Sziasztok!
Gyors bekukk - húzós 1 hetem volt.
Utólag nagyon boldog születésnapot kívánunk minden szülinaposnak!!
Azt hiszem, most már Peti a soros, ugye?
Mászóka és kerti játékok:
Irigykedem
Nálunk a teraszra max. 1 kisebbfajta pancsi-medence fér el. A játszóteret Peti is nagyon szereti, főleg a hintát és a rugós lábakon álló (és dőlöngésző) fakutyát vagy mi a szöszt.
Torta
Maximálisan Ed véleményét osztom: mi sem adunk ki többezreket diszes tortáért. E hétvégén is sima csokitorta lesz, gyertyával a tetején. Azt mindenki szereti
A bébi különben is a csokitortával tudja a legművészibben összekenni magát - az első szülinapnak ugyanis (szerintem) ez a lényege: minél csokisabb képeket tenni a fotóalbumba
Cipő:
Most lesek nagyokat. Én úgy gondoltam, Petike igazi havasi Jeti, akkora lába van. De ezexerint mégsem. Mint látom, többen már 22-23-as cipellőket vesztek?
Petike most nőtte ki a 19-es bundás magas-szárú bakancsát, de a 19-es béleletlen bőrcipő még 2 zoknira is jó. A NIKE méretezése más, abból 21-est vettünk Neki, az csak egy picit nagyobb a 19-esnél cipőjénél. Úgy gondoltam, nyárra kap egy 21-es csatos félcipőt, Kitty, amit Rékának vettél GYÖNYÖRŰ, olyat szeretnék!!
Meg egy 21-es szandált.
Tali:
Ismétcsak irigykedem. Gondolatban ottleszünk ám
Mikor lesz végül? Timi, sajnos nem tudok menni, de azért ki ne maradj egy jó kis találkából!
Rólunk:
Kibújt a 7. fogacska, jobb alsó ketteske személyében. Már szép nagy, foggalmam sincs, mikor bukkant ki. Peti nem igen enged betekintést a szájába. Ha az ujjaimmal mosom a fogát akkor harap, de olyan erősen, hogy tökmindegy hány foggal teszi. Szóval 7 fogúak vagyunk. De lehet, hogy már több.
Az utóbbi két hétben Peticica haja elképesztő növekedésnek indult, muszáj megkurtítanom az első szülinapja után, megintcsak mindenki kislánynak nézi.
A formaevő vödröt már rendeltetésszerűen használja, minden formának tudja a helyét, odailleszti, néha elkél a segitség pl. a virágnál (mert az fene rücskös). Falja a könyveket, szó szerint, még egy leporellót darabokra tépett. Engem és öcsémet kiszolgált csóri könyv
Petike a fület tudja megmutogatni, legyen az Apáé, vagy a játékbocié. Egyedül eszik, inni csakis pohárkából, cseppmentesen (
)cumisüveget pedig már csak az esti táphoz használunk. Járókát lassan szétszedem, szinte semmit nem időz benne. Szépen elvan a szőnyegen, ha megkérem maradjon ott, akkor marad. A TV-t zombiként nézi, vicces reklámokon hatalmasakat nevet.
Járás:
Bár mindenki más azt mondja Petike jár, nos szerintem pedig nem. Az önálló járás szerintem az, amit Matyika tesz, vagyis teljesen egyedül elmegy, mégpedig nem pár lépést, hanem hosszú távot. Petikém feláll önállóan, megy max. 7-8 lépést ha szólitom. Számomra ez még nem az önálló járás
Viszont ha egyik kezét fogom, bármennyit képes elsétálni. Igy aztán a sarki, 2 percre lévő kisközért távolsága 1 órányira duzzad, mert bár Kisfiam büszkén lépdel mellettem, minden vacakért (csikk, kő, falevél) leguggol, megkaparász, ilyenkor guggolok vele, lévén egyik ujjamba kapaszkodik...
Kitty
Szerintem is a Barátok alatt legjobb vasalni
A mi menetrendünk: Fókusz alatt (mert azt nem szeretem) fürdetés, hogy a Vágóra elkészüljünk. Petike a Vágó alatt vacsizik (vagy még előtte), hogy azt közben nézni tudjam. Barátok alatt már alszik, igy jöhet a vasalás
Na, ennyit a gyors bekukkról
Petike tojik aludni...
Puszi,
Szilvusék