Új privát üzeneted érkezett!

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy végre befordult "menetirányba". Eddig ez volt a nagy parám, hogy mi van, ha nem fordul be, és császározni kell. Na de úgyis a helyszínen derül ki minden.

És már csak 1 hetet kell dolgoznom, hurrá!!!!!

Manóka 32+1

Kép
Kép
manoka11

lányok, az már jelent valamit, hogy a pocakom egész éjjel feszült, meg keményedett, baboo pedig akkora hancúrt levágott odabenn (annyi könyököt, meg térdet meg tappancsot éreztem tapintásra, hogy legalább 100 lábú lesz ez a gyerek! persze alig aludtam vagy 3 órát...
és a fejét is nagyon lenn érzem (meg is nézem, nem lóg-e ki....:-O

Bori, Green! NST-t doki mondja, hogy kezdd el és általában a szülésznő csinálja, vele kell időpontot egyeztetni. Én eddig kétszer voltam a Bártfaiban (II.em) és egyszer a szülőszobán.

Csibe, Ruz! Merre vagytok?????????????????

szép tavaszi napot mindenkinek!!!

Zsancikant, neked pedig kitartás!!!
bronco

Sziasztok,

Látom mindenkinek öltöztetési gondja van. Nálunk is ez a helyzet. Tegnap elmentünk itthonról egy body, egy ,rugi,egy vékony kabát és egy sapka volt rajta és ömlött róla a víz.
Hát nem egyszerű! Nyáron azért könnyebb lesz.Kép
claudia

Sziasztok!
K..va pipa vagyok! Írtam egy csomót és lefagyott az a sz.r gép! Szóval...

Neet!
A kis agyammal rájöttem, hogy a kocsiban is hagyhatom a levegőztető zsákot! Ma kipróbálom a kengurut, hogy működik! Egyelőre csak a lakásban, hogy mennyire könnyű vagy nehéz beletenni a babót!

Kisün!
Köszi a választ! Én is az időjárásra gondoltam, hogy attól is lehet a nyugtalanság meg a rendszertelen szopás, amitől meg a hasfájás!
A másik amire tippelek és félek tőle, hogy esetleg beindult a pajzsmirigyem! Van egy-két tünetem! Nemtudom ez milyen tüneteket okozhat a babánál, de az biztos, hogy a hormon meg a gyógyszer is átjut hozzá a tejjel! Vérvételre csak jövőhét után megyek megint! Remélem nem erről van szó!

Zsanci!
Én is együtt bőgök Timivel, ha nagyon fáj a hasa! Úgy tud szenvedni szegénykém, hogy a haját tépi meg az arcát karmolássza! Múltkor meg is ijedtem, mert annyira sírt, hogy belilult az egész teste tőle! Azt mondják, milyen jó dolguk van a kisbabáknak, semmi gondjuk nincs, pedig nem így van!
Egyébként le a kalappal! Nehéz lehet a két picivel egyszerre! Gondolom dupla, ha nem inkább tripla türelem kell!

Bori!
Épp most kaptunk egy autósülést kölcsönbe! Ha a kenguru nem jön be, akkor lehet, hogy ez lesz a megoldás! Bár baromi nehéz, főleg Timivel együtt! Tegnap majd megszakadtam mire átcígöltem vele a másik szobába! Köszi az ötletet!

Na, kb ennyi volt, amit újra írtam!
Ildi
ildi76

ZSanci!

Zombisodás nálunk is van,ha nem alszik du.Soma.Eddig szerencsére mindig itthon volt apa vagy jött a nagyi és hát persze nem alszik el egyedül csak valéakivel.De remélem ez 18 éves korára elmúlik!

Jucus
20170114224602

Bronco, ez meg minden lehet szerintem

Kép
babarozsa

Bronco,

Hali én itt vagyok..a mai feladatot hajtom végreKép Kitakarítottam a kocsit kívülről, belülről..közben pedig a szomszédasszony idegesített, hogy nem számoltuk-e el az időpontot, mert nincs is lent a hasam...hát erre
most mit mondjak??

Amúgy szerintem, ha ilyen sokat mozog, amúgy nekem is szokott főleg így este, akkor inkább csak jól elvan, mert szerintem, ha megindul a szülés akkor nem mocorog annyit...
Mondjuk biztos aki már szült jobban tudjaKép
meg én még azt is szoktam érezni, hogy bólogat a fejecskéjével, szóval még nem ékelődött be az sem...
De aztán a végén még beelőzöl itt nekemKép
Én meg kezdek beletörődni, hogy csak Húsvétra lesz itt baba...
Holnap megyünk NST-re, kíváncsi vagyok mit mond majd a szülésznő..

Ruz,
Tényleg jelentkezz, ma vagy 40 ugye??

Tök jó, hogy 20 fok van!!Kép Éljen!

Csibe (40+4)

Kép

Kép
csibe26

Csibe!
Nem irigyellek!!!! (40+4) - ez igen!!!!
Ildi!
ami kis picúrunk is úgy tud sirni, hogy néha megijeszt! meg azzal is, hogy néha fuldoklik...akkor mp-ig nem vesz levegőt, csak ilyen fura hangot ad, ls lilul, és én meg rettegek ezerrel...mert újraéleszteni nem tudok!
most még jól vagyunk, eddig kerteztünk, a picúr végig aludt!!!! Kép
a java csak most jön...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Kenguru sajnos nem működik levitelre! KépKipróbáltam, de nem is sikerült beletennem a babót így egyedül!
Azthiszem megpróbálom a hordozót! Csak olyan koszos az a pince nem szívesen teszem le a földre Timit! De ez van! Máshogy nem fog menni! Köszi a tippeket!

Baba!
Miért kapott tápszert a babód? Tejtermelést serkentő tippek nem működnek?
ildi76

Manó!
Úgy néz ki nem megyek tornára, mert sajna az alaíptványi melóval járó elfoglaltságom is pont kedd 5-től van (és már 3 hete inkább a tornát választottam, így ideje lenne már oda is elnézni), viszont ott megyek el a H mellett, és ha gondolod negyed 5-kor találkozhatnánk a főbejáratnál, és akkor oda tudom adni.

Ildi, Zsanci!
Szerintetek nem lehet, hogy ez a hirtelen jött meleg viseli meg a babókat? Petra már nem pici baba, de jópár napja extra nyűgös: semmi se jó, mindenért ordít, hisztizik stb. Kép Rögtön Ti jutottatok eszembe, hogy írtátok, hogy nagyon szenvednek a picik is.

Ma elmentünk Petrával egy jó kis játszótérre (Nagytétény, Kastélypark - már aki ismerős arrafelé). Nagyon élvezte, én nemkülönben, Kép de a hazahozatal az valami iszonyat volt: levágta magát a földre, ordított - az egész játszótér minket nézett. Kép Az meg ugye már nem igen működik, hogy ölbekapom és viszem, mert nehéz is, ilyenkor rúgdos is, úgyhogy két kezénél fogva vonszoltam el a kocsiig. Jucus, Bori, Zsanci - és más nagyobb gyerekes mamák - Ti hogy oldottátok meg ezeket a helyzeteket? Volt esetleg valami trükk, ami bevált? Mert olyan jó lenne holnap is menni, de ez teljesen a kedvemet szegte Kép Help!

Bogárka (26)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Helló!

Csibe ne aggódj még nem előzök. Kép Csak ma NST-n voltam, és emiatt még nem írtam. NST-n volt 45%-os keményedés! Kép Én mondjuk észre sem vettem, de a gép ezt mondja. Kép Szóval a szülésznőm szerint most a melegfront miatt nagyon sok baba született, mondta, hogy áprilisra kiírt kismamák is megszültek, úgyhogy ha ez nem hozta elő Bendikét akkor mi fogja?? Kép Mindenesetre az jó jel, hogy vannak már keményedések, érzem a jóslófájásokat, ma például a szeméremcsontomnál eléggé fáj, szóval ezek jó jelek, előbb-utóbb lesz baba... Kép Hát ennyi hírem van, egyelőre, de én minden pillanatban reménykedek, hogy elindulnak a dolgok. Igen, ma töltöttük be a 40. hetet.

ruz
40
ruzicsky

Sziasztok lányok!
Nagyon régen jártem erre, de babám most beájult, hátha hagy egy picit internetezni.
Olyan jó olvasni a még szülés álló kismamikat. Úgy irigyellek benneteket. Nekem annyira klassz volt a szülés, hogy bármikor megismételném.

KépKép
KépKép
lindicita

Lindicita,

Neked van születéstörténeted? Szívesen elolvasnám, hamár ilyen szép emlékeid vannak
a szülésről! És kinél szültél?

Ruz,
A 45%-osból hány volt, csak egy vagy több?
Nekem eddig mindig volt vagy 50%-os is, de általában csak egy, max kettő, így a szülésznőm szerint az semmit nem jelent...

Csibe

Kép

Kép
csibe26

Csibe!

Csak 1 volt, persze nem jelent semmit, csak nekem már ez is nagy szó, a 10-20%-okhoz képest, ami eddig volt. Kép

r
ruzicsky

Bogárka!
Ti is arra a játszóra jártok?? Akkor Norkinivel majd megyünk mi is, bár az tőlünk jó messze van, de kocsival nem vészes, és tartunk egy előzetes szentimrés talit. Kép)

KENGURU: még én se próbáltam ki, de eddig nem is kellett, azért bátran ajánlgattam, mi? Kép Úgy nem menne, hogy először beleteszed a babát, és aztán veszed fel az egészet? Vagy csak úgy lehet, h rajtad a cucc, és abba tömködöd a lábait? Na, most már nekem is ki kéne próbálnom....

"S"ti ma megkapta a 3.havi oltását, meg se mukkant, épp csak nem ásított. Imádom! Annyira "S"!!! Kép Kép
neet
neet

Szia Lindi!
Hogy vagytok?

Bogárka!
Akkor már biztos, hogy a front a felelős! Én is nagyon nyűgös vagyok!

Neet!
Úgy próbáltam, hogy magamra csatoltam a kengurut és utána próbáltam belelógatni Timit, de nem jött össze! Karizom gyakorlatnak viszont jó!
Ha viszont előbb beleteszem Őt, akkor hátul nem tudom összekapcsolni! Bár most eszembe jutott, hogy talán, ha az ágyon teszem bele és fölé hajolva csatolom össze a pántot, úgy hogy akkor még nem emelem fel...szóval ezt is csak valami különleges pozitúrában lehet megoldani! Sajnos lent a pincében nem tudnék ügyeskedni vele!

Egyébként nekiindultam, hogy lemegyek Timivel, akármi is lesz, már felöltöztem, előkészítettem az autósülést, amikor kiderült, hogy a drága párom eltüntette a pincekulcsot! Ha hazajön, majd számonkérem rajta! Remélem holnap is ilyen idő lesz és valahogy már lejutunk a levegőre!Kép
ildi76

Bronco,
válaszolnék, de nincs e-mail cím a profilodban, ahonnan meg küldted, csak "postmaster"Kép szóval pls. help!!
ancsa
balancsa

Sziasztok!

Köszönöm a többiek válaszát is.

Bori!

Vigyorgó= : O /kettőspont nagy O/ szóköz nem kell, ugynúgy mint a nevetősnél.

Jucus!

Szerintem meg akkor kezdődik majd megint.Kép
Soma jó kis pasi lesz addigra, és biztos lesz bőven jelentkező, aki elaltatná.Kép

Ancsika!

Én is csak lesek a 18 heteden. Kép De néha a saját 30 -on is.
Bazi gyorsan tellik.Kép

Kép
Kép
pipocska

Ancsa!

Bocsánat (ezek szerint még zöldfülű vagyok ezen a téren..)((is..)),
az alábbi címre írhatsz: viafutura@viafutura.axelero.net

bronco
bronco

Bogárka!

Soma szerencsére nem volt hisztis kisebbnek,de ha mégis előfordult egy-két ilyen szitu nagyon nem érdekelt,hogy ki mit gondol.Ne foglalkozz másokkal!

Jucus
20170114224602

Megpróbálom bemásolni az nlc-ről a szülés sztorit. Remélem sikerül, mert akkor elég hosszúra sikeredett.

KépKép
KépKép
lindicita

Megpróbálom elmesélni, hogyan zajlott a szülés.
Nyákdugó, vérzés - ezt még tudjátok.
Csütörtökön délben, pont a vásárlás kellős közepén beindultak a 3 perces 50 másodpercig tartó fájások. Kettő körül felhívtam a szülésznőt, de azt mondta, inkább itthon kínlódjak, ameddig tudok. 4-kor még csináltunk a férjemmel egy nagy adag mákosgubát, hogy éhen ne haljon, míg a kórházban leszek. Én persze óraműpontossággal 3 percenkénk szünetet tartottam.
Fél 6-ra a kórházban voltunk 1 ujjnyi méhszájjal, ami fél 8-ra 3 ujjnyi lett. A szülésznő odáig volt meg vissza, hogy ebből még éjfél előtt baba lesz. A doki 9-kor vizsgált meg, akkor már 4 ujjnyi voltam. Ő 10 órát jósolt szülésnek. Fél óránként vizsgált, és egyre aggasztóbb volt az ábrázata. Órákon keresztül semmi változás. A baba két fájás között csak úgy mocorgott, nem akart lemenni. Éjfélkor oxitocint kaptam, mert hiába voltak jó erős és rendszeres fájásaim, a baba nem úgy reagált. Hajnal 2-kor az oxitocin ellenére is ugyanígy állt a helyzet, ráadásul a bazi nagy fájások mellett egyszer csak őrülten fájt ott a ahsam, ahol a méhlepény tapadt. A szülésznő rögtön futott a dokiért, aki azt mondta, hogy ez sajnos császár. A baba nagyon nagy hozzám képest, nem tud átjönni a szülőcsatornán Én teljesen beijedtem és elkeseredtem, hogy ennyi kínlódás után egyszerűen csak felvágnak. Mondtam, hogy nem akarom. Azt mondta, hogy ad fél órát még nekem és a babának. Akkor a férjem lerángatott az ágyról, ahol az oxitocin miatt feküdtem, és ameddig az infúzió zsinórja ért álltam. De már akkor annyira kivoltam, hogy tényleg csak a férjem tartotta bennem az erőt. 10 percenkén vizsgált a doki, iszonyú érzeés volt. Persze semmi nem változott. Közben nyomnom kellett, de persze tolófájások még sehol sem voltak. A fél óra leteltével az utolsó vizsgálatnál szerencsére azt mondta, hogy az én kis ügyes kislányom át tud jönni a szülőcsatornán. Ez volt 3/4 3-kor, én azt hittem már szülünk. De még nem, mert most meg kiderült, hogy a hüvelyem túl szűk, és azon ez a nagy baba nem jön át, úgyhogy ki kell húzni vákummal. Mondtam, hogy én nem akarom. Megint kaptunk fél órát, megint lemásztam az ágyról, közben 10 percenként vizsgálat. Már a vákumot betolták a szobába és ki is próbálták, amikor a fél óra leteltével a doki azt mondta, hogy magától is jön az én kis babócám. Ekkor átalakították az ágyat szülőszékké és kezdtünk szülni.

KépKép
KépKép
lindicita

Ez fél 4 körül volt, és olyan jó volt, ekkor már elhittem, hogy egyszer tényleg vége lesz ennek az egésznek. A férjem fogta meg először a baba kis hajas fejecskéjét, aztán mikor kintebb jött én is megsimogattam. Miután kibújt a feje, a szülésznőé volt a terep, hátha sikerül elkerülni a gátmetszést. De akis babikámnak el kellett volna fordulni, a mit valami miatt nem tett meg, úgyhogy a doki megint kesztyűt húzott és ott bent elfordította 90 fokkal. Hát ez sem volt valami kellemes még a fájásokon felül. Na végül csak sikerült, és ahogy kibújt a válla a következő fájásnál már kis is csusszant a baba. Rögtön a hasamra tették, annyira édes volt. De csak pár másodpercig maradhatott, mert azt az elején elfelejtettem írni, hogy a magzatvizem zöld volt, amiből ihatott a baba, és azt rögtön le kellett szívni. Ezzel is jól megijesztettek, mert a doki szerint azért lehetett zöld a magzatvíz, mert vagy elöregedett a méhlepény vagy a köldökzsinór a babára van tekeredve. Szerencsére egyik sem volt, sőt a méhlepényem még a legjobb állapotában volt. Na és most jön a pláne, ennyi kínlódás, meg nagy baba után nemhogy vágni nem kellett, de még apró sérülésem sem lett. Hihetetlen.
Csak csodálkoztam, mikor a mérés után mondták, hogy 3900 gramm a baba. Mi lett volna, ha még vár 3 hetet?
Azt azért hozzá kell tennem ehhez az egészhez, hogy ha nincs ott a férjem, tuti nem tudtam volna végigcsinálni, és 2-kpr megcsászároznak. A doki is ki volt akadva, hogy mennyi kitartás és türelem volt bennem. Azt mondta, még 5 ilyen szülés, mint ez, és mehet nyugdíjba.
És annyira hihetetlen, de igaz, hogy miután kibújt a baba, mintha nem is nekem fájt volna annyira, szinte lefelejtettem mindent.
Hát ennyi, röviden.

KépKép
KépKép
lindicita

Bogárka!
Én szépen felemeltem és elvittem, ha hisztizett..kicsit nehéz volt, mert ilyenkor elegedte magát és úgy kellett a 16 kilós csöppséget vinnem...de engem sem érdekelt más...ha már nagyon nem birtam, akkor volt, hogy húztam...de volt, hogy ő "győzött" és én szépen kivártam, amig megnyugodott, és hajlandó volt elindulni...egy időben ez volt a taktikám, mert pl. a kocsi babaülésébe 6-7 hónapos terhesen már nem tudtam berakni...ilyenkor vártunk...ne tudd meg!!! Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Szia Zsanci!
Hát idáig kell jönnöm, ha beszélni akarok veled !

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok !

Remélem ti jobban ki tudtátok használni a jóidőt , mint én .
Reggel a kórházban kezdtem , majd a háziorvosnál folytattam a sorban állást ! Kép Azért délután kiültem kicsit a napra , hihetetlen , hogy milyen jó idő volt .
Minden okés méhszáj teljesen zárt , még mindig .
NST talán szombaton lesz , de ez még nem tuti !

Manoka ! Kórházban csinálták az UH-t vagy a magánrendelésen ? Mik lettek a méretek ?

Lindicita !
Nem semmi ! Iszonyat kitartó lehetsz , le a kalappal előtted ! Ja és gratulálok a baby-hez !Kép

Csibe , Ruz ! Lehet hogy a hidegfrontra várnak ! ? Kép

Kép
Kép
greenolive

Tettem képet Margarétáról a profilomba.
A szüléssztorihoz még folytatásként lemaradt, hogy utána a kórházban is nagyon jól éreztem magam. Nagyon kedves volt mindenki, kényelmes volt, tisztaság volt. Az első 2 nap volt szobatársam, ami azért volt jó, mert egy csomó mindent ő mutatott meg. Utána egyedül voltam, ami meg ekkor még jobb volt, mert így csak a babával tudtam foglalkozni, nem zavart, ha éjjl sírt, simán meg tudtam nyugtatni, mert tudtam, hogy senkit nem zavar.

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi!

Gratulálok a szülésedhez, és a gyönyörű kislányodhoz.Kép

Kép
Kép
pipocska

Lindicita!

Nagyon sok-sok boldogságot kívánunk nektek!
Gyönyörű ez a hercegnő!
Tényleg ki volt az orvosod és a szülésznőd?

Bogárka!

Én mindenképpen szeretnék menni és persze tudunk találkozni ha neked nem probléma.
Szerintem cseréljünk telcsiszámot majd, hogy megtaláljuk egymást.
Képzeld tegnap voltam nőgyógyásznál és 27. hétben vagyok, ez azért érdekes mert 26-ról tudtamKép
és képzeld szülésznőt is találtam aki ráér június elején!
Ezért ma hepi vagyok!
Neked már megvan a szülésznőd?

Zsancikat!

Igen igen szerintem velem beszéltél az nlc fórumon, nagyon nagyon kedves és segítőkész voltál!
Köszönöm!
Ahogy megígértem értesítelek, hogy kit sikerült választanom,
pénteken találkozom vele személyesen.
manó27

Sziasztok!

Az előbb elkezdtem írni, hogy ez az első bejelentkezésem az itthoni netről, erre nem lefagyott a fránya?  Még nem működik tökéletesen, de remélem holnap megcsinálja a férjem.

Lindicita!
Nagyon tetszett a születéstörténeted, igazán türelmes voltál, de tényleg megérte!! Csoda, hogy volt lelkierőd ellenkezni a dokival, amikor császározni akart. Gratula nektek!

Greenolive!
Az uh a Bártfaiban volt, és azt mondták, minden rendben. Emma kb. 1750 gramm, és szerencsére már fejvégű, remélem ez már nem fog változni, de azt mondták, nem valószínű. Tegnap töltöttem be a 32. hetet, az uh 31+6-ot mutatott, sóval nincs eltérés. Nem nagyon örült az ultrahangnak, elfordította a fejét, viszont kislány mivoltát újra teljesen egyértelműen megmutatta
Tényleg olyan sokat kellett várni a dokinál? Sokan voltak? Csak megvizsgált, vagy volt szokásos vérnyomásmérés, stb.? Én még jövő pénteken megyek a magánrendelőbe, aztán szerintem én is a kórházba. Nekem a szülésznő azt mondta, az NST-t ő fogja csinálni, majd a 34. héten kell hívnom, hogy egyeztessünk.

Manóka 32+1

Kép
Kép
manoka11

Manó!
Akkor elküldenéd a telcsiszámod a zsuzsi@agacska.hu-ra?
Szülésznőt Petránál se választottam és nem bántam meg, így most se fogok. Igazából alig jött be párszor a vajúdás alatt, és mi tök jól elvoltunk kettesben a párommal, nem is igényeltük, hogy állandóan legyen ott valaki. A kitolásnál meg ott volt a dokim, és az bőven elég volt a nyugalomhoz. Szerintem ez másodjára méginkább így lesz, úgyhogy most se választok.

Zsanci, Bori, Baba!
Ma Gazdagréten jártam, és gondoltam beugrok a patikába a homeos füzetért. Meg is vettem, ott is azokat a szereket írják, amiket Ti mondtatok, de az adagolás egész más. Vagy ennek nincs akkora jelentősége?

Neet!
Ha holnap is szép az idő megyünk a játszótérre, ha van kedvetek gyertek Ti is. Egyébként nekem eszembe is jutottál ma, hogy vajon nem erre sétálgatsz-e valahol Kép

Bogárka (26)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bori!

Köszönöm.Kép

Kép
Kép
pipocska

Bogárka!
Férjem melózik, én meg egyedül nem nagyon tudok oda eljutni, de majd egyszer megbeszéljük, komolyan, de inkább a hétvége jöhet szóba.

Lindi!
Húha! De a csöppet elnézve megérte, igaz? Gratula!!!

Ildi!
Én is kipróbáltam ma a kengurut, vagy hiányzik róla valami (használt), vagy 2 éves gyerekre való, vagy body builder anyának vagy passz. Marad a babakocsis cűgölés. Kép
neet
neet

Hát, az orromban a taknyosodás (vérzés) elég nagy mértéket ölt, úgyhogy lehet, hogy megmutatom dokinak. Szerintem kellene belespriccelnem valamit, mert marhára fáj belül az egész. Pedig otthon igencsak párás a levegő. Kép
Reggel, mikor felkeltem, másik oldalamra feküdtem, és éreztem valami mocorgást a hasamban Kép

azt akartam kérdezni, hogy végül ti ettetek penészes vagy kék sajtot és mogyorót a terhesség alatt? mintha ez tiltott lenne.

A
18+1

ancsipancsi

Sziasztok!

Ma nem tudom miért, ilyen korán keltem...Kép

Lindi

Nem semmi ez a születéstörténet, hihetetlen, hogy valaki ilyen bátor tud lenni, ha nekem ennyi kínlódás után azt mondja az orvos, hogy nem tud átjönni a babám a szülőcsatornán, én tuti nem ellenkeznék, örülnék, hogy kiveszik császárral..., szóval én feladnám hamar a dolgot, de most, hogy így leírtad, hogy mégis sikerült, hát nagyon írigyellek, hogy ilyen bátor voltál!! Kép Remélem Bende baba egyrészt nem lesz olyan nagy, hogy ne férjen ki, másrészt gyorsan kíbújik majd, mert belőlem hiányzik szerintem az ilyen elszántság..

Green

Hát nem tudom mire várnak Kép lusti babák, remélem idekinn majd nem lesznek azok. Érdekes, hogy lesz-e majd összefüggés a baba mostani szokásai és a kinti között, mert az én babám mindig éjszaka a legaktívabb, hát az nem lenne jó ha születése után is éjjel virgonckodna. Akkor az UH-n, mindig nagyon szégyenlős volt, nem produkálta magát, most meg lusta baba, nem akar előjönni, na szép kilátások, hogy milyen gyerek lesz belőle...Kép

Csibe

Veled mizújs?

r
40+1
ruzicsky

Ancsi!
Penészest kicsit igen (camambert) kéket soha, mogyorót néha egy kicsit rágcsáltam. Sztem kis mennyiség semmiből sem árt, de ne vidd túlzásba. Pl egy deci bor vagy egy kis sör mellé a mogyi igencsak jól csúszik. Kép És az eredmény? Egy "S" baby!!! Kép

Ruzi!
Odabent Eszti is éjjel volt a legaktívabb, ez az első pár hétre idekint is igaz volt, de szerencsére hamar leszokott róla és most de. alszik, du aktív, éjjel alszik. Kép

neet
neet

Lindi!
Örülök, hogy nem csak én vagyok olyan "furi", hogy jól érezte magát a kórházban, sőt imádta a szülést minden nyűgével együtt, sőt bármikor bevállalná a következőt (persze csak a szülést, ami utána jön, azt még átgondolnám...)sőt, sőt, sőt....Kép
Akik még előtte vannak, azoknak nagyon nagy drukk és remélem olyan lesz majd minden, ahogy elképzelik és szeretnék!!!! Ja, és én is kicsit irigykedem rátok, jó lenne a helyetekben lenni, bár emlékszem a vége felé, amikor már Lindi is meg Jucus is "túl voltak rajta", kicsit türelmetlen voltam...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Szia Ancsi!
Én úgy tudom hogy jobb mellőzni az ilyen fajta sajtokat, hogy pontosan miért azt nem tudom (én alapból nem szeretem ezeket, csak max. az edamit Kép )de emlékszem hogy nekem együtt emlegették a májjal ami szintén tiltólistás.
Hogy rohan az idő... már ennyire benne vagy a pocakosságban, val.színű hogy a babát érezted mocorogni, mert bőven belefér a 20. hét körül +/- 2 hét Kép
Az orrodra meg szerintem nyugodtan kérj vaklami helyi készítményt, patikusok is kevernek ki, kérdezd meg mit ajánlanak mert babát vársz!
További száép napot mindenkinek, zozi
zozi

Manóka !

Tényleg jó sokat kellett várni , de a dokinő elment a rendelési odő alatt ( valszeg a szülőszobára Kép) , ezért is kellett annyit várni . Nekem a 32. hetit még a doki csinálta .
Lesz még UH egyáltalán ? ( Gondolom igen )

Ancsi !
Én nem ettem : nyers húst , tojást , penészes ill. nem pasztörözött sajtokat , májat . Mogyiról nem is hallottam ....az miért van tiltólistán ?

36+3

Kép
Kép
greenolive

én a mogyiról pont azt hallottam, hogy JÓ, mert olyan zsirsavak, vagy mik vannak benne, ami hasznos!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!
Kaja témában: a penészes sajtokról én is azt hallottam, hogy nem tanácsos, pontosan a penészgombák miatt.
A mogyorót nem tudom, viszont többen mondták, és a bábás könyvben is benne van, hogy napi 5 szem mandula (de nem több) elrágcsálása nagyon jót tesz, sok vas és egyéb hasznos zsírsavak vannak benne.
Máj: én olvastam azt is, hogy tilos, meg azt is, hogy kifejezetten jó a vastartalma miatt. Akkor most mi az igazság? Én ettem elég sokat.

Greenolive,
azt hiszem, a 38. héten van az utolsó uh.

Kép
Kép
manoka11

Sziasztok!
A mogyoró csak a szülés után a szoptatás miatt kerülendő, mert mogyoróallergiás lehet a baba, ha valaki sokat eszik!
Májat lehet enni, de nem minden héten mert sok benne az A vitamin és a csontok fejlődését kedvezőtlenül befolyásolja!
Kéksajtot, Camambert, májkrémet pedig a toxoplazma fertőzés veszélye miatt nem ajánlanak, de ez ritka, mint a fehér holló!

Lindi!
Édi a babád!

Ildi
ildi76

Jó reggelt lányok!
Hát az éjszaka nem sokat aludtunk,mert állandóan éhes volt Gréti. Egyfolytában zabál, de most van valami növekedési ugrás.
Elég húzósak ezek az első hetek (remélem nem hónapok lesznek). Már mondogattam a férjemnek, hogy inkább szülnék még 2x, ha cserébe meg lehetne úszni ezekt az éjszakázásokat. Sőt, ma reggel csúnyát is mondtam, amikor a kis Mancim már másfél órája kínlódott az alvás és az evés között: "Nekem nem kell több gyerek, elég ez is!"

Én azt hallottam, hogy tilos májat enni, mert tele van méreggel, ugyanis ez a szerv választja ki a méreganyagokat!

KépKép
KépKép
lindicita

hát a Toxoplazmát nem a macsekoktól lehet kapni? sajttól is??

az imént megrúgott a Babucim, és csikizett, mert kívül viszketett a hasam többször Kép

ancsipancsi

Sziasztok!

Tegnap megint voltunk babamasszázson, Réka nagyon élvezte, utána elkészítették a horoszkópját. Háát... egy amazont kell vhogy felnevelnünk.Kép
Estére nagyon ki volt, még éjfélkor fent kukorékolt, hiába aludt el, pár perc múlva fent volt megint. Gondolom közrejátszott nála az is, hogy ma Egerbe kellett volna mennem, és ö itthon maradt volna a családdal.

Gratulálok a babákhoz, nagy drukk a várólistásoknak!
zanza

Ancsi!

Leírom, hogy én mit olvastam-hallottam eddig a toxoplazmózisról, ha érdekel:

A toxoplazmózist négylábú állatoktól lehet kapni, és mindentől ami velük kapcsolatos...a macsek a legjobb terjesztője, de más állatok is terjeszthetik. Úgyhogy ilyen szempontból minden veszélyes, macsekok, kutyák, nyers sertés, marha stb. hússal való érintkezés és még a kertészkedés is, mert a földben lehet állati ürülék stb...

A húsok ellen hat a hőkezelés, vagyis ha rendesen meg van főzve, sütve akkor nem veszélyes.

mondjuk a sajtról még én sem hallottam, de végül is elképzelhető, hogy ha nincs pasztőrözve a tej, akkor abban is lehet...

Szóval szerintem elég nehéz védekezni ellene, mert ilyen alapon az utcáról is behozhatod a cipőtalpadon... mindenesetre nagyon ritkán fordul elő, hogy pont terhesen kapod el. Én állítólag már túlestem rajta a vérvizsgálat szerint, feltehetőleg még gyerekkoromban.

r
ruzicsky

lanyok, szajpenesz ellen csak ez a boraxos lotty van?

Kép
babarozsa

Én ettem némi camembert-t a terhesség alatt, májaztam, mogyorót rágcsáltam, mértékkel borozgattam (1-2 dl/hét), a gyerek mégis normális lett Kép mértékkel szerintem semmi sem árthat, nyilván azért jó odafigyelni, és bizonyos veszélyforrásokat elkerülni (nyers macskát pl. duplán veszélyes ilyenkor enni a toxoplasma miatt KépKép). Ha a könyveket böngészi az ember, akkor oda lyukad ki, hogy ha nem eszik és nem iszik a terhesség alatt, továbbá nem vesz levegőt sem, akkor lehet, hogy nem árt a babának Kép

Toxoplasma: macskától lehet főképp elkapni, általában influenza-szerű enyhe lefolyású betegség, ha macskával nő fel az ember (mint én), akkor legtöbbször igen korán túlesik rajta. Jó hír, hogy csak egyszer kell elkapni, utána védettség alakul ki. Ha viszont nem, érdemes vigyázni (tehát ne a terhesség legyen a kezdő macskás macskacsókolgatós időszaka, macskaalomhoz nyúlni pedig egyéb betegségek miatt sem érdemes terhesen), mert a magzatra igen veszélyes, elhalást-vetélést okozhat. Vérvizsgálattal nagyon gyorsan megállapítható, hogy van-e az anyának védettsége vagy sem.

vera
kisün

Lindicita!

Nagyon tettszett a szüléstörténeted! 35 hetes vagyok, hétfőn megnézzük a babócát, akinek legutóbb (januárban) nagynak tűnt a fejecskéje. Az URH-s csaj annyit mondott, hogy szép nagy fejű gyerek lesz. Olvastam mindenféléket, hogy ez nem jelent semmit, mert még változhatnak a testarányok, és különben sem attól függ, hogy kifér-e, hogy ki milyen keskeny, hanem inkább attól, mennyire rugalmas, tágulékony. A történeted hatására el is határoztam, hogy ha úgy adódik, inkább alkudozni fogok a dokival, a császártól jobban félek. És ugye ott lesz a papa is, teljesen be vam indulva!

A kajára nem nagyon figyeltünk -úgy értem eléggé megkívánás alapon ment. Pl. nekem új, hogy a máj árthat is, az az egyik kedvenc, de persze nem nyersen Kép

Tud valaki saját tapasztalatból bármit a málnalevélről, meg a gátmasszázsról? A málnalevél teától nem kell annyit pisilni, de szeretném hinni, hogy nem csak ezért iszom Kép)))
duopack

Zanza!

Hova jártok babamasszázsra!
ildi76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?