Új privát üzeneted érkezett!

Már megint elszállt, amit írtam!
Most kezdhetem újból!

Bronco!
Írj, ha tudsz valamit Csibéről!

Jucus!
Köszi! Ha Timcsi nagyobb lesz, mi is kipróbáljuk a játszóházat!
Én sem hagyom Timit sírni, mert tudom, hogy olyankor tényleg valami baja van! Ezt egyrészt abból gondolom, hogy van, hogy 2 órát is elnézelődik a kiságyában egyetlen mukk nélkül! Másrészt, ha valamit szeretne, inkább először kiabálni szokott, vagyis inkább, mintha hangosan köhécselne, hogy vegyetek már észre! Ha nem reagálok rá, akkor kezd sírni! Tényleg sírni csak akkor szokott, ha a hasa fáj vagy ha már nagyon éhes! Persze egyre többször van, hogy unatkozik és azért nyafog, de az is egy igény részéről, amit szerintem ki kell elégíteni!
Egyébként este mi is így vagyunk a hasfájás miatt, hogy kézben alszik el, aztán letesszük, ekkor felébred, sír, megint felvesszük és ez így megy néhányszor, amig végre nem ébred fel!

Azthiszem én is beszedtem valami nyavalyát! Egyelőre nem komoly, csak köhécselek, meg mintha kicsit leforráztam volna a torkomat! Szerintetek így beadathatom Timinek az oltást jövőhét kedden? Mármint, ha egyikünkön sem jön ki jobban ez a nyavalya, csak mondjuk kicsit köhögök? Vagy tök egészségesnek kell lennünk hozzá?

Ildi
ildi76

Duopack! Én is Bálint Mihályhoz járok, te mikor szülsz?

Bori, 36
lakibori

Bronco,

ne aggódj, szerintem ilyen stáduimban már semmi baja nem lehet a kisdednek! És szerintem is a csalán hajtotta ki a vizet belôled, az direkt erre való. Én az elôzô szülésem után 2 hónappal megittam egy litert egy nap, hogy "na, tisztuljunk egy kicsit!" és még a tejem is elment. Eléggé bepánikoltam, de hál'istennek másnapra visszajött. Szóval szülés után ne igyátok!

Csibe, nagy-sok drukk! Bár már biztos meg is van a babóc.

Ildi,
a dokik általában nem oltanak be beteg gyerekeket, megvárják, míg meggyógyulnak.

Sírni hagyás:
ha tutira nincs semmi baja, én úgy 10 percig hagynám-hagytam, amíg Ábel kicsi volt. Most akár másfél órát is elkiabál, anélkül, hogy bármi baja lenne. Persze csak akkor, ha már annyira ki vagyok merülve, hogy jobban bírom hallgatni, mint bent lenni vele, és mesélni/almalé-tej-keksz kombnációt váltva adagolni/énekelni/hátát simogatni órákig, de persze ez is ? mint minden ? gyerekfüggô.
Az viszont szerintem késôbb eléggé gáz lesz, ha csak a kezetekben hajlandó aludni...

Baba,
törölgetni kell a c-vitaminnal a nyelvét, aztán vagy elmúlik, vagy nem.

B.
lakibori

ismeros ez az olemben alvas,,,Kép
valamikor kezben sem nyugszik meg...akkor a hasamra fektetem, betakarom magunkat, cumi, es simogatom, utogetem a feneket

bevalt meg a meleg kucko, ha fazik, az anorakjaban altattam, vagy egy igazi halozsak felesegben

az ember mindent kiprobal...pl- a hordzokendo is jo, utana esetleg le lehet tenni

a baratnom pelenkat rakott a gyerek fejereKép
haat

Kép
babarozsa

Jucus!
Első napokban-hetekben itt is ez volt: sokszor csak ölben aludt el, és nehéz volt letenni. De aztán hagytuk egy félórát szenvedni, kábé 2x, és rájöt, h jobb elaludni, mint kiabálni- (nem sírt könnyekkel, "csak" üvöltött...) azóta nincs ez a gond. Ha túl fáradt, csak rontunk a helyzeten a felkapdosással. Én odaállok mellé, mosolygok rá, nyugtatgatom szavakkal meg simogatom, és erre lenyugszik. Ha felveszem, rosszabb, mert nem hagyom aludni. De mire erre rájöttünk..!!! Azaz mire anyu és a védőnéni rábeszélt... de azóta csend van és nyugi és rengeteg mosoly. Kép

Norka!
Hát valszín. Hétközben a kert is bőven elég nagy, ő meg még úgyis pici a mászókához. Kép Szóval a hétvégék is majd csak később lesznek játszóteresek. Kép

neet
neet

elkepzelem a gyerek voros, remeg a szaja, kapalozik Te meg allsz mosolyogva...

Kép
babarozsa

Baba!
Ti hamarosan utaztok, nem?
Hú, de izgi!!!
Onnan is tudsz majd irni?

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Csajok!

Akkor jól van,nem parázok ,hogy nagyon dilis lennék.Egyébként ölben szeret elaludni de ha lerakom akkor nem ébred fel szerencsére és alszik 4 órákat .De ma hagytam sírdogálni a bölcsőben és hasrafordítás után elaludt.

Neet!

Te egy hős vagy a szememben!Én nem bírom elviselni ha sír,pedig Ő csak akkor sír ha álmosodik és vergődik az ágyban.Hát én nem hogy mosolyogva de fogösszeszorítva sem tudok ott állni melletteKép

Jucus
20170114224602

Ugye ez a mai 2 fok csak vicc volt, és holnaptól megint tavasz lesz?
lakibori

Szép napot mindenkinek!
Mégegyszer köszi a dicséreteket, már akkora a májam hogy csak na Kép Ja és persze örülök hogy emlékeztek rám annak ellenére hogy csak ritkán irtam.
Greenolive, szerintem is rám hasonlítKép Kép (Apuka szőke és kék szemű)
Neet, a kép amit felraktam 7-8 hetesen készült, újszülöttnek tényleg nagyon pici volt, olyan mint egy zsebibaba.
A mail címem a köv: antalmonika@freemail.hu Zsancikant várom az imélt válaszolok amire tudok.
Lányok, én nagyon el vagyok maradva nem mindig tudom, ki holt tart, van e bébi, jó lenne ha megint jelölnénk, ha nem nagy probléma.
A sírással kapcsolatban: nálunk az éjszaka nyugis, alszik egész éjjel. Nappal aztán.. minden percben foglalkozni, játszani kell vele vagy ölbe hordozni mert ha nem akkor aztán jön a sírás. Olyan szinte nincs is hogy nézelődik és nem sír. Szerintetek ez rendben van?? Minden esti alvás 10 perces sírással kezdődik, a 10. perc végére elalszik. Egyszerűen nem tudunk mit csinálni. Szerintem fontos, hogy megszokja hogy a kiságy alvásra való. ( ezért ne kövezzetek meg)
Neethez hasonlóan én is bemegyek hozzá és probálom megnyugtatni, de legtöbbször nem éri el a célzott hatást..
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de sokszor még mindig nem tudom miért sírhat.( a hasfájós sírást már megismerem)
Sziasztok
Móni és Virág(10 hetes)
monesz

Zsancikant, a dokim Urbán doktornő akit már az égig magasztaltam. Neki köszönhetem hogy mindketten egészségesen átvészeltük a terhességet. Azért használom az "átvészeltük" szót mert tényleg erről volt szó. Komoly vérnyomásproblémámat azonnal felismerte, kórházba utalt és próbálta féken tartani. Egyébként szinte kivétel nélkül mindegyik doki nagyon kedves volt.
A doktornőm szülés előtt 7 nappal azt mondta, hogy 7-10 nap múlva szülni fogunk, így is lett, igaz akkor nem hittem hogy jósolni is tud Kép
Monesz
Bocsi egy kicsit sokat írtam.
monesz

Lakibori!
Ahogy elnézem, nagyon egyszerre lehetünk kiírva, hivatalos idő április 27, de a számításokat azóta többször felülbíráltuk, kb. április 22, legalább is az a 40. hét, aztán majd a kis lurkó eldönti. Az első kilövőnap április 9-e volt, ami az URH eredménye miatt megváltozott, és azóta is változóban Kép még van egy kis időnk szerencsére, most még kisajátíthatom a pindurkátKép

A szülésznőválasztás hogy megy? Azt hallottam, hogy ha nem zavarjuk le gyorsan a szülést, ők is váltogatják egymást. A választott szülésznő kitartóan marad? És a mi a tarifa? (Esetleg emilben)

Mi hír Csibéről?

Sírás....
Még régebben eldöntöttem, hogy nem kényeztetem el a gyereket, ne legyen nyámnyila, mióta találkozom is bébikkel, azt hiszem anyatigris leszek...annyira aranyosak, és persze rosszak, meg rafkósak, de hát ez a minimum Kép
duopack

Duopack!
Választott szülésznő marad, mert bejön ha kell, de ha épp nem a szülőszöbán van, cserélnek...asszem. nekem épp szülőszobára volt beosztva...ha ezt kérdezted...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Monesz,
kis megnyugtatás: az első hetekben Dóri, bár átaludta az éjszakát, szintén sírt este alvás előtt. Szerintem egyszerűen így jelzi, hogy fáradt. Neethez hasonlóan mi sem vettük fel, mellette voltunk (néha kimentünk). Az álomba sírás aztán ahogy kezdte egyre sokrétűbben kifejezni az érzelmeit, no meg felfedezte a hüvelykujját Kép, el is múlt, ma már lerakjuk esti szopi után, és ha álmos, akkor fej le, kéz be szájba, és már alszik is Kép szóval kitartás!!!

Még annyit a felvevés-nemfelvevés kérdéséhez - ezt már régebben leírtam asszem, szóval bocs az ismétlésért, hogy szerintem ez inkább anyafüggő: van, aki egyszerűen nem bírja nem felvenni, és van, aki attól őrül meg, ha állandóan a babával kell lenni. A lényeg, hogy mindenki azt tegye, tehesse, amitől JÓL érzi magát, a gyereknek ugyanis kiegynesúlyozott anya kell, és nem egy idegroncs.Kép

Duopack,
szülésznőválasztás: térképezd fel a szülésznőállományt, válaszd ki, hogy ki szimpatikus, és ha a dokiddal nem utálják egymást, akkor kérd fel! Megkérdezheted a dokidat is, hogy kivel dolgozik szívesen együtt. Csak siess, mert nagyon be vannak táblázva előre, én a sajátomat a 22. hét tájékán kerestem meg.

vera
kisün

Sziasztok lányok!
Mi az elején próbáltunk szigorú szülők lenni, de sajna nem műkődik. 2x hagytuk sírni Grétit, de én jobban bőgtem, mint ő, pedig kb 5 perc múlva elaludt. De arra gondoltam, hogy szegény csak sírva tud tőlünk segítséget kérni, csak a szüleire számíthat, mi meg nem foglalkozunk vele. Ráadásul 9 hónapig sose volt egyedül, sőt állandóan simogattam, most meg magára hagyjuk. Lehet a sírás után is azzal az érzéssel aludt el, hogy cserben hagyták a szülei. Szóval én ezzel a "lelki nyomással" nem tudom sírni hagyni. Bár az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy szinte csak akkor sír, ha éhes, szerencsére nem szokott fájni a hasikája.

Az alvás nálunk is úgy megy, hogy általában szopizás utáni büfiztetésnél bealszik a válunkon, már csak be kell tenni a kiságyba. Akkor egy kicsit megébred, de picit simogatom a hátát és rögtön visszaalszik.

Ha ébren van nem tudja magát lekötni semmivel és sír, ha beszélek hozzá 1-2 percig néz meg nyekereg, aztán sír, de ha cumit adok a szájába, órákig is elvan.

KépKép
KépKép
lindicita

Babarózsa!
Kösz a kritikát, de nem így van teljesen. Természetesen ha lila a sírástól (mondjuk ezt meg se várom) azonnal felkapom, puszi, cici, stb, de én nem erröl írtam, hanem a hisztiröl, amikor nem jön könnye, és már kiismerhetem, hogy ez csak kamu. Mert igenis tud ilyen rafkós lenni! És ilyenkor hiába is veszem fel (ki van próbálva!!), mert az nem tetszik neki, egyszerüen nem ölben szeretös kisbaba, akkor tényleg csak az kell neki, hogy ott legyek, és biztassam mosollyal, stb. De persze minden gyerek más, és mindenki máshogy reagál, ezt tényleg minden hozzászólásnál ki kell fejteni???
Jucus!
Hös se vagyok, egyszerüen kialakult pár hét után a dolog, nem sír, csak ha éhes, de igazán akkor se, mert ha 3-4 óránként elkezd nyöszögni, már ott is vagyok cicire készen. SZóval el se jut a sírásig.

Szóval ha már kialakult az a kép, hogy neet a zord anya, aki ostorral áll a kiságy mellett, akkor jó. Kép Akkor inkább nem írom le, hogy nálunk mitöl van csönd és nyugi és mosolygás, hanem jól megsértödök azt jóvan.
Ja, és még az ékezetek egy része is eltünt. Hol az az ostor?? Kép
neet
neet

Ruzy, köszi az infot a toxoról! Ezek alapján úgy látom, hogy aki rántott camembert-t akart enni, az teheti, mert az már hőkezelt. Kólát nem lehet inni? Én meg néha benyakalok 1-2 pohár light colát! Meg szénsavast is. A szénsavas miért nem jó? (amúgy nem nagyon szeretem, tehát ritkán, de iszom szénsavast is.)

Vera! Én a nyers macskát csak hosszas pácolás után eszem Kép

Neet, jó, hogy mondod, majd megmondom az uramnak, hogy miért nem én viszem ki sose a kukát Kép. úúúútálom!!! Kép

L i n d i c i t a!
Mikor szültél Bardóczy dokinál? Írhatnék neked priviben?

Bcickany! Hasonlót vettem, Salvus víz. Ezt spriccelem most az orromba. Voltam orrfülgégén a hétvégén, de EZT persze elfelejtettem megmutatni. Kép

Monesz! Gratula a bébidhez! Nagyon édi!

ma megyek UH-ra! szorítsatok, hogy vagy lány, vagy fiú legyen Kép Kép Kép

ancsipancsi

Ahogy Kisün mondta, az fontos, hogy ne utálják egymást a dokis és a szülésznőd...asszem nálam volt egy kis feszültség, de erről már irtam...a szülésznőm nem nagyon kedvelte a dokimat...;)))
Neet!sztem sem az a lényeg, h felveszed v. sem, hanem, h kiegysúlyozott, nyugis anya
vagy...
én a felkapdosós tipus vagyok, de nem feltétlen kiegyesúlyozott...ennek most már látom "áldásos" eredményét a naggyal...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ancsi!
Szorítunk!!! Kép Kép lesz?
neet
neet

Neet, aki-majdnem-olyan-zord-anya-mint-én,
tudjuk, hogy nemcsak ostorral fenyegeted Esztit, hanem a cicidet is belógatod az orra elé, majd jól elhúzodKép Szerintem alapítsuk meg az ASHA-t (Anonim SírniHagyó Anyukák önsegítő csoportját Kép)... az is lehet, hogy egy pszichológus megállapítaná, hogy akit egyszer kitettek a frázisszintaxis borzalmainak, az normális anya már nem lehet KépKépKép
De viccen kívül, én is utálom, hogy szemlesütve kell néha magyarázkodnom amiatt, hogy nem rohanok, ha hiszti van. Alapvetően sok milliónyi normális gyerek nőtt fel, akit hagytak sírni, és sok milliónyi olyan is, akit nem Kép
hú ez megint hosszú lett, bocs Kép

Ancsi,
helyes, pácolt macska roston kisütve mehet Kép

vera
kisün

Tegnap gépcsere volt otthon, ezért az eltünés, így már alig vártam, hogy végre újra olvassalak benneteket -

Kezdem a LEGFONTOSABBAL - "CSIBE" folytatásos teleregény, újabb epizód
Tegnap este már nem bírtam tovább tűvel és cérnával, írtam Csibének, mi van vele, Ő meg visszahívott. SZÓVAL: fájások stagnálnak és néha beindulnak, de este még mindig a vajúdóban volt (haza már nem engedik, mivel túl van a 41. héten. Gyerkőc egyébként jól érzi magát odabenn, méhlepény is rendben. Ma reggel terveznek csinálni egy terheléses oxitocyn tesztet, hogy reagál, aztán gondolom ennek függvényében lépnek v. várnak még.
Azt mondja, a frontok rengeteg babát előcsaltak, a hétvégén, mióta benn van kb. 7-en szültek meg. Így Csibe szüléstörténetekből (és kórházi személyzetből) már vérprofi...

FOLYT.KÖV.
bronco

Ancsi,
és iszonyúan szorítok, hogy fiú legyen vagy lány Kép

vera
kisün

Ancsi!

Azt nem tudom, hogy a szénsavas miért nem jó, de mindenhol azt olvasom, hogy a kismama igyon sok szénsavmentes!! ásványvizet, szóval mindig ki van hangsúlyozva, hogy ne igyunk szénsavast. A kóla az egyébként sem egy egészséges ital, de hát terhesen a koffein+szénsav miatt nem jó.

Neet

A zord anya...nehogy má, komolyan mondom be fogom tiltani ezt a felvegyem, ne vegyem témát!! Kép Mert mindenkinek máshogy jó, és ennél a témánál mindig van egy kis feszkó itt a fórumon...Kép Majd megrendszabályozlak én titeket! Kép Kép

Inkább szorítsatok, hogy most már kibújjon a kisfiam, mert nagyon nem akar. Pedig már március 20. is elmúlt. Kép És már nagyon unom a banánt!! Kép elég volt már a 9 hónap is, mostmár szeretném látni a kisbabámat...

Na megyek nemsokára NST-re kíváncsi vagyok mit mutat.

Csibéről semmi hír??

ruz
40+4
ruzicsky

Ancsi!
5 hete szültem. Írj nyugodtan: ildi142@freemail.hu

Lányok! Anyatejes kiütés mikor múlik el?
Zsanci! Borisznak mikor múlt el?

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi,
pár hét alatt elmúlt Dóri arcáról a kiütés.

Ruz,
bújjon ki! bújjon ki! Kép

Csibe,
hajráhajrá! Kép

vera
kisün

Ja látom, van hír Csibéről! Remélem nem rám vár Kép és mindjárt kibújik a kisbabája!!! Nagyon drukkolok neki! Kép Kép

ruz
40+4
ruzicsky

Immár karcsú bokám élvezeti értékét csökkenti, hogy most meg egy óvodásrajz szereplőjének érzem magam: emberke pókhassal, kerek fejjel, pálcikalábakon...

ráadásul a kellő mennyiségű málnalevél tea fogysztását is nehéz beiktatni a kamilla-csalán-csipkebogyó-hérsfa kombinációk mellé

Ti egyébként mennyit ittatok belőle?

Duopack, én is megkérdeztem a dokimat, hogy Ő kit ajánl, ill. kivel szeretne (esetleg nem annyira szeretne) együttdolgozni. Nagyon diplomatikusan csak annyit mondott, hogy rám bízza a döntést, Ő mindenkivek együtt tud dolgozni, az a lényeg, hogy nekem szimpatikus legyen és tudjak bízni benne (és tényleg ez a legfontosabb)

végül egy jó tanács Macskapácoláshoz: NE használjatok sót, mert úgy kemény lesz a husi, inkább bort tegyetek az olajhoz (bár azt nem tudom, hogy fehér vagy vörös hozza-e jobban elő az ízét (a cicák a fehér avagy a vörös hús alkategóriájába sorolandók??)
bronco

Ancsi szorítok, de tudsz más verziót is, mint fiú vagy lány? Mert akkor legközelebb olyat kérek apától.Kép

Monesz, tündérke a lány.Kép

Elalvás-sírni hagyás: nálunk mostanában alakult ki, hogy délelött kint a folyosón kb. negyedórát tölt kint, azalatt szépen elalszik a kocsiban, utána még 2-3 órát alszik, délután nézelödik vagy az udvartartást ugráltatja. Este fürdés elött szopi, és utána még egy, aztán elalvás a cicin, kiságyba lerakom, ha nem fáj a hasa, akkor sokáig tud aludni.

Ildi jó a játszóház, nekünk azt mondták, ha már mászni tud a baba, akkor mehetünk.
zanza

Monesz!
Nagynagy gratula kicsiVirághoz.

Csibének drukk.

Ruz: tessék kibujasztani a kismanót.

Neet: nekem még benn van a kiscsaj, de sztem én sem leszek az a felkapkodós; majd belépek a klubba, jó?

Én is Urbán doktornéninél fogok szülni, csak sajna elutazik konf-ra máj 6-12 között, én pedig 7-re vagyok kiírva...sebaj.

Képzeljétek; ma voltunk uh-n a Praxisban:
FL: 6,2 cm
BPD: 8,9 cm
2185g
Kor:33+1
...és még mindig Hannénk van a pocimban :-)))

Dokibácsi finoman megjegyezte, hogy a pocimból ilyen nagy babát nem nézett volna ki és megkért, hogy álljak rá a mérlegre mert kíváncsi...
Szerintetek ezekkel a méretekkel óriásbaba lesz? Kinek milyen hasonló méreteket öltött a kismukija?
Nekem a kobak kicsit nagynak tűnik, nem?

No, sebaj; majdcsak kijön valahogy a dinnye a szívószálon :D

Holnap ki jön tornára, meg előadásra?
Mi ott leszünk.
Meg csütörtökön asszem lesz babaklub, azt is meg kellene nézni. Valaki?

Na, csóka, én el turizni.

Drukk a mindenórásoknak, gondolok rátok ezerrel.
Ada
ada007

Ancsi, szorítok! Kép Kép
Melyik szonográfushoz mész?
A Barakonyi dr.-nő nagyon szuper, állítólag az egyik legjobb nőgy.szonográfus az országban!
zozi

Ada,
nekem 35. heti UH-n: FL 6,97, BPD 8,82, becsült súly 2780g volt, aztán Dóri 56 cm, 3500g-mal született, fejkörfogat 35cm, és én 160cm-es óriás vagyok Kép de simán kijött Kép
kisün

hjajj, csak hogy a végére értem!
reggel óta olvasok Kép

Ruzi, 8 körül azt hittem, jajj, le fogom késni az utolsó drukk és jókívánság-hullámot
10-kor már biztos voltam benne, hogy csak már a gratulációkba férek bele
most meg látom, hogy készül a Ruzi-féle teleregény! KépKépKép
szóval, nagyon drukkolok Neked és Bendikének!

Csibének is aktívan szorítok! ez az oxitocin-teszt fura egy dolog
nekem infúzió ellenére/mellett is 9 óra volt a szülőszobán
röviden elmesélem, mert tanulságos: a barátnőm, 1 hete szült a Schöpf-Méreiben (először 8ágyas kórterembe rakták, egyik szomszédja tetves volt, a másik 5 meg kisebbségi, na ettől halálra rémült és átkérte magát fizetősbe, ami kétágyas!! volt, napi 7e-ért, fürdőszoba óhne - szóval tessék nagyon becsülni a SZtImrét...)
1 héttel túl volt az időponton, csináltak neki oxitocin-tesztet, mire a baba ha nem is ettől (persze nem tudják) de rosszul lett és belekakilt a vízbe erre burokrep. után egyből megcsászározták. egy órát fájt öszvissz, és azt mondta, megváltás volt a császár... na most vagy akkora lóadag oxit adtak neki, vagy lehet mosolyogni azoknak, akik néhány napot vajúdással töltöttek Kép

Pesztus, gratulálok az új bébihez, ha már szabad
egyébként micsoda hülyeség hogy akkor veszik "emberszámba" ha már legalább 3 hós - addig még kiskönyvet se kapsz stb.

Pocakpacni, örülök, hogy nincs baj! Kép

Ila, amiről én áradoztam bio és term.gyógyászati áruház az a Herbaház www.herbahaz.hu

Kajamán, hát sajna nem jegyeztem meg a rendes gazdagréti homeós gyógyszertárosnéni nevét. már azt is elfelejtettem, mikor voltam, kb 2 hete csüt. du?

Orsolka, gratulálok Marcellhez! Kép

Jucus, a gyerekeid gyönyörűek. rólatok is filmet kellene forgatni, hátha Neet kölcsönadja egy epizódszerepre Marcipánt is, és akkor hiánytalan a családi idill, két szép szülő, két szép gyerek, egy szép családi eb...

Ildi, Zsanci, oltással kapcs. én előző este, oltás napján reggel, oltás után és este, ill másnap reggel is adtam neki 2 golyót az ActHib-Diperte D12-ből. a remedia gyártja, nem a bioron, így nem kell feloldani se a bogyókat, hanem mikor elaludt, a szájába bele kell tenni, oldalra (a nyelve alá is megpróbálhatod, de az már művészetKép), hogy szépen elolvadjon/közben ne nyelje le stb.

Kókuszdiónak gratulálok az ikerlánykákhoz! állati klassz neveket adtatok nekik! Melinek is szívből gratulálok a kisfiához! Várjuk a beszámolókat!

Bronco, szia, talán én írtam, vizesedésre főttkrumpli nagyon jó, és a kígyóubi is - a Bába könyvében is van róla szó valahol...

itt is egy homeós szüléshez kapcsolódó materia medica meg adagolás:
http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp?go=0100_informacio/0200_publikacio/view/ &pid=18
AHOGYAN MI CSINÁLJUK … Homeopátiás protokoll-javaslat a szülőszobai eseményekhez

Lindicita, ez a szülés sztori félelmetes volt, majd lerágtam a körmömet, mikor olvastam, fűűű. klassz, hogy ilyen bátor voltál, szuper csajszi vagy! Margaréta pedig nagyon szép, mégegyszer gratulálok, a névválasztáshoz is még1x.

Ancsi, csak nem mozgolódik a babód? hát az kiderült már, hogy fiú-e vagy lány?

Duopack, szia, málnalevéltea, gátmasszázs: mind2őt majdnem 3 hónapon át csináltam, nekem nem használt, a hajamra is kenhettem volna, biztos szép fényes lett volna az olajtól Kép
ábszolúte alkati dolog a tágulás képessége is, mint ahogy a legtöbb dolog az életben meg a gyereknevelésben - ahogy Neet is mondta nemrég újfent, kb így: mindenkinek más lehet a jó, ez minden mondatunk után zárójelben oda kell érteni Kép
mindenesetre én is csinálnám még1x (csak a teázást, a gátmasszázs túl melós volt...), ha lenne rá alkalom, mert hát ki tudja? az ember tegyen meg mindent, nem igaz?

Monesz, ne viccolj, persze, hogy emléxünk rád! te vagy az öregedő elsőszülő...Kép még arra is emléxem, múltkor mikor bejelentkeztél, azt mondtad, kicsit depis vagy. Ugye már nem? Virág nagyon bájos! Igazán illik hozzá a neve, pont olyan szép a szeme, a haja, a szája, a füle, az orra, de a legszebb az összkép! Kép tényleg barna a szeme vagy csak a képen látszik annak?

ezt küldöm aztán folytatom

votiv 8)
votiv

Júj, a macskahúsból elég! Én a macsekokkal se vagyok jóban.

Lindicita! Nem hétfői napon szültél?

Zozi, én nem tudom. Aki ott lesz épp a Bardóczynál!

Kép lesz!

ancsipancsi

Lindi!
Nem akarlak elkeseriteni, de nekünk több, mint 1 hónapig tartott...mindig jöttek újak. És amikor már azt hittem, ilyen marad a gyerek, egyszer csak eltűntek...legalább is igy emlékszem.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv! Hogy bírsz ennyi mindenkit számon tartani? Jegyzeteltél olvasgatás közben? Köszi szépen a gratulációt!

Ancsi! Pénteken hajnalban szültem (febr.11-én).

KépKép
KépKép
lindicita

Már mi is az 1 hónapnál tartunk. A második héten jöttek ki a pöttyök, azóta egyre több van, szerintem ennél több már nem is férne a kis pofijára. Érdeks, mikro alszik semi nem látszik. Van köze ahhoz, hogy mit eszek, vagy csak simán a tejcitől van?

KépKép
KépKép
lindicita

azért tüntem el, mert dolgoztam, lakberendeztem, jólfejlett PC-undorom lett, alig aludtam, tejem meg mint a mesében (hol volt hol nem volt) és minden szabadiőmben próbáltam pihenni, a jóidőben kimenni sétálni Istivel, aki imádja a kocsikázást, főleg a durvább terepen Kép
Istinek talán jön a foga is, a dokibánk szerint nagyon duzzadt az ínye, én csak azt vettem észre hogy kicsit lökött lett, türelmetlenebb, viszont kevesebbet eszik mint szokott, de megint 2-2,5 óránként... közben folyton kúszni akar és hasra kell tenni, de pár perc után elkezd idegesen ordítani hogy nem megy
a feje alól kirángatja a pelust és a szájába tömi
aztán fürdés után mikor púderezem, akkor is kell neki egy pelus, hogy azt tömje a szájába, és van 1 csörgője is amit már meg tud fogni és rázza mint a bolond, és már azt is a szájába tuszkolná szóval lehet h tényleg jön a foga
a legszebb, hogy elkezdett hangosan, gurgulázva kacagni - mikor apa a hasát puszilgatja Kép
itt van új kép róla, ajánljuk Eszti figyelmébe:
KépKép
épp kaja után van és tök álmos azért ilyen picik a szemeiKép

votiv 8)
votiv

Szia Votiv!
Hiányoltunk! Timi még csak a 2 oltást kapja, vagyis kapta volna holnap, ha nem kezd el fájni a torkom, fülem, úgyhogy elhalasztva jövőhétre!
Köszi! Homeós bogyókat épp most próbálja beszerezni a párom!

Duopack!
Nálam eredményes volt a gátmasszázs! 36. héttől csináltuk - párom segítségével - és hétről hétre észre lehetett venni a változást! A baba fejkörfogata 36-os volt! Szerintem ettől is függ, hogy kifér-e!

Zanza!
Már amikor mászik ajánlják a játszóházat? Nem korai még akkor? Remélem nem vagyok rosszindulatú, de lehet, hogy csak a mani miatt mondták, nem? Ez olyan, ahol ilyen sok színes műanyaglabda van, amiben úszkálhatnak a gyerkőcök? Vagy milyen játékok vannak ott?

Lindi!
Nekünk is nagyon durva kiütéseink voltak, szinte nem volt hely a pofiján, ahol ne lett volna, sőt fejbőrén, nyakán is voltak! Aztán mire kiváltottuk a kencét rá, el is kezdtek elmúlni! Én kamilláztam, az jó volt rá, plusz időnként bekentem neki a hexaclorophen hintőporral! Most is van még kiütés, de nem vészes! Állítólag van, hogy 5-6 hós korig is megmarad!

Csibének drukk!!!! Ruzi neked is drukk!!!
Ildi
ildi76

Votiv!
Jók a képek Istiről!
Egy kicsit tengeri beteg lettem, mire ezt az utóbbi hozzászólásodat elolvastam!Kép

Ada!
Szerintem nem nagy a babó a korához képest! Nem tudom miért mondják!

Elkezdtünk egy albumot Timcsiről, ha valakinek van kedve képeket nézegetni itt van!

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5128
ildi76

Sértödős Neet!Kép

Jól szúrj ki velünk és sértödj meg és ne oszd meg velünk tapasztalataidat és élményeidet és gondolataidat és véleményedet és ......

Más:a védőnőnk már megint lelép,itt a körzetben nagyon rossz a hangulat mert mindig elmennek a nőcik,nem bírják a légkört.Bár ettől a csajtól nem voltam elhalva de már úgy unom,hogy mindig újak jönnek.

Lassan mi is elmegyünk csípőszüretni de sajnos szemklinikát sem ússzuk meg,mert Somához hasonlóan Pannának sem nyílt meg rendesen a z egyik könnycsatornája és mindig váladékozik,könnyezik a bal szeme.Ezt a részt nagyon utálom,mert egy hosszú izét vezetnek be a belsőszemzúgába a gyereknek és ezt látni állati szar.Szóval már előre turbozom magam pedig kb.2 hónap múlva megyünk csak .Sajnáltok nagyon ugye?

Most megyek főzni(várom a kaja futárt)Kép

Pusza:Jucus
20170114224602

hát ez a Superman!!!! Kép honnan ez a cucc? hányas? Kép majd eladod? :DDDD

ancsipancsi

Jucus!
Ki volt a védőnénid? Ti is az Albertfalvaihoz tartoztok?
Jaj, szegény Panna! De hátha addig rendbejön a szeme, mire mennétek! Nem lehet?

Jé, Votiv!
Most látom milyen jó kis Superman-es jelmeze van Istinek! Már összeöltöznek a Supercsajjal?Kép

Mint látjátok nagyon unatkozom! Timcsi már 4 órája alukál, aztán majd üvöltve ébred, mert rájön, hogy éhes!Kép
ildi76

Ildi! Timcsi nagyon szép és vidám kisbaba!!! Tök édi!

ancsipancsi

Ancsi!
Köszi, aranyos vagy! De a látszat csal! Az esti hasfájós képeket direkt lehagytam!Kép
ildi76

Sziasztok!

Segítsetek nekem mi a különbséd a Dúla és a Szülésznő között???
Lehet, hogy semmi mindekettő ugyanaz???
manó27

Ildi nagyon tetszik a lány, föleg punkfizurával. Kép
Játszóházban bölcsis játékok vannak: babák, képeskönyvek, fözösarok, ugrálóasztal kapaszkodóval, csúzda, legó, kisautók stb., ja és mellette bármikor lehet festeni. Sóliszt gyurma szokott lenni, de az 1 éven aluliaknak kukoricalisztböl csinálják, mert attól nem lesz allergiás a gyerek (legalábbis a X-ben ezek voltak). Pénzért? 1 óra kb. 165 Ft. és akkor jössz el amikor akarsz, gyerektöl függ. Azt viszont tudom, hogy utána nagyon ki lesz ütve a gyerek.Kép

Votiv, azt hittem elvesztél.
Akkor már csak Moose-t keresük.
zanza

Sziasztok!
Hátha valakinek segít: az én fiam az első hetekben állandón ordított, és nagyon keveset aludt csak egyhuzamban. És hiába mondták, hogy majd ha kiviszem, a babkocsiban, stb... Mígnem egyszer hasra fordítottam, és mintha elvágták volna a sírást. Tudom, hogy a mai divat szerint tilos hason fektetni, de nekünk bevált, azóta is így szeret aludni. Ha már nagyon tanácstalanok vagytok, egy próbát szerintem megér.

Édesek a képek a lurkókról, bár Istinek hiányoltam a gödröcskéit.

Üdv
morgós Ági (8), akinek a doki azt mondta, még vérvételre se küldi, csak ha majd gyerek lesz (?!?!), és akit az ultrahangos nő is visszarendelt, pedig a szívdobogás EGYÉRTELMŰEN látszott az UH-n.
Szerintetek miért nem csinálnak legalább úgy, mintha örülnének az emberrel?!?
kajamán

Zanza!
Köszi!

Manó27!
Ahogy én tudom: A Dúla asszonytársi segítő, akinek már van gyereke! Segít a szülésnél lelkileg, illetve ami igénye van a szülő nőnek, homlokát törölgeti stb. De, ha a neten rákeresel szerintem egy csomó mindent kiad róla! A gyakorlati részével viszont nem vagyok tisztában, hogy pl. vizsgál-e, szerintem nem! Szóval főleg lelki támaszt jelent!

Ildi
ildi76

Kajamán!
Visszarendeltek? Miért? Mikorra?
Ez is emberfüggő szerintem! Rossz UH-st fogtál ki! Majd mi örülünk veled!Kép
Timi is hason szeret aludni, kivéve, ha fáj a hasa! Pedig olyankor pont használna is neki!

Ildi (Igen! Tessék írni a heteket! Irgum-burgum! Kajamán Te meg vagy dícsérve!Kép)
ildi76

Ada,
nagyon jó a dinnye-szivószál hasonlat Kép

Manó27,
a nandu.hu-n részletesen elmagyarázzák a dúlát, de úgy van, ahogy Ildi mondja. Csak még annyi, hogy nem a kórház dolgozója, hanem te hozod magaddal, és nincs szakképesítése sem. Szóval tényleg fôleg azért van, hogy lesse minden óhajodat, és végig veled legyen, neked segítsen, amiben tud. Nem vizsgál.

Duopack,
én Ápr. 10-re vagyok kiírva, de remélem, nem vár addig a lurkó. Szülésznôt pedig szerintem sürgôsen válassz, mert nekem is alig sikerült 33 hetesen.

Bori, 37 (hurá!)
lakibori

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?