Halihó!
Na végre, sikerült ideülnöm egy kicsit, de inkább csak tőmondatokban írok, mert már megint irtó késő van.
Köszi mindenkinek a gratulákat még egyszer!
Egy kicsit lelkifurim van, mert a pocakbabára alig jut időm gondolni Gabi mellett, míg Gabival ilyenkor már rég hosszas "eszmecsere"
volt. Gondolom, majd ha már érzem mocorogni, kicsit jobban figyelek rá. Még annyit hozzáteszek, hogy Pele javaslatára Gabit leszoktattam az éjjeli szopiról (az előző terhességem problémáinak jellege miatt), és azóta kvázi átalussza az éjszakát, max. frontokkor kel, meg akkor, amikor nagyon jön a foga, de ilyenkor is 3-4 alkalommal ébred csak, ami megváltás a régi alvásához képest.
Képzeljétek, tegnap megsütöttem életem első zserbóját, és határozottan jó lett annak ellenére, hogy félreértettem a recept sütés részét (anyósom írta le szemüveg nélkül, a barátnője diktálta telefonba, szóval picit összevissza).
Kaja: reggeli nálunk kenyér rávalóval, tízórai gyümölcs, ebéd amit főzök (hétköznap direkt Gabi szájíze szerint), uzsira-vacsira kenyér rávalóval és joghurt, olyan sorrendben, ahogy éppen jön, néha pici gyümi is. Nálunk az a nehéz, hogy Gabi gyakran alszik ötig-fél hatig, utána etetem, de hetente kétszer vásárolni megyünk ekkor, ezért későn van az uzsi, szóval néha ez a vacsi is. Ilyenkor szoktam joghurtot adni még fél nyolc körül. Hétvégén viszont olyasmit eszünk, amit a férjem szeret, szóval kicsit felnőttesebb kaját, olykor sütit is. Inni vizet iszik a palackból.
Én nem figyelem igazán, hogy miből mennyit eszik, bízom benne, hogy van esze, és nem éhezteti magát.
Játék: mi nem vagyunk tipikus játszós szülők, délelőtt mi például mindig pakolást, ágyazást, mosást, porszívózást, ilyesmit játszunk.
Néha persze van idő olvasni, Gabi mostanában énekeltetni és mondókáztatni szeret, mindent minimum 10x kell elmondani. Meg aztán egyedül is elszórakozik, pakolgatja a babáit, játékait, énekelget magának, ki és bepakol a játékosládából/ba, tologatja a dömperét, ráül a motorjára, hintaszarvasozik. Aztán ebéd után alszik, és aztán kaja, utána már itthon is van apa, heti kétszer ilyenkor vásárolunk (amit nagyon élvez), szóval nem igazán van az a klasszikus játék. Néha rosszul is érzem magam emiatt, és megpróbálok leülni mellé, hogy csináljunk valamit közösen. Kergetőzni még nagyon szeret, ma is esett egy jó nagyot közben, és jól beverte a fejét az asztal lábába, lett is rajta jó nagy pukli. Egyébként alig várom már, hogy jó legyen az idő, mert akkor tudunk majd játszótérre menni, amit már ősszel nagyon szeretett.
Hagnosz,
jobbulást a párodnak, és remélem, sikerül nem elkapni! Hiszti.
Én is csak reménykedem, hogy Gabi minél később mutatja be.
Barbi,
de jó nagy a pocid már!
Látom, azért még ott is van hó, bár kevesebb, mint itt, főleg, hogy itt még fog esni állítólag.
Én is emlékszem, hogy nemrég gyanúsítottál, de az ég szerelmére, már fél tizenkettő volt, amikor írtam, ilyenkor amúgy is fáradt az ember lánya!
Örülök, hogy ilyen jól sikerült az altatást megoldani.
Szerintem nagyon jó, hogy Ádám imád kint lenni!
Rontom-bontom.
Manócs,
hali itthon!
Szerintem nem megyünk inkább Ikeába, akkor sem, ha jól leszünk addig, nehogy elkapjuk valakitől az influt a buszon. Utálom ezt a járványos időszakot.
Ja, egyébként írtam már többször is, hogy nem a Wekerlén lakunk, csak mindig rossz volt a babanet, és nem ment el. Szóval nem tudok sajnos segíteni.
Edit,
rájöttem amúgy, hogy a csend nem lett volna furcsa, ha előtte nem vagyok olyan szószátyár a sikertelenséggel kapcsolatban. A babakocsival meg egyetlen egyszer cipeltem csak fel Gabit, 10 percig tartott kb., ugyanis a végén már félemeletenként pihegtem. Eszméletlen nehéz a kocsival felvinni, a szomszéd srácok meg olyan segítőkészek, miért ne használnám ki, nem igaz?
Meg aztán a 43 kilómhoz a 20 kiló... (Na jó, most már 45 vagyok.
) Nagyon drukkolok, hogy legyen pocilakó! Nekem is van pár bébiételem, amik bent aszalódnak a konyhaszekrényben, az elajándékozás jó ötlet!
Szájbeverés.
Érdekes, Gabi mindig oldalt, vagy hátul veri be a fejét, esetleg a homlokát, de a száját szerencsére még nem.
Vera,
az én hasam ugyanilyen, bármit eszem, azonnal a kétszeresére nő, mióta Gabi megszületett. Pedig egy időben tök sok hasizomgyakorlatot csináltam, és mégis... (Meg nekem a köldököm sem lett normális a terhesség után.) Most meg már akkora a hasam, mint Gabival kb. 18 hetesen. Én majd csíkos hasat szeretnék.
Tornázáshoz kitartást kivánok!
Előre a csinibini alakért!
Tök édi lehet a tornát vezénylő, lábemelgető Benci!
A Maszkabál nekünk is megvan, majd elgondolkodom én is a kakacsin.
Anita,
tényleg vicces volt, hogy pont most kérdeztél rá.
Köszi a szép sorokat!
Érdekes egyébként, hogy este szinte egyáltalán nem vagyok fáradt, bezzeg nappal!
Klarissza,
köszi, hogy írtál, akkor próbálok nem emelgetni (nem könnyű, mert Gabi nagyon szereti, ha cipelik a popóját), és vigyázok, hogy ne mozduljak rosszul. Nekem a porszívózás tett be, de akkor még helyrejött hamar, aztán este elég volt egy rossz mozdulat.
Ann,
nagyon jó lett Hami frizurája!
Bezzeg Gabi haja alig akar nőni, pedig úgy reménykedtem, hogy a vágás után majd szép egyenletesen nő, de oldalt még mindig semmi. Pedig május közepén lesz a sógornőm esküvője, és reméltem, addigra már kislányosabb feje lesz a kiscsajnak. Na mindegy, úgyis szoknya lesz rajta.
Éljen a tornázás, neked is kitartást kívánok!
Gabi,
megnéztem a képeket, hát a ?telefonkártya? a két fiú szájában a kedvencem!
Eszméletlen aranyos!
Gabinak is most ment a tenyerébe szálka, de mi nem mertünk hozzányúlni, egyelőre rábízzuk a természetre... Sajnálom, hogy ilyen sokat kell dolgozni a férjednek, de az jó, hogy nemsokára jön az egy hónap pihi!
Dorki,
köszi a jótündért kétszer is!
A repesztéshez nem csak a ragasztót, de a festéket is jó vastagon kell felvinni! Szerintem hívd fel a kórházat, hogy kell-e beutaló, de szerintem valószínűleg igen. Nekünk az ortopédiára kéne már rég visszamennünk (visszahívtak akkorra csípőszűrésre, amikor Gabi már stabilan jár, na ez már jópár hónapja így van), de én inkább kivárom az influ szezon végét, mert ez szerencsére nem sürgős dolog, de ide kell beutaló.
Bocsi, de már nem megyek tovább vissza, ezt is egy órán át írtam.
Minden jót mindenkinek!
Zsizsa