Szia nikosz86!
Én sokat nem igazán tudok ehhez hozzá szólni, mert nincsen sajnos anyósom és sajnos a páromnak sincs mert mindkettőnk anyukája korán elhunyt.
Nekem a párom nagyija az anyósom
Viszont mostanában kezdem megérteni, hogy a többi családtag miért is mondd rá negatív dolgokat
Ha főzünk valamit akkor abba tuti bele tud kötni valamivel vagy talál valami hibát benne ( jó, de ilyen vagy olyan, ebbe a kajába ez kell vagy az kell, nem sült meg rendesen, stb), próbál segíteni a gyereknevelésben is ami olykor bejön, olykor meg nem mert kb 60 évvel ezelőtt ugye minden más volt (miért kell porszívózni a gyerek orrát, túl sok játéka van nem tud mivel játszani mert nem tud választani meg ilyenek). Tudom segíteni akar és nagyon szeretjük is mert mindezek ellenére nagyon sokat segít (igaz az egészsege miatt a kicsit nem hagyhatjuk ott neki még). Sokszor megdícsér, hogy milyen jól csinálom a gyereknevelést ami ugye jól esik.
Ha együtt élnénk vele biztos nem lenne egyszerű, viszont bármit megtennék, hogy legyen egy anyósom aki ha piszkál is, de tud segíteni. 2 éves a kisfiunk és még nem voltunk a párommal sehol kettesben amióta megszületett mert nem tudjuk kire bízni. A sógornőmnek nagyon jó dolga van, ők apukámmal élnek. Sokszor volt olyan, hogy otthon hagyta az unokaöcsémet amíg elment vásárolni (apukám hajnalban dolgozik, így otthon van napközben) és minden szombaton az ő anyjáék viszik el az unokaöcsémet magukhoz 1 vagy 2 napra. Az én szüleimnek is jó dolguk volt, mert a nagyszüleimmel éltünk együtt és az iskolai szünetekben pl simán otthon maradtunk a papámmal és nem kellett azon idegeskedniük, hogy mi hova rakjanak amíg ők dolgoznak és persze nekünk is jó volt hogy nem táborról táborra küldözgettek. Nálunk mindenki dolgozik még akire bízhatnánk a gyereket és őszintén szólva már szinte el sem tudom képzelni , hogy úgy menjek/menjünk el otthonról, hogy a kicsi nincs velünk vagy nem a párom vagy én vigyázok rá, pedig ez nagyon hiányzik.
Én megértem, hogy nem jó ha mindig mindenbe bele szólnak, főleg ha az a gyereknevelés, ami a te és a párod dolga. Viszont nagyon jó dolog tud lenni a nagyszülő aki vigyázni tud a gyerekre és tudtok egymással is foglalkozni a pároddal és kesőbb a nyári szünetben is biztonságban tudhatod a gyerkőcöt.
Szóval bármennyire is rossz tud lenni, azért próbáld meg a jó oldalát nézni a dolgoknak.
Próbáld meg, hogy meghallgatod a tanácsait kedvesen, aztán amit akarsz azt megfogadod, amit meg nem azt nem fogadod meg.
Fel a fejjel és kitartást