Sziasztok!
No, próbálok írni egy kicsit...
Dorki! Üdv itt! Tök jó, hogy egyre többen vagyunk! A másik topik kihalt szegény, néha egészen sokan voltunk, aztán el-eltűntek az emberek, végül csak akkor írtak a lányok, ha én írtam, érthetetlen módon...
Lemaradás: hát, inkább csak régebben gondoltam ezt, azért most már nem aggódom. De például a mutatóujját máig sem - vagy alig - használja, nem mutat, nem nyom gombot, és amúgy is elég kiszámíthatatlan, mennyire fogékony... csak nemrég kezdte hagyni, hogy játszunk vele, azelőtt csak egyedül mindent, semmit sem hagyott megmutatni, és semmit sem volt hajlandó kérésre csinálni. Nem az a produkálós baba, az biztos. Mennyit ért? Néha meglepődöm, milyen sokat, máskor meg mintha bedugták volna a fülét
. A színekkel úgy vagyunk, hogy elsorolom, hogy ez ilyen, olyan, amolyan, és akkor kérésre kiválasztja, amelyiket kérem, de mindig emlékeztetni kell először
, szóval ez még csak a kezdet.
Ági! Nem semmi ez a szomszéd! Én levinném a Bogit hozzá a helyedben, biztos levenné a lábáról a csajszi, aztán már nem háborogna, ha zajong, talán még örülne is. Nálunk csak mi vagyunk kisgyerekesek, viszont tele van bulizósokkal a ház... Nincs olyan hétvége, hogy legalább egy helyen ne állna a bál... és sajna nem csak a panel, meg az új téglák zajosak, ez spec egy több, mint száz éves ház, vastag falak, mégis minden áthallatszik. Én attól szoktam félni, hogy valaki kihívja ránk a gyermekvédelmiseket, amikor Szabolcs éppen operaáriákat gyakorol... (Bár amilyen közönyösek az emberek... Éppen most olvastam egy borzasztót az nlc-n, láttátok? Most nyílt egy topik, bár az ügy már öt éves, azért bicskanyitogató...
http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?bw=&forumid=47976&forumuser=&id=57&step=0&page =12 A topik címe csak erős idegzetűeknek, nem véletlenül...)
Amúgy az én bőröm is száraz télen, a rengeteg folyadék ellenére...
Korán kelés: amióta Szabolcs átalussza az éjsztakát, ha mégis fel kell éjjel kelni hozzá, mint mondjuk most, hogy beteg, akkor egyszerűen nem tudok visszaaludni, kettőtöl, ötig, hatig forgolódom az ágyban, vagy olvasok, netezek, filmet nézek, borzalmas... A férjem kel általában éppen ezért, de hát tőle sem várhatom, mert pénzzel dolgozik, és elég egy kis koncentrációzavar, már vonják a fizuból a hiányt...
Zsuzsi! Úgy felhúzom magam mindig, ha a suliról van szó... A férjem unokahúga most másodikos, és annyira túl vannak terhelve és olyanokat tanulnak, hogy csak nézek... Én már most félek, hogy mi lesz, már most nézzük a sulikat, pedagógiai irányzatokat, de ez mindenképpen borzalmas. Még játszniuk kellene, játszva tanulni, teljesen elcseszik a tanuláshoz, iskolához való hozzáálásukat. Ne légy nagyon szigorú Ricsivel, és amit csak lehet, próbáljátok játékosan gyakorolni... Ja, és akkor a táskájuk súlyát már nem is említem...
Kriszti! Hol laktok Szegeden? Akartam kérdezni, hogy a férjed mit dolgoz, mert annyira ismerős!
Leírom már én is, miket játszunk, mert leírtam az elszálltban is, és olyan jó volt összeszedni
. Az abszolut kedvenc kb. tíz hónapja, amióta megvan, az egymásba illetve -ra rakhatós színes poharak. Ezzel bárhol, bármikor, bármennyni ideig képes játszani. Tornyot építek, ő leborítja, egymásba rakom, szétszedi, ő is egymásba rak egyet-kettőt, az új játék, hogy színek szerint rakom egymásba, vagy csak gurítgatja őket a padlón stb.stb. Szereti, ha építek valamit a Duploból, ő meg szétszedheti
, meg a farm állatait mutatja - vagyis az ölembe hajigálja -, hogy mondjam meg, mi az. Nagyon szeret autókat, vagy labdát egymásnak gurítani. Imádja, ha furulyázok, sokszor hozza a furulyát, nyomja a kezembe, nem mintha valami nagyon tudnék játszani, pár népdalt, gyerekdalokat, de teljesen elbűvöli! Szereti a mondókákat, éneklést, közös zenehallgatást, táncolást, annyira édesen topog, rázza a fenekét, imádom! Szeret kukucsost játszani, ezt a kezdeti kisbabakori kendős fejreborítósból elbújóssá fejleszettük, van, hogy én bújok el, és kukkantok ki, van, hogy ő, én meg lázasan keresem
. De ő még mindig nagyrészt egyedül játszik, kiborítja, visszapakolja a fakockáit, vagy nagyon sokáig el van az Ikeás fagyöngytologatós játékával, a plüsseivel vacakol, ilyesmi. Főzés közben az edényekkel játszik, ha teregetek, mutogatom, mi micsoda, kié, ilyesmik...