Sziasztok!
Ez most ismét maratonira sikeredett, de lehet csemegézni belőle.
Noémi, nem tudom, mikor fogod olvasni, de azért leírom.
Anyós ügyein ne húzd fel magad. Gondolj arra, hogy férjurad is ő nevelte, mégis milyen szuper ember lett belőle!
Egyébként meg tudom érteni, hogy boszantanak ezek az "apró" dolgok - kit nem?
Saját gyermekeinket mi szeretnénk nevelni, sőt mi is ismerjük legjobban, talán ezt illene figyelembe venni - na de első unokánál?
Ami a sűrű peluscserét illeti: minek? Nálunk napi 3 néha 4 fogy. Ha reggel ébredés után bontom ki a Legényt, száraz a pelus. Ezért is mi megvárjuk a kakikt, úgy 10 óra körül, s aztán van pelenkázás-öltöztetés. Addig pizsiben defillírozunk.
Esti altatás miatt irigykedem, bár nálunk is ez a problémamentesebb, mert akkor sötét van.
A 10 évhez pedig nagy nagy gratula! Csak így tovább! Ja és megyek hozzátok kávézni.
Vigyázz a lányokra és magadra, s jelentkezz!
Hicu, örülök, hogy írtál! Utazás: hajrá!
Csak addig várj, míg elmúlnak ezek a szeles/fagyos napok! Szopihoz további kitartást és erőt kívánok, de csak addig, míg úgy érzed, megéri a küzdelem! (Azért titokban remélem, hogy megy!)
Elmeséled a kórházi napokat, ha van egy kis időd a 2 csemete mellett?
Nagyid miatt részvétem, s ne haragudj a családodra, hogy nem mondták meg. A Te érdekedben tették.
Csodás a kép a Fiadról. Az édes hármasról is láthatnánk?
Tünde, üléshez, fülcsihez gratula! Kérek szépen fotót róluk, de Kittivel!
És persze gyógyulást. Remélem nem estek bele nagyon ... már olvasom is, hogy csak nátha. Azért az se tartson soká!
Fülcsihez: úgy tudom az allergia miatt kell az ideiglenes. De az aranytól ritkán alakul ki allergia, inkább a fehér fémektől. Nekem születésemtől arany volt a fülemben, aztán kamaszkoromban kiszedtem a bizsuk miatt.
Ne tudd meg, azt hittem lerohad a fülem, úgy begyulladt. De aztán helyrejött, bár egy esténél tovább most sem bírok aranyon kívül mást viselni.
Nekünk is megvan Iciri-piciri.
Nálunk a cica a menő, Zoltán mondja, hogy cic, cic.
Ildi,
fogzás sajna nagyon megviseli Kincsem, s nem tudtam mást tenni. Ez legalább hatott. Azóta megint kezdünk fokozatosan visszatérni a rendes alváshoz éjjel és nappal is. ma pl. 2,5 órát aludt - újra. Én meg nem mertem semmihez hozzákezdeni.
Pohárhoz, dumcsihoz, székhez, copfokhoz gratula!
A baglyok szoktak huhogni?
Milyen az a bíbolyás szem?????????
Zitus, ez a rajz nem semmi!
Gyógyulás jaj de jó!
Mesélj arról a betartandó napirendről.
Ines, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,0 - ezt Zoltán írta nektek
(még délelőtt ...) Gratula az 5.-hez!!!!
Milyen palackposta? Én lemaradtam valamiről ...
Elektromultiról meg no comment ...
Panaszkönyv?
Hajni, Vekerdyt kösz, jót nevettem.
Szilvi, örülök a lázmentes csütörtökötöknek!
Jaj ne viccelj, dehogy haragszom azért, mert leírtad a véleményed.
Kiskocsiban valszeg én sem mentem volna bele, de ebben az esetben más volt a helyzet, mert eleve csak térdelve láttam ki az ülés fölött.
Viszont ez így Zoltánnak nem volt olyan megterhelő, nem úgy mint nekem.
Én bihari leány vagyok. Honnét veszed a Borsodi-Szabolcsit?
Madáretető: talán jövőre, ha kicsit elkoszolódik a szép piros tető és a sárga fal.
Adj időt a természetnek! Persze az is kell, hogy jó hideg és nagy hó legyen, hogy odaszokjanak. Utána már rendszeresen visszajárnak. Nálunk a fenyőre járnak rá (még mindig ott áll a teraszon), mert a tobozokból csipegetik ki a magokat.
Még a végén majd nem fogja elvinni a kukás.
Szerintem apukád teljesen természetes lesz neki. Úgy fogja majd fel, hogy ő ott kint lakik. Csak esetleg óvisként majd kérdezgethet, hogy miért nem jár hozzátok/érte sosem ...
Nelli, Domcsinak jobbulást!
Orsko, beszámoló? merre csavarogtatok és hogy telt? Csak nem
azóta is alszol?
Andi, végre meggyógyultatok! Élet
Csak csendben jegyzem meg, hogy nem ér ellopni a giffem ...
Filces rajzról még nem hallottam, hogy diszlexiát okozna. De az tény, hogy ceruzarajzot szoktak elemezni, mert akkor a gyermek figyelmét nem vonják el a színek.
Rebi, Levinek utólag is gratulálok az egy évességhez! Nagyon édik
vagytok a képeken!
Nem is tudtam, hogy ennyire költözködős fórumozó vagy!
Ági, mit alkotsz mostanában? Vagy karácsony utáni pihi van?
Juj, vigyázz az esésekkel.
Buksi-Ildi, remek képek, látszik, hogy jól éreztétek magatok. Örülök neki!
Ildi, lécci, hunyd be a szemed, hogy halljuk Buksi dícséretét.
Mikor olvastam a rendőrséget, a szívemhez kaptam, aztán meg jót nevettem.
Ari, néha Te is előkerülsz?
Gratula a 10. fogacskához. Majd elindul, ne aggódj.
Judit, elveszett bárányka! Ennyit nem ér dolgozni! Mikor dolgoztok, ki vigyáz Lénára? Szitter? Lencsibabás Léna gyönyörű
Noresz, de jó, Te is itt! Leandert nem vihette be valaki melegre a hideg elől?
Móki, gratula a gyors fejlődéshez! ez a kanálsztrájk olyan, mint a szopié. Néhány nap és helyreáll a rend, csak ne erőltesd. kis gyerekvillával nem próbálkoztál? Nálunk 2-3 kanállal megy az evés.
Hajról, mivel többen kérdeztétek: nem kell levágni, csak
szeretnénk, mert már sehogyse áll. Pláne sapka után.
Bár eredetileg úgy terveztem, hogy 2 éves korig szó sem lehet róla.
De megváltoztatom elhatározásom, mert már hosszú, s esély
nincs a másik oldal begöndörödésére, ott rövidebb is, mert
valahogy elfekszi. Pedig hason alszik.
No de sebaj, hajvágás után lesz egy komoly, rövidhajú fiam.
Csak azokat a fürtöcskéket a füle mögöt, nyakánál úgy sajnálom ... de már barátkozom a gondolattal, hogy borítékban őrzöm tovább.
Másnak nincs hajgondja?
Babanyelv: én úgy gondolom, hogy a nagyik részéről az üngyürü-büngyüri természetes.
Zoltánom nagyon értelmesen/lenézően tud ránézni ilyenkor a büngyürgőre.
Persze nem helyes. De mit tudsz tenni ellene, ha a szép szó nem használ? Kerülöd az ilyen találkozásokat, vagy tűrsz.
Ami a hangutánzó szavakat illeti, azok kellenek (de nem önmagában, hanem ahogy Szilvi is írta). Egyszerűen mert
azokon keresztül is ismekedik a gyermek a világgal. De az sem
helyes, ha csak hangutánzunk. Szóval mindent lehet, csak
módjával, s ismerjük fel a pillanatot, amikor már másra van
szüksége gyermekünknek.
A másik dolog meg az, hogy a gyerek maga is hajlamos rá, hogy
kialakítsa saját babanyelvét - ami szerintem néha nem is rossz, de
oda kell figyelni rá, ez kétségtelen.
Ezt a levelet tegnap este óta írom. Azt hiszem, mostmár ideje befejezni és elküldeni.
Remélem most épp mindenki szerelmével Bálint-napozik.
(Én gyönyörű vörös rózsákat kaptam, pedig mi nem is tartjuk. De azért olyan jól esett a párom figyelmessége!)
Romantikus/szerelmes szép estét/éjjelt kíván Nektek
Boró