Sziasztok!
Panu! Azok nagyon klassz könyvek, én is nézegettem őket, de végül egy másikat vettem, amiben állatok fényképei vannak, Első képeskönyvem az állatkölykökről a címe. Szabolcs nagyon szereti
. Ujjszopáshoz semmi ötletem
. Szabolcs nyolc hónapos koráig elalváshoz cumizott, akkor magától elhagyta, azóta és előtte sem szopj/ta az ujját... Ő viszont, ha itthon vagyunk állandóan cicizik... Unalmában, figyelemfelkeltés gyanánt, nyugtatásra, nappali visszaalváshoz, ínyfájdalom csillapítására... A kezét szokta a szájába venni, amikor fáj az ínye, de nem szopja az ujját...
Bori! Állatkert: mi voltunk már, de még kisebb volt Szabolcs, és most fogunk menni Húsvét hétfőn
. Akkor csak a kisméretű, az ő szemmagasságában látványosan mozgó állatok érdekelték, mi azért elvoltunk. Szerintem az állatsimogató már be fog jönni
. Locsolkodás: én nagyon nem szerettem gyerekkoromban, mi is mindig elmenekültünk kirándulni. De igazából a kölni miatt utáltam. Mert eredetiben vízzel locsoltak, ugye... Engem meg az apukám szódásszifonnal, az nagyon muris volt
. De Szabolccsal szeretnék minden ünnepet, hagyományt tartani, amit csak lehet. A férjem már előre nyavalyog a jövendő húsvétok miatt, amikor körbe kell majd járni a fél óvodát...
Torna: ne is mondd, én már tényleg katasztrófa vagyok, lassan szégyellek kimenni az utcára. Én a terhesség alatt csak öt kilót híztam, és a szülés után tíz kilóval voltam kevesebb, mint a terhesség kezdetekor. Na, ez a tíz kiló simán rámjött azóta, talán több is... bele sem merek gondolni, mennyi vagyok, de nagyon sok... Most mindenféle itthon használható masinákért nyaggatom apát, mert én ugyan nem megyek emberek közé ugrálni, amíg így nézek ki... Majd talán tizenöt kiló múlva már bemerészkedem egy aerobic-órára...
Dorki!
Örülök, hogy jó napot fogtatok ki a bőrgyógyászaton, de az ekcéma
. Mitől van? Szabolcsnak is kijött a hidegtől tél elején az arcán, kicsit később a felkarjain és a térdén, de egy Linola nevű krémtől, és fürdőolajtól szinte teljesen elmúlt. Nekem ugyanilyenem volt kiskoromban, mára szinte semmi sem maradt. Csak az, hogy télen nagyon száraz a bőröm.
Azért durva, hogy a nővérkének senki sem segített a lánynál... Ha már egy kórházban is ilyen a hozzáállás...
Montessori: egyre kisebb, lyukas közepű, színes karikák feltornyozva egy rúdra
. Montessori amúgy óvoda van, nem? Ezt a kütyüt is az a néni (Maria Montessori) találta ki, aki az óvodai programot kifejlesztette. Legalábbis azt hiszem...
Szabolcs tegnap semmit (!) sem evett, ma viszont kétszer annyit, mint szokott. Ki érti ezt? Annyira nem értem, miért nem akar beszélni... Borzasztóan figyel, amikor valamit mondok neki, vagy ismétlek, vagy mondókázok, látszik, hogy gondokodik, hogy kinyissa-e a száját aztán mégsem nyitja... Bezzeg a "víz", az megy...