Sziasztok!
32 éves vagyok és két éve szeretnénk a férjemmel babát. Külföldön élünk és itt is jutottunk el egy éve egy meddőségi központba. Elég hamar kiderült, hogy a férjuram eredményei, több mint rosszak (alacsony spermaszám, nem mozgékony spermák..)
Múlt év végén volt két sikertelen inszeminációm, ahol a harmadik után a doki a rossz spermiogramm miatt a lombikot (ICSI) ajánlotta.
A lombik februárban volt. A stimuláció során összesen tizenhárom petesejt érett meg, amiból hat meg is termékenyült. Kettő embriót visszaültettek és négyet lefagyasztottak. A lombik sajnos nem sikerült, pedig mint a tankönyvben, mindent betartottam (kevés sport, fehérjedús étkezés, meditálás, vitaminok stb.)
A doki javaslatára a következő, természetes ciklust kihasználva, visszaültettek két embriót a lefagyasztottak közül. Es sem sikerült, és ugyanúgy nem sikerült az utolsó két lefagyasztott embrió megtapadása sem.
Azaz érzésem, hogy az orvosok itt Németországban sokkal lazábban illetve felületesebben kezelik a sikertelen beágyazódás okának kutatását illetve a további a kivizsgálásokat, mint otthon. Barátnőtől hallottam,hogy neki otthon minden lombik előtt vért vettek és egyszer pl. a nem megfelelő D vitamin szint miatt nem volt beültetés. Mi a tapasztalatotok?
Előre is köszi és bocsi, ha kicsit hosszú lett
Üdv,
Tami