Új privát üzeneted érkezett!

@ecsibe:

annyit tudok, hogy ma. Úgyhogy végül már csak 7 és negyed óra :)
bikbok

@maminti73:

emailt küldenek
bikbok

@bikbok: Nem stresszelni akarlak, de még mindig semmi? :roll:

Lilypie Pregnancy tickers
sjucus13

@sjucus13:

nemrég jött az eredmény, nem sikerült Lányok. Nem is értem, el sem hiszem még. Benu tesztet sose vegyetek.
Nem adjuk fel, májusban újra megyünk. De addig eltűnök kicsit. Ki kell kapcsolódnom ebből kicsit.
Ügyesek legyetek, vigyázzatok magatokra és legyetek kismamák! :*
bikbok

@bikbok:
Ó bibok, nem hiszem el! Nincs hcg, vagy csak kevés?
Jajj, úgy szeretnélek most megölelni.
Ne add fe!, kapcsolódjatok ki és májusban mindent bele!
ecsibe

@bikbok: Rettentően sajnálom, erre az eredményre nem számítottam. :cry: Annyira igazságtalan, úgy bíztam benne, hogy sikerül. Kitartást, picit gyászold meg a majdnem-babáitokat, aztán "lazíts", koncentrálj a jelenre, éld/éljétek meg a pillanat szépségét! Nekem kicsit segített, hogy próbáltam olyan dolgokat szervezni, csinálni, amit aztán már pocakosan, vagy anyukaként egy jó ideig már nem fogok. Ez azért is jó dolog, mert ugye az nem kérdés, hogy Te is hamarosan anyuka leszel, de ezt jó megerősíteni magadban. Én hiszem, tudom, hogy ez így lesz!!! ;-) Hatalmas ölelést küldök én is! Azért néha jelentkezz be nálunk!

sjucus13

Bikbok, úgy sajnálom. :-(
Sok erőt és kitartást!

Lilypie Second Birthday tickers

kicsititi
Budapest

Mi 6.-án megyünk a Bmc-be konzultálni. Remélem hogy tudunkállamiba majd menni és nem kell sokat várni...
Aki volt már Bmc-be milyen tapasztalattal van? A vizsgálatok és esetleges beavatkozások (vérvétel, uh, petesejt leszívás, beültetés, stb) is csak délelőtt vannak mint a konzultáció?

kicsititi
Budapest

@maminti73:
Képzeld rosszul lettem 1heti szedés után. Szédültem, hányingerem volt, de úgy mint aki ringlispirben ült... Azt hittem beteg lettem, a terhességet kizártam mert épp megvolt... Abbahagytam, és 3 nap után elmult...
Most rámmaradt 1doboz barátcserje :oops:

kicsititi
Budapest

@kicsititi:
Szia! Én a BMC-be járok. Szoktalak itt olvasni titeket,írni viszont a Lombik 2017 topikba szoktam.Ott szerintem olvashatsz számodra hasznosat a BMC-ről. Egy sikertelen lombikon vagyok túl,most éppen egy fagyasztott blasztocitával a hasamban (remélem)... Szóval igen,a BMC-ben délelőtt zajlanak a dolgok, jó sokan járunk oda, remélem hamar sorra kerülsz Te is!
sziszi81

@maminti73: Még lehet, hogy ez a ciklus is pl.33 napos, és most vagy a 8.dpo-n. Nekem a 15-16.dpon volt csak extra halványka pozitív. :-D
Sziszi, a másik topicban is olvasom a történéseket, nagyon drukkolok! Pénteken tesztelsz is, vagy kivárod a vérvételt?
Kicsititi, melyiket szedted a barátcserjéből? Nekem nem volt vele gondom, de az enyémen mégcsak lehetséges mellékhatás sincs írva. Úgy nézem az adagolásban is vannak különbségek.

sjucus13

@sjucus13:
Netamin.hu, 400mg/kapszula
Próbáltam még régebben Premens tablettát, az is b.cserje, de attól meg kb.10 cn-tól barnáztam majdnem 1 héten át, aztán lett egy 47napos ciklusom. Azt hittem ez most jobb lesz, de rosszullettem....ja és most is barnáztam/vérezgettem több mint 1héten át. Remélem hogy nem kavart be jobban...

kicsititi
Budapest

@sziszi81;
Beleolvastam a lombikos topicba, köszi a tippet!
Meglátjuk majd 6.-án mit mondanak. Ha nagyon sokat kell várni a tb finanszírozotthoz, vagy nem tudom megoldani a munkám miatt a délelőtti rendelőben ücsörgést, akkor "sajna" magánban csináljuk tovább. A gynfert-be jártunk eddig Vass Zoltán doktorhoz, ő a Károlyiban csinálja a beavatkozásokat ha jóltudom.

kicsititi
Budapest

@sjucus13:

Péntek reggel fogok itthon csinálni tesztet indulás előtt, mint múltkor.... de ekőbb nem. Így sem lehetek benne 100%., hogy jó eredményt mutat.
sziszi81

@kicsititi:

Remélem összejön a tb-s Neked is... nem mindegy. Vass Zoltánt nem ismerem :)
sziszi81

Lányok, nem tudom mi van, én nem kapok emaileket. 
Eddig mindig szoktam, ha új hozzászólás érkezett a tpoikba, de most valahogy nem jönnek meg, pedig ki van pipálva az email értesítő. :(

@kicsititi:

Én is szedtem barátcserjét 3 hónapig, semmi változást nem véltem felfedezni, nem lett hosszabb vagy rövidebb a ciklusom, és nem barnáztam tőle, semmilyen mellékhatása nem volt. Nem tudom Nálad mi lehet. De ha tudod, hogy biztos attól van, akkor várd meg a dokit mit mond rá.

Képzeljétek a dokim most felírt bromocriptin a prolaktinomra, felet kell szednem, már lombik előtti ciklusban is. Tegnap előtt kezdtem. Reggel majdnem elájultam, vissza kellett feküdnöm, aztán egy 10 perc múlva már jobb lett. Ma reggel is kécsit szédültem, de nem volt olyan durva, mint tegnap.
Én beszedem ezt a gyógyszert, mert két nőgyógyász is azt mondta. Azt meséltem, hogy nem lett jó a 3. napi vérvétel. Az elmúlt másfél évben most először volt eltérés. Erre rögtön gyógyszert kapok, pedig nem lehet, hogy az inszemes hormonkezelések miatt van most ez? Vagy eddig valahogy nem jött ki és végre megtaláltuk a probléma okát? Szerintetek?

@sziszi81:

Olvaslak a másik topikban is. Kövi ciklusban nekünk is lombik, lehet benézek néha oda is, de olyan jó itt a csapat, hogy végleg nem pártolok át, inkább arra bíztatlak, hogy írj többet nekünk ide! :)

ecsibe

@ecsibe:
Jövök hozzátok én isgyakrabban,látom vannak páran, akik szintén kezdik a lombikot! Remélem hamar sikerül nekikezdeni. Akinek meg nem kell lombikozni,hajrá, mindent bele!
sziszi81

@maminti73:

A prolaktinom és az FSH magas, de éppenhogy. Mondjuk 10-nek kéne lenni és 11. Sajnos nem kaptam kézhez az eredményeket, így csak ennyit tudok, látni nem láttam, hogy mi van a papíron.
Az biztos, hogy az emberi szervezet egy jó nagy rejtély.

Jó későn mész a dokihoz. Lehet elfogadja az eredményeket és már abból tud valami használhatót, kézzelfoghatót mondani.
Teszteltél reggel végül?
ecsibe

@ecsibe: Nekem is kicsit volt határ felett a prolaktinom, bromo volt beígérve a vérvételkor, de csak egy hónappal későbbre kaptam a következő időpontot, ezért kezdtem el szedni a barátcserje kapszulát, hogy addig is valami legyen. Hát nálam elégnek is bizonyult. :-D Amúgy a bromocriptinnél sajnos az a ritkább, ha nincs mellékhatás, elég rosszul viselik a szedését, még ha fokozatosan is van emelve az adag, úgyhogy kitartást! :-( Szívből kívánom, hogy csak nagyon rövid ideig kelljen szedned.

sjucus13

@sjucus13:

Egy ideig én is szedtem barátcserjét, és a 3. hónap után voltam pont vérvételen, akkor lehet, hogy az segített és ezért lett referencia tartományban az értékem. Azóta viszont nem szedtem barátcserjét, így lehet, hogy mindvégig ez volt a baj?
És lehet, hogy ezért nem sikerültek az inszemek? Az is lehet a kövi ciklusban természetes úton sikerül, most, hogy szedem ezt? Vagy lehet már az első inszem sikerült volna, ha akkor is szedem? De a beágyazódásra kaptam sárgatesthormon támogatást, annak nem kellett volna elégnek lennie?

Húú, lehet jobb lenne nem töprengeni ezen!
ecsibe

@maminti73:

Nagyon is megértelek. :(
De tényleg bízz addan, hogy ma a doki rálel az okokra és megfelelő segítséget is ad! 
Nekem vasárnap volt egy kis rózsaszín valami, ekkor már görcsöltem is, biztos voltam benne, hogy korábban fog jönni. Erre a mai napig semmi. De nem tesztelek. Ha most 3-4 napot késik, az általam számítottól, maximum csak akkor. De abszolút nem reménykedek, várom a mensit.

Írj majd eset, hogy mi volt a dokinál!
ecsibe

@ecsibe:
A bromokriptintől én is rosszul voltam, szédelegtem, bealudtam, hányinger kerülgetett, mint egy első trimeszteres kismama olyan voltam. :-D Fél szemmel kellett kezdenem, azt szedtem 1hétig, aztán reggel este fél szemek 1hétig, majd tovább így tovább addíg míg napi napi 2 szemig eljutottam... Aztán fokozatosan visszacsökkentette a doki 1hetes etapokban esti fél szemre. Ma már nem érzem a mellékhatásait (másfél éve szedem)... Elneveztem kriptagyógyszernek :-D Aztán lehet, hogy a barátcserje és a Bromokriptin nem szeretik egymást...vagy csak engem nem a b.cserje.

Kb. 4hete megfogadtam, hogy nem foglalkozok mélységeiben a babakérdéssel, nem tesztelek. Csak annyi áldozok rá amennyit "muszáj" (pl. 6.-ai konzultációra menés a bmc-be)Azóta inkább odafigyelek a táplálkozásomra (valljuk be ez elég komoly feladat, hiszen mióta szemezek azzal az óriás nachossal és a sajtszósszal esténként...meg ebédkor a sütis pulttal... :-D ), újra sportolok, megyünk errearra, jön a tavasz is lehet menni kirándulni, bicajozni, nagyokat nevetni barátokkal, stb. ;-)
Így úgy érzem nem görcsölök, nem ezen kattogok, nem számolgatok, hogy mikor van pé, nem értékelem túl a testem ilyenolyan történéseit és nem öndiagnosztizálok. Jobb nekem is és a férjemnek is (nem lát szomorúnak vagy aggodalmaskodónak és nem teremtek feszültséget és frusztrációt benne sem)
Azért osztottam meg ezt veletek, hogy hátha segít, hátha kipróbálja ezt valaki velem együtt mint kvázi fogadalmat (pl. Én a lombikig vagy inszemig). Persze mindent megteszek/megteszünk a babáért, csak nem annyira görcsösen hogy a menszesz várt napja körül teljesen elvesszünk.

Azért olvaslak titeket is! Támogató írásokkal, ötletekkel, tapasztalatokkal sokat lehet segíteni...így majdnem anonim módon.
;-)
:-*

kicsititi
Budapest

@ecsibe: Ahogy írtad, ezen már kár gondolkodni, úgy is csak találgatni tudunk. Viszony még azt akartam írni ennek kapcsán, hogy amellett, hogy az enyhe emelkedésnek sokszor "csak" a stressz az oka, érdemes megnézetni a pajzsmirigy működést (vagy TSH-t is néztek most neked?) és IR-t, mert összefüggésben lehetnek. És még egy indiszkrét kérdés...A melledből nem jön váladék?
Kicsititi, azt is el tudom képzelni, hogy a kettő nem szereti egymást. De amúgy a bromo mellett jó a prolaktinod?
Maminti, várom a fejleményeket! ;-)

sjucus13

Sziasztok Csajok!

@bikbok
:
Drága bikbok, iszonyatosan sajnálom, és nagyon fájó szívvel olvastam, hogy pozi teszt után mégsincs semmi.
Tudom, mit élsz át, amikor a kezedben van egy tárgyi bizonyíték, majd utána az élet beleröhög a képedben, annál rosszabb nincsen. Átéltem. Kívánok Neked nagyon sok erőt, hogy túllendülj, és a következő próbálkozás babá(ka)t hozzon <3

@ecsibe:

iszonyatosan drukkolok, hogy ne jöjjön meg.

@kicsititi:

erről a témáról sokat írtunk itt, hogy mennyire fontos az, hogy próbáljuk valamennyire kizárni a dolgokat, és nem rátelepíteni az életünkre a "gyerekgyártást", csúnyán megfogalmazva.
Én is próbálkozom vele, hol több, hol kevesebb sikerrel :)
de rajta vagyok az ügyön :) Hajrá neked is :)

@maminti73:

én minden szavadat értettem, nem volt félreérthető :)

Sajnos velünk továbbra is csak szívózik az élet, talán többen emlékeztek rá, hogy tavaly szeptemberben elvesztettük párom nagymamáját és apukáját, 2 héten belül, most pedig a hétvégén a párom Anyukája távozott tragikus hirtelenséggel. Ezek után tegnap a legjobb gyerekkori barátom hívott, hogy az ő apukája is elment tegnap. Mélyen össze vagyok törve. Sajnos anyósomat - milvel a dokik sem tudják, hogy mi történt - boncolják, ezáltal iszonyatosan elhúzódik a temetés, és még a jövő héten előttünk van a hagyatéki Apósom után (ami sajnos szintén nem az egyszerű kategóriába tartozik).
Igaztából az egész egy tiszta vicc, egy kabaré, csak sajnos nem tudok nevetni.

A mensimről: most vagyok a 25. napon, elvileg jövő hétfőre nem várom, de se pro se kontra nem érzek semmit. Úgyhogy gyanítom, hogy meg fog jönni. Most kéne elkezdenem szedni a clostyt, de - bár a férjemmel még nem beszéltem erről - azt gondolom, hogy most eltolom 1-2 hónapot.
Mivel ez msot "tudatos" együttét lenne, nem hiszem, hogy itt van az ideje az ilyenfajta gyerekgyártásnak, ebben a lelkiállapotban. Aztán meglátom, hogy vasárnap vagy hétfőn, ha már látom, hogy megjött-e (vagy sem), akkor felhozom a témát férjuramnak.
Jó fél évet zártunk... -3 közeli hozzátartozó, -1 közeli barát szülője, és akkor még belevenném a -1 kis kezdődő életet tavaly májusban.
Vicces az élet, csak ezen már nem tudok nevetni.... minden után azt mondtam, hogy mostmár csak jó jöhet.... mostmár nem tudok hinni és bízni....

Ne haragudjatok, hogy negatívra sikeredett az írás vége, nem így terveztem,  hisz ez a fórum nem is erről szól. Csak megviselt, hogy 2 éve, mindössze 2 éve volt az esküvőnk, ahol ezek az emberek még nagyon vígan mulattak és táncoltak.... és ez borzasztó...

Na, de vissza a bébikhez.... a soronkövetkező tesztelőknek drukkolok, a PE előtt állóknak pedig hajrá.
És csajok..... sajnos az élet folyamatosan a képembe vágja.... becsüljétek meg, amitek és akitek van.... mert elszalad az élet, és utána már késő, hogy megbecsüld.

Ölellek Benneteket <3

dinyus

Minden nap olvaslak titeket, de már elég rég jelentkeztem be.

Bikbok! Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze. Fel a fejjel, májusban biztosan sikerül!!!

Sjucus! Gyógyteázom, amiktől előző hónap 4 nappal lett rövidebb. Továbbra is iszom az Inofolic hasonmást. Doki hormonvizsgálatra, illetve inzulinrezisztencia vizsgálatra küldött. Még nincs meg minden eredmény. Jövő héten kedden megyek 21. napi vérvételre, remélem addigra meglesznek. Elkezdtem a Premens nevű bogyót szedni, aminek a barátcserje a hatóanyaga. Meglátjuk, hogy milyen változást hoz.

Ecsibe! Remélem nem jön meg neked, és örömhírrel lepsz meg minket.

Maminti! Örülök, hogy végre megtaláltad a megfelelő orvost, sajnos nem mindegyik vesz komolyan minket.

Dinyus! Részvétem! Ennyi rossz után már csak jó dolgok jöhetnek.

15. napi ultrahangon találkoztam egy újabb dokival, szerinte valószínűsíthető a pco. Viszont látott egy szép 13 mm-es tüszőcskét. Jövő héten hétfőn megint mennem kell uh-ra, akkor majd kiderül, hogy mi a helyzet vele. Szépen lövöm az ovuteszteket, és a mai nap szép erős pozitív lett. Összehasonlításképp: előző ciklusban a 23. napon volt pozitív, ma a 17. ciklusnapon vagyok. Egyre inkább biztos vagyok benne, hogy most ébredezik a szervezetem a sok éves fogigátló után, és bízom benne, hogy nem is lesz szükségem semmiféle gyógyszerre.

marcsika86

@maminti73:

A bükki füvesember gyógyteáit iszom. Van kifejezetten babaváró csomagja is. Én a pcos kezelésére szolgáló teákat vettem meg. 6 hétig egyik nap csalánteát, másik nap diólevél teát kellett inni. Emellett ittam/iszom a szurokfű teát és az erdei szederlevél teát. Most rendeltem még erdei málnalevél teát, ezt most fogom inni először, elvileg segít a beágyazódásnál.

marcsika86

@sjucus13:

Foglamam nincsen, hogy néztek-e most TSH-t, mert nem láttam az eredményt, csak azt mondták meg, ami eltért. De korábban mindig jó volt. IR-t nézettem, mert apum cukros, de az teljesen rendben van, jók voltak az értékek. Amikor kiderül, hogy apu cukros, úgy 8 éve, azóta én is tudatosan figyelek, hogy mit eszem, kerülöm a szénhidrátor és a cukrot is. Sajnos tudom, hogy ez nem mindig elég, mert baránőmnek IR-e van, és hiába diétázik és figyel magára azzal nem javulnak az eredményei, kell a gyógyszer is.
Ja és nem jön a mellemből váladék :) Azóta figyelem, hogy Te mesélted, de nálam nem volt ilyen még.

@maminti73:

Képzelem, hogy mi minden kavarog a fejedben, de tetszik, hogy összeszedett vagy. Leülsz és átgondolod a dolgokat és közösen a pároddal beszélitek meg. Bárhogy is legyen már ezért is és a gyönyörű fiad miatt is szerencsés vagy!
Jó volt olvasni, hogy a doki ennyire foglalkozott veled és nem csak számokat látott, hanem magát az embert is. Mindegyiknek ilyennek kéne lennie!

Cuki a cinkéd :)

Ja, és abszúlte nem volt félreérhető egy szavad sem!

@dinyus:

Nehéz szavak találni. Felfoghatatlan tragédiák ezek. Kívánom, hogy találjatok egymásban és a nemsokára megszületendő gyermeketekben sok-sok vigaszt erre a nehéz időszakra.

@marcsika86:

Hajrá! Nagyon drukkolok a kis 13mm-nek :D

Lányok, annyir aranyosak vagytok, hogy így drukkoltok!!
Ma vagyok a 29. napon. Ha nincs stimuláció, akkor 28-30 naposak szoktak lenni a ciklusaim. Szóval még nem mondhatnám, hogy késik. Azt se mondanám, hogy különösebben reménykedek. Vasárnap avgy hétfőn, már nem is tudom, volt egy kis rózsaszínes valami, aztán semmi. Aztán szerdán megint volt valami, aztán semmi. Nem nevezném epcsételésnek, mert ez összesen két alkalom és ha nem vizsglatnám, akkor fel se tünne. Ami változás van, az az, hogy ebben a hónapban peteéréskor fájtak a cicieim és azóta egyáltalán nem. Ilyen az elmúlt egy év során soha nem volt. 
Szóval, ha vasárnapig semmi, akkor lehet ellövök egy tesztet. De nem leszek szomorú, ha mégis megjön, mert azzal legalább közelebb kerülök ahhoz a ciklushoz, amiben kezdjük a lombikot! :)

Mindenkinek kitartást kívánok!
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de elég sűrű most a progi és ritkán kerülök úgy gép elé, hogy tudjak is írni. Most bepótoltam :D

ecsibe

Sziasztok Lányok! Ígértem, hogy ide is írok... Ma eljött ismét az igazság napja. Reggel csináltam itthon egy tesztet, ami most negatív lett. Azért persze elmentünk a BMC-be is, 8 órára levették a vért. Aztán vártunk, vártunk és vártunk.... fél 1-kor hívtak be minket, hogy közöljék a rossz hírt: Nem sikerült a FET sem.  Nem ért váratlanul a dolog, a múltkori sikertelenség után most tudatosan nem vittem túlzásba a bizakodást, próbáltam úszni az árral... Persze ettől csalódott vagyok, és kicsit üres.... Nem tudom, mi lehetett a baj... pár napig még biztos rágódok ezen, megsiratom a kis "eszkimónkat" is.... aztán felkészülünk a következő próbára.... Jó lenne, ha valaki már pozitív hírekkel jelentkezne!
sziszi81

@maminti73:

Köszönöm... nem könnyű...
Az okokat sajnos nem tudjuk, pedig mennyivel egyszerűbb dolgunk lenne úgy a következő próbálkozásnál! A dokim kicsit fura fazon, néha vicces, néha komor, néha együttérző... egyenlőre nem pártolok el tőle Vigyor Nekünk még csak 1 lombikunk és egy fagyasztott embrótranszferünk volt. Mikor elkezdük, készültem rá lelkileg, hogy nem elsőre fog sikerülni, számoltam a sikertelenség lehetőségével. Mi a férjemmel két oldalról is hátrányban vagyunk. Nála OAT szindrómát diagnosztizáltak. Nálam a peteveztől lezártak és Ashermann szindrómán is volt. E miatt tavaly átestem 5 műtéten. A következő lépés egy újabb hiszteroszkópia, ami vagy csak diagnosztikus vagy operatív jellegű lesz majd. Aztán újra végigcsináljuk az előírt vizsgálatokat, amik lejártak. Majd TB támogatott eljárásban 3 hónap kihagyást követően április végén kezdhetjük a következő protokollt. Adddig pedig felskészülünk testileg, lelkileg, anyagilag... Egyébként azt hiszem én is bizakodó vagyok a továbbiakat illetően. Szerintem máshogy nem is lehet ezt csinálni...
sziszi81

Ugyanezt kívánom én is! Kacsintás
sziszi81

Lányok! Normális, ha első szép erős pozitív ovuteszt utáni két napon is éppen hogy csak halványabb a tesztcsík a kontrollcsíknál? Szinte majdnem egyforma erősségű. 17. napon volt pozitív, ma vagyok a 19. ciklusnapon. Nem kellett volna már megtörténnie az ovunak? Ha megtörtént, nem kellene a tesztnek már jóval halványabbnak lennie?

marcsika86

@sziszi81:
Sajnálom, kicsi pihi, aztán újra hajrá! Közel a cél.

Nekem ma megjött percre pontosan. Még közelebb a lombik!

Marcsika

Szerintem normális, nekem 8s volt már többször is így! Voltatok együtt?
ecsibe

@ecsibe:

Mikor kezditek a lombikot?

Ma délután újra csinálok egy ovutesztet, kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz erős. Természetesen voltunk együtt, elkaptam a férjem az elmúlt időszakban kétnaponta, nem ellenkezett.
Holnap újra ultrahang, drukkoljatok, hogy azt mondja a doki, hogy "eltűnt" a keddi 13 mm-es tüszőcske. Kedden megyek 21. napi vérvételre (bár az már a 22. napom lesz). Ha tényleg megtörtént az ovuláció, akkor a progeszteron szintemnek már ugye magasabbnak kell lennie? Ovu után rögtön elkezd emelkedni? Bocsi lányok a buta kérdésekért, de még a vizsgálatok elején járunk. Most még csak a peteérést figyelik, de az egyik doki a fülembe ültette az átjárhatósági vizsgálatot, és időnként eszembe jut, hogy mi van akkor, ha nem vagyok átjárható. Akkor teljesen felesleges az ovutesztelés és az újra visszakapott remény, hogy mindenféle kezelés nélkül sikerülhet.

marcsika86

@ecsibe:
A hajrá máris indul, ma ugyanis nekem is megjött. Holnap telefonálok a dokinak, aki a műtétet fogja csinálni. Remélem hamar sikerül időpontot szerezni nekem. Aztán gondoltam itthon kérek beutalót hormonsor vizsgálatra is (3. és 21. napi), és akkor azt is letudnám ebben a ciklusban. Az eredménnyel meg az endokrinológushoz is el tudnék menni. Kíváncsi vagyok mennyire ment le a tsh. S ha kell még emelni, lesz elég idő a következő lombikig, hogy hasson az új adag....
sziszi81

Hú csajok, akkor senki nem unatkozik :)

Várom Mindenkiről a fejleményeket :)

dinyus

Megvolt a mai uh. Újabb doki szerint is pco. Viszont a múlt keddi 13 mm-es tüszőcskémet nem látta. A leletemen még annyi szerepel, hogy a méh üregében 1,8 mm rétegvastagságú folyadék található. De semmi bíztatót nem mondott. Úgy érzem nem lettem ma okosabb.

marcsika86

@maminti73:

Ez a doki csak az ultrahangot csinálta. Amíg nincs meg a 3. napi hormonvizsgálat eredménye, addig nincs előrelépés. Holnap megyek megint vérvételre, remélem meglesz már az eredmény, bár nem mondták biztosra. Szerintem emiatt fog csúszni még egy hónapot, hogy bármilyen kezelést is kapjak.

marcsika86

@maminti73:

Nem keseredem el, bár lehet, hogy néha úgy tűnik. Inkább dühöt érzek, mert tehetetlen vagyok. Amit tudtam, mindent megtettem, most már az orvosokon a sor.

marcsika86

@maminti73:

Amikor megvolt a 3. napi vérvétel, kérdeztem, hogy eredmény mikor várható, azt mondták, hogy a hormonvizsgálatokat nehezen csinálják, általában 4 hét.

marcsika86

@maminti73:

Múlt héten csütörtökön kérdeztem, akkor a hormonok közül csak a tsh volt meg. Néha kicsit úgy érzem, hogy szerencsétlen vagyok, de akkor is pozitív maradok!

marcsika86

@maminti73:

Melyik kerületben laksz és hol van a gyakorló hely? Előbb-utóbb biztos eljutsz oda, és segíteni fog. Lehet nekem is nézni kellene egy közeli aviva helyet.

marcsika86

@marcsika86:

mit ajánlottak a PCOS-re?

Anno, mikor nálam bediagnosztizálták, egyből gyógyszert akartak adni.
Aztán modntam, hogy na ezt már nem :)
Úgyhogy sport + életmódváltás + diéta, és mindjárt rendbe is lettek az értékeim. :)
Szóval, szerintem ha nem muszáj, elsőkörben szerintem próbálj ezen a vonalon elindulni.
de nyilván attól is függ, hogy milyen értékek és mennyire voltak nem megfelelőek :)

dinyus

Sziasztok! Ma voltam 3. ciklusnapi vérvételen. Pluszban kértem egy trombózispanelt is, ahol a Leiden mutációt, Prothrombin mutációt és MTHFR mutációt (Homocisztein) nézik. Ceizel szerint a meddőségi kivizsgálásoknak 7 lépése van, amiből ez a genetikai vizsgálat a 6. lépés (a többi már megvolt). Ezt általában kihagyják a  meddőségi központok, pedig sokakat érint. Ezek a génmutációk lehetnek felelősek azért, hogy az embrió nem tud beágyazódni, illetve a korai vetélésért. Szóval a sikertelen lombik és sikertelen FET után úgy gondoltam érdemes megnézni ezt a lehetőséget is - vagy kiderül, hogy gond van és akkor ennek megfelelően lehet továbblépni, vagy kizárjuk ezt a problémát. Kb. 2 hét múlva lesz eredmény. Aztán ma sikerült egyeztetnem az orvossal is az újabb műtétről (hiszteroszkópia), ami március 9-én lesz. Elindulnak a dolgok ismét...
Köztetek van, aki csináltatott már ilyen vizsgálatot?
sziszi81

@maminti73:

Tavaly márciusban csinálták az átjárhatóságit: laporoszkópia és hiszteroszkópia. Akkor derült ki, hogy Ashermann szindrómám van, ami azt jelenti, hogy összenövések vannak a méhemben, így nem megfelelő a méh mérete, formája, ürege. Ezeket az összenövéseket hiszteroszkópia során próbálja oldani, szétoperálni az orvos. Ilyenből 4 műtétet végeztek nálam múlt évben, mielőtt nekikezdhettem volna a lombiknak. Most a sikertelen lombik és sikertelen FET után irányítottak vissza a  meddőségiből, hogy nézze meg újra a doki a méhem, a nyálkahártya álllapotát, s ha kell/lehet még operál rajta, vagy csak diagnosztikus lesz a műtét.
sziszi81

@maminti73:

köszi :)
sziszi81

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hogy a képen láthato teszt pozi lett???
varakozo90

Hogy lehet kèpet felrakni??
varakozo90

@varakozo90:

Ha mobilról próbálod, akkor ott a válasznál a mosolygós fej mellett lévő képecske ikonra kattintva tudsz feltölteni.

@sziszi81:

Olvastam a hozzászólásod a másik topikban. Örülök, hogy haladtok. Kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény!

Lányok, szeretnék egy kis segítséget kérni. Lombiknál majd kell terhesvitamint is szednem. De nem kötötték ki, hogy melyiket. És én tanácstalan vagyok. Korábban femibiont szedtem, nem volt vele gondom, de híztam tőle. Ti szedtetek már valamilyet? Mik a tapasztalatotok? Most a Gravida felé kacsingatok, de arról meg azt olvastam, hogy sokaknak hányingere van tőle. Lassan kéne döntenem, mert szeretném kicsit korábban elkezdeni, mint a kezelés. 

ecsibe

@ecsibe:

Én Elevitet szedek, egy hónapig Femibiont szedtem. A különbséget nem éreztem. Most Elevit 1-nél maradok a folát és matefolin tartalma miatt - bár lehet, hogy ez más terhesvitaminokban is megvan...
sziszi81

Sziasztok lányok! A háttérben én is itt vagyok, csak most a napokban nem volt időm írni, de azért olvaslak benneteket! ;-)
Sziszi! Először is, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a FET! Figyelemreméltó kitartásod és pozitív energiád van, csak így tovább, biztosan meghozza gyümölcsét! És másodszor pedig, nekem nézték a genetikai hajlamot a második vetélésem után, és kiderült, hogy protrombinra és MTHFR-re is van mutációm, ezért amint pozitívat teszteltem elkezdtem szúrni a Clexane-t, amit azóta is szúrok minden nap és ezért lehetek most a 23. hétben Patrikkal. :-D Úgyhogy én ezt a lépést nagyon is támogatom. Ha nem is az a ludas, jó kizárni.
Ecsibe, én május óta szedtem a Femibion 800-ast, egészen a 13-14. hétig, semmilyen gondom nem volt vele, nekem ez volt a legszimpatikusabb, ami az összetételt illeti. Bár a vetélés és a mostani terhességem között én is híztam egy csomót, de szerintem nem volt köze hozzá, én azt a felborult hormonháztartás számlájára írtam. Aztán terhesség alatt a hízás is szépen lelassult, helyreállt a rend, szóval tényleg nem hiszem, hogy a vitamin miatt híztam volna.
Maminti, a leírtak alapján szimpatikus a doki. Jó, hogy beindulnak a vizsgálatok, de most a párod eredményére vagyok a leginkább kíváncsi. :oops:
Dinyus, részvétem! Szörnyű, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi veszteség ért benneteket. :-( Végül aztán megbeszéltétek, hogy halasztjátok-e a próbálkozást?

Na most így hirtelen ennyi jutott eszembe. Mindenkinek kitartást kívánok! Ügyesek vagytok, és jó úton jártok, nagyon szorítok nektek! :-D

sjucus13

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?