sango! úgy örülök hogy jobb kedved van, tartson is ki! nagyon kívánom neked, hogy amikor bosszantó, idegesítő dolog történik veled, akkor vedd elő ezeknek az örömteli pillanatoknak az élményét, emlékét és szálljon el a keserűség belőled! nagyon megértem hogy jól esne kibeszélni magadat de mégsem ismerkedsz szívesen a váróteremben.kár hogy más ürüggyel nem lehet összejönni (kismamaklub, kismamatorna, babaruhabörze). én városban lakom de mégsem tudok róla hogy lenne itt ilyesmi. talán majd ha babakocsiztok megbeszélhetitek hogy együtt mentek! bár tőlünk 100 méterre lakik egy család, 3 héttel fiatalabb a kisfiuk mint dorka és még egyszer sem találkoztunk, nem tudom talán rejegetik a gyereket? de még sosem sétáltak. én minden nap elmegyek a házuk előtt 2×
én is amondó vagyok, hogy a felszínes társalgásból egy kis nyitottság, kedvesség és empátia hozzáadásával lehet jó ismeretség, és ha a személyiségek passzolnak akkor szerencsés esetben barátság is!
gratulálok az ébredező ösztönökhöz és a kicsi lánykához a pocidban! ha a sima uh miatt is meghatódtatok, a 4d uh miatt sírni is fogtok. ne a brendon babamoziba menjetek. a barátnőmnek jól elmérték a babát és nem is volt olyan éles a kép mint a 4d ultrahang rendelőben. aminek a web címét elküldtem neked a korábbi üzenetemben. és rendes orvosi leletet is adnak itt!
mi jól vagyunk, dorka 14 hetes, 6,73 kg, tegnap is kapott szurit és most sem sírt. a bezártságtól én is szenvedek kicsit, ahol én lakom mégcsak nem is falu, a városon kívül egy szép természeti nyaraló-övezet, tavakkal, erdőkkel. csakhogy tájrendezés-építés folyik és a feltúrt földutakon nem tudok menni babakocsival, csak a műúton ami már unalmas. van néhány szomszéd is, velük beszélgethetek, vagy ha jön látogatóba családtag, vagy barátok. imádnék a városban csámborogni, de csak busszal tudnék bemenni, a kocsival a párom jár, a babakocsi amúgy sem fér be az autóba.
én még nem csináltam babaszületés alkalmából képeslapokat, de szeretnék. bár a dorcsi lassan 4 hónapos lesz. talán már nem is "megérkeztem", hanem "első képeslap dorkától" lesz a címe
ja még a lapos hasikód miatt is aggódtál. említsd meg majd a 4d ultrahang vizsgálaton, de ott majd úgyis minden "alkatrészét" lemérik zsófinak, és megnyugodhatsz. el fogsz ájulni hogy mennyire más egy ilyen rendelő mint a tb-s szakrendelő (pedig ugye azokat is a mi tb-nkből tartja el az állam.) ésa párod ha csak teheti menken veled minden vizsgálatra, lehet hogy őmiatta bántak barátságosabban veled! nekem anno genetikus mondott olyanokat, majd leestem a székről, ha a férjem nincs velem még bőgtem is volna.
ha a babaholmik ára miatt aggódsz, és van elég jó internet hozzáférésed, akkor nagyon tudom neked javasolni a
www.babaszoba.hu-t, ahol a csevegőben és az apróhirdetésekben mindenféle holmit fél-harmad áron be lehet szerezni! én minden ruhát innét veszek, tegnap jöttek meg a nyárra rendelt ruhácskák, 12 db meg egy pár kiscipő csak 10000 ft volt. a mellszívómat, sterilizálómat, a zenélő körforgót ésa bébitornázó állványt is innét vettem. ez nagyon jó szórakozás is, olyan minthaegész nap butikolnék
valamint a kismama szakirodalom (internetes és nyomtatott) olvasgatása is nagyon jó időtöltés, kikapcsolja a külvilágot és szerintem nagyon hasznos dolog felkészülni a szülésre, a szoptatásra, megismerni, hogy hogyan fejlődik a magzat, mit tud, hogyan viselkedik egy kisbaba, milyen mozgás és értelmi fejlődésre számíthatunk, mit játsszunk egy babával, stb. nem nagyon értem azokat akik azzal kérkednek hogy ők bizony semmit se olvastak a szülésről! ez nem rád vonatkozott csak te is írtad hogy nem tudtok semmit terhességről "ilyentéren". ha újság, akkor csakis a Kismama.
na felébredt a főnököm, elköszönök!
a többieknek is sok jót, gömbölyödést!
Moncsi