Új privát üzeneted érkezett!

3 hónapos a kislányom és sajnos elég sok dologra rájöttem hogy mit ehetek és mit nem.Például a "K" betûs dolgok, de nálam a paprika, uborka és az olympostól a mandarin ital sem jött be. Nálatok mi a tapasztalat? Mit ehettek és mit nem ha szoptattok.hogy utánna ne fájjon a pici hasa?
Névtelen
 


Kedves Névtelen!

Csak néhány dolgot írok, amitõl nekünk FÁJT a baba hasa:
Kelt tésztából készült sütemény
Új krumpli
hagymás rántotta
Tehát ezeket semmiképp se. DE egyébként ha hasfájós a baba, akkor 3 hónapos kora után fokozatosan el is fog múlni. Nekünk kb. 3,5 hónál maradt abba.
Üdv: SzMariann
SzMariann
 


Szia Névtelen!

Nekünk mindkét fiúnk hasfájós volt, ezért estére mindíg ott volt a Gripe Water(édeskömény kivonat), vagy a SAAB szimplex. Mindkettõ adható egész picinek is. Mert nem sok minden az amitõl nem fáj egy igazi hasfájós pocakja. Marad a krumli, rizs, hús, tészta, paradicsom, paprika, tökfélék, sárgarépa. Ami nagyon tudja bántani az a pillangósók (borsó, bab, zöldbab), mindenféle káposzta, hagymás dolgok. Én pl. ha egymás után kétszer ettem krumlis tésztát kész volt a baj. Szóval próbálkozz, de azért egyél sok gyümölcsöt és a pici elõbb utóbb ugyis kinövi. Hiszen legkésõbb 7-8 hónaposan el kezd ismerkedni a fõzelékekkel.
Szia:Bori
Bori
 

 
 

Sziasztok!
Én mindent megeszek és nem fáj a baba hasa. Szerintem a szopis tea miatt. Összetétel: kakukkfü, citromfü, kamillavirág, kecskeruta, édeskömény, csalánlevél. Napi másfél-két litert iszom belöle. Próbáljátok ki, hátha nálatok is beválik!
Üdv, Evey
Evey
 


sziasztok!

Evey: én csinálhatok bármit, Balu hasa akkor is fáj! Próbáltam mindenféle teákat is! Ez nagyon alkat kérdése (mármint a babáé)!

cory
cory
 


Szia Evey!

Leírnád a pontos teareceptet? Te hol szerzed be a hozzávalókat?
Szia:Bori
Bori
 


Szia Bori!

A szopis teához a hozzávalókat megveheted a gyógynövényüzletekben, herbáriákban.

Ezt a receptet én is kipróbálom!
Helga
 


Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy a Gripe Water bevált nálunk is! Az ejjeli szopi elott kap egy kis kaveskanalnyit (a felet visszaköpi) es csak kicsit faj a hasa.

Sziasztok!
Helga
Helga
 


Bocs, hogy belekotyogok, szerintem a Gripe Water csak felfújta mégjobban a babát, a teáktól, amiket ajánlgattak kifejezetten görcsölt, nem is egy napig. Nem azért írom, hogy nem érdemes kipróbálni, csak én túl sokáig kínoztam ilyenekkel babucit, mire rájöttem, hogy nálunk nagyon nem jönnek be. Viszont a meleg a pocakjának kifejezetten jót tett.
Sziasztok, Kinga
 
 


Nálam bevált a Gripe Water, csak helyesen kellett adagolni. Az eredeti angol nyelvû használati utasítás szerint 5ml-t kell adni a babának, a magyar ezt úgy fordította, hogy egy kávéskanálnyit. Namármost, én lemértem: 5 ml majdnem egy teljes evõkanál! Az én kislányom egy pálinkás pohárból húzza be. Kép))) A magyar nyelvû használati utasításokkal egyébként is vigyázni kell. Pl. ott van a Chicco sterilizáló folyadékja: azt írják, hogy az oldatot le kell öblíteni használat elõtt. Az eredeti angol és olasz nyelvû utasítás pedig kifejezetten felhívja a figyelmet arra, hogy NEM kell löblíteni, mert ha leöblíted, annyi, mint halottnak a csók. Ennyit a fordítók pontosságáról, és arról a sok pénzrõl, amit miattuk feleslegesen kiadunk.
 
 


Sziasztok!

A Gripe Water nem más mint édesköménykivonat. Van akinek tényleg inkább felfújódást okoz. Az én szomszédasszonyom amíg szoptatott és fájt a kicsi hasa egyszerû köménymagból fõzött teát. Nekik bevált, de az íze az pocsék.
Én Laktoherb szopisteát ittam, az se rossz hatású.

Üdvözlettel: Bori
Bori
 


Sziasztok !Lehet hogy érdekeset kérdezek ,de lehetséges hogy a fiam azert nem tud kakálni (csak hõmérõzés után)mert én sok Étcsokit eszek?Már nem tudok mit kitalálni ,irjátok meg légyszi ,hogy hülyeség amit kérdeztem?
Köszi Orsi
lucky079
 


Kedves Orsi!
Lehetséges, mert a csoki székrekedést okozhat. Nálunk nagyon bejött, hogy én barack befõttet vagy rostos baracklevet (hígitva) iszok, max. estére meg is jön a kívánt hatás.
Üdv:
Ágci

Kép
 
 


Szisztok,

Bar lenyegtelen, de a Gripe Water kapormagolajat tartalmaz, nem edeskomenyt. Az viszont tenyleg bosszanto, hogy a magyar hasznalati utasitast mindig elrontjak (kavesskanal vs evokanal).

Szimat
Névtelen
 


Orsi!

Van valahol egy szorulással foglalkozó topic sajnos a címét nem tudom pontosan, de próbálj rákeresni. Ott sok jó tipp van a szorulás ellen.
Bori
Bori
 


Köszi a válaszokat,most a védönõ azt ajánlotta ,hogy fözzek neki világos sárga kamilla teát egy kis cukorral.Ez úgy néz ki bevált ,bár a mostani Babamagazinba azt olvastam hogy csak ritkán adjunk Kamilla teát a gyereknek,de egyik gyógynõvénykönyv se irta hogy káros lenne .A fiam ráadásul imádja.
Orsi
lucky079
 


Kedves Orsi!
Nekünk is fájós pocijú babánk van. A doktor néni szerint túl sokat szopik. Azt javasolta, hogy kamillateát adjunk, de cukor nélkül! Szerintem a kamilla eleve kissé édeskés, a cukor meg csak hízlalja. Minden szopizás elõtt 20-30 ml-t adunk neki, rögtön utána jön a tejecske. Már harmadik napja elkerül minket a hacsikarás, pedig nagyon fárasztó délutánjaink és estéink voltak eddig. egy kicsit gyakrabban kell mellre tenni, az eddigi négy óra helyett három, három és fél óránként kér enni (most lesz öt hetes a babánk). Remélem, beválik a kamilla és kívánok hascsikarásmentes napokat! Dóra
Névtelen
 


Sziasztok!

Szila, utólagos engedelmével bemásolok ide egy csomó ehetõ és nem ehetõ dolgot. Természetesen mindenkinek magának kell kitapasztalnia, de lelkesítsen az a tudat, hogy elõbb-utóbb elmúlik a hasfájós korszak!Kép

Szoptatós anyáknak NEM ajánlott élelmiszerek
PÉKÁRUK
friss kenyér és pékáru, teljes kiõrlésû lisztbõl sütött kenyér, leveles vagy hajtogatott tésztából sütött pékáru, fánk
LISZTES TERMÉKEK, BURGONYA
nincs különösebb korlátozás, de az erõsen olajban sült burgonyafánk vagy –krokett, a hasábburgonya, a tócsni, a majonézes krumplisaláta nem ajánlott.
HÚSOK, FELVÁGOTTAK
sertéshús, bárányhús, zsíros, illetve sült marhahús, füstölt és pácolt húsok, füstölt sonka, szárazkolbász, sült kolbász
ÉDESSÉGEK
csokoládé, bonbon, marcipán, nugát, fagylalt, jégkrém
TEJ, TEJTERMÉKEK
tejszín, kávétejszín, zsíros sajtok (pl. Pannónia, Camembert)
SZÁRNYAS, VADHÚS
kacsa, liba, gyöngytyúk, vaddisznó
HALAK
sült, ill. füstölt halak pl.: angolna, makréla, füstölt hering, lazac, ponty, szardínia
ZSÍROK
sertészsír, szalonna, kókuszzsír, olvasztott vaj, majonéz, remuládmártás, bármilyen újra melegített zsiradék, kakaóvaj, mogyoróvaj
TOJÁSÉTELEK
kemény tojás, tükörtojás, szalonnás rántotta, majonézes tojássaláta
LEVESEK
minden nagyon forró és zsíros leves, pl. gulyás, ökörfarokleves, korhelyleves
FÛSZEREK, ÍZESÍTÕK
fokhagyma, vöröshagyma, torma, ecet, mustár, fahéj, vanília
ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK
TILOS a citrusfélék, a citrom, a narancs, a mandarin, a grapefruit, bab, borsó, nagy mennyiségû cseresznye, ribizli, egres, éretlen v. aszalt gyümölcs, szilva, szõlõ, minden csonthéjas (mogyoró, dió, stb.). Minden káposztaféle, hüvelyesek, paprika, retek, savanyú káposzta
ITALOK
TILOS mindenféle alkohol! Nem ajánlott az erõs feketekávé, a jéghideg italok, a nagyon szénsavas italok, erõs fekete tea.

Szoptatós anyáknak AJÁNLOTT élelmiszerek
PÉKÁRUK
szikkadt kenyér, Abonett és már ropogós kekszkenyér, toast kenyér, nem zsíros keksz (háztartási), piskóta
LISZTES TERMÉKEK, BURGONYA
árpa, zabpehely, búzadara, száraztészta, szágó (tápióka), fõtt burgonya, héjában fõtt burgonya, burgonyapüré
HÚSOK, FELVÁGOTTAK
sovány marha, borjú, sertés szûzpecsenye párolva, fõve, grillezve v. más, zsírszegény eljárással készítve
ÉDESSÉGEK
barnacukor, gyümölcscukor, szõlõcukor, méz, lekvár, édesítõszer, puding
TEJ, TEJTERMÉKEK
teljes tej, sovány tej, aludttej, író, túró, sovány sajt (tejbõl max. fél litert szabad! – ez máshonnan jövõ, de nagyon jó tanács)
SZÁRNYAS, VADHÚS
csirke (bõre nélkül), galamb
HALAK
pisztráng, keszeg, sügér, compó, nyelvhal, tõkehal, csuka, lepényhal, fogas, süllõ, rombuszhal, de csak párolva vagy fõzve
ZSÍROK
vaj, margarin, többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó olaj
TOJÁSÉTELEK
lágy tojás, buggyantott tojás, rántotta, tojáskocsonya (levesbetét)
LEVESEK
lezsírozott húsleves, zöldségleves, rizsbõl v. más gabonából készült nyáklevesek
FÛSZEREK, ÍZESÍTÕK
óvatosan sózzunk, borsozzunk; helyette inkább bazsalikommal, curryvel, turbolyával, köménnyel, majoránnával, petrezselyemmel, szegfûszeggel, édesnemes pirospaprikával, kakukkfûvel ízesítsünk
ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK
a másik oszlopban felsoroltak kivételével minden friss v. fagyasztott zöldség és gyümölcs fogyasztható
ITALOK
feketekávéból csak a gyomorbarát, enyhébb fajták, enyhe teák, gyógyteák, zöldség- és gyümölcsleve, tejes turmixok, ásványvíz enyhe szénsavtartalommal

Üdv:
Ágci

Kép
 
 


Sziasztok!
Nálunk (Tomi fiam most volt 4 hónapos)az válik be, ha a hasát betakargatom szopizás alatt. Próbáltam neki teát is adni, de egyszerûen kiköpi, nem hajlandó semmit sem enni-inni, csak szopizni. Néha nagy nehezen tudok neki adni cumisüvegbõl lefejt tejet, de elég nehezen. Néha rájön a hoppáré, és akkor nem hajlandó, csakis szopizni. Kép
Lehet, hogy most újra megpróbálom a kamillateát (nekünk is ezt mondta a védõnõ), hátha javul a helyzet.
Még egy dolog: van, hogy 3-4 napig egyáltalán nem kakil, máskor meg minden pelenkában van termék. Már próbáltam figyelni, mit ettem, de semmi összefüggésre nem sikerült rájönnöm. Kép
A fenti listát én is megkaptam egyszer régebben egy ismerõstõl. Hát, ha ezt mind betartaná az ember, akkor egész nap mással se foglalkozna, mint kotyvasztással és olvasással és ellenõrzéssel. Bocs, de ez csak egy kényelmes anyai vélemény.
üdv mindenkinek,
babáknak fájásmentes étkezéseket!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
 


Sziasztok!

Szerintem nem kell a kaja dologból olyan nagy ügyet csinálni. Az én fiam kb.4 hónapos koráig hasfájós volt, hiába tartottam be a különbözõ tanácsokat, hiába nem ettem ezt-azt. Aztán egyszercsak kinõtte a pocifájást és azóta is vígan szopizik, immár 10 hónaposan. Szóval ha minden igaz, csak idõ kérdése és elmúlik a baj. Addig is erõt és kitartást mindenkinek!

Lindani
 
 


sziasztok!
nekem a védőnő azt mondta, hogy igazából mindent ehetek amit szeretnék, csak mértékkel(pl. nyáron megkívánom az epret, ha 20 dkg megeszem belőle nem lesz semmi baja a babámnak).
 
 
 


Sziasztok! Ajánlom ezt a cikket:http://protexin.hu/gyermekek/gyerekkori-kolikas-fajdalom-csokkentese-probiotikummal
klara11
Budapest XI. kerület
 
 


Probiotikum abban az esetben nagyon jó, ha valami miatt a gyereknek vírusos/bakteriális bélbetegsége van, kólikára nem igen használ. 
Kismamaként én amit kívántam ettem, mértékkel arra figyelve hogy ne fájjon a kislányom pocija, viszont ettől még hasfájós volt. Erre mi a gripe water babyt és a colief cseppet adtuk.
parazka
Budapest XII. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: