azt gondolom, tudnánk miről beszélni.
kolozsvari.peter@chello.hu

UI. mindkettő a söfiben szül. ua. tündérdokinál

Pusza

2 lányos boldog anyany
banyamama

Szia ez a Schömp Méreis dolog engem is érdekelne, mert én is oda járok. Arnold dokihoz. Te kihez jártál banyamama. Remélem nem hozzá, mert nekem pozítív véleményem róla és az olyan elkeserítő lenne, ha ennyi negatív vélemény lenne.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Van valami infotok a Forgács intézetről? Mi most szeretnénk elmenni kivizsgáltatni magunkat (vagyis március vége felé, ha addig nem jön össze), és arra gondoltam, hogy mielőtt egy nőgyógyász próbálkozik rajtunk, rögtön inkább olyan helyre megyünk, ahol értenek is hozzá hogy mit néznek és csinálnak. A Budai meddőségiről és a Kaáliról is azt hallottam, hogy oda annak érdmesebb menni, aki már 1-2 kört futott. Igaz ez? Nem hajtanak el onnan, ha "csak azért" megyek oda, mert fél év alatt nem sikerült? Én csak egy alap kivizsgálásra vágyom, hogy tudjam nincs gond, és akkor még próbálkozhatunk tovább.

Breki
brekus

Brekus!

Általában az orvosok 1 év sikertelen próbálkozás után kezdenek vizsgálni.
Ha már most szertnél valamit ebben lépni javaslom, hogy menjen el a férjed a Krio intézetbe sperma vizsgálatra. Te pedig kérj a nőgyógyászodtól egy hormonszint vizsgálatot, mert meg szeretnél nyugodni. Ebből nagyon sok minden kiderül.
Ha valami nem tökéltes,akkor mindenféleképpen szakorvoshoz fordulj.
Hőmérőzöd magad? Az sokat segít.
Általában a 12-14 napon van a megtermékenyülési fázis, ebben az időszakban próbálkozzatok.
Ha valamiben esetleg segíthetek írj nyugodtan.

Kép

Kép
pkagi

Pkagi!

Én is Arnold dokihoz jártam, és velem a 10 év alatt semmi negatív dolog vele kapcsolatban nem történt.Sőt.
Én nagyon jó véleménnyel vagyok róla.

Pusza

Banyamama
banyamama

Sziasztok!
Egy éve szeretnénk babát, fél éve kezel a dokim hormonokkal, beszélgetni nem tudok vele, azt sem tudom mi miért történik velem. Kérlek segítsetek dönteni, melyik meddőségi központot válasszam. A BMC és a Káli között vacilálok. Szégyenlős lévén a hálapénz ügyében a Káli felé hajlok, mert így tudom, hogy nem várnak több pénzt, ha már egyszer aláíratnak egy papírt ról. De a BMC-ről sok jót hallottam, olvastam, és nem tudok dönteni.
A BMC-ben megmondják a dokik egyenesen, hogy mennyi pénzt kérnek? Elmagyaráznak mindent pontosan? Megcsinálnak minden vizsgálatot? Rendszeresen nézik a hormont, rendszeres az UH? Hüvelyi ultrahangot vagy hasi ultrahangot csinálnak?
Egyébként PCO-m van, és emiatt is inkább mennék szakemberhez.
Az átjárhatóságit ott megcsinálják? Mennyibe kerül? Ezért külön kérnek pénzt? Egyébként a Kális párok is tudtommal máshol kell, hogy megcsináltassák az átjárhatóságit. Erről tudtok valamit? Előre is köszönöm, ha válaszoltok, nagyon nagy segítség lenne.
Vera

Kép
Kép
verona

Sziasztok!
Én tavaly nyáron jelentkeztem a KAÁLI intézetbe.
Dr. Kovács Péter volt a kezelőorvosom. A férjemmel most leszünk egy éves házasok ( tehát nem csak az mehet, aki már évek óta próbálkozik).
Bár igaz, hogy PCO-s voltam azelőtt és átestem egy-két műtéten, de nem ez volt a fő indok, hogy elvállaltak. Szóval nálam volt a hiba. A vizsgálatok és szűrések után elkezdhettük a hormonkezelést.ez kb 3 hétig tartott. 2004. szeptember 3-án csináltak egy petesejtleszívást. Ez egy pár perces altatásban lévő műtét. 10db petesejtet tudtak leszívni és ebből 9db meg is termékenyült. Szeptember 6-án kettőt visszaültettek a méhüregbe. A fenmaradó 7db-ot lefagyasztattuk. Sajnos a beültetés nem járt sikerrel. Nem adtuk fel! Októberben későn kezdtük el a stimulációt és nem került sor beültetésre. Bár az anyagi okból is késlekedett. Természetesen a menzeszem is késett, ezért minden tolódott. végül december 1-jén megjött és újra elkezdhettük a stimulációs kezelést ( már sokkal kevesebb gyógyszerrel). December 20-án megtörtént a fagyasztott petesejtek (3db) visszaültetése. Nagy örömünkre a teszt pozitív lett. Most 13 hetes vagyok. A jövőhéten megyek genetikai UH-ra.
A vizsgálatokról és az anyagiakról annyit:
Az első jelentkezésnél van egy konzultációs díj: 8000Ft
A vizsgálatokat valóban érdemes máshol ingyenesen elvégeztetni, mert a KAÁLI-ban borsos ára van.
Ha valakinek kérdése lenne ezekkel kapcsolatban, akkor írhat ide is: angelani@citromail.hu
Egyébként két kolleganőmnek is sikerült a beültetés. Egynek pedig az inszemináció!
Ezért választottam én is a KAÁLI intézetet, mert nagyon jól dolgoznak. Hálapénzt nem fogadnak el!
Sok sikert mindenkinek!
Remélem végig tudjátok olvasni! :-)
Sziasztok!

Kép
angelani

Kedves Angelani!
Nagyon megköszönném, ha válaszolnál néhány kérdésemre a Kaálival kapcsolatosan.
Először is gratulálok a sikeredhez. Vagyunk páran, akik igazán át tudjuk érezni az örömödet, és rettenetesen vágyunk arra a boldogságra, amit te most átélsz. És persze köszönöm, hogy a boldogság közepette is gondolsz azokra, akik még előtte állnak.
Úgy érzem, az orvosom elhanyagol néhány fontos vizsgálatot. PCO-m van, és szerintem valami nem úgy működik, ahogy a doki gondolja, mert folyamatosan rosszul vagyok a gyógyszerektől, és érzem, hogy már a másik oldalon is lettek cisztáim a stimulálástól. Ezen kívül a vesém is rendetlenkedik, vagy a gyógyszerektől, vagy van valami gond vele, ezt szerintem meg kellene nézetni. Az orvosom nem sokat beszél, és én sem merem sok idejét rabolni, igyekszem gyorsan végezni nála, mert nagyon sokan várnak rá mindig. A hálapénzzel úgy vagyok, hogy fogalmam sincs mennyit kell adni, másrészt meg nincs kidobni való pénzem. Szóval a Kaáli nagyon kézenfekvő lenne.
Mit takar az, hogy máshol is meg lehet csináltatni a vizsgálatokat, mert az olcsóbb??? Most is megcsináltathatom máshol? Ők küldenek máshová? Vagy hogyan működik ez?
Nekem egy olyan dokira lenne szükségem, aki válaszol a kérdéseimre, és megcsinálja a kellő vizsgálatokat. Akkor mehetek a Kaáliba?
Igazából arra gyanakszom, hogy el vannak záródva a petevezetőim. Ezt a vizsgálatot sem csinálják meg ott? Ha nem, akkor hol? Van arról tudomásod, hogy ez mennyibe kerül?
Rendszeresen végeznek hormonvizsgálatot, vagy a tapasztalatukra hagyatkozva ránézésre írnak gyógyszert? Mert a mostani dokim így írta fel az injekciókat.
Válaszodat és segítségedet köszönöm.

Kép
Kép
verona

Kedves Verona,

Én a Kaáliban az 5. inszeminációnál tartok. Tavaly nyár óta járunk oda, a párom kiskatonái miatt mentünk először. A vizsgálatokat máshol megcsináltatni azt jelenti, hogy megvárhatod az első konzultációt, ahol elmondják hogy mire van szükség és hogy az náluk mennyibe kerül, de te döntöd el, hogy ott vagy inkább sima kórházban végezteted. Az árak, amennyire emlékszem, a következőek: Első konzi 8 ezer, ahogy már irták előttem. Hormonvizsgálatra vérvétel szintén 8-10 ezer (tudom hogy tavaly óta emelkedtek az árak)A párod andrológiai vizsgálata szintén 10 ezer. A hormont és az andrológiát meg tudod sima kórházban is csináltatni ingyen, de lehet hogy sokáig tart (nekünk a párom eredménye 2,5 hónap alatt jött össze a János kórházban ) és a körülmények is lehetnek elég rosszak. A Kaáliban mindezzel 1 héten belül végzel, ha rászánod a pénzt.
Ezek után nekem is petevezeték átjárhatóságit csináltak, ott a Kaáliban, ez 25,000 Ft volt, UH-val. 10 perces, kicsit kellemetlen vizsgálat. Szintén megcsináltathatod máshol, van ahol röntgennel csinálják, ami olcsóbb, de sokkal fájdalmasabb. Én elég sok horror sztorit hallottam ezekről, ezért döntöttem a Kaálinál. Sajnos nekem mindkét vezetőm el volt záródva, igy utána még egy laporoszkópiás műtétet is kellett csináltatnom (szintén a Jánosban)és mivel ezt sikeresnek nyilvánították, szeptemberben elkezdtük az inszemeket. Ez a beavatkozás 30,000 Ft most a Kaáliban. Remélem a hétvégén már pozitív teszttel a kezemben mondhatom, hogy megérte.... Ha tényleg a Kaáli mellett döntesz, gyere át a Kaális párok fórumába, ott elég jó kis csapat van, sokan lombikosok, bár épp 2 hete van egy 5. inszemes sikersztorink is.

Sok sikert,

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71

KÖszi a választ Kriszta!
Holnapra van időpontom a Kaáliba Kovács Péter doktorhoz. Különben PCO-s vagyok, és a PCO-s lányokhoz járok topikolni, (Inszem utáni görcsölés) ugyanis van egy gyógyszer, amit a Kaáliban alkalmaznak a PCO-ra, és tőlük hallottam először. Még egy kérdés, ha nem gond: Az inszem 30.000 azt jelenti, hogy ezt fizeted a Kaálinak, vagy ennyi a gyógyszer???
Vera

Kép
Kép
verona

Kedves Verona!

A vizsgálatokra a Kaáliból küldenek el.
Azért kell máshol megcsináltatni, mert a kaáliban elég magas áruk van.
Én tudok neked sok mindenben segíteni ezzel kapcsolatban. Sajnos ide ritkán nézek fel, ezért kérlek, hogy az E-mail címemre írj.
angelani@citromail.hu
Sok más vizsgálatra is szükség lesz a pároddal együtt. Ezeknek is elég magas áruk van. A spermavizsgálatot is el lehet ingyen végeztetni máshol. Az AIDS és Hepatitis szűrést is ingyen végeztettük el. Ezek mind-mind pénzbe kerülnének.
Mert az ANTSZ csinálná meg. Tavaly személyenként az AIDS szűrésért 2000Ft-ot kértek volna el. A Hepatitis-ért külön pénz. Ez kettőtöknek kb.8000Ft lenne. Ezek csak a kötelező szűrések+ a spermavizsgálati díj a kaáliban, ha ott szeretnéd megcsináltatni.
De ez rajtad áll, én bárkinek segítek, mert én szinte minden vizsgálatot ingyen végeztettem el és hiába. Most tartunk 300.000Ft-nál! A hormonkezeléseknek nagyon magas az ára. Igaz, nem mindenkinek kell ennyi injekció, de az is lehet, hogy több kell. Utána kúpot vagy tablettát kell használni/szedni. Ennek az összege nálam havi 6000Ft volt.
De amint írtam, rajtad/rajtatok áll a döntés.
Én sok sikert és jó egészséget kívánok mindenkinek!
Angelani

Kép
angelani

Verona

Elolvasván a Kriszta71 üzenetét, én csak annyit szólnék hozzá, hogy az én páromnak a spermavizsgálatára kb. 40 percet vártam.
Rögtön a kezembe nyomták az eredményt.
Persze nem a Jánosban.
Szia!

Kép
angelani

Szia, Verona!

Ha megkeresed Arnold dokit a Schöpf - Méreiben, nem kell sem az inszemért, sem az átjárhatóságiért, sem a párod vizsgálatáért fizetned. És ő is lombikos a Jánosban. És az átjárhatósági: igen a 10 évvel ezelőttinél leszállaótam az asztalról és összestem. Tavalyelőtt: menses szerű görcsök és pont, délben mehettem haza. egyáltalán nem fájt, azokat a vaseszközös módszereket már sehol sem használják.
Dokinál hiv. rám: Kolozsváriné

Ne fizess semmiért, amit megkaphatsz ugyanilyan szintű ellátásban nem 30-ért.
banyamama

Szia Banyamama!
Köszönöm a válaszodat.
Kérdés: Ha a Kaáliba járok, és tudom, hogy ott 25.000 az átjárhatósági, és mondjuk a Shöpf-Méreibe megyek, (de csak átjárhatóságira) mert ott ingyen van, akkor is szívesen fogadnak? Tudsz közelebbit erről a vizsgálatról? Mármint, hogyan zajlik a Shöpf-Méreiben???
Köszönettel
Vera

Kép
Kép
verona

Verona!
Sajnos én nem tudok semmit a Shöpf-iről.
De talán ott is rendesek.
Szerintem nem is kell megmondani, hogy nem mész többet.
A Kaáliban tényleg nagyon drága a vizsgálat.
Próbáld meg, itt Banyamama biztos tud ebben segíteni neked.
Sok sikert!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!
Mi a párommal az 5. sikertelen inszem után vagyunk. A BMC-ba szeretnék menni, bár mindenkitől a kaáli-t hallom a legjobbnak. Ha valaki tud írjon a BMC-ról. Olcsóbb? Sajnos nekem ez számít, mert az 5 inszem + a most következő 6. kissé kiürítette tartalékainkat. Remélem azért a 6. sikerül és nem lesz rá szükségünk. Válaszotokat előre is köszi.
Renóca

Kép
renóca

Renóca ! Én a BMC-ben kezdtem anno. Nekem az inszemek többe kerültek ott, mint a Kaáliban úgy, hogy ott a beavatkozásért 25 ezret kellett fizetni. Szóval baromira relatív.

Nekem most a Kaáliban 85 ezerbe került a lombikhoz az összes injekció, gyógyszer. A gyógyszer költsége alapvetően attól függ, hogy milyen drága injekciót kapsz, hogyan reagálsz rá, azaz mennyi kell belőle. Ami fontos és megfontolandó, mielőtt intézetet váltasz (tapasztalat és a többiek is megerősíthetnek..) a BMC-ben sokszor több órát kell várni (akár 4-5 órát is) , mindezt mondjuk 2 naponta megcsinálni, munka mellett elég húzós, de még munka nélkül is idegőrlő. Nekem az volt a tapasztalatom, hogy túlságosan is futószalagszerű az egész és a dokikról sem volt túl jó véleményem. De ez csak az én meglátásom.

Szívből remélem és kívánom, hogy a 6. inszemi sikeres legyen !

mniki

Szia Mniki! Köszi a választ. Fixre megmondták mennyit adj egy beavatkozásért? Nekem csak akkor volt fix az ár 15-20 ezer, ha hétvégére esett. Hétközbe bár ugyanannyit adtunk, de ha nem adtam volna semmit akkor is ugyanúgy foglalkoztak volna velem. Azt szeretném kérdezni, hogy te a kaáliban csináltattad a vérvételeket is? Mennyibe kerül egy? Nem neheztelnek, ha máshol csináltatod meg? Mit gondolsz a múlt augusztusi átjárhatósági vizsgálatot (eredmény: teljesen átjárható) elfogadják vagy megismétlik? Hanyadik lombikod? Szorítok, hogy sikerüljön.
Válaszod előre is köszi. Szia. Renóca

Valaki tud jót is a BMC-ről? Írja meg.Köszi.

Kép
renóca

Renóca : a Kaáliban is lehet csináltatni vérvizsgálatot (árat nem tudok), DE ! elfogadják, ha máshonnan hozod, nem ragaszkodnak az övékhez, sőt a dokim mondta, hogy nyugodatan csináltassam meg máshol.
Az augusztusi átjárhatóságit elfogadják. (Nekem az előző év októberi átjárhatóságit szeptemberben elfogadták)

A BMC-ben nagyon drága injekcióval stimuláltak inszeminációra, ezért került sokba. A Kaáliban sima gyógyszert kaptam, ami kb. 600 Ft volt, a 35-40 ezerhez képest, ezért mondtam, hogy végülis a Kaáliban még olcsóbban jött ki Kép

Egyébként a BMC-ről sok jót is lehet mondani, nem akartam, hogy azt gondold, hogy ez egy kevésbé megbízható intézet.
Szakmailag nagyon jó orvosok vannak, a biológus is jó, felszerelt, korszerű intézet.
Ami negatívum, az a hosszú várakozás, stb, stb.
(+ a dokim érezhetően várta - volna - a pénzt az inszem után, de én nem adtam)

Nagyon sok lánynak sikerül babát varázsolni a BMC-ben is, szóval sikerességét tekintve ők is jók !

mniki

Renóca: a Kaáliban 13.000Ft-volt a vérvizsgálat, az első egyben utolsó vérvizsgálat amiért fizetnem kellett, mivel a prolactin túl magas volt ezért csináltak egy másodikat, amiért már nem kellett fizetnem. Ami az átjárhatósági vizsgálatot illeti a röntgenes fajtát a Sote II-en csinálták, kb. 10 perc volt, délután mentem ishaza, "sajnos" kinyílt az egyik petevezetékem-csak inszeminációt lehetne először, így a Kaáliból az első konzultáció után kérték a laparoszkópiás beavatkozást, amit végül a HIETE-én(Szabolcs utca) csináltak március 10-én, és azt kaptuk amit vártunk -mindkét oldal lezárt, emellett kivették a kismedencei gyulladásokból lett összenövéseket, illetve teljesen lezárták a baloldali petevezetéket, mivel kialakult rajta egy kis tasak amiből a folyadék időnként a méhbe ürült, így ha esetleg terhes is lettem volna azt is kimosta volna. Szóval a röntgenes dolog lehet hogy rövidebb, de csak átmeneti megoldás, mivel kívülről nem látnak és nem is csinálnak semmit.
Farkas-J

Kép
farkasok

Sziasztok Mniki, Farkasok!
Mindkettőtöknek köszönöm a választ. Még az lenne a kérdésem, hogy ha a vérvételt meg lehet csináltatni máshol, akkor az első konzultáción kívül (ami úgy tudom 8.000 Ft)miért és mennyit kell fizetni. Pl. maga a beültetés
Kedden kezdem az utolsó inszem előkészítését, ma voltam vérvételen. Nekem is a prolaktin szinttel vannak gondjaim. Hol jó, hol nem.
Melyik topikon írtok még, látom ti már tapasztalt netezők vagytok. Én még kezdő vagyok, eddig csak megfigyelő, olvasó voltam.
Farkasok! Neked már volt beültetésed?

Renóca

Kép
renóca

Renóca ! A Kaális párok topicon vagyunk Kép
Nekünk a konzultáció díját (akkor 8 ezer, most talán 10 ezer), spermavizsgálatot (az is ugyanennyi volt) kellett fizetni. Mást nem !
Az összes többi (ultrahangok a stimuláció alatt, petesejt leszívás, beültetés,stb.) ingyenes. Persze ezt törvény szabályozza, tehát csak az első 5 lombik ingyenes (az injekciók természetesen pénzbe kerülnek).

mniki

Szia Mniki!
Köszönöm válaszod. Így már nem is tűnik olyan elérhetetlennek. Szép húsvétot kívánok neked és mindenkinek aki erre jár!
Renóca

Kép
renóca

Sziasztok Lányok,
Szeretném a segítségeteket kérni. A férjemnek áprilisban lesz herebiopsziája babacsinálás miatt. "Kicsit aggódik" Esetleg ha valamelyikőtöknek már van tapasztalata e téren a párja révén, az írjon nekem, hogy milyen fájdalmakkal jár, milyen hosszú ideig szenvedett vele, illetve egyéb tortúrák voltak-e ezzel kapcsolatban. Segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
nviki

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Hűha, lehet hogy nem jó helyen kérdezgetek ilyet?

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Viki!
Segíteni ebbe a témába nem tudok neked! Annyit csak, hogy a Kaáliba (mi oda járunk) ezt azalatt az idő alatt csinálják mig a lány punkción van és a fiú is mehet a beavatkozás után haza.

A Várva várt babák c. könyvből idézem ezt neked hátha segít valamit!

"Amennyiben az ejakulátumban nincs megtermékenyítésre alkalmas spermium, mikorsebészeti eljárással van lehetőség arra, hogy a herezacskó felmetszése után egy speciális tű segítségével, közvetlenül a mellékheréből szívják ki a bent lévő hímivarsejteket. Ezeket megfelelő előkezelés után ICSI-módszerrel juttatják a petesejtbe."

Az Icsi módszer az amikor a petesjetet leszívják és egy spermát fecskeneznek bele.
Remélem valamennyit tudtam segíteni!

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Renóca,
Gyere már át ha lehet a Kaális párok fórumába, mert én már el is felejtettem, hogy írtam ide.
Amúgy most kezdjük el az 1. (egyben utolsó) lombikot, holnap megyünk megbeszélni a részleteket, ha akarod írok ide is de azért nézz át a másik helyre is.
Farkasok

Kép
farkasok

Kedves Zsebi,

Köszönöm az idézetet, ari vagy, csak azt hittem, hogy valamelyikőtöknek kézzel fogható tapasztalata van.
Majd írok, ha nekem lesz, remélem....

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Nekem csak az lenne a hozzá szólásom a lombik dologhoz,hogy mi is a BMC-be járunk a mai napig,hála istenek meg a dokimnak terhesgondozásra,most vagyok 31 hetes terhes.Nekünk a 3 probálkozásra sikerült,nem mondom hogy nem volt idegölő a sok várakozás,de most már azt mondom meg érte.Mostanában úgy tünik elég sikeresek,nagyon sok lánynak sikerült a beavatkozás.Negativumot mindegyik intézetről lehet hallani,úgy hogy arra én nem hagyatkoznék. Ha van valami kérdésetek szivesen válaszolok rá,addig is sok sikert mindenkinek!
fancsy

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?