Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Első babánkat várjuk, rögtön kettőt :) ha minden jól megy február vége-márciusra. Tavaly már volt sajnos egy sikertelen terhességem, illetve a családban sajnos vannak beteg iker gyerekek így különösen örülnék ha sorstársakra találnék és tudnánk tapasztalatot cserélni, egymást bátorítani:)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Szia!
Nekem is az első terhességem és mint kiderült, hát ikrekkel.
Most nagy a boldogság (meg a félelem). Tegnap derült ki és hát most hajnal 5 van és ébren vagyok. 
Úgy kezdődött, hogy kisebb volt a magzat a 10 hetes ultrahangon, mint kellett volna. Eltelt 2 hét, és tegnap voltam ismételni, hogy fejlődő terhességről van-e szó. Na és akkor derült ki, hogy ketten vannak, az egyik bujdosik a másik mögött, ezért nem látták ketteskét eddig.
Sokat kínlódtunk a gyerekért, 2 év próbálkozás és egy laparoszkópiás műtét van mögöttünk, nálunk már egy gyerek is nagy csoda volt, teljesen értetlenül állunk a kettő előtt. Természetes úton sikerültek, egyikünk családjában sem voltak sosem ikrek. 
A férjem tegnap este 50X elmondta, hogy "Ez nagyon durva, ez nagyon durva!" , de azért boldog volt tőle.
Én meg be vagyok szarva. Nyilván. Se túl nagydarab nem vagyok, se olyan szuperanyu-típus, aki azt gondolta, hogy neki a fél focicsapat az életcélja. Egy magzatot is fárasztó volt ennyire félteni és most meg hirtelen kettő miatt aggódom...
Veletek mi a helyzet? Hogy vagytok?
zsuliet
Pomáz
 
 


Sziasztok!

Van egy két éves gyerkőcöm és utána 2babát is elvesztettünk (külön).
Most pedig 8hetesek az ikrek a pocakban.
Izgalom, kis félelem, de határtalan boldogság.

Lilypie First Birthday tickers
ninanyu
Pécs
 
 

 
 

Gratulálok ninanyu és ahogy látom, akik itt vagyunk, ismerjük ezeket az érzéseket. :) 
Én méret szerint ma vagyok 11 hetes, de a terhesség ideje szerint már 13-nak kellene lennem. Nálatok ez hogy van? Ti is egy kicsit kisebbek vagytok, hogy ketten osztoznak az anyán? 

Várjunk csak. Nina, te vagy az??? 
zsuliet
Pomáz
 
 


Sziasztok!
Sajnos nem tudok jó híreket írni, néhány napja teljesen magam alatt vagyok.
12 hetesen megcsináltattuk a kombinált tesztet és alacsony kckázat jött ki, nagyon örültünk és végre kezdtünk megkönnyebbülni, hiszen az első 12 hét is eltelt és a babák jobban növekedtek mint a naptár szerint kellett volna. Viszont mivel a családban vannak beteg ikrek ahogy írtam is felkerestünk egy másik orvost is, több szem többet lát alapon...és látott is sajnos. 1 hét alatt az egyik baba tarkóredője 3,5-re emelkedett az 1,9-ről. Értetlenül álltunk előtte de hamar menyugtattuk magunkat hogy hiszen egyszer kijött már az alacsony kockázat. Az orvos javaslatára megcsináltattuk vérből a Prenatestet. Pénteken hívott a genetikus...a 'B' baba 99% hogy down szindrómás, és mivel úgy látják 1 petéjűek így a másik is nagy valószínűséggel érintett. Egyszerűen azóta sem tudom elhinni és csak sírok és sírok hogy hogyan történhet ez velünk. Soha életemben ne voltam ennyire magam alatt. A következő lépés az amniocintézis, ami a jövő héten lesz és az fogja megadni a 100%-ot. Alig merek belegondolni hogy utána mi fog következni..

Nektek gartulálok és minden jót kívánok! Nem akartam senkit megijeszteni, de ha egyszer újra belevágunk, akkor az biztos hogy a kombinált teszt közelébe sem fogunk menni..

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Kedves csono,

elképzelni sem tudom, milyen szörnyen nehéz lehet ez neked.
Sok dolgot lehet olvasni a kombinált tesztről és az ultrahangok tévedéseiről, az amniocintézis pedig ijesztő, de azt hiszem, ilyenkor a kétségek a legrosszabbak. Ha jól sejtem, akkor most mindkét magzatvízből vesznek mintát és az adja meg számotokra a végleges választ. 
Nagyon szurkolok mindannyiótoknak, neked pedig sok erőt kívánok és persze azt, hogy ez megint csak egy őrült tévedés legyen...
zsuliet
Pomáz
 
 


Köszönöm zsuliet...bárcsak úgy lenne ahogy írod..

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Csono, megkérdezhetem, hogy mi van veletek? Gondolok rátok.
zsuliet
Pomáz
 
 


szia zsuliet,
köszönöm a kérdésed.
Holnap reggel lesz az amniocentézis, elvileg péntek délután/hétfőre lesz meg a gyorsteszt eredménye amiből minden kiderül..már nagyon jó lenne látni a végeredményt..amit igazán inkább végítéletnek érzek..

Ti hogy vagytok? És ninanyu?

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Köszönjük, mi jól vagyunk. Kicsit megijesztettek a kockázatelemzéssel, 15 %-ot adtak az ikerszindróma előfordulási esélyére, de eddig egyszerre fejlődnek a fiúk. 
Egyébként két orvos rajtam keresztül vitázik, hogy egypetéjűek vagy kettő. Az egyik úgy látja, mintha lenne a placentánál egy halvány vonal, a másik pedig azt állítja, hogy az ott egy összefüggő méhlepény. Én inkább elengedtem a dolgot (persze a kockázatoknál van ennek igazán szerepe, de nem tudok ellene semmit se tenni), majd 1 év múlva kiderül.
Tulajdonképpen szavam se lehet rájuk, sokkal jobban viselem a terhességet, mint a legtöbb egy babás, de persze nem szabad elkiabálni, ez bármikor megváltozhat.
Nem akarok sokat fecsegni ilyen semmiségekről, biztosan csak a holnap jár a fejedben, elképesztően sok erőre van szükséged ehhez az egészhez. Annyira, de annyira szeretném, hogy minden jól alakuljon és utána együtt fecserésszünk a béna ikerkocsi-kínálatról. 
Kitartást és minden jót kívánok!
zsuliet
Pomáz
 
 


Csono
Hogy vagy? Mi lett az eredmény? Remélem minden rendben!

Móni
moncsika79
Szentendre
 
 
 
 


Szia Móni
köszönöm a kérdésed.
Már csak egy baba van velünk, rá vigyázunk minden erőnkkel és reméljük hogy ő is akar maradni velünk. Hétfőn végezték el a szelektív redukciót a beteg babára, azóta az egyik szemünk nagyon sír a másik pedig bizakodik. Mi így vagyunk, tartjuk egymásban a lelket és próbálunk előre nézni.

Te hogy vagy? Babát vártok Ti is?
Noémi

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Ó, Istenem. Nagyon sokszor megnéztem, hogy írtál-e már, de nem mertem megkérdezni, hogy mi van veletek. Nagyon sajnálom, ami történt és örülök az egészséges babának. Nekünk volt egy elég kemény hetünk, reggel 8-kor telefonon hívott az orvosom, hogy rubeola pozitív lett a vértesztem kétszer is, mert automatikusan átküldték a mintát a Közegészségügyi Intézetbe. Szóval este orvos, interneten utánaolvastunk, egész éjjel sírás, másnap ÁNTSZ. Ez nem annyira fontos, csak az érdekesség kedvért mondom, hogy ott veszik le a vért, ahol az anoním HIV és Hepatitisz szűrést is végzik. Érkezési sorrend van, így ott ülve nagyjából már azt vártam, hogy mikor akar majd nekem gandzsát eladni valaki olcsón. De bent nagyon rendesek voltak, 8 napot kellett várni az eredményre. Nyilván ez volt a legrosszabb. Még a babákra is igyekeztem kevesebbet gondolni, hogy érzelmileg egy kicsit távolabb tudjam magam tartani. Végül megjött a következő eredmény (ez egy követéses vizsgálat, az antitestek számának változásából kiszámolják, hogy kb. mikor történt a fertőzés) és az eredmény alapján még a terhesség előtt volt rubeolám. (Az a helyzet, hogy én nem szoktam belázasodni, ezért elég nehéz mindenféle betegség megállapítása nekem is, nem csak az orvosoknak, kiütésem pedig nem volt.) Szóval most elméletileg minden oké, babák kedden 210 és 218 grammosak voltak, de azért még minden egyes nap az eszembe jut, hogy ugye tényleg, tökéletesen egészségesek? Én nem vagyok hívő, de a férjem újabban minden este imádkozik, én meg elsírom magam, ahogyan ezt leírom.  Vigyor Szóval mi így vagyunk.
zsuliet
Pomáz
 
 


jaj zsuliet, sajnálom amin át kellett mennetek, úgy látom a várandósság csupa idegeskedések közepette tud telni :(. Próbálj meg bízni abban amit az orvosok mondtak, rá kellett jönnöm nekem is hogy többet sajnos nem lehet tenni. Még talán annyit hogy kérdezni amennyit lehet és ha nem vagy biztos valakiben/valamiben akkor időt energiát nem sajnálva más vonalon is utánamenni.
Egyébként milyen vérteszt mutatta ezt ki neked, valami speciális vagy benne van az 'alap' első trimeszteres laborban? Néztem most a papírjaimat de nem tudom melyik érték mutathatja ezt.
Én a baba súlyát nem tudom, eddig arra nem fókuszáltunk..:(. Holnap megyünk a genetikushoz, megnéz ultrahangon, talán majd akkor, nagyon izgulok hogy mit lát és hogy hogy van a picúr a beavatkozás óta. Annyira szeretném ha minden rendben lenne és meg lehetne már egy kicsit nyugodni, bár nem tudom meg lehet-e egyáltalán valaha :).
Hányadik hétben vagy most pontosan? Te érzed már őket? Én talán mintha valamit de nem vagyok biztos benne, hogy ez az, mintha belülről valaki picit megérintene (vasárnap leszek 21 hetes).
vigyázzatok magatokra

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Na, mit mondott a genetikus? Remélem, minden rendben volt! Megkérdeztétek a nemét vagy nem akarjátok tudni?
Én a 19.hétben vagyok méret alapján (kicsit kisebbek a kelleténél) az elmúlt 3 napban érzek naponta néhányszor valami apró bökést. Mire tudatosul bennem már el is múlik, olyankor pedig kicsit csalódott vagyok, hogy kicsit jobban kellett volna figyelnem. :) Mint amikor elsuhan valaki a szemed előtt, de túl gyors, hogy felismerd, ki volt az.
A rubeola szűrés mindenkinek rajta van a sima, 12 hetes laborvizsgálaton, ott ahol a betegségeket nézik, a HIV, Hepa között található. 89-től benne van a kötelező csecsemőkori oltások között, ezért a lakosság átoltottsága miatt ma már szerencsére elég ritka Magyarországon. Illetve aki elkapta már egyszer gyerekkorában a bárányhimlőt, az egész életére védett marad. A Közegészségügyiben azt mondták, évente maximum 2-3 megbetegedést találnak (náluk kötelező lejelenteni az ilyet), azok is inkább Romániában vagy a Balkánon kapták el, nem itthon.
Mi még nem merünk vásárolni semmit, mondjuk tegnap már felmértük a kínálatot egy boltban, de csak mintha kirakatot nézegetnénk. A férjem meg is kérdezte jó hangosan, hogy "Ez a fejőgép?" én meg gyorsan lepisszegtem, hogy az csak marháknál van, ezt itt mellszívónak hívják. Aztán inkább kirángattam és csak a kocsiban röhögtünk.
zsuliet
Pomáz
 
 


szia, hála az égnek eddig rendben van a picúr, növekszik szépen. :) Beszereztünk szívhangfigyelőt is. Én is érzek egy ideje megfoghatatlan valamt a hasamban, de képzeld pénteken amikor pont a férjem keze is a hasamon volt éreztük az első rugást, ami már nem volt összetéveszthető mással, szuper érzés semmihez sem fogható. Azóta minden nap érzem, de persze nem folyamatosan, gondolom lesz majd olyan is.
Igen, mi tudjuk a nemüket, mert a magzatvízvétel során azt is meg kellett határozzák, kislányt várunk.
Ti tudjátok? Voltál 20 hetes genetikai uh-n már, minden rendben? A rubeola kapcsán remélem kezdetek már megnyugodni. Én dec 2-án megyek legközelebb uh-ra.
Mi sem veszünk még semmit. Hétvégén lesz a baba-mama expo-n azon gondolkodunk, hogy ha jól leszek akkor szétnéznénk hogy mik is vannak.
Egyébként hogy bírod eddig? Jól vagy? Dolgozol még?

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Szia, nekem 18 hetes genetikám volt, ahol mindent jóra mondtak, következőleg pedig 22 hetes lesz, december 5-én. Akkor kapok beutalót terheléses cukorra, amitől előre tartok. Inkább szúrkáljanak meg párszor, de nekem nagyon nehéz probléma nélkül lenyomni mindenféle bizarr löttyöt.
Két fiút várunk. Én nem lepődtem meg, valahogy erre is számítottam. Szegény férjem nagyon reménykedett legalább egy kislányban, de becsületére legyen mondva, soha, egy percig sem mutatta, hogy csalódott lenne. Ami nyilván így helyes, hiszen sokkal fontosabb dolgok vannak a neménél, de azért tudom, hogy a szíve mélyén nagyon vágyott egy kis hercegnőre. Na mindegy, lehet, hogy nincsen elveszve örökre a hercegnője, majd elválik. (Bár szegénykém nagyon rosszul viseli a stresszt, ami a várandósággal jár ) A párod hogy reagált? Az a típus, aki el fog olvadni, ha csak ránéz?
Néztem én is a babamama expot, de szerintem nálam a tömeg ott már régen túlmegy azon a határon, amit képes lennék elviselni. De múlt héten az Ikeában (miután eléggé tanácstalanok vagyunk a babakocsi ügyében) a férjem leszólított egy ikres párt, akiknek olyan kocsijuk volt, amit mi is kigondoltunk, csak nem találtunk az üzletben. Én alapvetően elég feszült vagyok az ilyen helyzetektől, a férjem a barátkozós, akinek az a szuper képessége, hogy mindig mindenkivel megtalálja a közös hangot, és végül tök jót dumáltunk. Az lett a vége, hogy megadták a számukat, mert náluk az srácok mostanában növik ki a kocsit és mondták, hogy ha érdekel minket, szívesen eladnák nekünk.
Én még dolgozom. Nagyjából a szülésig dolgoznom is kell, amit emiatt is ki kellene húzni márciusig. A cégnél karácsonyig ígértem magam, utána már otthon vagyok, ami nagy könnyebbség. Még a gyerekek előtt felvettem előleget egy könyv megírására, aminek a kéziratát március végéig le kell adnom, azzal most eléggé el vagyok csúszva, ezért január-februárra otthoni munka az ágyban és kanapén a terv.
Te hogy vagy? Írtad, hogy "ha jól leszek". Ezek szerint nem minden oké?
zsuliet
Pomáz
 
 


szia, Én is valamikor akörül megyek terheléses cukorra, december 1-2 hetében és vérvéretlre. Viszont nekem nem kell külön beutalót kérnem, mert a kiskönyvben a vizsgálatos oldal le van pecsételve a háziorvos által és az maga a beutaló. Neked nem így van? Azt hallottam hogy bele kell facsarni egy fél citromot és akkor legalább 'csak' egy elszúrt limonádéra hasonlít.
Gratulálok a fiúkhoz! :) Milyen jellegű könyvet írsz?
Így ahogy mondod, már most elolvad a férjem ha egy cuki kislány ránéz ;-), ő lesz a mi kis hercegnőnk.
De szuper, akkor az ikres babakocsi egész könnyen megoldódni látszik. Milyet néztetek? Egymás után lévőt? Mi az elején azt gondoltuk jónak.
Én is dolgozom, de csak napi 1-2 napot megyek be aláírni meg egy-két fontosabb megbeszélésre, a köztes napokon szerencsére itthonról is tudom végezni a munkámat. De nem is hagynám egyelőre, mert segített az elmúlt időszakban, hogy ne csak a helyzetünkön kattogjak.
Eddig szerencsére jól vagyunk, igen:). Bízom benne hogy így marad. Nem gondoltam a várandósság előtt, hogy minden napot úgy fogok szinte kipipálni hogy jó, ez is rendben eltelt..hosszú lesz még ez a pár hónap de nem bánom csak legyünk rendben. Az oldalam is szépen kékül már:), minden este véralvadásgátlót kell szúrni, ami megint szegény férjemre marad mert én nem vagyok képes rá. De ezt is kibírom. Mindent, csak legyen rendben a picúr:)

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Auu. A műtéted miatt kell a véralvadásgátló vagy van valami más problémád? Nagyon kemény vagy, tényleg.
Nem gondolom, hogy így fog telni végig a terhességed. Én azt tapasztalom, amikor kicsit feszült vagyok és valaki finoman megmozdul belül, máris nyugodtabb vagyok. Szóval ha egész nap hullámozni fog már a hasad és a leglehetetlenebb időpontokban fogja kidugni a csajszi a sarkát, akkor talán te is megnyugszol kissé. Van már nevetek?
Nálunk a nőgyógyász adja a beutalókat. Ma voltam háziorvosnál beadatni az influenza elleni védőoltást és próbáltam elkérni a 12. heti nagy vértesztet, hogy ugyan nyomtasson már 1 példányt. Még a Közegészségügyiben elkérték a papíromat, a védőnő pedig kiborít, hogy neki mindenképpen kellenek az eredmények. Szóval a háziorvos széttárta a kezét, hogy sajnos a hálózat még mindig (kb. 5 éve) nem működik ilyen jól, hogy ő is lássa az eredményt, csak akkor van meg nála, ha ő adta a beutalót is. Szóval fáradjak vissza az sztk-ba még egy példányért.
Egymás után lévőt kocst nézünk, csak mi olyat szeretnénk, amiben egymás felé fordíthatóak a babák. Egyelőre úgy készülünk, hogy egymás közelében nyugodtabbak lesznek, legalábbis ezt írják a szakik, ezért próbálom erőltetni, hogy maradjon közöttük kontaktus. Mindig kicsit zavarban vagyok, amikor az ikrekről írok. Nem szeretném, ha neked ez fájdalmas lenne.
Szépirodalommal foglalkozom, ez lesz a 2. könyvem, egy 2. világháborús családi történet. Jó lenne befejezni szülés előtt, utána úgysem tudnám megoldani. De egy-két novellát, korrektúrát utána is szeretnék vállalni. Ne érts félre, én mindennél jobban szerettem volna, ha sikerül a baba, de nem szeretném, ha megszűnnék én én lenni, és kizárólag a gyerekek ellátását jelentené az élet. Most azt gondolom, ez is egyenes út a szülési depresszióhoz, de mondjuk egyrészt nem tudhatom, másrészt hirtelen nagyon előreszaladtam az időben. Szóval nekem is jót tesz a munka. Szeretem a felnőttek életét is. Egyelőre remélem, hogy sikerül legalább egy kicsit összeegyeztetnem a kettőt.
zsuliet
Pomáz
 
 


Igen, a beavatkozás miatt kell az esti szúrás. Ráadásul anyukám háziorvos és aggódik a vérszegénységem miatt úgyhogy most arra is kitalált egy 10 alkalmas injekció kúrát. Ez van, eddig féltem a tűtől hát most bőven megvan a lehetőségem hogy leküzdjem ezt a félelmemet is.
Igen, van nevünk: Kamilla :). Nektek megvannak?
Zsuliet örülök ha az ikrekről írsz, nem okoz rossz érzéseket ne aggódj. Tudod úgy váltunk el Tőle, hogy amint lehet várjuk Őt vissza egészségesen, most csak egy kis időre kellett elválnunk.
Az hogy szeretnek egymáshoz közel lenni, azt én is olvastam. Sőt azt is, hogy van aki az elején egy kiságyba is teszi őket hogy közel lehessenek egymáshoz.

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Nagyon szép nevetek van, szuper a dallama, ahogyan mély hangrendűből indul és oda érkezik vissza. (Bocs, a kis szakbarbárságért.)
Mi a Bende és a Farkas mellett döntöttünk. Azt olvastam, nem szabad azonos hangzású neveket adni ikreknek. Még azt nem döntöttük el, hogy habár a Bende létező, régi magyar név, a férjem szerint jobban értelmezhető, ha Bendegúzra bővítjük.  Úgy tervezzük, a kisebb súllyal születő lesz Farkas, neki lesz szüksége az erősebb, tökösebb névre.
Mi is alapból olyan kiságyakat nézünk, ami nagyobb,  leengedhető és az oldalsó rács kivehető, hogy jó legyen néhány éves korukig. És persze az is szempont, hogy amíg kis zselék , addig egy ágyba lehessen őket fektetni, hátha a mieink is nyugodtabbak lesznek úgy.
Nálam az elmúlt 1-2 napban kezdődött el a pocakkeményedés. Elég ijesztő, ahogyan megkövesedik egy percre a hasam, de tényleg gyorsan elmúlik. Azért fáj is. Nálad van már ilyen? Az éjszakai lábgörcsök pedig nagyon régen tartanak. Együtt szedem a kálciumot a magnéziummal, de nem igazán akar segíteni.
Végül voltatok az Expo-n? Láttatok valami jót? Ha érdekel, a Nyugatinál lévő Skálában a 100% pamut kombidresszek 990-be kerülnek. Gondoltam, a decemberi UH után már megérik az idő rá, hogy vegyek az első 3 méretből 10-10 darabot.
zsuliet
Pomáz
 
 


szia,
Nagyon szép nevetiek vannak, tetszik a Farkas mögötti ideológia is. :) De hát nincs azért nagy különbség köztük ha jól emlékszem, ugye? Ez még úgyis fog változni ne aggódj.
Pocakkeményedés? Estére szokott keményebb lenni a hasam, de arra gondolok hogy az evés, ivástól. Ez az lehet vagy a Tiéd másmilyen?
Én most a hízáson gondolkodom, hogy lehet hogy előrehaladtam egy kicsit..pedig éjjel nem eszem és napközben sem gondolom hogy ész nélkül tenném, bár az tény hogy többet mint eddig. Te hogy állsz ezzel? Nem magam miatt hanem a baba miatt nem lenne jó ha elszállna a dolog..
Még amikor egy-egy nagyobb sielésre indultunk akkor jártam utána a Mg és Ca szedésnek és úgy emlékszem, hogy nem szabad együtt szedni őket, nem lehet hogy az a gond nálad? El kell telnie köztük bizonyos időnek, talán 1-2 órának. Ugyanez igaz a vasra is ha szedsz, inkább csak a C-vitaminnal van jóban. Mennyi magnéziumot szedsz?
Voltunk az expon, nem voltak kevesen de valahogy ránk nem jellemző módon nem zavart. Jó volt egy kicsit belekóstolni ebbe a hangulatba, sok területről sok kiállító volt egy helyen és sok gyerek. Kaptunk sok anyagot, apránként átnézem majd. Amire rácsodálkoztam, hogy nem voltam én ilyen elérzékenyülős eddig, azért most néhányszor megesett.:) Kaminak 1 dolgot vettünk csak, egy fehér kiscipőt. Szeretném megörökíteni magunkat a várandósság alatt és kismama fotós után nézelődöm, oda gondoltam vinni a pici cipőt.

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Szia, nem az esti keményedésre gondolok, hanem van egy 1-2 perces keményedés, amikor a méh összehúzódik és kőkeménnyé válik, azt írják, így készül fel a majdani szülésre. Ha eddig nem tapasztaltad, az csak jó, csak ha bekövetkezik, ne ijedj meg, teljesen normális dolog. Bár első alkalommal tényleg elég ijesztő, hogy mi a franc ez, de gyorsan elmúlik.
Igen, még nincsen különbség a fiúk között, de állítólag az csak a terhesség 2. felében alakul ki, amikor már zordabbak kettőjük számára a körülmények odabent. :) Ha fél kilónál nagyobb a különbség és már elég nagyok, és az orvos úgy ítéli, a kisebbik baba érdekében már akkor is kivehetik őket. 
Én eddig 6 kilót híztam, most vagyok kb. 65, de sokkal - sokkal többnek tűnik. Az orvos ebben nagyon keményen fog, mert ha nem fordulnak be mindketten fejjel és császár lesz belőle (amire nagy az esély), akkor szerinte a műtét is és a felépülés is sokkal rosszabb, ezzel akarja csökkenteni a szövődmények lehetőségét. Ahhoz képest, hogy anyáink még 20-25 kilókat híztak, nekem meg 12-14-et enged, egy kicsit spártainak érzem a dolgot.  Neked mondtak valamit? Ugyanannyi az esélye a természetes útnak vagy az előzményekre való tekintettel valószínűbb a császár? És mennyi az az "előrehaladott" hízás? De szerintem ne aggódj, ahogy hallottam, az orvos is, védőnő is azonnal mondja, ha sokallják a mennyiségét.
Én meg azt olvastam, hogy jó, ha a Mg+Ca egyben szedem.  Fúúú. Már mindent, mindenhol lehet olvasni, néha kiborít. Kipróbálom külön-külön is, hátha az jobb lesz. Napi kettőt szedek, plusz a ami a Gravidában van. 
Én az operatőr kollégámmal beszéltem meg a kismama fotózást, azt gondoltuk, majd azzal jelentjük be a távolabbi ismerősöknek.Eddig csak azok tudják, akikkel találkozni is szoktunk. Na, neki pedig csak vicces ötletei vannak. Pl. feküdjek hanyatt, a férjem, felugrik mögöttem magasra, mintha a hasamra akarna ugrani, a lábamnál pedig áll egy harmadik ember fehér köpenyben. A következő képen az én hasam lapos, a férjem leérkezett a földre, a fehér köpenyes pedig "elkapta" a kirepülő csecsemőket. :) Azért csinálunk a biztonság kedvéért kicsit hagyományosabb képeket, csak sajnálom, hogy nem nagyon lehet majd kimenni a szabadba.

zsuliet
Pomáz
 
 


szia, jól hangzanak a képek, ötletes nagyon:) Mikor mentek?
És mikor lesz a következő vizsgálatod? Hogy vannak a fiúk?:)
Én olyan 8 kg körül járok pluszban, 68 vagyok most. Megfigyeltem hogy egyszer csak megugrik, aztán időzök egy kicsit ugyanazon a súlyon. Őszintén szólva még nem beszéltünk a természetes vs császárról az orvosokkal, sőt igazán már azt sem tudjuk kinél és hol szeretnénk szülni. Az eredeti orvosomnál, aki Miskolcon van szinte biztosan nem, messze van és ő már befektetne január végén plusz szeptember eleje óta nem látott mert ide járunk a Rózsakertbe. Szombaton megyünk ellenőrző uh-ra, és ott akarjuk átbeszélni egy kicsit mostmár jobban a magánorvossal hogy ő kit ajánl/mit gondol. Szeretnék olyan kórházba menni, ahol mindenre felkészültek. Ami biztos az az hogy a véralvadásgától injekciót és az aszpirint időben abba kell majd hagynom, olyan 36. hét kötül. Nektek hogyan lesz ez? A keményedésekkel és a lábgörccsel hogy állsz, javult egy kicsit?

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Szia, 2 ünnep közöttre lőttük be a fotózást, mert a srácok meg akarják várni, hogy jóóóóóó nagy legyek.  Én jobban preferáltam volna mostanában, amikor még cuki terhes vagyok, nem ijesztő, de legyen meg a nép akarata. Ti hogy álltok a fotókkal?
Mi 5-én megyünk következőleg, aztán terheléses cukor, aztán meglátjuk. Egyelőre nagyon jók a babák, de különböző időben vannak fönt, ami annyira nem lesz idillli később, mert állítólag azzal az ébrenlét-alvás ciklussal fognak kezdeni, amit bent csinálnak. Ha így maradnak, kint kell majd az összeszoktatást megharcolni. Szerintem olyan lesz, mint 1 év Guantanamo a folyamatosan felébresztős kínzás-módszerrel. Azt mmondják, egy idő után már nem tudni, 1 hét telt el vagy 1 hónap.
A párom nem nagyon bízik az sztk-ban, de én nagyon bírom az orvosom. Eleve nem lennék terhes, ha ő nem műt meg. Csak olyan helyen szülhetek, ahol van koraszülött osztály, így szerencsére nem kell a férjemmel sokat vitázni, csak állami intézmények vanak jól felszerelkezve erre. A dokim a Péterfyben van, aminek az állapota legendásan borzasztó, de mondjuk a műtőben voltam, az teljesen modern, a személyzettel pedig mindig maximálisan elégedett voltam. Vannak alapítványi egy- és kétágyas szobáik, ha nem kell sokat bent feküdni, akkor befizetünk rá. (Azt hiszem, 10 e/nap)
Az orvosom azt mondta, ha mindkettő befordul fejjel, akkor csináljuk természetesen, ha csak az első, akkor ő nem kockáztatna, mert minden szülés közül az a legrosszabb, amikor kijön egyeske gátsebbel, ketteske pedig császárral. Ezt el is hiszem neki, így mivel maximálisan megbízom benne, el fogom fogadni, amit ő mond. 
Nem teljesen értem, miért kell végig adod a véralvadásgátlót? Azt hittem a műtétek utáni szokásos 1 hétről van szó, amikor írtad, hogy szúrni kell, de hát ez rengeteg!
Most már biztosan mozog nálad is a csajszi. Megnyugodtál tőle kicsit?
Két napja külön szedem a magnéziumot és a a kálciumot és nem akarom elkiabálni, de talán javul a lábgörcs. Keményedés sem volt a hétvégén, szerintem ez nagyban függ attól is, hogy mennyit pihensz. Mi 3 hete költöztünk az új házba, az alsó szint még építési terület. Előtte 1 hónapig a régi lakásban a földön aludtunk és széken ettünk az ölünkből. Közben nekem azért nem volt szabad sztresszelnem, mert a férjemet nyugtattam folyamatosan, akinek egyfolytában azon rágta magát, hogy ki, mit , miért nem csinál, mikor csinál, mikor érkezik és jaj, a felesége terhes és nem tudja neki a megfelelő körülményeket biztosítani. Na, valahogy így. Most meg..., nem  is tudom. Hétvégén fúrták a zuhanykabint, közben anyázva törték a fúrófejeket, de valahogy el tudtam engedni a dolgot. Bár a babáknak még most is csak dobozokban tudnék megágyazni, de hát... mindegy. Lesz minden egyszer. ti mikorra terveztek vásárlást? Van valamilyen kijelölt időpont, amit babonából meg akartok várni vagy csak még nem érzed itt az idejét?
Na, megint írtam egy kisregényt, be is fejezem. Vigyázzatok magatokra, az a 8 kiló meg nem olyan sok, szerintem ne aggódj. Az finomított cukrokkal szemben maradjunk erősek, de a többi annyi, amennyi.
zsuliet
Pomáz
 
 


Sziasztok!
Csono nagyon sajnálom ami veletek történt, de a kis hercegnő kárpótol majd mindent!
Kérdésedre válaszolva :van már két közös gyermekünk (15.5 és 13.5 évesek)! 2.5 éve elhatároztuk hogy szeretnénk mégy egy lurkót! El is kezdtünk próbálkozni és közben a nőgyógyászom ajánlotta hogy a párom menjen el azért egy sperma vizsgálatra! El is ment! Az nap amikor adtuk le a mintát

Móni
moncsika79
Szentendre
 
 
 
 


Bocsi, teloról írok! Szóval amikor adtuk le a mintát az nap reggel csináltam tesztet ed halvány pozi lett! A párom eredménye nem volt olyan rózsás mert határérték alatt volt! De mondtuk sebaj mert úgy nézett ki hogy mégis sikerült összehozni a babát! Sajnos a baba elment! A nőgyógyászom ajánlotta a párom eredménye miatt a meddőségi centrumot hogy legyen egy kis rásegít3s! Így jelentkeztünk a BMC-be Szűcs Zoltán dr-hoz! Átjárhatósági után újra sikerült spontán de sajnos ment is spontán! Ekkor jött szóba az inszem! 2 volt nem sikerült! Így most november 1-én megjött a menszesz, 2.- án mentem a szurikért az első lombikhoz! 7gy néz ki sikerült! Ma voltam vérvételen és beülitől számítva vagyok a 11. napon és a hcg 197 lett! 2 babó lett, vissza is kaptam őket ed azt mondta a doki valószínű ketten vannak a magad hcg miatt! Dec. 6.- án lesz az első UH! Olyan boldogok vagyunk, de vegyes érzelmek is kavarognak! Főleg a páromban! A gyerekek is nagyon örülnek! 7gyhogy most nagy az izgalom!
Zsuliet
Nektek is gratulálok a két kis pasihoz!

Móni
moncsika79
Szentendre
 
 
 
 


szia zsuliet,
igen biztos jó nagy lesz már akkor a hasad:). Néhány kolléganőm nekem is azt mondja hogy nekik a 7-8. hónapban volt ekkora, de szerintem csak megszépült az emlékük. Mi most vasárnap megyünk fotózásra, sikerült olyan helyet találni ahol a hajamat és a sminkemet is feltúrbózzák egy kicsit előtte, rámfér azt hiszem:). Ez nagyon cuki hogy különböző időban vannak nálad ébren, ez az egész mozgolódás dolog nagyon elképzelhetetlen volt eddig, annyira szuper érzés. Kami is érezhetően mocorog kb 2-3 hete, azt vettem észre hogy ha éhes vagyok vagy evés után indul be jobban és estére, a lába valahol a köldököm környékén van. Reggel egyelőre nem koránkelő.
És a dokid be akar korábban fektetni, vagy csak ha eljön az idő?
Én is a jövő héten készülök menni terheléses cukorra, össze kell valahogy 2 reggelt szerveznem erre, szerintem a hét vége lesz belőle.
A véralvadásgátló azért kell, mert a másik baba is a végéig bent marad...(ebbe próbálok nem belegondolni..) és nehogy általa Kami vagy az én szervezetembe kerüljön valamilyen károsabb dolog. De szombaton megkérdezem újra a genetikust, hogy hogy látja a szúrás folytatását.
Szuper hogy most költöztetek, merre találtatok házat? Mi tavaly tavasszal csináltuk ezt végig, annyi különbséggel, hogy sikerült egy nagyon jó állapotú néhány éves házat találnunk, így maga az építkezéssel járó idegeskedés rész az kimaradt. Én most azt gondolom hogy januártól elkezdjük komolyabban nézegetni a babaholmikat, mert ahol eddig kérdeztem sok helyen 4-6 hét amíg megérkezik egy bútor vagy babakocsi. Akkor egy darabig még ti sem ruháztok be (kivéve a babakocsit)?

szia Móni,
látom, hogy nektek sincs egyszerű utatok:(, de amit írsz most az nagyon bíztató nagyon szurkolok nektek!!:)
Az kiderült hogy miért mentek el a babák?
Jelentkezz majd mindenképpen ha van kedved a jövő heti ultrahang után és hogy hogy érzed magad.

Noémi

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Sziasztok! Akkor jövő héten mindenkinek dolgos, orvosos hete lesz! Majd meséljétek el, mi a helyzet. Mi kaptunk 40 tipegőt, rugdalózót, úgyhogy meglettek az első babaholmik! :) A másodunokatesóméknál született egy kisfiú 3 kiló 85-tel, így az újszülött holmikat konkrétan rá sem adták a gyerkőcre, az újszülöttpelenka azonnal kicsi volt rá, azt sikerült eladniuk. Úgyhogy ideadták a kicsi dolgokat. SZerintem a nagyszülők úgyis vesznek majd egy-két egyforma holmit, mert nem fogják kibírni anélkül, szerintem az első 1-2 hónapot kihúzzuk majd ezekkel. Pomázra költöztünk, itt találtunk a pénztárcánkhoz megfelelő ingatlant 1000 m2-es kerttel. Ami jó is lesz, két eleven fiúnál nem árt, ha lehet majd őket ridegtartásban tartani, hogy ne bontsák le a házat. Most úgy próbáljuk motiválni az asztalost, vízvezetékszerelőt, hogy én vagyok a szegény, terhes nő, aki bájosan fogja a hasát és pislog, a férjem az aggódó kispapa, aki keményebben nógatja őket, szóval mindent bevetünk, hogy hatékonyabb munkára sarkalljuk őket. :) A bútorokat szerintem januárban rendeljük meg, amikorra már mindent elrendeztünk és én is itthon leszek, hogy átvegyem őket. Az Elefániban találtam egész jó áron dolgokat , szerintem onnan fogunk rendelni. Most csinálom a táblázatot, hogy mire lesz szükség. A valóságban nem vagyok ilyen precíz, csak most azt beszéltük meg a családtagokkal, hogy nekünk az 5. dísztál vagy bőrfalikép (fú, az durva volt!)  helyett sokkal jobb lesz az karácsonyra, ha erről a listáról választanak valamit, beleírják, hogy foglalt és az veszik karácsonyra nekünk. Ebben meg nyilván vannak apróságok, nagyobb dolgok, utána nekünk is egyszerűbb lesz a maradékot beszerezni. A dokival még nem beszéltünk a befektetésről, én azt remélem, hogy nem kerül rá sor, egyelőre még jól bírja a szervezetem a tripla üzemet, próbálom így is tartani, a 36. héten meg kiimádkozni őket. :) Ez a terv, de nyilván befekszem, ha muszáj. Nálad maradhat spontán a dolog vagy programozott szülés lesz? Találtatok már orvost? Én azt gondoltam, hogy eltávolítással működik a szelektív redukció, nagyon sajnálom. Egyrészt hülye vagyok, másrészt pedig tényleg ne aggódj. Kami a világ legjobb helyén wellnessezik. Nem tudom, ti hogy vagy vele, de én konkrétan hihetetlenül ideges és agresszív leszek, amikor a hasam tapizzák az emberek. Mármint idegenek, kedves bácsik, akikkel beszélgettem néhányszor és köszöngetünk, de semmi több. Egyrészt olyan, mintha tárgyiasult volna a testem a terhességtől és ami nem illik a a hétköznapokban, mondjuk, hogy megfogdossanak, már nem számít íratlan szabálynak, hiszen két gyereknek otthont adok, ergó, köztulajdon az a pocak. Másrészt azt gondoltam, majd én elhárítom a közeledő kezet és finoman megmondom, hogy ezt nem szeretném. De a valóságban egyszer sem vettem észre időben senki mancsát, hogy tehessek is ellene valamit, szóval ettől a védtelenségtől még kiszolgáltatottabbnak érzem magam. Ti hogy vagytok vele? (Móni, ha most még nem is, te már végigjártad ezt az utat)
zsuliet
Pomáz
 
 


sziasztok!
Igen, nekem is próbálkoznak a kollégák pocaksimivel meg a család is, bár utóbbi nem zavar, előbbi ingert pedig nem értem teljesen, hiszen velem sosem volt ez hogy csak úgy meg akarom valaki hasát simogatni...vagy velem lenne a baj? Szuper hogy már ennyi mindent kaptatok, lassan alakul akkor a felszerelés. Egyelőre nagyon hangoztatom mindenkinek, hogy idén semmiféle babaholmit ne vegyenek, meglátjuk hogy alakul a karácsony. Én is elkezdtem már egy excelt irogatni, de inkább csak babaszoba ötleteket gyűjtők eddig bele.
Szombaton voltunk uh-n, hála az égnek jól van a kis drága, 656 gramm, a genetikus megint elmondta hogy óriásbébi.. Ajánlott nekünk egy dokit a Szent Jánosban, beszél vele először hogy vállal-e mert ugye elég spéci a helyzetünk és utána felveszem vele a kapcsolatot. Megnyugtató így a 24. héten hogy elkezdett ez a téma is alakulni.. Majd ő megmondja hogy természetes vagy császár lesz, de igazán valahol mindegy is azt hiszem. Ha nem lett volna az ami, akkor vsz szétizgultam volna magam ezen, de így ez az események hatására hátrébb sorolódott eddig. Pcakkeményedéssel hogy állsz, jobb már? Én a héten készülök terhelésesre menni, Te mikor mész? Nektek is mostanában lesz uh ugye?

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Sziasztok!
Voltunk mi is ultrahangon, 485 és 452 grammosak a legények. Szerencsére nem lett nagyobb a lemaradásuk, az orvos szerint minden rendben, pont annyit fejlődtek az utolsó uh óta, amennyit kellett. Mindig azt gondoltam, én nagyon következetes és szigorú anyu leszek, de már ettől dagadtam a büszkeségtől, hogy "Hát igen! Az én fiaim!" 
MI is beszéltünk a szülésről, a dokim a császárt preferálja. Megkérdeztem, a Péterfyben engedik, hogy bent legyen apu közben, nekem ez elég fontos volt. Ti mikor találkoztok a dokival? Apásan tervezitek vagy esetleg anyukád megy be veled?
A terhelés nekem 18-án lesz, előre ráz a hideg tőle. De rendes volt a dokim, december utolsó két hetében nem rendel, de föl kell hívnom telefonon, ha 7,4 fölötti lesz az érték. A hasam még mindig keményedik, de hétvégén mondjuk csempemaradékot pakoltam. Nyilván nem kényszerített senki, csak már ideges voltam, hogy semmi sem halad. Szóval nem kellett  volna. 
Móni, ti voltatok uh-on? Mi a helyzet?
Vigyázzatok magatokra!
zsuliet
Pomáz
 
 


De jó hogy rendben vagytok:) Nem semmi, összeadva már az 1 kg-t súrolják a gyerkőcök:).
Vigyázz magadra, elhiszem hogy idegesítő hogy ha nem haladnak a dolgok ahogy kell, de neked most más az első azaz mások, fontos hogy pihenj amennyit csak lehet és csak annyit csinálj amennyit muszáj. Nálunk vacsoravendégek voltak tegnap, éjfélkor sikerült ágyba kerülni, fél7kor már keltem munkába menni hát egész nap mint akit megvertek , azért korábban ezt jobban bírtam.
Holnap hívom fel a dokit, és beszélünk a továbbiakról, illetve most lesz még csak az első kontakt felvételünk. Ha lehet, akkor a férjem mindenképpen szeretném ha velem lenne közben bármelyik verzió is lesz, eddig is az összes szúráson ott volt és végig szorítottam szegény kezét. Az utolsó után viccesen félig komolyan mondta, hogy szülésre azért ha lehet már ne legyenek meg a hosszabb körmeim..
Móni hogy vagytok?

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Sziasztok! 19DPO mértek vkinek B-hcg-t? Vagy az körül? Mennyi lett? Köszönöm
 


Sziasztok Csajok!

Facebookon szuper ikres csoport van! Jelentkezni kell.
5-6.000 anyukával.
Rengeteg tapasztalat és tanács stb.
Terhesek, már ikresek stb.
Ikres anyukák csoportja :)  a neve!

Jelentkezzetek!




Sziasztok! Rég olvastalak benneteket mert dec. 6.- án kiderült hogy kettő babának indult de az egyik meggondolta magát! Örülök hogy jól vagytok, szépen növekednek a babák! Én most 11+1 napon vagyok, semmi tünetem azon kívül hogy elkezdett nőni a pocim! Jan. 25.- én megyünk a kombinált tesztre!
A has simivel nekem nincs gondom, én is szeretem megsimizni ha engedik!

Móni
moncsika79
Szentendre
 
 
 
 


Sziasztok!
Hogy vagytok a picúrokkal?
Van itt még néha valaki? :)
15+1 hkm
 
 


Szia, köszönjük mi jól vagyunk, már 10 hónapos de nekünk 1 babánk lett csak..biztos olvastad hogy miken kellett keresztül mennünk 
Neked gratulálok, 2 lesz? :)
 
 


De legalább egy picúr jól van!! Valamiért így kellett lennie... :-(
Igen kettő lesz, nagy volt a meglepi, hiszen semmiféle kritériumnak nem felelúnk meg :lol: Február 6.án megyünk a 18.hetes UHra,alig bírom kivárni... de csak eltelik :)
 
 


Lehet hogy buta kérdés, és bocsi hogy itt kérdezek, de hol lehet új topicot nyitni?? Sehol nem találom :(
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron