2019.05.24 12:20
2019.06.14 18:59
2019.06.14 19:10
2019.08.19 18:07
2022.06.23 21:51
Sziasztok, először vagyok itt.
Jó (és rossz) olvasni, hogy ennyien vagyunk, így nem érzem magam magányosnak. 3 hete vetéltem el 1ö hetes terhesen... a doki azt mondta nyugodtan próbálkozzunk 1 menstruáció után. Nekem ez kicsit korainak tűnik és itt is 3-6 hónap várakozási időket olvasok. Volt, aki hamarabb próbálkozott és esetleg sikerült is?
Nem akarok semmit sem sietettni, csak érdekel... lelkileg még nyilván nem is állunk készen.
2023.10.27 14:54
2023.10.28 07:04
@renka85: Nem állítom, hogy tudom, mit érzel. 6 missed ab műtét nagyon sok. Nekem "csak" egy volt, de lelkileg az is megterhelő volt. Nem írtad, hogy az eddig fogant terhességeid spontán terhességek voltak vagy lombikból sikerültek-e (esetleg inszeminációból). Nekem az első sikeres lombikom a negyedik volt, ez végződött végül missed ab műtéttel, mert a baba szíve megállt a 9. héten. Rettenetesen nehezen éltem meg, hogy ennyi beavatkozás után (6 inszemináció, 5 lombik stimulációból 4 beültetés) ilyesmi történt.
Én úgy látom, hogy két típus létezik (nagyon leegyszerűsítve): azok, akiknek szükségük van arra, hogy kibeszéljék magukból a történteket és azok, akik elfojtják magukban. Én az utóbbiba tartozom. Ha te is, akkor igazából csak az segít, hogy elkezded / folytatod a lombikot és a siker elhomályosítja a múltat (elfelejteni szerintem teljesen nem lehet, de még ha közhely is, igaz, hogy az idő enyhíti a fájdalmat). Ha az első típusba tartozol, akkor a megoldás az, hogy beszélj róla olyanokkal, akikben megbízol (barátnőkkel, családtagokkal). Még ha nem is estek át hasonló megrázkódtatáson, támogatni fognak és ez sokat segít lelkileg. Szerintem egy pszichológus is sokat segíthet feldolgozni ezt (én más okból jártam és tényleg megéri), vagy ha hiszel a természetgyógyászatban, akkor hozzá is.
Ami biztos: nem szabad feladni. Én 43 éves leszek az év végén, egyedülálló vagyok, tehát esélyem sem volt arra, hogy spontán próbálkozzak. 3,5 év kellett hozzá, de sikerült végül a babó, a kislányom most egy hetes. Úgyhogy én csak biztatni tudlak, hogy ha el is vagy keseredve most, ami teljesen érthető, akkor is harcolj tovább az álmodért.
Nilnarin
2023.10.28 08:05
2023.10.30 07:54
@renka85: Köszönöm szépen! Nem hiszem, hogy a sors vagy bármi más azt akarja, hogy ne legyen babád. Az élet sokszor állít minket kihívások elé. A lényeg, hogy ne add fel. Ha úgy érzed, hogy januárban még nem állsz készen a lombikra, akkor ne erőltesd. Fontos, hogy lelkileg oda tudd tenni magad, mert ez elengedhetetlen hozzá. A kivizsgálások során jutottak bármire az orvosok, hogy mitől lehet ennyi méhen kívüli? Mert szerintem ennek kell, hogy legyen valamilyen oka, ami egy egyszerű ultrahangon nem látszik (például osztott méh vagy hasonló, olvastam már ilyesmiről). Próbáld meg felhasználni a januárig hátralévő időt arra, hogy utána jársz, milyen vizsgálatokat lenne érdemes megcsináltatni. Például egy méhtükrözés (hiszteroszkópia) szerintem nem ártana, ha még nem voltál ilyenen. Attól függően, hogy melyik meddőségi intézménybe jelentkezel, ők is el fognak rendelni további vizsgálatokat, de tudd, hogy a legtöbb intézményben csak alap dolgokat kérnek (például hormonpanel), ezeken felül érdemes utánanézni / olvasni, hogy mit érdemes még. Mivel te teherbe tudsz esni, valószínűleg olyan nagyon sok minden nem fog kelleni.
Ha a párod támogat, az első lépésként nagyon jó a gyógyulás felé. Nem hiszem, hogy csak azért mondja, hogy ő is szeretné, mert tudja, hogy ezzel megnyugtat
Az is jó, hogy vannak állataid, mert ők is rengeteg lelki támogatást tudnak adni. Nekem kutyám van és sokat jelentett nekem, hogy itt van, megérzi, ha baj van, fáj valami stb. Lehet, hogy hülyén hangzik, de nyugodtan elmondhatod, ami a lelkedet nyomja a cicáknak is. Igaz, hogy nem tudnak válaszolni, de ez is egy módja annak, hogy kibeszéld magadból, ha szükségét érzed. Én szoktam "beszélgetni" a kutyusommal és nyilván nem olyan, mintha egy embernek mondanám el, de vannak olyan gondolatok, érzések, amit jobb is, ha nem egy emberrel osztunk meg, mert nem biztos, hogy nekünk tetsző módon reagál.
Nilnarin
2024.05.19 13:09
2024.05.19 16:10
2024.05.20 17:01
2024.07.11 05:40