Annak idején, amikor a nőgyógyászom meddőségi központ felkeresését javasolta, nem igazán tudtam, mire számíthatok majd - anyagilag, időben és persze lelkileg... Arra gondoltam, felrakok a fórumba néhány adatot az azóta történtekkel kapcsolatban támpontként azoknak, akik szintén a lombik útjára kell lépjenek - most elsősorban az anygiak és az idő vetületében.
2015. decemberéig a nőgyógyászommal az alábbi vizsgálatokat végeztük el: 3. és 21. napi hormonvizsgálatot, ovulációs teszt, ultranahgos peteérés vizsgálat (ezeken minden rendben volt). Átjárhatósági vizsgálatként HyCoSy-val indítottunk, amit az orvos nem tudott elvégezni, ezért javasolta, hogy Bp-en keressek fel egy kórházat, ahol laparoszkópos átjárhatósági vizsgálatot végeznek, és ha szükséges az operációt is meg tudják oldani. Közben a férjem is volt spermavizsgálaton, miszerint OAT szindrómája van, neki Profertilt írtak fel (1 havi adag ára 16 345 Ft volt). Így a háziorvosom a Bp-i kórház mellé javasolta, hogy egy meddőségi központot is keressünk fel, ne menjen az idő feleslegesen. Endokrinológusnál is többször jártam, komoly pajzsmirigy alulműködésem van, amire most már 125 mikrogramm Letroxot szedek (ennek minimális költsége van), és javasolta a D3 vitamin és szelén kúraszerű szedését. 2015. decemberében kb. 50 000 Ft-ot költöttünk gyógyszerre, vizsgálatokra.
A BMC-ben az első konzultációnk 2016. februárjában volt. Következtek sorra a vizsgálatok: ultranagok, vérvételek, hormonvizsgálatok, rákszűrés, spermavizsgálat, genetikai vizsgálat, andrológia, konzultációk, még kimaradt vizsgálatok, stb... Nekem Ashermann szindróma miatt 5 helyreállító műtétem is volt 2016-ban, amit a János Kórházban végeztek el. Az első lombikunk megkezdéséig 2016-ban utazásra, gyógyszerekre, vizsgálatokra (úgy, hogy amit belátható időn belül tb-re el tudtunk intézni, azt tb-re csináltuk) kb. 210 000 Ft-ot költöttünk.
Az első lombikunk 2016. december 12-én, a 21. ciklusnapomon indult long protokollal. Úgy tervezem, hogy a stimuláció végén majd rakok fel egy összesítést arról, hogy pontosan melyik napon mit kellett beszednem, szúrnom, éppen mi történt.
Már a lombik program előtt és alatt is szedtem:
napi 125 mikrogram Letroxot,
az endokrinológus javaslatára szelént és D3 vitamint (4 000 Ft),
valamint saját javaslatra
Elevitet, amit később Femibionra (3 690 Ft) csréltem.
A long protokoll első napjától, dec. 12-től dec. 26-ig (15 napon keresztül) csak a Gonapeptyl 0,1 mg/ml injekcióból szúrtam napi egyet. Ebből 4x7db-ot írt fel a doki (66 580 Ft).
A stimulációm dec. 27-én kezdődött, amikor a Gonapeptyl mellé két másik injekció csatlakozott.
Az egyik a Gonal-F, amiből 900 NE-et (29 712 Ft) írt fel az orvos. Ebből 3 napig 100 NE-et, majd a kontroll után 3 napig 150 NE-et kellett bedanom magamnak.
A másik a Menopur 75 NE injekció, amiből 16 db-ot írt fel az orvos (24 931 Ft), ehhez külön kellett vásárolni minden napra fecskendőt, nagy tűt a mixeléshez és kis tűt a befecskendezéshez. Ebből 3 napig 2x75 NE-et, majd a kontroll után 3 napig 3x75NE-et kellett beadnom magamnak.
Jelenleg itt tartok. Holnap, 2017.01.02-án kell mennem a 7. stimulációs napomon újabb kontrollra, mikor vérvétel és ultrahang vizsgálat lesz, ezektől függ a további hormonkezelés...